onsdag 12. januar 2011

Sommerhusdrømmer

Jeg har så smått begynt planleggingen av årets sommerferie. For oss blir det ikke så spennende. Etter å ha tilbragt knappe 9 dager på hytten i fjor sommer, tar vi det igjen med en solid hytteferie i år. Dermed har de eldste Emmelinebarna signalisert at det blir sommerjobb for deres del. De har visst fått sin dose med kuer og fluer her i livet:)


Sammen med sommerferiedrømmen, kommer også alle planene om hva som skal gjøres. Siden det er så langt å reise fra Bergen til Lindesnes, blir det sånn at vi jobber med ulike prosjekter hver gang vi drar nedover. Det blir også en del planlegging i forkant av hver ferie. I år håper jeg at vi skal få på plass et lite utbygg med et ekstra soverom på den ene siden av huset. Det har jeg i grunnen håpet på i mange år nå...

Byggetillatelse er omsider på plass, så nå må vi bare ringe til snekkeren. Emmelinemannen mener som vanlig at det ikke haster. For vi trenger vel ikke det soverommet i år? Men det gjør vi! Jeg tror faktisk det er TO år siden vi gravde ut til grunnmur, og her-hviler-Fido-hullet har stått urørt siden!

Ny ytterdør må vi også ha. Det er i slike avgjørende saker at man opplever forskjellen mellom Emmelines ønsker: en FIN dør som passer til huset, og Emmelinemannens ønsker: En BILLIG dør. PUNKTUM! Dermed dypdykker Emmelinemannen i reklamefoldere for billige bod-dører, mens jeg fordyper meg på nettsider for gamle bygningsdeler...Det hadde jo vært litt kjekt å få tak i en gammel dør, når huset tross alt er fra 1850!


På stuen synger etasjeovnen på siste verset. Dermed må vi ha ny ovn her inne, og den bør helst komme på plass innen påske.

Også i denne saken er stillingen uavgjort: Emmeline vil ha en fin ovn som både passer til huset, og som varmer godt. Emmelinemannen vil ha en BILLIG OVN. PUNKTUM!


I forhold til progressjonen, er det en utfordring at det som ikke blir gjort i år, kan utsettes til neste ferie....og sånn går i grunnen årene. Det blir vinter og vår og vinter og vår før vi klarer å dille oss på plass med ovner og dører og gulv og andre prosjekter:) For ukene går fort, og vi skal jo ha litt ferie innimellom all jobbingen også! Noen av dere husker kanskje polkadottgulvet mitt? Som dere aldri har sett bilder av...fordi det ikke har kommet på plass enda. Dermed krysser vi fingre for at det skjer i løpet av påsken- eller iallefall i løpet av sommerferien....

Generelt har vi vel lagt oss på en linje der vi har pusset opp hytten ved hjelp av et nøkternt budsjett! Man kommer langt med noen liter hvitmaling, en tapetrull og en symaskin....

Da vi kjøpte hytten i 1995, var det sånn at jeg tok med meg møbler og ting som jeg ikke ville ha hjemme. Etterhvert kommer man vel til en grense for hvor mange møbler man kan ha på 57 m2. Dermed har jeg begynt å hive ut igjen alt som ikke brukes jevnlig, alt jeg ikke liker og alt som ikke har en funksjon.


I bildearkivet fant jeg dette grelle bildet fra soverommet. Dette er knipset FØR vi pusset opp for to år siden. Vi hadde gule vegger, grått gulv og blendingsgardiner fra krigens dager. Sånn hadde vi det i 14 år, før vi tok fatt på oppussing her inne.

Nå er riktignok sengen like rufsete oppredd på begge bilder, men ellers har soverommet løftet seg ti hakk etter oppussingen. Det skulle vel ikke så mye til! Disse bildene er knipset før gardinene kom på plass i fjor påske;)

At alle rommene er hvite med detaljer i lys blått eller turkis, er i grunnen en tilfeldighet. Jeg er litt usikker på om jeg skal fortsette denne trenden på det nye soverommet, eller om jeg skal satse på gule detaljer her inne. Uansett blir det fondvegg med tapet fra PIP Eiffinger, og det gleder jeg meg til:)  

Ikke minst gleder meg til å inspisere IKEA i Kristiansand! Nå ender jeg som regel med en pakke telys og en porsjon kjøttboller derfra, men Ikea er gode på praktiske løsninger - det skal de ha:)

Er tilbake i morgen med mine nye puter (Jada, jeg vet det *skamme skamme;)  Som dere ser dypdykker jeg i gamle bildearkiver for tiden. Jeg rekker rett og slett ikke å komme meg hjem fra jobb før det er mørkt. Ettermiddagene tilbringer jeg på sykehuset med mine foreldre. Heldigvis går vi mot vår og lysere tider, og det lover jo bra på så mange måter! Har du noen spenstige planer for sommerferien, eller er det bare meg som er i gang med planleggingen??? SEE U SOON!

40 kommentarer:

RoseSommer sa...

Men Emmeline, da. 14 år? FJORTEN år før du pusset opp det fæle gule soverommet? Du er verre enn meg. Jeg hadde selvlysende grønne ruter på kjøkkenet mitt i 8 år. Trodde det var grensen for hva en kunne tåle...
God bedring til dine foreldre.

Maratonjenta sa...

Så hærlige bilder! 57 kvadrat med ren kos og hygge!! Det virker som det er mange av oss her i Bloglandia som virkelig begynner å savne sommeren nå! Jeg gleder meg til påske på sommerhuset vårt i Maraton i Hellas. Kanskje det også skal få seg en dose Green Gate i år? Hvem vet:-)

Håper det går bra med foreldrene dine!! Mange skumle og isete veier for tiden!

Ta gjerne en titt på bloggen min også, jeg har en GiveAway med Bloomingville heklet skjerf gående!
Hilsen Maratonjenta!!

Jenny at Red House sa...

Hi what an interesting post.. so many decisions to make and so much on hold for you! I have had a spring itch today and delved into the stockroom to bring out floral twigs and watering cans of spring flowers, will spring get here soon please! tale care jennyx

fru Storlien sa...

haha, vi kjøpte hytte i går. gjett hva vi skal til sommeren...

Helena sa...

Det ser ut som et herlig sted :)
Håper dere får mange avslappende feriedager itillegg til all kosen det er rundt oppussing og fiksing.

Helena :)

Beth sa...

Hadde jeg hatt et såå flott sted,
hadde jeg kommet til å tilbringe all min fritid der. Hvorfor finne på noe annet når en har en såå koselig hytte?

Behindabluedoor sa...

Åh...helt fantastisk nydelig sommerhus :))
Synd det er så lang for dere å reise.
Tenk hvor mye dere kan være der i pensjonist tilværelsen når den kommer hihihi!!!
Ha en fin kveld.
Klemmer

Anonym sa...

Lekkert!

Klem H

Hildemor sa...

Nydelig sommerhus, kan gått forstå at dere vil tilbringe sommeren her:-).
Fikk skikkelig sommerfølelse
Kjempefint ble soverommet.
Klem Hilde

Gry sin lille verden sa...

Ser ut som et trivelig sted å tilbringe en sommer det :o) Kjempekoslig :o)

umulie sa...

Jeg skulle gjerne hatt et lite sommerhus...Godt at du ikke er ferdig med å pusse det opp Emmeline. For hva skulle du gjort da? Tvinnet tommeltotter kanskje?? Eller slappe av? hihi... Vi bestilte ferie i forrige uke, tre uker i Thailand!

Mine planer hjemme er å male kjøkkenvegger lysere og gulvet grått!

(sandra) Nichitah sa...

Ååh :) jeg ønsker meg hytte ^^ Men man må vel bli ferdig hjemme før man skal byne borte, eller hur?
Jeg gleder meg til å se hvordan det blir iløpet av sommeren.

Å by the way! Snakker vi forandring på soverommet? haha..

klem

Fru R. sa...

Hei
Kjenner meg igjen i alt det du skriver. Apropos tid til nye bilder, ikke enkelt når en går på jobb, og i tillegg har du foreldrene på sykehus, sier seg selv, kjenner ingen jeg som er supermennesker. Merker og at jeg ikke får laget de innleggene jeg ønsker på bloggen, blir lite tid etter jobb og middagslaging osv osv.
Hytteprosjekt blir vi aldri ferdig med, har holdt på siden 2001, og som ungene sa når de var mindre, "ska me bare jobba her inne(hytta), ska me aldri ha fri?" Så nå som de er i tenårene er ikke hytta like intressant lenger.

Du har en kjempekos hytte forresten. Gå for en gammeldags dør, ellers angre dere.

Ha en fin kveld.
Klem

Gamlefossen sa...

Her er ferien bestilt og betalt I DAG! Blir Danmarkstur igjen! Og denne gangen uten vennefamilie, men med besteforeldre.. Dermed regner jeg med å få tid og mulighet til MYE shopping på denne turen.. (Lurer på om besteforeldre skjønner at de ligger an til noen aleneøkter med sitt kjære barnebarn!?!..hehe)Hytten vår er for tiden et glemt prosjekt - slik går det når en ikke har vei, vannet er borte og en er blitt litt for godt vant.. :-) Vi må ta oss sammen og gjøre noe der.. Lykke til med forberedelsene!

Apples and Pears sa...

What a beautiful, beautiful little house! It is like a little dream house and you have made it look gorgeous inside! I love it!

ida sa...

for et herlig sommerhus!

Hvit Villa sa...

Sjekk denne siden for gamle, flotte ovner Emmeline: http://vedkomfyr.no/OVNER%20FOR%20SALG.html

Alfa sa...

Nydelig sommerhus dere har, og så flott oppusset.
Dere er utrolig flink.
Ha en super kveld.
Klem Alfa

Anita sa...

Nyyydelig hytte. Vi skal faktisk i den retningen i sommer. Vi skal ha en uke i Kristiansand. Med en datter på 3 år er det vel mer eller mindre obligatorisk med Dyreparken nå. ;)
Og planleggingen er i god gang allerede. Jeg fungerer ikke slik at ting taes på sparket.
Men du når det gjelder den ovnen. Vurdert å bare få den reparert? eller er det kanskje dyrere enn å kjøpe en ny en kanskje? Den var jo sååå fin, og passer jo veldig godt til huset.

Anita

Hverdagsmamma´n Anita sa...

Så koselige bilder av hytta! Nå fikk jeg bare ENDA mere lyst på hytte :) (må vel få kjøpt oss et hus først) Jeg elsker stilen din! Er så glad i lyseblått og turkis selv. Og med den tapeten blir det kjempebra!

Og topp at du har fått hjelp til det som må bli den kuleste bunaden denne 17 mai!!!

Klem Anita

RenLykke sa...

Kom over en dansk nettside i dag som heter genbyg.dk. Her finner du mange utrolig flotte, gamle dører. Og i mange prisklasser:-)

Anonym sa...

Deres sommerhus er et bevis på at det kan være kjempekoselig og se pent ut, uten å bruke en formue på det!
Og det kommer til å bli knall med PIP- tapeten!
Vi har nettopp bestilt to sydenturer, en i mars og en i sept - sistnevnte skal tilbringes med hele min familie, vi leier hus sammen.
Ellers blir vi stort sett hjemme i sommer, bor jo på Sørlandet :-))

Carinaoggutta sa...

Så utrolig deilig å komme inn til deg og nesten føle at sola skinner på meg :) Du har et herlig sommersted og så vakkert du har det. Man får smaken av søte jordbær i munnen og lyst til å i kle seg shorts når man ser på bildene. Nå skal jeg spare mannen min for blåhvite bein i en altfor trang shorts, men takk for at du sender sola min vei for en liten stund. :)

Nyt kvelden

Anettes tankeboble sa...

For en fantastisk NYDELIG hytte !!!!!
Huset mitt er fra 1836 og elsker hus/hytter fra den tiden! ;) Min gamle utgangsdør er akkurat pyttet ut, pga nytt tilbygg! Så nå gleder jeg meg bare til å gjøre noe kreativt med den ;)

Klem

Trollmora sa...

jeg gleder meg sånn til hyttesesongen i år for vi skal lage uteplass! Jippi! Har naturtomt med blomstereng men nå er vi lei av det. Planlegger også å pusse opp soverommet litt iht farver og da ser lei at du har jo sånne hyttefarver som jeg ønsker meg jo! Men 'then again'. . . Once a hermegås, always a hermegås. . . Men denne gangen kom jammen mine planer før jeg så hytta di innvendig. Hmmm. . . Pussig gås ;)

Janne sa...

Så koselig sommerhus!!!...og så så nærme Lyngdal:-)))
Det ble virkelig en stor forandring på soverommet - veldig fint!!!
God bedring til dine foreldre!!
Hilsen Janne

Elisabeth, innerst i veien sa...

Ja, det er nå man må planlegge sommerferien. Vi sjekka nettopp sommerhus i Danmark og det meste var fullbooka hele skoleferien så det er tydeligvis mange som planlegger enda tidligere.

Lykke til med alle prosjektene på den sjarmerende hytta deres.

Anonym sa...

Jaja, kjære Emmeline!

Alle som har hytte av en viss alder vet så inderlig godt at det må simpelthen gå noen år før alt er på plass. Vi har brukt sytten år på hytten, og så, vips, så skal vi lage oss bolig der. Gleder meg til det, men det tar liksom aldri slutt.
Men kanskje Emmelinemannen burde vært litt enig med deg? Eller faller mesteparten av "mannearbeidet" på ham? Stå på alle i Emmelineheimen, så blir det bra til slutt.

Hilsen Elisabeth

Janicke sa...

Så flott hytte!!! Vi holder også på med prosjekt hytteoppusing og deler stilen din der. Hvit, hvitt og hvitt med blå detaljer i alle rom :)

Sommerferien er også under planlegging. Øyhopping i Hellas krever litt mer planleggingstid enn en vanlig chartertur, så det er på høy tid å komme igang!

Kos dere med både oppussing og tilbygg på hytten :D

Anonym sa...

Hei Emmeline!
Ja, ting tek tid. Kjenner meg veldig igjen i det at diverse oppussingsplaner etc blir utsatt til neste år,og neste år igjen. Det er så frustrerande for ei utålmodig sjel som meg:-]
Ein draum av eit sommarhus dokke har!
Mari

Prinsesse Vilikke sa...

Fantastisk fint sted!!!

En sånn ovn (bare med en etasje til) hadde vi i gamle huset. Den varmet skikkelig godt! Dere har ikke vurdert å sende denne ovnen til restaurering? Sprekken kan kanskje sveises og med nye brennplater inni varmer den mye bedre.

Klem Pvi

A seachadora arts e bijoux sa...

It's lovely
Kisses
RE

Ruths datter sa...

Samme plan som du. Hytte og utbygging. Vi har heller ikke fått snekkere endå. Jeg stresser mens gubben tar det rolig. Ja ja sånn går jo dagan.
Klem

Anonym sa...

For å si det rett ut bør Emmelinemannen kjøpe ny ovn og det litt kvikt. Den er jo brannfarlig slik jeg ser det.
Ha en eller fin dag.

Anonym sa...

Bytte ut ovnen, den er jo så fin.
Ser den er ødelagt, men hav med å ta vare på overedelen og finne en tilsvarende ny underdel.
Veldig mange gir bort gamle og fine ovner på finn.no! :O)
Kanskje du finner en gammel dør der og!
Lykke til :O)

Marte

Catje sa...

Nydelig hus. Skjønner godt du trives der. Dette er jo alle "nostalgiske" interiørbloggeres drøm. Ikke like lett å få til den sommerhus-stilen i en arkitekt-tegnet hytte fra 60-tallet, men jeg gjør da et forsøk! :) Godt inspirert av deg!

Catje

Unknown sa...

Så artig du skriver og for noen bilder!! Lurer på om du vet noe om puter...første gang jeg er inne på bloggen din og; Me like!! Syr du selv? Vet du hvordan man fester rosetter på putetrekk? Har laget roser av tøyremser jeg har sydd sammen slik at de ser ut som små roser. Greit så langt, men hvordan i alle dager skal jeg feste dem til putetrekket på en anstendig måte. kansje sy dem fast på et eget underlag først slik at det gir mer hold? Eller sy dem fast direkte i trekket?
Soffi

claudia sa...

Hola, me encata el blog, todo tan blanco ,con flores, los cojines y la casa es de cuento de hada.
Un saludo, Claudia.

Anonym sa...

Lillebror:
Hvilken styreform foretrekker sjøpattedyrene? Jo de foretrekker sel-styre...

Der er det slik at de er veldig optatt av HMS, og der er det sikkerhets-selen som er sjef...

Sommer,soommer, SOOOMMEEEERRR..

Rosa sa...

Her trur eg du må lure Emmelinemannen til å tru at han gjer eit kupp med å kjøpe gamle både dører og ovnar. Eller, det treng jo ikkje vere gamalt, berre det passar inn! Ei stygg bod-dør ville øydelegge så mykje på det ellers nydelege sommarhuset!

og det seier eg, som har kjøpt og lagt nytt både det eine og det andre i mitt gamle hus. Eg er likevel oppteken av at det skal ha ein viss samanheng, det heile!

Related Posts with Thumbnails