torsdag 27. januar 2011

Frittstående fuglebrett


Det er nydelige dager i Bergen for tiden. Det er nesten sånn at vårsol i bakkene blenkjer, selv om vi bare har kommet til slutten av januar. På min altan er det full fest hver dag når jeg er på jobb. Emmeline og Kjøkkensjefen har personlig tatt ansvar for servering til nabolagets små fjærkre, i lønnlig håp om at vi skulle få noen gode knips til bloggen.

Så langt har det bare resultert i et grisehus uten sidestykke, og i følge den yngre garde er det en liten svart sak med oransje nebb som står for kaoset. I samme øyeblikk som Emmelinefamilen has left the building, setter den seg opp i selve matfatet, mens den spruter frøene rundt på altanen med all sin kraft. Ikke er den særlig fotogen heller.....


Men Emmeline gir IKKE opp. Siden jeg bare har en helt vanlig frittstående altan, er det ikke så lett å få hengt opp meiseboller og annet snacks til dunforeningen. Når det regner blir jo også de to alternative fuglebrettene våre fylt med vann, så dette er ingen blivende situasjon for noen...


Dermed har jeg startet en intens jakt på frittstående fuglebrett med tak som jeg har sett hos Silje. Silje har kjøpt sitt brett hos sin lokale Bo-Grønt forhandler for lenge siden. Derfor har jeg ringt til alle de lokale Bo-Grønt butikkene her i byen, uten å få tak i et slikt frittstående palass!


En ting er at Silje sitt fuglebrett har tak, en annen er at det er mulig å henge meiseboller på krokene under. Det ser også ut for å være et fuglebrett av solid karakter, og det trengs når det skal stå utsatt til ute på altanen!

Så nå bruker jeg rett og slett min egen blogg til å etterlyse frittstående fuglebrett med tak... Er det noen av mine lesere som vet hvor jeg kan få tak i noe slikt? Eller må jeg rett komme meg på metallsløyd-kurs for å få orden i spurve-sakene?

Jeg har fått tre eposter med spørsmål om Sif Orellana sine kokebøker som sto i hyllen på bildene i forrige innlegg...Av og til blir jeg helt imponert over hvor mange detaljer dere får med dere. Jeg lover å komme tilbake med kokeboknytt ganske snart! Ha en fin torsdagskveld så lenge, SEE U:)26 kommentarer:

Lappesola sa...

Siljes fuglebrett er knallfint, men klarer ikke rottene å klatre opp på det?

Alberte sa...

Å - jeg skal følge med her hos deg! Et slikt vil jeg gjerne ha:)

Anonym sa...

Ikke for å ødelegge gleden altså, men rotter og mus tiltrekkes gjerne av fuglefrø :( :( Anbefaler å bruke meiseboller! Men samtidig er jo fuglebrett dekorativt. Vanskelig dette her....

mona.z sa...

Du kan prøve Plantasjen eller Oasen Hageand:)

Blått til lyst sa...

Stakkars trosten!
Det er jo ikke rart den kaset solskkefrøene altanimellom. Den leter etter lettere føde, må vite.
Og jammen er du grei som lar disse hungrige fjærballene herje på altanen - de kvitterer nok med masse malingsspisende lort.
Lykke til med jakten på fõringsstasjon!

Tove sa...

fant et annet stilig frittstående Fuglebrett.. Litt langt unna det du søker, sånn utseendemessig, men viser deg lell ;)

http://www.evasolo.com/productinfo/571044/

Anonym sa...

Hei,hei jeg kjøpte ett fuglebrett lignende Silje sitt på Europris i fjor:)

Breivik Samfunnshus sa...

Juhuu vi er flere som er på jakt etter det fuglebrettet!!!
Håper vi alle finner det en dag !!!

Mating av småfuglene er kooos !!!

Ha en super kveld Emmeline !!

-maren-

Nostalgia sa...

Kjempefint fuglebrett, men frem til du finner det kan du kanskje bruke en gammel lykt? (som er ment for kubbelys)
Fjern glassene i sidene, og voila et dekorativt fuglebrett, med tak!

Har ikke noe bilde å vise deg akkurat nå, men lover deg at de er svært dekorative, både som frittstående og når de henger i trær.

La luz del norte sa...

Ai, ai! Stilig fuglebrett!

Og så fint det er i Bergen, da. I fjor var jeg noen lengre perioder og jobbet og på vinterstid var det nydelig. Masse snø (!) og mye fint vær. Og - selv om jeg er trondhjemmer, må jeg innrømme dette - Bergen er en utrolig fin by! :)

Liker alt det røde du har i huset ditt! Og - vet du hvor en kan få tak i en kopp og en asjett fra Selma-serviseet til Green gate?? Det er kanskje ikke så lett...

Ha en fin kveld og takk for alle fine innlegg!

mvh Solrosa

Anonym sa...

Mange fine bilder her.

http://minblog68.wordpress.com/

Anonym sa...

Svarttrosten, merle noir eller blackbird, er en alldeles nydelig fugl. Få synger vakrere enn den. Helt sant, altså!

Bare hør her: http://www.youtube.com/watch?v=GWeusAm_V8c&feature=related

Den har et stort register av mange forskjellige vakre sanger.

Fruen må forøvrig ha lykke til med jakten på egnet og prydelig fuglematingsstasjon.

Lene sa...

ÅÅÅÅ,flotte Bergen.

Åse-Lill sa...

Heisann

Har sett at nettbutikken "www.gammelhuset.no" har noen fine fuglebrett med tak.. Bare ett lite tips..:)

Anonym sa...

Hei!
Visste jeg hadde sett et lignende et sted og etter endel tenking, fant jeg det!se på s.144 i det nyeste Bolig Drøm, der er det et som ligner ihvertfall ,fra ib laursen.
Takk for super blogg!
Hilsen fra Trude i Skien

Åse fra mitt lykkehus sa...

Flott du tenker på de søte små, har besøk hver dag av masse små og store, som den svarte med oransj nedd.Sendte an opp til deg, for han rota sjå meg også.

Lykke til med å finne nytt fuglebrett.

Klem

Anonym sa...

Jeg anbefaler også meiseboller eller sylidere til å putte fuglefrøene i som meiser og småfugl kan spise ut av. Det finnes ulike oppheng til disse som igjen enten kan stikkes i snø/bakken (litt seint nå kanskje siden det kan være frost i jorda). Plantasjen, hagesentre, Europris o.l. har utvalg her. Du kan også lage hjemmelagede meiseboller som støpes i melkekartonger ved å fylle med ulike frø og nøtter, og helle smeltet Delfiafett over. Dette fettet er visstnok bedre og mer næringsrikt for fuglene enn det fettet som er i de ferdige bollene man kan kjøpe.

Siden du er opptatt av fugler til foring, vet du kanskje at det tid for å telle fuglene på foringsplassene våre denne helgen (altså siste helg i januar). Det er Norges Hageselskap som står bak tellingen.

Så tell i vei, folkens. Og rapporter inn til Hageselskapet! :)

Frøken Anker sa...

WOW - Flotte naturbilleder. Skønne ideer til fodrebrætter og -huse.

Vårt Hus sa...

Jeg kan sjekke på Bo grønt her i byen om du vil. Forresten gratulerer så masse med 2500 følgere. Kan godt være at du har hatt det lenge, men jeg så det først nå.
Ha en super helg
Yvonne

Nina B. sa...

I det siste boligDrøm er en hel side viet til div fuglebrett ;)

Rebekka sa...

Kjempesmart med frittstående fuglebrett, et sånt kunne jeg også tenke meg å få tak i.
Håper du finner ut man får kjøpt det.
God helg :o)

Sanne sa...

Du har en imponerende utsikt!!

Lykke til i jakten på fuglebrett

Pipp-Pipp sa...

Tips:
Still spørsmålet på fugleforum.no

Kanskje noen der vet om fuglebrett av den typen du er ute etter :)

Helene sa...

Hei Emmeline! Evasolo har en del modeller med slike fuglebrett som du ser etter! www.evasolo.com

MrsC sa...

Nydelige fuglebrett, men jeg er (dessverre) litt prakitsk anlagt og tenker at fuglematen blir vel våt om det regner sidelengs eller blåser?

Men kjempefint var det altså :-)

Anonym sa...

Hei. Må bare si at du har en fantastisk utsikt fra altanen din. Jeg er utflyttet bergenser, bodd på østlandet i over 20 år. Men får hjemlengsel klump i magen når jeg ser det bildet.
Hilsen Anne Mette

Related Posts with Thumbnails