fredag 29. oktober 2010

Julen hos Kid og hos Emmeline:)


På mandag starter julen hos Kid. Med andre ord ruller julen i gang dagen etter at Halloween er overstått!!!


I årets julekolleksjon har Kid delt julen inn i tre hovedkategorier. Den hvite julen, tradisjonsrik jul og noe de kaller "Fin-julen."  Personlig må jeg jo si at jeg den hvite julen fra denne kolleksjonen er min favoritt. Den tradisjonelle julen med rødt og hvitt liker jeg også godt, men fin-julen med lilla, rødt og stormønstrede puter er ikke noe for meg;)


Julen hos Emmeline skal sparkes i gang sånn cirka om en liten måned. Emmeline har nemlig fått en forespørsel fra en journalist som lurte på om de kunne delta når vi skulle ha julepynting av hus og heim. Av en eller annen grunn har jeg på følelsen at jeg kommer til å angre noe innigranskaugen på at jeg har sagt ja til akkurat det;)


Når man inviterer journalister og fotografer hjem, må man tross alt sørge for at hele kåken er ship shape. Med andre ord må huset skinne allerede FØR man har begynt med pyntingen! Ungene skal være rene og pene. De skal ha lekkert tøy og krøller i håret, og det skal være fred og fordragelighet fra morgen til kveld!


Den sofistikerte pynten skal løftes pent og pyntelig ut av eskene, mens ungene smiler lykkelig til fotografen:) Emmeline har en mistanke om at denne juleplanen er den mest tvilsomme planen i manns minne! Jeg må til og med rydde i julepynten FØR bruk....

Inni hodet ser jeg for meg hvordan barna pynter lekre peppekakehus, mens nyvaskede vinduer og nymalte gulv skinner omkapp med julelysene! Problemet er bare at jeg ikke har satt i gang med malerkosten enda.Så langt i livet har jeg ikke klart å synkronisere et eneste pepperkakehus heller...  De pleier å bli skjeve og skakke, før de siger sammen som en våt fille!


Som du skjønner skal det bli en travel november måned her i huset. Vi må rett og slett bruke en måned på å forberede huset til selve julepyntingen...-som selvfølgelig skal gjennomføres veldig tilbakelent og elegant.


Som en oppvarming har jeg i dag forsøkt å finne ut hvor man kan kjøpe sørlandets julebrus her i Bergen. 
Til min store forskrekkelse kan det virke som om folk fra Vestlandet er uvitende om denne brusen! Har de beskjedne sørlendingene virkelig klart å holde denne fantastiske brusen hemmelig? Det er nesten en skam!


I Bergen drikker vi nemlig RØD julebrus, og de fleste aner ikke at den virkelig gode julebrusen ikke er rød, men gylden på farge;) Emmelinemannen har dessverre sluttet å snakke sørlandsk, men i bytte har hele Emmelinefamilien blitt fan av gylden julebrus. Hadde vi bare fått tak i den her på Vestlandet....


-men før vi kommer til julebruskosen venter malingsspannet og Gullrekka:) Ha en fin fredagskveld alle sammen! Bilder fra Kid og..et eller annet brusbildested;) 

 

66 kommentarer:

Vivi sa...

Tenker du kommer i mål jeg! Masse lykke til, og god helg!

Sommerhusliv Hele Aaret sa...

Det lyder da bare helt vildt spændende.
Glæder mig så meget til at se resultatet.
Ha´en dejlig weekend.
p.s
Har du set hvad du kan vinde på min Give Away.
Tror lige det er noget for dig.
Elsker din Blog...
Knus Susi

Livy sa...

Gleder meg til jul, når jeg ser innlegget ditt Emmeline! Gleder meg til å følge deg frem mot julen :)

God fredag!
Klem fra Livy

Huset på toppen sa...

Ønsker dere lykke til med maling i helgen,og jeg gleder meg til å følge med å se hvordan emmelinehuset blir julepyntet i november:) Kos deg med julebrus og gullrekka i kveld!
God helg!!
Klem

Fru R. sa...

Spennende dette du, gleder meg og, men skjønner jo at dette blir pes for deg.

Når det gjelder julebrusen er jeg så enig med deg, den e KNALLGOE. Jeg googla sørlandets julebrus, og utifra det jeg finner(egen facebook side), selges denne kun på sørlandet. Apropos, har en datter som er der i helgen, ska pinadø få henne til å kjøpe. :-))
Men Berentsen sin julebrus er heller ikke dum, tror de selger den på Ica.

Besta sa...

Hehe, aner litt kaos hos Emmeline. Du får heller si ifra hvis jeg skal sende et par flasker ekte julebrus i posten:)
klem fra marilyn

Unknown sa...

Enig med julebrusen, den er favoritten her i huset også. Coop mega selger den her... i Stavangerområdet.

Lykke til med juleforberedelsene:-)

Klem
Agnes

snippen sa...

Gleder meg!!

Mie fra Mies Mirakler sa...

Personlig må jeg slå et slag for Lerum sin julebrus, selv om jeg er delvis oppvokst i Arendal og har bælmet gylden julebrus av hjertens lyst i årevis...men ikke noe smaker jul som Lerums røde deilige drikk ;) Kanskje jeg har bodd for lenge i Bergen nå? ;D
Lykke til med pyntingen før pyntingen ;)

SjarmogKaos sa...

Ha-ha - ser for meg deg stresse rundt og rydde julepynten FØR du tar den frem - herlig!! Men blir sikkert veldig fint! Utrolig morsomt innlegg, da! Er kaos nok å pynte til jul, om en ikke skal ha rene barn, strøkent hus og finsortert julepynt i esker - he,he

STYLIZIMO sa...

Gjett om jeg savner julebrus, klementiner og ikke minst SOT julepynt her borte i USA ( vel de har jo noe fint her ogsaa, men det kan bli litt for mye av det gode :) Takk og lov at det er en Ikea i naerheten!

Syntes KID har veldig mye fint for tiden, og jeg skulle gjerne ha kapret litt julestaersj derifra. Jeg faar heller nyte det gjennom bilder hos deg :)

Ha en fin helg med maling, Emmeline!
klem Nina

n o r d i n g å r d e n sa...

RÖD julmust!? Det var ngt nytt, så sugen jag blev på det nu! Så himla fint, en lykta av en konservbutk och de sängkläderna skulle man inte tacka nej till, ha en skön helg. Mari.

Pippi sa...

Høres ut som du får det travelt, ja;)men aldri så galt at det ikke er godt for noe, du kan hvile på laurbærene hele desember;) julepynta og vaska hus..
Så løper vi andre rundt..og handler og pynter..

Pink lady sa...

Hei!

Jeg tror ikke de selger CB sin julebrus her i Bergen nei.. Jeg er selv sørlending og det er et stort savn i førjulstiden. I år blir det kanskje julefeiring her i byen og da MÅ jeg ordne med minst en kasse. Det vil si, jeg må ta en sørlandstur før jul og fylle opp bilen med brus. Si ifra om jeg skal handle for deg og da? ;)

Klem Pink lady

Britten sa...

- Morsomt hvordan du ser for deg "det perfekte" mens du sterkt betviler at det kommer til å bli slik ...

Saken er at "det perfekte" er gørra kjedelig å lese om , og egentlig ikke så troverdig ...

Det blir morsomt å følge med på forberedelsene til journalistbesøket . ;-)

Livets små øyeblikk sa...

Åh, nå gleder jeg meg - om mulig - enda mer til jul enn før;-)
Dere må ha lykke til både med maling og med julepynting.
Ønsker deg og dine en god helg.

Husmannsplassen i Hidlesundet sa...

Jeg ler meg skakk! Lykke til med forberedelsene. Gleder meg til reportasjen. God kveld!

Anonym sa...

Du må prøve Dahls julebrus, hvis du får tak i den i Bergen. Den er også "gylden" på farge, og mye bedre enn den røde julebrusen.

Hilsen trønder som har bodd i Bergen i 13 år, men nå er tilbake i trønderland igjen:)

Lene-Mari Karlsen sa...

Helt enig med deg at julebrusen skal være brun, blir ikke jul uten CB julebrus :D er selv sørlending men har funnet en striler og bosatt meg her i Bergen. Han er fast bestemt på at julebrusen skal være rød og Hansa-merket, hmprh sier nå jeg :P
Kos deg videre i stormen, hilsen en ung leser ^^

Vårt Hus sa...

Dette er CB's julebrus og den er ganske god. Men den som heter Sølands julebrus, kommer fra et bryggeri i Egersund og smaker bare helt fantastisk. Den er også gyllen i fargen. Håper du får deg et par flasker før jul. Jeg har enda ikke smakt på julebrusen i år, det gjøres først 1.desember.
Ha en flott helg, Klem Yvonne

marit sa...

Du er prima!!!
Jeg var hjemme(er sørlending i "eksil" lengst vest i nordfjord) i høstferien, og da kjøpte vi ordentlig julebrus (Rønnevigs oppskrift, mener jeg det var;-D)på OBS! på sørlandssenteret. Nam!!! Men her langt vest finnes jo ikke slikt...hansa sin er jo bare rød, og lerums...nåja, hakket bedre.

Lykke til med juleforberedelsene- det kommer til å bli helt topp!

Mitt hvite hus sa...

Så spennende da.. en travel førjulstid hos deg da... men dette får du til med glans...

Blir spennende å se... for det får vi vel !

God helg..

Hjemmekjær sa...

Hei Hei!
SÅ gøy dette hørtes ut, jeg gleder meg til å se resultatet av besøket som skal komme i ditt pyntede julehjem!! Jeg er HELT sikker på at du fikser dette!;)Håper at dine familiemedlemmer gir deg hjelpende hender, så du ikke må stresse så voldsomt, men ha det mest moro!!Jeg følger med i spenning!! Heia Emmeline!

Anonym sa...

Hallo! Enig med Trønder i trønderland, det er Dahls julebrus som er den EKTE julebrusen, gleden er alltid stor når den er på plass i butikkene. Prøv den du også ;-) Gleder meg til å se bilder fra julepyntingen, synd at det er en stund til enda... Her males kjøkkenet hvitt i kveld, etter ti år med grønne vegger! Gleden er stor, for å si det mildt ;-) God helg.
hilsen Siri

Fjordheim sa...

Ja du rekker det nok. Selv om det er litt tidligere enn en normal jul.
Gleder meg til å følge med på hva som skjer underveis.
Håper det dukker opp noe sørlandsbrus. Vi har gyllen julebrus her på østlandet også, men vet ikke hvor den kommer fra. Er ingen fan av julebrus. Ha en flott helg :)

HusmorDronninga sa...

Nei, nei, nei..
Julebrusen skal være RØD.. og av typen Lærum..
Men hvor i alle dager skal jeg få tak i det her i øst? Sikkert like enkelt som for deg i vest ;)

Lin K sa...

Husk å stresse med måte da, og husk at du kan glede deg over resultatet når du er ferdig ;)

Sørlandets julebrus - tidligere Rønnevigs i fra Lillesand - produseres nå av Berentsens Brygghus i Egersund. Hvis du tar kontakt med dem (www.berentsens.no), får du sikkert vite hvor de leverer hen ;)

Det er også en egen facebookgruppe for brusen: Sørlands Julebrus- Gamle Rønnevigs

Linnette :)

Whitebite sa...

hallooo den gylne julebrusen har vi overalt her i Stavanger (vestlandet!!)her er det den røde julebrusen som er noe vanskeligere å få tak i. Nam nam!! julebrus er knallodt, spesielt til pinnekjøtt;o)
klem til deg fine emmeline♥

Hege sa...

Hehe det var den malinga ja... Arti å lese, jeg er litt sånn selv. Men i helga!!! DA skal jeg male ja!!! Og jeg ser at du har jo litt tidspress på deg også... Jeg jobber i alle fall best under stress, håper du har det likedan! Gleder meg til jul på Kid! Min venninne åpner butikk her på stedet på mandag, og det blir også fryktelig spennende:)

Ønsker deg ei hærlig effektiv og innholdsrik helg:)

Anonym sa...

Det blir nok en flott repotasje.. husk å tips oss om den

Å ja vi her sør har den aller beste julebrusen og den er like god i år som tidligere.

god helg
Klem Marianne

Christinas låvebutikk sa...

E it no problem for deg dette!
Lykke til!!
Ha ei go helg!!

Sjuskeline sa...

Emmeline dah, du har jo akkurat hevdet at vi får ta deg som du er, så slapp nå av med den der julen..... Du har fotogene barn, en sikker stil, fine ting og en kul blogg, og ser leserne litt rot, så er jo det en del av førjulsstemningen.

Skal til Stavanger med julepresanger( jadda, de er kjøpt inn og pakket) snart, da skal jeg jammen smugle litt julebrus til Emmelinemannen. Det fortjener han! han har tross alt en viktig statistrolle på bloggen din.... ;-)

Stooor klem!

Nina sa...

Jeg er helt enig med deg - julebrusen skal være gylden! :-) Jeg har ikke smakt din favoritt, men Hamar & Lillehammer julebrus er gylden - og den eneste julebrusen som duger ;-) Som nyinnflyttet østlandsjente til Bergen by, har jeg gjort grundige research for å sikre julestemningen - og denne fantastiske julebrusen er funnet på opptil flere butikker i Bergen! Løp og kjøp! :-)

fru Dyregod sa...

Julebrusen hos oss er rød og kommer fra Aass bryggeri i Drammen. Det finnes folk som er avhengig av den og kjøper opp lager for hele året hver jul!
Det høres litt slitsomt ut å måtte gjøre klar huset til jul så tidlig, men når det er gjort er det jo gjort! Hvis dere bare lever veldig forsiktig en hel måned så er alt like fint til julaften!

Min stil sa...

He he, tenker nok det går helt fint jeg. Lykke til i alle fall.
Helgeklæmmer fra Susanne

Min stil sa...

He he, tenker nok det går helt fint jeg. Lykke til i alle fall.
Helgeklæmmer fra Susanne

Familien vår sa...

*lurer på om jeg skal tjene noen ekstra penger før jul, og laste bilen full med ORDENTLIG julebrus når jeg skal vestover til jul -og selge langs veien (:*

Ellers skjønner jeg jeg må innom en tur på Kid... trenger vel alltid noe mer julpynt! (Hvis ikke kan jeg få ungene til å knuse noe av den gamle :))

Ruths datter sa...

Dette fikser nok Emmeline. Gleder meg til å se resultatet da. Ønsker deg en flott helg med senkede skuldre.
KLem

She: sa...

Fin-julen er med hverdagslig i mine øyne, den ene puta kunne vært en allyeararound-pute, tror faktisk den skal få bli det i mitt hjem :)
Lykke til med juleforberedelser!!
God førjul,
She/Hanne

Anonym sa...

Den julebrusen fant eg på Kiwi på birkelundstoppen. Som et lite tips. :)
Helsing Cathrine

Fru Ruud sa...

Gleder meg veldig til julen!!! Når jeg leser hos deg blir jeg litt stresset for du minner meg på alt jeg også burde ha gjort...men med termin den 26,november er det begrenset hvor mye man orker, men jula kommer nok like godt om ikke alle skap er ryddet...
Blir gøy å følge med hos deg når pyntingen begynner!! Jaja, jeg liker jo å følge med hos deg hele tiden da...
CB julebrusen er absolutt den beste, skjønner ikke hvorfor den ikke finnes i hele landet... Veldig glad for at vi har den... Ingen jul uten!!!
Ha ei god helg!
Klem Annette

sylvia sa...

hei på deg.
herlig innlegg,for det er jo akkurat sånn en tenker å sånn det er,men du får det til vennen,er ikke i tvil om det..
du burde ringe CB og be dem sende deg en kasse eller 2 av julebrusen...har du forresten prøvd julebrusen til ARENDAL.
den er å gul å nyydelig...
håper vi får se sørlandsk julebrus på dine bilder.hihihi..
ønsker deg masse lykke til, å hvor skal dette komme på trykk? må jo følge med.
ønsker deg og dine en herlig helg.
stor klem fra sylvia,
ikke glem å stille klokka en time tilbake..

Eirin sa...

jeg har kjøpt min julebrus(CB) på narvesen i Oslo før. Kanskje du kan prøve på narvesen eller lignende kiosker. Tvilsomt at denne sørlendingen får julebrus før jul da jeg bor i det kalde nord:(

Nina B. sa...

Ingen jul uten CB sin julebrus!
Her i Rogaland finnes den iallefall i butikkene, har du Maxi i nærheten? Mener å ha sett den der ;)

Er også sikker på at du kommer i mål, avslappet eller ei ;)
Lykke til med innspurten!
Nina

Anonym sa...

DAHLS julebrus fra trøndelag er gylden og BEST!!! :-D

Maggie sa...

Den reportasjen blir nok kjempefin! Gleder meg til å se den, men gleder meg enda mer til å følge deg fram til den store julepyntehusdagen. Regner med at det blir litt stress, ja, men på den annen side er det jo kjekt å få ryddet opp i all julepynten ;)

Maria sa...

gyllen julebrus er å oppdrive i stavanger, som jeg ville sagt var vestlandet. men vi er kanskje for nær sørlandet til å kalles vestlendeinger..hmm

Villblomsten sa...

Hei :-)

Jeg så gyllen julebrus på en Bunnpris butikk her i Bergen
( dvs Hope Mat på Minde )

Jeg vet ikke om den var fra "ditt" bryggeri , men den var iallefall gylden og ikke rød :-)

Jeg måtte nemlig løfte den opp å bare titte på den , for jeg har bare sett rød julebrus før :-)
og syntes det var den rareste rødfargen jeg hadde sett :-) hihi :-)

Anonym sa...

Hei!
Veit du kor ein kan få kjøpe Waltershus i Bergen? :) N.

Emmeline sa...

Hei anonym:)

Jeg vet at Berthas Oldebarn har Walters Hus her i Bergen, på Askøy har AC Home også Walters... Det er sikkert mange flere også, jeg har faktisk kjøpt mine hus på nett hos Boligfryd. Lykke til med jakten;)

Emmeline sa...

PS: Lurer på om Holmehuset i Bergen Sentrum har Walters også??? Er litt usikker, men tror ikke det skal være så vanskelig å oppdrive;)

På landet sa...

Hei du, ganske sikker på at jeg så denne brune julebrusen på meny på åsane i dag :)

På landet sa...

Men så ikke på hvem som hadde lagd den da,la bare merke til fargen :)

Sissle sa...

Jeg kan spørre CB-mannen min om de selger julebrusen noen plass i Bergen? ;)

kelise sa...

Modig prosjekt, må jeg si! Men så får du i hvert fall pyntet til jul.

Når det gjelder pepperkakehus som siger sammen, fant jeg trikset for noen år siden: jeg byttet rett og slett deig. Pepperkakehusdeig er ikke som vanlig pepperkakedeig, den er mye hardere. Og siden har pepperkakehusene ståt som påler her i huset. Du må gjerne få oppskriften!

Eldrid sa...

Hvem fikk vell ikke julestemmning nå!!
Wow, det var mye fine greier, og høy jul myse faktor:)
Gleder meg til å se hvordan huset blir dandert fremmover mot julen:)
Du er en herlig inspiratør Emmeline!
*gledessmil*
eldrid

Unknown sa...

Reknar med du kjem i mål som vanleg, Emmeline...
Og du...her i Gaular(Sogn og Fjordane) har vi sørlandets julebrus på Spar;o)
To brødre begikk den prestasjon å gifte seg med to søstre frå Froland, og etterkvart har tilnærma heile sørlandsfamilien valgt å busetje seg på fagre Vestlandet, he he..
Med list og lempe har dei over fleire år bedreve undergrunnsverksemd mot vår herlige kjøpmann på Tyssen(Spar)...og til slutt hausta det frukter. Den godaste kjøpmann fekk ei fornemming av at dersom han ikkje tok inn desse gylne dråpane frå Sørlandet...kunne likegost heile jula avlysast!!
Ein ting har dei i alle fall rett i dei gode Frolendingane...den gylne julebrusa er fantastisk på smak:0)

ANETTESHUS.COM sa...

Dette fikser du LETT, C! Du har jo uvanlig vakre og veloppdragne barn:) Masse lykke til!!

KLEM
Anette:)

Hilde sa...

Sørlandet julebrus er definitivt den beste, bare dumt det ikke er den du har bilde av :P Nå har ikke jeg lest alle 38 kommentarene altså, men den du har bilde av heter CBs julebrus, som fra Christiansands Bryggeri Julebrus :P
Sørlandets Julebrus er en helt annen :P

Kos deg med jleforberedelsene, det skal jeg også!


PS FAKTASTISK BLOGG!!

Anonym sa...

Herlig å se at du har funnet årets fineste julepynt! :) Gleder meg til å følge deg fremover.

hilsen Kid-dame

Anonym sa...

Meny har den gyldne julebrusen her i Vestfold. :-)

Villblomsten sa...

Den på Hope Mat ( Bergen ) - er fra Lillehammer bryggeri .
Og jeg har nå kjøpt en for å smake , er meget spent , men skal samle alle i familien først , så alle for si sin mening om champangefarget julebrus :-)
hihi :-)

Unknown sa...


澎湖徵信社公司
澎湖縣徵信社公司
金門徵信社公司
金門縣徵信社公司
馬祖徵信社公司
馬祖縣徵信社公司
香港徵信社公司
大陸徵信社公司
美國徵信社公司
台北徵信社公會
台北縣徵信社公會
台北市徵信社公會
新北市徵信社公會
桃園徵信社公會
桃園市徵信社公會
桃園縣徵信社公會
新竹徵信社公會
新竹市徵信社公會
新竹縣徵信社公會
基隆徵信社公會
基隆市徵信社公會
基隆縣徵信社公會
苗栗徵信社公會
苗栗市徵信社公會
苗栗縣徵信社公會
台中徵信社公會

Unknown sa...


南投市徵信社公會
南投縣徵信社公會
雲林徵信社公會
雲林市徵信社公會
雲林縣徵信社公會
嘉義徵信社公會
嘉義市徵信社公會
嘉義縣徵信社公會
台南徵信社公會
台南市徵信社公會
台南縣徵信社公會
高雄徵信社公會
高雄市徵信社公會
高雄縣徵信社公會
屏東徵信社公會
屏東市徵信社公會
屏東縣徵信社公會
宜蘭徵信社公會
宜蘭市徵信社公會
宜蘭縣徵信社公會
花蓮徵信社公會
花蓮市徵信社公會
花蓮縣徵信社公會
台東徵信社公會
台東市徵信社公會
台東縣徵信社公會

Unknown sa...


澎湖徵信社公會
澎湖縣徵信社公會
金門徵信社公會
金門縣徵信社公會
馬祖徵信社公會
馬祖縣徵信社公會
香港徵信社公會
大陸徵信社公會
美國徵信社公會
尋人
尋人網
尋人查址
尋人啟事
尋人方法
尋人起源
尋人免費咨詢
尋人高手
尋人網站
尋人工具
離婚協議書範本
離婚協議書下載
離婚手續
離婚免費咨詢網
離婚協議書
離婚要件
離婚證人

Unknown sa...

新女性徵信
外遇調查站
鴻海徵信
亞洲徵信
非凡徵信社
鳳凰徵信社
中華新女性徵信社
全國新女性徵信社
全省女人徵信有限公司
私家偵探超優網
女人感情會館-婚姻感情挽回徵信
女子偵探徵信網
女子國際徵信
外遇抓姦偵探社
女子徵信社
女人國際徵信
女子徵信社
台中縣徵信商業同業公會
成功科技器材
女人國際徵信社
女人國際徵信
三立徵信社-外遇
女人國際徵信
女人國際徵信
大同女人徵信聯盟
晚晴徵信

Related Posts with Thumbnails