onsdag 5. desember 2007

Den nye ovnenEt innlegg hver dag i desember tja---
Det høres jo veldig greit ut, men jeg må jo
innrømme at det begrenser seg hvor mange
nisser og julehjerter jeg kan vise frem på bloggen.
-Spesielt med tanke på at jeg knapt nok har
en eneste nisse i det hele tatt! I dag blir det
derfor et hverdagslig innlegg om den nye ovnen,
her knipset fra hjørnet av spisestuen.Før hadde vi denne festlige grønne ovnen som min
far for sikkerhets skyld lappet med aluminiumsfolie
i fjor vinter... ("Jeg kan love deg at ovnen kommer
til å bli god som ny") Heldivis var feieren ikke enig i
den teorien, og dermed fikk vi fyringsforbud i den lekre
ovnen vår. Som jeg har vært inne på før hadde jeg
veldig lyst på en kakkelovn, men av økonomiske
hensyn ble det denne peisovnen istedet!Det har vært mye styr med å få den på plass,
og fremdeles mangler vi en tilpasset plate foran
og litt sånn knask -men det kommer nok tilslutt!Denne lysestaken kjøpte jeg på Perfect Home party i fjor,
og ikke spør hvorfor jeg kjøpte den siden jeg aldri har likt
den særlig godt. Nå har den fått plass på den nye ovnen,
og så lenge jeg bruker telys istedet for kubbelys så står den
fint der, uten at stearinen renner!


Ja her er litt mer av spisestuen- og litt av resten.
I spisestuen har jeg lyst til å pusse ned gulvet,
fordi jeg vil male gulvene hvite i begge stuene tilslutt.
(Den observante vil nok legge merke til støvsugeren bak
kjøkkendøren, min dongerivest i venstre hjørne, at duken skulle
vært strøket og mannen min har hengt opp et lite termometer som
ungene har laget ved siden av ovnen
-fordi han vil følge med på temperaturen!)
HA EN FORTSATT FIN 5. DESEMBER.

36 kommentarer:

Two sa...

Sukk,.... den ovnen tar kaka! Kva skal ein med ein dyr kakkelovn når ein kan ha denne? Den er perfekt til rommet ditt, og ut frå bildet "før" så må eg seie forandringa må vere 100 % vellukka. Kjem du med noko info om produsent av ovnen?? Lurer også på om eg blir første kommentatoren i dag også, eg er litt tilfeldig innom innimellom husarbeid, og dei 2 siste dagane har eg vore første til å kommentere.Merkelig....

Emmeline sa...

Hehehe...Dette er rett og slett Makkerpeisen fra Byggmakker:)
Jeg er så glad i den lille blå bamsen som er så flink til å jobbe hos Byggmakker, han som legger gulv og murer og serverer grillmat og spiller gitar--Kenneth. Ikke rart at det ble en Byggmakker peis da!!!

Koselig at du er første til å kommentere...Jeg har oppdaget at jeg har lagt ut innlegget mitt FØR Hulda i dag: her er konkurranse instinktet på topp, hun slo meg i går nemlig--ikke så rart; jeg la jo innlegget mitt ut klokken 23.20 eller noe i den duren. Bedre i dag!

[morgrethe] sa...

Den ovnen passet da så fint inn i spisestuen din Emmeline. Ikke spesielt sjarmerende den du hadde fra før egentlig, men det var jo slik de var..... tidene og smakene forandrer seg jo hele tiden. Et nydelig hjem du har.... det må jeg virkelig si. Ha en fin kveld.

Lovise sa...

Du verden for en fin ovn. Skal si det ble forandring gitt....
Så deilig å fyre opp når man er litt frossen...
Ha en fin kveld

Helene sa...

Vel, så var ikke duken strøket og støvsugeren stod bak døra, men hva gjør vel det...
Du er tross alt en 4 barns mamma i full jobb, ikke fru Lund vel? Synes rett og slett at det kan være kjekt å se at ikke alt til enhver tid er på strek for slik er det jo faktisk ikke i den virkelige verdenen.
Av og til streiker "vaskehjelpen", og noen ganger går klokken for fort. Slikt skjer, men vi overlever heldigvis for det.
Må si at ovnen din bare ble kjempeflott, men jeg er redd tempraturmåleren stort sett vil stå på kokepunktet når den henger så nærme ovnen :0)

Zizzi Molde sa...

Det ble kjempeflott, misunner deg den peisen. Svigers har satt inn en maken, og jeg har lyst på en på kjøøenet *Stor på det* Vi skal ha inn ny ovn til sommeren, for da skal taket skiftes, og jeg vil legge skiferen fra taket inn på brannmurene. Har tre murer,da, så det tror jeg blir bra. Skal si du holder tempoet oppe, gleder meg til å se forsettelsen av Emmelines Julekalender! KLEM FRA MEG!

Tilonino sa...

Så fint du har det i spisestuen din. Nydelig og hvitt. Peisen var flott.
Ha en fin kveld.

Pulsatilla sa...

Der var den mye omtalte ovnen på plass, ja :-) Ble kjempefint. Og veldig glad for at det ikke er bare mine bilder som avslører at det ikke er et fullstylet hjem man er på besøk i. Men synes jeg måtte studere bilde veeeldig nøye for å se støvsugeren altså!

Anita sa...

Ovnen var kjempefin!! Nå er du sikkert gla at den er på plass!! Alle de små tinga som du påpeker rundt om, gjør jo bare at det ser ut som det vbor noen hos deg, og at ikke huset er et utstillingslokale:o)) *trøste meg selv*!!

Klem Anita

Lovise sa...

Greit at jeg har linket til deg??

Anne sa...

Trøstes min Emmeline, så trivelig du har det. Skjønner godt at du ikke rømmer ivei til det Hvite Hus :-) Trappe grirlanderen ville vel vært litt lengre også det.

Peisen ble jo bare SÅ super da. det ble til slutt et helt perfrkt og vellykket prosjekt.

Støvsugere og ustøkne duker, det later vi som vi ikke ser.
vasker kjøkkenskap for den store gullmedalje her jeg nå, og sannerlig blir plassen litt bedre også du. utrolig hva man samler på.

Klem til deg.

elin1976 sa...

Helsikken så fin dåkke he det der oppe i Bergen....he liksom ikkje sett så møje av huset før men bare bruddstukka. (eg vil skriva på dialekt i dag - for i dag e det Elins sin dialekt dag ha ha ha)
Nå blei eg skikkelig imponert. Sånn ei spisestue vil og og ha.
I steden har eg skvist inn et spisebord i stua som mangle skikkelige fine stola med hvite trekk. Eller trekkan har eg kjøpt men stolan dei e på Ikea endå. Å det e jo litt kipt sian dei stygge plastikk stolan som eg he er styggare en styggast. Ette ein halv time me bordet ja, då henge du pina dø fast. Neste jul skal du få kåma på julemidda te meg. Då har eg nåkk fått raua i gir å kjøpt meg nye stola....eg kan jo ikke telada at du blir verande her nede(hvis du henge fast meine eg) Nei nå må eg sjå litt på tv og så skal eg jobba meg igjennom 4-5 vipla te. Dette går jysla seint med dei skjønne du. Det e for det e så himla kjedelig å sy dei. Ha ein fine dag. Klem:O)

Hulda sa...

Ja, denne gangen slo du meg, Emmeline, hehe.. Ovnen ser veldig flott ut, og varmer nok deilig, kan jeg tenke meg. Så fint du har det i stua. :)

åsemor sa...

Så fin ovnen ble, GRATULERER, den fortjener du! I det første huset jeg og trenern leide hadde vi maken til din gamle,den "spiste" veden og den varmet ikke.
At et hjem ser bebodd ut syns jeg bare er trivelig, så støvsugeren og vesten skjemmet ikke bildet. Jeg koser meg videre med førjulskveldene, og i kveld er det Marianne Antonsen sin juleplate som spilles i bakgrunnen.
Takk for kveldens luke, kikker innom deg i morgen også, da skal luke nr6 åpnes:)

Lene sa...

Hehe.. Jeg måtte virkelig zoome inn på bildet for å finne fem feil... Ehh.. Fire ;)Men hvor i all verden har det termometeret gjemt seg??? Hehe, jeg så altså ikke det.

Men jeg så peisen din, og ble rent misunnelig. Her går det i varmepumpe (ikke særlig dekorativ - men særdeles effektiv), parafinovn under den værste kulda - og peisbålbilde på plasmaskjermen. Inklussiv knitrelyd ;)

Lykke til med adventsbloggen, jeg titter innom og følger med etterhvert som nissene popper opp ;)

FO - 2 sa...

Gratulerer med peisen! :)
Flott er den.
Og du verden for en forandring ja.
Skal ikke røpe hva slags gammel ovn jeg har... ;)
Den er ikke fin, så mye kan jeg si. Hehe.
Drømmer om peis her og du....

Den lysekronen din er lekker også.
Og girlanderet i innlegget under er smaskens flott! :)

Sjarmerende termometer, laget av barna.
La mann og barn glede seg over det, akkurat der du.

Gleder meg til neste innlegg! :)
I morgen den dag, saaant...? ;)

Ellie sa...

Så fint det ble med den nye peisen! Synes den passet helt ypperlig inn! Det ser jo så koselig ut hos deg at det er en fryd! Også girlanderen i trappa, da! Så lekkert!! Seks utropstegn på noen få linjer, det er litt sånn over-exited, men det var jo så flott! (nå ble det sju...)

Christinas låvebutikk sa...

Hei! Ja LD har masse lekkert.. har den stett skålen med lokk jeg da men nesten ingen igjen nå! Billige og fine:) Det juletreet har jeg ikke nei! Har ikke plass 17 kvm s jø:) Ha ha ha... Takk for kemmentaren! Ha en god natt!

Sol sa...

Ovnen er skikkelig fin den, og dongerivester, temperaturmålere og støvsugere og krøllete duker overser vi glatt....det har vi stor trening med fra vårt eget hjem........;-}
Håper den varmer skikkelig godt også! Viktig det i kalde vinterkvelder.
Husker at vi hadde en slik grønn ovn på det første stedet vi bodde. det var en parafinovn, og den var umulig å fyre i.....
Måtte nok heller varme oss med hverandre ;-}

Anonym sa...

Hvis du ikke hadde nevnt det, så hadde jeg ikke lagt merke til verken dongeri vesten, støvsugeren eller duken.
Men hva er det med disse mennene. Hvorfor skal de absolutt ha termometre og værstasjoner i alle rom? Kan de ikke heller bruke energien sin på f.eks å fikse dørklinker som henger.???? (det la jeg nemlig merke til)

Hilsen Lappesola

Emmeline sa...

Lappesola: Nå sitter jeg her og ler! Hehehe Gammel dørklinke som henger?? Jeg kan love at jeg måtte bort til døren for å sjekke. Døren sto nok ikke helt igjen på bildet, ikke sånn at klinken hadde slått seg opp igjen iallefall! Dørklinken er nok akkurat så i orden som den kan bli når den er fra 1919;)

Nina i Paradiset sa...

Ser ingen av delene du snakker om jeg...
Om det er fordi jeg er trøtt, eller fordi jeg ikke har briller (ex'n rygget over de med bilen...-uhell, ja!) vet jeg ikke. Uansett var peisen virkelig flott!

organic-lizzi sa...

Så utrolig fin ovnen var..Verdt alt slitet eller hva?Nydelig spisestue også:-))Godt feieren var smartere enn faren din...Jeg la ikke merke til noen støvsuger etc.Sikkert en grunn til at jeg ikke ville jobbe som script..
Hvis du blir lei av å knipse ting i huset kan du jo bruke noen av innleggene til ønskeliste:-))
Natta til deg..
klem Randi

Anonym sa...

Kanonbra med innlegg kvar dag, skal prøve å henge meg på trenden :) Nå må feen kvile hovudet og vingene, så eg får skrive meir i morgon. Heimen din, ovnen og alt ser aldeles fantastisk ut!!! Stor klem :)

Anne-Berit sa...

Så fint du har det,peisen var bare lekker den,byggmakkepeis aller så mye,er nok deilig å sitte foran den å varme seg tenker jeg.Lysestaken du har satt oppå var fin den også syns jeg,passet godt der.Ha ei kos førjulstid:)

Anonym sa...

Så utrolig fint det ble med den nye peisen! Ser så koselig ut!
Syntes forresten den lysestaken var ganske søt jeg :-)

Anonym sa...

så flott det ble med ny ovn hos deg da! Godt å få skifta ut den gamle grønne kan jeg tenke meg!
Koselig spisestue du har!
Flott pyntet trapp på forrige innlegg!!
Ha en fin torsdag emmeline!

Karna sa...

Peisen deres var kanon fin, passet helt perfekt!!! Jeg er IKKE glad i disse feirene som kommer på branninspeksjon som titter opp i alle kroker og krinker...finner jo alltid noe galt også...men for deg fikk det jo en heldig utgang...=0)

UTROLIG flott var pynten på trappen din også, koselig hus dere har!

Mita`s hjørne sa...

DEN ovnen deres er jo bare så nydelig - og kakkelovn, den har jeg skrevet på ønskelisten min, så er det bare å håpe at nissen skjønner at det er noe jeg bare MÅ ha...
Kjempekoselig hos deg...

Ha en koselig dag...

Nette sa...

Så fint du har det hjemme, gjorde seg virkelig med ny ovn ja:)
Og med hvite gulv, blir det jo om mulig enda vakrere.

elin1976 sa...

Måtte bare inn å sjå litt igjen for dee he det sååååå fint.....Kan me ikkje ta julemaden hos deg neste gång? he he he
Håbe du får ein fine dag. Masse klemma fra me:O)

Trines Hus og Hage sa...

Å, så mye nytt! Innlegg hver dag i desember, wow! Hovrdan har du tid? Gratulerer masse med ny ovn!!! Det ble veldig, veldig fint! Det var så koselig å se litt mer av spisestua og litt ellers i det herlige og gamle huset deres. Jeg likte godt det jeg så!!! Så hvitt og delikat og lekkert! Maler du gulvene hvite som du tenker, så blir det bare helt dåååån. Den girlanderen oppover trappa var også så utrolig fin. Skikkelig stemningsfult og kjempefint med lys oppover. Nei, dette var fint, Emmeline! Moro å se! Stå på videre og ha det fint nå i advent. Klem fra Trine

MODERN COUNTRY sa...

Å så flott du har det hjemme Emmeline!! SUkker gjør jeg og, for den peisen var virkelig lekker!! Åh, sukker igjen..kakkelovn er jo også vakkert, men denne er like fin. Passer perfekt til Interiøret ditt. Herlig at den ble ferdig før Jul kan jeg tenke meg :)Nå skal jeg gå og sjekke resten av innlegge dine siden sist. Ha en fin kveld og snakkes i morra!
Klemmer

Donnas Verden sa...

Peisen din er blitt veldig fin, det blir så stemning når man kan se flammene gjennom glasset. Girlanderen din likte jeg veldig godt:)

God helg

yanmaneee sa...

curry shoes
yeezy 350
kyrie 6 shoes
retro jordans
curry 5 shoes
golden goose
jordan shoes
jordan shoes
kyrie 7
curry 6

Unknown sa...

n7c15v0z71 n5p07v7c81 o5q79s8a69 z3u59l6h64 j6f43z2s55 l7b01x0r69

Related Posts with Thumbnails