lørdag 4. juni 2011

Emmeline goes Feng Shui.


Denne våren har jeg virkelig klart å holde meg på matten når det kommer til interiørshopping. Om jeg ikke akkurat har klart å bli helt Feng Shui -aktig, så har jeg iallefall klart å begrense meg litt. Jeg har i tillegg hatt en brukbar opprydning i skuffer og skap. Store mengder stoff og garn er donert vekk til gode formål.


I dag har Emmelinemannen levert tre svære sekker med vattepper, og matchende puter til Fretex ( på Lagunen -for dem som lurer;) Emmeline lukket bare øynene, og tenkte at det sikkert er noen som kommer til å få glede av tingene. Jeg reddet imidlertid gulvteppene fra GreenGate, og de hvite sofatrekkene til Ektorpen --det får være måte på.


I ryddeprosessen har jeg nå kommet til skapene på kjøkkenet. Jeg kan ikke ha skapene fulle av fine kopper og kar som jeg ikke bruker hver dag. Jeg må rett og slett kvitte meg med alle hverdags-servisene, sånn at jeg kan få brukt de jeg liker aller best. Farvel hverdag - Hello Glamour! Det er jo en kjent sak at jeg er utrolig svak for kopper. Jeg skjønner egentlig ikke helt hvorfor, men jeg må bare bort for å sjekke alle kopper som kommer i min vei. I alle butikker. I kaffebesøk. I lunsjen på jobben. På kafé. Ja, til og med på frisøren.


Alle fine kopper memoreres og legges inn på den mentale harddisken. Etterhvert har jeg begynt å kategorisere folk etter koppesort også. Vis meg din kopp -og jeg skal si deg hvem du er;)
Du har Figgjo-jentene som er nostalgisk anlagte. Som liker å lage rips-saft, som er økologisk bevisste og positive til gjenbruk.


Så har du Spode jentene som går for det klassiske og tidløse. Som heller bruker mye penger på et pent servise, enn å fylle skapene med kopper i alle slags fasonger. Spode jentenes strake motsetning finner du i Mummikoppsamlerne.


De lar hyggefaktoren overskygge stil og eleganse, og vil gjerne identifisere seg med Mymlen (*drømmende) My (*tøffere enn toget) eller Filifjonka (*litt snerpete, men også usedvanlig slank) Haffifnattene ( *glad i tordenvær og tekno) eller Hufsa (*iskald individualist med dårlig sosial kompetanse)Så har du GreenGate damene. Eller polkadottklubben. De slenger rundt seg med mange upraktiske lattekopper, som egner seg best til pynt. De har gått fra å være en liten romantisk gruppering, til å være over alt. Man åpner ikke et eneste interiørblad uten å se en GreenGate kopp på et av bildene...


De mest trendy bloggedamene--trend-setter-spotte-koppe-damene har selvfølgelig skjønt at GreenGate og Pip er Yesterdays News.


I stedet digger de Mano kopper i pastell. Siden det både er design og det hotteste på koppefronten for tiden;)


Etter at jeg for mange år siden skjønte at jeg hadde en koppefetisj, har jeg forsøkt å begrense innkjøpene. Likevel går jeg fremdeles på enkelte blemmer. Jeg startet friskt med å være Spode-jente, noe som viste seg å være veldig dyrt. Dermed gikk jeg over til å være Greengate-entusiast, siden det tross alt ligger nærmere min Holly Hobbie-identitet.


Innimellom har jeg hatt noen små sprekker ved å kjøpe 12+6 kopper hos Kremmerhuset (*grunnet fin farge) 8 kopper hos Laura Ashley ( *tenkte jeg burde ha noen med striper som en kontrast til alle prikkene.)


I vinter slo jeg til med å kjøpe 14 krus fra Cath Kidston ( *likte så godt kombinasjonen av polkadotter/fin farge/fint mønster) -og jevnt og trutt  har jeg presset nye kopper inn i samlingen. I skrivende stund er det ikke plass til en eneste liten tannpirker mer i dette huset. Dermed er det Time to Say Goodbye --til de gamle hverdagskoppene fra Ikea og deromkring!


Hvordan er det med dere? Har dere skapene fulle av saker og ting som dere ikke bruker? Klarer dere å kjøpe kun det dere trenger? -og hvilken kopp velger du?62 kommentarer:

Helene sa...

Hei
Er nok en green Gate dame med upraktiske lattekopper som egner seg best til pynt ;o) Men hvem søren har sagt at alt skal være praktisk da ;o)
Ha en fortsatt fin kveld med ryddesjauet ditt (synn jeg ikke bor nærmere for da hadde jeg nok prøvd å få kapret noen av vattepenne Emmelinemannen har fraktet bort....)

Emmeline sa...

Hehehe:) Jeg kan love deg Helene, at jeg nesten er på vei opp til Fretex for å sjekke hva han gav bort...
For jeg vet ikke helt hva det var. Jeg så bare at det var stappfulle sekker og at det var tepper og puter i alle sekkene.

Vel vel... Jeg overlever nok med de mange teppene jeg har igjen;) Man plasserer ikke tre sekker med tepper i boden om man har bruk for dem i det daglige;)

Sjuskeline sa...

Hallo! Jeg har hundrevis av Figgjokopper, fordi de er fine! hater ipssaft og gjenbruk og modellfly.... ehhhh. det er vel ikke relevant.... God kveld :-)

Olstad sa...

Driver og drevet med det samme som deg i hele vår. Jeg har ryddet opp i skapene på kjøkkenet og besluttet og beholde det hvite service alt annet må vike.

Heldigvis kom bloggedamen Fjordheim å kjøpte hele Green Gate samlingen så jeg vet alle Latte koppene lever videre i en lykkelig bloggverden.

Ønsker deg lykke til videre med rydding det er vanskelig men jammen er det godt å få gjort også.

Siv Iren sa...

Defintivt en Figgjo-dame. Noe man ser klart ut av dette innlegget som er likt ditt, men med en tydelig "Figgjo" sleng. http://mamma-siviren.blogspot.com/2010/10/si-meg-hvilken-kopp-du-velger-sa-skal.html

Ønsker deg en fin kveld! (og om du har noe figgjo som skal bort så vet du hvor du skal sende det. Ikea byebye ...)

Moccamamma sa...

Jeg er en Edme-dame, og Spode-dame, en sånn som satser på det klassiske og trygge, som holder år ut og år inn. Det er best slik, siden jeg ikke er så flink til å kvitte meg med ting - da bør de helst være gangbare over tid :)Den eneste som har Mummikopp er mannen i huset :)

Moccamamma :)

ralfefarfars paradis sa...

Spode: Nei
Figgjo- mokkakopper- nesten aldri brukt- men fiine...
Mummi: 1 stk og det er storebror sin
GG: JA-og det bruker jeg hver enda dag...synes lattekoppene er utrolig anvendelige til det meste..siste nytt er at min søster har gått til innkjøp av diverse GG for første gang- og når hun skulle forklare meg hva hun hadde kjøpt så henviste hun bare til din blogg...hva skal man med GG katalogen;)
Mano:Nei
Jeg har kopper fra Høganæs som jeg bruker også..og ellers så har jeg selvfølgelig alt for mange kopper og kar...jeg stod faktisk inne på en butikk med Spode og vurderte sterkt om ikke dette var noe jeg burde samle på- HJELP sier jeg bare;)

Bente sa...

Jeg liker både Mummi og Spode! ;) Drikker helst kaffe av Hufsa og Hattifnattene sånn til hverdags. Koko, men glad i fine ting!

Monica sa...

Jeg har i dag hatt en "liten" opptelling i koppesamlingen min, og kommet til ikke mindre enn 98 kopper. Alt for mange vil de aller fleste si, jeg kom frem til at jeg MANGLER to... 100 er liksom et mer passende tall... Jeg vet jo at jeg ikke kommer til å stoppe ved 100 selv om jeg sier det til meg selv, men lurer nå fælt på hvilken kopp som skal få æren av å bli selveste nr. 100! Siden den lokale Green Gate selgeren nå bare kaller meg "Green gate damen" tror jeg vi alle vet hva det blir - må bare vente til jeg kommer meg på den neste Green Gate butikken siden jeg blir litt flau av å besøke den lokale for ofte... Jaja, det kunne vært verre, kopper er jo ikke farlig hverken for miljøet eller for helsen :)
Klemklem

Trine sa...

huff så mye lekre koppa du har Emmeline.. Vil gråte når æ åpne skapan her.. hehe..
Her har vi Pepsi glass, coca cola glass og øl glass i forskjellige varianta (og alle har store reklamenavn vel å merke..)
Så over i kopper og krus skapet så finner vi litt hips om haps.. racerbil krus, julekrus, villmarkskrus, ponduskrus (som æ ikke får ta i av gubben..hehe) og ellers masse stygge krus..
Som du sikkert skjønne så e detta endel æ har løst å få endra på temmelig snart.. kaste ut alt og kjøpe en serie med middagsservice, glass og kopper.. Førr her e det ungdomsbule de lux bak kjøkkenskapan :P

Whitebite sa...

Green gate 4ever.
Men kan ikke si at jeg synes det er noe særlig at så og si alle har oppdaget GG nå. For 3 år siden kjente jeg kun meg selv som hadde GG.
Er ikke så begeistret for å ha det som alle andre har.. If you know what i mean.
Har for mye i skapene mine ja. Trenger større kjøkken, eller vent..større hus.

Anonym sa...

Håper du har lagt merke til min vakre tekopp i rosemønster. Når det gjelder kopper er jeg muligens det du kaller "spode-dame", men har fått litt dilla på figgjo i andre serviser, men har ikke fått tak i kopper ennå... Det lønner seg nok å rydde opp i blant, ja - ofte er det noe som bare står og står i skapet og tar opp plassen, uten at det kommer i bruk....

Siven sa...

Har ikke koppefetisj i det heletatt. Eller jo det har jeg jo, men bare i letingen etter den PERFEKTE. (som jeg ikke har funnet enda).

Hjemme stod det først 2 av disse koppene med fjes på (dere vet... de som en kjøper på Rimi), etter det gikk jeg til investering av to helt enkle hvite kaffekopper, i fornuftig størrelse (fordi jeg fikk gjester og trengte en kopp til hver). Nå har jeg også kjøpt 6 hvite kopper fra IKEA, fordi jeg fant ut at jeg ikke orket å vaske kopper SÅ ofte.

Ja, på koppefronten er jeg tilnærmet minimalist og er nå livredd for å bli kastet ut av det gode bloggeselskap.... :S

Åshild sa...

Jeg sorterte ut alle "herfra og derfra" kopper for noen år siden. Vi har det litt robuste Ministrå på kjøkkenet og hvit Bogstad som penservise. Begge fra Porsgrund. Vi har faktisk 24 av de tynne små kaffekoppene i Bogstad. Med plass til å dekke til veldig mange og et sært behov for å dekke likt til alle er det lurt ikke å skifte verken smak eller servise.

Min Verden sa...

Den fineste koppen jeg har en min store te-kopp med Gallicarose printet på. Den kjøpte jeg i fjor sommer og har brukt den siden. Ellers er skapene mine fulle av koppestell med jordbær, greengate i forskjellige varianter - noen ekstra pene kopper (to forskjellige sett) - og et arvet sett, som bare er til pynt... forøvrig har jeg endel stygge kopper som ikke er mine med fly og speidersymboler på... say no more! Lykke til med roen i skapene. Kjekt å få ryddet plass til nye kopper... Hanne

Lin K sa...

Jeg må ha noen billige IKEA-kopper, som mannen kan ha kaffen i. Kaffekoppene settes de merkeligste steder, både ute og inne, så risikofaktoren er høy. Kopper fra 365-serviset er ypperlige, og fargene velger jo jeg ;)

Selv har jeg forelsket meg i Wik & Walsøe sine krus, først la jeg min elsk på Alv-mønsteret, men de nye er også utrolig fine! Fasongen er jo den samme, så da blir det nok flere mønstre etterhvert.

Henriette sa...

Hmm,jeg har skapene fulle av kruser fra alle plasser jeg har vært...Bringer gode minner om fine turer...Kommer nesten alltid hjem fra tur med et nytt krus...

Fjordheim sa...

Er nok en blanding. Har nå, pga bruktkjøp, en god del green gate kopper. (Ser Olstad alt har skrevet om det i en kommentar)Slike en ikke kan drikke varmt fra ja. Men er kjempefine til pynt eller som godteskåler. Er jo også fine til kald drikke.
Men til hverdagsservise har jeg figgjo. Og så har jeg et flott stavanger flint til finservise.
Men jeg har som mål- merk ordet mål- å bare kjøpe brukt. Desverre ikke alltid en klarer å holde det nei. Ønsker deg fortsatt lykke til med ryddingen :)

hobbyvimsa sa...

Heisann!!

Kjenenr til koppe problemet,jeg har også dilla på glass.Har fått beskjed av mannen om at han ikke henger opp flere hyller og skap nå,så her er det ikke plass til mer.
Har ikke eneste green gate kopp,men det er ikke fordi jeg ikke syns de er fine:)

Ha en fin søndag!!

Klem Linda:=)

Beate sa...

Jeg svelger alt! Skal ta en real opprydning jeg også når kjøkkenet skal pusses opp. *sukk*

Frk.Virrum sa...

..modig gjort å kaste skattene dine, trøsten er at man sjelden savner det etterpå.
Jeg har i snart ti år drukket min morgenkaffe av et stort, håndlaget keramikkrus fra Norsk Folkemuseun på Bygdøy. Jada..grønt med glaserte snirkler i.. Hva sier dette om meg, tro? Bare fordi det er stort, og godt å holde i..
Herlig lesning, lo godt, det er mye sant i kopp="mennesketype"..
Ha en super dag!

Anonym sa...

Her er det bare mummi koppene vi har! Brukes til alt; fine besøk, og til middagen.. har over 30 kopper, men gleder meg til det kommer nye!

beate sa...

ho,ho... kopper er tingen her i huset også! etter at vi erstattet alle overskapene på kjøkkenet med åpne hyller har det i grunn begrenset seg selv. jeg kvittet meg med alle kopper vi ikke lenger brukte dvs vi sto igjen med green gate og noen få andre kopper som tåler å stå på åpen hylle og glise...

ønsker deg en fin dag

klem beate

Jacta est alia sa...

Artig med alle koppene du skriver om, og hvordan man kan lese et menneske ut i fra koppene de har.Undertegnede samler på mummikopper, men har litt Green gate også

Når det gjelderalt mulig annet stæsj: En utrenskning er ellers noen ganger helt nødvendig.Stå på!

Karin sa...

Det kan gå med deg som med moren til en venninne, hun gav bort det meste ti Fretex etter hardt ryddepress fra voksne barn i julen. Men da ungene kom på besøk i påsken hadde hun til deres forskrekkelse kjøpt igjen mye av det fra Fretex. Hun påstod imidlertid at hun ...aldri....hadde hatt disse tingene i sitt hjem ;)

Trollmora sa...

Det der blå serviset du viser der oppe er til å svime av altså! Sukk.... drømme....

Men jo, jeg er en koppedame, men finner IKKE så riktige kopper for meg at jeg får lyst til å kjøpe et gruppe av dem.... så jeg har PIP, jeg har loppis, jeg har IKEA, jeg har morsdagskopper, jeg har arvegods... men jeg har dog 2 favoritter... den ene er en disneykopp som er rød med Minnie på... som størstetrollet kjøpte til meg da han var på første reise uten mamma`n sin og dro til Eurodisney... jeg elsker den koppen, men jeg er så redd for å ødelegge den at jeg bruker den sjeldent :) (Jeg fikk 2 da, en blå også... men den røde er sååå fin)

Så har jeg et damete, stor, sort/hvit-polkadott-krus på hytta... og nåde den som bruker det kruset altså! Det er MITT MITT og bare MITT... :)

På hytta hade det kanskje vært interessant å sett i koppebeholdnigen min, for der er det virkelig en representant fra hvert prestegjeld :)

Ha det fint du, med de fine koppene dine :)

Hvilken dame gjør disse koppene meg til forresten? ;)

Anonym sa...

Alltid like fornøyelig å lese dine innlegg!
Er ingen koppesamler, egentlig. På kjøkkenet har jeg enkle offwhite kopper fra Arabia, traust og solid! På stua Bogstad hvit og et service etter mormor. Og så kjøper jeg endel Mummikopper : )kos og hygge er nok min greie ja! Synes Mummimamma er helt suveren når hun renser bær ned i Mummipappas flosshatt! men yndlingskoppen min er fra den lokale keramikeren, med en frosk på : ) Vil du analysere d siste for meg? jeg kysser den ikke, drømmeprinsen har jeg vært gift med i over 30 år.
Hilsen Prusseluskan

Hvite tulipaner sa...

Hehe, herlig skrevet Emmeline!
Jeg er nok en blanding jeg, liker alt som kommer i min vei,og som er pent å se på selvfølgelig. Men så blir det gjerne med at jeg bare ser og ikke kjøper, siden min bedre halvdel stadig minner meg på at vi ikke trenger flere kopper.
Jeg har gått for de enkle men veldig fine Rosendahl Grand Cru i ulike varianter, både til hverdag og fest;)
Vet forresten hvordan det føles med å gi bort noe av det man har samlet på gjennom flere år. Hadde ryddesjau i vår, var både vemodig men også veldig deilig å kunne konstatere "tingene eier ikke meg, jeg eier tingene" ;)

Live sa...

Digger stilen din! Kjempe inspirasjon for oss andre interiørelskere:)

mona.z sa...

Har aldri talt koppene mine, men mistenker sterkt at det er tresifret;) Er svak for vakre kopper av alle slag, og liker både Nano, eva solo, house doctor, Sia......kan ramse opp i det uendelige. Favoritten for tiden er pastell lyseblå fra Royal Doulton, designet av gordon Ramsay. Veldig gode til kakao og cappuccino. Har ikke kopper fra Pip, men søt fløtemugge og sukkerskål;) Ellers er kjøkkenskpene overfyllt, og en storopprydning er påbegynt i tankene. Har prøvd å kvitte meg med statoilkopper og reklamekopper, men de dukker plutselig opp igjen. Min kjære kaster aldri noe, og hvis jeg har prøvd å smugle div. stygge gjenstander ut av huset, finner han dem igjen som en sporhund;) Ønsker deg en fin og solrik søndag, klem fra meg.

Keiserens nye trær sa...

Vi har det ikke likedan med kopper, vi har det med hele serviser... Det er dukker alltid opp noe fint man kan begynne å samle på, til tross for at skapene bevrer hver gang noe kommer ut av silkepapiret.
Har verken Green Gate, Mummi eller Mano her i huset, men et godt utvalg av Casagent, Designhouse Stockholm, et vell av løse som alle passer sammen og et Spode juleservise pakket ned på tetrisloftet...
Keiserklem

mywoolyadventure sa...

Kjenner meg igjen med det med koppene:) Begynner virkelig å fylle seg opp i skapene her, så nå kan jeg snart kvitte meg med de kjedelige koppene fra Ikea, og bruke de flotte koppene mine hele tiden:)

Ha en flott søndag:)

Lene sa...

Så mange fine kopper:-). Jeg har en mann som passer på at skapene ikke blir for fulle. Men kjellerboden derimot er meget full av gamle kopper og kar.Jeg like nok Figgjo best av disse koppene, men har dessverre ikke så mange. Er ikke lett å få tak i synes jeg.

Nattens dronning sa...

Hei - alltig gledelig når nye snertne innlegg fra Emmeline lyser opp dagen. Nattens dronning er klart å definere som en Figgjodame uten Figgjo og ripssaft men med islett av veldig mange andre sorter... Den prikkete Supersøsterkoppen fra Valby er den daglige favoritten fordi jeg fikk den fra søstra mi til jul. Sjarm leder laaaaaangt framfor stil her i huset! Leser bloggen din ene og alene på grunn av den artige framstillingsevnen:-D Ha en fin dag!

Christel sa...

Hei:) Jeg har middagsfat tallerken fetijs. Så gøy å dekke bord med noe nytt..Ofte blir de handlet på loppis, gjerne engelske med mønster på. Så er de jo så lett å stable;)

adales verden sa...

Yepp!
har i skrivende stund bært ut kasser og søppelsekker med ting tang....å sagt til meg selv at nå..skal det ikke inn noe mer på en stund..underlig dette at vi lar autopiloten styre innkjøp og pengeboka innimellom.
ha en flott søndag!!

Cathrines Kreative Hjørne sa...

Oj og oj! Og så jeg som trodde jeg var litt gær'n som ønsket å bytte ut hverdagsserviset fra Jäger i stråømster, som er 15 år gammelt (da var det også det bruktkjøp), og kjøpe meg no'nytt! Kan jeg ha god samvittighet, jeg nå da?! Jeg tror jeg er litt Spode-dame, men helst vil jeg ha Blå Fasan fra Burleigh. Men nå kan det hende jeg slår meg løs i Danmark, og kjøper et komplett servise, hvis jeg kommer over noe jeg liker. Er spent på hva du ender opp med nå.

Klem Cathrine :-)
på vei til Danmark i morgen!

RosaVerden sa...

Jeg velger Mummikoppen!! Men ikke alle sammen, kun en og det er den rosa der mummitrollet og snorkfrøken er kjærester, den er bare supersøt og gir meg skikkelig god-følelse! Jeg har selvfølgelig også den matchende skålen.

Kjøper vi ikke alle ting vi ikke trenger? Det gjør ivertfall jeg, men pga. begrenset skapplass på mitt kjøkken må jeg likevel velge hva jeg skal beholde og hva jeg ikke skal beholde :-)

Anonym sa...

Jeg er og koppegal! Speider etter kopper overalt og kommer alltid hjem med kopper og krus når vi har vært på ferie. Jeg har greengate,Burleigh,Villeroy og Bosch,porsgrunn porselen,kopper fra kremmerhuset,engelske rosekopper osv osv... Det er ikke plass til en tannpirker til i mine skap heller. For å toppe det hele så har jeg en stor samling med miniatyrkopper !!!! Må innrømme jeg er litt flau når jeg ser hvor mye jeg har.
Klem fra meg

anita_senorita sa...

Ikea kopper og wiik og walsöe med alvemotiv år det i her :)

Anonym sa...

Hei. Digger bloggen din Emmeline:) Jeg liker veldig godt "sitron"krusene fra Ferdinand Finne:))

Bettum Villa sa...

Herlig innlegg med flotte kopper! Selv så har jeg ikke så veldig mange kopper, men det går i Ikea og diverse fargesprakende loppekopper.
Ellers så likte jeg veldig godt de Laura ashley koppene med striper.

Klem Madelén

Anonym sa...

Jeg liker kopper fra PP (Porsgrunn Porselen om noen lurte;-) De er mindre enn motekoppene og har ALLTID skål...nei jeg er ikke 90 år, hehe:-D
Hilsen Mette i sør

Gro aka emrille sa...

Her i huset går det ikke så mye i kopper egentlig (tallerkner derimot...). Har noen mumikopper, og ellers så går jeg vel innunder Figgjo-jenta (sjøl om rips er best som bær og ikke saft). Jeg klarer å holde meg unna nye ting, men er alt for svak for serviser fra 60-70-tallet. Kanskje et tegn på at man begynner å bli gammel og ser nostalgisk tilbake mot barndommens skatter???

Hverdagsmamma´n Anita sa...

Har off-white hverdagsservice fra Danske Marie Sohl.
Har 2 Mummi-kopper, og 4 til som er på vei. I pasteller :)
Ellers har jeg Green Gate i lange baner. Både latte og kopp med skål.
Jeg er en pastell- og polkadott jente!
Klem Anita

Mitt hvite hus sa...

Er nok den nostalgiske jeg... men en ting er sikkert...det var mange flotte kopper her hos deg... som jeg virkelig kunne tenke meg....

du er flink som rydder..og mannen bærer det vekk...hadde fått angst anfall hvis min hadde kjørt til Fretex uten at jeg visste hva det var...

ha en strålende fin uke

Klem Kerstin

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Härligt! Och absolut ett bra val att göra sig av med Ikea-kopparna och köra glamour och lyx även i vardagen. :-)

Själv har jag några Green Gate caffe lattekopper, som kun brukes till blomster. :-)
Jag föredrar mina Mumin-kopper, där begynner jag få ihop en samling, och så har jag de mer klassiska kopperne från Swedsih Grace. Och så samlingen med "kaffe koppar med fat" från bland annat Wedgewood.

Ja du ser, vi är nog väldigt många som har massor av kopper! Och som inte håller oss till kun en type. :-D

Tina sa...

Jeg er visst med i flere av koppe-klubbene.. Mummikopper, greengate kopper og gamle loppe-kopper:) Betyr det at jeg er en rotekopp? Spørs om ikke etusiasmen for kopper våkner i de fleste når man begynner å samle.. Entusiasme eller sykdom. Hehe :)

Li/Småtingene sa...

Du summerer opp det meste her, altså! ;-)
Skulle så gjerne vært en fornuftig (og rik?) Spode-dame, men har ikke tålmodigheten til å spare... Figgjo er morsomt, men finnes ikke her i huset... ikke økologisk, altså. GreenGate oppdaget jeg vel her hos deg (tror jeg), og har nå 6 stk upraktiske lattekopper - som jeg elsker! Skulle gjerne begynt å samle på Mano - vil jo gjerne være trendbevisst ;-) Men lommeboka (den igjen!) sier nei... Lillebror fikk Mummikopp til busdagen sin; og jeg har mange ganger tenkt at den trenger selskap... Men Mummipappa har klart seg alene lenge nå...

Super idé å kvitte seg med "hverdagskoppene" - man gidder jo sjelden å bruke dem i hverdagen likevel... ? Lykke til med koppeslanking!

Esther Christina sa...

Hmm..kjenner meg jo til dels litt igjen her. Bare at jeg mener at kjøkkenet er for lite, ikke at vi har for mye:P
I stil velger jeg meg nok Green Gate, men bare lyseblå prikker, grå prikker og Chloé. Liker best det duse og romatiske, og har nettopp ønsket endel boller og div fra IB Laursen velkommen inn i hjemmet;)

Men til gjengjeld har vi ryddet ut snart bortimot 10 poser med klær som kastes/gis til fretex! Og til mitt forsvar så har vi heller ingen serviser som funker når vi får besøk:( Vi har bare kjipt hverdagsservise og et besteservise som typisk nok har gått ut av produksjon(3 år etter vi giftet oss. Grrr)

Uansett, lykke til i opprydningen! Synes du er flink;)

Hjemme hos meg sa...

Hei!
Må le...kjenner meg godt igjen her ;)
Siste innkjøp er de fine Nille frister med om dagen...rosa med blomster OG polkadotter!!! Måtte visst bare ha de jeg ;)
Jeg har en ettåring i hus og han får alltid det servise jeg er lei og vil at skal knuse (les blå LUSO).

Alltid gøy å lese innleggene dine!
Og sååå masse fine bilder!
Har en give aeay på gang hvor du kan vinne en kopp ;)
Har forresten ryki på noen sånne også siste uka ;)

Klem Anette

Tante sa...

Kan emmeline muligens ta seg tid til å still en diagnose. Min koppsamling består av CK kopper, de med prikker, retrokopper,Figgjo, to kopper fra Rørstrands Bryllupsserie i sobert hvitt, serafinablått og gull og mine siste ervervelser, Rørstrands Swedish Grace i blå og grønne nyanser. Jeg eier ikke en eneste GG kopp, og det kommer jeg heller ikke til å gjøre. Har også en del kopper fra Iittala, gamle ting som sikkert er kjøpt av min mor en gang på 70-tallet. En og annen Arabiakopp er det også. Også noen Pantone kopper da. Hvilken type er jeg?

Anemone sa...

Her er det nok greengate-kopper som er favoritten. Jeg liker best kopper uten hank så de passer meg utmerket, selv om gjestene mine snurrer koppen sin en runde på leting etter hanken. :)

Du skulle ikke lage et lite bruktmarked på bloggen din da? Så kan du selge ting du ikke vil ha lenger. Så er det ikke bare bergens-bloggere som får glede av ryddesjauen din ;)

Anonym sa...

Å hvor jeg kjenner meg igjen Emmeline. Jeg er også en med koppefetisj, jeg har alt for mange kopper som ikke blir brukt, mend et hindrer meg desverre ikke i å kjøpe nye. Hvis du skal dømme meg etter min koppesamling kan du jo bare ta en titt på dette blogginnlegget: http://envriddverden.wordpress.com/2011/02/03/a-cup-of/

Ha en deilig dag og lykke til vidre med minimaliseringa ;-)
Hilsen Caza

Hanne sa...

Å ha flere kopper enn man trenger. Det hører da med i et godt liv. Gjør det ikke?
Her er det AS Hummer&Kanari, og jeg liker å se an mine kaffegjester for å finne ut hvilken kopp de trenger akkurat i dag.
Pludrehanneklem

Anonym sa...

Kjære Emmeline, huff jeg er tidligvis en lett bladning men mest Mummi med 15.stykk i skapet! litt GreenGate har jeg faatt med meg og saa er det jule kopper fra Spode, saa en enkel kopp er jeg ikke, takk faar din fine blogg saam faar meg alltid til aa smile.

Hilsen fra östkysten av Ísland

Ginadk@halden.net sa...

Herregud, hvis du skal rydde i koppene dine, vær så snill og send meg en mail hvis du skal rydde bort noe av spode serviset ditt, jeg kjøper de gjerne! Student med spode dilla :)
Ginadk@halden.net

Linda sa...

Heisan Emmeline:)
Jeg har så lyst å bli "Spode dame", selv om det er dyrt så kan jeg jo begrense meg til et par kopper i året (kanskje)..Men, saken er den at jeg ikke finner det noe sted, vet du om det eksisterer noen i Bergen som selger det?

Komadyret sa...

Jeg er vel en salig blanding av mummikopp elsker, pip digger og Liker godt figgjo, men har ingen selv.....har laget ripssaft EN gang, hehe. Bryr meg om miljøet men er vel ikke så veldig øko bevisst ;) ;) Digger beskrivelsene dine ;) Mano (små og skeve), nei heller mummi, det er de beste kaffekoppene til senseo maskinen vår ;)

Scandinavian Retro sa...

Artig innlegg! Ser jo at du har fått utallige kommentarer,så denne forsvinner jo i mengden, men synes du har både vittige og finurlige observasjoner om kvinner og kopper så dette var fornøyelig lesing!! Selv har jeg skapene fulle,sverger til rørstrand-vintage og nyproduksjoner fra iitalla og Arabia Finland. God kvalitet går aldri av moten. Ha en fin kveld!

yanmaneee sa...

lebron james shoes
stone island
ggdb
yeezy
jordan 1
yeezy
hermes
yeezy boost 700
cheap jordans
michael jordan shoes

Unknown sa...

h4n70d0e65 h4q19l6w20 n8s31u0c12 h9p71b5y44 i5f96k4x36 f8f01k0w63

Related Posts with Thumbnails