søndag 18. juli 2010

Grillfest med hjemmelaget potetsalat


Emmelinefamilien er ingen utpreget grillfamilie, men hver sommer pleier vi å ha grillfest på altanen her på Solbakken. I dag var vi 16 mennesker med stort og smått, og da er solseilet godt å ha -både som som skjerming mot sol og mot regn.


Det blir ingen grillfest uten hjemmelaget potetsalat med egg. Denne versjonen er fast takst i Emmelinemannens familie, og Emmeline har rappet oppskriften fra sin svigermor -superenkelt og supergodt! Du syns kanskje det høres spesielt ut med egg i potetsalat, men det anbefales. Oppskriften til en stor porsjon kommer her:


Kok 10-12 poteter, men pass på at de ikke koker for lenge. Potetene bør være faste i konsistensen. Skrell potetene og skjær dem i ganske store deler.


Kok 8 egg som deles i båter. Skjær en halv purreløk i smått. Vend egg og purreløk lett inn i potetblandingen.


Et beger lettrømme og en pakke lettmajones røres sammen. Tilsett salt, pepper og krydder etter ønske.Hell denne blandingen over poteter, egg og purreløk og rør godt. Blandingen kan gjerne stå kaldt en stund, før den serveres som tilbehør til grillmat eller stekte karbonader.


I tilfelle regn hengte Emmeline opp vimpler inne i stuen også. Dermed er vi klar for sommerfest når det måtte være.


Litt verre er det at Emmelines hvite Ektorp er så skitten at den må vaskes. Derfor må brunt trekk (*som Emmelinemannen trumfet seg til å kjøpe på salg) fungere som vikar. Jeg er s k e p t i s k til brunt trekk. Det gir ikke akkurat den ultimate sommerfølelsen, så det må nok av igjen så snart tørkeværet står oss bi!


Håper dere har fine sommerdager alle! Er snart tilbake:) 



35 kommentarer:

Haust sa...

Potetsalaten høyrest knallgod ut! Lagrar oppskrift til neste grillseanse!

Inger sa...

Hørtes ut som en kjempegod potetsalat! Må prøves :) Syntes Ektorpen var fin brun også jeg (vi har faktisk det som ekstratrekk vi også :)

Noatunfrua sa...

Dette hørtes godt ut!
Jeg laget potetsalat selv for første gang for noen uker siden.. SÅ mye bedre enn kjøpepotetsalat, jo :)

Så fantastisk nydelige vimpler! Herlige stoff :)

Nina sa...

Hjemmelaget potetsalat er best! Jeg har oppskrift fra min mor som er veldig lik Emmelinefamilien sin, men vi bruker rød løk og sylteagurk (finhakket) i stedet for purre. Skal prøve din variant. Og egg er kjempegodt i potetsalat! :)

Marit sa...

Hjemmelaget potetsalat er absolutt best, men jeg har aldri smakt med egg i - så det skal testes bare været blir bra nok til grilling!
Flotte bilder fra deg :)

Kari sa...

Vi har også det brune trekket, etter at mannen i huset insisterte. Sukk! Han ville ha alt annet enn hvitt. Nå har jeg bestilt vareprøver fra Bemz.com. Tror kanskje grått er bedre enn brunt.

Kari :-)

MissMette sa...

Å, så nydelige vimpler ♥ sommerlig og nydelig.... og tusen takk for at du deler oppskriften - denne hørtes knall god ut!!! - skal prøve den ved neste goværsdag og grilling... Ønsker deg en fortsatt fin kveld. Klem fra Mette

Synnøve sa...

Nå fikk jeg lyst på potetsalat!!! Denne hørtes kjempegod ut.
Håper du får mye etterlengtet sol snart - ha en fortsatt god ferie :)

Lady E sa...

For et nydelig sommer sted dere har, kjempe misunnelig..

Ha en strålende ferie.

Rosa sa...

Åh, heimelaga potetsalat er noko av det aller aller beste eg veit! men, det må vere mamma sin heimelagde ;) Den har sylteagurk og litt eple i, og er både frisk og god, trass mengdane med rømme og majones.

Nyt dagane vidare, det gjer me i Kristiansand :D

Unknown sa...

Hemmalagad potatissallad slår alla färdigköpta varianter. Trevlig blogg du har!

Tullefrans sa...

Denne oppsrkiften skal definitivt prøves ut! Man blir jo sikkert som en helt å regne om man dukker opp med denne på en sommerlig grillfest. Takk for tipset!

* Hege`s Cute N Cool Blog * sa...

Hei :)))

Likte vimpelen din ♥ Nydelig lekker!!! Elsker potetsalat...men uten egg...liker ikke det jeg hehe...har aldri hørt om potetsalat med egg før...sikkert godt for dem som liker egg :))) Dere har vel kosa dere masse tenker jeg ♥

Ha en fin sommer videre :))

Klem klem :)

Line fra huset på landet sa...

Det var fint med en ny oppskrift på akkurat dèt. Takk Emmeline. Jeg..i grunn hele familien..har begynt å gå ganske lei av vår egen oppskrift. Ikke det at den ikke er god..for det er den faktisk. Men når grilling står på menyen hver dag det ikke bare er fint vær..men faktisk opphold hele dette sommerhalvåret, ja..da kan man bli litt lei..ja, faktisk dèt faktisk.
Så, denne oppskriften her skal prøves, med andre ord. Likte særdeles godt at den var så enkel:)

Forresten...lekker vimpel. Har du oppskrift på hvordan å sy den forresten ?

Fortsatt god ferie:)
Klemmer i fleng, Line

Anonym sa...

Potetsalaten må prøves!
Og så har jeg uheldigvis kjøpt et solseil på netthandel til "en billig penge," men vi har strekt det ut,halt og dratt, og ikke fått tatt det i bruk enda.. har problemer med å få feste det!
"Nok et netthandel-bomkjøp fra fruen "i flg. min mann. Jeg får vise han ditt billede! Alt går med tålmodighet og kløkt! (?)
mor til 4

Anonym sa...

Hmmmm.....Det der va jo "min" potetsalat. I tillegg har jeg sylteagurk i små biter, litt saft fra sylteagurkene i + litt sitronsaft. Den er nydelig, og alle ber om oppskriften :-)
Borgny

Christinas låvebutikk sa...

Nam, denne må prøves!!
Ha en nydelig sommer videre!

ANETTESHUS.COM sa...

Så deilige og sommerlige bilder!! Grilling med mange til bords er alltid knall-kjekt:) Potetsalaten hørtes kjempe-god ut, den må prøves - jeg lager alltid min egen, men har aldri prøvd med egg;)

Ha en fortsatt FIN SOMMER!!!

Klem klem
Anette:)

Ruths datter sa...

Potetsalaten må kanskje prøves. Virker god den.
Klem og kos deg på ferie

Fra drøm til virkelighet sa...

Heisann! Jeg trot den salaten må prøves! Den så veldig fristende ut. Vimpelen var bare skjønn! Ha en fortsatt strålende dag.

Elin :)

Stine sa...

Kjempemorsom oppskrift på potetsalat. Den minner litt om det vi her i familien kaller eggesalat. Den består av egg, purre, majones, melk og krydder. Eggesalaten brukes for det meste til spekemat, men nå skal den prøves ut med poteter og rømme i :)

Ha en fin mandag!

Anonym sa...

Potetsalat med egg er deilig.
Men lettmajones og lettrømme er ingen høydare, ordentlig fete saker må det være for gi god smak. Husk man blir ikke grønn av å spise grønnsaker, og heller ikke fet av å spise fett.

Monica sa...

den potetsalaten hørtes bare såååå god ut og egg oppi må jo bare være kjempegodt, omtrent som en blanding av potet og eggesalat dette her. Pleier ha litt rødlø enten ved siden av elle ri jeg, dete r også veldig godt, ogå sylteagurksaft. ønsker deg en videre fin sommer. klem monica

Karma sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Karma sa...

Herlig vimpel:) Hvor har du fått tak i den? Ser foresten etter greengate i metervare, har du noen forslag? :)

Litt om meg: sa...

Så fin side du har. Fortsatt god sommer :)

Anonym sa...

Hei. Denne oppskriften er faktisk ganske lik den jeg selv bruker. I tillegg steker jeg opp små bacon-terninger (avkjøles godt og blandes i) Kjempegodt:)))
Fortsatt god sommer
Hilsen Marit

Villblomsten sa...

Potetsalaten hørtes kjempegod ut :-)
jeg har smakt med egg i før - og det er kjempegodt :-)
nydelig vimpel :-)

tonje boganes sa...

Potetsalaten hørtes veldig god ut. Må prøve den oppskriften ved neste grillings.
Ha en fin sommer du også!
Tonje

mimmi-leone sa...

Takk for oppskrift, den skal jeg prøve.

Ønsker deg en fortsatt fin dag!


Mvh Mimmi-Leone

Allis i Eventyrland sa...

Den potetsalaten hørtes kjempegod ut! :)

Fru Usken sa...

Takk for oppskriftå:) e alti kjekt å prøva någe nytt:)) hørtes koseligt ud m sommarfest, hadde og store plana om d, mn pga vere har d isje blitt någe av, så sånn va d... komme sterkt tbage neste år tenke eg når m har fått oss inn i nytt hus å alt, å isje har så mye å tenka på - i tillegg t vere;)

helen og gutta sa...

den hørtes knallgod ut, og må virkelig prøves ut ved første anledning.

Mamma sa...

Alternativt trekk til sofaen din; ikeas "nye" svanby beige. Litt finere stoff enn blekinge stoffet, pluss at det får litt dybde i forhold til det hvite. Ikke fullt så beige som "vikar-trekket" ditt :)

God sommer!!!

Vibeke / Mammas Hus sa...

Takk for oppskrift!


Egg hører til i potetsalat, jeg pleier å kjøpe og piffe opp med purre og egg. ;)


Fortsatt god sommer!

Related Posts with Thumbnails