mandag 3. januar 2011

Ut med julen og inn med...... hva da?


Så er hverdagen over oss igjen. Som vanlig gikk julen som en vind, og vips så er det januar. Med salg og snøstorm og slanketips i alle ukebladene. Det er jo selvfølgelig litt forferdelig at man starter første arbeidsdag med å sjekke opp når det er ferie igjen, men samtidig er jo greit å vite at jeg bør finne frem påskeeggene til 15.april. Da ruller påskefesten i gang, men det er jo en stund til det gitt.

I fjor gikk jeg rett fra jul til påske i januar - og såvidt jeg husker varte påsken helt til 17.mai omtrent. Jeg var nemlig bortreist, og dermed ble eggene hengende i ukesvis etter at påsken var over. Jeg husket at jeg kom hjem og tittet opp mot vinduet, og der hang påskeeggene side om side. I mai. Det var sånn at jeg tenkte at om jeg hadde dødd sånn helt plutselig...hadde påsken da blitt hengende for evig??? Til minne om Emmeline- påskeelskeren??? Eller rettere sagt, pynte-elskeren. For det er ikke påsken jeg er så glad i, jeg liker bare å pynte...


Dermed har jeg ransaket alle de gamle bladene mine på jakt etter interiørinspirasjon. For når man pakker ned julepynt og engler og stjerner, så må det liksom erstattes med noe. Sånn at huset ikke ser ut som en ribbet høne, eller noe i den duren.

Men hva skal man erstatte julepynten med?  Jeg er rett og slett litt tom for inspirasjon for tiden, og lurer veldig på hva dere andre gjør? For det er liksom litt tidlig med påskekyllinger, og det er vel litt tidlig å finne frem stråhatt og hengekøye også...Så hva nå??? Gode tips mottas med takk:)

PS: Jeg starter som vanlig friskt med gjenbruk av bilder fra i fjor. Huff og huff..! See u soon:) DS

45 kommentarer:

Anonym sa...

Beholdt ensfargede røde gardiner, og tok vekk duker, og erstatta dem med sort., så kan det være rødt/ sort ut januar.
Da blir det lime/turkis som gjelder, frem til mai, da alt blir "rosete".
Lilla er også fint i januar. Salget av advent er fortsatt, og mye rimlig "stash" å få tak i ennå.
Eller Hvitt er heller ikke å forakte, virkelig vinterhvit stue sunes jeg er lekkert(men passer ikke hos meg),med mye natur tatt inn i huset, som greiner, kongler, flettede kranser av bjørkekvister o.l

Blått til lyst sa...

Jul og påske, men "derimellom er det faste"!
Hvordan man pynter til fasten er jeg høyst usikker på. Én ting er fastelaven, da kan jo grelle fjær flakse rundt, men i selve fasten?????

Anonym sa...

Synes du er på rett spor med tulipaner jeg da... Og så er det jo fastelaven og boller før påsken dah? Men HALLO, dere har jo murvegger å fikse? Legg gjerne ut litt framdrift der;-)

Emmeline sa...

Murvegg ja... Du skal nok få oppdatering---når det er spennende ting å vise frem;)

Linda Kristin sa...

Tulipaner er et fint spor syns jeg og personlig syns jeg det er fint å drasse inn ting som minner om vår og lysere tider.. Primulablomster er jo vårlig uten å være påskete. Kvister med pusekatter er også steminingskapende.
Ha en strålende dag, Emmeline!

Desirée sa...

Vet du det samme tenkte jeg også på i dag :) Hva skal jeg pynte med nå? Hvilke farver og duker og sånt... har enda ikke bestemt meg, så får følge med hva du finner på :)

Det rare er at nå når julen er over, så kjøper jeg julepynt til neste år ;) Plutselig så jeg i en blogg at de pyntet til jul med hadeland sine tre vise menn og settet med jesusbarnet. Jeg har jo jesusbarnsettet, og kom plutselig på at de tre vise menn har jeg jo ikke ;) Så nå er de bestilt på 70% salg! Så nå gleder jeg meg til neste år sånn at jeg kan bruke de. Tror de kanskje får en renesanse igjen :)

Ha ei flott ny uke!

umulie sa...

Jeg har litt "jååsa" på kjøkkenet nå, gardin, puter etc... og så klart noen vårlige Tilda engler i skjønne pastellfarger :)

Anonym sa...

Pynt, Emmeline?
Du skulle jo bli minimalist.

Jennys fire vegger sa...

Godt nytt år til deg og dine! :o)

Vinterpynten fortsetter her hos oss, selvom jula er på vei ned i eskene sine. Da mener jeg alt som ikke er rødt og har 1, 2, 3, 4 eller God Jul på seg. Masse puter, pledd, pels, skinn, granbar, greiner, glass, krystall, hvite blomster, snøkrystaller etc. :o)

Uansett er det knallfint hos deg, og bildene fra 2009 var en glede å se på! :o)

Ha en fin dag videre.
Klem Jenny

Emmeline sa...

Gubbevaremegvel....Jeg hadde helt glemt at jeg har blitt minmalist;)

Heidi sa...

Knitrende tulipaner og fargerike primula er vel typisk januar-blomster som får vårfølelsen inn.
Synes du alltid har det fint hjemme hos deg, så du finner nok på noe lekkert.

Lottemora sa...

Jeg klarer aldri å kaste ut all julepynten i januar... vinteren er så lang her til fjells, så vårpynten må vente til morsdag/fastelaven. Så frem til da beholder jeg de englene som ikke er så julete, kongler og mose, sølvskimrende vaser og telysglasd.... Altså vinterlig pynt. Beholder også kransen som henger i taket med lysslynge.

Anonym sa...

Nei Emmeline - for guds skyld du MÅ IKKE bli minimalist!! Jeg ber på mine knær! Mitt tips er å fjerne nisser og engler mm - alt som er mest typisk jul, men la noen julekuler bli hengende igjen i vinduer og rundt omkring - gjerne pyntet med en sløyfe i en farge som sier noe om at vi snart MÅ få vår.

Maksimalistisk hilsen fra Kari

Unknown sa...

Oi, ja snakk om å gå rett fra jul til påskestemning! :) Nei, hva skal det erstattes med? Jeg skulle virkelig ønske at det plutselig var mars nå og dagene var lange (hvertfall lengre) og lyse. -Men jeg får vel innse at vinteren varer i et par måneder til, så jeg får holde litt igjen med sommerlige tendenser -og desverre faller jo påsken gruuusomt sent i år, men desto lengre påskepyntetid, da!

Godt nytt år til deg og dine!

Silje :)

Siri sa...

Det er faktisk en utrolig deililg periode mellom julepynten og påskepynten. Det beste er kanskje til og med uken etter jul, hvor man plutselig har ballsal igjen når juletreet fyker ut, tar gjerne en vask og støvtørk - det blir luft og deilig og lett.
Så baller det jo fort på seg igjen... men akkurat den luftige ryddige følelsen er nydelig.
Elsker å pynte til jul, men nydelig når det går ut likevel.
Og her blir det 13. dag jul som er torsdag.
Bortsett fra alle sviblene og amaryllisene da. De skal få stå og være vakre en stund til, så lenge de vil, faktisk.

fru Nielsen sa...

Akk ja.....du er ikke den eneste som sliter med denne såkallte ribba høne problemet.
Ja nei har vell gått runde på runde med interiørblader her også, men fant ut av det som nå bare må skje er en mellomstadie der pynteputer, pledd og gardiner får en reel ommgang med utbytting, og har også utrolig lyst til å sy nye trekk til enkelte møbler,(åsså er jo salg da) så ja dette er mitt forslag, ikke så altfor spennende men som sagt noe er det da.
Ha en forsatt god dag :)

Salma sa...

hello :)

unfortunately i have NO idea what you wrote, but i love your pictures :) the GG stuff is so cute!

have a nice day!
salma

Fruen i huset sa...

Hei på deg Emmeline og riktig godt nytt år Først må jeg si at du bør være strålende fornøyd med 2010 - DU er en utrolig flott dame som vi bokstavelig har fått se mer til i 2010 enn tidligere år. Å det er bra!!! Det har vært bilder av DEG i presse og på film (nettavis)som har gjort at alle som ikke har møtt deg i levende live virkelig har fått blitt kjent med Emmeline.Jeg er en av de heldige som har møtt deg "alive" å jeg må si "What you see is what you get" med deg - strålende, initiativrik og menneskelig er hva du er. Stå på i det nye året - du gir alle motivasjon til å prøve å nå sine mål samtidig som du sier det er ok å feile så lenge du gjorde ditt beste:-)
Vekk med jul og inn med PRIMULA....Utrolig hva de søte små blomstene kan skape av stemning i heimen:-)En fargerik blomst som selv "hvit bloggerne" elsker. Lykke til og nok en gang et strålende nytt år! Hilsen Fruen i huset

Noatunfrua sa...

Hos meg blir det definitivt PRIMULA og PASTELLER fremover.. Når jeg bare kommer meg over fjellet til Østen igjen i morgen, så skal juletreet UT og de to nevnte P'ene INN! Som jeg gleder meg!

Beate sa...

hos meg ble julen erstattet av hvitt og glass.. henter litt inspirasjon fra snøen som er på vei til å regne vekk utenfor vinduet. Har kjøpt duftelys fra yankeestore som skal lukte snø i tillegg..restena v uken skal brukes på å forsøke å ta livet av julestjernene..

tinemor sa...

Jeg syns det er koselig å ha pelspleddene framme i soffaen enda, sammen med masse puter. Her går det i hvitt og crem. Saueskinnsfellen er fremdeles god å ha. Og julestjerner og andre avdankede blomster, blir byttet ut med tulipaner, roser, eføy osv. Og ennå er det jo mørketid, så her er det masse tente stearinlys hver kveld.
Kongler og grener, fjær og fjærboa er jo fin pynt hele året.
Og godterskålen står ennå framme...
Lykke til
Klem

Unknown sa...

Tulipaner er jo i riktig retning;) Jeg er ikke helt klar for vår og pasteller enda, så jeg har holdt igjen noe julepynt (fattigmannssølv) som herved har blitt "vinterpynt" ;) Det ble veldig tomt når jula forsvant, så det blir mye turgåing med nips, og kikking i skapene..."hva var det jeg hadde der igjen...?" ;))
Pssst; følger også spent med på murveggen;)

STYLIZIMO sa...

Vel trenden med å ta naturen inn i stua og strikkede puter fortsetter inn i 2011 sier de. Når det gjelder farger sier ekspertene at det er lys gult og grønt som kommer ( men dette kan kanskje vente til påske? ) Jeg så Tine K hadde lagt ut et fint bilde fra vårkolleksjoenn på FB siden sin, som hiter litt om lyse toner med rosalilla/gammelrosa (kall det hva du vil). Det var ganske så lekkert. Kanskje det hadde vært noe?
Hilsen ei som klør seg i hodet selv :)

Anonym sa...

Tja... Det er greitt med tulipaner, men det er like godt å være ute av huset på dag tid og hjemme bare om ettermiddag/ kveld... da kan du tenne 1000 hvite lys og kose deg!

Gjertrud sa...

Hei Emmeline, nydelig blogg du har! Koser meg med innleggene dine! Hos meg blir adventstjerner, alt med god jul på og andre typiske juleting ryddet bort 13.dag jul. Vinterting som hvite dådyr, tinnhjerter, hvite lys, glass etc blir stående igjen! Lykke til! Gleder meg til å se hva du finner på :-)
Gjertrud

Kari sa...

Hos meg blir alt som ikke er veldig julete stående i hvert fall en måned til. Trollkvistene blir hengende, men jeg vet ikke helt hva jeg skal pynte de med. Noen kongler på lysfatet blir også liggende. Så at Finn Schjøll dro fram Primula på frokost-tv idag. For meg blir det litt for vårlig. Holder meg til hvitt, grått, sort og lilla. Har blitt mer og mer glad i lilla og synes det er en flott vinterfarge. I tillegg er det fint til min grå sofa.

Kari :-)

Unknown sa...

Jeg pynter til vinteren jeg:) Litt julete kanskje, men uten engler og nisser og rødt slik. Frem med litt ull, kvister, kongler, hvite duker... fargeskala hvitt, grått og brunt...kaldt...vi pynter jo til sommeren, og til våren, og til høsten...men hvorfor ikke bare til vinteren, slik som den er?

Ninni sa...

Her er det jul til 20. dag! :-)
Deretter blir det hvitt, glass, lyseblått....vi har jo vinter helt til mai...så snøkrystaller og pelspledd, reinsdyrskinn osv. brukes i interiøret her leeeeenge! :-)))

Trollmora sa...

Jeg har bare en liten kaffe og bloggpause nå jeg, men jeg holder egentlig på med aktivitet som inkluderer grønnsåpe, esker og et loft! Like fantastisk deilig hvert år med jula.... både at den kommer og at den går igjen! Jeg lengter etter våren og jeg gleder meg stort til vårblomstrene kommer i butikkene og ikke mminst til vi skal begynne å lage uteplass!! Jippiiiii :)

mali-mo sa...

Godt nytt år søte du ;) Og takk for koselig babyhilsen på FB og i bloggen ;) Vi koser oss hjemme med verdens snilleste lille guttepjokk ;)

Her er det jul ennå ;) Helt til 14 januar faktisk, det er en tradisjon mannen har med seg, og hvem er vel jeg til å nekte han harmløse gleder ;) Så vi koser oss her i barnålregnet ;)

Men 15 januar, da drar jeg til med noe fin vinterpynt tenker jeg...løkblomster? Tulipaner? Lyseblått? Saster på at lønnen tikker inn på konto og at ikke alt går med til å skaffe fjellet med "must haves" til baby som ikke kan gå i rosa klær ;)

Ønsker deg en strålende og glad ny januaruke full av gode forsetter og masse iljestyrke! Selv satser jeg på at dette blir året da 15 babykilo forlater kroppen en gang for alle ;) Gleder meg nesten litt ;) Tudeluuu ;)

Susa sa...

Dear Emmeline!
I`m a fan of your blog and I wish you great new year! Your blog is a big inspiration - so beautyful pictures! And Google translator is a good thing too ;)
There is a Valentines Day in february. So it`s time to decorate our homes with all kind of lovely romantic stuff. And then Easter and spring! Though I don`t think right now, that this snow what we have here, will melt someday!

Anonym sa...

Kanskje du kan planlegge å spille inn en bake-fastelavensbolle-video?

Ramme Alvor sa...

Einig med mange damer her om at no e da på tide å røske skogen inn i stova. Bjørk, eik, skogsskjegg og anna rask, berre fylla på, ei skjor og to.... men eigentleg så er det vel ikkje heilt din stil. Litt forsiktig "vår" ville eg prøvd meg med. GG er jo somarleg for det meste...trøkk oppi ein perleblome eller to...
og jula varer heilt til påske..so når jula di er ute er det vel rett med påske no?

Kor mykje morro det er med interiøret :)

The Smiths sa...

Valentine er jo 14. februar - ikke så lenge til=) Og rødt er jo en farge du liker, etter det jeg har observert=)Så jeg foreslår røde hjerter og annen koselig romantisk pynt!

Emmeline sa...

*knegger av anonym...Kanskje jeg generelt bør satse på videobransjen...Da tenker jeg nisjefilmer av typen:
*Lær å piske krem med Emmeline.
*Lær å trakte kaffe med Emmeline...
Føler at det hadde blitt mye bra blogging av det;)

Anonym sa...

Vet du hva Emmeline?-jeg er nesten litt forbannet på dere bloggedamer,dere begynte søren meg å julepynte i OKTOBER!! Alle sresset for å ha huset ferdigpyntet til første søndag i advent sånn at dere bare skulle kose dere i adventstiden-trodde pynting og baking faktisk var adventskos jeg. Trærne var pyntet 15 desember-hvor ble det av tradizionen med å pynte lille julaften? Og ut skal busken helst i romjulen.Hvor ble det av trettende dag jul og alt det der? En julebukk kan risikere å få påskeegg isterenfor sirupsnipper! Dere er faktisk i ferd med å forandre på disse tradisjonene dere er så glade i bare for å ha noe å blogge om. Ganske trist egentlig. Selv de tre vise menn blir pakket bort FØR de egentlig har kommet!! Hellige tre kongers aften med kyllinger? Til ettertanke. Ønsker deg et supert nytt år,og takker for mange morsomme leser opevelser du har gitt meg i 2010. Lene

Emmeline sa...

Skjønner deg godt Lene;)

Du har et poeng...Nå pyntet jeg riktignok juletreet lille julaften, og julen ER faktisk ikke ute av huset enda, jeg vet bare ikke helt hva jeg skal erstatte den med...

Men du peker på en veldig viktig bloggegreie: Julen begynner i oktober og Våren første juledag omtrent;)
Jeg har skrevet om dette i glanset magasin faktisk:
http://boligpluss.no/article/53413-emmeline-bloggernes-hoysesong

--men jeg tror nok du har tapt kampen.... Nå er det riktignok nesten totusen norske interiørbloggere, så en god del beholder nok julen både til 13. dag jul og 20.dag jul for den saks skyld...For meg blir det 13.dag jul, skal til og med snakke om det på tv;)

Bra du klarer å kose deg med noe innimellom irritasjonen iallefall;)--og mine vise menn står enda på hyllen, uten selskap av påskeharen...enn så lenge!!

Anonym sa...

Kanskje du kan kontakte Grønn hverdag å høre om de har noen tips??? hehehhe! Jeg har bytta ut juletreet med en Gul stol fra Hay. Det gikk fra ALT-FOR-STORT juletre med alt for mye pynt til gul minimalisme. Ikke helt fornøyd....;) Hilsen Elisabeth:)

Anonym sa...

Hei Emmeline.
Klart jeg har "tapt" :) -ikke hadde jeg tenkt til å ta opp noen kamp heller ;) Men det er interessant å se hvilken "makt" interiørbloggerne har fått i Norge. Selve fenomenet og mengden av disse bloggene fasinerer meg,men for all del, jeg har snappet opp både ideer og inspirasjon selv om jeg er "under gjennomsnittlig" interessert i puter og kaffekopper;) Ha en bra dag. Mvh Lene

Creative By Helena sa...

Her har jeg kjøpt påskeliljer, tulipaner og primula på Plantasjen. Hvite sink-hus på Black Design,(billig billig) og holder på å tapetsere noen hyllerom i en stooor settekasse jeg har i stuen. Masse hvitt, litt oransje og masse stearinlys:-)

Creative By Helena sa...

Må bare få svare litt til Lene her:
For meg begynner Julen 1. November, uavhengig om jeg er interiørblogger eller ei. Syns November måneden er så trist og kjedelig uten jul. Selve toppen (og slutten) av Julen for meg er julaften. Ser rett og slett ikke vitsen med å ha nisser og berlinerkranser to uker etter julen er "over". Det blir jo nesten som Emmelines mai-påskeegg:-) Istedet for å ha julen i Romjulen, så har jeg den hele desember;-) Så 2.juledag pakker jeg bort juletre og hele stasen og kjøper meg tulipaner, slik som Emmeline, og snoker i vårkataloger etter nyheter:-)

Dittemor sa...

Har pyntet med diverse bursdags- og julegaver jeg. Litt varme ting, litt lys. Prøver å finne en mellomting mellom vinter og vår.

Turid sa...

Her tok jeg bort alt rødt (som det var mye av på stua), men beholdt brune og lyse saueskinn, kongler, hvite lys, og erstattet det røde med vårlig lysegrønt. La på små runde kuskinn-duker (Ikea) istedenfor juleduker. Tok inn litt kvister istedenfor juletre og granbar. Glitrende, hvit sand i t-lysglassene er erstattet av pur natur; småstein :-) Så fargene her i heimen er naturlige, med innslag av lysegrønt - vårens farge. Åja, så har en en lilla krok. Holdt på å glemme den. Gleder meg til kattelabbene kommer, for da er det vår! Når dagene blir litt lengre tar jeg mer vår inn i huset. Da er det lys grønt, beige og turkis som gjelder. Noe innslag av gult i påska. Tulipaner ja. De er flotte :-)

Anonyme sa...

Eg har fiksa opp hele rommet mitt, malt alle veggan kremkvite, men får og vike vekk malte eg halve veggen mørk sjokolade brun der som eg har dobbeltsenga. Kjøpte meg 2 store maleri i brun, kvit, og lilla med sølv hang de over senga. Investerte i litt rimelig stash, brune tepper, lilla puter, sengetøy og diverse tilbehør. Brune lykter fra Indiska. Og visps så føltes det ut som eg hadde flytta inn i eit nytt rom :D

Whitebite sa...

hahaha Lene knallbra!
no offence Emmeline. Dette har ingenting med deg å gjøre! men jeg er faktisk enig..
forøvrig så elsker jeg bloggen og koppene dine Emmelin;o)

Related Posts with Thumbnails