søndag 16. januar 2011

It's a hard life!


Denne helgen har som mange andre, gått inn i rekken som en helg for dårlig samvittighet. Uansett hvor mye jeg gjør, så kommer jeg aldri i mål.  La deg ikke forlede av hvite bilder her på bloggen. Hverdagen i Emmelinehuset er på ingen måte preget av hvitmalt lykke fra morgen til kveld.


Emmelinehjemmet preges i stor grad av rot og mangel på vasking. For skal man vaske sånn at det faktisk både er rent og pent- vel, så bør man nok vaske hver eneste dag! Jeg liker å pynte eller bake. Jeg liker også rydding og sortering der kasting er en del av aktiviteten. Men jeg liker ikke støvsuging, oppvask, klesvask og klær som skal legges sammen. Disse aktivitetene kommer på en måte i kategorien: TRIM- Trim er som regel veldig kjedelig helt til det er gjort. Det utløser også en del gruing og utsetting i forkant! Sånn er det med husarbeid for meg. Jeg gjør det daglig, uten at jeg har så veldig stor glede av det, før det er gjort vel og merke.

-og så er det disse helgene da jeg holder på å gå i frø. Sportsendingen med sine festlige limerick fyller stuen. Det er langrenn eller skøyter eller håndball eller fotball, og timene flyr mens det ene avløser det andre! På kjøkkenet fyller og tømmer jeg oppvaskmaskinen kontinuerlig, og det er ALLTID skitne kjørler på benken. Bakeskapet, som ble ryddet rett før jul, flyter av kakao og sukker, uten at noen kan svare på hvorfor! 


Emmeline maser på ungene for å få dem til å rydde, noe som resulterer i at kjøkkenbenken atter en gang fylles av skitne kjørler, mens seks stappfulle skittentøykurver fyller badet. Det eneste som har effekt er å tyte lenge nok på at ungene må hjelpe til. Da forsvinner nemlig Tenåringsbanden som ånden i fillehaugen, og kommer snikende tilbake rundt leggetid;)


På vårt soverom vokser samtidig fillehaugen til uante dimensjoner, mens vaskemaskin og tørketrommel jobber for harde livet. Vi har ikke vaskerom hos oss, og dermed fungerer mor og far sitt soverom som et gigantisk klesskap. Er det rart jeg lurer på hvordan andre får det til? Hvordan klarer folk å holde kåken sin ryddig, få unna klesvask, ha kjøkkenet ryddig, lage sunn mat, gå på trim og klare å yte maks når man er på jobb? Tar de natten til hjelp? Eller hva gjør de egentlig?? For meg forekommer det som århundrets største selvdisiplin-tryllekunst!


Emmelinemannen freser at vi må få ungene til å hjelpe til. Men det er nesten som å samle en geleklump med litt for lite gelatin. Emmelines psykologvenninne kjefter, og sier at Emmeline må glede seg over at hun har friske, snille unger som roter som unger flest. Emmeline må huske på at mange sliter med mye vanskeligere ting her i livet, og hun bør være takknemlig for litt rot i livet sitt. Jada Masa - I know, I know! 


Nå lurer du kanskje på hvorfor Emmeline plutselig kommer ut av skapet med all denne uforløste husmoragressjonen? Vel-grunnen er faktisk så triviell at jeg akkurat har oppdaget tilstanden i kottet på loftet. Det kottet som Emmeline for noen måneder sirlig sorterte. Som fikk egne merkede kasser til fotografier, til karnevalsutstyr og soveposer. Er det virkelig sånn at dette kottet nå er fyllt til randen av overflødig rot, søppel, skittentøy, matbokser og dyner? Ja, det er det faktisk! Og hvem er det som har tømt alle kassene på jakt etter tja---fotografier--eller soveposer eller karnevalsutstyr? Nei, det er det ingen som vet... Nevnte jeg uttrykket å spade sand i Sahara? Jepp, og jeg tror jeg vet hva det går i.


Dermed tar jeg ut litt innestengt raseri her på bloggen, og etterpå gjelder det vel å brette opp ermene for å rydde atter en gang. Samtidig funderer jeg litt  på hvordan man kan skrive et hyggelig brev til Forsvaret, uten at de aner ugler i mosen? Jeg har en del FRISK UNGDOM med uante krefter: Kunne dere tenke dere å ta dem inn for en lengre periode? De er rene og pene -så lenge Dere vasker håndklærne og undikkene. Med vennlig hilsen Husmordesperado på randen av sammenbrudd! 


 

88 kommentarer:

Liljekonvallen sa...

Akkurat slik e det i heimen min og, viss det er noko trøst :)

Ha ei fin veke da, Emmeline.

Unknown sa...

Amen!
Du beskriver mitt liv så innmari godt i innlegget ditt, bare at jeg har ikke kommet til tenåringsstadiet enda.. sliter fortsatt med bleieskift og snørr. Og ser vel ingen umiddelbar lysning i husmorsiktet;-) i skrivende stund sitter en to åring på tvers og oppned i fanget mitt mens han lystig fyller håret mitt med snørr og kaster storebrors lego veggimellom. Du er ikke alene! Ha en fortsatt fin søndagskveld, og takk for en god latter og vissheten om at vi er flere..

Ninni sa...

Henger med på Kari over her! Og når en i tillegg har en mann som prioriterer tre fotballkamper i løpet av en søndag, så sier det seg selv at det er lite hjelp å hente.
Av og til streiker jeg, men det er i grunnen bare ris til egen bak!

Sukkertøy for øyet sa...

hahaha..Godt skrevet og beskrevet ;)
LEKRE bilder..
Kan sitte leeenge å studere hvert eneste ett :)

Unknown sa...

Kjenner meg veldig igjen i din beskrivelse. Heldigvis bare en tenåring igjen hjemme så nå begynner det å roe seg. Trøst deg med at det blir bedre:o) Men du blir helt sikkert å savne de når de er utflyttet.....
Ha en fin søndag!

n i n a s hjem sa...

Godt å høre det er flere som opplever det akkurat slik :)

RoseSommer sa...

Nei, livet er ikke bare en lek.
Det er også en dans på roser.....

En dag vil du savne ungene og rotet. Hvem skal du skylde på over alt rotet da??

Sol sa...

Japp....sånn er det her også. Har to tenåringer, og du beskriver tilstanden her i huset også*sukk* Felles skjebne er vel ikke så mye til trøst akkurat, men på en måte er det jo godt å se at tenåringer fungerer på samme måte i andre hjørner av landet også;-)

Unknown sa...

Jeg kjenner igjen hvordan du har det. Det var en god ide å skrive til forsvaret ;-) Jeg bruker å "true" mine ungdommer med at de blir sendt bort til ett hjem der de må gjøre mye husarbeid og lage mat.

Sol sa...

......hmmmmm og ja, soverommet vårt er ikke verdt å nevne en gang he he....

Belladonna sa...

super!

Anonym sa...

Ha, du er nok langt i fra alene! Heldigvis elsker jeg sport- særlig vintersport:) Nå har akkurat nr. 3 av 4 gutter flyttet ut, og jammen er det et savn, tross mindre rot. Synes det var i går de var små, jeg. Snart er du der du og. Anne

Elin | Draumesidene sa...

Lykke til med rekrutteringa til hæren! ;) Trur dei fleste har det slik som du, ikkje tid nok i døgnet til å rekke over alt. Og kanskje skal ein ikkje det heller? Her flyt det for tida, kjekkare når det blir ryddig igjen!

Ha ei fin veke!
Klem E :)

Anonym sa...

Å så de som mener det er så mye enklere nå for dagen, det var mye verre før.... Hihi;o)

Elliephant c",)

Anonym sa...

Du skal slett ikke tro at andre har det strøkent og gullendes rent overalt samtidig med trim og sunne middager. Hvis noen har gitt inntrykk av å ha det sånn, ja da LYGER de! :)
Ha en fin kveld uansett, ryddig eller ikke... :) Du har min fulle sympati!

Anonym sa...

Du skal slett ikke tro at andre har det strøkent og gullendes rent overalt samtidig med trim og sunne middager. Hvis noen har gitt inntrykk av å ha det sånn, ja da LYGER de! :)
Ha en fin kveld uansett, ryddig eller ikke... :) Du har min fulle sympati!

ANETTESHUS.COM sa...

Herlig innlegg, min venn!! Kjenner meg så ALT for godt igjen;) Vi har hatt en skikkelig opprydding i heimen i dag! Det føltes godt. Både små og store var flinke og hjalp til - heldigvis;)) Hele 2.egt. sto på hodet en stund! Nå er esker og store søppelposer med "ting vi ikke trenger lenger" ute av syne! O, lykke *smiler*

KLEM KLEM
Anette:)

Hobbybruket sa...

En skulle tro at du hadde vært hjemme hos meg i dag... eller vilken som helst dag for den sak skyld. Jeg har funnet ut at å vaske hjemme når barna vokser opp er som å måke snø når det snør...
Ha en fin uke.

Hustrollet sa...

Som jeg skulle ha sagt det selv

Siddis back home sa...

Slik er det hos oss alle! Flotte puter du har , ha en fin, fin ny uke!

Anonym sa...

Heisann! Jeg elsker bloggen din, og er nok en av mange anonyme følgere;)
Jeg lurer på hvor du har kjøpt TineK- lampen du har over spisebordet? Jeg har lenge tenkt på å kjøpe samme, den er bare nydelig!

Ønsker deg og dine ei god uke:)

Sommerhusliv Hele Aaret sa...

Fuldstændigt som hjemme hos os.
Har lige tømt kurven med vasketøj.
Så er den fuld igen.
Eller lige ordnet badeværelset, så ligner det lort fem minutter efter...
Og vi er kun tre til dagligt, men det skal lige siges at de to af dem er "drenge" og de roder konstant.
Så nogen gange får jeg bare nok, så bliver de sat i sivng.
" Så er jeg en sur mokke eller også har jeg det månedlige" så kan det nok være de lige tænder for et par knapper...
Tror desværre aldrig det bliver anderledes.

Så jeg føler med dig søde.
Knus Fra Susi

Beth sa...

Tror du beskriver en gjennomssnitts familie temmelig godt her. Selv er jeg over dette stadiet i livet, for mine barn er nå flyttet hjemmenifra og opplever vel nettopp dette selv med hvordan det er å lide av en husmorfrustrasjon..., føle at alt nesten vokser en over ørene...
Men hvis det er noen trøst for deg, så kan jeg love deg at dagene BLIR bedre og lettere å hanskes med om noen år...
Du heeerlige Emmeline! :-)

lise sa...

Hehe, du skulle kanskje hatt et sett av mine nysagete og papirdekorerte bokstaver..

"Rotehus" har vi på veggen, der andre har sirlige Carpe Diem og denslags..

Forrige helg var det jeg som ryddet og freste. Det er jo ikke noe moro, så jeg passer på å ikke rydde for ofte!

Haug-stua sa...

Jeg pleier å lukke øynene, hjelper ei stund - til man må brette opp ermene. Men da har jeg i alle fall fått min time-out!

Herlig bilder og innlegg!

marit sa...

Trøst deg med at det er ikke lenge før brevene fra Forsvaret dumper ned i kassa til både gutter og jenter- de må vel kanskje fylle 17 før det skjer- men da er det bare å henge over skulderen deres og få dem til å svare på ære og samvittighet;-)

Refleksjon på livsvegen sa...

Så husk at denne dag må du ta vare på.
Den forsvinner mellom fingra dine nå.
En gang vil du savne slitet.
Da er det for sent å vite –
det er du som gjør din dag og tinning grå.

klem frå ei anna tenåringsmor som også må rydde, vaske m.m ;-)

Kaoskontroll sa...

Hehe... jeg har ingen ide om hvordan folk klarer det, for her skjer mye det samme. Spesielt etter en helg med tenåringen i hus... og jeg kjenner at jammen tok vi et godt valg da han flyttet til faren for fire år siden. Hvor umoderlig det enn er å si det. ;) Til uken kan jeg savne ham igjen, men akkurat nå har jeg fylt en pose søppel bare fra rommet hans, båret opp så mange brukte kjøkkenglass at jeg begynner å lure på om han lider av dehydrering ellers, siden han trenger 7 glass på rommet til å slukke tørsten når han er her... i tillegg til dem han har satt fra seg på stuen og kjøkkenet i løpet av helgen.

Så ingen gode råd her (med mindre du vurderer skilsmisse og faderlig omsorg ;)).
Man får vel bare se fremover og tenke at en gang blir de så store at de får en samboer som overlates ansvaret... og som (om man er heldig!) har en så kort lunte at de lærer det er bedre å rydde opp etter seg enn å oppleve jordskjelv i heimen. :)

Klem

Janicke sa...

Hehehe...sånn er det her i heimen også. Med tre tenåringer i full blomst må det vel bare være sånn. De har jo annet å ta seg til enn å hjelpe til i huset ihvertfall :)

Ha en strålende og rotfri uke :)

Anonym sa...

Hahaha....ler meg i hel!! Sei meg; har du snik-kikka inn vinduet her hos oss?? Her råder fullstendig kaos og mine tre ungdommar er særdeles flinke til å hive frå seg kler, sko, gymbagar og andre ting OVERALT! Og når mammo fortvilar og ber om litt ryddehjelp så har dei plutselig tusen planar, så dei kan faktisk ikkje hjelpe til, men dei loooovar å gjere det i morgon(for då har mammo sannsynligvis roa seg kraftig ned eller gjort det sjølv...sukk!). Jaja, kjem heilt sikkert til å sakna dei når dei ein gong flyttar ut...
Søndagshelsing frå ei i same båt (...eller var det ei synkande skute???)

Siri sa...

I hear you, sister.
Satt og blogget om ikke det samme, men i samme sporet selv.
http://sirishverdag.blogspot.com/2011/01/sndag-kveld.html

Nå var ikke jeg så smart at jeg ledsaget med vakre greengate-bilder og hvite gulve - selv om jeg har greengatekopper og ikke hvite gulv - men dro til med et bilde på hva jeg mener, sier mer enn tusen ord osv...

Kanskje jeg skal bruke husmorfrustrasjonen på enda flere giborter...

Gunn Beate sa...

Åh, herregud, mener du at de hjelpsomme småungene mine kommer til å bli slabbedasker som ikke har respekt for plikter, hus og heim og felles løft og dugnad og mamma og pappa? Nå gruer jeg meg...

Anonym sa...

he he, så festlig å lese!!!
Har ikke barn selv, men derimot en mann og to hunder som roter så godt de bare kan!

Ha en flott søndag!

Hildemor sa...

Flott innlegg:-). Tror nok det er sånn i de fleste hjem, håper jeg:-), det er hvertfall sånn hos oss.
Nå er ikke mine barn tenåringer enda, så je kjenner jeg gruer meg til det, blir vel enda verre da:-).
(3 gutter HI, Hi).
Tror jeg må ansette en person på vaskerommet.
Ønsker deg en fin kveld
Hilde

Anonym sa...

Ha, ha :) ja alle kjenner vi vel oss igjen her. Her i huset er begge gutta flyttet ut for studier, men kjenner på samme følelsen når de er hjemme i ferier. Og klart: da har de ferie! Så da blir det en smule jobb på ho mor igjen....men det er så deilig å ha dem her, så...Tar heller en storshining når de er dradd, og nyter...

Hilde

Hjemmekjær sa...

Du er bare ram (god!) til å få skrevet det altså!
Vet du Emmeline, jeg tror vi er mange om å ha det slik..... Å mens man har akkurat den frustrasjonen du beskriver her, så føles det ILLE innvendig, - skikkelig kaos!! Heldigvis går det over (en liten periode, - før det kommer igjen;D)

En god uke til deg!!

Fru R. sa...

Å jeg kjenner så godt til frustrasjonen din til de grader!!! Likt her i heimen, senest idag høylytte diskusjoner...
Ja min mor sier og at jeg vil savne dette en gang...hm kan jeg ikke forstå. Nå er det vel sånn at forsvaret ikke tar inn alle, jeg skulle hatt mine to også som vedlegg i brevet ditt...
Jeg har foreslått å ta ut klesskapene fra rommene dems, skapene tar jo for stor plass...slik at det kan bli litt mer gulvplass til klærne..tog du an!!
Klem fra ei som er like frustrert

Frau Putz sa...

Her findes der ALDRIG rod.
Vasketøjet er nyvasket og strøget - og hænger fint i skabet.
Kattene slæber ikke døde mus med ind.
Børnene er velopdragne og giver mig fine gaver - hver dag.
Ægtemanden serverer kaffe og gider ikke se håndbold i TV.
Og jeg vejer ikke for meget.

Hey... Lad være med at vække mig af min dagdrøm!

~ Karina

Emmeline sa...

Hei Anonym

Jeg vet jo ikke om du er fra Bergen, men min TineK lampe er kjøpt hos AC Home på Askøy. Den finnes også på nett, bl.a. hos Hviit. Lykke til med jakten:)

Anonym sa...

Det var godt å høre. For man tror nesten at alle dere flinke bloggere har det så ryddig hele tiden. Så tusen takk for den ærlige og morsomme oppklaringen. Syns det hadde vært morro med noen "sanne ærlige" bilder fra forskjellige bloggere:)" sånn det vanligvis ser ut", haha det hadde vært gøy!

Bittelille villa/Jennifer sa...

Tror nok de fleste kan kjenne seg igjen i hele innlegget ditt;) Jeg syns jo til tider det kan være slitsomt nå, jeg som ikke har barn engang.. Kan liksom stort sett bare skylde på meg selv;)

Det er så moro å følge bloggen din, du skriver så bra og viser masse inspirerende bilder. Jeg har blitt så inspirert at jeg har startet egen blogg faktisk, velkommen for en titt:)

klem Jennifer (bittelillehuset)

Vimså sa...

Nok en gang - et herlig innlegg , som dessverre forteller meg hvor ille det vil bli her om 10 år ( har en på 1 og ei på 4) 4 åringen er forøvrig en mester i å rote allerede.. Hvordan skal dette gå?
Trøsta di må nok verra at nesten alle hjem har det slik på en eller annen måte..
Ha ei fin uke..
mj

Anonym sa...

HEIA EMMELINE !!! Ha ei god uke....
Sol

Anne sa...

Pust Emmeline, pust!!!! ;);) ALLE som har unger, har det sånn hjemme, de som påstår noe annet lyver;)tror nesten det blir værre og værre jo eldre de blir, ihvertfall her hos oss. Men jeg kjenner følelsen du beskriver så innmari godt, og man kan nesten bli gal av mindre. Deilig å få blåse litt ut, og vanvittig morro for oss lesere. Du er fantastisk å skrive, håper et forlag snapper deg opp, så kan du gi ut ei bok; "Emmelines små betraktninger fra en sjonglerende husmors hverdag"... ganske enkelt genial er du kjære Emmeline;)

Fjordheim sa...

Hehe. Ja du får nå virkelig sagt det. Du er ikke alene om å ha det slik, det er helt sikkert.
Lykke til med dine håpefulle og ha ei riktig god uke :)

Hobbyklekkeriet sa...

Du er en FRYD å lese som alltid Emmeline :D

hobbyvimsa sa...

Kan trøste deg med at det er mange som kjenner seg igjen her,jeg henger meg ivertfall på her!!

Lykke til med rydding,og ha en fin ny uke:)

Klem Linda:=)

MrsC sa...

-flylady.net! Har hjulpet meg i fht å holde det litt ryddigere hjemme ihvertfall ;-)

For her er det også akkurat som du beskriver. Klem

Josefine-Elvine sa...

Vilken underbar blogg du har! Hamnade här av en slump och du hamnade genast upp på favoritlistan! Nu skall jag bläddra vidare i bloggen. Här kommer jag definitivt kika in oftare!

Kram Josefine från Finland

Taratei sa...

Utrolig bra , me like :))

Anonym sa...

Jeg elsker bloggen din og er en fast følger...du har fått frem smilet mer enn en gang...ja, av og til høylydt latter! :) Og har full forståelse for at det kan bli kaos med både mann og barn. Men husk: du er heldig!! Jeg nærmer meg 40, og jeg skulle gjerne ha hatt en familie: en mann, barn og alt kaoset og kosen som følger med! Men singel på 8. året...tja, jeg vet ikke om det skjer med det første...hehe... Men kos deg med kaoset...det er faktisk noen som skulle ønske de var i din situasjon! :)

Anonym sa...

Og bare så det er sagt...hun på snart 40 som ønsker seg familie...hun er ikke et håpløst tilfelle (håper hun selv ihvertfall), men det er ikke enkelt å finne en livsledsager som i tillegg ønsker en familie...så vær glad for din!! :)

La luz del norte sa...

Hehe! Får nesten ikke lyst på barn når jeg leser dette... ;) Men - den dagen de eventuelt står der uten rene klær kan det jo hende de skjønner at det kan være en god idé å bidra litt i hjemmet? Hm. Jeg kan nok ikke så mye om oppdragelse, men jeg håper jeg lærer når det blir min tur. Det er viktig at barn får være barn, men det er også viktig at barn får lære det man trenger for å bli voksen og å hjelpe til i huset er jo ikke så dumt i en sånn læringsprosess.

Og - ingen rekker over alt. Jobb, hus, bake, trene, leve. Man må velge det man selv synes er viktig! :)

Håper du får ei fin uke!

mvh Solrosa

FruVa sa...

Du skriver så godt, Emmeline :)
Jeg kjenner meg også igjen, og jeg har bare en baby på 10 mnd enda...

Trine sa...

hehehehehe :D huff så herlig å se at vi e flere!
Her flyt det over til ei hver tid.. skittentøy, reint tøy, små rot, masse rot, hybelkanina, brødsmula, skittenkoppa på kjøkkenbenk, full oppvaskmaskin som går hvert fall 1 gang daglig(nån gang 2), leka spredd overalt, ett halvrevet stuetak etter vannelekkasje, alt førr lite rom til oppbevaring.... ja sånn kan æ godt fortsette i lange baner...

Men nu trøste æ mæ heller me at æ ikke e aleina..
Så håpe æ du får positivt svar fra forsvaret :D hehehe :)
(syns den va go!)

Ha en flott kveld!

Klæm

Creative By Helena sa...

huffa!! Nei det er jammen ikke lett å holde hus og heim ryddig og reint. Jeg syns det er UTROLIG kjedelig selv. og når jeg jobber 80 prosent, og jobben også går ut på bla å vaske , rydde og holde system... ja da er det ENDA kjedeligere å rydde heimen. Fordelen er at når jeg er på jobb og ungen hos dagmamma så roter ingen i huset mitt.. ingen bæsjebleier som ligger strødd på badet og ingen størknede middagsglass på kjøkkenbenken. Men klesvasken , ja den hoper seg opp. Dermed er det godt det ikke er søndagsåpent på butikken min, for da MÅ klesvasken for hele uken taes.. og sånn går no mine dager.. jobb-jobb-klesvask-jobb-jobb...

Janne sa...

Vi kan vel like godt innse at vi aldri kommer helt i mål med den uendelige mengden oppgaver som venter:-))
Fine bilder var det i alle fall. De ga en rolig stemning:-))
klem

sall1234 sa...

Snille deg. Dette er egentlig lykke det. Jeg vet det fordi mine barn er allerede flyttet ut og jeg savner akkurat dette litt.

Line fra huset på landet sa...

Ojda! Ille skjønner jeg.
Nei, jeg kan istemme at det er alt fra gøy å finne kottet rotete igjen rett etter rydding.. eller skittentøyskurven full rett etter at man har vasket alt som lå der og hengt sirlig til tørk, eller brukt spesielt lang tid over komfyren på en ny matrett når fire barn og en sulten mann sluker matretten på nøyaktig 7 minutter og 44 sekunder.
Jo..for jeg skjønner faktisk hvordan du har det Emmeline. Har fire barn og en mann jeg også.. som tror at ting flyr inn i skapene av seg selv og setter seg på sin plass:o) lykkelig uvitende kan det se ut som..

Ønsker deg en god start på en ny uke. Tenk! Snart februar nå. Det snegler seg mot vår... :))
Klem fra Line

Anonym sa...

Åh, tusen takk Emmeline for ærlighet!!!! Om du visste hvor mye frustrasjon jeg har hatt, og hvor mange ganger jeg har stilt meg spørsmålet om det bare er meg(og lille familien min) som sliter så vannvittig med å ha det ryddig. Det er nok dessverre en av de store negative tingene med å lese masse interiørblogger og blader, en tror at "alle har det perfekt" til alle tider. Men sannheten er jo helt annerledes!!! Takk for enda et glimrende innlegg. Jammen har du mye godt å komme med, hehe!

Min stil sa...

He he.... kjenner meg så igjen, og nå som jeg ikke får lov å gjøre noen ting (venter tvillinger) så MÅ jeg ta fram skylappene for hybelkaninene som vokser seg feite under sofaen, og klesvasken som truer med å krype over dørstokken.
Men slik er det vel for de fleste av oss. Vi legger ut ryddige,perfekte bilder på bloggen og later som alt er bra, mens resten av huset egentlig ikke ser ut. Kos deg heller du, og skit litt i rotet. Det går (desverre) ingen vei.
Klæmmer Susanne

Li/Småtingene sa...

SOM jeg kjenner meg igjen!!!

Takk

Emmeline sa...

Til søte søte anonym som ønsker seg mann og barn.
LYKKE LYKKE TIL MED JAKTEN, det ordner seg nok skal du se:)
Jeg skjønner jo selvfølgelig godt hva du mener og det er nok også derfor venninnen min
(psykologmadammen) maser om at jeg ikke skal klage... Jeg vil jo ikke bytte bort mann og barn mot et ryddig hus? Iallefall ikke mer enn for en uke nå og da;) Så ja... Jeg skal være glad for familien hver dag fra nå og vaske do med glede;)

Ingunn LGF sa...

Jeg tok meg friheten til å linke til dette innlegget på min blogg, håper det er ok. http://husetvedskogen.blogspot.com/2011/01/stv-pa-hjernen.html

Jeg sliter med kreft og fatigue og rengjøring er en stor sak i hjemmet for tiden.

Takk for nok et artig innlegg!

Emmeline sa...

Å hjelpe meg Ingunn. Du setter ting i perspektiv. Jeg hadde faktisk jenter som deg i bakhodet da jeg skrev innlegget mitt i dag. For dette kan nok tolkes på mange måter: Man kan lett oppfattes som utakknemlig, tiltross for skjønne barn og grei mann og hus og hjem og helt frisk kropp. Når tøff sykdom tar over livet, blir vasking bare en uvesentlig bagatell....
Jeg krysser fingre for at du skal bli bedre og helt frisk i løpet av året som går. Håper at det er mulig!!!
For meg er dette selvfølgelig bare et lite hjertesukk som handler om uvesentlige ting, så takk for at du setter livet i perspektiv. Det er bra for meg og sikkert flere andre også:) GOD KLEM

Nina sa...

Haha, beklager å si det, men du er atig ennå du er frutrert og sinna, hihi. Har forøvrig som de fleste over her litt av det samme problemet.

Ønsker oss alle lykke til med hjelpsome barn og litt mindre sportstvtittende menn;)

Ha en strålende uke:)

klaren sa...

Pass på blodtrykket skriver side2.no og peker på at husarbeid kan være farlig ;) Kanskje en artikkel for deg? http://www.side2.no/helse/article3065694.ece :)

Naturally Carol sa...

Oh you said that so well...that is one of the untidier..darker sides of having a house full of teenagers. You then have to wait til they go off to live somewhere else before all the clutter, laundry and washing up disappears. Then every time they come back it comes back with them...I speak from experience. I have 5 grown up children!

Huset på landet sa...

Ha-ha-ha!!!
Helt fantastisk skrevet.

Det er som å lese i et speil...

Klem fra Line

Anonym sa...

Vel, når dere bloggere tar bilder etter en ryddesjau og publiserer litt hver dag så kan man jo forledes til å tro at dere rydder hver dag;-)
Er midt i flytting og spør meg selv hvor alt skrotet kommer fra.... har vel kjøpt mye av det selv;-)

As sa...

hei=)
Etter gårdagens ustanselige sportsendinger, så skjønner jeg godt at det passet å få ut frustrasjonen. Ja, for igår var det jo hele " 5 minutter" mellom kampene. Ja, iallefall i følge min kjære.

Rydding og vasking ser ikke ut til å ha noen ende. Jeg trodde det skulle bli bedre når vi fikk vaskerom. Men, neida.. rommet er jo i en annen etasje, og med døren lukket inn, s¨å.... ute av syne ute av sinn.

Ønsker deg ei fin ny uke, tross mye husholdningsoppgaver i vente. Vit at du er ikke alene;)

krinkelkroken sa...

jeg vet akkurat hvordan du har det C....stadig like fortvilet jeg også, og livredd for at det skal komme uventede gjester i kaoset HJELP:)

karen sa...

1: Ingen klarer det (de som faktisk klarer det, går snart på en smell uansett).
2: Synes du har fine puter, da. Og det er da noe.
:)

dolamorola sa...

hehehe..
Jeg har ikke akkurat tenåringsbarn her i huset, men alikevel kjenner jeg meg igjen ;) Uansett hvor mye jeg rydder vil det aldri bli helt ryddig. Jentungen min roter raskere enn det jeg klarer å rydde. Og det står alltid oppvask på benken, og skittentøyskurven blir aldri tom! Men jeg tror nok de fleste husmødre vil kjenne seg godt igjen i det du skriver ;)

Ha en fin og "ryddig" dag! :)

Therese sa...

Her det en tenåring og en soon to be.. Hvis rommet ikke er rydda og støvsuget innen fredag, så åker internetconnection og tv-kort ut til det er gjort.
Og er det tomt for rene klær fordi alt ligger skittent på gulvet, ja, da må han ta ansvar for det. Det funker og ting har blitt bedre.

Men jeg vet hvor utrolig kjipt det er å få alt innhold i et klesskap i skittentøyet på en gang.. grrr..

Er det noen trøst at barna er friske? Nei, egentlig ikke ;-)

Linda sa...

Nei du, Emmeline! Det er nok ikke sånn at alle andre har det gullende rent og ryddig hele tiden! I hvert fall ikke her hos oss! Jeg tror jo alltid at andre har det så mye renere og ryddigere enn oss, så det er så godt å høre at det ikke stemmer! Det du beskriver er så skremmende likt til her i huset at det er nifst! Og vi har bare tre barn, i småskolealder. Eldstemann blir tenåring i år. Kjøkkenbenken er aldri fri for kjørler og annet rot. Gangen er full av sko, ransler, klær, sand; et villt sammensurium. Gangen er dessuten alt for liten. Stuen hopper vi galant over, og badet er fullt av skittentøy. Vi har heller ikke vaskerom, med det resultat at vi må tørke klær i hele huset, inkl. stuen. Barnas rom kan beskrives med ett ord: Bombenedslag.

Nei, å være perfekt har vist seg å være umulig. Da måtte jeg ha sagt opp jobben og blitt hjemmeværende husmor, og det verken kan eller vil jeg! Som mannen din (og min) sier: Vi får sette ungdommene i sving! He-he! Keep up the good work, Emmeline! Vi er mange i samme båt! Jeg fortsetter å ta toppen av isfjellet, synes det er bedre enn å ødelegge helsen på å prøve å være superkvinne.

Lov meg at du ikke begynner å gjøre husarbeid i steden for å blogge!

Ingrid sa...

Takk Gud, for at det er flere som har det slik..., trodde det var desidert verst hjemme hos meg jeg, hoho :) Atter en gang et veldig bra innlegg :)
Ingrid

Linda sa...

...Glemte å si at putene dine er nydelige! Koppene også! Har kjøpt like kopper.

Gro, Tromsø sa...

Kjære Emmeline. De utnevnes herved til talskvinne for Foreningen for Fortvilte Foreldre, FfFF. Foreningen har eksistert lenge som en undergrunnsbevegelse, men det tvinger seg nå frem eksistens i fri luft. Jeg foreslår at du tar deg en tur til Tromsø, så kan vi ha et grunnleggings- og gruppemøte her. Rask med deg et par-tre stykker til hvis du vil, så lager vi flagg, logo og kjøper fakler til å gå i tog med. Pappa har en gang hilst på statsministeren (de er visst partifeller. Kanskje de kan hjelpe oss med å sette opp en tenåringsfelle da, de har sikkert flere typer feller.) Jens kan sikkert hjelpe oss iallefall. Jeg stiller med snickersruter fra detsoteliv.no og STOR motivasjon!!!!

Mariann sa...

guuuuuud så deilig å lese!!

Anonym sa...

Huff og huff:-). Godt du har et lekkert hjem og god humor. Super blogg du har, elsker måten du skriver på. Kanskje det blir en bok av det hele?! Hvilke blogger leser du hver dag?

Klem til deg fra meg:-)

Hilde sa...

Åh, så herlig lesing! Kom over en interiørblogg i går, som jeg fort bestemte meg for at jeg ikke orket å følge. Det var nemlig ikke grenser for hva denne damen fikk gjort. Hver helg, og ukedag for den saks skyld, var det nye prosjekter. Og da snakker vi ikke tenker-mye-men-blir-aldri-gjort-prosjekter... Neida, hun kunne male stoler og rydde alle kjøkkenskap og re-dekorere stuen på en kveld. Takk for at du er menneskelig - og tør å innrømme det! det gjør godt for alle oss som har det på akkurat samme måte! Ha en god kveld:-)

Serviesgoed sa...

You have a really nice blog with GreenGate pictures. I do not understand Danish, but the photo's are great.

Anonym sa...

Hei! Vær så snill å ta bilder av rotet ditt og da ;-) vil så gjerne se noe annet enn et ryddig og perfekt hjem på bildene som blir tatt i alle blogger. Ingen tør å vise frem rotet sitt slik at vi andre kan få fred i sjel og sinn.

Behindabluedoor sa...

Hei!
Du vet å ordlegge deg på rette måten.
Uansett hvor kjipt du følte når du skrev dette innlegget så får du iallefall meg til å smile her jeg sitter og leser.
Du er Ærlig og hærlig:)))

Stå på og gjør som mannen sier:
Få ungene til å hjelpe til, det er eneste måten de lærer noe på!!! En gang skal de jo gjøre dette selv..

Ha en fin uke!!!
Klem Klem:)

ღ www.Kartenshop.at ღ sa...

So herzlich schöne Dekokissen!
Zauberhafte Idee,
kreative Grüße,
Lena

Sussimargrethe sa...

Hallo Emmeline! tusen takk for din humoristiske versjon av galskapen det er å ha tenåringer / ungdommer i huset! Jeg er så heldig at jeg har to av de hjemmeboende, og en prinsesse i ferier. det kalles student. jeg maser og maser og har virkelig forsøkt det meste... vi har fått hund, og der sies det at positiv forsterking er veien å gå.. Og jeg har skrytt, og jeg har rost, ja jeg har klemt og jeg har lokket med godbiter.... Og det virker noen ganger... Men så faller det ut igjen.... Av og til når jeg er litt sliten virker det ikke i t hele tatt. Da hører jeg det selv at det er meningsløst, Men det er ofte DA det blir livsnødvendig å få gjort noe med galskapen.... underlig det der...Men så har jeg erfart at de plutselig flytter da,-- og da sitter du der og har det ordentligere på lenge, - men akk og ve kor sår du er i hjertet....Takk for at du finnes Emmeline, og for at du deler dine refleksjoner med oss, du gjør hvdagen lysere og bedre!

Rosa sa...

Åh, hildrande du for ei trøyst det er i felles skjebne!
No er ikkje mannen min av sportsidiot-typen, men gje han eit piano eller ein PC med film på, så forsvinn han inn i sitt vesle univers, som slett ikkje er Rosa!
Snuppene rotar så godt dei kan, og me er jo ikkje så mykje betre sjølv heller. I skrivande stund sitt eg og motar meg opp til å ta fatt på leiker og kle som ligg rundt omkring, og gjenvinne noko av heimekosen som etter alt å dømme forsvann med jolepynten. (Klesvask er ei heilt anna historie - der lever me for tida i fullstendig amnesti sidan vaskemaskina framleis står heime hjå mor etter at me budde der ifjor sommar. Dermed er det kun sortering som skjer her i huset, og av og til litt oppheng og bretting. Eg veit ikkje kva premie mor skal få når _den_ epoken ein gong tek slutt....)

Related Posts with Thumbnails