onsdag 21. juli 2010

Et uhell kommer sjelden alene


I dag har vi hatt besøk av elektriker her på hytten. Vi fikk ikke stekeovnen vår til å fungere i fjor. All strømmen kortsluttet hver gang vi slo den på, og det var kun kokeplatene som virket. Derfor kjøpte jeg ny stekeovn i forrige uke. Det var stor lykke. Endelig kunne Kjøkkensjefen slå seg løs med muffinsbaking (*som tross alt er hennes nye hobby) og vi kjøpte inn ingredienser og former i glade farger. Så slo vi på den nye stekeovnen og POFF, ganske riktig -der kortsluttet strømmen igjen.


Ergo skjønte vi at det måtte være noe gale med strømkretsene på kjøkkenet, men i dag kunne ikke elektrikeren finne noen feil. Istedet har han målt med et mystisk apparat og kan slå fast at BEGGE steikeovnene har nøyaktig det samme problemet. Det er KUN kokeplatene som funker på begge. Det er nesten for utrolig til å være sant!


Emmeline er meget skeptisk til hele teorien.Hva hvis vi nå kommer drassende med sommerens stekeovn nummer tre, og den viser seg å poffe hele strømmen IGJEN?  Vi kommer jo til å fylle hele uthuset med stekeovner! Så nå skal Emmelinefamilien LÅNE en stekeovn for å sjekke ut teorien. Enkelt og greit, siden stekeovner er så lette å låne med seg på en måte;)


En ulykke kommer selvfølgelig sjelden alene; derfor punkterte Emmeline da hun var ute og kjørte på tur i går. Jeg skulle egentlig være på hytten i fred og ro, mens Emmelinemannen tok med seg barna på shopping. I samme øyeblikk som mannen hadde forlatt bygningen, listet også Emmeline seg ut av bygningen for å shoppe litt i smug. Det er på sånne dager man punkterer. Som straff! Heldigvis klarte jeg å rulle forsiktig inn på en bensinstasjon og spurte om de kunne fikse problemene. Eventuelt bare ta hele forbaska IDIOTBILEN som pant. Det virket som om den sindige sørlendingen ble litt paff over dette utsagnet. Han er trolig ikke blant Emmelines faste lesere.


Dermed ble det dårlig med shopping, siden pengene sånn i hovedsak ble brukt til dekk-reparasjon igjen. I smug selvfølgelig. Jeg kunne jo ikke ringe til min bedre halvdel og fortelle at jeg var på videvanke med punktert dekk. Hva skal man forøvrig med en pen kopp, når man kan bruke penger på dekk og stekeovner? Da jeg kom hjem og tok et lite blikk i retning kjøkkenhyllen, fant jeg ut at det trolig var en høyere mening med punkteringen. Hyllen hadde gjerne rast ned dersom jeg hadde klart å shoppe flere polkadotter? Det er jammen bra at det gikk som det gikk!


42 kommentarer:

Sarah sa...

Your images are always so happy, bright and fresh. Such a beautiful place to visit.

Rozmeen sa...

Goodmorning,

Love the kitchen and your beautiful blog. I am one of your followers.

Hugs from holland,
Rozmeen

Roka Design sa...

God morgen:)

Takker for en god latter på en regnfull morgenkvist:)
Klem fra Kari:)

Hilsen fra landet sa...

Du fikk deg da en luftetur iallefall... Tenker litt på om du en dag blir litt, bare bittelitt lei av polkadotter?!

Nei, for en tanke!

Håper google transfer virker for dine utenlandske lesere så de får med seg de små og store historier fra sommeren din ;-)

PS: Elektrikeren din bør nok gjennomføre litt sannsynlighetsregning ja!

Jane sa...

Det var jammen meg et fresh innlegg (som alltid) på en grå og trist morgen med duskregn.
Var nok en mening med den punkteringa og komfyren ja.. hehe. Hylla trengte nok ingen flere kopper/krus med polkadotter ;0)
Men du verden for freshe og flotte bilder du har lagt ut :0)

Ha en fin dag.

Klem Jane!

Lille Persille sa...

Huff, krysser fingre for at den 3.ovnen funker da!

ha en fin dag:)

RoseSommer sa...

Håper det ordner seg med ovnen, og HER er et godt forslag som vil tilfredsstille både mor og datter:

http://farm4.static.flickr.com/3652/3425852056_67a234ccf5.jpg

Fidus sa...

Punktert, igjen? Sannsynligvis er det lenge til du punkterer neste gang. Koselig hytte du har!

Refleksjon på livsvegen sa...

Den el teorien var rar..
Ventar på oppfølging på den!
Kos deg vidare med eller utan shopping ;-)

Jannicke sa...

Stakkers deg.. nå kan det bare gå en vei, Emmeline :
o p p o v e r!!!!

Ps : du år komme og trøsteshoppe på berthas når ferien er over (og mannen er på jobb;)

Fortsatt fin ferie!

Klem J.

Hegeslilleboble sa...

Hehe, herlig!!!

Anonym sa...

Så fine bilder fra hyttekjøkkenet ditt Emmeline!
Kunne tenkt meg slike hyller på mitt eget hyttekjøkken, men litt skeptisk pga mus. Men de kan vel ikke klare å klatre rett opp etter veggen, eller?
Får håpe dere får orden på strøm og komfyr så "kjøkkensjefen" får bakt sine muffins.
Ha en fortsatt god ferie uten flere uhell!
Laila

Hverdagsmamma´n Anita sa...

Ha Ha Ha.... :D Og ikke som en skadefro ha nei...
Jeg skjønner ikke hvordan du alltid havner i sånne "morsomme" situasjoner.
Kos dere videre på hytte tur :)
PS. Jeg elsker også prikkete "ting" og pasteller :)
Herlige bilder du viser.
Klem Anita

Kristin - Puccasverden sa...

hehe.. flott og morsomt innlegg.

Første gangen jeg er innom hos deg, men neppe siste gangen :)

Kristin

Allis i Eventyrland sa...

Så utrolig fin hytte du har! Jatakk til flere bilder! :)

Kort og Søm sa...

Nei..det var nok ikke meningen at flere prikkede kopper skulle i hus..*ler*..
Ha en fin dag :O)

Ramme Alvor sa...

Ser ut til at du har havna heilt på felgen...igjen. Men trøyst deg med at du faktisk har ei hytta...og som du i tillegg har gjort til eit ferieparadis for mange av oss som smilar frå øyre til øyre...kvar gong med ser ein ny (eller galam) polkadott på kopp eller (sopp?) pute. Av pur glede!

Britt

Ellen sa...

Hvis man trenger en god latter er det bare å stikke innom bloggen din:) Du vet å snu en trasig opplevelse til en god historie altså.Aldri så galt at det ikke er godt for noe:)Forøvrig kan man vel aldri få nok av polkadotter, uansett om hyller raser ned eller ikke.Så mye fint du har på hyllene der!!Ha en finfin sommerdag:)

Camilla sa...

Flott innlegg :))))

fru Dyregod sa...

Kjøper ikke helt at begge stekeovnene skulle ha samme problem; særlig ikke når den ene er ny. Den har vel i så fall en garanti - men om ovnen dere låner får samme problem må det være strømnettet som tar knekken på ovnene.
Et lurt tips: På bensinstasjoner har de flasker med et seigt stoff som kan fylles inn i dekket via ventilen ved punktering. Man tapper ut litt luft, fyller inn "gugga" og luften som finnes på boksen og kjører straks en tur så det får fordelt seg i dekket. Holder fint til bensinstasjonen, og av og til er det ikke nødvendig å gjøre noe mer med dekket i det hele tatt. Kjempegreit om man punkterer i "ødemarka".
Dessverre kommer det ikke i prikkete bokser, da...:)

Tre Kusiner sa...

For ein hærlig historie!

Klem F

by Siv sa...

Aiai ikke lett med slike uhell... Det er tyyyypisk :)
Det er blitt utrolig flott på hytten, kjekt å følge med
Ha en fantastisk flott kveld
*Siv*

Ruths datter sa...

Uffda. Det ble mye på en gang det.Håper du kan gjenta dene aleneturen litt seinere da.
Klem og fortsatt god ferie

Ida sa...

Hehehe.. der er jo nesten for godt (??) til å være sant! Du er god til å punktere da.. kanskje det finnes ett verdensmesterskap i noe sånt, tenkt på å melde deg på ? Eller kanskje du tørrtrener i smug? :-)

Du, de stekeovnene.. jeg er jo bare en elektrikerfrue da, med minimal peiling på strøm.(bortsett fra at jordkabelen er gul og grønn) Men jeg kom til å tenke på en ting. Er det en mulighet for at det er noe feil med uttaket, slik at spennigen kortslutter stekeovnen ? Slik at den blir ødelagt når dere setter den på? Jeg nekter å tro at dere har fått levert to ødelagte stekeovner.. snilt av 'naboene' å låne vekk sin stekeovn, i påvente av at den også blir ødelagt.. hahaha.. ;-D

Når det er sagt, så er jo alle gode ting tre.. så for å slå alle fluene i en smekk, så forslår jeg at du kommer deg ut på shopping fort som f***, jeg er sikker på det ligger noen lure kupp til deg, uten punktering og ødelagte stekeovner :-)

Fortsatt god sommer!
Klem fra Ida

Anonym sa...

Hei - jeg har nettopp oppdaget din herlige blogg - og har lest meg langt bakover... (Stille på jobben sjø.. :-) Hvordan ble det med veddemålet med emmelinemannen ang. sykkeltur - skulle ikke det være nå i juli? Ellers takk for fin-fin underholdning! Ha en fin sommer. Hilsen trønderpia

Unknown sa...

Wow...I am just amazed!! Emmeline, your blog is chicken soup for the soul!!! So cute, charming, joyful, fresh!!!
Kisses from Brazil!
Bela.

Anonym sa...

Så heldig for deg at det skjer noe i ferien:-))))

Siden nå jeg engang er el.ingeniør så må jo jeg komme med noen tips. Det første jeg ville gjordt er å sjekke dimmensjonen på inntaket til komfyren. Hvor stor er sikringen? Er ikke uttaket stort nok vil vernet slå seg ut med en gang. Derfor poff. En bruker mindre strøm ved bruk av plater.

Ha en flott og lat sommer videre...

Karma sa...

Kan aldri få nok polkadotter etter min mening :)

Anonym sa...

Høna eller egget ?
Har stor medfølelse når det gjelder problemet med strøm / komfyr ; har opplevd samme problemet og har fasiten her: du har rett !! Finn en ny elektriker. Dette er rein matte og alle som kan legge sammen kwh pr. plate evt. + selve komfyrrommet kan sjekke dette versus hvor stor belastning selve strømledningen til komfyren tar (siden dette skal være en enkel ledning og ikke koblet opp med ovrige ledninger til kjøkkenet) Sjekk i sikringsskapet om det er en belastning på 20 - 30 eller om du er superheldig : 40 på denne kretsen. Snakker som sagt av erfaring etter som jeg hadde 3 forskjellige komfyrer og en butikk og en reperatør som sa de ALDRI hadde opplevd dette problemet før. Så da ringte jeg elektriker og spurte om jeg var elendig i matte eller om den forrige elektrikeren hadde gjort noe lureri med kretsen for komfyren : svar: du er god i matte og siden du allerede har betalt 10 000 for en ovn som ikke virker som den skal så skal ikke jeg lure penger av deg heller. 4 ovn virker perfekt : den kostet 12 000 med rabatt og var 4000 dyrere end den første ; men AEG og Hoover Grepa har drita dårlige induksjonsovner. NÅ har jeg en BOCHS . Sukk, lykke til !

Anonym sa...

Hei Emmeline! Det er alltid lystig lesing i bloggen din, en av mine favoritter...! Ser at du har problemer med komfyren på hytta, og måtte spørre min mann som er elektriker: han sier at det mulig det er feilkoblet i stikkontakten, det er byttet om på strømførende (det er to av den) og jordledning (1 stk), som gjør at det kortslutter. Det har han vært borte i tidligere, så det er kanskje verdt et forsøk å sjekke det ut? For jeg regner med at elektrikeren du hadde på besøk sjekket om sikringen dere har er stor nok til å tåle at du setter på komfyren... Ha en fortsatt fin sommer! Hilsen Ingebjørg

Anonym sa...

Consuming smaller dishes additional often is an crucial aspect [B][URL=http://www.fitnessworkoutclub.com/insanity-workout-dvds.html]insanity workout[/URL][/B] of any muscles making diet regime. If you are obtaining a meal in each few hours, you are going to make sure you have a high metabolism along with the correct protein synthesis to insure muscle growth. Fat burning capacity is just an significant portion of the process. You don't need to put on fat, [B]insanity[/B] you desire to place on muscle mass. As for protein synthesis, just feel of it as a degree inside your body. When it's up, you'll be able to assemble muscles, when it is down, you cannot. [B][URL=http://www.fitnessworkoutclub.com]does p90x work[/URL][/B] Keep it up all of the time by ingesting.

[URL=http://www.fitnessworkoutclub.com][IMG]http://www.beachbody.com/images/en_US/products/programs/insanity/ins_sell_alysia_b.jpg[/IMG][/URL]

Lottemora sa...

Godt å komme hjem fra ferie, og lese gjennom favorittbloggen min igjen!

Anonym sa...

You can find a lot of unique methods that you [B][URL=http://www.fitnessworkoutclub.com]p90[/URL][/B] can use to make your body searching a whole lot much better, [B][URL=http://www.fitnessworkoutclub.com]p90x workout schedule[/URL][/B] the principal thing that you may need to carry [U]p90x or insanity[/U] care of may be the weight that you've. [B]p90x workout[/B] [B]p90x results[/B] are a good deal of ways that you can make that appear about, but the very best one particular of them is to [U]p90x[/U] [U]p90x fitness guide[/U] find a proper diet and also to create [B]power 90x[/B] some normal visits for the gym, [B][URL=http://www.fitnessworkoutclub.com/insanity-workout-dvds.html]insanity[/URL][/B] here are some of the primary items that you [B][URL=http://www.fitnessworkoutclub.com]p90x calendar[/URL][/B] must remember:

Initial, when [B]workout review[/B] begin working to build the muscles, [B][URL=http://www.fitnessworkoutclub.com]p90x results[/URL][/B] would like to be extremely careful not to over do. [B][URL=http://www.fitnessworkoutclub.com]power 90x[/URL][/B] cannot build the muscle while [U]p90x cheap[/U] are lying within the back! What we mean by this is don't hurt yourself, since when [B][URL=http://www.fitnessworkoutclub.com]p90x[/URL][/B] are hurt you'll not be ready to do [B]p90x manual[/B] kind of weight lifting or physical exercise. Although [B][URL=http://www.fitnessworkoutclub.com/insanity-workout-dvds.html]insanity[/URL][/B] ought to be working hard, [B]p90x workout[/B] [B]p90x fitness guide[/B] can't overdue it!

ann-helens hjem sa...

For et idyllisk kjøkken og jeg likte alle de blå detaljene dine! Friske freshe farger!

Anonym sa...

I'm not sure why but this blog is loading incredibly slow for me. Is anyone else having this problem or is it a problem on my end? I'll chесk bаck later and ѕee if the pгoblem still eхistѕ.Visіt my websitе: big green egg baking stone review
Here is my web site :: the green egg

Anonym sa...

Evеryone loves what you guуs are up too.
Thіs sоrt of clevеr work and coverage!
Κеeр uр thе good works guys І've incorporated you guys to my blogroll.

http://www.dfw-taxicab.com/about-us/
My homepage ; DFW airport taxicab

Anonym sa...

Мy coder іѕ trying to ρerѕuadе me tο move to .

net frоm PHP. I have alwaуs dislіked the idea bеcauѕе of thе
expenѕeѕ. But he's tryiong none the less. I've bеen usіng
WordPress оn ѵarіous wеbѕites foг about a уeaг and am conсеrned about switching to
anotheг рlatform. I havе heаrd
excellent things about blogengine.net. Is there
a way I сan import all my wordpress
posts into it? Аny kinԁ of help would bе гeаlly aрρrеciаtеԁ!


Alsο visit my webѕіte; http://www.buynsellcarsforprofit.com

Anonym sa...

However, never exceed any phase motivation and order to watch p90x to add a level
of difficulty.

Look at my blog; continue reading this..

Unknown sa...


雲林市徵信社
雲林縣徵信社
嘉義徵信社
嘉義市徵信社
嘉義縣徵信社
台南徵信社
台南市徵信社
台南縣徵信社
高雄徵信社
高雄市徵信社
高雄縣徵信社
屏東徵信社
屏東市徵信社
屏東縣徵信社
宜蘭徵信社
宜蘭市徵信社
宜蘭縣徵信社
花蓮徵信社
花蓮市徵信社
花蓮縣徵信社
台東徵信社
台東市徵信社
台東縣徵信社
澎湖徵信社
澎湖縣徵信社
金門徵信社

Unknown sa...


馬祖徵信社
馬祖縣徵信社
香港徵信社
大陸徵信社
美國徵信社
台北徵信社公司
台北縣徵信社公司
台北市徵信社公司
新北市徵信社公司
桃園徵信社公司
桃園市徵信社公司
桃園縣徵信社公司
新竹徵信社公司
新竹市徵信社公司
新竹縣徵信社公司
基隆徵信社公司
基隆市徵信社公司

Unknown sa...


彰化縣徵信社公司
南投徵信社公司
南投市徵信社公司
南投縣徵信社公司
雲林徵信社公司
雲林市徵信社公司
雲林縣徵信社公司
嘉義徵信社公司
嘉義市徵信社公司
嘉義縣徵信社公司
台南徵信社公司
台南市徵信社公司
台南縣徵信社公司
高雄徵信社公司
高雄市徵信社公司
高雄縣徵信社公司
屏東徵信社公司
屏東市徵信社公司
屏東縣徵信社公司
宜蘭徵信社公司
宜蘭市徵信社公司
宜蘭縣徵信社公司
花蓮徵信社公司
花蓮市徵信社公司
花蓮縣徵信社公司
台東徵信社公司

Unknown sa...

新女性徵信
外遇調查站
鴻海徵信
亞洲徵信
非凡徵信社
鳳凰徵信社
中華新女性徵信社
全國新女性徵信社
全省女人徵信有限公司
私家偵探超優網
女人感情會館-婚姻感情挽回徵信
女子偵探徵信網
女子國際徵信
外遇抓姦偵探社
女子徵信社
女人國際徵信
女子徵信社
台中縣徵信商業同業公會
成功科技器材
女人國際徵信社
女人國際徵信
三立徵信社-外遇
女人國際徵信
女人國際徵信
大同女人徵信聯盟
晚晴徵信

Related Posts with Thumbnails