onsdag 6. oktober 2010

Emmeline på supertynn is


Jeg har jo tidligere proklamert at jeg driver med livsstilsendring. Så har jeg ikke snakket så mye mer om det. For Emmeline har det med plutselig å gå på en liten smell, sånn at hun står med hodet inni skapet og spiser sjokolade. Så tar jeg meg KRAFTIG SAMMEN, og driver såkalt livsstilsendring igjen.


For å gjøre en lang historie kort, så er jeg Flinke-Flink Flinkesen for tiden. Til og med Pepsi Maxen har jeg forlotte for bestanding! Det er neitakk til kaker og sjokolader og annen elendighet. Når sulten gnager i tarmene legger Emmeline seg på sengen, og hører på cd med en Oslodame som sier: DU KAN KLARE DET, DU MÅ HOLDE FAST I MÅLET, REALISER DRØMMEN DIN, VÆR EN VINNER!

Så står Emmeline opp igjen, og skal liksom være en vinner. Hun ringer til Bunadsbyrået og bestiller time og sier: Jeg vil gjerne bestille meg en bunad, men samtidig må jeg vente så lenge som mulig for å bli tynnest mulig før vi skal ta mål. Damen i Bunadsbyrået syns det er en merkelig tilnærming til bunadslivet. Så noterer Emmeline måledatoen i almanakken, og håper på et under fra høyere makter.


Etterpå løper Emmeline på Body Balance og tenker at om jeg blir tynn av dette Wax on Wax off-prosjektet, så står ikke verden til påske. Den lille tiden som er igjen når man har vært på jobb, laget middag, trent og blogget, skal brukes til brodering. Med andre ord går det ganske trått med bunadsbroderingen. Emmeline har brodert sånn cirka fem cm av beltet, og SÅ tynn kommer jeg aldri til å bli rundt livet!

Så fikk jeg altså en ny katalog fra Cath Kidston forleden. Hun hadde begynt med brodering av vesker i reneste oldemorånd-og tror du ikke at hun selger egne sybøker med oppskrifter? Deriblant var det et nydelig broderi som hadde egnet seg helt perfekt som mønster til bringeduk.


Cath hadde hentet inspirasjon fra et gulvteppe som hun hadde på det engelske gulvet sitt. Ergo fikk Emmeline en voldsom inspirasjon til å brodere Cath Kidston bringeduk. Som hun skal ha til Nordhordalandsbunaden sin. Som hun først skal krympe seg inn i. Før den i det hele tatt er bestilt!Emmelines søster mener at Emmeline er på gyngende grunn når hun broderer bringeduk som ikke har noe med Nordhordaland å gjøre. Puff, svarer jeg.... hele bunadsprosjektet er så tvilsomt, at en bringeduk basert på et engelsk gulvteppe neppe spiller noen rolle til eller fra. Det er jo min bunad. Da er det jo litt gøy å gjøre det på min egen måte!


Emmelines søster bare rister på hodet, samtidig som hun innrømmer at det er et veldig fint mønster i Emmelines ånd og alt det der...  Men hva har du tenkt å si til damene i bunadsbutikken når du kommer ut for å prøve, og har med denne alternative bringeduken? Det vet jeg ikke enda, men jeg skal nok lyge sammen en fin historie, svarer Emmeline. Nå er det jo sånn at bringeduken kun lever i fantasien- sammen med fantasi-tynne-bunadskledde Emmeline! Når (*eventuelt hvis) man omsider har blitt en tynnis, bør man jo ha noen ekstra utfordringer i livet! Som å forklare at den tvilsomme bringeduken slett ikke er basert på gamle budeietradisjoner, men istedet er hentet direkte fra en engelsk oldemorsveske. Sånn at man er ready for teatime på nasjonaldagen. Det er jo litt multikulturelt på en måte -ergo er det nok veldig politisk korrekt! Er du ikke enig? 


50 kommentarer:

Lykkligagatan sa...

Ler så jeg nesten griner!
Du er Lykkliga gatans blogg-forbilde, selv om vi ikke blogger så mye interiør!
Lykkligagatan er en blogg om opp-og nedturer i gata der vi bor, og vi, det er to gode naboer!

Håper du tar deg tid å titte innom bloggen vår : http://lykkligagatan.blogg.no/

Landcharm sa...

Lykke til med prosjektene! Dette klarer du!

Lobeliadamen sa...

Ler meg ihjel :-))))))))))

w

Anita sa...

*Knis* Ler meg nesten skakk, og det på biblioteket.... Lykke til med både det ene og det andre prosjektet...

Ruths datter sa...

Du er nå egentlig veldig flink da Emmeline. De små knipsene vi ser av deg viser at du har minsket masse. Ønsker deg lykke til da. selv har jeg sprengt min bunad snart. Må nok endre på ting og tang jeg også. Bunaden kan ikke syes ut mer så...
Klems

Snuskebassa sa...

Jeg ler IKKE, men støtter deg derimot fullt og helt! :-)
Selvsagt ville det vært bra med en broderi-veske-et eller annet å kleise på foran brystene. Skikkelig stilig, spør du meg.
Hvilke planer har du for vesken? Eller er det ikke taske på bunaden?
Klem fra Liv

MissLucy sa...

det er jo derfor vi lager ting selv - for å få det nøyaktig som man vil ;-)

Åshild - prydeligbloggen sa...

Pass deg for bunadspolitiet... tenk om du bruker sminke, solbriller OG paraply sammen med bringeduken! Det åpner for et saftig bunadspolitiforelegg :)

Sif sa...

Fantastisk... Helt fantastisk! Men hvordan du har klart aa gi opp Pepsi Max skjonner ikke JEG! Jeg prover og prover, men det funker ikke...

*sutre*

Hei, forresten! Jeg har lest bloggen din til og fra en stund, men er ikke saa flink til aa kommentere! :)

Kort og Søm sa...

*ler*...

Ramme Alvor sa...

Den var no veldig flott då...og heilt i bunadsånd. Da finaste dei visste skulle på bunaden...og dette er vel noko av det finaste du veit?

Klem!

9na sa...

Smiler og gleder meg til fortsettelsen!

9na sa...

Smiler og gleder meg til fortsettelsen!

HiH sa...

Morsomste innlegget jeg har lest på lenge:-) Du ruler!

helle i hih

Anonym sa...

Hei! Jeg synes det er en helt FANTASTISK ide, dette med selvlaget bringduk!
Kjør på! Tenk, ingen har lik, og du liker den, og tenk for ettertiden, kanskje bringeduken din blir tatt inn i varmen av dette skumle bunadspolitiet:)
Therese.

Anonym sa...

Hei :)
Jeg kjenner meg så godt igjen :)) Men, jeg har allerede bunad jeg da. Støver ned i skapet riktignok etter utallige misslykkede livsstilendringsforsøk!! Men, til våren da skal jeg komme inn i den igjen ;-//
Evig optimist, hihi :))
Når det gjelder broderiet ditt.. De gamle bunadene som ble brukt av våre oldemødre, tippoldemødre osv, de ble ikke laget etter bestemte mønster(bunadspolitiets normer om du vil). Disse damene tenkte, man tager hva man haver og så gjorde de nettopp det :) De brukte de materialene de hadde. Det fantes nok like mange varianter av disse bunadene som det fantes damer. Sånn sett vil jeg påstå at du følger tradisjonene :)) Stå på!!

mvh
Rine

Li/Småtingene sa...

Fornøyelig lesing!! Her er det mye å kjenne seg igjen i - særlig det med å GÅ PÅ MED KRUM HALS (som man sier)... Lykke til med alle prosjektene; de henger jo temmelig godt i hop, eler hur? ;-)

Hennes sa...

Jada, du er inne på noe der, liker den bringebrystdukgreiene, synes du skal gå for den gulvteppegreien.

Lykke til med alt, spesielt dette med ingen Pepsi max, har brøvd, funket ikke, "Maxen" må jeg ha...

Ha en fin fin kveld.

Klem Linda

Oline sa...

Full støtte fra meg! For det er vel slik det engang var, folk plukka opp ulike band og stoff og sette saman til sin bunad i sitt distrikt. Så start på bringeduken, tiden er nok inne for en liten frisk pust fra bunadsfolket!!

RoseSommer sa...

Du, kan du ikke bare gjøre som meg; jeg har bare bunadssølvet. Det passer uansett vekt. Riktignok får jeg ikke brukt det så mye når jeg ikke har noen bunad, men da slipper jeg jo å pusse det også. En vinn-vinn siutasjon, spør du meg.

Alberte sa...

Dette må det bare bli bok av!
For ei dame.
Jeg er helt henført.

Klem ♥ Jannicke

Unknown sa...

Jeg heier uansett på deg!!

Anonym sa...

Helt klart,helt enig!!!!!!!!

Inkala

Hegeslilleboble sa...

Fornøyelig lesning altså! Fantastisk!

IngridB sa...

Dette klarer du!! :) lykke til

Little Cottage sa...

Spis hver 3. time og lykke til med broderingen!
Er helt enig med deg, Emmeline :o)

Kine sa...

hahaha, jeg er absolutt enig! :) :)

Sjuskeline sa...

Du er kjempeflink Emmeline, og vi ser TYDELIGE reultater allerede :-)

Sjuskeflumpen vil at Sjuskeline skal bytte ut sjalet på Rogalandsbunaden. Han synes det hadde vært mye tøffere med fly enn med de teite blomstene...... Kanskje Sjuskeline skal vurdere det, bare for å glede sin kjære? Vi kan jo lage vår egen bunadsforening, Emmeline......... "Min bunad er fra blogglandia"

Emmeline sa...

Tøffer du deg Sjuskeline??? Det er tross alt ikke mange som har egen bloggebunad;) ***og i tillegg skal stå i mot det svært så lokale bunadspolitiet i vår familie;)

ANETTESHUS.COM sa...

Herlig, C;) Klart du greier dette!!! Du blir garantert Bergens flotteste bunadsdame 17.mai!! Tynnis eller ei;)

STOR klem
Anette:)

Miranne sa...

Det blir vel polkadot-stakk også, da? - og industrilampe som alternativt hovudplagg? Ser fram til dei smakfulle bilda :o)

Siv sa...

Du er sååå kuul!

Eple sa...

You go, girl!! Jeg digger din tilnærming til bunad (og til livet generelt, mistenker jeg ;-)) Synes det høres fullstendig rimlig ut at man smeller til med teppemønster på bringen HURRA!!

Jennys fire vegger sa...

Så utrolig bra du skriver! Jeg heier på deg! :o)

Ha en finfin dag videre!
Klem Jenny

Anonym sa...

hehe, jeg synes nå en av fordelene med bunad er at man ikke behøver være så gresselig tynn for å kle den;-)litt sånn budeie stil...
mange bunader kan sys slik at de kan kneppes i ulik str. min er like fin pluss og minus 10 kg (beltestakk)

Villblomsten sa...

Hei :-)

Sy den bringeduken :-)
Den blir kjempeflott !!
Jeg fikk faktisk lyst å sy den til meg selv :-)

Jeg også liker at ikke alt er likt , og min Fana-bunad ser ikke ut som alle andre sine :-)

Sydde min for 20 år siden etter en som min bestemor sin bestmor hadde laget :-) og nå i dag er det flere andre som også lager den lignede til min :-)

Hvor kan jeg få tak i det mønsteret ?
Kom plutselig på , at bringeduken min er litt liten til meg ..
:-)

Bustenellik sa...

Hahaha, herlig Emmeline :-) Jeg ønsker deg lykke til med prosjektene, og om det er noen trøst er vi flere som forsøker å presse seg inn i sjokoladeskapet, litt sånn usett kanskje. Når det gjelder dette med bringebroderiet, så skal det bli spennende å se med tid og stunder... :-)
Bustenellik

♥ Anja-Karin ♥ CleanCanvasStudio sa...

Din egen vri på tingenes tilstand er helmax spør du meg :))

Og lykke til videre!

Anonym sa...

Herlig rett og slett..

Laila sa...

Ja, du vet nå hva jeg mener... Go for it girl, ikke bry deg så mye om hva folk sier, så lenge du følger snitt som var veldig fast i "gamle dager" så var broderier og dekor veldig ofte ulike. Ikke mange bunader har nøyaktig samme farger og mønster hvis du ser på de gamle. De copy rightede bunadene er bare utvalgte deler man har satt sammen, og din kan være like riktig. Jeg er dessuten sikker på at om man leter på museum og i kister, finner man også mer variasjon. Se bare på Telemark, der man har vært veldig flinke til å ta vare på ting; ikke to bunader er like!

Laila

Ps, ser på det før og etterbildet... Har du tenkt å vokse litt i høyden også, må man i tilfelle gjøre noe aktivt for å få det til å skje, eller skjer det automatisk når vekten går ned? At man retter seg litt opp kanskje??

haha, klem fra bunadstuttelutte

Siri sa...

Takk for gode smil på en traurig arbeidsdag, Emmeline. Og tror meg, jeg vet om alle sånne livsstilsendringer - det er jo ikke lov å slanke seg lenger - man skal endre livsstil. Jajaja - ser poenget - men det hjelper vel ikke meg?

Og vil du ha bringeduk fra Cath Kidston så skal du ha det.

Kos deg - tynnis eller ei.

martine sa...

Emmeline, jeg tenker å skrive ett innlegg om mine ineriørfavoritter - du er absolutt en av de så jeg lurte på om det er greit om jeg låner noen bilder fra bloggen din i den forbindelse?

Anonym sa...

Hei Emmeline!

Lykke til med sjokoladeforsakelsen1
Det er jo helt supert at du vil brodere en bringeduk i egen stil! Så vidt jeg vet er det meste lov nå for tiden.

Jeg går på bunadskurs og holder på å sy bunadsliv. Det som slår meg er at det er superviktig å ha så mye sømmemonn som mulig. Man legger jo på seg, må vite.
Hvis jeg skal benytte alt det sømmemonnet som er beregnet i min bunad, ja, så vet jeg ikke om det e tilrådelig å gå i bunad i det hele tatt.

Lykke til med prosjektet!

Hilsen Elisabeth

Datt sa...

You go girl! ;)
Jeg er ned 8,4 av 20 kilo med lavkarbo jeg nå, og har en ferdig sydd bunad jeg håper å få igjen uten å knekke av ribbein å punktere lunger... :P

Anonym sa...

Hei!
jeg har ingen blogg, men jeg elsker å titte på blogger( får masse tips) Din blogg synes jeg er helt fantastisk, du skriver veldig morsomt og jeg elsker stilen din :-) Hilsen Tone Lærum

Anonym sa...

Hei
Hvor har du fått kjøpt bunadsbroderi-mønsteret og det nydelige ull broderi
garnet?

Unknown sa...


金融貸款
催收人員
催收技巧
催收款
催收話術
催收實務
催收工作
債權憑證
討債權威
不當逼債
收數公司
收帳
收數公司
討債王
收數王
討債戰術
資產管理
詐賭
欠債還錢
票據信用監控
委託討債
如何委託討債
不良債權
債權收買
債務調解
債權評價

Unknown sa...


應收帳款問題
呆帳問題
企業異動監控
沖開


Unknown sa...


台北徵信社
台北縣徵信社
台北市徵信社
新北市徵信社
桃園徵信社
桃園市徵信社
桃園縣徵信社
新竹徵信社
新竹市徵信社
新竹縣徵信社
基隆徵信社
基隆市徵信社
基隆縣徵信社
苗栗徵信社
苗栗市徵信社
苗栗縣徵信社
台中徵信社
台中市徵信社
台中縣徵信社
彰化徵信社
彰化市徵信社
彰化縣徵信社
南投徵信社
南投市徵信社
南投縣徵信社
雲林徵信社

Unknown sa...

新女性徵信
外遇調查站
鴻海徵信
亞洲徵信
非凡徵信社
鳳凰徵信社
中華新女性徵信社
全國新女性徵信社
全省女人徵信有限公司
私家偵探超優網
女人感情會館-婚姻感情挽回徵信
女子偵探徵信網
女子國際徵信
外遇抓姦偵探社
女子徵信社
女人國際徵信
女子徵信社
台中縣徵信商業同業公會
成功科技器材
女人國際徵信社
女人國際徵信
三立徵信社-外遇
女人國際徵信
女人國際徵信
大同女人徵信聯盟
晚晴徵信

Related Posts with Thumbnails