lørdag 9. oktober 2010

Minimalistiske drømmer


Jeg er litt småfrustrert over alle de uferdige prosjektene hos meg for tiden. Vegger og gulv skulle hatt et ekstra strøk maling, og ikke minst hadde det jo også vært en fordel om vi hadde hatt litt færre ting overalt.


Nå knegger du kanskje litt i skjegget, for hvordan kan en pute og koppesamler sukke over for mange ting? Jeg må jo innrømme at også en koppedronning kommer til et visst metningspunkt. Så i dag har jeg gjort klar en svart sekk med puter som skal til Fretex. For noen uker siden gikk sengetøy, duker og klær samme vei. Snart skal jeg gå i gang med kjøkkenskapene også.


Jeg gir nok ikke bort de fine koppene mine, men jeg kvitter meg med de gamle som jeg har hatt i alle år. Hvis jeg skal holde huset mitt noenlunde trivelig, er jeg avhengig av et strengt regime der jeg kaster to ting ut for hver nye ting som kommer inn. Det må innrømmes at jeg ikke har vært så flink til akkurat det;)


Jeg er jo ingen minimalist, men dess flere ting man har, dess mer rot blir det over alt. Hvis man i tillegg bor sammen med mann og fire barn som omgir seg med bager, klær, sko og sminke, så blir det tilslutt KAOS!


Nå  lurer du kanskje på hvorfor Emmeline har fått denne usigelige hangen til minimalisme så plutselig? Det henger rett og slett sammen med at jeg har vært i klubb hos en venninne, og hun  har det så fint. Hun har AKKURAT det hun trenger, og INGEN ting ekstra. Alle ting har sin plass, og hun gir bort det hun ikke bruker. Det er stearinlys og blomster, men i akkurat passe mengder. Ikke som hos meg; one million lysestaker all over the place!Det er en helt uaktuell tanke at jeg noensinne ville komme til å bli en minimalist, men litt mer minimalistisk kunne jeg jammen tenke meg å være. Derfor er det ryddehelg hos Emmeline, og jeg har hentet inspirasjonsbilder fra Tine K. Hvordan klarer du å holde det ryddig? (*og rent for den saks skyld) Gode tips mottas med takk:)


59 kommentarer:

Anonym sa...

Det er lenge siden du har vist bilder fra stuen din, vil se hvordan det ble etter at du pusset opp spisestuen:) Helsing Katta

Emmeline sa...

Halloen din frekke Katt....

Du vet like godt som meg at det ikke er ferdig og at malingsspannene fremdeles står i en gedigen kasse som jeg ruller frem og tilbake mens jeg venter på inspirasjon til å gå i gang igjen. Men kanskje du vil ta deg en tur og male litt, så kan jeg ta med mann og barn på ferie i det fine huset ditt istedet;)

Anonym sa...

Du er så flink å skrive. Altid hyggeli å lese det. Nei da er ikkje lett med rot og styr, ikkje minst støv då. Forstår ikkje ka alle gjør eg for kor eg kjem er da så fint, reint og ryddi, men hjå meg er da altid støv og rot samma ka eg finn på.( Dagens klage, he,he ) God helg. Klem

My home is my Castle sa...

Off ja... Jeg sitter med de samme tankene.. Har altfor mye jeg og...Nesten fælt å si det, er jo et luksusproblem.
Jeg holder på å sortere ut litt, har 3 barn som gjerne tar imot ;)
jeg skal og prøve å bli pittelitt mer minimalistisk, men kan ikke love at jeg klarer det ;)

klem, Kari

Berit sa...

Jepp, slik er det. Kjenner følelsen. Det må da gå an, liksom! Jeg får det ikke til jeg heller. Det beste tipset jeg har, som jeg har brukt i dag sjøl, er å invitere over venner på besøk og by på middag! Da må det ryddes da! Nå må jeg gå! Dra over gulv og rydde litt før jeg går i gang med grøtkoking og vennekos!
God helg!

Sol sa...

*sukk* Jeg har også minimalistiske drømmer, men vil de noen gang gå i oppfyllelse?????
Ser meg rundt i stua og kan telle ørtenhundreognitti lysestaker og telysglass......Det er nok mange som kan kjenne seg igjen i hjertesukket ditt. Hmmmm, jeg tror jeg må bruke høstferien til å rydde.....Jeg har sendt n verste rotekoppen i huset på høstferie til Florø i dag, så kanskje det er håp ;-)))
God ryddehelg!

Nostalgia sa...

Så godt å høre at det er flere!!
Jeg prøver å mote meg opp til å få malt veggene i stua mi.. De trenger sårt en opp-shining...

Kanskje til helga?
(en eller annen helg, vel å merke)

Klem

Snertne sneller og små nøster sa...

For en herlig vinterhage du viser bilde av - DET ønsker jeg meg ;-) En liten trøst er det vel kanskje at det ikke ser kaldt og kjedelig ut til deg da, Emmeline :-) Derimot lunt og hyggelig. Må si du er flink da, som sender puter, sengetøy o.l til Fretex :-D

Ha en flott lørdag og klem fra Siv

Unknown sa...

Jeg ELSKER de bildene du viser. Superlekre de spisestuestolene.
Du har virkelig et vakkert hjem! Mitt "problem" er at jeg er så innmari praktisk av meg. Det verste jeg vet er å gi meg mer jobb enn det jeg allerede har. Derfor velger jeg heller en minimalistisk stil. (så enkelt som det høres ut som)
Det er jo bra at du klarer å kvitte deg med ting. For det tror jeg mange sliter med, hehe:)

Ha en fin dag.

KLem

lise sa...

Ryddig? Nei, det er vi ikke plaget med. De siste tre dagene dog, har jeg gjort en liten innsats - og så latt det være med det. En dag var det hyllen på badet. Omorganisering og kasting av alle solkremer og andre flytende greier med holdbarhetsdato på. Badet ble mye bedre, men siden jeg ikke vasket annet enn hyllen, så ble jeg ferdig før jeg gikk lei..

Neste dagen tok jeg et av skapene på kjøkkenet, tømte, vasket, omorganiserte, kastet og omplasserte.

I går tok jeg et skap i stuen, som vi har keramikkpynt i. Keramikken ble skylt støv av, hyllene og glassdøren vasket og jammen smittet det ikke over på hyllen som står ved siden av og pianoet også.

Satser på å klare noe i dag også... Men lite, ellers går jeg lei for en måned.

RoseSommer sa...

Hva med å leie lagringsplass eksternt til de deilige tingene dine? Er det ikke noen gamle damer/herrer du kjenner som har god plass i en bod, eller noe? Da kan tingene dine gå i opplag en stund, og så kan du vurdere om et år eller så om dette virkelig er noe du VIL ta vare å eller ikke. Og vil du det, så kan det daværende krimskramset i huset få benytte samme lagringsplass.
Jeg har nemlig en sånn kjeller som fungerer på den måten. Der står fine ting på vent til det blir deres tur til å pynte huset mitt igjen. Noe kommer riktignok aldri aldri opp igjen, men blir pakket i esker og lever til loppemarked. Men jeg har iallefall gitt dem en fair chance.
Men for all del, din måte fungerer også. Aller best, egentlig.....

Anonym sa...

Tror alle kan kjenne seg igjen i dette. Du skulle jo holdt "bloppis", er sikker mange som kunne tenkt seg noen fine nye puter o.l. også tjener du noen slanter i samme slengen :)

Kaoskontroll sa...

Mitt tips er det gode "oppbevaring, oppbevaring, oppbevaring!"
Og så å bare ta det kaldt og rolig når det likevel flyter over, fordi man har så mange oppbevaringssteder at man vet huset kan være blåst på 5 minutter (med alle mann til pumpene!) om gamle tante ringer og sier hun er på vei opp bakken.
Det trenger jo ikke se pent ut inni skap og skuffer, i en slik nødsituasjon. :)

Maria ( Idekroken ) sa...

He he, du skriver så morsomt. Men sånn kan det jo også føles noen ganger.
Men jeg synes alltid det er koseligere i et "hjem" enn i et utstillingslokale ;)
Tror du har det akkurat som passe av begge deler :)

Klem fra meg

re:signert sa...

Hei!

For et vakkert hjem. For et lys. Kan tenke meg det har gått noe lite maling i stuen :-) Vet du? Imponerende malerverk. Og imponerende flott :-) God helg!

Signe

Anonym sa...

Kjære deg - IKKE KAST MER!Du har jo et stort, deilig loft, der tingene kan få hvile, og før du får sukk for deg er de blitt hotteste hot igjen. Så får barn/barnebarn/oldebarn frie hender til å forsyne seg - og vips så har du et ryddig loft igjen.Jeg har levet så lenge at jeg vet at det funker! Ut med brunt/orange/furu osv., alt fra 70-tallet skulle bort! Nå gjør de unge "funn" på fretex - og vi eldre grøsser - velbekomme!

Pust inn-pust ut. sa...

Rent og ryddig??? nei det har vi ikke sett...det var før vi fikk barn det...blir nok noen år til denne leiligheten skinner igjen..sånn ca. 20 år til tenker jeg...

Beth sa...

Innfør innkjøpsstopp i heimen! Hvorfor stadig handle inn forskjellige til for så å måtte rydde i skuffer og skap for å sende på loppis eller Fretex?
Her i huset har det vært innkjøpsstopp leeenge. Jeg kjøper nå bare det jeg trenger for jeg har jo det meste og kanskje allerede litt for myyye av det meste også?

Shus sa...

Eg veit, eg veit....eg har eit dilemma no. Egentli eit luksus-problem. Vi skal bygge hus, i moderne stil. Høgt under taket, åpne rom, store vindu.....skal eg ha gips og lite lister? Skal eg ha tapet og panel i taket? Skal eg ha panelplater på veggane? Kva farge? oj oj oj, alt for mange valg...Og kva golv skal eg ha? (Eg sa eg ville ha heilt kvit trapp(!), då såg eg at mannen vart like kvit....)Eg er ingen minimalist, men ynskjer å ha mindre ting i heimen. Men kva med gips og slette vegger, men med lister? Går det an?

uansett Emmeline, eg skjønar dilemmaet ditt. Og er det ikkje alltid slik, at når vi har vore hos ei veninne,som har vaska og rydda til vi skal komme, så går vi heim, ser på sitt eget, og tenker: er det muli å ha så mykje rot??

Anonym sa...

for en del år siden var det populært å gå kastekurs i USA. Med noen få regler i bakhodet gikk man gjennom en og en ting - rom for rom.

1. liker jeg denne tingen
2. har jeg bruk for denne tingen
3. har jeg noengang brukt denne tingen

man hadde to kasser med.. en for det som skulle selges.. og en til det som kunne gis vekk..

mer hjelp? sjekk her ;)

http://www.getorganizedwizard.com/products/52-missions-home-organizer/?gclid=CKKN1I_bxaQCFUqDzAodpX7jEQ

Fru Usken sa...

Eg e så enige m deg! Eg e helr ingen minimalist - mn av å t føles d som eg kveles av ting!! Å då blir d rydding, rydding å rydding.! Kan og godt kjenna når eg komme inn t folk så har veldigt lide ting, at "åh så herligt å fint d va her", mn eg "trenge" litt ting for eg lige best den lune koselige følelsen eg får m litt mer pynt å dill enn hos ein minimalist;) Mn d e uanz viktigt å holda orden i tingå og å føla at eg e på topp å har kontroll øve stasje - akkorat som m klesvasken, viss den bule øve så får eg heilt angst der og! Mitt tips e å ha ein faste plass t ting, og å rydda ittekvert! Isje la ting flyda øve, mn rydd vekk d du har holdt på m før du bjunne på neste ting. Å eg e veldigt sånn så jør tusen ting på ein gang, går aldri opp på lofte lixom uden å ha tusen ting å kler i hendene, så eg rydde lixom på veien... sånn beholde eg sjefsplassen i huse;)

4childrenorganic sa...

HI HI - Jeg kjenner meg så godt igjen i tankegangen din!
Ønsker deg en god ryddehelg!
Hilsen Anna

T:o)ve sa...

*Kremt*...
Det høres ut som huset mitt du beskriver...
Skulle bare ønske jeg fikk ånden over meg til litt skikkelig kaste og bortsendingsmodus jeg også...
Kommer meg ikke frem til bodere i kjelleren, og har heller ingen steder å flytte rundt på saker på så nå er det skikkelig KAOS i kaosheimen...

Herlige bilder her i alle fall, skikkelig INSPIRERENDE!!! Tror jammen jeg må finne frem arbeidslysten :)

Trollmora sa...

Åh Emmeline. For 4 år siden fikk jeg akkurat den følelsen du sitter med nå og den gikk ikke over.... lærdommen av det er at det er en forskjell på koselig og rotete maksimalisme....
Så jeg laget min egen regel... jeg skal rydde huset for ting en gang per år... og det jeg ikke har savnet siden sist ryddesjau skal jeg gi bort. For det man ikke har trengt i det hele tatt på 1 år er overflødig (inni mitt hode da)...

Så.... du begynner nok på en prosess.. og det jeg kan si er at det er fantastisk frigjørende og man føler seg "ryddig inni hodet" også når man er ferdig med sånne ryddesjauer :)

Du har jo mange mange MANGE fine ting da... :) Kanskje du kan lage en "Emmeline selger sakene sine"-blogg? :)

Ha en goooood ryddehelg og ikke glem å kos deg med en kopp kakao i de fine krusene dine i løpet av helgen da! Selv skal jeg lage kransekakepinner i dag :) mmmmm

Lex sa...

Det er en fryd å lese tekstene dine - ren underholdning. Dessuten var det deilig å endelig se noe annet enn prikker og blomster fra Greengate! Når skal du fornye deg, Emmeline?

Nanna sa...

http://www.mollys.no/

Nettbutikk med -20% på alt av bla Greengate, dersom du har kvittet deg med for mange kopper :)

Du har en fantastiks blogg, følger med deg hver dag!
Lykke til med videre rydding.

gunnemor sa...

hei emmeline.jeg har fulgt bloggen din en stund nå og endelig har jeg fått ordet så jeg kan legge inn en kommentar :D jeg elsker interiør ogfavorittsyssel er gamle ting som får nytt liv. ville bare si at din blogg er et lyspungt for meg i en litt slitsom periode i livet. har virkelig sansen for deg og det du skriver :D fra gunnemor

Hem och Lycka sa...

Så vackra bilder.. Det är så svårt det där. Jag tycker det kan vara riktigt snyggt med mycket framme hos andra men själv vill jag ha så lite framme som möjligt. Jag varvar och har inte allt framme samtidigt utan plockar fram och plockar bort med jämna mellanrum. Men antalet möbler är för många, så svårt att ha det annorlunda när vi bor som vi bor just nu.

kram Mia

Anonym sa...

Hvilken Fretex leverer du til? ;-)Kjersti

Fjordheim sa...

Skulle gjerne vært i nærheten av Fretex i Bergen nå som du driver å rydder og gir bort. Sikker mye som hadde passet hos meg.
Men her burde det også vært ryddet og fått ut av huset. Sjelden det går så mye ut selv om en del ting kommer inn. hehe.
Er ikke lett å holde det ryddig over alt. Men jeg er i den heldige situasjon at jeg har spisestue og stue nede ved kjøkkenet. Og siden vi til hverdags bruker kjøkkenet å spise på og oppholder oss en del i Tv stua oppe, så er stort sett dei to stuene nede ryddige. Herlig visst det plutselig kommer folk innom.
Lykke til med din ryddehelg :)

Stine sa...

Hei emmeline!
jeg har i lang titt lett meg i hjel etter lilla green gate latte kopper, og hadde gitt opp, da jeg fikk høre flere steder at de ikke ble produsert alikvel (på grunn av en feil eller noe..), men SÅ, dukka de plutselig opp på bloggen din. Vet du noe vi andre green gate elskere ikke vet, eller har jeg rett og slett bare blitt lurt fordi salgsdamene ville ha de nydelige lillafargene for seg selv?!?

ps: hva med en salgsblogg, tipper det er en del ting du tror du bare kan gi bort, som fint vi gale interørdamer hadde kjøpt!!
og da får du jo mer penger til å kjøpe mer ting;)

Ruths datter sa...

Ja den som kunne levd etter sånne regler. To ting ut med nye ting inn. Noen ganger er jeg redd for å åpne skap. Det kan dette noe ut. Jeg spøker ikke. Ja ja. Ønsker deg iallefall en fin ryddehelg.
Klem

Laila sa...

Emmeline =)
Jeg har det samme problemet som deg, her er det overfylt med ting. Ting jeg egentlig ikke trenger og faktisk noen ting jeg ikke liker heller... hehe
Lykke til med ryddingen, her går det i maling =)
Klem fra Laila

tante fias sa...

Kjente jeg vær nær ved å besvime!!!!!!!!! Tror jeg må ta meg en laaaaang kjøre tur opp til din fretex butikk ;O) Trenger såååårt noen puter jeg...
Jeg har ryddet kastet og gittbort i bøtter og lass nå, har hatt to garasje salg og venner som har forsynt seg, men likevel har jeg mer enn nok, bare ikke puter :O(
Jeg driver å prøve å finne min stil, og er på vei til det, men jeg gjør litt bom kjøp til tider, heldigvis på loppis og bruktbutikker, så det er ikke så surt når neste rydde runde kommer... Jeg har et super tips, hva med egen blogg butikk på det du ikke vil ha, jeg ville garantert kjøpt noen av dine ting og blogglandia er vel veldig åpen for Emmelines rydde salg ;O) Så får du penger inn s¨å du kan kjøpe deg nye ting:O) Lykke til med ryddingsen, det er hardt vondt og tungt, men sååååå utrolig nydelig når det er gjort.

Line fra huset på landet sa...

Det kan fort bli for mange ting ja. Fristelsene er mange der ute. Vanskelig å styre unna kjøpene. Har vel funnet ut at det er alle amå-innkjøpene som tislutt lager mye rot. De store.. møbler osv. er ikke de verste (slike innkjøp gjør man jo så sjelden)
Du er nå heller ikke alene om ikke å bli ferdig med diverse hus-prosjekter. Der er vi nok flere!
Men èn ting jeg har lært... det er lurt å ha skuffer og skap til å organisere ting i og "gjemme" bort ting og tang.
Lykke til med rydding:)
Klem fra Line

granny doodlez sa...

♥lich willkommen auf meinem blog :o))

Ruter & Hjerter sa...

Jeg har akkurat satt meg ned og sitter å glor utover stuen min, for ente gang ikveld, bare for å se hva jeg kan kvitte meg med, dvs jeg kaster myye, men handler desverre også mye...Så deilig det hadde vært å ha en stil for så å være knall fornyd og ikke ha et Voldsomt behov for noe nytt, og noe annet HELE tiden!! haha! Jeg liker folk som klarer å ha det enkelt rundt seg!!! Kan jeg noen gang bli sånn? Neppe men men!!!

Lykke til i rot og kaos:)

helen og gutta sa...

nydelige bilder du viser. kjenner til det med å ha overflod. det tyter ut både her og der hehehe kan tolkes fritt :-) men mener egentlig både i kleskap kjøkkenskap og uansett hvor det måtte være.

susan`s side sa...

Nå ser jeg for meg en hel haug med damer stående på fretx for å få kloa i emmeline puter :-)Du skulle nesten ha signert de så hadde fretex fått inn masse penger for de.

hannem sa...

Kjenner følelsen, men jeg spør meg: Er minimalisme din stil, Emmeline? For én ting er å se det hos andre og synes om det i de omgivelsene, men vil det passe hjemme hos seg selv?

Jeg var litt stolt her om dagen da jeg leverte sko og 2 jakker til en gjenbruksbutikk, men jeg har kjøpt 2 nye jakker fra Gudrun Sjødén. (Skal kvitte meg med 1 til, men vurderer å lage veske av den, for det er så nydelig quiltemønster på den.)

Susi sa...

Oh I love your blog soooooooo much..
Klem Susi from Germany

Fru N sa...

Mitt beste tips er å ikke gjøre impulskjøp!
Hvis jeg får lyst å impulskjøpe noe går jeg tomhendt hjem for å tenke meg litt om. Da skjer dette:
1. jeg glemmer det, altså hadde jeg ikke såå lyst på det likevel.
2. jeg ligger våken og gleder meg til å kjøpe det så snart jeg kan.
3. de blir utsolgt mens jeg tenker å det, og jeg sparer penger og plass.
Lykke til og takk for den fine bloggen din :)

Kittys Paradis sa...

Er bare å begynne og spare til Tine K interiør. Fantastiske ting!!! Er bare å begynne med å rydde plass :) Lykke til med å holde det så strøkent som på bildene. hihi... et nydelig utopi :)

Ha en fin dag!

Jorunn Alice sa...

Men kva med eit garasjesalg?

Siw sa...

Vet du, jeg klarer faktisk en mellomting, og jeg er også glad i lys og puter og vaser og pledd og ... :) jeg har vel klart å sette det i prasis, ønske er en ting, hva jeg trenger en annen, og på den måten unngå rot og forvirring. Det har jeg tro på at du også klarer! Heier på deg :)

Bustenellik sa...

Trikset, hvertfall i Bustehjemmet, er planlegging og organisering. Bokser og kurver er alfa og omega, og gjerne med en merkelapp utenpå (hvertfall de i skapene), og å rydde et par ganger i året med kritisk blikk. Etter å ha ryddet etter mamma i fjor sommer, har jeg fått et nytt motto og det er å kaste mens jeg lever! ;-)

Anonym sa...

Vel, de bildene du la ut her var triste og kjedelige i skarp kontrast til de fargeglade og hjemmekoslige du tar fra ditt eget hjem;-)
Men sånn er det alltid, vi misunner de som har det annerledes, alle som har krøller vil ha glatt hår (og omvendt). Neste gang du skal kvitte deg med ting, legge det ut for salg her i bloggen...sikkert mange som vil kjøpe din stil (og misunner deg hver kopp og pute)

Marita E sa...

Samme problemet i mitt hus også.. trøster meg med at det er jammen bra det ikke som Pandoras boks ;o)

Ingunn sa...

Nydelige bilder du viser. Gleder meg til å se dine også! Må smile hver gang jeg leser dine innlegg og kommentarer.

Ha en fin-fin uke.

Varm klem Ingunn

Tulip sa...

hehe, ja dette er ikke lett...det er jeg helt enig i. Å holde rot og stæsj unna, når det bor en hel familie i huset..

Nydelige bilder:)

karen i hagen sa...

Og hvilken Fretex må vi besøke for å få tak i de gamle Green Gate putene dine?!?

Sju eiendeler skal forresten være et ideal. Og det er sikkert noe i det.
Jeg slites mellom gamle raddis og "rettferdig fordeling" identitet og den nye "det er så koselig og lunt med masse prikker og blomster og små hyller" identitet.

Er derfor totalt rådvill her og har ingen gode råd å komme med.

Kristine sa...

Er bare å begynne og spare til Tine Ks fantastiske kolleksjon!!! Og ikke minst, det er bare å begynne å rydde... lurer på om ikke det kan vente til i morgen... :)

Kristine

Anonym sa...

Tror nok det er mange som kjenner seg igjen i det du skriver... Mine to beste tips for et mest mulig ryddig hjem er:

1: Aldri gå ut av et rom uten å ta med deg noe som hører en annen plass til.

2: Alle småting og duppedingser har et sted de hører hjemme; aller helst i en merket oppbevaringsboks. Kjellerboden vår er full av plastbokser i ymse størrelser merket med alt fra "hundeutstyr" til "drikkebelter" og "interiørstæsj". På kontoret slæsj gjesterommet har vi en Billybokhylle full av Ikeaesker og tidsskriftsamlere - alle merket til den minste detalj selvfølgelig.;) Her lever både batterier, lyspærer, sysaker, regninger, Bolig Pluss og Birkebeinermagasiner et trivelig, men adskilt liv. Da har selv ikke gubben noen unnskyldning for ikke å kunne rydde på plass ting og finne ting.

MEN, skulle i grunnen likt å møtt den personen som aldri trenger å rydde og shine litt før man får gjester........ Finnes det slike mennesker? :0)

Anonym sa...

Må bare få nevne at jeg kjenner en som kjenner en som kjenner (yes!) Tine K, og la meg bare avsløre, HUN HAR VASKEHJELP FLERE GANGER I UKEN! Ellers har vi det vel sånn som sloganet sier, rent nok til å være hygenisk, skittent nok til å være koselig.

Anonym sa...

Det hvite gulvet er nydelig! Hva er det for noe? Malt parkett, eller hva? Vet du det?
Takk for super blogg som jeg elsker å følge.

Unknown sa...


有線針孔
無線針孔
探測盜拍
汽車定位
攝影錄音
調查器材
機車追蹤
監聽手機
子女行蹤
監聽器材
監聽設備
gps定位器
gps遮斷器
gps追蹤器
針孔攝影機
大哥大監聽
定位追蹤器
汽車追蹤器
機車追蹤器
車輛追蹤器
gps衛星定位
gps汽車防盜
gps追蹤定位
gps定位追蹤
gps汽車追蹤器
衛星定位追蹤

Unknown sa...


針孔偵測器
反針孔偵測器
防止老人走失
防止小孩走失
防止寵物走失
底盤式追蹤器
車底追蹤器
追蹤器平台
日港電信
追蹤器科技網
北台灣防衛科技
汽車追蹤器出租
行車記錄器
租車公司
汽車衛星追蹤器
吸附式追蹤器
商業間諜
內神通外鬼
通姦罪
中華徵信
中華徵信所
羅漢腳
大陸新娘
外籍新娘
越南新娘
印尼新娘

Unknown sa...


靈骨塔糾紛
靈骨塔詐騙
債務整合
債務更生
債務人
債務清償條例
債務人不履行
生前契約
生前契約糾紛
生前契約詐欺
生前契約詐騙
負債救星
負債諮詢
卡債
卡債協商
卡債整合
卡債更生
卡債扶助
貸款
信用貸款
個人信貸
企業貸款
協商機制
汽車貸款
銀行貸款
房屋貸款

Unknown sa...

新女性徵信
外遇調查站
鴻海徵信
亞洲徵信
非凡徵信社
鳳凰徵信社
中華新女性徵信社
全國新女性徵信社
全省女人徵信有限公司
私家偵探超優網
女人感情會館-婚姻感情挽回徵信
女子偵探徵信網
女子國際徵信
外遇抓姦偵探社
女子徵信社
女人國際徵信
女子徵信社
台中縣徵信商業同業公會
成功科技器材
女人國際徵信社
女人國際徵信
三立徵信社-外遇
女人國際徵信
女人國際徵信
大同女人徵信聯盟
晚晴徵信

Related Posts with Thumbnails