søndag 9. januar 2011

I need some color


Det går litt trått med å komme i rute etter julen. For tiden går det i naturtoner, grått og hvitt hos oss. Når vegger og gulv er hvite, liker jeg best å friske opp med farger på pynt og stæsj. Dermed er jeg ikke helt fornøyd. Jeg må nok snart sy noen friske puter eller noe..


Det er tomt uten julepynten også. Jeg bærer rundt på bøker, planter og mugger for å få litt liv i heimen, men det er ikke den store swungen over sakene. Forhåpentligvis kommer det noen gode ideer på plass litt etter litt:)


Det er i grunnen flere ting som trenger en liten make-over hos oss:) En ting er jenterommet som man skimter i bakgrunnen på bildet under, en annen ting er gangen!


De som har fulgt meg lenge husker kanskje da jeg pusset opp skoskapene våre fra Ikea. Det er to år siden nå, og i den perioden kom skrift som en hot trend i interiørbildet. Jeg brukte overhead, og hadde et svare strev med å skrive teksten til "These boots are made for walking" på skapdørene.


Jeg må innrømme at jeg er litt lei av den dekoren. Generelt er jeg ikke så veldig begeistret for gangen vår, som går i svart og hvitt. Det er stilig, men det er ikke helt min greie. Jeg tror jeg har litt mer peiling på hva jeg liker i dag, enn hva jeg hadde for to år siden:) Eller kanskje man bare skifter smak etter hvert?  


Derfor vurderer jeg et lite stilskifte her ute! Jeg tenker at jeg skal gjøre noe helt annet med skapet, og resten av gangen skal få en matchende oppdatering.


Så gjelder det bare å få resten av familien med på lasset. Det tenderer til å være sånn at hvis man først har gjort noe her hos oss...Ja, da skal det være sånn. Da kan det ikke endres. Da må teksten stå på skoskapet for evig -og det er ikke mulig å bruke noen andre farger enn hvitt og svart... 


Med andre ord gjelder det å starte litt sånn i det stille. Med en enkel tapetrull, et malingspann og godt humør, og litt etter litt kan man skue utover et helt annet rom. Forhåpentligvis...! Har dere noen spennende prosjekter på gang - eller er det bare meg som skifter smak sånn litt etter litt??? Riktig god søndagskveld til alle:) 


53 kommentarer:

Heimekjær sa...

syns du har en fin gang eg:) skal pusse opp snart...blir sikkert i gåbeige/kvite og svare fargar tenker eg:)

ha en strålende søndagskveld;)

Linda

Anonym sa...

Eg kjøper gjerne skoskapene "når" du skal evt pusse opp.... ;))

Vanja

Anonym sa...

Helt fantastisk gang.Sjovt jeg har også lige lavet et skoskab på samme måde med skrift her har jeg lavet et par digte.
Altid en fornøjelse at komme forbi din blog.Kram Else Fogt

lailashus sa...

Jeg likte teksten på skoskapene dine, men jeg kjenner til problemet! Vi har ikke bodd her i ett år engang og jeg er i ferd med å endre stil!

DYYYYYRT! hehe... men gøy :)

Ha en fin kveld Emmeline!

Emmeline sa...

;)Hei Anonym....

Har tenkt å pusse opp skoskapet atter en gang. Så da er det bye bye skrift og HELLO noe annet;)

Moccashusblogg sa...

Hej syns gangen e flott ej, men det er jo kjekt med forandring me. Må bare si lampane var kjempe flotte =) Ha en fin søndag klem fra Monica

Birte sa...

Syns gangen din var fantastisk fin jeg...

Men det er jo du som bor der, og jeg kjenner meg selv også.. etter en stund er det godt med Forandring...

Klem Birte

Anita sa...

Jeg tror du trenger noen prikker i gangen din for å bli fornøyd. ;) He,he ellers er jeg litt på linje med resten av huslyden din, men jeg er ganske laglig av meg.
Har mange ideer i hodet, men får ikke sett de i aksjon før jeg har lyst på noe nytt, og da er det like godt at ting er som de er....

Blomsterpiken sa...

Så mange fine bilder, og jeg synes skapet var kjempefint!

Nancy Sinatras ord passer jo perfekt på et skoskap-kanskje stjeler jeg ideen, selv om du er lei det.

Nei, la skapet være, og finn heller noe annet å pusse opp:-)

Blomsterklem

Bittelille villa/Jennifer sa...

Likte veldig godt skoskapet ditt jeg:) Syns ikke du skal forandre på det. Men så er det dette med at man går lei da.. Og smaken forandres jo litt ettersom tiden går også, man blir påvirket av endring i trendene osv, iallefall gjelder det meg. Blir spennende å se prosjektene dine utover:)

klem Jennifer

Lilljekonvall sa...

hei Emmeline :)

rusler innom deg for å ønske deg en suuuperfin ,ny uke <3 Bloggen din gir meg glede i hverdagen, du skriver så morsomt og rett fra levra at det er en fryd ! Tuuen takk , Keep it up !

beste hilsen fra
Lilljekonvall :)

Gry sin lille verden sa...

Jeg tror det er en mening med at man endrer stil etter hvert. Det er jo ikke uten grunn at de sier at "forandring fryder".

Jeg blir også av og til litt lei og da er det ikke så mye som skal til for å få en helt ny vri. Litt maling, litt ny pynt, litt nye farger - trenger ikke alltid bli så veldig kostbart.

Ha en super søndagskveld videre :o)

erdbeerdiamant sa...

everything looks so beautiful!! :))

~De gode minner i en ny tid~ sa...

~ Heisann!
Må først få ønske deg et riktig gått nyttår! Gleder meg til og følge den flotte bloggen din videre inn i 2011.

De blåprikkette lampeskjermene var så søte. Kjenner til det med og få de andre i heimen med på forandringen:-) Lykke til med prosjektet.

Hilsen Signe ~

Pink lady sa...

Jeg digger fortsatt gangen din!!

Klem Pink lady

Asbjørg sa...

Gangen din var nå veldig fin da,men kjenner den følelsen av at nå er det på tide å forandre litt!Og jeg regner med at vi andre i Bloggland får gleden av å følge fornyingen!
Her i heimen er ROSA på full fart inn,starta med å sy et nytt putetrekk,mer ROSA kommer etterhvert.Ha en fin kveld!

mona.z sa...

Jeg er enig i at man lett kan bli litt lei av skrift, håndmalt eller ferdigkjøpt. Ellers synes jeg gangen din er fin, utrolig at det hvite tregulvet ser så fint ut i en familie med mange barn.
Har selv mange prosjekter som forhåpentligvis blir gjennomført i løpet av dette tiåret;)

Hverdagsmamma´n Anita sa...

Hei, hei.

Jeg skifter mening og stil føler jeg...Men jeg er sikker på hva jeg LIKER! I fjor var jeg HELT sikker på at jeg var inne på chabby chic stil, men ser etterhvert at jeg er, og egentlig alltid har vært glad i pasteller og små-blomstret.
Samtidig synes jeg at det moderne og enkle også er stilig!

Og koselig å få se mere av huset ditt :)
Klem Anita

Daniela sa...

Oi Tudo bem?!!!
Eu Sou Daniela, moro no Brasil e acho seu blog muito lindo!!! É uma inspiração para mim!
Parabéns e obrigada por dividir conosco um pouco da sua casa que também é maravilhosa!
Beijo

Mitt hvite hus sa...

Jeg syn at skoskapet er fint... men det er dere som skla trives med det..hihi.. kjenner igjen dette at er det gjort noe så skal det være slik..

men jeg er sikker på at du klarer å ovaertale familien til en oppussing...

ha en fin uke 0)

Anonym sa...

Har aldri vært opptatt av hvilken stil eg har i heimen,men lar meg nok ubevisst og bevisst, påvirke av trender i interiørbladene.Bygget hus i 1987.Stilen vår dengang var hvite vegger,parkett,furu vinduskarmer,furudører og furutrapp.Noen år etter var stueveggene malt i grønt(æsj)Det varte ikke lenge før veggene ble hvite igjen,og da ble furudørene og vinduene også hvitmalte.Nå er det kun trappen igjen som fremdeles har beholdt furufargen.
Randi S.

ANETTESHUS.COM sa...

Så spennende!! Lykke til med fornyelse av gang og skoskap! Gleder meg til å se det ferdige resultatet:)

Ha en fin ny uke, vennen!!

STOR KLEM:)

KROnPRINSESSENE sa...

Du er nok ikke alene om å gå lei nei!
Denne tida etter jul er vel en typisk sånn -nå må jeg forandre / ta fatt på noe nytt...
Stilige sko-skap, men det hjelper nok ikke å høre, når du er lei dem selv...
Lykke til med å "lure de andre med på leken" ;)
Her skal kontoret få en helomvending, og jeg har snart ferdigstilt ett barnerom :)
Herlig med fornyelse!
Klem May Helen

No.15 sa...

Lykke til med gangprosjektet, selv om jeg synes gangen var kjempefin. :)

Lise

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Jag liker dine skoskåp, men visst är det väl så att man förändrar smak och måste få pröva nya ting. Bara för att man gjort om noe en gång så får man lov att förändra - det försöker jag få min man att förstå jag med! :-)
Och nu har vi pusset opp soverommet vårt för andra gången, och ska sätta igång med tv-rummet igen. Change is a good thing!

Unknown sa...

Jeg må jo si jeg liker gangen din jeg :) Men jeg skjønner hva du mener med at du trenger litt farge!

Her er det stort sett alltid et eller to oppussingsprosjekter på gang! Nå holder vi på å bygge ut, så det er mye å tenke på rundt det + at vi har spraylakkert kjøkkenet hvitt og må flislegge og diverse der :) Badet har jeg også planer om å pusse opp, osv :) ..og ja! Smaken endres litt etter litt her også, til andre i huset sin store frustrasjon ;)

Håper du har hatt en fin helg og ønsker deg en fin kommende uke!
Syns forresten du gjorde det bra på Førkveld :)

Med kjæleik til livet sa...

tjo hooo.... likte sko skapet ditt eg ;)

Her snur vi rundt omkring på barnas ( ungdommene ) sine soverom - for noen som sover her vil pluselig ikkje sove der ....
smil fra monika

PS --- DU MÅ FIKSE MUFFINS OPPSKRIFRA DI --- der mangler nemlig bakepulver ;(
og gjett kven som gjekk 5 på ;o((

Rosa sa...

JØss... er det TO år sidan du pussa opp dei skoskapene? Eg syns det var nyss..
Eg syns jo gangen din er griselekker, men jau, sjølvsagt er det kjekt å fornye - iallefall når det ikkje krevst totalrenovering (slik det alltid vert her i huset), men kan gjerast som ei overflate-oppussing med maling og tapet ;)

Her er jola kasta ut idag, og kjenner eit visst behov for å kjøpe blomar. Merkelege behov som melder seg, må eg sei!

god veke, Emmeline!

Drømmen om en eplehage sa...

Man endrer seg hele tiden og for noen gir det resultater interiørmessig. Synes skoskapet ditt er knall, men er helt med på at det ikke behøver å se slik ut for alltid. Epleskrotten får stadig sjokk når ting ikke er så permanent som han tror. Han lærer jo ikke heller, går på den ene smellen etter den andre... *himler med øynene og ler*

Har ikke fått med meg at du var på TV, det må jeg se :D

Og så skummelt med dine foreldre. ENDA GODT DET GIKK BRA!!!! Uff!

OG til slutt vil jeg bare ønske det et knakende godt nytt år og ei kreativ uke.

Klem ♥

Whitebite sa...

Har lært det at man ikke bør henge seg så altfor mye på trendene som kommer og går! eks.wallstickers..
Da går man som regel lei..
Fint skoskap, men forstår hva du mener! veggord er en motegreie som er på vei ut..likeså fattigmannssølv.
Derfor er det lurt å holde seg litt klassisk, og piffe opp med moteting som lett kan endres;o)

RoseSommer sa...

Kan gi deg litt "farge" på tilværelsen ved å si at jeg har funnet noen fine golf-morsomheter til et innlegg hos meg idag. Hjelper det??

Drømmen om en eplehage sa...

Da fikk jeg sett tv innslaget. Flink du er!!
Og så var det gøy å se Inger, min gamle sømlærer også. :D

Tuddelu!

Janicke sa...

Superflott gang du har. Skoskapene var jo bare rålekker :)

Er i den heldige sitasjon at jeg i tillegg til huset har en liten hytte jeg kan dille med, så da kan jeg nesten rendyrke to ulike stiler i de ulike "hjemmene".

Ser jeg tilbake på de 15 årene vi har bodd her i huset har vi hatt noen runder med at alle rom får en "shinings", med ny stil.(noen ganger mer omfattende enn andre selvsagt) Syns det er like gøy hver gang. Akkurat nå holder vi på med fornying av stuen, nybygget soverom, ny tv-stue/ungdomsstue og litt småoppussing i gang og på ungdomsrommene. Litt prosjekter på gang over alt, liksom :)

Lykke til med oppussingen, og ha en strålende uke!

Line sa...

NEI! Du kan jo ikke gjøre noe med det fantastisk barske skoskapet! Vurderer faktisk å komme til Bergen for å kidnappe det...er helt sikker på at jeg får det inn på hybelen med litt jobb..! ;-)

Naturally Carol sa...

I love your grey spotty lamps! I think sometimes husbands don't see value in redecorating...but how would they like their workplaces to never embrace new technology or be redecorated? Often we women spend the most time in our homes and need to see them evolve and do get tired of seeing the same thing day in day out! We need to see them improving constantly.

Turid sa...

Gurimalla, det er så gjenkjennende. Jeg skifter smak like ofte som noen skifter klær. Skoskapet ditt er kult da. Men kjenner igjen uroen man føler når man gjerne vil forandre noe. Helst i går :-D Hva med å male skoskapet i en knall farge da? Da kan du beholde resten av det sorte og hvite (prøver alltid å tenke hva jeg kan gjøre UTEN å handle nytt hele tiden ;-)) Uansett, lykke til!

Villblomsten sa...

Gleder meg til å se :-)
Kjenner behovet for litt farger nå :-)

Line fra huset på landet sa...

Nå synes jeg du har en lekker gang som den er jeg da. Elsker svart og hvitt selv, men jeg har jo lagt merke til at det kanskje ikke er helt "din greie" :o)
Og det viktigste er jo at man er fornøyd..i sitt eget hjem. Det blir spennende å se fargene du velger å pusse opp med:)

Den gode feen sa...

Hei hei Snuppeline, og tusen takk for knallkoseleg kommentar. Blir yr av begeistring om du kjem sørover ein tur. Skal legge ein Pepsi Max på kjøling allerede nå, så skal me jammen kosa oss he he :)

Her går det etthudreogåtti for tida, men det gjer det nok garantert hjå deg også. Ma ha oss ein tytings på telefon ein kveld. Du har jo opptredd både her og der i det siste - med stor suksess. Flinka jento!! Stolt over deg.

Håpar det går fint med mammo og pappen din - tenker veldig masse på deg. Stor klem frå Linda

Tante sa...

Skiftet smak hele tiden jeg, derfor der det fint at jeg ikke kaster meg ut i store prosjekter. Nå er jeg drittlei CK, cant stand it..

Anonym sa...

hei, ser du liker pip - jeg er såå glad i de store krusene jeg har kjøpt meg nå :-) ellers så synes jeg gangen din er fin, og noe du kan gjøre er å lage en hylle eller tre helt oppe ved taket, det ser ut som om du har mye plass å ta av - og der kan du pynte opp med noen freshe farger :-)

Anita sa...

Hmm, synes gangen din er fin, jeg. Hvis du vil ha noe å bryne deg på skulle du tatt fatt på gangen min. Den er super trang og liten. Har et lite vindu oppe under taket, er mørk lilla og iskald.. Grøss... Og den skal romme sko og jakker og luer og votter for fem personer.. Jeg sier bare; DET HERSKER KAOS I GANGEN VÅR ;) Men snart, snart... Det kan ikke bli noe annet enn bedring der nede. Hi hi.. Og jeg ønsker meg skoskap..

Ha en strålende dag!

Anonym sa...

Det du trenger er tapeten Early Bird fra Pip på den lille veggen i gangen - det hadde vært utrolig fint og fargerikt.

Mettelivet sa...

De lampene med det lille hjertet på var bare heeeelt nydelige! Takk for inspirasjon...den ideèn tar jeg med videre inn på mitt nye syrom:-)

Anonym sa...

Hvor har Emmeline kjøpt den fine hellige tre kongers dag-lysestaken som hun viste frem for noen dager siden?

Skjønner du er litt lei bokstavene, kanskje du kunne tapetsere litt blomstertapet over :)

Aurora

Janne sa...

Mange flotte og inspirerende bilder. Synes skoskapene i gangen var fine, jeg, men du har nok en enda bedre idè nå:-)) Lykke til!!
Ha en flott uke.

Hilsen Janne

Beth sa...

Det er fine vinterfarger hos deg nå og med det lille fargeinnslaget som muggen på hylla gir, blir det plutselig litt liv. Noen lys i samme farge som mugga på det hvite bordet kanskje, ikke mer som skal til.
Gangen din er lekker, det er skoskapet også. Putt på noen små fargeinnslag så får du plutselig en helt ny gang uten så alt for store grep...:-)

Anonym sa...

kjøper skoskapene dine, de var lekre. herlig blogg!!!

Cara

Anonym sa...

hvis du mangler farger, kan du jo sy deg en stilig vimpelrekke og henge opp! En med mange sprelske farger.

hilsen

something else

Anonym sa...

Småpål: "sommer, sommeer, SOMMMER.."

Eva sa...

Mange trender blir man fort lei av, aner ikke hvor mange ganger jeg har skiftet stil. Husker jeg hadde stua full av indianere, masker og afrikansk stæsj.Man blir selvsagt inspirert av blogger og interiør blader. Din blogg inspirerer meg mye. Jeg prøver å finne en personlig stil. Jeg kjøper ting jeg synes er fine og praktiske, prøver å tenke at det skal vare lenge, ikke bytte ut hele tiden. Men, man går i fellen hver gang. Jeg liker gjenbruk og retro stilen, men også Green gate og landlig stil. Ja, det blir et sammensurium uten like, men jeg liker det, det er det viktigste.Lykke til med ny gang!!

Kari sa...

Skoskapene dine gjorde at jeg fant fram til bloggen din. Husker ikke helt hvorfor, men etter det innlegget har jeg fulgt deg fast. Blir nesten litt nostalgisk jeg...

Jeg klarer ikke helt å holde samme stil. Først var det hvitt og svart i litt stram design. Så falt jeg veldig for Shabby Chic stilen ett års tid, men har nå funnet ut at det heller ikke er helt meg. Nå er det et det fargende hvitt, grått, sort og litt støvet lilla som gjelder. Hva jeg skal kalle stilen min, aner jeg ikke...

Kari :-)

Anonym sa...

Bare ett forslag; selg skoskapet og kjøp et nytt å boltre deg med ;) Syns det er alt for kult til å bare males over!!

Related Posts with Thumbnails