torsdag 13. januar 2011

Jeg hører hjemme i bloggeland, i bloggeland, i bloggeland...


Hver morgen på bussen, tenker jeg at bussturer må være gull verdt for enhver sosialantropolog. Hvorfor reise til Afrika for å studere fjerne folkeslag, når man kan reise med linje 31 fra Lægdene til Bergen Sentrum? En ting er at man stort sett treffer mennesker fra alle samfunnslag på bussen, en annen ting er at menneskets sanne natur på så mange måter trer tydelig frem i dette miljøet.


Når jeg står på busstoppet for å dra hjem for eksempel, pleier jeg å studere mine medpassasjerer for å forsøke å gjette hvem som hører hjemme i LØPELAND. Vi står der på rekke og rad, mens vi venter på bussen. Vi venter og venter, mens vi står helt i ro. Helt til bussen omsider dukker opp. Da åpenbarer løpegjengen seg. De stormer frem til døren og presser seg på, slik at avstigende passasjerer får problemer. De som hører hjemme i løpeland, vil gjerne gå på bussen før andre har gått av, selv om det er en logisk brist. De har trolig en traumatisk barndom der de aldri fikk være med bussen fordi den alltid var full, eller noe sånt?


Når vi omsider kommer inn på bussen har du disse som hører hjemme i SNAKKELAND. Rettere sagt i MOBILSNAKKELAND. De finner plassen sin, drar frem mobilen og begynner å snakke... HØYT! Emmeline pleier å kjøre samme buss som Sjefen i mobilsnakkeland. Han syns tydeligvis at det er greit at hele bussen får ta del i hans personlige problemer med å betale regninger tidsnok. Han bruker nemlig bussturen til å ringe for å få utsatt regningene sine. Når han har fått utsettelse, ringer han hjem og gir konen klar melding om at han er misfornøyd med planlagt middag. Han hater tross alt fisk, og det må konen forstå.


Vi andre på bussen skjønner det i alle fall godt, for Sjefen i Mobilsnakkeland bruker ropert når han snakker. Siste del av kjøreturen foregår med ukjent mottaker på tråden. Samtalen starter med det klassiske utsagnet: Godt nytt år din jævel! Det er på denne delen av bussturen at Emmeline vrir seg forsiktig på setet, for å sjekke hvordan Sjefen i Mobilsnakkeland egentlig ser ut. Han går faktisk i dress og slips. Han har blankpolerte sko, og bruker altså ropert mens han snakker med Djevelen i mobil. Det er ganske utrolig.


Samtidig begynner det å bli mye folk på bussen. Gamle damer med stokk og gåstol krøker seg om bord, mens de speider etter et ledig sete. Det er ikke lett å finne, for på bussen er det alltid mange som hører til i BREIELAND. De som kommer derfra er som regel blind og døv etter at de har okkupert flere seter med alle sine bager og poser. Gamle damer på nitti år får jammen santen ta konsekvensen av at de har kommet på ETTER at posene fra Breieland kom på. Da kan de bare ha det så godt, og stå hele veien hjem…Det er sikkert bra for lårhalsen!


Skal jeg være ærlig kunne jeg ha skrevet mange mange innlegg om folk fra ØRETELEFON-PÅ-FULL-GUFF-LAND, BARNEOPPDRAGELSE-PÅ-VILLE-VEIER-LAND eller PRESSE-SEG-FREM-LAND. Personlig hører nok Emmeline hjemme i OBSERVATØRLAND.


Jeg sitter på bussen og observerer umake par. ( *Hvordan i all verden ble de to et par?) Jeg studerer klesvalg (*Lurer på hvor lang tid den damen har brukt på å synkronisere fargevalget på veske, støvletter og sjal?) -og jeg spionerer på anonyme folk som tilsynelatende ikke er spesielle i det hele tatt
(* Hmmm, leser han Dagens Næringsliv fordi han skal tøffe seg eller? Hvem gidder egentlig lese Dagens Næringsliv? Det er jo verdens kjedeligste avis!) Hvis jeg får sjansen, så tar jeg meg en tur innom Breieland også… Jeg er jo ikke verdens minste busspassasjer akkurat, og da blir Breieland-fristelsen rett og slett for stor noen ganger;)


De aller fleste har faktisk ikke tenkt over hvilket busskjøreland de tilhører, men hvis du tenker deg nøye om, så hører du nok hjemme i et eller annet land du også…Har jeg rett?
PS: Nå lurer du kanskje på bildene...Hva har disse bildene med teksten å gjøre? Svaret er: INGENTING. Emmeline er på gjenbruksgaleien - og i dag er det gjenbruk av bilder med rosa ting. At teksten ikke handler om rosa ting får bare våge seg.  Jeg kommer sterkere tilbake med puteinnlegg ganske snart. DS!

82 kommentarer:

aase sa...

Jeg hører hjemme i
"kjører ikke buss land" jeg da, teller det eller??

Må nok innrømme at jeg mange ganger stusset over folks oppførsel på bussen ja. Nå er det derimot SÅ LENGE siden jeg hørte hjemme i bussland at vi faktisk ikke hadde mobiler....

Du opplever mye spennende på en tur da frue!! Gratis underholding vet du!!

Trollmora sa...

Jeg sier om aase... jeg hører hjemme i "kjører ikke buss men har egen bil og bor langt utpå bygda så jeg trenger ikke heller"-land :)

Men jeg HAR jo tatt buss.... når jeg har vært og bodd på steder som krever slikt... og jeg kjenner meg så godt igjen i det du beskriver.. jeg er også fra både observatørland og breieland og det har nok hendt at jeg har vært litt sånn "sjef som snakker i telefonen"-land også, men ikke av samme art som han du reiser med da... men heller "Du nå sitter jeg på bussen, kan du ha referatet klart om 13 1/2 minutt? Da sitter jeg ved pulten med en rykende kopp kaffe som du har gitt meg" hihi :)

Ha en god dag!

Elin sa...

Jeg sitter ikke på buss jeg da, men jeg hører definitivt til i observatørland:)....Jeg digger å studere mennesker for så å gjøre meg opp en formening om hver enkelt...hehe...sær humor:)

Du må gjerne blogge fra både barneoppdragelse på ville veier land, presse seg frem land;) Digger innleggene dine:)

Så deg på tv å ja, kjempe artig:) Flink er du:)

Ha en strålende dag:)

Klem Ea

Martha sa...

Heheh, så bra du skriver. Sitter her på bussen og ler godt for meg sjølv:)Så da skjønner du vertfall kas land eg høre heime i ;)

Anonym sa...

Hahahha, jeg satt å lurte på hva bildene hadde med teksten å gjøre, men skjønte fort at det ikke hadde noen sammenheng.hihi! Uansett, fantastiske bilder!! Du har jammen mye vakkert og søtt! Og kul tekst også, hehe:-)

Nina sa...

Haha, bra skrevet! Jeg hører nok også til i observatørland! :)

Turid sa...

Haha, så gjenkjennende det der var! :-D Jeg hører vel hjemme i 'kjører helst ikke buss-land' OG 'guuuud, ikke la han fylliken der sette seg ved siden av meg-land', de to har en viss sammenheng, kan man si :-D

Sandra sa...

He he morsomt innlegg=) Må kanskje ta meg i å være innom flere av landene, det varierer fra gang til gang. Ikke alltid man tenker helt over hva man gjør på i en folkemengde. Noen ganger så glemmer man at man ikke er usynlig! Men nå kjører jeg som oftest bil siden det nesten ikke er busser her på bondeland!

Eg ... sa...

Eg er glad for at eg vanligvis nyttar buss i ei tid der det er romslig med plass. Med baby i bæremeis eller vogn og 4-åring på slep, så er eg sikkert veldig populær. Mamma, eg vil ikkje sitte med dokke - eg vil sitte bakerst (presse presse, skvise skvise) Kem ønska å begynne ein fornuftsdiskusjon på bussen på tvers av åtte seterader?
jaja...
satsar på litt bedre føreforhold snart, så det blir mindre buss og meir trasking...

madam mim sa...

Fantastisk bra skrevet, en fryd å lese. Jeg pleier forresten å lese historien om Agurkmannen når jeg er litt sur og lei, den får meg alltid i bedre humør igjen.

Jeg er nok i kategori "Her-kommer-jeg-med-barnevogna-mi-se-og-flytt-dere-land", jeg innrømmer det... Det er ikke få fjortiser jeg har jagd vekk fra midtgangen, gitt. Jeg har sikkert rykte på meg. Sånn går no dagan :-)

Birthes Verden sa...

Jeg tilhører, som mange andre ser jeg, kjører ikke buss land....
Tar bussen med ungene av og til, bare fordi de synes det er kjekt å ta bussen.
Herlig innelgg, ga meg en god latter :)
Her for noen år siden tok jeg bussen til og fra bhg med dobbelvogn, og jeg ble ganske irritert når jeg skulle av og jeg måtte SPØRRE om noen kunne hjelpe meg av med vognen. Med to barn i vognen, og vognen i seg selv, så ble det litt for tungt å kunne humpe den ned trappene på bussen...

Eller at de som jeg hjepler inn/ut på bussen med vogn, og ikke får et takk engang.

Jaja, det er nå ikke så ofte jeg tar bussen.

Nydelig bilder, selvom de ikke passer til teksten.

Fru R. sa...

Hahaha...så herlig "informasjon-om-emmelines-observasjon".'
Kjenner jo oss alle igjen i det du beskriver, men få av oss klarer å formidle det så unikt som deg.
Stor klem

Anonym sa...

da skal du ta deg en tur hit du ( og jeg som trodde nordmenn ikke var slik;-) Her har nemlig de som lar deg få sitte panikk for at de skal bli sittende "last" på innerste sete - så de reiser seg opp og lar deg sitte innerst - uten å tendens til å spørre hvor langt den nye pasajereren skal - så det kan godt hende de må reise seg opp igjen for å la den personen de lot sette seg inners komme seg forbi pga at de skal av på buss stopp nr 7... Og så har du de som, selv om du har reist deg opp og gått mot døren og står ved utgangen like før en buss stopp - spør deg om du skal gå av ved denne buss stoppen ja og så har du gamle damer, som du har latt få ditt buss sete ( pga at de går med stokk og er over 80 år) som reiser seg opp med en gang buss sjåføren kjører ut fra bussholdeplassen - for å så å stå og "slenge" i ørten svinger før bussen kommer til neste bussholde plass, hvor de skal av...
Å være bussoppservatør er underholdning i seg det - selv om jeg savner å kjøre buss for alle de bøkene jeg fikk lest på bussen...
Og hva med de som bruker mobilen MED speakeren på - så du ikke bare hører hva den som du sitter på bussen sier, men også den andre - er de redd for radiasjonene hvis de har telefonen PÅ øret eller hva??
Jeg har en mann som i mange år HEVET stemmen når han snakket på mobil, til slutt har jeg mast så mye at han har gitt seg med deg
En annen uvane han hadde var når vi er på en rest. feks og noen ringer, for å ikke forstyrre meg så går han vekk - jeg får jo da valget, skal jeg fortsette å spise alene eller skal jeg vente til maten min også blir kald....Går det ikke ann å si det samme som da faren min var med i poitikken og folk ringte - "fam. Martorell midt i middagen værsågod"???
Skriv gjerne alle de andre innleggene også - med en god latter forlenger man livet heter det;-)

Unknown sa...

Nice pics!
There is pring in the air!
Mari

Heidi sa...

Emmeline på sitt beste!

Anita fra hjerterommet sa...

Herlig innlegg:)) LER meg ihjel:))

Angående smykkene mine så får jeg masse positiv tilbakemeldinger på de:) Ikke mange som er solgt ennå, men noen få har det blitt:) Godt jeg er overbetalt som sykepleier da:) hi hi..

Tjo hei til deg:)

Lill-Therese sa...

Hehehe.. Emmeline. Du får meg til å le godt hver gang et nytt innlegg kommer, og akkurat i dag trengte jeg det virkelig etter en litt vanskelig morgen =)

Tror nok jeg også er av "kjører ikke buss land" men når jeg engang gjorde det var jeg nok fra "observatørland" jeg også =)

Ha en fin dag =)

Tullefrans sa...

Der traff du spikeren på hodet, Emmeline! Dine busshistorier er alltid like festlige, og jeg husker med glede fortellingene om busstrylledamen og damen som tydeligvis kjente din mooooooor.

Jeg tar bussen daglig selv, og jeg har gjort meg opp mange tanker rundt dette med medpassasjerer. Noen ganger kan man bli såpass opphengt i andres underfundeligheter at man glemmer å gå av.

Dette skjedde meg en gang da jeg ble sittende og lytte til to unge, utenlandske menns særdele interessante og intellektuelle diskusjon rundt innvandringspolitikk og Koranen. Andre ganger har jeg vridd med i ubehag over eldre damers samtaler om dagens legevisitt over mobil.

Alt i alt kan slike hendelser føre til at jeg melder meg inn i høyt-volum-på-hodetelefonene - klubben. Dette er som regel mot slutten av ei lang uke, og gjerne på hjemveien.

Unknown sa...

Amazing innlegg, du er god til å formulere deg, åsså så morsom :-)

Nina B. sa...

Haha, du er bare flott!
Det er ikke så ofte jeg egentlig kjører buss lenger, men i kategorier så må jeg nok også hive meg på "observatørland".
//Nina

Anonym sa...

Å, helt herlig, men helsefarlig
innlegg - lo så jeg fikk astmaanfall...
Stor klem, og takk for en god latter (ikke så farlig med astmaen, det gikk fort over)
Ha en flott dag :)
Inger Lise

Janet sa...

Fantastisk herlig innlegg. Tittelen er genial. Hvorfor så jeg ikke den noen sted før jul?
Uansett,- bussing har jeg stor erfaring med. Tok buss nesten daglig til jeg ble over 32 og fikk lappen. Det er to år siden. Og vet du hva? Jeg må si at jeg savner det. Savner alt man kunne observere. Savner å være i observatørland. Nå når jeg kjører bil helt alene er det jo ingen å følge med på. Kjedelig.

RosMari sa...

Et fantastisk innlegg!!! Jeg elsker også å studere andre mennesker, enten som du medpassasjerer eller sittende på en benk i sentrum for å forsøke å gjette hvor de hører hjemme. Det er en ganske artig og selvunderholdende hobby, så bare prøv dere andre også...

Anonym sa...

Bra skrevet! Bli forfatter på heltid, så kan du kose deg på hytten og skrive:-)

Vårt Hus sa...

Ler så tårer triller... Selv om jeg ikke kjører buss sånn til vanlig ihvertfall- kan jeg med dine skildringer lett se for meg scenariet. Jeg hadde nok vært en mellomting mellom breieland og observatørland. Gud forby at jeg ville ha vært i "godt nytt år din jævel-land"
Ha en flott kveld :)
Yvonne

Ninni sa...

Nok et glimrende innlegg! Hva trenger vel bildene ha med teksten å gjøre når du skriver så bra?!?!?!

Jeg hører også til i "kjører ikke buss land", men de gangene jeg har kjørt buss er også jeg fra "observatørland" og av og til "breieland", spesielt hvis det kommer en som lukter vondt eller en som ser litt farlig ut.. :)

Siri sa...

Fantastisk innlegg.
Selv er jeg nok i Kikkerland, Lytterland, Spekulasjonsland.
Jeg er nysgjerrig og synes det er gøy å høre på og lage meg historier... mmm... men ellers blir det mest meg og meg selv i bilen min.

Julia sa...

Jeg elsker alt der artige du finner på å skrive om! Lenge siden jeg har tatt bussen nå, men fikk jammen lyst til å ta en tur - bare for å observere=)

Jolanda sa...

I love you pictures and your house, its great. I read the story with the googletranslater...i think i understand what you mean....

Anonym sa...

Hahahaha.. så morro =) Må nok begynne å kjøre buss igjen.. jeg er nok "bor så langt utenfor sivilisasjonen land" at jeg må kjøre bil, hvis ikke så kunne man stått å ventet en hel dag på de 2 bussene som kjører forbi her, og hjem igjen..nei, da må man nok gå. Men i bilen..da kan jeg fortelle deg at jeg er "se å flytt ....og stapp....i....di land" huff..men jeg innrømmer det da ihvertfall ;)

Sidsel Veierland sa...

Må ha med meg dagens porsjon Emmeline - for å få fart på lattermusklene...
Jeg kunne kanskje blogge om barenoppdragelse på ville veier-land ( i og med jeg har ville unger - og heter veierland) .... men tror jeg overlater det til deg - og heller ler over dine betraktninger....

Irene sa...

Endelig - som jeg har ventet på flere av dine observasjoner og betraktninger av hverdagens store og små ting. :-) Herlig og morsomt skrevet. Og kjenner meg veldig godt igjen.

Tar bussen ganske ofte, og tror jeg som regel er en betrakter. Og lytter. Noen snakker høyt, åpent og ærlig om mye rart, så man kan rett og slett ikke unngå å få med seg det meste.

Hater å bli oppringt i mobil på bussen, og avslutter raskest mulig med unnskyldning om at jeg befinner meg der jeg er.

Ønsker meg veldig nye innlegg om de andre temaene du nevnte.

Ønsker deg en god dag og en god helg om meget kort tid.

Anonym sa...

Hei Emmeline!

Du er utrolig vittig!

Ler høyt for meg selv, og det gjør jeg ikke ofte...blir mest humring...

Denne reddet dagen!

Hilsen Elisabeth.

Anonym sa...

Hei Emmeline!

Du er utrolig vittig!

Ler høyt for meg selv, og det gjør jeg ikke ofte...blir mest humring...

Denne reddet dagen!

Hilsen Elisabeth.

Anonym sa...

KOSer meg med blogginnleggene dine. Kjenner meg veldig igjen om det du skriver om bussturer ja, men vet ikke helt hvor jeg hører hjemme. Jeg blir sittende med ørene på stilk, klemt inntill veggen for at alle skal få sitte, og kikker ut vinduet mens jeg hører på alt snakket. E utrolig mye genialt som blir sagt på en buss! kanskje jeg må omskolere meg? bussjåfør må jo være helt konge! ;)

Ramme Alvor sa...

Eg høyre framleis klart til i "gubbevaremegevel er eg vorten stor nok til å ta bussen aleine?" land.....vert like sjokkert kvar gong det går opp for meg... at eg er vorten vaksen... ;)

Kem!

Ramme Alvor sa...

..får klem? :)

Arnhild sa...

Hei emmeline :)

Eg visste ikkje kven du var før eg såg deg på skjermen. Men no må eg innom deg fleire gonger dagleg. Du skriv vanvittig godt, det er ein fryd og lesa. Har nettopp lest om "agurkmannen". Det er sånn som eg tenkjer ETTERPÅ... Kvifor sa eg ingen ting ??
Dagens innlegg viser at folk ikkje bryr seg om kven som høyrer dei når dei f.eks. snakkar i telefonen. Eg sat på toget mellom Voss og Bergen ein gong. Framfor meg sat 2 godt vaksne damer og prata. Dei navnga personer i eitt sett og eg vart ganske forskrekka. Tenk om den dei snakka om var ein eg kjente godt...

Beste helsing til deg emmeline frå "vossadamo"

Unknown sa...

Haha.. Kjempemorsomt bussinnlegg :) Mine egne eventyr skjer som oftest på bussen.. Buss er fantastisk! Jeg trur vi kommmer fra samme land, men av og til kommer jeg fra "Lytte til andres samtaler"-land og på ekstra lange bussturer kommer jeg fra "Prate med helt tilfeldige og ukjente personer"-land :D

Hege sa...

He, he og nettopp av slike årsaker kjører jeg heller bil..!;-D
- og bor "på landet".
Kjempemorsomt skrevet,ler så godt når du forteller - jeg er også en observatør:-)
Ha en kos kveld,
klem Hege.

Anonym sa...

Ler så tårene triller! Du er knallbra på å skrive, fortsett med det og blås i bildene :):)

Jorunn

(sandra) Nichitah sa...

fyttykatta :D God tekst er vanskelig å finne her i bloggeland, når de fleste er opptatt av å legge ut flest mulig innlegg og ikke best mulig innlegg :) Så tatt på kornet :)

Jeg er nok som du emmeline, observe land, og breieland når det sømmer seg ;)

M sa...

Fantastisk! Som vanlig! Jeg har en diagnose som heter "multiple country disorder"..altså hører jeg hjemme i mange land...jeg er også en observatør, og lager historer om de fleste...de skulle bare visst!!! Akkurat den der med "hvordan ble DE to et par" er ganske klassisk.. uansett, jeg nullstiller meg alltid når jeg møter nye mennesker...man kan ikke forhåndsdømme....
Artige bilder du viser forresten, det ser så koselig ut hos deg!!!
Stooooor klem, M

Ann Kristin sa...

ja galskapen lenge leve Emmeline, vi lever i en verden vi egentlig ikke har tid å leve i..hvordan greide vi oss egentlig før..uten telefon osv..

Enda godt å kunne komme hjem og synke ned i sofan med en go kopp te og ikke trenge tenke på alle andres hverdagsproblemer..kun fordi vi sitter på en buss.

Ha en flott ettermiddag..det skal jeg <3

Med kjæleik til livet sa...

tjo hooo --- min mann er da BUSS sjåfør ;)

men over til noe heilt anna --- har du hekla det teppet som det er bilde av ?

så fint at eg nesten kunne tenke meg å hekle det selv
Smil fra monika

Vingesus og Julebrus sa...

Vanvittig bra skrevet! Akkurat slik er det!! Buss nr. 31 har jeg ikke tatt, men buss 2 til Birkelundstoppen ble flittig brukt for en del år siden, før jeg gjorde østlending av meg, og der kan jeg si deg at der var det mange damer som hører hjemme i "paraplystikkeland". Hjelpes, gamle damer i Bergen er farlige når det regner. Da kan hele løpegjengen bare skygge unna, for de gamle damene stikker eller slår dem ned for å komme først inn!!

Selv er jeg nok i observatørland, ja!! Mange rare mennesker på buss. Her borte har vi defintivt flest av dem som hører til i mobilland - og det er som regel oversminkede tenåringsjenter som slafser tyggis. Deilig å høre på det, i tillegg til å måtte høre HELE samtalen om festen, ex-en til veninna og - ja du vet - du tar jo buss!!

Ha en fin kveld! : )

marian sa...

Det er det som er så fantastisk med deg: Du skrive så utruleg bra, og om teksten ikkje har noko med bilda å gjera, -ja, så gjere det ingenting - for bilda er så utruleg bra dei òg. Dobbel glede, liksom.

Ha ein ekstra fin kveld - sidan det er torsdag.

Marian

Anonym sa...

Utrolig bra skrevet. Jeg lo høyt da jeg leste "godt nyttår din jævel"! Du er virkelig ett friskt pust i bloggeverden!!

Refleksjon på livsvegen sa...

Absulutt observatørland som er ditt land.. Tar sjeldan buss land..
er mitt land..
Men klart observere er kjekt..
Ha fin kveld!

Prinsesse Mari sa...

Og her er grunnen til at jeg har Emmeline bloggen på bloggroll. Fantastisk bra innlegg! *bøye seg i støvet*

Mitt hvite hus sa...

herlig innlegg O=)O))

Knallbra skrevet... og ja tilhører nok mange forskjellige land jeg..Men observatør land der liker jeg og være mange ganger.:

O=)))

Anita sa...

DERFOR leser jeg din blogg.
Ler så jeg griner. Jeg er nok en Breielandperson. Liker å ha litt plass. Men jeg tar plass også da med breielandrumpa mi. ;)

Anita

fru Dyregod sa...

Jeg hører hjemme i klappeland.. og alle de som bloggen til Emmeline lese kan, hører garantert hjemme i klappeland!

Britten sa...

Disse hverdagslivsobservasjonene er prikken over i-en i bloggen her ,
alle dine "land" får tankene i gang hos oss andre !

Kjempebra innlegg !

:-)

Anonym sa...

hei!
Jeg ler meg ihjel. :o) Trengte dette idag. Hjemme med influensa, og noen seilte i bilen da jeg kjørte eldstemann på skolen. Skikkelig 13., men ikke fredag.
Tusen takk for bloggingen. Alle bloggerne takker leserne; det er heller vi som skal takke.
Malinda

Desirée sa...

Jeg tar ikke mye buss, men koset meg med dine observasjoner i dag nesten som om jeg tok buss selv :) Takk skal du ha!

Dessuten elsker jeg rosa, så bildene falt helt i smak hos meg!

Snart helg igjen, dagene går så fort. Kos deg i morgen, da er det en ny dag!

Klem fra Desiree

Lene sa...

Merker at jeg savner å bo i byen nå ja og å ta t- banen til jobb. Det er jo bare sååååå gøy å sitte å se på folk, ikke minst lytte til samtaler, tihi- Samtdig som jeg tenker mitt om andre lurer jeg på hva de tenker om meg....

helen og gutta sa...

hahaha, jeg hylflirer her jeg sitter. Husker godt disse folkene fra den tiden jeg selv tok buss, og jammen meg har det ikke endret seg i det hele tatt (ikke det at jeg trodde at det noengang ville endre seg). takk for dagens magetrim. klem Helen

Oss på Tverråmoen sa...

Nesten slik at man ønsker å være busspendler.. Men veldig greit å kjøre egen bil også ;) Især når man bor på bygda og bussen går sånn ca 2 ganger om dagen for skoleungene sin del.. da er det også selvsagt ingen buss i ferier heller ;)

Klem

ANETTESHUS.COM sa...

Hi-hi;) Vi er nok ganske like. Jeg hører definitivt til i OBSERVATØRLAND;)

Klem klem
ANETTE

Tre Kusiner sa...

Nok eit hærlig innlegg fra Emmeline:)

Du skriver rett og slett "knakande godt".

Kjekt å sjå snutten fra NRK tidligere.

Klem F

Whitebite sa...

Jeg hører hjemme i "hater-buss-og- tar-derfor-ALDRI-buss-land. Nettopp pga det du opplever i obsevratør-land.
Tidligere da jeg var NØDT til å ta buss, hørte jeg hjemme i komme-seg-av-bussen-så fort-som-mulig-land.
Og som du så riktig har tolket, det skyldes at jeg som barn trakk i snora ved en av mine første bussturer, men ble ikke sluppet av. Talking BIG TRAUMA!

Sisustus Sievä sa...

niin kaunista
Mia

Nina Beate Valkonen sa...

Hahahaha, tusen takk for at du her gav meg en knakende god start på dagen :)

er fem-minutter unna å gå til toget, og der har vi mange forskjellige personligheter :) og i dag gleder jeg meg til å observere dem på veien til jobb, og deretter definere dem :)

Ha en toppers dag i bloggeland!!

Bustenellik sa...

Jeg hører hjemme i "jeg kjører bil-land", men de få gangene jeg tar buss, slik som flybuss og slikt, så må jeg nok noe pinlig medgi at jeg er en "øreplugger med full guffe" :-S

♥ lille blomst ♥ sa...

simply beautiful!

Sissle sa...

Haha!

Dette innlegget kom jo som bestilt.
I går tok jeg nemlig en overfylt buss hjem, og etter 2 "tulleringinger" nektet bussjåføren og stoppe på de tre neste stoppene. Fasinerende!

Kari sa...

Jeg leser bloggen din pga tekstene, så at ikke bildene passet var helt OK.Men den vimpelen? NYDELIG! Hvor får man tak i sånt?

Mettelivet sa...

Etter en lang dag er det såå skøy å lese dine refleksjoner og observasjoner. Blir glad av det:-) Bildene dine er jo bare knallfine. Gjør ingenting om de ikke matcher teksten...kjedelig med bussbilder liksom!

Anonym sa...

Utrolig kult skreve!! Måtte lese det høgt for mannen min! Du skriver stilig!!! Mvh Julie

Anonym sa...

Sommer,soommmer,SOMMMEEEEERRRR...

Ida sa...

Du skriver artig og så fantastisk fine bilder! Likte spesielt teppet du har i stolen. Har du laget det selv eller får man kjøpt det?

Rosa Muffins sa...

Hei hei :) Skjønner jo at jeg må være på feil buss, aldri denslags komikk på 3' eren til Sletten :) Forresten vi har noe fra Breieland (kan dette være noen av trillefolket på busstur?) som konsekvent skviser seg ned ved siden av meg. Hver gang de får sjansen. Merkelige greier. Stort sett så er største problemet at sjåføren er fra Helt-annet-land og skjønner ikke døyten hvis han får spørsmål som om bussen stopper der og der osv. Litt upraktisk men Skyss er et vidunderlig selskap!? Not. Ha en fortryllende søndag, Emmeline : )

Synnøve sa...

Knegg :D

Violetta sa...

"God jul din jævel!" He-he...nå har jeg sittet og humret meg gjennom innlegget ditt, som så mange ganger før. Har ikke så mye fornuftig å komme med, jeg bare ler...
God uke! :)

Frog Factory sa...

Me gusta mucho la manta tejida de croché que tienes fotografiada en tu blog.
Un besin.

Nathalie Hachet @ LBM/ Mirabelle sa...

Hydrangeas are one of my favourite plants; they hold their blooms very well and have a timeless appeal.

anita_senorita sa...

Du skriver så bra:) Elsker bildene og teksten og stilen din generelt :D

Rosa sa...

Fantastisk underhaldande, Emmeline! Det er generelt underhaldande å observere folk, både på bussen, på restaurantar, for ikkje å snakke om i butikkar!

Eg kan nok lett havne i breieland, sjølv om det stortsett ikkje er noko problem her ute i distriktet ;)

Anonym sa...

VET DET ER U-HØFLIG Å ROPE!!!;-)
JEG HÅPER DU LAGER EN BLOGG OM BUSSOBSERVASJONENE DINE...DEM ER MORSOMME OG DU SKRIVER SÅ FINT!!!

Unknown sa...

彰化縣徵信社公司
南投徵信社公司
南投市徵信社公司
南投縣徵信社公司
雲林徵信社公司
雲林市徵信社公司
雲林縣徵信社公司
嘉義徵信社公司
嘉義市徵信社公司
嘉義縣徵信社公司
台南徵信社公司
台南市徵信社公司
台南縣徵信社公司
高雄徵信社公司
高雄市徵信社公司
高雄縣徵信社公司
屏東徵信社公司
屏東市徵信社公司
屏東縣徵信社公司
宜蘭徵信社公司
宜蘭市徵信社公司
宜蘭縣徵信社公司
花蓮徵信社公司
花蓮市徵信社公司
花蓮縣徵信社公司
台東徵信社公司

Unknown sa...

新女性徵信
外遇調查站
鴻海徵信
亞洲徵信
非凡徵信社
鳳凰徵信社
中華新女性徵信社
全國新女性徵信社
全省女人徵信有限公司
私家偵探超優網
女人感情會館-婚姻感情挽回徵信
女子偵探徵信網
女子國際徵信
外遇抓姦偵探社
女子徵信社
女人國際徵信
女子徵信社
台中縣徵信商業同業公會
成功科技器材
女人國際徵信社
女人國際徵信
三立徵信社-外遇
女人國際徵信
女人國際徵信
大同女人徵信聯盟
晚晴徵信

Related Posts with Thumbnails