torsdag 6. desember 2007

Et juleminne


I dag er det sjette desember, og i Bergen har
været vært grått og himmelen vært mørk hele dagen.
Dermed gjelder det å tenne lys og tenke positive tanker!

Disse to glamorøse damene kjøpte jeg i London på
shopping for noen år siden. De kommer nok ikke inn
under kategorien klassisk eller lekker; men minner meg
om mitt fantastiske møte med Harrods i London.

Harrods er jo et gigantisk kjøpesenter, av den litt mer
eksklusive arten. Jeg var på jentetur sammen med
en god venninne, og vi ble begge ganske ekstatiske da
vi oppdaget at de hadde en hel etasje som var forbeholdt julen...

De hadde gigantiske rom med julepynt og juletrær,
og alle rommene hadde ulike tema. De hadde et rosa
julerom med rosa juletrær, rosa julepynt og rosa julesnop.
Vi vandret gjennom juletreskoger dekorert i hvitt, i gull,
i sølv, i røde farger, i lilla eller isblått. Vi kom inn i små hytter
fylt med moderne pynt, gammeldags pynt, glamorøs pynt og
naivistisk pynt. De hadde egen krybbeavdeling,
egen engleavdeling og egen nisseavdeling. De hadde også en
avdeling for nordisk julepynt - litt i Tilda ånd faktisk!

Men selvfølgelig var det DYRT, og dermed kjøpte jeg bare
noen fine julekuler---og mine glamorøse små damer som
dermed fikk en ny tilværelse i ikke fullt så glamorøse lokaler hos meg!

Takker så mye for overveldende respons på alle
desemberinnleggene. Koselig at dere stikker innom.
Nå må jeg innom Hulda for å sjekke hvem av oss
som er først i dag:) hehehe!

25 kommentarer:

Hulda sa...

Koselig med desemberlyset, har et slikt jeg også. Fin stemning her inne. Ja, du er først i dag også, jeg vet ikke om jeg får tid til innlegg i dag, har så mye å gjøre nå, og ikke så mye å blogge om i dag heller. Er ikke så mange som har vært innom i dag, så jeg tror jeg venter til i morgen med neste innlegg. :)

Anonym sa...

Hei sveis:))
Ja, her bare raser det ut med innlegg...puh! Skal si du er flink!

peisen ble jo bare RÅFIN, og passet jo perfekt i rommet. Kan tenke meg du er VELDIG glad og fornøyd:)

Julepynt er minner, og noe er harry, og noe er gøyt, men jeg har ikke samvittighet til å kaste så mye, da det er gode minner, og barna har minner om de forskjellige...
Håper du koser deg for tiden, jeg løper rundt som en annen forvirret julealv, og aldri hvilken ende jeg skal begynne i hverken hjemme eller på jobb. Full ommøblering i heimen, og stadig nye ommøbleringer i butikken...kjære alpakka, men det er jo det vi liker, så da kan man ikke klage...for det er 98% gøy, men er ikke helt sikker om mannen er like enig...hehe;)

PS! Følger med på innleggene dine, selv om ikke jeg har gitt lyd;)

Helene sa...

Juleshopping på Harrods må jo være alle jenters drøm.Tror jeg hadde gått en smule berserk der inne. Har aldri vært der, men har inngått kompromi med mannen i huset at dersom vi reiser til London, og han skal på fotballkamp, så skal jeg være på Harrods og shoppe under kampen. Synes det høres ganske fear ut. Da får jo begge oppfylt en drøm he,he
Ellers blir jeg så imponert over hvordan du rekker å lage nye innlegg hver eneste dag. Ser du vant over Hulda i dag :0)

Anne sa...

Der skulle en ha vært ja, med en kjempefeit bank konto !!!

organic-lizzi sa...

Damene dine var da søte!!Kos med sånne minner også.Har vært i London før jul flere ganger.Reiser alene,soooover ut,shopper og besøker en venninne..Harrods har jeg aldri kommet meg til.Hmm.lurer på hvorfor..
Har vært i Drøbak i dag igjen.To butikker som har alt jeg liker(omtrent)..
Kos kveld til deg.
klem Randi

Verkstedet sa...

tror de har det veldig godt hos deg jeg!!!! herlige butikkbilder....hadde likt meg der, køben var ike så værst det heller, kofferten var smikket og vel så det.
koselig lys du brenner.
ha en deilig helg
hilsen Karoline

Anne-Berit sa...

Oi,der skulle jeg gjerne vært og kjøpt jule-ting-og-tang,men hadde vel følt meg helt bortkommen hos Harrods,jeg som går meg bort på Ikea.Men jeg syns damene dine fra London var søte jeg.Ha det fint...

åsemor sa...

I`ve been there, uff her slenger jeg rundt meg med engelsk igjen. Det var helt fantastisk, kom hjem med store øyne og mange inntrykk. Har ikke vært i London hverken før eller siden, så det hadde gjort seg med en tur igjen.
Ja, da har jeg åpnet dagens luke, gleder meg allerede til imorgen :)

elin1976 sa...

Hei på deg
Koselige engler....har ikke vært der men vil der. Blir jeg veldig rik en gang skal jeg dele med deg og ta deg med på juleshopping der...å da skal vi jaggu handle....du kan handle ny krybbe til Jesus.
Her går det i blogging, å spøkelser på tv....hm....dette er jammen spennende.
I mårra er det fri så kvelden skal nytes med blogg og tv til langt på natt. Ha en fin kveld:O)

Lemi sa...

oh my god! e visst ikke så mye mer å si, bortsett fra at æ syns englan dine va fine :O)

Nette sa...

Det må ha vært bra artig ja, på Harrods...

Hulda sa...

Nå er innlegget mitt på plass. :) :)

ChatrinesLiving sa...

Hei, hei!
Så fine bilder du har fra Harrods! Jeg har vært der mange ganger, også til jul:) Der har de SÅÅÅÅ masse fint, men desverre så rekker jo ikke lommeboken langt der... Jeg feiret forresten min 30års dag der;) Med harrods kake. Digg!!
Å du den ovnen din... Den kan du med rette være stolt av! Herregud så fin!!! Om du skal innta julemiddagen der, ved siden av peisen, så er det jo bare å GLEDE seg! Litt sånn "slotts-følelse", bare helt lekkert! God smak har du!
Ha en super kveld, Emmeline!
Klem fra chatrine:)

Sol sa...

Morsomt med slike minner. Må jo ha vært utrlig flott å tusle rundt der og se på all den vak¨re julepynten. Jeg tror nok det er mange söm har en eller annen liten historie knyttet til julepynten sin...Kanskje noe som er verdt et innlegg for noen og enhver ;-}

ESMERALDAS HJERTE sa...

hei kjære venn....Ny dag, nytt innlegg å lese her:) Alltid koselig!Er enig i at det gjelder å tenke goooode og vaaarrrrme tanker, og spille masssssssse julemusikk!!!Hvordan står det til i tv2(har liksom fått for meg at du jobber der..hihi..) med julefaktoren? Regner med at du tar kollegiet til nye høyder med all pynten og julestemningen hos deg, for jeg tenker jo at du kanskje tar den med deg på jobb om morgenen og smitter resten- det være seg julehjerte eller ei....Jeg har virkelig gått løs på juleshoppingen idag, men blir litt slått av at det er en slitsom affære-kanskje mest i topplokket-å finne noe spesielt til hver enkelt på lista...Må jo være noe personlig og "treffende" til den enkelte....Men er i godt driv, fortsetter imorgen tenker jeg....og du; jeg lever på synet av den trappegirlanderen din ennå, jeg.......

Anonym sa...

Så koselig med kalender lys. Det minner meg om når jeg var liten!
Det er så koselig med sånner minner! Mamma og jeg reiser alltid på førjulsshopping helgen før jul, og hvert år kjøper jeg med et lite julepynt minne. Harrods var vi på for noen år siden og jeg kjøpte hvite snekrystaller fra Vilroy & boch, og et stort reinsdyr av ståltråd. Hver gang jeg ser det tenker jeg på mammaen min, og jeg kommer aldri til å kaste det, uansett om det blir umoderne :-)

Two sa...

Pes,... eg rakk no å åpne kalenderen din i dag omsider, travle tider, for det er til og med lange møter etter jobb no før jul, tenk på oss som har 1000 ideer vi skal lage til på desse mørke ettermiddagane, dagslys berre få timar pr dag, og då er vi ikkje heime ein gong!!! Syns Harrodsen ser så rolig og flott ut på utsida eg, trur eg hadde klart meg med å sjå på det. Men truleg også ei oppleving å sjå alle flotte utstillingane inne,.... som ein ikkje kan kjøpe alt av, og vi er sikkert like lykkelige uten også:)! Då er det kjekt med slike søte små englesouvenirer som du har, for eg reknar med at når du tek dei fram, så kjem minna om turen fram att.

Albertines verden sa...

Jada, jada! Nå får du se å komme deg inn på bloggen min. Jeg har gjort som fruen ønsker, og du finner herved ett lite lynkurs i pepperkakehusvinduer av brinegbærdrops. Ser at at det også er unødvendig å spørre om du har funnet noe mer julepynt. For det ser jeg jo. Og opp i all denne pyntingen så har du i tillegg klart å produserer nesten en måneds innlegg! Må bare si at peisen ble lekker, og den adventstaken har jeg fetteren til. Men den er tre år, og har litt mindre stæsj! Fortsatt en fin uke, og skulle det være mer du ønsker. Så er det bare å si i fra. Nå skal jeg se å få avsluttet, slik at jeg får lagt beinhaugen medpå. Har handlet julegaver i endeløse 6,5 time i dag, og det er vel ikke ett sted på kroppen som ikke verker. Fortsatt fin uke, og klem fra meg.

Lena sa...

Så søte engler! Og nydelig peis har du fått deg og...litt misunnelig på den! Her har vi gammel åpen peis som vi ikke kan bruke uten at huset fylles med røyk... ønsker meg med andre ord peisinnsats til jul;)

Karna sa...

Var på Harrods i fjor i November, det eneste jeg kom hjem med var to bøker og to bokser med karameller....det ble for mye for denne gamle damen her....Alt for mye folk.....Søte engler, kos deg i helgen.....tror det blir en liten tur til First Floor idag, skal kjøre mamma til Haukeland, så da blir det akkurat tid til en liten avstikker....Snill datter + litt shopping...=0)

Huset i Hagen sa...

Her går det virkelig unna med innlegg hos deg. Jeg trodde jeg nylig hadde vært innom her, men jeg ser jo det at det må være litt siden...Her var jo sååå mange fine og LEKRE bilder. Peisen ble jo bare helt superfin. Kjempelekkert bilde. Og med det girlanderet i trappen!!! WOW! Dritlekkert! Så koselig det må være å komme hjem til et så vakkert julehjem. :o) Og de søte englene dine likte jeg også veldig godt! ;0)

FO - 2 sa...

"Der skulle vi ha vøri Karl".... ;)
Nydelig! :)

Silkeline sa...

Her inne går det jammen unna om dagen....jeg rakk ikke å kommentere den fine peisen din engan jeg! Den ble superfin, og hjemmet ditt ser bare helt nydelig ut. Det er så delikat med hvitt....og jeg ser at du har makne stoler som meg, men jeg mitt fehode, har malt mine sorte! Jeg malte både spisebord og stoler sort, men nå angrer jeg, så bordet har blitt hvitt igjen, men stolene....puh...de er et herk å male altså! Så kanskje en annen gang.... Egentlig har jeg så lyst på sånne hele, lange stoltrekk vet du, hvite selvsagt, men jeg orker ikke sy de selv...

Flotte bilder du har fra Harrods i dag. Jeg har vært der engang, men kom ikke inn av en eller annen grunn.....husker ikke, men de var ihvertfall stengt når vi var der. Kjekt å få et innblikk her hos deg da....kan tenke meg at utvalget var overveldende ja:)

Her går det framover med ovnprosjektet, i går slammet vi pipa.....håper det ble bra, men ser det ikke ordentlig før vi maler. I dag skal vi ut å shoppe fliser som skal være under ovnen. Er så i tvil om hva vi skal velge, men det blir nok noe gråsort kanskje, i og med at ovnen er sort. Prøvde en nydelig lys flis, men det skar seg helt....

Ha en fin dag Emmeline, jeg titter brått innom deg igjen:))

Anonym sa...

Så fantastisk deilig "julestemingete" det var inne hos deg. Hit skal jeg jammen komme oftere! Takk for titten!

Marte sa...

Dagens høydepunkt!!! Innleggene dine er det som får meg opp om morningen;) Neida det var kanskje litt overdrevet;) hi hi Men jeg gleder meg virkelig hver dag til å se hva som venter i Emmelines julekalender-innlegg:)

Det er en stund siden jeg har både kommentert og laget innlegg, men jeg er innom her hver dag!! Og du viser fram så mye flott. Og jeg synes ovnen er blitt kjempefin!
Det er litt mye om dagen, jeg hadde eksamen i går, i dag og sannelig har jeg ikke en på mandag også...! Det er ikke mye julekos foreløpig:( Da hjelper det å få litt stemning fra bloggen din! Tusen takk!

Klem fra marte

Related Posts with Thumbnails