mandag 24. mai 2010

En verden i miniatyr


Uvisst av hvilken grunn, kan alle mine seneste kjøp føye seg inn i miniatyrenes rekker. Dette kakefatet i to etasjer har plass til ca åtte sjokoladebiter. Eføy på bøyle og miniorkideer som ikke akkurat hadde minipris, pynter også opp på bordet.


Det eneste som ikke er miniatyrisk hos meg for tiden er pelargoniumene mine. De vokser og vokser, og jeg gjødsler og styrer på--men kommer det blomster?? Oh no---ikke en BLOMST i sikte! Det er rene jungelen uten blomstring vel og merke. 





Til tross for svært miniatyriske innkjøp den siste tiden, var min bedre halvdel temmelig overskyet da jeg kom hjem fra min faste besøksrunde i går kveld. I freden og roen hadde han oppdatert seg på mine siste blogginnlegg og derfor lurte han på HVORFOR jeg etterlyser en lampeskjerm -når jeg allerede har lampe? -og dette tullet jeg har skrevet om å fornye interiøret? Hva jeg mente med det? 



Jeg måtte jo svare (som sant er) at at jeg hadde planlagt at jeg ville ha en ny hylle. DU HAR JO HYLLER, brummet Emmelinemannen. Da måtte jeg forklare at denne hyllen skulle være noe helt annet enn de hyllene jeg har fra før. Da ble fyren så sur at han glemte å spørre om lampeskjermen, og i dag har han visst glemt hele historien. TAKK OG LOV:) I skrivende stund er Emmeline i gang med utprøving av oppskrifter, og er trolig ganske snart tilbake med en oppdatering her på bloggen. Håper dere nyter resten av helgen, sees snart igjen!


19 kommentarer:

Sjuskeline sa...

Miniatyr er bra, for da blir det plass til flere ting....

Dessuten er du blitt ganske miniatyr selv oxo, din viljesterke, fantastiske jente :-D

Kyss, klapp og klem!

Kirsi sa...

Fantastisk! Jeg kan formelig forestille meg debatten i heimen....
Rart hvor vanskelig det kan være å forstå dette behovet for fornying. . . .

Når det gjelder pelargoniene tror jeg det er lurt å innstille gjødslingen til blomstene kommer, ellers blir det nok en hel liten urskog av balder, er jeg redd.
Lyke til med gulv, innkjøp og salg, og ikke minst pelargonier!

Elisabeth, innerst i veien sa...

Hva den mannen må tåle, he he. Det kakefatet, er det kjøpt hos Grete Roede? Ikke noe for fråtsing i hvertfall. ☺

Berthas Oldebarn sa...

Alt blir mindre med deg for tiden....Det er jo kanon bra!
Ha en super uke!
Klem Hege

Frk Nøysom sa...

Haha, ler av Emmelinemannen som ikke tåler forandringer.

Minnes forresten noe fra tidligere innlegg om nyinnkjøpt sykkel som bare plutselig sto midt i stuen! Og var det ikke noe med noen DVD-filmer... Og det helt uten forhåndsannonsering eller involvering av sin bedre halvdel. Heter vel fait à complit, om ikke jeg husker helt feil fra fransktimene. Kanskje det er bedre å bare gjøre det, men halve moroen er jo planlegging. Og dessuten mye kjekkere for oss som følger med, å være med på planleggingen.

Nydelig minikakefat, forresten. Kan jeg spørre hvor du har kjøpt det? Kunne veldig gjerne tenke meg noe sånt til ringer og øredobber på badet.

Irene sa...

Lykke til med oppussing og fornying ! Du har vel ikke tenkt å slutte med blomstermønster og polkadotter ??
klem

RoseSommer sa...

Hei, fant dette om gjødsling på PELARGONIA.NO. Kanskje av interesse?

"Flytende er kanskje det som er lettest å administrere. Det som kan være lurt å ha i bakhodet , er å lese på innholdet av ’nitrogen-fosfor-kalium’, NPK. N gir mye blader og K gir mye blomster, så N bør være lavere enn K."

Beth sa...

Det lille kakefatet ditt er jo bare såå nydelig?
Skulle gjerne hatt makent jeg...

Og noen diskusjoner i heimen det må en regne med. Hadde det vært opp til disse gubbebeina hadde det aldri blitt fornyet noe.
De er jo fornøyd uansett de!!!

Klem Beth...

Silje Andrea sa...

Jeg støtter de siste innkjøpene dine fullt og helt, Emmeline - miniatyrer er jo bare så utrolig søtt!

Ha en fin 2.pinsedag!

♥ Siljemor

Camilla sa...

sååå søt!!!!!!!!!!!!!

Blått til lyst sa...

Veldig fortryllende små miniatyrer, og så passer de jo midt i plinken til dine ditto Spode-kopper. Klart du måtte ha dem, da!
Slutter meg til andre fornuftige bloggere m.h.t. pelargonier og gjødsel. Fortsett med gjødsel og få bladverk, brems og du får blomster. Naturen er grei sånn :)

Anonym sa...

Du må heller be Emmelinemannen om å skrive litt på sykkelbloggen sin, da kommer nok humøret tilbake. Og så må han gjøre det slik at folk kan kommentere uten å være innlogget! Nydelige orkideer, forresten!

Rosa sa...

hihi, det er jammen godt du ikkje minnar han på det med lampen igjen då... neste gong han les bloggen, meiner eg.

Søte miniatyrar!

Anonym sa...

Hei.
Mitt tips er å ikke gjødsle før blomstene er kommet : ))) Ellers vil det bli mye grønt og lite blomstring.Ønsker deg samtidig lykke til med opp-pussing av gulv.
Rosa, uten blogg.

martine sa...

Åh, alt blir så ekstra skjønt i miniatyr! :D

Camilla sa...

Hehe,kjenner meg litt igjen på det punktet med "overskyede" menn og brumming når det dukker opp (lysende) ideer om nye ting og tang her hjemme:)
De miniatyr innkjøpene var kjempe søte. Likte også spesielt godt det lille kakefatet,så om du vil dele hvor det er kjøpt,kan det hende det må miniatyrhandles her også snart...til gubbens gremmelse:)hihi

Ha en fortsatt strålende kveld.
Klem Milla

Anonym sa...

Hei Emmeline! Trur nok du gjødslar for godt! Då kan det fort bli mykje blad og lite blomster. Vent et par veker før du gjødslar igjen.Vatn rikeleg i mellomtida(men ikkje drukn!)Så tenker eg dei kjem med blomster etterkvart. Og du kan godt knipe vekk litt blad.
Helsing Blomsterdama.

VillaVårfrubakken sa...

Miniatyr er vel bra tenker jeg, færre sjokoladebiter... har en tandens til å smyge meg ned i skuffa , og ta litt og litt og...miniatyrspising...som gir uante følger. Hvis man har småe ting, kanskje ikke det blir så godt lagt merke til av mannen....hva er det de legger merke til egentlig, er inne i en slik diskusjon for tiden nemlig. Flott blogg..ha en fin uke

Lille Persille sa...

Orkideene i miniatyr er supersøte - lurt er det også å ha miniatyrskåler; så kan man fylle skålen og ha god samvittighet etterpå for begrensningen skålen gir:)

Ha en super kveld!

Related Posts with Thumbnails