lørdag 1. januar 2011

Første dagen i året...

Så er dagen her da Emmeline skal stå opp tidlig. Spise litt råkost med kokt vann. Gå seg en lang tur. Rydde klesskapet. Piske inn gutteklubben for å få orden på øverste etasje. Pakke ned jul så smått. Pakke frem innsatsviljen.... Begynne et nytt og bedre liv.


Det er første januar. Det er mulighetenes marked. Det er alle trinne damers store knekkebrød-bakedag. Det er dagen da gårsdagens røykere er blitt ikke-røykere, og derfor tygger nikotintyggis til de får krampe i kjeven. Det er dagen da joggeskoene dras frem i lyset. Det er dagen da rotekoppene begynner å lete etter støvsugeren. Det er dagen for å gjøre alt du BØR gjøre, men som du egentlig hater. Det er dagen da du tar et oppgjør med din dårlige samvittighet, og bestemmer deg for å ta tak i livet ditt. Gjør du det ikke i dag, så gjør du det liksom aldri...eller?


Dermed sto jeg opp klokken 12.00 ( *er det MULIG--ja tydeligvis;) Drakk kaffe, spiste en helt vanlig skive, snakket i en time i telefonen med min søster. Ropte at noen måtte rydde på loftet. (*ingen respons) -og så satte jeg meg til på data. For å starte min nye friske bloggkarriere i 2011. Med blanke ark og gulrøtter til -og fine bilder og spenstige tekster og et helt annet nivå...liksom;)I løpet av frokosten hadde jeg allerede bestemt meg for å beholde julen litt til. Hver kveld når alle har lagt seg, sitter jeg og ser på juletreet og koser meg mens det lyser og glitrer i mørket. Da er det kjipt å pakke vekk stasen. Det er oppskrytt å ramle rundt med hundretusen barnåler for liksom å ha INGENTING å kose seg med etterpå;) Så jeg syns det var en veldig klok avgjørelse!


Neste avgjørelse var å ikke sette seg for høye mål. Da blir fallhøyden veldig stor. Dermed sitter Emmelinemannen foran tv-en og ser på fotball, akkurat som han gjorde i fjor. Kjøkkensjefen griser med baking på kjøkkenet, akkurat som vanlig. Emmeline kjenner at hun er litt forkjølet, og tror kanskje hun bør ta det litt med ro med den trimmen. Det er vel ganske vanlig det også...


Alle rakettene i går, ble med andre ord skutt opp helt forgjeves, for her er alt som det pleier. Jaja. Det går jo an å begynne det helt nye livet den 2.januar også. Jeg tror ikke man blir arrestert av den grunn;) Godt nytt år alle sammen! Husk, det kommer en dag...i morgen! SEE U:)


36 kommentarer:

Torill sa...

Har også mine nyttårstanker om forandring. Tar tak i EIN av tankane og starter 3.jan. Aldri 1. jan. Det er ein dårleg dag å starte "eit nytt liv" om du spør meg..... Lukke til, kva det no enn er du går i gang med !! Håper blogging er noko av det du går vidare med !!

umulie sa...

artig lesing som alltid Emmeline! Godt nyttår til deg og dine! Nyttårsklem fra Hamar

Marit sa...

Ho ho - du er alltid morsom og man kjenner seg igjen - og det er viktig! Ta det med ro vi har 364 dager igjen av året!
Klem

SOLSAUM sa...

Jepp, eg er lukkeleg for at det alltid er utsikt til ein ny dag.....;o)
.... og at måla i livet kan delast i delmål!

Ha eit godt nytt år med mange fine delmål!

Anonym sa...

Godt nyttår! Null nyttårsforsetter her i gården, klarer sjelden å holde de uannsett ;) men mål for året kan jeg gjerne ha :) ha en fin 1. Nyttårsdag /myr

ABE sa...

Godt nytt år og takk for et herlig innlegg. Nyttårsforsettene har allerede fått seg et skudd for baugen her.
Forsettet om å gå lange turer klarte jeg å krysse av for etter halvannen times trasketur med mann og barn. Men forsettet om å kutte godis gikk på en smell når vi midtveis i turen måtte ha en liten snackpause på den lokale søndagsåpne butikken. Men, Kvikk Lunsj og brus var ganske så godt og nyttårsforsetter er jo til for å brytes.

Moccashusblogg sa...

He he blir alltid så glad når eg leser dine herlige innlegg =) ja her i huse har ej me tenkt og starte et nytt og bedre liv og det starter mandag håper eg hi hi. Ønsker deg en flott uke videre klem fra Monica

Med kjæleik til livet sa...

Gode ønsker for det nye åert -- og du det kommer ein dag i morra også
smil fra monika

Hobbybruket sa...

Jeg har så mange nyttårsforsetter at jeg må lage en liste for å huske de alle sammen. Men pytt det viktigste er at en tar tak i de tingene som virkelig er viktig for en, smått eller stort og at en unner seg noen pauser innemellom og bare koser seg. Gleder meg til å følge bloggen din videre i det nye året. Godt nytt år.

lillpastill sa...

Haha.. du får sagt det du emmeline! I dag da jeg lekte bambi på glattisen og satte meg bak rattet ble jeg litt betenkt da jeg så folk stå utenfor på altanene sine å røykte når jeg kjørte forbi.. Jeg tenkte liksom i mitt stille sinn: du har tydeligvis INGEN planer om å slutte å røyke!? snakk om! (sikkert lett for meg å si som aldri har prøvd det en gang, mens kanskje nettopp den personen som stod der å "trakk frisk luft" som de så fint kaller det kanskje aldri har gjort annet.. jaja..

Planene om å gå tur i dag droppet jeg før jeg la de, jeg ofrer ikke armer og ben eller det som værre er for 1 januar, men snopet er ofret for sunnere alternativer, og innholdet i glasset mitt er speilblankt! Skål (med vann) for det!

GODT NYTTÅR!!

ANETTESHUS.COM sa...

Et riktig GODT NYTT ÅR ønskes deg og dine, kjære bloggvenn!! TAKK for en fantastisk morsom og inspirerende blogg!!! Gleder meg til Emmelineåret 2011;)


STØRSTE klemmen
Anette:)

Torill sa...

Nytt liv byrjar aldri 1.januar. Det er visst den dagen folk flest bryt eigne løfter. Nytt liv byrjar alltid på mandagar her i gården :-) Godt nytt år. Jula varer forresten heilt til påske, eller til faste iallefall...

RoseSommer sa...

Fine bilder og fin innstilling, synes jeg.
June har et fint dikt om tanker om det nye året på sin blogg idag. Tror hun har skrevet det selv. Passer for oss voksne damer med litt erfaring. Sjekk hvis du har tid:
http://nostalgiskriverier.blogspot.com/2011/01/tanker-ved-arets-slutt.html

Håper 2011 blir fint for oss alle!

Tanja sa...

I wish you a happy new year from Germany. I like your blog and love it to visit it. Many greetings.
Tanja

My home is my Castle sa...

hehe :)
Tror vi er maange som tenker likt ja :))

Klem,Kari

Marion sa...

Godt nyttår! :)

Bustenellik sa...

Mandag! Jeg har trua på mandag!

Mitt hvite hus sa...

Herlig innlegg... det er nok mange som er der i dag..ingen forsetter her i huset..blir aldri gjennomført..og end amer og ha dårlig smavittighet for..

i morgen er en ny dag..eller dagen etter der..

kos deg og nyt kvelden =))

Unknown sa...

Glimrande!! 1.nytårsdag, det er jo ein heilagdag, og den fortjener å bli satt pris på med å gjera inggenting, bare nyta?? (Nåken nyt sofa og ro, andre gjerne ein tur..)
Imorgon...det er ein heil annan ting, kanskje ryk julepynten ut då...
Go 1.nyttårsdag:)

Ramme Alvor sa...

Godt nytt år til deg og dine med! Når det gjeld måla for året som kjem, så er det nok lurast å leggje lista so høgt at du kan gå rakrygga under...

Klem!

Unknown sa...

Happy New year and have good 'blogging moments ' to more 365 days
=D

Cintia

Janet sa...

Hehe. Hørtes meget kjent ut! Første nyttårsdag er som regel også den sløveste dagen i året. Så jeg satser med ny giv den 2. januar. Eller på mandag.
Enig i at du bør la juletreet stå litt til. Ihvertfall til 13. dag jul. Det var jo så vakkert.
Godt nytt år!

Gry sin lille verden sa...

Hehe - godt innlegg :o)

Tenker mange kjente seg igjen der ja - men som sagt fortvil ikke - vi har maaaaange dager igjen av 2011 å ta av :o)

Ønsker deg et flott 2011 :-)

Anonym sa...

Godt nytt år! Må skynde meg å legge meg før jeg blir FOR sulten.Har nemlig sløyfa kveldsmaten- bare ei vaffel litt tidlig på kvelden(!) Ja,kunne jo ikke kaste den gode vaniljesausen vet du(!?!) Hilsen Toril A.

Rosa sa...

Nei, 1. januar er ikkje dagen for dei store omveltningane, trur eg. Her i huset har eg funne ut at me kanskje bør opna kakeboksane snart, og bli kvitt iallefall NOKON av jolekakene som me samvetsfullt baka for 3 veker sidan. Difor vert det ikkje tilbake til lavkarbo-kost og sjokoladeforbod før neste mandag igjen.
1. januar er det jo så mykje anna som er nytt... ein bør jo fordele det litt, ikkje sant?

Rosa sa...

PS: fine bilder i mørkret.. teke med stativ?
Eg prøvde, men det var så kraftig vind der me var at stativet klarte ikkje halde kamera roleg, det heller....
Neste år - DÅ skal det bli fine bilder ;)

Fru Fryd sa...

Tji hi, ja det er så godt å vite at det kommer en ny dag med nye muligher og fargestifter til. Godt nytt år!!

Monica sa...

Hei på deg Emmeline.
Ønsker deg og dine alt godt i det nye året.
Tusen takk for dine flotte, artige og vittige innlegg i året som gikk. Gleder meg til å følge deg i 2011 også.

Sommerlyst sa...

Godt Nytt år Emmeline!

Tusen takk for alle smil du har fått meg til å smile i året som har gått!

Ser frem til mye godt lesestoff og herlige bilder i året som kommer!

Klem

Linda sa...

Godt nyttår!
Kjempegøy å se den videoen av deg som dekker bord! Stilig!

mette sa...

Deilig å høre at du også er helt normal! Godt nyttår!

Hanne sa...

Det går jo også an å nyte det livet man faktisk allerede har valgt :)
Godt nytt år - forhåpentligvis med BÅDE boller og blomkål.
Pludrehanneklem

claire sa...

TOUS MES MEILLEURS VOEUX *
*‎*★★* 。 • ˚ ˚ ˛ ˚ •。★ ★ 。* 。
° 。 ° ˚* _Π_____*。*˚
˚ ˛ •˛•*/______/~\。˚ ˚ ˛
˚ ˛ •˛• | 田田|門| ˚ BONNE ANNÉE 2011...claire

Fjordheim sa...

Ja det er godt at det kommer en ny dag, og nye muligheter selv om det ikke er 1.jan. Jeg starter ikke med årets slankekur før julematen er oppspist. Syns det er fælt å kaste mat. Men har ikke kjøpt inn så mye usunn julemat. Det går i reker, røkt laks og oksetunge. Men det blir jo litt rekesalat og valdorfsalat til.
jaja, vi klarer nok å få satt igang igjen.
Ønsker deg et riktig godt nytt år med mange gode opplevelser :)

Hellohello baby sa...

Gsus! Du er så morsom! Og herlig og fantastisk ærlig :D

Jeg trodde det var 13. dag jul man jaget jula ut jeg? Så jeg har alltid jula fremme til 7. januar. (en rask sjekk på kalenderen forteller meg at det egentlig skal være den 6.) Kos deg med treet ditt du!

Forøvrig startet jeg mitt nye treningsår den 30. Så da er det kansje passelig å ta neste økt i dag eller i morgen.. :)

Strålende dag ønskes deg :)

Helleborus sa...

Du er befriende ærlig når det gjelder det meste. Lystig lesning, og mange gode ideer! Ang nyttårsfortsettene, så gjelder det å ikke legge lista høyere enn at man tåler fallhøyden. Når det gjelder kosthold, så ordner det seg, vet du. Etter mengder med tung julemat, så er det utrolig fristende med en frisk Cæsar-salat. Og vil du endre dine satte mål, så må du huske at det er en kvinnes rett å skifte mening! Godt nyttår

Related Posts with Thumbnails