lørdag 18. oktober 2008

LørdagsfrokostI dag var det så rotete på kjøkkenet, at jeg flyttet maten inn på spisestuen. Det er med andre ord nok å gjøre her i dag. Frokost på spisebordet er ikke så veldig fint det heller. Bloggifiseringsbilder er finest UTEN mat syns jeg.Etter å ha gjennomført en analyse av inholdet i kjøkkenskapene har jeg kommet frem til at jeg har MANGE fine kopper, men få fine fat. Så nå må jeg snart ta meg sammen, slutte å kjøpe kopper og heller satse på fat!!Ellers driver jeg og hekler på mine små firkanter for tiden. Når jeg surfer rundt på bloggene ser jeg så mange flinke jente som klarer å trylle med heklenålene. Jeg skjønner ikke hvordan de får det til. Jeg kan bare hekle granny squares og knapt nok det. Det er et mysterium hvordan man kan klare å hekle oppover eller i bølger.Bildet over er hentet fra Kardemomme sin blogg. Hun er så flink til å se mulighetene i andre sine avlagte ting. Her har hun heklet en liten kurv av et gammelt dynetrekk. Jeg kan nesten ikke skjønne at det går an.Mia var jo min inspirasjon da jeg bestemte meg for å lære meg å hekle granny squares. Hun fulgte selvfølgelig på med et bølgeteppe, som du ser på bildet over her. Det er SÅ fint syns jeg.Drømmen er å kunne hekle en lue eller et sjal. Dette er en sånn favorittmodell som jeg gjerne skulle kunne trylle frem. Jeg har en venninne som har gått på heklekurs, og som advarer meg på det sterkeste mot å gå. Det var visst en grusom hekseheklekjerring som var sjefen. Hun kjørte militærdisiplin over damene som måtte sitte lydig på rekke med heklenålene. Jeg syns jo det høres fantastisk gøy ut....Rett og slett en veldig spesiell opplevelse, som jeg ikke vil gå glipp av. Jeg håper derfor på at jeg skal få plass på dette heklekurset etter jul. Da får jeg nok MYE gøy å blogge om.

Vel vel...husvasken venter! Ha en fin lørdag enten du hekler, vasker eller gjør noe annet...

21 kommentarer:

simmas hus sa...

Hei !

Husvasken tok jeg igår, så idag har vi shoppet litt og vært på cafe.
Senere skal jeg gå meg en lang tur mens ungene er og bader.
Ha en fin helg.
Klem Simmas Hus

Klarafina sa...

Jeg strever med mitt oldemorsteppe som er mitt første hekleprosjekt. Den hekleheksekjerringen høres ut som en gammel håndarbeidsfrøken jeg hadde på skolen. Grøss! Heldigvis ble ikke all glede ved å skape ting selv borte.
Ha en fin helg!

Tara sa...

ja du har ihvertfall mange nyyydelige kopper:))

her er husvasken heldigvis tatt og mannen er sendt på hyttetur i Lyngdal, så nå skal jeg kose meg;)))

ha en super helg...
klem tara

Huset på toppen sa...

Husvasken er tatt i formiddag,og jeg er akkurat kommet hjem med helge handlingen.Og om 1 time er det avgårde for å se min datter spiller fotballkamp på Åstveit.Åsane Fotball festival for bare jenter,håper at vi får litt oppholdsvær, det har jo regnet i ett i det siste. Så det er bare å kle seg i "bergensdrakt" regntøy og sjøstøvler!!

Ha en fin lørdag,Emmeline
Klem

Guttemamma sa...

Den lua og skjerfet var helt lekkert, vet du hvor det er fra....må utvide litt fra bare bestemorsrutene..og du, jeg tror at det er sånn at kan du helke, så kan du hekle (nesten) alt!

MeyBiMe sa...

Herlige bilder :-)
Jeg har en liten takknemlighetshilsen til deg på bloggen min i dag :-)
( ikke noe farlig )

Støv på hjernen. sa...

Hihi, da er du jo flink til å hekle om du får til disse fine bestemorutene som jeg kaller dem... kunne ønske jeg hadde tolmodighet til å sette meg den med slike ting, men det har jeg ikke. Min mor, og 2 x bestemor er noen racere der... takk for det, der får jeg mye fint...

liven sa...

Kan ikke du bare melde deg på det kurset da?? hihi....det kan jo bli morsomt:o)
Flotte disse nye tingene fra greengate......
Tenkte jeg skulle samle litt rødt til jul nå:o)


Ha en fin lørdag:o)

[morgrethe] sa...

Her er det hverken husvask eller hekling. Her er det fest! Er på klassefest og nå skal jeg hoppe inn i finkjolen før jeg må ile til færrefæst. Ferdig med del en av dagen, og det har vært så gøy!

God lørdag til deg!

Kort og Søm sa...

For noen flotte kopper, hvor har du kjøpt den koppen på det nederste bilde??
Sånne har jeg lyst på :o)

Monicas sa...

jeg har ikke kunnet hekle, men min mor sier om jeg kan hekle fastmasker eller staver, så kan jeg hekle...strever med et teppe som aldri blir ferdig... det settet er nydelig...og ikke minst det teppe du kjøpte fra kid...nydelig...go helg

Anonym sa...

Jeg har ikke heklet så langt i dag, men nå skal jeg jammen finne frem heklenålen å hekle noen ruter til teppet jeg holder på med.

Som deg har jeg flere kopper (og skåler) enn tallerkener, så prioriteringene må gjerne forandres om det skal bli mer enn teselskap i Green Gate.

Bendik Aa. Johansen sa...

Herlige kopper! Og koselig blogg. Hege

Hilsen fra landet sa...

Stadig nye flotte ting man får inspirasjon til å lage... men om jeg har tid og evne... det er noe annet - men enig i at det er mange flinke og spennende arbeider å se - og jeg håper jeg selv får det til etterhvert:-)

organic-lizzi sa...

Du kommer til å storkose deg på heklekurs...og heksen får en elev hun aldri kunne drømme om:-))
Fortsatt deilig helg&Stoor klem fra Randi

Ann Helen sa...

Tror jeg kunne trenge å henge med på det kurset jeg.. Lærte å hekle i påsken, men har desverre ikke vært så flink til å holde lærdommen vedlike.. Nå husker jeg ingenting! Er redd jeg ikke har tålmodighet heller til de store prosjektene, har funnet ut at å sy på symaskin er det som funker best - kjapt og greit- ferdig på en kveld;)
Elsker alle koppene dine! De med de store blomstene var knallfine - ikke sett før.
Klem til deg!

Reggy sa...

jeg gleder meg til å høre dine rapporter fra heklekurset med den militære damen;)

mali-mo sa...

Jeg fant et heklekurs på nettet! Nå har jeg lært meg fastmasker, staver og kjedemasker. Syns det går som det suuuser!

Er litt ute av bloggingen for tiden, her går det i stormløp mot eksamen. Bare to igjen etter denne....grrrmpf. Forstår ikke hvorfor jeg alltid må drive å strekke meg etter nye mål hele tiden, for jeg er jo så fornøyd med livet som det er ;) Men, men, når dette nå forhåpentlig er vel i havn til jul, skal jeg bli lat og bare kose meg!

Håper du ikke har regnet vekk, her har jeg faktisk vært litt i tvil idag på om veien kom til å renne vekk, vi har fått på ny grus, men det ser ut som det holder...enn så lenge ;) Nyt søndagen!

Ida sa...

Hei!

Like etter å ha lest innlegget ditt idag (igår..huff tiden går fort på kvelden!).. så søkte jeg opp "Lær å hekle" på internett. Boken skal avhentes på biblioteket på mandag, og jeg begynner altså å hekle mitt første teppe allerede da! Optimist? Kanskje.. men jeg tenker heller ikke i første omgang å hekle bølger.. haha! Takk for nok en fin inspirasjon!
Ha en fin søndag!

Klem fra Ida

Hem och Lycka sa...

Underbart fina detaljer! kram

Anja-Elin ♥ Vakre augeblikk sa...

Hehe :) lykke til med å komme i gang med heklinga :) Det er ikkje så vanskelig når ein først har komt inn i det, men det finst mange steder på nett der ein kan lære det :) Sjølv holder eg på med oldemorsteppe nr 2, sjølv om nr 1 er ikkje heeilt ferdig endå. hehe :) og eg er allerede komt i gang med planlegging av teppe nr 3 ;) ufff.. :)
Ønsker deg ein flott sommar :) Nyt den! :) Godklem til deg

Related Posts with Thumbnails