mandag 6. april 2009

Kitchen in progress -very slow progress!Gamle lesere av bloggen kan i grunnen hoppe over dette innlegget. For dette er historien om hyttekjøkkenet, og den har jeg jo fortalt mange ganger før. Her kommer den igjen: Da jeg var på hytten i fjor påske ble jeg så uendelig lei av å vaske opp. Hele ferien var fylt med oppvask fra morgen til kveld. Derfor målte jeg opp vegger og gulv og begynte planleggingen av nytt kjøkken.Emmelinemannen var ikke enig. Han syns vi hadde det helt ok sånn som vi hadde det. Nå skal det sies at Emmelinemannen ikke liker forandringer. Han bruker mye energi på å unngå slike ting. Utover våren ble han surere og surere hver gang jeg nevnte kjøkkenet. Jeg tegnet og planla, men Emmelinemannen ville ikke høre snakk om noe kjøkken. Han ville heller ikke se ulike forslag som jeg hadde på tegnebrettet.Tilslutt besluttet jeg meg for å ta saken i egne hender. Jeg dro på Ikea og bestilte hele kjøkkenet uten at han visste om det. Da jeg først var der, bestilte jeg likegodt en ny sovesofa og ny dobbeltseng med madrasser til hytten også. Hjemme igjen ble det nesten umulig å bekjenne sine synder. Derfor skrev jeg om kjøkkenbestillingen på bloggen uten å si et ord. Jeg kan love at Emmelinemannen ikke var særlig glad da han oppdaget det.Kjøkkenet ble levert en regnfull morgen i juli. Hytten var fyllt til randen av flatpakkede esker som ble stablet på loftet. Vi skjønte at vi trengte snekkerhjelp for å få kjøkkenet på plass, men Emmelinemannen hadde ikke lyst til å spørre noen. Hver gang vi så en snekker, kjørte han så fort forbi at den intetanende snekkeren sto igjen i veikanten -i en sky av støv!Tilslutt endte jeg med å gripe fatt i Emmelinemannens fetter på butikken. En supersnekker med egne meninger. Han kom på befaring og mente at det slett ikke var fint med hvite gulv, eller hvit sofa. At det ble alt for hvitt. ( What?) At vi burde bygge ut, og at hytten var alt for liten! (-Det var på dette tidspunktet at jeg bestemte meg for å tilgi alle kommentarene om det hvite gulvet) Bygge ut ja...
-det var en god ide gitt!Snekkeren kunne ta jobben. På en betingelse. At han fikk et helt år på seg. At han ikke trengte å være ferdig før neste sommer. Joda smilte jeg, det skulle ikke by på noen problemer! Dermed har snekkeren tatt seg god tid. Det har vært høst, det har vært vinter og nå er det vår. På den tiden har gulvet blitt støpt. Det er skikkelig fint;) Jeg har personlig gått rundt på det og gledet meg over hvor fint det har blitt. Som en start altså.Nå har ryktet gått om at snekkeren har tenkt seg innom i påsken også. Da får han seg sikkert et sjokk. For der står jeg i nattdressen min og maler skoskap og stoler. Jeg føler rett og slett at det går litt fortere på den måten! At betonggulvet ser litt bedre ut når ALLE møblene blir hvite. Det spørs vel om snekkeren er enig...

28 kommentarer:

Bdicte sa...

Som jeg gleder meg til fortsettelsen;)
Skjønner godt mannen din ikke var blid....men jeg forstår jo at dere er gift enda, så hehe!

God påske videre i nattdressen din;)

Nooria sa...

Jøss, dette er jo mer spennende en påskekrimmen jo! Egentlig kan jo du bare fortsette med påske"krim" for oss interiørelskere ;-).

Jeg glemmer aldri historien din om kjøkkenet, men at Emmelinemannen måtte lese om det på bloggen din...

Lindas hus sa...

Ha ha ha!!!!Gjenkjenner meg godt!!!! Jeg har også lett for å ta besluttninger på egen hånd! ikke alltid like populært, men det er ofte lettere å få tilgivelse enn tilattelse.....gleder meg å se resultatet!!!! Nyt malingen og påsken!

Nooria sa...

Ja, og jeg gleder meg VELDIG til å se kjøkkenet ditt ettersom det tar form.

Jeg kommer gjerne på landstreff der forresten :D.

Lynetmor sa...

Hei, gleder meg til å se når hele kjøkkenet er ferdig :-) Ha en fortsatt fin påske :-)

MumsiMumsan sa...

:) sitter her og smiler for meg selv - ser deg for meg i en rosa nattas med blå kuer på - aner ikke hvor jeg fikk det bilde fra, men men :):):) Stå på! Spennende å se resultatet, og høre hva snekkermannen syns om den rosa nattasen - med blå kuer!!!!!!!

Jorid + NOE Blog sa...

Hei!
Så spennende :-D
Gleder meg på oppdatering!

Klem J

Anniche ♥ Annas Rom sa...

hehe, lest det før ja , men ikke noe mindre fornøyelig nå!!!

klem

Villa Kos og Kaos sa...

Knall bra!!
Kjenner meg litt i igjen...
av og til MÅ vi bare ta sakene i egne hender!!
Når sant skal sies så har jeg en mann som har en obligatorisk nagativ holdning til alle mine forslag, MEN går med på de etterhvert...problemet er bare at han har fått et ekstremt urealistisk selvbilde på egne snekkerferdigheter etter EN velykket terasse...så jeg må shoppe håndtverkere i smug!!
Det er ikke lett..
ikke kan jeg skjule sporene deres...
for ikke å snakke om den sårete handy-man-stoltheten jeg må bruke kvinnelist, over min fatteevne, for å heale!!
Ha en strålende påske!
Gleder meg til fortsettelsen....
G-C

Kristin`s lille hjem sa...

Det blir en spennede fortsettelse på dette.Utrolig bra skrevet, her var det ei som måtte le godt. Og håper det ordner seg snart.

Elisabeth sa...

Skjønner jo at Emmelinemannen er som Elisabethmannen. Han ønsker ingen forandring, og blir smal i øynene bare jeg nevner f.eks tapeter... Nå kan jeg jo true ham med hva som kan skje dersom han ikke vil samarbeide litt med meg. En ny tapet på en vegg på soverommet er langt mindre drastisk enn et helt kjøkkenkjøp! Bra jobba! Hvordan ville boligene våre sett ut hvis kun mannen skulle råde, det har jeg undret meg over mange ganger.

Anonym sa...

jeg har vel lest på bloggen din mere eller mindre fra du fikk nytt hyttekjøkken jeg - gleder meg til det blir ferdig jeg - men sikkert ikke mere enn du;-)

Huset i Hagen sa...

så kjekt å få se sånne store prosjekter etterhvert som det tar form. God påske til deg Emmeline! Klem fra Anita

mette sa...

Hihi - du får sagt det du ;)

Christinas låvebutikk sa...

Hehe! Artig å høre, det skal nå bli spennende å se da når det skjer noe...
Ha ei god påske!

stjerneglass sa...

Hihi, dette er bare helt fantastisk!

Anonym sa...

Den klypeposen din..den likte jeg kjempe godt..har du sydd den selv?
den var bare såå søt.så kanskje du syr en til meg på bestilling....
så gøy å følge innleggene dine :)

frøken olsens drømmer sa...

he he sitter her med lånt pc så innlegget ble sent anonymt.ikke meningen da jeg lurer på denne klypeposen....

Rosa sa...

Jaja, eit hyttekjøkken her, ein flatskjerm der, ein sofa her, eller eit stereoanlegg der.... eg trur du og emmelinemannen utfyller kvarandre ganske godt, eg ;)

Gler meg til fortsetjinga, og er heilt med på tanken om at det går fortare når du får malt litt i påvente av snikkaren!

natti!

Villa Luftslottet sa...

Bare innom for å ønske deg en fin tirsdag:)

Sol fra Nina

Ingunn sa...

Smiler og gleder meg til å se. Veldig flott med driftige kvinner som deg med pågangsmot og sans for hvitt og godt humør. Ha en fin dag i morgen enten du skal jobbe eller feriere (jeg tipper du maler).

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Hi Hi! Ja, nu väntar jag med spänning på fortsättningen, och snickarens kommentarer när har ser dig där i nattdressen. :-)

Ha en riktigt fin påskeferie!

Anonym sa...

Det ser så utrolig koselig ut hytta deres - det blir nok bra når alt er på plass. Den som venter på noe godt osv. ... :)
Ønsker deg en riktig fin, varm og kos påsek på sørlandet.

Monica sa...

hihi så spennendes å lese emmeline, du får det iallefall gjort ved å gjøre det på denne måten!! glder meg utrolig mye til å se resultatet og som jeg har sagt før så føler jeg at jeg leser om min mann når jeg leser om emmelinemannen, snart begynner jeg vel å kalle min kjære emmelinemannen, snakk om å leve seg inn!!! hihi ønsker deg en videre fin påske!!

Maria ( Idekroken ) sa...

Den klypeposen likte jeg utrolig godt. Må nok prøve å etterligne litt her ja ;)
Superflink!
Klem Maria fra Idekroken

Kristin sa...

Ja dette er like gøy hver gang. Vi skal faktisk feriere på Tregde i egen hytte nå i Påsken. Kanskje vi sees? Ungene skal også prøve bassenget.Prrrrrr..)
God Påske

Dagny- Heim sa...

Unskyld meg, men no måtte eg berre le :-D Du er ikkje sann!! Gler meg til å høyre kva snekkeren sa!

Ha ei strålande påske!

Cecilie sa...

Hehe, du er jammen meg tøff! Tør ikke engang å tenke på reaksjonen til min mann om jeg hadde gjort det samme, enda han i bunn og grunn er ganske så rolig og behersket :).

Er sikker på at det blir vanvittig flott på hytta deres; gleder meg til å følge med videre!

Ha en super påske - med og uten malerkost! (Jeg maler som en gal selv... her er det hjemmekjøkkenet som får gjennomgå i påsken ;) )

Klem

Related Posts with Thumbnails