søndag 12. oktober 2008

Uten nett rett og slettDa jeg var i Oslo bestemte Emmelinemannen seg for å starte et lite oppdragelseskurs her hjemme. Første punkt på listen var at Emmelinebarna ikke skulle surfe på nett i tide og utide
( les; halve natten) I noen familier fungerer det ypperlig om man kommer med en vennlig henstilling om endring av atferd; Kan de være så vennlig å slukke av maskinen klokken 21.00, unge mann? Før man vet ordet av det har barnet slått av nettet, pusset tenner, lært seg vanskelige algoritmer, ryddet rommet og sitter der klar til å bli president i USA.Hos oss er det litt mer sånn; SLÅÅÅÅÅ AV MASKINEEEEEEEN, og ingenting skjer.
Det surfes videre...i stillhet!
Dermed slo Emmelinemannen av hele surfe systemet. Siden internettboksen vår ikke er av de glupeste, døde den der og da. Med andre ord; Emmelinemannen har gjort dette til et oppdragelseskurs for hele familien. Nå er det slutt på surfing for alle -inklusive Emmelinemannen selv faktisk.Den veloppdragne Emmelinefamilien har dermed switsjet over til naboen sitt usikrede nett istedet;) I går begynte imidlertid dette nettet å krølle seg det også. Jeg gjennomførte et feilsøk, og da sto det at jeg bør slå av og på ruteren--til naboen! Det hadde vel kanskje vært litt spesielt om jeg ringte på, og spurte om jeg bare kunne få slå av og på nettet. Jeg er så lei av den ujevne linjen din... Med andre ord må jeg få orden på mitt eget nett, rett og slett!Så dette blir kort, på lånt maskin---i full fart. God søndag til alle, jeg håper jeg snart er tilbake, med skikkelig innlegg og bilder med innhold. Forhåpentligvis går strømmen til naboen, og så ordner alt seg.PS: En spesiell hilsen til alle som jeg møtte på bloggtreff i går: Takk for sist, det var veldig hyggelig!

25 kommentarer:

Kristines verden sa...

He he, det der var både morsomt og lett gjenkjennelig problemstilling- men, sånn helt ærlig tror jeg nok de fleste hører inn under kategori 2, SLÅ AV MASKINEN- hi hi!og, nett som ligger nede er utrolig irriterende, her hos meg (litt utpå landet) fungerer det når det selv vil....og det er ikke synkronisert med meg! (for å si det pent) - ellers, fin blogg du har, jeg er helt fersk, og titter inn litt her og der! Ha en fin kveld!

Guttemamma sa...

Skjønner at det bare er å glede seg til gutta blir store...

Mitt hvite hus sa...

Hei=) takk for et hyggelig bloggtreff=) veldig hyggelig å treffe damene bak alle de flotte bloggene=) Neste gang får en sjansen til å snakke med de en ikke fikk snakket med denne gangen=)
Håper du får orden på ruter og nett snart. Slitsomt uten=) Ha en fin uke=)
Klem Kerstin

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Hej Hej!

Ja det låter ju kanske inte alltför praktiskt... Det skulle ju visserligen vara intressant att veta vad naboen din sier om du går dit och spør...men kanske ändå inte... ;-)

Det var verkligen superkoseligt att träffa dig igår! Och alla andra också! Tänk att det finns så underbara bloggerinnor här i Bergen.

Ha nu en riktigt fin start på nästa vecka.

Fjordheim sa...

He, he. Ja det høres egentlig ut som barna deres er ganske så normale.
Kanskje du skulle tipse naboen om at det er lurt å sikre nettet sitt?
Men kanskje du skal vente til dere har fått ornet eget nett.
Ikke bare, bare det der. Håper dere får ordnet det raskt.
Ha ei god uke :)

*Hege*-mine små skatter sa...

Ååå...jeg ser at vi har noe å se frem til ang barn og surfing... våre eldste er 9 og 10,og det er nok bare forsmaken vi har "oppdaget"... Jaja-det hører vel med!!

Alltid kjekt å lese dine innlegg Emmeline-fantastisk blogg!!
Ønsker deg og dine ei herlig uke!!

My home is my Castle sa...

Hehe..
Kjenner meg igjen.
Jeg er og inne på naboens nettverk for tiden så jeg skjønner problemet med ustabilt nettverk ;)

Klem,Kari

mali-mo sa...

Huffda....du får gjøre som meg; mobilt bredbånd kan ingen ta fra deg ;)

Her hviler jeg på mine laubær etter en slapp formiddag har jeg vært flink og fått utrettet både det ene og det andre nå ikveld;)Nå gjenstår bare en rask detaljplanlegging og en liten tegning av hvilke lister vi skal ha på kjøkkenet slik at snekkeren kan få bestilt imorgen.

Etter den store suksessen med annekset i sommer velger vi å ta frem igjen "gjør det selv" -boken og stå for paneling og listing på nyekjøkkenet selv (aner meg at dette egentlig er lite gjennomtenkt og noe jeg kommer til å angre på, men...)Hehee;)

God ny uke til deg Emmeline!

Prinsesse Elin sa...

Nå kommmer frøken superfikser på datakræs på banen. Ruteren er kun for trådløst nettverk så hvis du har en kabel ( internett kabel) så kan du bare putte den ene enden i uttaket i veggen og den andre i maskinen din og vips så skal det funke! Men det trenger du jo aldeles ikke å fortelle til dine herlige skjønne å godtroende barn:O)
Levde uten ruter i over to månder jeg men så sluttet nettverkskortet å fungere og da ble det straks verre.
Jeg hadde en kabel med kun 2,5 til målte metere så jeg følte at jeg satt litt i veien for alle som skulle ut i gangen. Å det er jo igrunnen ikke så rart for jeg hadde kun valget om å enten være på nett eller ikke og hvis jeg skulle være på nett var plassen jeg da fikk tildelt akkurat i drøra inn stil stua! Men alt går når du er desperat nok. Belive me!
Her er det desverre ikke lille prinsessa som er problemet med surfinga.....det er mora. Ha en fin dag på jobben( takk gud for at du har internett der) God klem:O)

liven sa...

Heisann!!
Ja dette problemet kjenner vel alle som har ungdommer seg igjen i(fra 10 og oppover..........)
Kjedelig å være uten nett og er såååå glad for at Fiberen er på plass her!! Ikke noe tull lenger nå..........selv om det er tre maskiner i bruk samtidig!!

Takk for sist Emmeline:o) Det var så kjekt å endelig treffe deg.......jeg må skrive endelg siden diverse familiemedlemmer har truffet deg :o)hihi....
så kjekt med bloggtreff og jeg blir gjerne med en annen gang:o)

Ønsker deg en fin mandag og ny uke:o)

Klaffen sa...

Ja dette var gjenkjennelig på flere måter. Må jo le ja. Naboen synes kanskje ikke det var så stas med mange på, kjent probl er at det går veeeeldig sakte! men du fikk da ett flott innlegg, som alltid. herlige stemningsbilder! Ha en strålende mandag Emmeline:-)

Miamor sa...

Hi..hi..kjenner til det ja....oppdragelse av familien kan får uante konsekvenser!! Sliter litt her og ja..og hvis det går på ryddighet av rom, er det ingen presidentkanditater i vår familie..Kanskje godt for dem!!!
Koslig å treffe menneskene bak bloggene!!Håper vi kan treffes igjen, og prate med flere!!
Ha ei super uke!

Hulda sa...

Hehehe, ja det må jeg si, så ble dere alle uten nett en stund.;) Sånn kan det gå. Men, effektivt var det jo sikkert, så kunne alle finne på noe annet enn å bruke pc-en. ;)

tintin sa...

ha-ha-ha, ler så tårene triller...

Rosa sa...

som gammal kundesupport-ansatt må eg stille eit og anna stort spørsmålsteikn til prinsessa si forklaring, men om det mot formodning skulle funke hjå deg òg er det jo fantastisk (det kjem f.eks. an på om ruteren er kombinert bredbåndsruter og trådlaus ruter, eller om du har ein bredbåndsruter ein annan stad osv). Å vere utan nett er som å.... nei huff, eg vil ikkje eingong tenkje på det!

Håpar de har ein flink og kjekk leverandør som sender nytt utstyr asap!

Og til slutt; takk for sist - det var veldig veldig kjekt å treffe deg og dei andre bloggarane på laurdag!

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Krise uten nett!!! Håper du snart er på luften igjen, og tusen takk for sist, kjempekoselig var det.
Klem

Jill sa...

Jeg var lenge uten nett fordi min aldeles kjekke nabo gravde over en vital kabel med sin lille nyleide hagegravemaskin!!!!

Lykke til med ny router :-)

Anonym sa...

Du skriver så utrolig bra!!

Det ligger forresten en award til deg på bloggen min ;)

Anonym sa...

Jeg har sendt deg en e-post....
Guro!

Ingrid sa...

Hehe.. tror ikke du kan ringe på til naboen og framføre den replikken der! :)
Håper nettet ordner seg!

Mi :) sa...

Fniiiiiiihihihiiis - Emmeline, ai låvv ju ;) Du skriver så morsomt, men det var vel ingen bombe. Åh, skulle gjerne vært med på bloggtreff, så stas at dere får til slikt. Jeg er ikke så dreven i bergensk geografi, men er det i Bergen bloglandia egentlig ligger?!

Det er jo en helt nattetogtur og over høye berg og rosa fjell dit :S Neste gang vil jeg være med!!!

Håper du har en artig aften der hjemme i mørket....det er lov å slå på lyset selvom nettet er kaputt - evt kan du tusle over til den greie naboen å spørre om lyspører og en kopp sukker og så kan du bare sånn avslutningsvis på utpust nevne det med ruteren ;) Fremseksempel :D

Mi♥

Som mine dager er sa...

Ja den kjente jeg igjen, gitt! Det må gaules i store bokstaver for å få ungdommen til å logge av. De er jo mitt i en viktig samtale på MSN må vite ... eller midt i et viktig slag på World of Warcraft ... eller dater på Nettby ... kan ikke slå av nå!!!

Ingen presidentkandidat her i heimen, men forfatter kanskje.... fingrene flyr fortere enn vinden over tastaturet ...

MeyBiMe sa...

God kveld/Natt Kjære Emmeline uten nett...stakkars :-/
Må bare si...tuuuuuuusen takk for supert tips om lagerutsalget på Midttun :-)
Jeg har vært der i dag....
Og.....jeg FANT dette stilige bestikket du viste :-)
Jeg kjøpte masse til 8 pers. :-)
Jeg ble sååå glad :-)
Nå har jeg hatt det i oppvaskemaskinen og gleder meg til å ta det i bruk :-D
Du er suveren Emmeline :-)

Silkeline sa...

Nydelig stemning hos deg selv om nettet er nede ser jeg:) Håper nettet snart er oppe å går, så du får surfet igjen....hehe:)

Anonym sa...

Kikade in här,det var trevligt:)Jag återkommer,kram lena.

Related Posts with Thumbnails