fredag 7. mai 2010

Rødt, hvitt og blått!


Det er mai. Det betyr bunader, konfirmasjoner og nasjonaldag. Det betyr også bursdag for Emmeline, uten at det pleier å være den helt store feiringen av den grunn. Denne helgen er det konfirmasjonsmaraton hos oss. Vi skal i konfirmasjon både på lørdag og på søndag, og derfor leter jeg høyt og lavt etter guttenes dresser. Stort sett finner jeg dem igjen, rullet sammen som en ball helt bakerst i skapet.


Jeg tror mine sønner har arvet en genetisk dressmotvilje i rett linje fra sin far. Når de tre karene skal kle seg formelt, vil banningen og svettingen ingen ende ta. I ren protest ender det med at de dukker opp i joggesko, eller en t-skjorte under jakken. Ganske irriterende om du spør meg!


Emmelinemannen er selvfølgelig det aller største barnet av alle. Fyren vrir seg som en fisk på kroken med tanke på at to dager i strekk skal tilbringes i dress. Han har derfor deklamert at han ikke kommer til å feire 17.mai år.


Han har til og med invitert sin gode unkarskompis til å feire 17.mai hos oss. Eller feire og feire fru Blom! Ungkarskompisen sluttet visst å feire nasjonaldagen for mange år siden, og dermed skal disse to romlingene liksom slappe av, mens vi andre går i tog og spiser rømmegrøt.


Jeg på min side varmer opp til 17.mai med å finne frem GreenGate serviset i rødt, hvitt og blått. Ingen skal på noen måte være i tvil om at det er nasjonaldag hos oss. Nye 17.mai sløyfer er derfor inkjøpt til alle husets beboere, inklusive gjest! Dermed er det bare å begynne å glede seg med en gang -eller grue seg om det fungerer bedre;)  Hipp hipp -og riktig god helg til alle!

 

27 kommentarer:

♥ Monica ♥ sa...

Lykke til med konfirmasjonsmaraton. Høres ut som om mannen din og mannen min har en felles oppfatning av 17. mai, men her i heimen har jeg vetorett så mannebeinet må pent følge med.
Giveaway i bloggen min om du ønsker å se ;)
Ha en fin helg!
Klem.

RoseSommer sa...

Var akkurat i Polen og overvar feiringen av deres konstitusjonsdag 3. mai. Det var stusselige saker.
Vi har mer swung over feiringen vi, gitt.
Ha en fin mai! (= ekstra fridager!!)

Birthes Verden sa...

Her i huset har jeg en snart 5 år gammel gutt som kler seg gjerne i dress, til og med i barnebursdager. Jeg kommer fram en en dongribukse og en fin skjorte, men neida, han skal ha dress på seg.
Og festdrakten som jeg har kjøpt til 17 mai, den ville han gå med i barnehagen :)

Lykke til med konfirmasjonsmaraton, blir nok helt sikkert koselig. Iallefall med det været som er varslet her i Bergen.

Og for noen vidunerlige bilder av et flott dekket 17 mai bord.

Ha en fantaskisk helg Emmeline.

ANETTESHUS.COM sa...

*smiler* Herlig innlegg, C!! Takk for påminnelsen forresten!! Huff, jeg har ikke rukket å tenke at 17. mai-feiringen snart står for døren en gang, jeg;) Jeg er travelt opptatt med mye annet om dagen ... Men det blir nok dresser og 17.mai-sløyfer på gutta våre også, tenker jeg;)

Ha en deilig helg!!

Klem klem
Anette:)

Line fra huset på landet sa...

Det var jo lurt..å forberede familien på at den 17.nærmer seg :)Tenk at du har et helt servise i rdt, hvitt og blått. Fantastisk!
Lykke til med konfirmasjonsmaraton. Håper du får med deg gutta på tur den 17. også. (det høres jo egentlig ut som at du har bestemt deg for det..hehe)

Ha en fin helg;)
God klem fra Line

Løvetann sa...

Heisann damen!
Lenge siden sist nå. Kanskje me må møtes på Bertas snart. Rekna med at du ser fresh og fin ut etter "høydeoppholdet" :-)
17. mai ja. Før var det 3 jomfruer i bunad, nå er det heldivis kilt.

Klem fra L

MammaMy sa...

Syttnemai ER kjekt, OG stress! Kosar meg veldig med bloggen din, takk for mange latterkuler. :)

Hverdagsmamma´n Anita sa...

En av guttene mine nekter også å stille i dress..Får knapt på han dongeri-bukse. Han må "tvinges" til å pynte seg :)
Jeg pleier å kjøpe en litt penere bukse og en skjorte som også kan brukes til hverdags etter 17 mai.
Vi har maraton neste helg, med å holde barnedåp 16 og feire 17 mai. Og nå i helga skal vi også til konfirmasjon :)

Lykke til med helgen!

Klem Anita

mi-rachel sa...

jeg tror jeg også slenger meg på din manns og hans kammerats alternative 17 mai feiring. ganske intens dag.

Karina sa...

Mannfolk er seg selv like uansett om dem bor på vestlandet eller helt i nord ser jeg ;) Lykke til med feiringen i helgen :)

Klem Karina

Blåveispiken sa...

Hehe...ja, hva er det med mannfolk og dress? Tror ikke det er så mange av dem som sliter med strykingen ihvertfall :o) Håper dere får en koselig helg uansett! Klemmer

Fru Fryd sa...

Herlig!! Vi er nok mange "fruer" som kjenner oss igjen her ja, med disse "umulige" mannfolkene som hater å kle seg pent. Vi er også inne i ett maraton av konfirmasjoner, dåp m.m. så bunaden får jammen luftet seg mye fortiden.

God 17` mai til deg og dine, og det var en super ide den borddekkingen din!!

Ramme Alvor sa...

Kjekt å sjå slike ivrige patriotar i aksjon. herleg med Norge i raud, kvitt og blått! I dag har eg oppdaga eit tilbehør eg aldri tenkte var muleg, men som eg sjølvsagt berre må ha: <a href="http://www.strilen.no/nyheter/har-laga-lokal-17_-maisloyfe/>Berre 700 kr</a> Gitt bort spør du meg :)

Ramme Alvor sa...

her kjem lenkja i betre utgåve

Monica sa...

hihi her slipper gjesten ikke unna, enten han vl feire 17 mai eller ikke. Det høres ut som min kjære hver gangjeg leser om emmelinemannen, hihi!! Ønsker deg en videre fin helg. her sitter jeg og dunker takten med rockefoten til russemusikken, hihi

Siw sa...

Green Gate er deilig! Har litt fra dem, jeg også :) hipp hurra!

Camilla sin villa! sa...

lykke til med bursdag og konfirmasjon. Fikk skikkelig følelse av 17 mai da jeg leste bloggen din og det var koselig. Også eer det det flotte været her =)
Ha en god helg.

Lisbeth sa...

Hej Emmeline...:-)

Konfirmationer er der heldigvis ingen af iår, men jeg tror det meste af min familie har fødselsdag og bryllupsdage her i Mai.
17 mai er noget helt specielt.
Her i Danmark er det 5.juni der er grundlovsdag og det bliver faktisk ikke fejret og det er alm. arbejdsdag.
Jeg har altid et norskt flag udenfor 17 mai, den dag vil jeg være norsk.

God weekend
fra Lisbeth i Danmark

Marte sa...

Åh hvitveis <3 Gleder meg til å plukke det her også en vakker vårdag <3

Hege sa...

Du e bare en hærlig bompibjørn, altså:)Flire høyt for mæ sjøl når jeg leser dine koselige innlegg, du er bare god:))Ha en super duper uke:)

M sa...

Hei Emmeline, lenge siden sist, her er det ikke mye tid til blogg...irriterende!! Sånn er det å jobbe i en bransje som blir påvirket av askeskyer..
Jeg tror jeg så deg i en konfirmasjon lørdag..men tenkte at det ikke var tid og sted til å komme bort.....Og HVIS det var deg, var du kjapp ut av kirken, sånn omtrent rett etter meg hihi...førstemann ut....Så hvis gudstjenesten inneholdt speil og roser ...så var du der?
Klem,M
:D

Emmeline sa...

HEi M:)

Javisst var jeg kjapp ut av kirken, og visst var jeg der med speil og det hele.... Løp ut av kirken, og dro med meg mine to sønner--som måtte på nærmeste kjøpesenter for å kjøpe bukse/slips/skjorte---det var bare SÅ pinlig sier jeg bare. Å gå i konfirmasjon med gutter som ikke finner klærne sine??? HUTTEMEGTU. Derfor forsvant jeg som dugg for solen, synd du ikke løp etter meg!

Sandoren og Blåsten sa...

Du skriver så morsomt Emmeline!særlig om Emmelinemannen, fikk meg en god latter jeg nå. Gjenkjennbart i mang en heim dette vil jeg tro. Kan trøste Emmelinemannen med at her i huset er det fruen som vil feire 17.mai på hytta og hoppe bukk over pynting, tog og stress......

Ha en fortsatt god kveld.

Hilsen Gry K

Unknown sa...


二奶
捉姦
通姦
法律
捉猴
偵探
離婚
尋人
劈腿
第三者
監護權
贍養費
包二奶
婚外情
徵信所
徵信業
不倫戀
離婚證人
法律諮詢
感情挽回
私家偵探
外遇調查
大陸抓姦
徵信器材
背信
不忠

Unknown sa...


筆跡鑑定
挽回婚姻
老公偷腥
男人外遇
丈夫外遇
婚姻諮詢
感情諮詢
挽回感情
老婆偷腥
工商徵信
商標侵權
市場調查
財務顧問
法律問題
徵信相關
專利侵權
專業偵探
工商調查
優良徵信
外遇蒐證
討債公司
外遇徵信
外遇調查
婚前調查
老公外遇
太太外遇

Unknown sa...


婚姻挽回
感情問題
男人偷腥
網路外遇
商業徵信
信用徵信
財產徵信
新竹徵信
新竹徵信社
債務處理
女人外遇
婚姻挽回
徵信社
捉猴
海外抓姦
離婚證人
智慧財產權
尋人討債
女人外遇
抓猴
如何找徵信公司
搜證
大陸小三
台南徵信社
高雄偵探社
台南偵探社

Unknown sa...

新女性徵信
外遇調查站
鴻海徵信
亞洲徵信
非凡徵信社
鳳凰徵信社
中華新女性徵信社
全國新女性徵信社
全省女人徵信有限公司
私家偵探超優網
女人感情會館-婚姻感情挽回徵信
女子偵探徵信網
女子國際徵信
外遇抓姦偵探社
女子徵信社
女人國際徵信
女子徵信社
台中縣徵信商業同業公會
成功科技器材
女人國際徵信社
女人國際徵信
三立徵信社-外遇
女人國際徵信
女人國際徵信
大同女人徵信聯盟
晚晴徵信

Related Posts with Thumbnails