søndag 23. januar 2011

Pandakakepynt


For noen dager siden fikk jeg en melding fra min eldste datter på Facebook.  Hun er en ihuga fan av bloggen Passion 4 baking , og hadde funnet en middagsoppskrift som hun ville teste ut. (*Skinke og potetgrateng, på side 2) Hvis du kjøper ingrediensene, så kan jeg lage middag skrev hun - og da er denne damen ikke vond å be.

Dermed satte Emmeline og Kjøkkensjefen kurs for delikatessebutikken, og så startet jakten på ingrediensene. Jeg hadde aldri hørt om cheddarkrydder, men det måtte de vel ha? Etter en intens gjennomgang av minst tohundre krydderbokser, måtte vi gi tapt.


Det var da Emmeline kom på den glitrende ideen at kanskje den internasjonale sjappen oppi veien kunne være løsningen. I alle matspalter skriver de jo alltid så mye om hva man finner på såkalte innvandrerbutikker. Jeg er litt usikker på om dette er et politisk korrekt butikknavn, men vi kan i alle fall slå fast at det var høy sydenfaktor i vår butikk. Innenfor døren satt det fem eldre herremenn på vaklevårne krakkker, og nippet til sin tyrkiske te. Ingen av dem kunne svare på om de hadde cheddarkrydder. De bare smilte og nikket og pekte på hvitløken .


Jeg tror ikke de vet hva det er, hvisket Kjøkkensjefen, men har man først satt beina sine i et internasjonalt miljø, må man jo gi det en sjanse. Dermed inspiserte vi hylle etter hylle, og på avdelingen for tvilsomme oljer fant Kjøkkensjefen flere halvkilosposer med kakepynt til den nette sum av 15,90. Er dette kakepynt? spurte jeg, hvorpå de fem herremennene fortsatte med smiling og nikking.


Herligheten så billig jublet Kjøkkensjefen, som så for seg en fremtid med uendelige mengder muffins og dertil egnet kakepynt. Dermed drasset vi med oss en kilo kakepynt, og lot cheddarkrydderet seile sin egen sjø.


Vel hjemme åpnet Kjøkkensjefen kakepynten, og slo raskt fast at det som LIGNER på kakepynt ikke nødvendigvis er kakepynt. Det er salt og mystisk, og ganske pent -men helt ubrukelig!


I dag har jeg derfor i reneste Fru Fly stil satt kakepynten på hyllen. Der poserer den så pent i Norgesglass, med etikett fra GG som bør få påskriften:  UKJENT PYNT TIL PYNT PÅ PYNTEHYLLE NB: KAN IKKE BRUKES;)For dere som lurer på om vi fant Cheddarkrydder? Joda, klart det. Emmelines datter hadde helt glemt å si at cheddarkrydder selges på KINO (* av alle ting) –og trenger du sjokoladekrydder til popcornet ditt, så selger de det også;)


Av ren nysgjerrighet lurer jeg på om noen av dere har anelse om hva vi har kjøpt? På posen står det så pent at vi har kjøpt Tapioca Pearl Mix og det er bilde av Pandabjørner som spiser Pandablader....eller hva det nå heter. Det ser jo også ut for at det er pandablader i kakepynten, og det er da jeg lurer på om dette er kakepynt for Pandabjørner? Hvor aktuelt er det liksom å selge en palle med slik kakepynt? Er det mer vanlig å ha en Panda hjemme enn jeg vet om? Og spiser virkelig pandaer kakepynt til hverdags? 


Jeg håper virkelig at noen kan gi meg et svar på dette mystiske fenomenet, og må samtidig få anbefale Skinke og potetgratengen til Passion4Baking. Den var knallgod, også uten Cheddarkrydder;) GOD SØNDAG!


41 kommentarer:

Anonym sa...

Ingen aning hva denne "kakepynten" kan være, men pene farger var det;)
Laila

Gry sin lille verden sa...

hehe... måtte smile for meg selv når jeg leste dette :-) Jeg ante heller ikke at det var noe som heter cheddar-krydder - men da vet man det.

Mystisk "kakepynt". Blir spennende å se om noen kjenner til dette :-)

Ha en fin søndag videre!

Turid sa...

Kostelig :-) Du finner ihvertfall bruksområder, selv om det er noe annet enn først tenkt, den skal du ha! ;-D
Matvareguiden.no sier forøvrig om tapioka: 'Tapioka er nyttig til å jevne supper, stuinger og puddinger. Deilige desserter blir laget av tapioka kokt i melk; de er enkle å tilberede, men må røres konstant under kokingen for å unngå klumper.'

Ha en fin dag! :-)

Karianne sa...

Er visst en slag sstivelse som potet mel. Søkte på google og fikk opp dette: "
Tapioca is basically a root starch derived from the cassava, or yuca plant. It's often used to thicken soups and sweeten the flavor of baked goods, and it makes a dandy pudding.

Hvis det er pearl tapioca du skal bruke kan du bruke sago gryn i stede"

Anonym sa...

http://en.wikipedia.org/wiki/Tapioca

Julie sa...

Hei, perlene er til å lage Bubble tea, populært i asiatiske land :)

http://en.wikipedia.org/wiki/Bubble_tea

http://whatscookingamerica.net/BubbleTea.htm

Pinkeline sa...

Alt kan googles...
Perlene er til å lage Bubble tea, populært i asiatiske land :)


http://www.ellenskitchen.com/faqs/tapioca1.html

http://en.wikipedia.org/wiki/Bubble_tea

Anonym sa...

Jeg har også holdt på å gå fem på, men damen i butikken advarte meg heldigvis - hun sa at det var sagogryn. Stemmer det tro?

Hilsen Kari

Anonym sa...

Ser at du har fått svar på kva "kakepynten" er. Er i alle fall superfin som hyllepynt.
Eg hamstrar alltid cheddarkrydder og anna krydder - og MASSE kakepynt kvar gang eg er i Sverige.

Takk for at du gjer dei litt gustengrå januardagane litt lysare for oss lesarane. : )

Masse klemmar fra Kringlepipen

Hege sa...

Spent på om du finner ut om denne kakepynten jeg,hihi.

Den gratengen så bare nydelig ut.
Tror jeg vi skal prøve oss på også ;o)

Hege-Mamma til 3

Elisabeth H. sa...

Skinke og potetgrateng hørtes godt ut så jeg gikk inn på siden og lot meg friste trykket på skriv ut og da kom det 45 sider !!!!!!!!! Er ikke veldig glup når det gjelder PC så jeg klarte ikke å stoppe det...Lekre oppskrifter, men neste gang skal jeg ha papir og blyant klar...Fortsatt GOD SØNDAG Elisabeth H.

Villa Björkenäs Backen sa...

Hej

Vad gott det ser ut och vilka fina bilder med fina motiver..

Det är första gång när jag är här
ska kika runt..

Ha en fin söndag kväll

Kram

Esther sa...

haha, artig historie:) Men de kulene var knallsøte da! <3
Men hvor på kinoen er det man får tak i slik? Her i byen er det skranke, og så er det en "godtebutikk" innenfor der igjen. Er det i en sånn "godtebutikk" man spør etter det? :)

InstatreffNorge sa...

http://bo-bedre.no/article/46575-asiatisk-fruktsalat?utm_medium=tag&utm_source=bo-bedre.no

Se sååå fin fruktsalat du kan lage:):)

Lene-Mari Karlsen sa...

fant en beskrivende video om hvordan du lager bubble tea av tapioca perlene du har kjøpt :P

http://video.about.com/chinesefood/How-to-Make-Cold-Bubble-Tea.htm

Stine sa...

Salt? Hmm.. Fancy chips krydder? :) Jeg synes du skal ha pluss for å tørre og prøve ting jeg :) hehe

Beth sa...

Ja, ja, så får kakepynten være hyllepynt i pene glass!
Maten så kjempegod ut selv uten dette mystiske krydderet! :-)

RumahKami sa...

Hei Emmeline, så morsomt at du kjøpte de "kakepyntene". Jeg er fra Indonesia, og der bruker vi sånne for å lage flere slags desserter. Med kokosmelk og palmesukker.. kjempe godt !! :) :) Man koker de sammen.. kanske jeg sender deg en oppskrift for det ? Godt også i buble tea som noen nevnte. Det ser pent ut i glasset da ;)

RumahKami sa...

Hei Emmeline, så morsomt at du kjøpte de "kakepyntene". Jeg er fra Indonesia, og der bruker vi sånne for å lage flere slags desserter. Med kokosmelk og palmesukker.. kjempe godt !! :) :) Man koker de sammen.. kanske jeg sender deg en oppskrift for det ? Godt også i buble tea som noen nevnte. Det ser pent ut i glasset da ;)

Anonym sa...

Skriver under tvert på at den skinke og potetgratengen er knallgod! :o)
Vi hadde den sist uke her i huset! ;o)

Rosa sa...

haha, ser du har fått mange gode svar for tapioka-pynten din... eg ventar i spenning på "Bubble Tea"-innlegg!

Den tok seg uansett godt ut i hylla, då!

God veke i vente!

Anonym sa...

haha. Sånn krydder har jeg hjemme, fordi at jeg elsker popcorn. Har faktisk kjøpt det på kinoen. I det siste har jeg funnet ut at det også kan brukes i mat. Etter åha hatt det i skapet i 2 år, og kun vært brukt på Min" del av popcornet.
Karin fra St.nes

Anonym sa...

"Kakepynten"kan samanliknast med sagogryn,so ein kan koke suppe og puddinger av.


Helsing ein kokk.

Drømmen om en eplehage sa...

Du altså :D Ler jeg godt her!!
Gått fem på i asia sjappa selv noen ganger og jeg hadde ikke tatt dette for noe annet enn pandakakepynt selv heller.
Ser jo nå av svarene dine at dette kan bli te, så nå forventer jeg en oppdatering på hvordan den smaker altså! Selvsagt servert i GreenGate kopper som matcher fargene på pandakakepynttekulene.

Natti natt berta!

Miranne sa...

Ser av innholdsfortegnelsen at den inneheld "pandan extract". Er det å forstå som "pandaekstrakt" - på linje med "maltekstrakt", tru?

Anonym sa...

Hei! Eg bur i midtøsten, og har fått servert dette på resturanter her nede. Man får det etter man har spist for å friske opp i munnen, men det er jo uspiselig. Smaker såpe synest eg.....

Lene sa...

Det første som slo meg var at det ligner på sagogryn, som ble brukt til søte supper. Det ble vel på et eller annet tidspunkt ulovlig med fargede sagogryn i Norge (lærte jeg på heimkunnskapen i 1991), men husker det sto en boks hjemme hos farmor, som hadde slike duse pastellfarger.

Et oppslag i ordboka sier at Tapioka er brasilsk sago. Men du har kanskje allerede googlet tapioka pearls, som ga masse treff på google.com.

Anonym sa...

Tøft at du skriver om andres inspirerende blogger innimellom, det liker vi! Har tips om to til, denne: http://malenami.indiedays.com/2011/01/23/att-forklara-dagen-med-en-bild/ og denne:http://attvaranagonsfru.se/ Begge er koselige svenske blogger;-)sistnevnte skriver bra om hverdagslige ting... Et frikvarter i hverdagen, liksom din blogg...

Anonym sa...

For en herlig blogg du har. Supre innlegg gang på gang. Du skriver superbra, engasjerende og morsomt. God dag til deg og din flotte familie!

Mvh K

Linecas have sa...

Tapioca er det samme som Cassava. Google det. Her er en oppskrift du kan se på også. http://melonfish.com/?p=370

Monica sa...

Haha, tenkt jeg leste hele dette innlegget i den tro at overskriften sa PANNEKAKEpynt! Funderte litt på hva i alle dager pannekaker hadde med saken å gjøre... Hadde briller vært noe kanskje? :)
Håper du får sove godt i natt :)

Anonym sa...

Pandan extract er visstnok ekstrakt frå pandanplanten, og er en vanlig smakstilsetning i asiatisk mat;-)

Gratengen så gruelig god ut:-)

Anonym sa...

Hej Emmeline,

Kan se at du allerede har fået svar ang. hvad Tapioca er, men jeg kan dog ikke lade være med at sige, at vi her i Holland kan købe Tapioca mel i butikker fra østen.
Det er ikke dyrt. Tapioca mel har en konsistens ligesom kartoffelmel.
Tapioca er lavet fra Cassaverodden.
Tapioca (cassave) er glutenfrit og derfor bruges det bl.a. også til bagning af nogle former for brød/boller samt som bindmiddel i produkter som bliver lavet til glutenallergier.
Så længe leve Tapioca ;o)

Tak for dit(ne) dejlige indlæg - jeg nyder altid at kikke indfor hos dig.

Knus fra Charlotte

Anonym sa...

Vil bare tipse deg om noe som heter God søvn på apoteket.Det er mange som skryter av disse,men har du tatt en natt eller to og de ikke funker kan du like godt droppe det.De skal gi effekt med en gang.
Hilsen fast leser,Marlen

Husfruen of Hilltop House sa...

Sånne tapiocagryn husker jeg fra barndommen. De brukte min far da han lagde fruktsuppe til dessert.
De ble litt geleaktige da de ble kokt, og storebroren min lurte meg til å tro at det var fiskeegg. :-(
Ikke smakte de noe godt heller, men dekorative er de jo. :-)

Anonym sa...

Hvilken innvandrerbutikk var du innom ? Den på Vektertorget ?

hjertemynthe sa...

Hihi.. dette var morro å lese, du skriver så livlig! La meg til som følger, sånn hvis jeg trenger å smile, så vet jeg hvor jeg kan kikke ;)

Janne sa...

Heisann, håper jeg får svar selv om innlegget er 1 år gammelt. Hvor kjøpte du tapioca perlene? Har så lyst å lage hjemmelaget Bubble Tea :)

Janne sa...

Heisann, håper jeg får svar selv om innlegget er 1 år gammelt. Hvor kjøpte du tapioca perlene? Har så lyst å lage hjemmelaget Bubble Tea :)

Anonym sa...

Nå kan du få kjøpt Bubble Tea på Grunerløkka, Chacua, i Oslo. Var der i dag og kjøpt meg 3 stk. Det var kjempe godt i det varme været ;)

Hils fra Daw

Anonym sa...

De har sånt Cheddar krydder på Meny :)

Related Posts with Thumbnails