onsdag 19. desember 2007

Tre nøtter til Askepott og syv pluss syv juleønsker fra Emmeline:)I går fikk jeg en spennende utfordring fra Garden Angel og fra Marie. De ville at jeg skulle skrive syv juleønsker. Jeg pleier jo å skrive mye forskjellig, og det blir helt umulig å ikke komme med noen juleønsker på Emmelinevis. Derfor har jeg bestemt meg for å ønske syv skikkelige ønsker, og syv Emmeline bloggeønsker. Med andre ord; dette blir et langt innlegg! Først de skikkelige ønskene:1: At alle som er ensomme og som sitter alene, får mot og styrke
til å gå ut i verden for å bli kjent med andre mennesker.
2: At barn som har det vondt og vanskelig, tør å gi beskjed om dette til noen som kan hjelpe.
3: At de som sliter med økonomien får en god jul der økonomiske bekymringer ikke skal tynge dem.
4: At vi blir flinkere til å glede oss over de små ting, istedet for å irritere oss over uvesentligheter.
5: At mennesker som lever i krig skal få oppleve fred og forsoning.
6: At generasjonen som vokser opp, skal utvikle empati, omsorg, raushet og evne til refleksjon.
7: At hver og en av oss skal rekke ut en hånd for å hjelpe en som trenger hjelp.Så begynner syv ønsker for Emmeline... litt mer tullete, men likevel ganske realistiske:

1: At mannen min skal si at han elsker meg så høyt at han sporenstreks vil kjøre til Ikea for å kjøpe to Ektorp sofaer. ( Til døden eller Ektorpen skiller oss ad)
2: At jeg en vakker dag slipper å løpe rundt med fire tannkoster i hendene om morgenen mens jeg roper; PUUUUSSSS TENNENE!
3: At jeg plutselig blir kjempetynn på grunn av en veldig gøy slankekur, som går veldig fort og er veldig lett å gjennomføre.
4: At taktekkeren endelig kommer og sier at det omtrent vil være gratis å legge nytt tak på huset.
5: At scooteren min skal starte igjen, helt av seg selv -uten dyr reperasjon.
6: At jeg får et litt bedre digitalkamera enn det som har gått i gulvet og ikke kan zoome.
7: At Gullars begynner å jobbe som en levende liten vekkerklokke som sitter på nattbordet mitt hver morgen. Der synger han litt, og på regnværsdager forteller han dårlige vitser, slik at jeg blir i godt humør og har lyst til å stå opp. Når Gullars blir sykemeldt viser det seg at det er Dagfinn Lyngbø som plutselig sitter der og har blitt vekkerklokkevikar, -og det blir en kjærkommen avveksling for meg!

Ja det var faktisk fjorten nøtter til Emmeline;)
Nå vil jeg utfordre disse syv til å dele syv juleønsker med oss på bloggene sine:

Søstrene ÅSE og GRETHE som begge har en hang til å kalle seg mor. TRINE med sitt hus og sin hage, GJERTRUD som lever hvitt og har en høy mørk beiler fra Drammen, DEN GODE FEEN som har en mann som sager bokstaver i kjelleren, KARNA som er Hamptons interiør dronning, og ORGANIC LIZZI som er dyretolk og har fått en ny skjønn hvit kattepus!
Noen av dere har kanskje blitt utfordret før, og husk at utfordringen er frivillig:) Lykke til!

19 kommentarer:

Verkstedet sa...

hei og god natt;)
fine, gøye og morsomme ønsker. tror han elsker deg nok til en ektorp;) det er faktisk min venninne sin far som har laget gullars:) ( se link- vengene på min side, hun er forresten en treg blogger for tiden;) og mine linker er bare såååå uoppdatert, hater sånt dill, mne skal fikse de en vakker dag....enn så lenge går jeg bare via elin sien og da har jeg jo program for en halv dag;)

organic-lizzi sa...

Så mange fantastiske ønsker du har:-)
Ingen av Emmeline-ønskene er umulige hvertfall,og du fortjener dem alle..
Hvis mannen ikke kommer til "fornuft" skulle jeg ønske at vi som kommenterer din blogg som du så hjertelig gleder oss med kunne "drite"i en plante eller en flaske vin og heller sette de på en sofakonto til deg..Er du med på den så sett kontonummeret ditt på neste innlegg:-)
Jeg fikk tidlig utfordringen fra Cornelias Corner,og har gjordt det.
Natta til deg..
Klem Randi

Emmeline sa...

Organic; Må jo si det som det er...Det er nok ikke pengene det står på her i huset, det er nok heller prinsippet, hehehe. Han syns det er unødvendig å bytte ut en sofa før den er HEEEELT utslitt...og det er et prinsipp av dimensjoner her for tiden gitt!

Nina i Paradiset sa...

Jeg har også fått utfordringen i dag, og selv om den seriøse Emmeline har flotte ønsker, likte jeg bedre de morsomme ønskene. Jeg syns nemlig at de på den måten blir mer personlig, og gjelder bare for deg!
(eller blir det jo utrolig mange like juleønsker her i blogg-verdenen!)

Karna sa...

Fniiiissss, mange Emmeline ønsker der jeg bare kunne ha kopiert, vet ikke helt hvor Dagfinn skulle sitte kanskje jeg må ta inn en stol som ikke er klær i til vekkerklokkevikaren...he,he....Stakkars deg Emmeline, kan ikke skjønne at det skal være så vanskelig å overtale mannen til å kjøpe Ektorp, vet han hvor fantastisk greie disse er?!?! Du trenger ikke ny sofa på 15 år, bare nye trekk, så får du jo helt ny stue i ny og ne....og det bare til 350,-, tenk alt maset han slipper senere!
Slankekuren ønsker jeg meg også, kanskje vi tar med oss teltet til Hardangervidda, ligger der i 2 år eller noe, jeg kommer iallefall til å få det morsomt, du kan underholde meg, men jeg må tenke på hva som skal holde motet oppe hos deg...kanskje det kan bli synet av meg om morgenene.....
Må tenke litt på denne utfordringen, slik at det ikke blir en slik Misse kåring utfordring svar på meg, "altså jeg ønsker meg fred på jord og sånn.."

George er her bare mer og mer, så det er klart han må ha sin egen kopp, skjønner Anita ingenting eller...ha, ha, ha....

Anne-Berit sa...

Det var mange fine ønsker det,håper du får sofadrømmen oppfylt,mannen din må få lese alle de andre flotte ønskene dine,så syns han vel du fortjener det.Slutter meg til de syv første ønskene dine,de var tankevekkende.Ha en fin onsdag:o)

Anita sa...

Så kuult, jeg har akkurat mekka min liste, og den var nok i samme sjanger som din liste nr. 2. Selv om jeg er litt mere overfladisk og ikke kommer med en dyp i tillegg da!! Men, men....
Syns virkelig at du fortjener ny sofa, og de andre ønskene oppfylt!!
Lykke til!!

KLem Anita

Huset i Hagen sa...

Jammen får jeg god underholdning her på morgenkvisten Emmeline!!! Artig å lese dette her. Nå krysser nok alle bloggvennene dine fingrene for at en Ektorp eller 2 skal dukke opp i stuen din til jul. Hmm kanskje vi skulle troppe opp hos deg og snakke noen alvorsord med han mannen din..;0) Når det gjelder han George hos Karna, så skjønner jeg ingenting nei. Hvem pokker er det da?? ;0)

Lappesola sa...

Det er vel bare en ting å si til de syv første: AMEN
Og til de syv neste: LYKKE TIL.

Mange smil fra Sol

Photo-Me-Life sa...

De første ønskene dine var jo bare utrolig vakkre og lese.
De andre var utrolig komiske å lese, å de var jo på ekte emmelinevis

Jeg skal se om jeg klarer følge med og sette opp en egen liste

Ang den Awardfiguren var den ikke direkte drit pen å se til...den fulgte med fra andre awarder som man skulle fortsette på til andre, ergo ble det den figuren der

Hulda sa...

Artig å lese det du har skrevet. Fine ønsker alle 14, syns jeg. Måtte le da jeg leste det om sofaen fra IKEA, hehe, du er vill etter den ja! Kanskje mannen kjøper til jul? Da hadde du blitt overraksa da. ;)

Grip dagen sa...

Gøy å lese ønskelista di. Store ønsker som det kan bli vanskelig å få oppfyllt. -Særlig taktekkeren og Lyngbø...
Men du kan jo sette ut ei ekstra, ekstra stor skål grøt til nissen og håååååpe!
Kanskje ei skål godteri til mannen også vil hjelpe...?

Når det gjelder den seriøse lista di, burde vi sette ut grøt alle mann!
Så flott du hadde formulert den. Du er flink med ord!
Sterk lesing i disse meningsløse shoppingtider... Slikt trenger vi å lese i fred og ro, og å tenke over. Hvis vi kan gjøre LITT på lista, så kan det bety MYE for en annen person.
Hilsen ei litt seriøs Marit...

ESMERALDAS HJERTE sa...

hei kjære vennen........
De første ønskene dine var så fine, og satte meg i det tankefulle hjørnet...Godt og viktig å reflektere over de avgjørende tingene i livet; kjernen i det å være menneske-på en måte-der jeg sitter i haugen av glitter og pakker og kanskje ønsker meg ting som ikke gjør meg mer lykkelig om jeg ikke er lykkelig i utgangspunktet......Vi må passe på hjertet vårt; være villig til at det også rommer den som ikke har alt vi har; noen som elsker oss, nok mat i kjøleskapet, en god jobb å gå til, glede og trygghet i et land med fred.....ÅÅ som jeg trenger å være takknemlig for alt jeg faktisk har!! Også har jeg så lyst til å slenge den deilige gleden og takknemligheten rundt meg, så andre også blir glade....

Også kan det jo hende at han har en plan med den sofaen, da(eller i flertall kanskje)? At han kanskje setter seg på bakbeina nå fordi han egentlig allerede har planlagt å overraske deg på julaften?KAnskje den ideen din om sofaer under treet satte igang noen tanker, også måtte han late som ingenting? Den lyder hvertfall kjent ut i mine ører, hehe....

Stooor onsdagsklem fra meg

Silkeline sa...

Herlighet Emmeline, det skal litt til å toppe dette flotte ønske innlegget ditt.....hihi. Du er bare såååå vanvittig flink til å skrive med en egen Emmeline snert! Flotte ordentlige ønsker du ønsket deg, og morsomme Tingeling ønsker:)

Tenker mannen elsker deg enda høyere enn to Ektorper, kanske ratt et helt dusin!.....hva gjør du da?:)Si til mannen din at Flower Power ( med strek under POWER) synes du fortjener to flunkende nye Ektorp sofaer, og at de er NYYYYDELIGE å sitte i. (ligge i også, for den sakskyld...)Også så praktisk med vaskbart trekk, da gitt! Det er sikkert IKKE kø på ikea nå før jul, så det er bare å løpe å kjøpe.....hehe:)Skulle gjerne sendt deg to sofaer jeg Emmeline, fordi du er så god og sprer sånn glede her i bloggerland. (det gjør du sikkert hjemme også kan jeg tenke meg)

Klem,klem:))

Whoopsi Daisy sa...

Dagfinn kan godt være min vekkeklokke også hihihih. Kanskje han må gå på rundgang...Jeg tror jeg trenger han mest på mandagsmorningen :o)

Marie sa...

Her var det både alvor og skjemt! Topp innlegg!

Ha ein fin kveld :)

Maria Louise sa...

Hei hei! Nå har jeg ledd og kost meg... har hatt noen dagers innlegg fra deg til gode og det var rett og slett fornøyelig lesning. Mannen i huset lurte på hva som plutselig fikk meg til å le så godt - og han sier takk til deg, for humøret til konemor steg opptil flere hakk etter dette bloggbesøket!
Ektorp er flott - tror han ikke helt forstår hvor praktisk en slik sofa egentlig er... og når han endelig innser det blir du helt sikkert tilgitt for et plutselig impulskjøp.. eller skjult godt planlagt kjøp om du vil.. jaja . Sees snart!

åsemor sa...

Jeg har tatt utfordringen din ;)

Garden Angel sa...

Takk for at du tok utfordringen min Emmeline!
Morsomme ønsker du har og mange til ettertanke:)
Jeg sitter alltid og småhumrer litt for meg selv når jeg besøker bloggen din. Du skriver så levende og morsomt om alt og ingenting..!
Ser for meg at du flyr rundt med tannbørster og roper etter ungene, og da må jeg jo bare flire.....
Jeg kjenner meg jo litt igjen da veit du;)
Klem fra meg:)

Related Posts with Thumbnails