mandag 20. april 2009

Gutteting for guttegutterJeg vet ikke om dere la merke til det, men i går var det guttedag på tv. På et eller annet tv-kontor her i Norge har noen mannlige sjefer bestemt at gutter trenger å se enda mere gutteting på TV. Derfor blir det guttefjernsyn! I timesvis! Nå må det jo innrømmes at det ikke akkurat er det største utvalget i gutteprogrammer. Det er jo ikke sånn at man har datanytt for nerdegutter eller hårpleienytt for skeivegutter på guttedagen. Det er stort sett fotball for guttegutter det går i.Fotball fra morgen til kveld. Der Davyen er den morsomme, og Mini på 1,68 er den største tøffingen! Ka farsken sier Mini -og gutteguttene humrer. Etterpå sitter de der bak tvbordet og ser på at folk løper frem og tilbake, frem og tilbake. I nitti minutter. Så kan analysene brake løs. Davyen vitser om linjemannen som flagger med feil flagg, Minien sier Ka farsken -og gutteguttene nikker og smiler. Og timene går!Da Biltema åpnet i Bergen for mange år siden sto Emmelinemannen i kø for å komme inn. Jeg var med den gangen, og det var nesten en åpenbaring for meg. At menn kunne stå i kø for å handle. Frivillig. Men det gjorde de altså, fordi det var en guttebutikk. Det var menn i alle aldre som gikk langsomt langs hylleradene med handlevogn. For å se om de kunne finne seg en billig skrue. Til å legge i boden. I tilfelle de trengte den!


Jeg er gift med en guttegutt som liker å bruke tiden sin sammen med Davy og Mini. De to mest irriterende forslag som jevnlig kommer fra meg er at han kan spare til lange krøller i en hestehale, eller få bunad til førtiårsdagen. Min bedre halvdel sier at om dette hadde skjedd så ville han A: Klippe seg skallet og B: Putte bunaden i do!Jeg lurer i mitt stille sinn på om noen av disse gutteguttene følger med i interiørbloggeland? Kanskje de ser på Fotballextra, samtidig som de sjekker siste nytt på laptopen. For å se om noen har skrevet om vårens nye tapeter. Som kan matche ungkarsleilighetens vegger i eggehvit, og lingardinene med monogram? Det er en ganske merkelig tanke, men det må jo finnes EN?Trolig finnes det nok en eller annen jente som syns det er greit å bruke en hel søndag foran skjermen med Mister Mini Ka Farsken også. Fordi han er liten og søt, og kan bæres hjem under armen. Det må i så fall være den eneste grunnen. Jeg nekter å tro at det finnes noen annen grunn!!! Ha en fin fin uke alle sammen:) I'll be back! Lånebilder fra Flick.com

26 kommentarer:

frøken olsens drømmer sa...

God formiddag,sånn er min mann også..og jeg hater disse fotball kampene..men men tirsdagen er iallefall min kveld-uansett hva spm måtte komme,så må han den kvelden finne seg en annen plass å se sine gutte ting :)
Joda Emmeline det finnes disse guttene som er opptatt av interiør,jeg har noen av de som kunder i butikken og det er kjempe artig :)

Kari J sa...

Hi hi!! Du skriver så utrolig godt!! :D

MonjaHelene sa...

Utrolig morsomt og underholdende innlegg!!:)Kjenner meg så godt igjen i det du skriver...Er gift med et eksemplar av arten homosapiens(les:mann :) )som sluker til seg det som er av den sporten ,være seg via tekst tv,aviser(hopper galant rett over nyhetene på førstesiden for å komme raskest mulig til sporten) og Tv.
I går kveld malte han yttergangen for meg med Tv og kamp ulovlig høyt på .Så med malingsrulle i ene hånden og pensel i andre ,så galopperte han inn i stuen hver gang det skjedde noe.Og det var jo ikke så lite ofte.Jeg klarte å være overbærende til støyen fra Tv `en veldig lenge ,for jeg ville jo ha entreen malt.Men du kan si det toppet seg da eldste sønnen sladret på faren ifra stuen :" Ey !! Pappa drypper maling på møblene dine!" :);)....

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Søren der ble jeg skuffet.... ha ha ...håpet nemlig du etterlyste et slikt fotballsspill... aha tenkte jeg, nå skal hun ha et på pynt på hytten, going retro... Og hvem har ett hun så gjerne skulle bli kvitt. Og i samme slengen så jeg et ishockey spill forsvinne ut døren..ha ha ha.
Brenner nok inne med de "godsakene" er jeg redd.

Vår Staude var inne på noe i dag tidlig... siden det er merkbar nedgang i antall tribuneslitere på kampene...kan det være at vi har fått fotballoverdose?
Tror du ikke vedkommnede hun spurte svarte med et idiotisk nei. For et nek! JAAAAAAAA er det rungende svaret.

MEN kan du fatte å forstå : de norske kanalene kvitter seg med damene, men kjører på med type saba reklame..... er ikke det en smule feilsslått ????
Henger ikke helt i hop det der.


Men egentlig så bryr jeg meg katten, jeg har rømt til de svenske kanalene for lengst, mye kjekkere der,kjekek interiørprogrammer i fleng,... og eget tv på kjøkkenet er veldig å anbefale :O)))))
Klem

Anonym sa...

hihi utrolig bra!
Kan ikke si vi har så veldig mange mannlig kunder i våres butikk.Men det finnes et par typer:
-Han som blir tvunget med. (Går gjerne to skritt bak sin konemor hele tiden og kommer med tilfeldige "aha" "sikkert" "joda".
-Han som har blitt lei av konemors mas og tjating om krittavlen hun så, og kommer inn i butikken og skal ha "det var ett eller annet med en høne på"...
- Også er det han som selvsikkert strutter inn, tar ut en pakke liljer med et stolt Ikke-første-gang-jeg-kjøper-blomster-vettu smil om munnen..og sier " Jeg vil gjerne ha de rosene her takk"...

mannfolk er herlige da! :O)

MarnyAlice♥Kalas Mystiske Hjørne sa...

hei :) eg synest faktisk at fotball er kjekt, og kan vere nervevrak når liverpool spelar :) men norsk fotball på tv, og ein heil søndag DET er terror!!! min kjære sit og og ser på tv skjermen kvar søndag frå tidle ettermiddag til over leggetid ( han sin leggetid vel og merke). og ikkje kan eg foreslå andre familiære aktivitetar, då må vi isåfall vere komt heim til kl 18!
so heime sit vi, søndag ut og søndag inn!
heldivis har eg andre hobbyar å drive med, men ka med den koselege søndagen, siste fridagen før ny arbeidsveke?? den er vekk!!!...vertfall so lenge tippeligaen snurrar og går!

håpe du får ein fin fotballfri dag :)

Anonym sa...

Nei, guttegutter er nok ikke frivillig inne i dette landet, men godt oppdratte kommer og kikker på noe spennende på kommando! Og så er det jo nesten litt irriterende når de etter mye påvirkining får alt for mange meninger om interiør.
Men min guttefotballmann har nå kuttet ut sleivkommentarene under frustrerte fruer og syns faktisk serien har litt dybde1..!Den så jeg aldri komme...

ha en flott uke, inkala.

My home is my Castle sa...

Hahahaha :)))
Utrolig bra skrevet og herlige kommentarer hihi :))
Ser for meg han som kommer inn på Frys for øyet og skal ha roser *ler* :)))
Min mann er og fotballidiot !!!! Gjør som de andre her, venter på sporten, tekstv er genialt.. Dataen kan brukes til å følge med på fotballkamper han ikke kan få sett for der oppdaterer de hele kamper fra første sekund !!!!!
Har en sønn som er nesten verre og nr de slår seg sammen, ja da har ikke jeg så mye jeg skulle ha sagt..
Men tirsdagen er MIN tv-kveld hihi :)))
Sitter mye alene da, for hvis det er en god kamp, kjører han avgårde til sønnen ;)

Klem, Kari

Karin sa...

Ha,ha,ha.. du skriver såååå morsomt Emmeline.Kan du ikke sette inn et bildet av Emmelinemannen? Jeg har veldig lyst å se han. Du redder en grå hverdag du ja,med dine morsomme innlegg. Tusen takk!

mali-mo sa...

Hehe, her er det mali-mo mannen foran tv i ensom majestet. Klarer ikke HELT å bry meg om det der fotballstyret jeg da ;) Kanskje jeg skal sende over et bunadsbilde av han til deg, så kan du gi mannen din en bunadsmann å identifisere seg med? Elller få Biltema til å forhandle norske folkedrakter???

Her har vi nettopp lagt bak oss en uke under dynen. IGJEN. Syns igrunn at sunt kosthold, tran og frisk luft gir dårlig uttelling på helsefronten her hos oss. Krysser fingrene for en frisk vår!!!!

Bdicte sa...

"If you can't beat them join them", har jeg satt som et lite motto å søndagene...og tror du ikke jeg ble hektet??

Nå skal det sies at vi har flere bekjente på TIL(tromsø), så det gjorde det litt lettere å se på, og at jeg er overhodet IKKE fan av analysering ut i de små timer med videoklipp om pasninga ble slått med inner- eller ytterski(!)

Så lykke til med brannsesongen, og hvis du lurer på hvordan brei Tromsødialekt høres ut, så kan du høre på han der trenern dere har fått fra oss;))

Anne Mette Lie sa...

Dette, Emmeline, var et blogginnlegg etter mitt hjerte! *respect*

Perlehvit sa...

Haha så vittig!! Du er så flink til å skrive på en underholdende måte!!:)

Unknown sa...

Ah! Jeg bor sammen med en guttegutt og GJETT OM han okkuperte tven i går! Det var fotball og fotball og etterpå skulle de prate om fotballen i studio (noe de forøvrig hadde gjort i timesvis under kampen), lett henslengt etter et godt stykke arbeid med ferdigpizza slengende i en eske bak i rommet for å underbygge gutteguttgreia enda mer.
SÅ ~ den minste Nanniungen, som har 10-årsdag i dag, vi gikk på kjøkkenet, vi. Der bakte vi boller og maaange muffins med rosa glasur og hvite og rosa hjerter på. Som en motvekt.
Den miste Nanniungen sa forøvrig her om dagen, før hun fikk tenkt seg helt om og etter en av hennes mors kommentarer om at NÅH! er det nok Disneychannel: "Mamma...., kanskje du kunne kjøpe deg en EGEN tv....?".... "Det ER mamma sin tv, snupp..." sa mammaen. Kjøpt og betalt av mammaen.
Akkurat DET påvirket ikke Nannimannen overhode i går. En annen ting er at han helt overbevist mener at fotball IKKE kan sees på liten tv. Mao skal da NAnni, som har betalt den store tven, tusle ut og se tirsdagskvelden på liiiiten tv på barnerommet? Nooooo. Der må det endringer til, kjenner jeg.
Klem fra antifotballNanni som drikker kaffe for å kurere gruff! :)

Vigdis sa...

haha, utrolig bra! til min store fortvilelse ser det ut til at lille prinsessa mi er helt hekta på sport på tv :'(
Hver gang det er sport på skjermen, blir øynene hennes dratt dit, og det blir umulig å oppnå kontakt. Og det gjelder ikke andre programmer... og hun er bare fire måneder! Kan love at det ikke er fra mamman sin hun har det... Og pappan jobber så mye, at det er ikke mye sport han heller ser...
Men en og annen eldre jente finnes nok, i går oppdaget jeg at en venninne hadde følgende status på facebook: Har sett to fotballkampa live, en på tv, samt hørt straffekonken fra England på radio! No er det foppalextra på TV2!grøss... og da jeg så nærmere etter, hadde davyen selv kommentert på denne. Så det er kanskje ganse få som er SÅ interessert???

hvitstil.com/Christine sa...

Jeg takker Gud hver eneste fotballdag for at min man IKKE ser på fotball på tv. Spille fotball: ja det gjør han gjerne, men gidder ikke se: Takk gode Gud!

Jeg ser hvordan det har vært hos mor og far i nord(da han levde. Lørdager hadde han gjerne 3 kamper og kunne kun spise middag i pausene.

Hvordan holder du ut alle disse kampene. Det er jo fotball på tv HELE TIDEN!

Klem til deg!

Anonym sa...

ha ha ha, artig lesning, men jeg kjenner meg heldigvis IKKE igjen.

God fotballfri kveld til deg!

Fru Fjeldhammer sa...

For å si det sånn, den dagen jeg giftet meg var det landskamp, den alle gikk til for å få vite resultatet var MIN mann, han hadde mobilen i lomma.. og var tett og ofte inne på internett!!

Men man blir vant til det...

ha en fin uke... klem

MumsiMumsan sa...

:):)må bare le - jeg er også sambo med en gutte gutt som liker gutte ting - og gutte ting - ja det er bla fotball! Fotball på lørdag - fotball fotball fotball på søndag, og så ..... fotball på mandag!!!! Sist uka var det da også fotball på tirsdag, også noe engelske greier på onsdag! HJEEEEELP :)
Nå er det sånn at denne dama også liker fotball - men BARE FFK kamper - ikke alle uggabugga lag! Men da er vi jo sååååå heldige som har PC og hverandre - så vi får bare være litt jentete, gjøre jente ting - og blogge! Hurra for blogglandia! Du er råååå Emmeline! Treffer spiker`n mitt på!
Mumse klem fra meg!

T:o)ve sa...

*tji-hi*
Jeg synes det er kjekt med fotball på tvjeg da, for da kan man sløve i sofa'n mens man ser 22 stk spretne bakender samlet på ett brett *knis*
Ikke ofte man ser menn løpe rundt etter noe ellers, så hvorfor ikke etter en ball....?

Vestlandsjenta! sa...

Heldigvis finnes det enda noen fordeler med å bo alene!! Da kan jeg se det jeg vil på tv uten å hudflettet av den grunn!! Herlig! Men må samtidig inrømme at jeg følger en smule med på brann innimellom når jeg har tid og anledning! Hehe!
Strålende innlegg som alltid!!

Frk. T sa...

Hei Emmeline!: )

Alltid morsomt å lese innleggene dine, du skriver så godt og har alltid en fin/morsom historie på lager! Hehe, det er tydeligvis fler enn meg som er LEI fotball, jeg finnes virkelig ikke interessert.. Vet ikke hvor mange jeg har hørt "Denne kampen er utrolig viktig. Den er avgjørende og er den siste kampen jeg trenger å se på lenge. Jeg LOVER" Vet ikke hvor mange episoder av frustrerte fruer jeg har måttet ofte for den dumme fotballen, arghh.. Hehe!

Ha en fin uke,

Hilsen Frk T

PS: Konkurranse på bloggen min om du har lyst til å delta; )

Elin sa...

Kjenner meg så altfor godt igjen. Er også gift med en guttegutt som sluker alt av fotball, sitter stort sett pal forran TV ´en heile uka lang.Er alltid noe som skal følges med på og som er viktigere enn alt annet. Det er jo fotball hele året også nåtildag Heldigvis har vi flere TV, ellers hadde jeg blitt gal, tror jeg !

Anita sa...

Ett overraskende innlegg! Trodde nemlig det handlet om ting å kjøpe for gutter så jeg gadd ikke kikke på det igår engang, men.. Fotball er bare såååå kjedelig og jeg skjønner ikke hvordan de kan forsvare å bruke sååå masse sende tid på det!? De sender altså fotball HELE dagen også kommer sporsrevyen oog der er det fotball i 90% av tiden *gaper*! Finnes jo faktisk andre idretter også! NÅ skal jeg sy litt også skal vi ut i hagen! Kos deg!

Anonym sa...

jeg skrev vist ikke da jeg leste dette i jeg
JEG giftet meg med min mann BLA pga at han IKKE liker fotball i det hele tatt - var s lei kjærester som MÅTTE se påtippekamp og jeg vet ikke hva OG at det IKKE var tilatt med MEG på samme sted - så nå er det JEG og sønnen som ser på fotballkamper - ja, når det er noe av interesse da ( guttunge SLUKER alt!!!)

yanmaneee sa...

giannis antetokounmpo shoes
stephen curry shoes
golden goose outlet
kd shoes
moncler
kevin durant
supreme clothing
golden goose
off white shoes
golden goose

Related Posts with Thumbnails