lørdag 22. mai 2010

Ikke akkurat minimalistisk


I dag har vi vært en tur innom mine foreldre sitt sommerhus i Fana. Dette huset har vært uendret siden mine besteforeldre bygget det en gang etter krigen.Da huset ble bygget, engasjerte min bestefar en kunstmaler til å dekorere alle dørene i huset. Opprinnelig var taket i hagestuen dekorert med skyer og fugler. På veggene er malingen ført på i tykke lag, for å få en slags "renne-effekt".


Veggene var opprinnelig malt i lys grønn for å illudere at man var i Edens hage. Etterhvert måtte taket og veggene males om, så nå er det bare dørene og "renne effekten" igjen av den opprinnelige dekoren.


Min bestemor likte å veve, og derfor er alle gulvene dekket av filleryer som hun har laget. På veggene henger åkler som matcher fargene i de ulike rommene. Flere av møblene har dekor de også, og min bestefar sine malerier topper det hele.


Du kan trygt slå fast at det ikke akkurat er en minimalistisk hytte. For dem som elsker kobber, messing og tinn, er det mer eller mindre et eldorado.


For Emmeline blir det rett og slett litt too much. Jeg er selvfølgelig opptatt av at vi skal beholde historien, maleriene og de flotte gamle tingene. Men kanskje vi skulle sortert litt -sånn at tingene kommer litt mer til sin rett?


Dette vil Emmelines mamma ikke høre på, her skal alt stå som det alltid har stått, og i tillegg skal det være plass til alt det som vi ikke trenger hjemme!


Dermed forsøker Emmeline å ymte frempå om at vi kanskje skulle fjernet noe av det som ikke fungerer lenger? Trenger man et fat fra hvert prestegjeld for eksempel? Hadde det ikke gjort seg om vi byttet ut de gamle lampetteneVi trenger jo ikke kaste de ubrukelige tingene, vi har jo hundre kvadratmeter loft på denne hytten, der er det god plass til oppbevaring.

Men neidadu, her skal alle få hvert sitt fat, enten det er fra 1948 -eller 1998 og lampettene har ALLTID vært her, og derfor skal de få henge-selv om de ikke lenger lyser! De fungerer jo godt som hattestativ.Tror Emmeline virkelig at nye lampetter fra Ikea kan måle seg med bestemors gamle lampetter. Hvem har sagt at lampetter skal lyse? Puff og paff!  
Emmeline må bare ikke komme her og komme her. Hennes mor har lest Skøna Hem lenge før Emmeline ble født, bare så det er sagt!


Dermed kan Emmeline fortsette å dra på hytten og lese litt i Ikea katalogen fra 1988. Eller hun kan koble av med å se på sin mor som iherdig pusser hundre kubikk med kobber og messing, akkurat som en liten maur.


Håper dere har en fin pinse dere også, vi får krysse fingre for at sommeren snart vender tilbake! SO LONG!

34 kommentarer:

Breivik Samfunnshus sa...

he he skjønner "problemtikken" når man klør i fingrene etter å forandre men ikke får lov ;) Jeg har endelig greid å hjernevaske min mor bittelitt, sånn at endel av hytte"pynten" er samlet i stede for at det er spredd utover AAALT !!

Ha ei fin pinse !!

Hilsen fra Maren i nord !!

Cathrine Aksnes sa...

hihi.. herlig ;)
vet ikke hva jeg skal si men hun har nok bestem seg for at SLIK skal det være ;)

ha en fin pinse :D

Anonym sa...

Å huttemegtu hvor jeg kjenner meg igjen:-) Hos oss skal alt helst blitt skaffet uten at det kostet ei krone, og det kommer i tillegg til alt som bestandig har vært der...Og det forventes stor begeistring for de tingene som blir skaffet eller gjort. Hvis ikke er man sær eller har en kostbar smak, noe som er uhørt i familien:-)

Fru N sa...

Herlig;) Det er utrolig hvor mange ting en kan få plass til i en gammel hytte;)

Siw sa...

Jeg likte den hytta, jeg! Eklektisk, er det ikke det slikt kalles? :) Herlig!

Sommerhusliv Hele Aaret sa...

Hejsa.
Sikke nogen flotte billeder, man får jo helt lyst til at flytte ind og sikke en udsigt:-)
Jeg har lagt en besked til dig på min blog.
God Pinse.
Knus Susi

Unknown sa...

Hehe, god lesing!
Men kjøkkenet så da veldig fint ut og for ikke og snakke om uteplassen, flott sted!

Klem Line

Beth sa...

Å nei, du må ikke finne på å forandre noe her på hytten!
Du kan "styre" på hjemme, men la hytten være et eventyrsted.
Et fristed for alt som skal være så organisert...,
hytten er jo helt unik! :-)

Klem Beth`s småting...

anjamollerandersen sa...

Oisann, her var det litt av hvert ja!
Måtte nesten le litt. Dere har litt forskjellig stil ja, du og din mor!:)

"Eller hun kan koble av med å se på sin mor som iherdig pusser hundre kubikk med kobber og messing, akkurat som en liten maur."

-Jeg ler enda.. Du er så bra til å skrive!!:D

Ha ei fin pinsehelg!:)

Sjarmtroll-Unni -Kystcavalieren sa...

En kommentar som står alene::)
Endelig et sted med ekte sjarm. Her er det noen som har turt å være seg selv! Samme hvor fine enkelte interiør er "nåtildags", så er mange like i mine øyne og mangler egen stil.
;p

Hilsen
Unni
PS! Altså enig med mor!

Anonym sa...

Emmeline er jo heldig som har en mor med egne meninger :) Kan fint ordne plass til de dørene; synes de var herlig naivistiske.

Deilig pinse!
Lilli

Snuskebassa sa...

Fabelaktig plass. Jeg ville nok ha fjernet de hattene, det kan bli brann av slikt.
Min far, har det vist seg, har smugsolgt en del av bryllupsgavene til skraphandleren. En får visstnok gode penger for både tinn og kobber. Kanskje messing er i samme kaliber?
Bare et tips....
Ønsker deg en fortreffelig pinse! Her er det Løe-forberedelser :-)

Fjordheim sa...

Ja det er nok ikke lett å forandre noe på ei gammel arvet hytte.
Jeg hadde nok også hatt problemer med å ikke gjøre det.
Håper du får ei flott pinse på tross av omgivelsene.
Kanskje det blir flott vær så du kan være mye ute. :)

sylvia sa...

hei på deg.
så herlig et hus.
klem

Fru Fryd sa...

He he he... akkurat som å høre min mamma!! Men heldigvis så er hun litt på gli, hun tror hun kan begynne og tømme loftet litt..., men det er ikke min far enig i!! Så alt er på sine vante plasser:-)

Men det må sies at det har sin sjarm det hele, og det har hytten til dine foreldre også!! Forsatt god pinse til dere alle

Prinsessen paa erten sa...

Ååå, så koselig.
- Me love :) :) :)

Ha en fin lørdags kveld videre....
klem fra Prinsessen

Olstad sa...

Takk for hyggelig lykkeønskning!

Kjenner problemstillingen jeg forstår ikke helt det med at ting som man ikke vil ha hjemme skal man omgås med når man har fri og skal kose seg ekstra på hytta... Burde strengt tatt hatt de fineste tingene på hytta.

Likte den gule og hvite sofaen og jeg likte bildene og stemningen. Ingen ting slår egentlig familie hytte idyllen uansett interiør og kopper.

Line fra huset på landet sa...

Jo, har hørt og sett den før ja;) Tror det er vår foreldres generasjon som skal spare på alt og ingenting. For i vår familie skjønner du..ja her sparer de til og med på slike bolleposelukker..slike plast med ståltråd vet du..som lukker posene?! Ja, uansett..slike sparer de(les:svigermor) til og med på. Heldigvis har ikke min mann arvet den "egenskapen"..om man kan kalle det det. Man kan rett og slett bli litt sliten i øynene av å se på alt som ikke hører sammen, er du ikke enig ?!

Jeg tror absolutt du gjør rett i ikke å innlemme Emmelinemannen i det nye prikkete lyseblå gulvet altfor mye. Jeg mener..det holdervel sikkert at han må legge det nye gulvet. Han må jo ikke like det han gjør. Det er jo jammen ikke alltid man liker å gjøre det man gjør..men man må jo innimellom likevel:o)

Ha en fin pinse. Vakker hytte..utenpå ivertfall!! ;)
God klem fra Line

Målselvfrua sa...

Eiendommelig! Dørene var jo helt unike og bør jo absolutt få stå, men jeg har en medfødt aversjon mot kobbergreier og lider med deg...Men det er jo fint at det er andres eie og bekymring!! Ha ei fin pinsehelg!

Jannickes Hjemmekos sa...

Hehe, hadde det slik med min mor også. Hun ville ha alle møblene som tidligere hadde vært i en enebolig inn i en treroms leilighet. Fortsatt god pinse. Hilsen Jannicke

Frk Nøysom sa...

Elsker de malte dørene og dekoren - de oser av sommer og glede! Og nisjen med åklet! Hvem finner på sånn i dag?

Hytten er helt unik: nydelig utsikt og, ikke minst, ekte sjel. Men skjønner deg godt når det gjelder alt "rusk og rask" som på død og liv skal tas vare på. Har aldri heller skjønt tankegangen at med en gang noe servise har fått en hakk i, eller blitt redusert i antall, så skal det på hytten! Hallo! Når det finnes loppemarked! Synes også det bør være fine ting på hytten når man har tid til å nyte livet.

Og den fine peisen, da. Jeg måtte se godt etter for å få øye på den bak alt metallet! Det er mange som tror at minnene ligger i tingene, men det er i hodene våre at minnene finnes. Å kvitte seg med "clutter" kan være en ren befrielse.

Barbros lille atelier sa...

Hi, hi, akkurat sånn er det hos svigers også:-) Men det har jo sin sjarm da.... Hytten ligger ihvertfall helt nydelig til. Fantastiske omgivelser!

Så koselig hvis du tar turen oppom til Milde. Hadde vært utrolig kjekt å se deg igjen:-)

Klem

Anonym sa...

Hej,
Rigtig flot blog, jeg følger dagligt med.
Jeg har sendt en lille hilsen til dig på min blog, håber du vil se den.
Line

Blått til lyst sa...

For et utrolig vakkert sted.
I alle fall utvendig. Innvendig var det mer sprudlende enn direkte vakkert, og man skjønner hvor Emmeline har alle sprelske tankesprang fra.
Jeg synes jeg ser maur-mor og muntre far (fra 17.mai-bildet).
Nei, Emmmeline. Du skal alltid høre på din mor, og speiler hytta henne, er hun sikkert et fargerikt og strålende menneske.
Denne kommentaren kan uten videre formidles til den kloke og eldre garde, og jeg får leve lenge i landet. :)

Unknown sa...

Skjønna så godt ka du meina... Vårt sommmerhus... var det tidligere min svigermor,og hennes søster som leigde... Ingen tok ansvar,og alle tok med det man ikke likte av interiør dit...Brune veggseksona,perlemorslakspynteting,og gullservise... så grusomt stygt.. no har vi kjøpt... og får bestemme sjøl ...Jippi

ANETTESHUS.COM sa...

*smiler* Ser ut som et deilig sted da, C! Selv om sommerhuset hadde et litt vel i overkant fargerikt og flott interiør;)

Ha en fortsatt fin pinsehelg!

Klem klem
Anette:)

Janne i Fagerlia sa...

Synes hytta var utrolig sjarmerende jeg. Hvorfor skal alt følge samme oppskriften? Tror personlig jeg hadde blitt i perlehumør av å kunne tre inn i en slik fargeklatt av et husvære. Og her er det jo snakk om famieliekultur og tradisjoner.....

Synes forresten du gjør det kjempebra som spaltist i BoligPluss.
Dette er et magasin jeg kjøper fast og har stor glede av.

Karina sa...

Hehe, jeg kjenner meg litt igjen. Min mor har litt samme "syndromet" når det gjelder å samle på ting og tang som det ikke er plass til hjemme, på hytta! Så der er det også en salig blanding av ting og tang. Heldigvis nytter det med litt jevne drypp av hjernevask, så det har blitt bedre med årene.

Men alt har liksom sin sjarm :) (så lenge vi ikke trenger å bo der selv, sant? hehe)

Klem fra Karina

Pamela Holderman sa...

a beautiful unique house.

HegeT sa...

Åhhh, som jeg kjenner meg igjen.... Skulle nesten tro du hadde vært med meg på hytta sammen med mamma..... Hun har også samlemani, og det vi ikke kan bruke hjemme, skal på død og liv innom hytta en tur, før det (under høylytte protester og nøye vurdering)blir fraktet ned bakken til containeren.....
Det er vel sånn med mammaer, de vil ta vare på minnene fra deres ungdomsår, så lenge det går...
Men guriland som jeg lengter etter å få ryddet litt unna, så kanskje det blir plass til oss som skal bruke hytta også.....

koselig onsdagshilsen
HegeT

Unknown sa...


雲林市徵信社
雲林縣徵信社
嘉義徵信社
嘉義市徵信社
嘉義縣徵信社
台南徵信社
台南市徵信社
台南縣徵信社
高雄徵信社
高雄市徵信社
高雄縣徵信社
屏東徵信社
屏東市徵信社
屏東縣徵信社
宜蘭徵信社
宜蘭市徵信社
宜蘭縣徵信社
花蓮徵信社
花蓮市徵信社
花蓮縣徵信社
台東徵信社
台東市徵信社
台東縣徵信社
澎湖徵信社
澎湖縣徵信社
金門徵信社

Unknown sa...


馬祖徵信社
馬祖縣徵信社
香港徵信社
大陸徵信社
美國徵信社
台北徵信社公司
台北縣徵信社公司
台北市徵信社公司
新北市徵信社公司
桃園徵信社公司
桃園市徵信社公司
桃園縣徵信社公司
新竹徵信社公司
新竹市徵信社公司
新竹縣徵信社公司
基隆徵信社公司
基隆市徵信社公司

Unknown sa...


彰化縣徵信社公司
南投徵信社公司
南投市徵信社公司
南投縣徵信社公司
雲林徵信社公司
雲林市徵信社公司
雲林縣徵信社公司
嘉義徵信社公司
嘉義市徵信社公司
嘉義縣徵信社公司
台南徵信社公司
台南市徵信社公司
台南縣徵信社公司
高雄徵信社公司
高雄市徵信社公司
高雄縣徵信社公司
屏東徵信社公司
屏東市徵信社公司
屏東縣徵信社公司
宜蘭徵信社公司
宜蘭市徵信社公司
宜蘭縣徵信社公司
花蓮徵信社公司
花蓮市徵信社公司
花蓮縣徵信社公司
台東徵信社公司

Unknown sa...

新女性徵信
外遇調查站
鴻海徵信
亞洲徵信
非凡徵信社
鳳凰徵信社
中華新女性徵信社
全國新女性徵信社
全省女人徵信有限公司
私家偵探超優網
女人感情會館-婚姻感情挽回徵信
女子偵探徵信網
女子國際徵信
外遇抓姦偵探社
女子徵信社
女人國際徵信
女子徵信社
台中縣徵信商業同業公會
成功科技器材
女人國際徵信社
女人國際徵信
三立徵信社-外遇
女人國際徵信
女人國際徵信
大同女人徵信聯盟
晚晴徵信

Related Posts with Thumbnails