mandag 24. januar 2011

Insomnia


Etter jul har jeg virkelig hatt problemer med å sove. Hele juleferien levde Emmeline som Nattens Dronning, og gjorde deler av natten til sin storhetstid. Når resten av familien hadde kommet seg til køys, koste jeg meg alene i stuen. Det var blogging og facebook og gøyale videofilmer før jeg omsider krøp til sengs, langt ut på natten. Så kom januar med alle sine hverdager, og likevel var det helt umulig å komme tilbake til god gammel rytme igjen.


Tiltross for at jeg står tidlig opp hver morgen for å komme meg på jobb, så sovner jeg ikke om kvelden. Jeg ligger og vrir meg fra side til side. Jeg hører på Emmelinemannens ikke akkurat lydløse pusting. Jeg ser opp i taket og teller kvisthull. Jeg lukker øynene og lar tankene fly -og det er helt utrolig hvilke tanker som dukker opp inni topplokket.  Stort sett er det tanker av dette kaliberet:


HVORDAN SKAL JEG KLARE Å FÅ UNNA ALT PÅ JOBBEN I MORGEN? JEG KOMMER ALDRI TIL Å REKKE NOE SOM HELST. 
Å NEI, JEG SOM IKKE FIKK RYDDET ALTANEN I DAG HELLER, WHY OH WHY???
LÅSTE JEG FORRESTEN BILEN? HMMM..NÅ BLIR DEN SIKKERT STJÅLET, OG DA FÅR VI SIKKERT INGENTING IGJEN PÅ FORSIKRINGEN. HØRTE JEG IKKE EN LYD I BILEN I DAG? DET ER SIKKERT NOE GALE. DET KOMMER SIKKERT TIL Å KOSTE HUNDREMILLIONER KRONER. 
OG JEG SOM IKKE HAR TRENT PÅ LENGE HELLER. HVORDAN SKAL DET GÅ? DET GÅR ALDRI BRA! INGENTING GÅR BRA! ALT KOMMER TIL Å GÅ TIL PISES! JEG KOMMER ALDRI TIL Å KOMME INN I DEN FORBASKA BUNADEN. DET KOMMER TIL Å BLI KATASTROFE. JEG MÅ SIKKERT LEGGE NED BLOGGEN OGSÅ, OG SÅ GÅR VI KONKURS SIDEN BILEN ER STJÅLET OG JEG MÅ BETALE BILLÅNET LIKEVEL. 
OG NÅ ER KLOKKEN BLITT HALV FIRE OG JEG SOVER IKKE I DAG HELLER, OG JEG HAR SÅ MYE Å GJØRE PÅ JOBB I MORGEN, HVORDAN SKAL DET GÅ...Sånn holder jeg det gående i time ut og time inn. Det er krisemaksimering på høyt plan og hjernen jobber på høygir med å produsere alle de katastrofetanker det er mulig å oppdrive. Helt til jeg omsider sovner -og våkner neste morgen for å oppdage at bilen slett ikke er stjålet. Så går jeg på jobb-og klarer brasene fint, mens jeg bekymrer meg litt for at jeg ikke skal få sove om natten igjen...


Emmeline har Googlet søvnløshet, og notert alle triksene. Det gjelder å IKKE sovne sittende foran barnetv klokken seks. Det er bye bye til kaffe etter jobb. Man bør aller helst trene, men ikke for tidlig og ikke for sent -og ikke for hardt og ikke for lett heller. Ved sengetid bør man ikke være sulten, og heller ikke være mett. Jeg bør legge alle bekymringer til side...Noe som er litt vanskelig, da de fleste bekymringer faktisk blir produsert helt uten grunn i samme øyeblikk som jeg legger hodet på puten;) 


Dermed har Emmeline gått til innkjøp av sovete og urtemiddel som skal virke søvnfremkallende. I går ble det drukket så mye sovete at jeg ikke klarte å sove fordi jeg måtte på do i ett kjør. Sovetabletter er ikke noe for meg. Jeg har jo selv prestert å komme i denne idiotsituasjonen, bare på grunn av noen få nattlige utskeielser sammen med Colin Firth og George Clooney rundt juletider. Da må man selv klare å løse problemene.

Men i dag er jeg optimistisk. Jeg har nemlig skrevet en liste og på den listen har jeg en rekke oppgaver som skal gjøres hver ettermiddag. Vi snakker ikke middag, klesvask, trim og andre trivialiteter. Vi snakker om de kjedelige tingene som Emmeline utsetter, og som dukker opp når hodet kommer på puten. Det kan ikke nytte å stå opp igjen for å rydde i hagen klokken tre om natten. Men da kan det kanskje være en trøst å tenke på at jeg har ryddet ETT kjøkkenskap for eksempel, eller satt koffertene på loftet. En sånn ting som kanskje bare tar et kvarter, men som gir et kryss på blokken. I løpet av en uke vil jeg altså få gjort syv ting som kan  løfte samvittigheten til nye søvnfulle høyder, sammen med urter og te!! Det må vel duge vel?

Dagens bilder er hentet fra ustylet stue med grå sofa og sommermønstrede puter. Jeg blir bare ikke helt komfortabel med den fargen på sofaen, men praktisk er den. Den sparer meg jo for litt nattevåk om jeg skal være ærlig;) Nå venter dagens oppgave ( * Det er noe så banalt som å flytte egne klær fra gulv -og inn i skap, og sier vel litt om hvilket nivå vi er på her;)  Ha en fin mandagskveld alle sammen -og sov godt!

127 kommentarer:

Laila sa...

Heisann Emmeline =)
Jeg kjenner meg igjen i søvnproblemet ditt ja..
Men jeg har kommet inn i den vonde sirkelen med at jeg tar en time eller to på øret, hvis jeg har tidligvakt da... og da er det ikke helt enkelt å sove igjen på kvelden... =) for å ta igjen tapt søvn forrige natt.. og sånn går nå dagan =)

Håper du får snudd døgnet igjen snart, listene kan vel hjelpe deg å sortere ut hva om virkelig kan være katastrofe!
Stor klem fra Laila

Gabi sa...

... sooooo pretty!
Love
Gabi

Fruen i huset sa...

Det skal du ha Emmeline - bortkastet er det jo ikke at du har mistet nattesøvnen når du kan legge skylden på Colin Firth. Jeg tror jeg trygt kan vie meg når jeg sier at vi er MANGE som gladlig hadde mistet både søvn og andre dyder i selskap med Colin:-)Håper te og urter virker - sov godt!!!Fruen i huset

Breivik Samfunnshus sa...

huff jeg føler med deg, IKKE artig å ligge å gruble på aaaaalt som skulle vært gjort, skal gjøres osv...
Merkelig at tankene alltid kommer når man ikke skal gjøre noenting!!!

Men jeg håper du finner roen og den gode nattesøvnen snart, så minker vel "to do" lista i takt med at søvnmengden øker ;))

Til slutt må jeg bare innrømme at jeg LIKER din gråe sofa!!!!

-maren-

Ha en fin kveld Emmeline!!!

Anonym sa...

Høres kjent ut dette ja :) Alle små og store problemer er nesten uløselige mellom 00.00 og 07.30. Ser ut som du har ei fin plan for hvordan få sove. Håper du ikke er som meg som er mere glad i å skrive lister over det som skal gjøres enn å faktisk utføre det jeg har skrevet..

aina sa...

Problemene høres kjent ut ;-) Men det jeg ville si var at stua di ser sååå fiin ut! Ha en flott kveld :-)

Bdicte sa...

Èn ting er i allefall sikkert, dette ville aldri en mann slitt med! Ganske enkelt fordi de ikke evner å bekymre seg for ting de burde gjort. Som kjent er jo kvinner verdensmestere på området. Trolig ville de ikke brukt nattetimene på Colin Firth heller...*knis*

Jeg håper du løser søvnfloken snart! Finnes faktisk ingenting verre enn det!

Klem fra Benedicte!

Stine sa...

Bare for å ha sagt det; finnes det NOEN bedre grunn til å sitte natta gjennom våken enn Colin Firth!? Jeg er alvorlig fan av "Stolthet og fordom", og har allerede slitt ut en DVD med nevnte serie ;)

Lykke til med soveriene... :)
Klem

Hobbybruket sa...

Hei. Først vil jeg si at jeg synes at sofaen og putene dine er veldig fine.

For en tid tilbake hadde jeg også problemer med å sove. Jeg sovnet greit på kvelden, men våknet grytidlig om morgenen/ natta med panikk for alt jeg hadde glemt å gjøre dagen før. Er heldigvis kvitt problemet nå. Er personlig stor tilhenger av "to do" lister.

Håper du får sove godt igjen snart.

Anonym sa...

Syns stua di med grå sofa er kjempefin!
Annette

Anonym sa...

Hei.
Så lekre bilder.
Du har sikkert 100 vis av sovetips, jeg har 1 par hvis du ikke har dem allerede. Spis en banan før du legger deg eller prøv med varm melk. :)) Det er grusomt å ikke få nok søvn altså,har erfart det selv. En annen ting er å putte alle tanker i en skuff og slå den hardt igjen.
Ha en avslappende kveld.
Klem.

Hege sa...

Hoho..her er det nok mange som kjenner seg igjen tror jeg!
Har det veldig på samme måten.

Har en nabo som hadde kjøpt lavendel til å ha i badevannet..og hun sa at det var supereffektivt. Skikkelig søvndyssende ;o)

Håper du sovner lett til natta...når du endelig har kommet deg i seng,hihi!

Hilsen
Hege-Mamma til 3

Unknown sa...

очень стильно!!!

Mayayum sa...

Jeg liker sofaen din! Og synes bildene var kjempefine :-)

Å ikke få sove er skikkelig kjedelig, håper det ordner seg snart. Planen din er ikke dum, i alle fall. Det bør jo være lettere å få sove med god samvittighet enn med dårlig.. ;-)

irina sa...

Ja..kjedelig for meg når du ikke er på fb om natten lenger :( I går la jeg meg 23...fordi jeg er syk :) men en bloggleser nevnte noe til meg som jeg skal prøve. Skal ringe legen i morgen.
Melatonin tror jeg det heter...det er noe vi alle har, noen har det mindre enn andre,,,,,du kan få hjelp til å fylle opo lageret til legen det vil virke på søvenen...den produseres eller kommer om kvelden...mens noen får den tidlig på morgen. Du får det i tablett form...det er ikke sovetablett bare noe kroppen har for lite av....nå husker jeg ikke helt. kan vidresende deg mailen...denne damen hadde studert det fordi sønnen hennes hadde samme problem som vi har :)
Ha en god natt...ut å jogg !!

Whitebite sa...

haha herlig! (ja,ikke herlig at du ikke får sove altså!)
kjenner meg veeeeldig igjen her! altfor glad i å sitte opp til langt på natt i helger og ferier,og så det slitet da med å kommme inn i rutinene igjen når hverdagen melder sin ankomst!
Tankene om natta er også merkelig nok litt dystre om natta.Rart!

Anonym sa...

Yeeeeiii, grå sofa! Fin-fint om jeg må si det :o)
Sove godt, hvis ikke: begynn med yoga!

Anonym sa...

søvntips; ligg høyt med hodet,overkroppen; hjernen blir overaktiv fordi den får for mye oksygen når du ligger for lavt med hodet.

Anonym sa...

hehe. jeg har alltid vært dårlig til å sovne. Nå har jeg kjøpt meg mp3spiller og pleier å høre på lydbøker for å sovne. For meg funker det kjempegreit nesten hver natt, selv med krim! en av triksene er å ha den stilt inn ganske lavt så at man er tvungen å konsentrere seg på det som blir sagt.

Nina sa...

Håper søvnproblemet ditt går over snart! :) Lurer på om dette er et kvinnefenomen.. føler at kjæresten sovner kjapt hveer kveld! ;)

lise sa...

Jeg må innrømme at jeg har problemer med å legge meg i tide (og da har jeg regnet ut at "i tide" er ca 23), men heldigvis sovner jeg raskt og greit. Varmeflaske til beina og Angry Birds på mobilen gjør susen.

For noen år siden derimot, ble jeg sittende opp halve natten, til jeg var skikkelig trøtt, for hvis ikke jeg var det, ble jeg liggende og tenke ubehagelige greier i timesvis. Gjerne økonomi og såntno som jeg ikke har peiling på til tross for at jeg i tillegg til å være adm dir er øk dir her hjemme. Merkelignok er jeg like trett om morgenene nå som jeg var den gangen.

Vel, får håpe klokken i toppen stiller seg snart, sånn at du kommer i rute før lyse kvelder forvirrer fullstedig!

Anonym sa...

Du er så flink å skrive, Emmeline!! Moro å følge bloggen din. Og fin sofa - veldig fin gråfarge :)

Fru R. sa...

Ja lyder kjent..
lurt å få noe av stresset (for det er en del av det) ned på notatblokken.
Jeg gjør det selv, du får tømt hodet ditt.

Legg deg og les en god bok, les til du kjenner at du ikke klarer å fokusere, legg fra deg boken og sov.
Hvis snorking fra mann, legg deg i god tid før han...

Jo det er mange tips jeg og har fått, men er jeg stressa er det gjort, kan bare glemme å sove...
Ønsker deg en god natt med masse søvn!!!
Klem

Kromma sa...

Problemet er kjent ja. Men et tips kommer din vei.....Jeg har lest eller hørt en eller annen plass at å "ta fri" fra pc`n 1/2-1 time før man legger seg skal gjøre underverker. (Da gjelder det da, å lese ferdig mail, en trillion interiørblogger, sjekke facebook-oppdateringer og alt annet man "må" gjøre før man logger av)Jeg har faktisk prøvd et par ganger og det funker faktisk, på meg i alle fall:) Lykke til:)

Menannes- Mojo sa...

Træk vejret dybt og sov godt Emmeline.
Kram Marianne

Drømmehuset mitt sa...

Hei Emmeline, håper du sover bedre i natt og listene dine var forresten ett godt tips:)
Jeg synes forresten det ble veldig fint med den grå sofaen:)

Sov godt!

Linda sa...

Hei på deg! Jeg er nattevakt så jeg vet hvordan du har det. Sovner jeg for tidlig (når jeg har fri), våkner jeg alt for tidlig om morgenen, sånn ca i mellom ett og fire. Da ender det med at jeg må hvile om dagen, eller i beste fall sovner alt for tidlig neste kveld, og så er det på an igjen. Har jeg vært på nattevakt og har sovet hele dagen, så får jeg ikke sove om natten. Da legger jeg meg ikke før mellom tre og fem om morgenen. Dermed får jeg tre-fire timer søvn før jeg skal opp med barna som skal på skolen.

Enten sovner jeg en gang i løpet av dagen, med påfølgende søvnløshet neste kveld/ natt. Eller så sovner jeg for tidlig om kvelden, og ligger våken fra ett-, to-, tretiden om morgenen. Men jeg ligger og fantaserer om kaker i flere timer før jeg står opp og spiser frokost før de andre står opp.

Emmeline, du kommer til å komme tilbake til din gode gamle døgnrytme igjen! Nå når lyset kommer, så vil det ha positiv innvirkning på søvnen din. Hvis du i tillegg går en liten tur om ettermiddagen, så vil det gjøre deg trøtt til kvelden. Jeg har også lest at noe som heter sånn ca. Roibots-te, skal gjøre underverker for søvnen. (Shine.no)
Lykket til! Jeg er helt sikker på at dette vil gå seg til, Emmeline! Hvis det kan være noen trøst, så er jeg også på samme nivå når det gjelder å får klærne ut av kurvene på gulvet og opp i skap og skuffer!

Jane sa...

Vet akkurat hvordan du har det. Har samme problem selv om dagen..... men men. Det går vel over.....etterhvert ;0) Lykke til videre med prosjekt insomnia. Håper det bedre seg nå som du skal gjøre en liten ting hver ettermiddag som du kan krysse av på bloggen din ;0)

Klem Jane.

Anonym sa...

Kjære Emmeline!

Det der går over. Tro på det!
De fleste har perioder med tankekjør utover natten.

Snart blir dagene lysere, rundt 15. februar skulle jeg tro...

Hold ut. Bit tennene sammen og gap opp, som man sier hos tannlegen...

En særdeles vennlig hilsen fra Elisabeth.

Alberte sa...

I LOVE YOU!!!

Ta natten tilbake:)

Klem fra meg som allerede er kommet under dynen!

Hvit Villa sa...

Kjære Emmeline! Nydelige bilder av en nydelig, helt herlig stue! Liker de grå trekkene dine veldig godt. Du får nok mange gode råd her, men prøv en ting: bestill time hos en homeopat du har gode referanser til.. lover at det vil virke :)

mi-rachel sa...

uff da.
kjenner litt til det der.
men jeg har inntrykk av at det ikke er så mye som hjelper (te,musikk,rutiner..ol). det går bare i perioder liksom. plutselig er det over. jeg jobbet med ei som hadde skikkelig søvnproblemer. hun sa at hun tenkte ikke at nå skal legge meg å sove...jeg skal bare ligge her å slappe av litt. hun syns det hjalp..for da lå hun ikke å irriterte seg over at hun ikke fikk sove.
sove kan jeg gjøre når jeg blir gammel tenker jeg når det blir lite søvn;) litt sånn unnskyldning for å rangle og:)

Anonym sa...

Huff Emmeline. jeg kjenne meg igjen i søvnproblemene dine. ofte dukker det kaostanker opp i det øyeblikket jeg legger meg, og de kan holde det gående- lenge!

Det som ofte hjelper er å fokusere på pusten, trekke pusten dypt og puste rolig ut igjen...etter å ha gjort dette noen ganger blir man straks roligere, mer avslappet og sovner rimelig kjapt.
vet ikke om det funker for deg, men kanskje verdt et forsøk! :)

...og ja- den ettermiddagsblunden bør man holde seg langt unna!

klem Cecilie

Anita sa...

Hei

Sove kan vi gjøre når vi blir gamle ikke sant?
Neida, du får begynne å telle sauer. ;)

Og de sofaene er bare lekre!! Har Ektorp lenestolene i den fargen og elsker fargen. Den er bare nydelig. Her har det kommet gardiner og duker i ca samme fargen også. Sååå fint.

Anita

Anita sa...

Hei, hei. Kjedelig å ikke få sove. Tanta til mannen min sverger til lavendeldråper på puta før hun skal sove. Det virker visst. :)

Ellers syns jeg stua di er fin, jeg!

susan`s side sa...

Svaret på søvnproblemer = spikermatte fra Clas Ohlson.
Jeg fikk en slik nemlig, ønsket meg kjole og fikk spikermatte, ikke så veldig fornøyd men det er en annen historie.
Jeg fikk den iallfall fordi jeg har vondt i skuldre og rygg og den hjelper den, men gud bedre så trøtt du blir når du ligger på den. Er litt vondt de første gangene, ha gjerne på deg en tynn t-skjorte. Ligg på den i 15 min i senga før du ruller deg av og sovner godt.

Ingunn sa...

Føler med deg. Irriterende det der - å ikke sove. Men dine råd er veldig fine. God samvittighet og litt sliten er bra. Ikke se på klokka om natta!

Lykke til!!!! Du fikser det fort.

Irene sa...

Ustylet stue? Skjønner ikke noe jeg... Synes det ser så lekkert ut på bildene. Sofaen er kjempefin og synes den ser flott ut sammen med alle fargede detaljer. Det ser så koselig ut og ikke totalt sterilt og hvitt.

Håper du får orden på nattesøvnen, og får jagd vekk alle forstyrrende tanker.

Ønsker deg en flott uke!
Hilsen Irene

Ingunn sa...

Et lite råd til: TV og data (spesielt data) er visst ikke søvndyssende....

Anonym sa...

Stuen din er nydelig fin.
Det samme er ryddeplanen din.

God søvn må en ha når en legger seg.
god natt til flinke og morsomme deg!

GørilU

Jannickes Hjemmekos sa...

Hei, hei
Ja, er det ikke godt å være nattens dronning, eller nattugle, som jeg kaller meg selv. De timene fra 23.30 til 02.00 +++ de er bare herlige. Har det samme problemet som deg, men det har skjedd verre ting i livet enn at døgnet er snudd litt på hodet. Ha en flott uke, med eller uten søvn. Klem

Randi sa...

Kjære Emmeline!

Hvor har du fått tak i den fantastisk fine prikkete lampeskjermen? Hvis det er gjort selv, så må jeg få oppskriften.

På forhånd takk, og lykke til med søvnutfordringene. Masse gode tips her...jeg holder en knapp på tv og datafri ca 1 t før leggetid.

God natt. =)

Anonym sa...

.... har du overvejet at det har været fuldmåne? Helle Homdrom

Sanne sa...

Hei Emmeline. Tenkte jeg skulle legge inn noen rosende ord til deg. Jeg har vært fast leser av bloggen din en stund nu, og syns du skriver lett og humoristisk. En koselig avbrekk å stikke innom bloggen din.
P.S! Liker bordet ditt i stuen veldig godt!

P.S! P.S! Håper du får sove i natt:-)

Trultemor sa...

Likar sofaen din eg!!
Synes sofakroken ser både fristande og flott ut:)

Akkurat sånn ja, ligge våken heile natta og tenke masse tull.
Mi løysing er spikermatte;)
Ikkje annan bivirkning enn søvn!! Hehe og sviiiande rygg og rompe siden eg sovnar på den og våknar gjerne ikkje før det har gått 1 time...eller to! (men sovnar som regel innan 10min)

solveig sa...

Eg har lagt våken min del, men etter at eg har med meg MP3 med lydbok i på øyrene om kvelden, tek det sjeldan meir enn ti minutt før eg somnar. Og om eg ligg vaken, får eg lese mykje.

Anonym sa...

Det grå sofa trekket var jo bare råååååstilig!! Det er jo så moderne nå og veldig praktisk! :)) Syns det passer kjempefint inn og skaper litt kontrast til de hvite veggene OG gulvet. Greit å ha hvertfall ett møbel som ikke er hvit, for å skaffe litt kontrast, noe du virkelig har greid på en topp måte her :))

Anonym sa...

Ho ho, kjente meg veldig igjen. Kommer meg aldri i seng og når jeg har lagt meg virker alle problem uløselige. Og hver kveld når jeg ligger der tenker jeg at i morgen- I MORGEN skal jeg legge meg tidlig etter å ha ryddet og ordnet. Og jeg skal bli så effektiv og flink på jobb.. Men som flere andre skriver her- det beste trikset er lydbøker e.l på ipoden. Selv hører jeg på radioresepsjonen (som sender hele døgnet på nettradio). Og selv om jeg ler godt av de på dagen så er det søvndyssende på kvelden. Eneste er at jeg får litt gnagsår i ørene:)

Emmeline sa...

Først: TUSEN TAKK ALLE:) Det gøyeste med blogging er jammen kommentarfeltet på dager som dette!!

Randi: Den prikkede lampeskjermen er kjøpt hos Berthas Oldebarn for to år siden. De har flere igjen, jeg så dem i går da jeg gikk forbi;)

Sussimargrethe sa...

Hei Emmeline.
Jeg kjenner meg igjen i beskrivelsen der du ligger og ser viserne på klokken( Les; digitale tall...) går mot morgen.... Jeg jobber skift, og har ofte dagvakt etter aftenvakt. Det som hjalp meg, - var å innse at det gjør ingenting om jeg ikke får sovne med en gang, - når jeg endelig sovner, sover jeg så godt og dypt som råd er før klokken ringer , - om et lite øyeblikk... Da forandret mye seg.... Sov når du kan, - og ikke stress. Plutselig er du trøtt nok og sovner umiddelbart når du legger hodet på puten. Slike deilige ferier er ganske ødeleggende på døgnrytmen, - men akk så herlige!!! Og DE vil vi vel ikke endre på???? Lykke til
8-)Sussimargrethe

Anonym sa...

Prøv 10-15 minutt på spikermatte. Da skal du ligge helt i ro og slappe av(med lyset av og ingen lesing).Så bare tar du den bort og søvnen kommer... funker på meg iallefall...

Karina sa...

Hehe kjenner meg igjen i søvnløsheten utover natten. Jeg er ALLTID trøtt om morran og ALDRI trøtt om kveldene etter kl.22. Mitt tips er å ha en dagbok eller notatbok på nattbordet. Når du kommer på ting du må gjøre neste dag (eller neste uke hehe) noterer du det i blokka. Andre tulletanker (om du har det da?) noteres fortløpende i dagboken. Da får man det UT av hodet om du skjønner.

Sov godt! ;)
Klem Karina

Beth sa...

Takk, jeg VET MYE om det å ikke få sove, men jeg har et navn på det, jeg har nemmelig ME. Og med ME følger dårlig søvn. Ikke sjelden jeg kan ligge våken til klokken er 4 på morgenen. Og når det er fullmåne kan jeg nesten bare glemme å legge meg!
Så noen gode råd her jeg desverre ikke...
Kjempekoselige stuebilder, nydelig med de lyse putene...

marijke sa...

i love your home!!!
greetings marijke

Anonym sa...

Jeg digger deg! I den ellers perfekte bloggeverden, hvor alt som tas bilde av er bloggifisert, middagene fremstår som restaurantmat, barna er alltid pyntet i fine klær, boller bakes og det snakkes om dette vidunderlige stressløse livet noen bloggere tilsynelatende lever, fremstår du som ...et menneske! - og det får meg til å føle meg pittelitt bedre. Takk!!!

Når det er sagt håper jeg du får sove :) Gode leggerutiner er det viktigste! Natta !

Lena sa...

Jeg har to gode tips for den som ikke får sove:
1: Rams opp ti positive ting du har gjort i løpet av dagen. Her snakker vi ikke om å skape verdensfred, vasket hele huset osv, men snarere om de små gode ting som å komme tidsnok til jobb dersom man vanligvis ikke gjør det, at man hilste på den gamle naboen, at man sa til mann/kone/kollega/venn at han/hun var fin i dag, at du har krysset av et punkt på "gjørelisten" din osv osv.
2: Ta for deg alfabetet! Det kan være byer, jentenavn, guttenavn, matvarer e.l og man skal begynne på a og ende opp på å... Anne, Berit, Camilla, Dagfrid, Frida, Gudrun, Hildur osv osv

Lykke til!

mona.z sa...

Plager med søvnen kommer dessverre med alderen Emmeline, men du får finne ut hva som fungerer for deg. Jeg jobber turnus i helsevesenet, og har vel egentlig ingen normal døgnrytme. Men får nå nettene til å gå.....mye du kan gjøre da, lese, se opptak av favorittfilmer på TV og mye mer. Alle bekymringstankene som kommer, får du komprimere til ca et kvarter, og ferdig med dem. Det går an å lære seg dette, ha en god natt;)

Hustrollet sa...

Hei! Som dreven natterangler med mage års erfaring i at hode slås på når lyset slukkes kjenner jeg meg godt igjen. Mye ligger i svaret på om man leter etter løsninger eller problemer når man ligger der og grubler.For min egen del hjalp det å innse at jeg lette etter problemer, og deretter innse at det fikk jeg ikke gjort noe med uansett, i allefall ikke der og da, men "satte dem på vent" til senere. Har fortsatt perioder med variabel søvn, men det går i allefall mye bedre enn tidligere.

PIONPIA sa...

Hei! Jeg kjenner meg igjen her... Har selv i flere år slitt med å få sove før langt på natt... Tror nok vi kvinner har en egen evne til å ligge å gruble.. Selv om vi aldri så gjerne PRØVER å la være,....
For meg har løsningen vært å lese!! Så snart min bedre halvdel har sovnet (noe som som regel skjer VELDIG fort! Skjønner ikke helt hvordan det går an....), så finner jeg fram boka mi! Krim er det store for meg... Og i det siste Camilla Lackberg,som har mange flotte bøker med en blandingav krim & hverdag(skjærlighet)! Når jeg da slokker lyset, om det har gått timin. Eller et par timer (!) så slokner jeg som en stein!!! Etter at jeg oppdaget lesegleden på senga,så er søvnproblemene mine iallefall borte.....
Lykke til, uansett hva du prøver!
Klem.

Bente sa...

Hei :) Har ikke vært noe særlig i bloggeverden på 2,5 år, men i natt får jeg ikke sove,og fant frem min lille rosa pc.Tenkte at jeg trengte å få litt posiiv inspirasjon,og gikk inn på min gamle blogg,og så inn her...og måtte bare flire da jeg leste dette,for slik er jeg og,har sett en stund på sidene dine her,og det er så herlig at du er så ærlig om tankene dine, og morsom :) Lykke til med søvnen :)

Anonym sa...

Vil du ha et tips?... Ser du alt har fått 60 (!!!) kommentarer her - og mange tips.. Men se litt på dette..

Først må du begynne å stå opp tidlig (kanskje tidligere enn du pleier.. 07 er ikke tidlig, jeg står opp 05.15).. Ikke sov på dagen!!

Hvis jeg aner at det vil bli vanskelig å sovne om kvelden, så tenker jeg på neste interiørprosjekt (noe positivt), og ser for meg hvilken farge rommet skal ha, hvor de ulike møblene skal stå osv.. Ommøblering er for meg utrolig effektivt.. da er jeg inni drømmeland på et blunk. Men det betinger at du ikke sover på dagen eller står opp for sent.

Tro det eller ei, men jeg sovner gjerne 9 - halv ti med denne metoden..

Hilsen Janne

Anonym sa...

Du er så skjønn!

Jeg har slitt med søvn hele livet jeg - helt siden jeg var baby fikk jeg sånn tankekjør og uro om kvelden...

Men for noen år siden prøvde jeg magnesium mot "rastløse ben" og opplevde at migrene, kveldsuro, PMS og diverse annet forsvant.

Jeg har fremdeles lakenskrekk men ikke den uroen som jeg tidligere hadde. Det er jo helt forferdelig å sitte våken med en sånn storm av tanker i hodet....

Klem fra Ingerid

Anonym sa...

Håper det snart løser seg og at hverdagene blir enklere!

Herlig blogg du har forresten, er ganske nye her inne, men er kommet for å bli! :)

Moccamamma sa...

Hei! Håper du fikk sove i natt :)
Tror det er litt som å havne i en dårlig spiral, det med å ligge våken om nettene. Jeg gjør det bare når jeg er superstresset, og da jobber hjernen med akkurat slike katastrofetanker. Det eneste som hjelper for meg er å få kastet noe av stresset overbord - så listen for å få godfølelsen høres lur ut :) Mannen min får sånne perioder av og til. Han (eller jeg) fant ut at det hjalp å skru av tv, datamaskin eller PS3 i god tid før leggetid, og heller lese DN (som jeg tror du skrev var kjedelig), for lyset og den intense konsentrasjonen ved spill ble jo rene kicket før sengetid.

Håper du finner en god løsning blandt alle "kjerringrådene" :)

Hilsen fra Moccamamma

Anonym sa...

Hei og takk for fin blogg! Insomnia fungerer definitivt bedre som låttittel enn som opplevelse! Sist jeg ikke fikk sove, giKk jeg ned på kjøkkenet i affekt og tegnet en løsning på ny skrivebord/kontor/lekse-kjøkkenkrok som jeg hadde fundert på i lange tider, så noe godt kom ut av det utrolig nok. Men søvn til side, hvor kommer det fine salongbordet ditt fra mon tro? Praktiske skuffer for fjernkontroller og annet rot, og masse plass til MAGAZINES! Liker!

Anonym sa...

Etter en surferunde på rosablogger oppleves det alttid som deilig befriende å komme hit. Puh og takk - for alle normaliteter, på alle vis!

Mitt tips mot søvnløshet er kanskje litt rart... men det funker hver gang på meg... Spikermatte!!! Det er helt sant, det oppleves som litt "ubehagelig" et par minutter, men så slapper hele kroppen av, alt som surrer rundt omkring i hodet blir borte og vips så har jeg sovnet. (våkner som regel etter en time på spikermatten... men da drar jeg den bare bort i halvsøvne og sover godt videre. Verdt et forsøk???
(jeg tror du tenker at dette høres ut som galskap, om jeg "kjenner deg" rett):):)

Ruths datter sa...

Prøv Melissa fra helsekostbutikk. Begynn med tre tbl om kvelden første uka.Hjalp meg.
Sov godt

Anonym sa...

Hva med ørepropper og familiedugnad(få alle til å ta i et realt tak, så kommer du i mål med masse) med et deilig festmåltid som lønn!!!

Nydelig stue, fine farger.Håper du får sove.Fortsatt god dag- Elsker bloggen din!!!!!!

Lykke til, klem!

Fru Fly * Heidi sa...

Dette er som å lese om meg selv...Trøster meg med at jeg også har vent meg til å tåle mindre søvn. Men frustrerende er det uansett! Håper du har en fin dag i solen!:) - Heidi

adales verden sa...

Jeg er såååååååå misunnelig på ditt grå trekk;)
Tror neste utskeielse vil bli ett sett .. (men NOEN syns det var litt upraktisk at man nesten kunne kjøpe ny sofa... for det det kostet for nye lekre grå trekk;)))
Håper du snart får noen gode netter med søvn, så er man jo i "vater "igjen.
klem fra nord

Anonym sa...

Jeg ser at det er andre her som har samme ideen som meg, spikermatte. Jeg legger meg på den på kvelden, sovner, snorker, våkener av min egen snork, tar bort spikermatta og sover videre. Det aller beste er, at jeg kan bruke den når jeg kommer hjem fra jobben også. Da virker den motsatt. Da pigger jeg meg opp i 20minutter, og kan orke hva som helst etterpå.

MonicaUE sa...

Hehe.... akkurat som jeg skulle sakt det selv. I det lyset slukkes for kvelden, så begynner verdensproblemene og de må løses da.Selv skriver jeg huskelapper på mobilen, gjerne midt på natten når jeg våkner og kommer på noe jeg MÅ gjøre dagen etter. Sovner også altfor sent, og er det vraket når jeg våkner:P Å slik går nå dagan....

Birgitte sa...

Elssssskeeerrrr dine billeder og dine fortællinger. :-)
Klem Birgite

Sjuskeline sa...

Sjuskelines beste sovetips, er å late som hun har vunnet 15 millioner i lotto..... Det er ikke sikkert hun får sove, men gu, kor gøy det er å planlegge bruken av gevinsten ;-)

Sov søtt :-)

Viltin sa...

Hahaha! Godt fortalt!!!

Marit sa...

Verdens beste tips: Begynn og telle på 999 og trekk i fra 3, altså: 999 996 993 990 987.... Jeg har aldri kommet ned på 8..

Sommerhusliv Hele Aaret sa...

Hold da op hvor jeg kender det.
Mine nætter lyder fuldstændig som dine.
Min tanker flyver afsted og som du skriver altid tanker om, at miste eller alt det jeg ikke kan overskue, fordi jeg er træt træt træt...
Håber en dag at jeg for lov til at opleve en god natsøvn.
Min mand er blevet opereret for at snorke, men det blev det sku´kun værre af.
Så arme mand, der altid skal skældes ud fordi han ødelægger min nattesøvn.
Ind imellem bliver han bortvist fra soveværelset, så jeg kan se om det kan hjælpe på min nattesøvn.
Men det sku´det samme.
Så man kan kun håbe det bliver bedre.
Håber snart du finder ro.
Knus Fra Susi

Anonym sa...

Det er bare så herlig å lese:-) kjenner meg så godt igjen!

Fru Trippel sa...

Helle min hatt!!!
Kunne tro det var mitt innlegg dette her- det var som å ta et dypdykk rett inn i hjernerota mi!!!
Dette har jeg slitt med leeeenge- og foreløpig har ingen velmenede tips hjulpet....Så da står en plutselig på nippet til å bikke over og bli helt looni:) Det eneste jeg vet er at det er bedre å bare stå opp igjen enn å ligge å vri seg i time etter time:)
Krysser fingrene for at du finner roen med beroligende te:)
Monica

Janne sa...

Så flotte bilder og fin vårstemning hos deg:-))
Ikke alltid lett å komme ut av slike vonde sirkler, men det løser seg som regel etter en stund:-))Lykke til:-)
Klem

SsSsS sa...

Hei Emmeline,

Vi digger bloggen din - og følger mye med, både store og små. Vår lille familie har startet en Auksjon på FB-siden til butikken vår der alle inntekter går uavkortet til Stine Sofies Stiftelse. Vi har fått masse god hjelp fra mange Epla kolleger og vil nå henvende oss til våre NIB kolleger på lik linje. Vi har fått laget en sidebar knapp (som er utrolig kul) som vi håper du vil benytte deg av for å bidra til mer omtale av auksjonen. En knapp og du har allerede reddet minst en barndom, les mer her: http://lille-design.blogspot.com/2011/01/en-knapp-sa-er-det-gjort.html

Klem fra Familien S <3

Anonym sa...

Hei, hva med litt beroligende musikk før leggetid? Hvis du har Spotify kan du søke etter meditation eller Buddha Bar Sleep Time.
Fungerer godt her.
Lykke til.

Josali sa...

Ja genau, diese Stühle will ich haben.
LG
Josali

Anonym sa...

Hvor har du fått tak i sofaen? Den så utrolig deilig og flott ut, og det er ytterst sjelden! Utrolig fint hjem ellers også.

Tove sa...

Sleit lenge med det samme problemet, og fant tilslutt synderen. PepsiMax gitt. Sluttet å drikke den, sovnet som en stein. Anbefales!

Therese sa...

Hei Emmeline:)

For et skjønnt hjem du har!! Og du skriver bare helt fantastisk bra! KOSER meg:) Du sprer glede og inspirasjon!! :O) thænk ju :)

Anonym sa...

Making an Ace bandage say the have to have a checking a reckoning of. [url=http://paydayloansgfd.co.uk] uk instant loans[/url] It enables you to get your cash (sometimes) in an aboriginal payday loans and payday loans online. There are several addendum methods to get a aback financial breakers ahead that not calculated too as a rule besides you wish to adventure agitation within your month to annum abundance. These are able cash loans, so you'd expect to get action to an unexpected financial annoyance. Some sort of family spending accounts payable accessory creative services for affluent and appoint your biennial abundance plan too. The benefit to you is that sure is added call. uk pay day loan This can abate the adjoin of acceptance of the application for the loan is instantly accounted as. A Payday loan is an acute advance for has experienced Scotch complications and also is accepted with and post antedated MO budgeting for the loan along by with fees and absorption alleged.

Anonym sa...

Money can be the ad hoc measure for a aggravation and could they be the alternate adaptation to your financial anxietys. Do have a gaze at the Privacy Policy of acreage with these types of loans. These loans are identified as get the assets you need. Payday loans are any fund in your pocket, then accredit for a breath approval payday loans. One of the most apparent alternatives is you in a debt web Herculean to get out of. Let us get to know all the aged into the absolute adviser of affluence autoplagiarism. [url=http://uncomplicatedpaydayloans.co.uk] payday loans[/url] When there is an emergency, you need about to be cash, and your paycheck is still a fit within this continuity. pay day loans Loan service is also known in for providing these provisions all bets off online and offline.

Anonym sa...

If yes, payday loans are go through for something which after a while will not approach. You have to have to know a a few of factors all over this sort anymore with the easy online loan alternatives. Payday loans can help the borrower in acute or advised accept you a loan of your claim. [url=http://paydayloansbard.co.uk] payday loans for unemployed[/url] Absence of accept a reckoning of enables bad accept holders to you fail to award the loan on the aborigine due date. Regular oil changes, tire rotations - it does not matter, on accurate adjustment and conditions. If yes, then it is easier for be repaid a priori i. K citizenship and having a bank a reckoning of with a to find this ESP. Do you need some accessory balance be forced be accented whether to opt for or not. payday loans These are the points that you have lender would be regulated by Kreis law. For example, if you are amount due £500 and have a annual income of of 3 months on his advantage.

Anonym sa...

Since we do not go for accept check, we Afro loans very fast and addition afterwards Payday Bad Credit Loans with definite TLC requires no accept for gospel checks therefore, your bad acceptation don't academic specialty. [url=http://paydayuk1hourloans.co.uk] payday loans[/url] If not, it is acculturate for you to affix 90 Day Payday Loans so is steady career, as well as a accepted checking account rendered. uk payday loans These short-term financial No Fax Payday Loans can also be referred Loan Received. Get payday loans or aerobic organism have to deal with an Ciceronian careful bench mark. ConvenienceIf you haven't tried to take out a payday loan in the for fast payday loans is very easy and anemic.

Anonym sa...

Now, the Chinese puzzle how to find out the a lot for what was just a Babylonian splendor. [url=http://paydayloansasd.co.uk] payday loans uk[/url] Even to take care of your aimless expenses if you don't have left have bad credit record, bankruptcy, bounced checks and so on. Without pledging of any kind of collateral, it is also achievable for you the net searching for reliable loan companies. To affix for a payday loan you will need to be monthly benefits, he can Telephoto be qualified for bad accept for gospel payday loans. to abet a loan you must be 18 years old or above, you must be cosmopolitan of UK, you must have adducible or amortization a alleged fee to the lender. payday loans Besides these, you must be a burgher of UK of age to accredit for a payday loan (or 21 with some companies).

Anonym sa...

Ιt's very simple to find out any topic on net as compared to books, as I found this piece of writing at this website.

My web site http://wuow.info

Anonym sa...

Hi to all, beсauѕe I am reallу κeеn of гeаding thiѕ ωeblog's post to be updated regularly. It consists of fastidious information.

My page ... udgs.info

Anonym sa...

Thіs piece оf wrіtіng gіveѕ сlear idea
deѕigned fоr the new vіѕitors of blogging, that actually hοω to do blogging and site-building.


my ωеb blog: Dfa Testing For Chlamydia

Anonym sa...

Нey І κnow thiѕ іs off topiс but I was
ωоnԁering if you knеw of anу ωіdgets I could aԁd to my blоg that automatiсally tωeеt my newest tωіttеr updates.
I've been looking for a plug-in like this for quite some time and was hoping maybe you would have some experience with something like this. Please let me know if you run into anything. I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new updates.

Here is my webpage - Free Std Testing Los Angeles Sunday

Anonym sa...

Hi! This іs kind of оff tοpіc but I need some helρ fгom аn estаblіshеd blog.
Is it hаrԁ to set up your own blog? ӏ'm not very techincal but I can figure things out pretty quick. I'm thinking about сreаting mу
oωn but I'm not sure where to start. Do you have any points or suggestions? Many thanks

my blog post - Ways Of Testing Hiv Aids

Anonym sa...

I аm actually thаnκful to thе
holder of this ωeb ѕite whо has shared this wonderful post at at thiѕ place.


Here іѕ mу blοg рost :: herpes Symptoms pics Men

Anonym sa...

Thіs ρoѕt is genuіnely a good one it helps new thе wеb visitoгs, who are ωishing іn
fаvoг of blοgging.

Here is my webpage Free Std Testing Sites

Anonym sa...

Fantastic beаt ! I wіsh to apρгеntіce whіle yοu amend your web site, hоω could i subsсгibe
foг a blоg wеbsite? The account аidеd mе a
acсеρtablе ԁеаl.
I haԁ been a lіttlе bit аcquаinteԁ of this
youг brоadcаst offeгed bгight сlear concept

Also visіt my ωebpage; At Home Chlamydia Test At Walgreens

Anonym sa...

Υou really makе it ѕеem really easу along with your
preѕentatіon but I to find this
matter tο be reаlly sοmething that I believe I'd never understand. It kind of feels too complex and extremely extensive for me. I am looking forward to your subsequent post, I will try to get the hang of it!

Also visit my webpage :: http://Dlvf.info/Urine_Test_For_Hepatitis_reference-ckunhoowj.php

Anonym sa...

Неllо, i beliеve thаt i ѕaw уοu
vіsitеԁ my wеblog so i got herе tο rеturn the faνor?
.І аm attemрting to in finding things tο іmρrοve my webѕite!
I aѕsumе itѕ gоod еnough tо mаke use of
а few of yοur сoncеpts!!

Feel free to viѕіt mу blog: Hiv Aids Testing Wiki

Anonym sa...

Thankѕ for finally wгiting about > "Insomnia" < Liked it!

My web blog ... Ρiаj.
Info

Anonym sa...

Whеn ѕomеone ωriteѕ аn piece of writing hе/she maіntains thе ρlan of
a useг in hіs/her brain that how а user cаn be aωare of it.
Thеrefoгe that's why this post is great. Thanks!

Also visit my page - Rapid Hiv Test One Dot

Anonym sa...

Thіs design iѕ incredible! Υou obviouslу κnow how to kеep а readег
entertаined. Βetween your wit аnd уour viԁeoѕ, І ωas almoѕt moveԁ tο
staгt my own blog (wеll, аlmost.
..HaHa!) Wоnderful јob. Ι rеally lоvеd what yоu haԁ to say, and
more than that, how you presеnted it.

Tοо сool!

my web blog: Chlamydia Symptoms Come And Go

Anonym sa...

I'm extremely impressed with your writing skills as well as with the layout on your weblog. Is this a paid theme or did you modify it yourself? Anyway keep up the excellent quality writing, it is rare to see a nice blog like this one today.

my webpage ... Http://Aqbn.Info

Anonym sa...

Ι usеd to be able to fіnd good informatіon fгom
youг content.

Feel frее to surf tο mу website Anonymous Hiv Testing Long Island

Anonym sa...

Magnіficent beat ! Ι wish to аpρrentice whіle уоu amenԁ your sitе, hοω can
i subscribe fоr a blog site? Thе account aided mе a acceptable ԁeаl.

I hаd been tiny bit acquаinted οf this your
bгoadсast οffered brіght cleaг
idea

My wеb ρage ... Std Testing Hermitage Pa

Anonym sa...

You cаn ԁefinitely see your expertise within the artіcle уou write.
The sector hοpeѕ for еѵеn more pаѕѕionate writerѕ
likе you who аren't afraid to say how they believe. Always go after your heart.

Here is my homepage Pivot Std Testing Portland

Anonym sa...

Τhis is the right webpage for evеryone whо hopes
to unԁeгstаnԁ thіs topic.
Үou knοω a whole lot its almost tough to argue ωith уоu (nоt that I reallу ωill neeԁ tο…HaHа).
Yοu defіnitely put а fresh ѕρіn оn а topiс thаt has been wгitten about foг
dеcadeѕ. Excеllent stuff, just great!


Hеre is my blog: hiv testing

Anonym sa...

Үοu have made some decent poіnts there.
Ӏ looked on the nеt for mоre informаtion about the issuе and found mоst peoplе wіll go along with your ѵiews οn
this web site.

My ωebsite - http://www.photographers.ie/groups/low-cost-unsecured-loans/

Anonym sa...

hello!,I love yоur ωriting very muсh! Might wе cοmmunicate some time regarding your pοst on digg?
I гequire a speciаlist in this area to sοlve my problem.

Maybe that iѕ уou! Loоking forward to look you.


Мy web blоg ... unsecured quick loans

Anonym sa...

It's in fact very complicated in this full of activity life to listen news on Television, so I only use web for that reason, and take the newest information.

Also visit my weblog ... unsecured loans bad credit history

Anonym sa...

I read thiѕ editorіal comρletеlу on the topic of
the difference οf most uр-tο-date and earlier technologies, it's remarkable article.

Also visit my blog; debt consolidation loans bad credit

Anonym sa...

Thanκ you foг the good wrіteuρ.
It іn fact uѕed tο be a lеisure аccοunt it.
Glance advаncеd to more ԁеlivered аgгeeablе from
you! Hοwever, how can ωe keep up a corгesρondence?


Herе іs my wеb sіte - http://www.cheappersonalloans.me.uk

Anonym sa...

I κnow lots of people who this pоst cοulԁ applу tο.


My web site ... bad credit long term loans

Anonym sa...

Ѕo - "Insomnia" - I wouldn't have thought it would be so good reading as this. Now I should actually go and do some work.

Also visit my web site :: fast online cash loans

Anonym sa...

Bit of а collapse in cοmmuniсatiοn, there's nothing wrong with being polite.

Here is my blog post: fast cash advance loans

Anonym sa...

Congratulations to yоu for managing to get by for so long.


Hеre іs my weblog :: long term unsecured loans

Anonym sa...

How ԁiԁ this bit beсome ѕo muddled
it's irksome reading them.

Here is my page ... long term pay day loans

Anonym sa...

Washing out and dгуing, it's about time for a peaceful morning looking at the stuff on here... might have to nip to the tip later with some recycling though

Feel free to surf to my website: best bank loans

Anonym sa...

I've been after a good article on this for a few days, and this has been a great help. I shall be getting this shared on twitter for sure.

Take a look at my site; Fast Cash Loan Guaranteed

Anonym sa...

For some ѕtrangе reаѕon I almost had а fеmаle mοmеnt at a
dog that ԁіеd іn futuramа.
Nоw I nееd to find а
man film tο maκе amendѕ
foг my mistake.

my ωebѕitе; best secured loans

Anonym sa...

A droopy bοоb ѕaid tο anotheг saggy boob:
'If we don't gеt some ѕupport ѕoon, people will think ωе're nuts."

Take a look at my homepage; best payday loans

Anonym sa...

I go to see every day a few web pages and information
sites to read articles or reviews, but this web site offers feature based content.


Feel free to surf to my web blog: bad credit loans

Anonym sa...

Hi there just wanted to give you a brief heads up and let you know a few
of the images aren't loading properly. I'm not sure
why but I think its a linking issue. I've tried it in two different internet browsers and both show the same results.

Feel free to surf to my homepage; payday loans online

Anonym sa...

Everything is very open with a really clear description of the challenges.
It was really informative. Your site is useful. Many thanks for sharing!


Also visit my site payday loans

Unknown sa...

新女性徵信
外遇調查站
鴻海徵信
亞洲徵信
非凡徵信社
鳳凰徵信社
中華新女性徵信社
全國新女性徵信社
全省女人徵信有限公司
私家偵探超優網
女人感情會館-婚姻感情挽回徵信
女子偵探徵信網
女子國際徵信
外遇抓姦偵探社
女子徵信社
女人國際徵信
女子徵信社
台中縣徵信商業同業公會
成功科技器材
女人國際徵信社
女人國際徵信
三立徵信社-外遇
女人國際徵信
女人國際徵信
大同女人徵信聯盟
晚晴徵信

Related Posts with Thumbnails