mandag 17. mai 2010

Vel blåst:)


Så var nasjonaldagen overstått. Emmeline har vært hattedame, og de spøkefulle kommentarene har haglet; "Ikke rart at denne bussen er så full- hatten din tar jo opp all plassen" Det er supert å skjule seg bak en stor brem når man skal drive bunads-spionasje. Nasjonaldagen gir selvfølgelig GLITRENDE muligheter for slik virksomhet. Man kan studere bunader LIVE, og gå hjem og krysse av i den store bunadsboken etterpå:) Da er det liksom litt lettere å unngå de store bommertene!


Som tidligere nevnt har Emmeline bestemt seg for å slutte seg til bunadsfolket. At jeg er lat av natur, og ikke akkurat elsker bunadsskjortestryking eller ekstremt-kompliserte-vaske-regler, får heller stå sin prøve. Nå skal bringeduk syes ferdig, og bunadssølv skal komme på plass. At det fremdeles gjenstår uendelig med kilo får heller stå sin prøve. Det er viktig å ha et mål syns jeg!


Dermed ble dette den første og siste gangen Emmeline støttet fotballklubben Baune i sin gedigne stripete hatt -og ja-siden du spør så pent på e-post (Anne B) så tok jeg med et bilde av meg selv i hatten! 
Håper dere har hatt en super dag, vel overstått alle sammen! 






15 kommentarer:

Karen i hagen sa...

Hipp hipp!
Jeg har nå blitt fortalt at det finnes bunadskjorte som SER ut som lin, men som ikke trengs strykes, og som aldri blir gul. Mannen min, den snille og hjelpsomme, strøyk bunadskjorta mi i går - men med litt for varmt jern - så svei litt på broderiene. Men det betyr bare at jeg snart har en god grunn til å kjøpe superskjorta!
Så lykke til med bunaden. Det blir kjempefint:)

Blått til lyst sa...

Det var en usedvanelig elegant hatt!
En hatt avslutter ethvert antrekk, har jeg lest.
Om du ikke skal bruke den som supporter mer, tenker jeg den er suveren på honningfestival eller på jubileumstreff for dartspillerne anno 1953.
Helt oppriktig er den også adskillig mer elegant enn de fleste hodeplagg til bunad. Til min bunad skal det være skaut knyttet under haka. Oppå knuten til skautet hviler da alt fett og løs hud man har opparbeidet etter års antrengelser.
Akk ja, sann. Behold hatten :)

Anonym sa...

Synes du var søt i hatten din jeg Emmeline :)

Siddis back home sa...

Så flott dame i hatt! Da er det snart kveld herover også og vi skal avslutte dagen i bassenget!

Haust sa...

For ein feiande flott hatt! :)

...og eg fekk jammen lyst på kransekake. Nam!

Ha ei god veke!

Frk Nøysom sa...

Så elegant du er i hatten! Jeg stemmer for en renessanse i hattebruk, det er jo prikken over i'en på et flott antrekk. Langt flere burde bruke hatt på dager som 17. mai. Og kanskje når mange nok gjør det, og vi som bruker bunad begynner å føle oss litt nakne på hodet, skal jeg vurdere koneskaut til Nordhordlandsbunaden min. Men ikke før. Da går jeg heller i et pent antrekk med hatt!

NL sa...

Høres ut som en fin 17-mai!

Og den kransekaka så utrolig god ut - lyst til å dele oppskriften?

Ha en fin uke :)

Amfea sa...

Så fin du var i hatten:)

Spent på å følge bunadsprosjektet ditt!-har fulgt med her en stund og du skriver utrolig underholdende og bra!:)

Keep it up og ha ei fin uke!

Åse Design sa...

Lå nettopp på senga og leste mai utgaven av Boligpluss og der leste jeg hva du hadde skrevet,( og jeg har en sånn ufornuftig kjøkkenmaskin som er bare rå lekker!!)måtte bare stå opp å titte på bloggen din og den vil jeg bare følge. Gleder meg til å stå opp i morgen å lese flere festlige historier fra deg.

helen og gutta sa...

jeg synes hatten din var kjempefin, du kledde den godt :-)

Fjordheim sa...

Stilig den hatten da. Ikke var den så stor heller, syns no jeg. Så pass må den nesten være.
Lykke til med bunadprosjektet. Både når det gjelder sydelen, samling av sølv, og kiloene.
Jeg fikk på meg min for første gang på sju år, Hurra.
Ha ei flott våruke :)

Anonym sa...

Så pent dere smiler begge to, riktig til å bli i godt humør av..

Hvit Villa sa...

Du var nydelig i stripete hatt syens jeg!

Anonym sa...

Så skjønn bunadsjente du har! Og mor var flott som ei elegant prinsesse med hatt!! Har sjølv brukt 4 år på ein bringeduk som me egentlig ikkje har bruk for... Jentene har fått låne perleduker og sjølv så fekk eg bunad til konfirmasjonen. Eg kan ha som mål å bli ferdig før Emmeline - så hold meg oppdatert..!
Har forresten vore flink og sydd cape til eldste jenta sin bunad, så det så :-)
SuMa

Cecilies Lykke sa...

For en fantastisk nydelig datter du har Emmeline! Cecilie

Related Posts with Thumbnails