fredag 14. mai 2010

Møt Didrik!


Vi har besøk denne helgen, men ikke av hvem som helst;) Emmelinefamilien har lenge visst at vi skulle få besøk av min svoger, svigerinne og to små nevøer. Det vi ikke visste var at den godeste Didrik også skulle være med:)


Da gjestene ankom i går, måtte Didrik umiddelbart introduseres for resten av familien. Didrik er en slags museaktig type, som jobber som hjemme-hos-reporter i første klasse på Vigmostad skole. Når Didrik drar på ferie, må det lages utførlig rapport om alt som har skjedd fra minutt til minutt.


Emmeline har selv jobbet som lærer, og sendte i sin tid kaninen Burre ut på turné. Det var alvorlige greier. Burre reiste land og strand rundt, og mødre skrev med klamme hender om ponnyturer og andre viderverdigheter. Burre reiste til bestemødre, og kom tilbake med hjemmestrikket garderobe dekorert med åttebladroser. Bare en gang hadde Burre tilbragt en hel helg innesperret i en sekk. Da Emmeline leste om helgen i sekken, ble elevene MEGET rystet siden Emmeline brølte høyt av latter. Historien om Burres triste helg, var selvfølgelig skrevet av en far!


Det er nemlig sånn at om man får en klassebamse på besøk, er det viktig at den får oppleve noe ekstraordinært. Dette vet både Emmeline og Emmelinemannen, som begge har jobbet som lærer i første klasse.


Derfor har det vært en spennende dag for Josefine og for Didrik. Han har slått seg løs med relativt usunn mat på Mc Donalds. Han har vært med på dugnad utenfor Emmeline sitt hus. Han har tatt Ulriksbanen opp og ned, og speidet utover vidden i minst to minutter:)


Nå skal snart Didrik ta kvelden, men i morgen venter nye og spennende opplevelser i storbyen. Dermed må Emmeline lade batteriene både på kameraet og seg selv. Sånne besøksmus fra landsbygden på Sørlandet ligger ikke på latsiden, det er sikkert og visst:) Ha en fin fredagskveld dere også!!


55 kommentarer:

Anonym sa...

=) Fantastisk historie <3

Shus sa...

Utruleg bra! Skal vel kanskje på Vil vite, Akvariet eller liknande i måro då?? Lykke te!

Anonym sa...

Herlig :-)

Anonym sa...

du e herlige:) tippe Didrik har mye kjekt å fortella te ongane den 18 mai! Sånt lige me som jobbe i skolen!!!

Bestemor sa...

Didrik må jo være full av ny inntrykk etter en dag i Bergen. Takk for flott innlegg Emmeline og ha en strålende helg.

Fjordheim sa...

Så herlig. Je jammen får Didrik opplevd litt av hvert på turen sin. Spennende å se hva han får oppleve i morgen
Ha en god lørdag :)

kallemillelente sa...

Jeg ser allerede for meg en kjærlighetsaffære mellom Didrik og Mailegene. (Forhåpentligvis bare med en av dem, da).

Elisabeth, innerst i veien sa...

Artig fyr han Didrik. Her har førsteklassingen hatt med bamsen Bjørn. Det morsomste, syntes jeg, var å lese hva Bjørn hadde opplevd hos andre i den medfølgende boka. Ja, jeg er vel litt nysgjerrig av meg. ☺

Anonym sa...

Herlig skrevet som alltid Emmeline :-)

Filippa sa...

Jeg tror Didrik var heldig som kom på besøk til pedagoger som vet hvor viktig opplevelsene er. I den første klassen jeg jobber har vi en Teddy og han har opplevd mer på dette skoleåret enn de fleste av elevene har opplevd hele livet sitt. Det er fantastisk at foreldre tar seg tid til å skrive så mye og er så flinke til å følge opp klassebamsen. Tusen takk for at du delte historien om Didrik, gleder meg til å se hva Didrik opplever i morgen.

Christin sa...

Herlig! Husker den tiden hvor maskoten i klassen var med hjem og "klamme hender", men alt ordnet seg til slutt.
Kos deg med besøket :)

Snertne sneller og små nøster sa...

Ha ha ha - dette var artig å lese :-D Jeg har selv vært lærer i 1. klasse og fortalt foreldrene at det er null stress med den der bamsen som ungene har med hjem....men hvem er det som har sittet med klamme hender selv og skulle fortalt om hva mine barns bamser opplevde da de var med mine barn hjem ;-) Selv de små ting ble til STORE opplevelser :-D

Men det var hyggelig å hilse på Didrik da :-)

Bente sa...

Heisan og wow - Didrik har jammen hatt en begivenhetsrik helg - tenker noen mødre skal svette litt ekstra når de leser om dette helgebesøket i den lille Didrik-dagboken;)
Husker selv at vi har hatt besøk av ymse myke helgegjester opp gjennom årene - og det er jo ikke måte på hvilket aktivitetsnivå de orker. Våre forslag om å la gjestene få nyte litt fred og ro for en gangs skyld - og kanskje sitte litt på hyllen og konversere de fastboende myke vesenene, har blitt møtt med et HÆÆÆ??? Vi skal da ikke være de som leverer fra oss en dagbok som kunne vært skrevet fra en helg på hvilehjemmet!

Ha en fin helg videre:)
Gode tanker fra Bente.

Pia sa...

He he, kjenner til fenomenet, både som lærer og som mor. Man MÅ liksom finne på noe ekstra når man får med seg klassemaskoten hjem. Skriver du kun om en helt normal helg, sånn som "TV, spilling, leke ute", blir du nesten sett litt ned på. Sjøl synes jeg det der med å tilbringe hele helga i sekken var morsomt, da;)

Dokumenterte vår klassemaskot her:
http://piasverden-pia.blogspot.com/2009/11/dyret-gar-amok-og-vinn-en-flott-kjole.html

Det var en helt vanlig, kjedelig helg som jeg klarte å sprite opp. (Ikke bokstavlig talt det der med spriten, altså)

sylvia sa...

hei.
herlig lesing her i dag,
nydelig,å flotte bilder.
ønsker dere alle en god helg,
klem fra sylvia

'♥ Christine sa...

Innleggene dine har alltid så fine bilder og utrolig bra tekst til. Jeg liker denne bloggen :)

Fire Hjerter sa...

Herlig.
Selv har vi hatt besøk av Doffen ett par ganger i år. Han er av arten kosehund og som Didrik er han meget bereist og har opplevd det meste i løpet av dette året.

FruLisa sa...

Fantastisk!

Vi har selv en gutt i 1.klasse og vi har hatt en del besøk av Mister Mussil. Han er også en omreisende mus som farter rundt i helgene med 2 A4-notatbøker som fylles flittig ut av oss foreldrene. Det skal sies at de er kun 7 elever i Sebastian sin klasse, så vi kjenner Mussil godt:-)

Ha en fin helg med Mus & annet hyggelig besøk:-)

Bringen Blomster sa...

Ha ha :) Så hærlig! Ei fantastisk søt mus, og flotte bilda av begivenhetan! Bestandig en fryd å les på bloggen din:)
Synnøve

Two small houses sa...

Herlig bildeserie av Didrik!! Skulle gjerne høyrt musestemma hans også!!

Refleksjon på livsvegen sa...

Stilig!
Kos dokke vidare..
Ekstra heldig han Didrik som fekk kome til deg og så på langhelg attpå til :-)

Blått til lyst sa...

En veldig sjarmerende klassebamse, ogi ikke minst en herlig 1.klassing.
Foreldrene han er nå heldige som er på besøk hos en superblogger - de kan jo bare be læreren vise Emmeline-bloggen på storskjerm, så er den rapporten unnagjort :)

Anonym sa...

Herlig historie, Emmeline!

Hilse Didrik! :)

Klem fra Vibeke i Trøndelag

Photo-Me-Life sa...

Haha, vi har også en slik bamse som raver rundt fra elev til elev. Min datter var så heldig å bestemte navnet på dyret i 1 klasse. TRØSTE. Så nå har Trøste også vært på en snart 2 årig turne...å det skrives bøker og taes bilde av dette dyret, som forøvrig er en rev...

mi-rachel sa...

her har vi besøk av tom og thea med jevne mellomrom. vi har også hatt en runde med besøk av lise og ole når jeg tenker meg om:)

Monica sa...

hihi kjenner igjen det der, hadde også en bamse som var på besøk med prinsessa her og skrev om den flotte helgen vi hadde da, en ekstraordiner helg må jeg jo si. herlig historie om didrik. klem monica

Karen i hagen sa...

Det hadde ikke vært helt feil om Emmeline sydde en ny vest til Didrik denne helgen.
Det bør da kunne merkes at han har vært på besøk hos Emmelinedamen. i det minste kunne han fått med seg en liten pute eller et teppe...?

nufse sa...

Hei til deg Emeline og til Didrik :) Artig blogg som jeg gjerne leser mer på.
god helg
nufse

Monika sa...

Du kor koselig å få besøk av didrik
rekner med at det blir mange koslelige stunder i morgen også ;)

Unknown sa...

Jeg har lagt merke til at disse maskotene ofte er veldig trøtte. Det er iallefall det som blir brukt som forklaring dersom familiene ikke har gjort de helt store utfluktene. Men hvordan kan de være så trøtte når de har hvilt i et skap hos læreren alle hverdagene... Jeg trodde de skulle være fulle av energi når helgen kom. Hvordan hadde det vært å lime inn kopi av helgens tv-program i maskotboken. Dette har familien gjordt...Kanskje er det bedre enn å være i en sekk :-))

Prinsesse Elin sa...

Vi hadde apen sam men siden Maylinn i klassen var meget glad i Sam så ble det hun som hadde den hele tiden. Husker faktisk ikke at jeg fikk ha den. De var vel redd for at jeg skulle klippe den opp og ødelegge den. ha ha ha ha


tudeluuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Ingunn sa...

So koselig :)

Anonym sa...

Didrik ser da ut til å være en herlig fyr. Jeg fikk meg en god latter på morrakvisten Emmeline. Ha en strålende helg!

Paula

Breivik Samfunnshus sa...

Ha ha ha du er bare god Emmeline !!!!
Ha ei fortreffende 17 mai helg i vakre Bergen !!!


klem fra Maren i nord !!

Bustenellik sa...

Så koselig innlegg :-) Håper vi får se mer til Didrik før helgen er omme ;-)

ESMERALDAS HJERTE sa...

Hei herlige venn!!

Du er RETT OG SLETT HERLIG!!!

Ønsker deg en super 17.mai helg:):) (føler på meg at vi er av samme folkeslag; den som ELSKER bunad og folkefest og som gjerne "skummer" programmet noen dager på forhånd-så man vet hva som skjer hele nasjonaldagen-og i Bergen er det jo tilogmed fyrverkeri!:):)- også må jeg bare ønske deg lykke til med feiring i den emmelinske heimen; med tanke på "den single kameraten" og joggebukse og 17.maisløyfer....Lo godt av den kan man si....:)

KLEM

Elin M. sa...

så herlig! her i huset er det en liten jente som venter veldig på høsten, for da skal hun begynne i 1. klasse.. Så nå vet jeg hva jeg har i vente :)

Silje sa...

Åååå for et koselig innlegg!! Og ikke minst fantastisk varke bilder!

Dette var kjempegøy lesning, tusen takk :)

Tullefrans sa...

Han så da virkelig ut som en artig type! Denne helgen utkonkurrerer fars sekkehistorie med glans. Det er nok mange misunnelige medelever som kommer til å foreslå McDonalds-besøk som en naturlig ting å foreta seg når man har Didrik på besøk. Og det støtter jeg dem fullt og helt i! :)

Charlotte sa...

Da var det deg jeg så på McDonalds på Lagunen i går altså :))) Ikke spisende, men veivende med armer (og bein?) der du ivrig fortalte noe som sikkert hadde vært veldig gøy å høre på. Jeg bare stresset gjennom McD med min datter på slep etter å ha svettet rundt inne på Obs!`en i en time. Der burde man hatt handlevogn-politi til å dirigere alle handlende som gikk rundt helt i sin egen verden og trodde de var de eneste (og viktigste) på hele butikken! Puuh, ble skikkelig svett av hele handleturen, og var glad da jeg litt senere svingte inn på Blomsterdalen Senter der det var en helt annen stemning! Som å komme til paradis!
Herlig historie med Didrik! Vi var så heldige å ha klassebamsen for to år siden da min datter gikk i første klasse. Den er opprinnelig gutt, men ble kledd i bunad strikket av mormor! Som seg hør og bør.
Ønsker deg en fin fin lørdagskveld!
Klem fra CHarlotte

solglimt sa...

Måtte le. Mine barn har også vore gjennom det der, med Mathilde og Oskar. Veldig ofte måtte de overnatte i fryseboksen, da de stadig vekk var hodelus-epidemier på barneskulen. Og mistenksom mor og sjukepleier beskylte Mathilde og Oskar for å vera smittekilde.

Hvit Villa sa...

Hihi, du må jo være verdens morsomste og beste tante!

Vårt Hus sa...

Burre!?! nå ble jeg usikker. Vi hadde engang besøk av en Burre da jeg jobbet på M/S Christian IV i Color line. Han hadde vært på en lang turne og stoppet innom oss i resepsjonen. Kan det ha vært den samme Burre?
Tenker du gleder deg over flott besøk fra Sørlandet. Kos dere videre.
Klem Yvonne

Gunnhild sa...

for et herlig innlegg :)

så bra at didrik kom til noen som tar slike besøk på alvor!!

..husker vi hadde en 1klasse bamse på besøk sammen med en liten gutt..og han fikk være med i klatreveggen..med egen sele og alt :)

blir glad av å lese det du skriver!

----->gunnhild

Camilla sin villa! sa...

Det var et artig innlegg å lese =) Menn er menn (noen da)

Monica sa...

Hei på deg.
Flott historie! Som mor til tre har jeg skrevet om både Frigg, Balder og ...., uff har visst glemt navnet på eldstejentens klassebamse :)Husker godt følelsen når vi hadde glemt bamsen i sekken - krise! He, he, da gjaldt det å være kreativ å finne på noe i en fei.
Ser ut som Didrik får mye artig å fortelle når han kommer tilbake på skolen, kjempekjekt for din lille nevø.
Ønsker deg en strålende 17. mai!

Hilsen fra landet sa...

Riktig god nasjonaldag til deg!!

Lillan sa...

koselig innlegg!!

ha en flotters 17-Mai feiring:O)

stor klem fra Lillan

HildeS sa...

Så herlig. Fantastisk fin helg Didrik fikk oppleve hos deg synes jeg.

Unknown sa...

Helt herlig!!

Unknown sa...

Herlig historie. Her går mellomjenta i 4.klasse og de har fotsatt en bamse som de bytter på å ha med seg hjem. For eldstejenta og meg går bamsen bare under navnet "lusedyret" :-)))
Har jo ligget i x antall senger den siste tiden :-)

Unknown sa...


金融貸款
催收人員
催收技巧
催收款
催收話術
催收實務
催收工作
債權憑證
討債權威
不當逼債
收數公司
收帳
收數公司
討債王
收數王
討債戰術
資產管理
詐賭
欠債還錢
票據信用監控
委託討債
如何委託討債
不良債權
債權收買
債務調解
債權評價

Unknown sa...


應收帳款問題
呆帳問題
企業異動監控
沖開


Unknown sa...


台北徵信社
台北縣徵信社
台北市徵信社
新北市徵信社
桃園徵信社
桃園市徵信社
桃園縣徵信社
新竹徵信社
新竹市徵信社
新竹縣徵信社
基隆徵信社
基隆市徵信社
基隆縣徵信社
苗栗徵信社
苗栗市徵信社
苗栗縣徵信社
台中徵信社
台中市徵信社
台中縣徵信社
彰化徵信社
彰化市徵信社
彰化縣徵信社
南投徵信社
南投市徵信社
南投縣徵信社
雲林徵信社

Unknown sa...

新女性徵信
外遇調查站
鴻海徵信
亞洲徵信
非凡徵信社
鳳凰徵信社
中華新女性徵信社
全國新女性徵信社
全省女人徵信有限公司
私家偵探超優網
女人感情會館-婚姻感情挽回徵信
女子偵探徵信網
女子國際徵信
外遇抓姦偵探社
女子徵信社
女人國際徵信
女子徵信社
台中縣徵信商業同業公會
成功科技器材
女人國際徵信社
女人國際徵信
三立徵信社-外遇
女人國際徵信
女人國際徵信
大同女人徵信聯盟
晚晴徵信

Related Posts with Thumbnails