fredag 23. juli 2010

To dager igjen


Det er to dager igjen av sommerferien på Sørlandet, og det er alt for lite. I skrivende stund sitter jeg på kommunehusets datamaskin for å skrive byggesøknad fordi vi skal utvide med den nette sum av 4,5 m2 soverom. Det betyr at vi må fylle ut en million papirer -som skal sendes til kommune, fylkeskommune, fylkeskonservator, vegvesen, naboer, Statsministeren og Kongen i statsråd;) I tillegg skal de ha femtusen spenn for å behandle søknaden. Det er helt bort i natten.


For å holde humøret oppe har Emmeline lirt av seg noen vitser til saksbehandleren. Hun har for eksempel spurt om det var mulig å få navnet til den som godkjente ombyggingen som ble gjort på hytten i 1976, sånn at vi kan oppsøke vedkommende og gi han en god porsjon juling. Hytten fikk nemlig løftet taket på den ene siden og fikk i tillegg et påbygg som er så stygt at den som har godkjent det, må ha vært både blind og døv.


Saksbehandleren flyttet seg nervøst på stolen og sa at det ikke var mulig, og Emmeline måtte jo si at hun bare spøkte. Men det hadde jo vært fristende å gi bare pittelittegranne juling, fortsatte Emmeline, for jeg er egentlig passifist og da liker vi best juling i veldig små mengder:)  


Grunnet Emmelines dårlige vitser har Emmelinemannen holdt seg klokelig borte fra hele søkeprosjektet. På faste vanlige måte!  Derfor har Emmeline tegnet inn nytt bad, nye vinduer og nye fasader når vi først er i siget. Det blir liksom så pjuskete om vi skal betale femtusen kroner for et knøttlite påbygg. Spørsmålet er hvor mye det vil koste å få hytten til å bli i brukbar stand, og om det i det hele tatt vil lønne seg å renovere huset såpass? Kanskje vi heller bør kjøpe en helt ny hytte?

 
I morgen håper Emmeline at hun får sneket seg til å besøke loppemarkedet på Sjølingstad Ullvarefabrikk, på jakt etter en lintøyskap som jeg skal ha i gangen;) Siden jeg er på lånt maskin på biblioteket, kan jeg ikke legge inn bildene som jeg har med meg. Har derfor lånebilder fra nett i dagens innlegg og jeg kommer bedre tilbake ganske snart! SO LONG!



21 kommentarer:

Refleksjon på livsvegen sa...

Lykke til!!
Dei må no tåle ein spøk i byråkratiet ;-)
Ha ei flott helg!
PS: Her skin SOLA i dag med BLÅ himmel, lenge sidan sist!!

Elisabeth, innerst i veien sa...

Å, stønn, byggesøknader er dyre og kjedelige. Vi har til og med vært innom planutvalget i kommunen for å få bygge en liten utebod! I planutvalget sitter en gjeng politikere og skal bestemme om Hansen skal få kjøre inn i garasjen sin fra den vinkelen han vil, om Larsen skal få lov til å ha den fargen på taksteinen som fru Larsen har falt for osv. Ok, de gjør mye fornuftig ogs. Lykke til med prosjektet og nyt resten av ferien.

Shannon Fricke sa...

Gorgeous blog!

karoblume - lovely moments sa...

I dont understand your language, but I love your Blog-Pictures!
Lovely greets from Austria, Hannelore ;-)))

Åshild sa...

Du verden. Som jeg så det for meg, og lo.
Vi har tenkt å bygge en stor garasje i et LNF område, og forventer støy. Derfor har vi ikke orket å lage søknaden enda.

Hvordan går det med bil og stekeovn?

Unknown sa...

Emmeline!! Lovely!!! The wallpapers and the closet are heavenly!!! Kisses. Bela.

Emmeline sa...

Hei Bestemor:

Bil lager mystisk lyd og steikeovn steiker ikke...med andre ord, det går dårlig;)

Jane sa...

Lykke til med papirmølla. Skulle likt å sett ansiktet på han mannen når du slengte ut den spøken til han ;0) Ha ha...

Ha en fin dag.

Klem Jane.

Kathi sa...

Beautiful photos! I'm decorating a dollhouse and your ideas are so inspiring! Love the conservatory and the room with the bunk beds!

Villa von Krogh sa...

Ja du får skrevet det du!
Har selv hatt lyst til å smøre inn fyrstekake i trynet på saksbehandlerne i Asker kommune. :)

Håper du får en finfin sommerhelg!

Anine

HildeSu sa...

Emmeline,
- dine små og store kåserier virker svært forløsende for min sjel... Din frustrasjon er min frustrasjon osv... Jeg kjenner det så godt igjen, selv når det svart på hvitt ser ut som den reneste galskap til tider...

Enormt god terapi når jeg leser hva du har sagt (og hatt lyst til å si/gjøre) når du møter små og store skjær i sjøen... For akkurat slik er det! :-)

Når det gjelder påbyggingen: man skal jo tenke økonomisk, og selvfølgelig slenge på noen kvadratmeter ekstra når man først må ut med kr 5000.

Lykke til!

Bettum Villa sa...

Synes det er helt forkastelig pris de skal ta for å behandle noen papirer!! Her ei venninne som betalte 10.000 kr for det samme og må jo si at jeg tenker at det er sure penger..
Kunne jo gått til så mye fin pynt :)
Så vil bare ønske deg lykke til videre!

Klem Madelén

PS: Du skriver så morsomt!!

Eliane sa...

Lindo!!
Amo seu blog =)
(I don't understand your language, but I love your blog... it's beautiful)
bjs
http://larfamiliaecia.blogspot.com/

Anonym sa...

Ja, ja her har vi nettopp betalt18800 kr i byggesaksgebyr,5700 for utstikning bygg,pluss 8370 for påkobling vann og kloakk =34970kr til kommunen for å få sette opp igjen et hus med 4 små leiligheter istedet for et stort,gammelt et med 2 leiligheter pluss kjeller og loft. Og ja, det var både vann og kloakk i det gamle som brant ned mens det var utleid. Så skal de ha en klekkelig sum i skatt når det selges pga at det var utleid.Dernest betalte vi ca 5ooo for omregulering da tomta var regulert til næring.Vi måtte også gi kommunen en del av tomta til bredere veg-gratis-og rive garasjen/uthuset. Så kanskje 5000 ikke er så mye likevel:) Hilsen Toril A.

Rosa sa...

Haha, det er vel ikkje for ingenting at byråkratar er kjend som litt turre? kanskje det var samme saksbehandlaren?

Uansett, lukke til med papirmølla, og nyt siste rest av ferieliv!

Line fra huset på landet sa...

Ja, jeg synes jammen dere skal slå til og bygge litt mer enn 4,5kvm når det koster femtusen kroner!!!
Svindyrt sier nå jeg. Horribelt og alt det der!!
Lykke til med søknad, godkjenning og bygging.

Klem,Line

fru Dyregod sa...

Ja, byråkratiet skal man ikke spøke med - men jomen gjorde du det også! Nyt resten av ferien, da!

Anonym sa...

Hei.Tusen takk for titten.Kjempe fint.Elsker det gammle.Ha en riktig fin Sommerhelg.Klem fra Bodil.

Maria ( Idekroken ) sa...

Så utrolig fine bilder :) Og du forteller så morsomt :)
Håper det ordner seg med den saken ;)

Sommerklem fra meg

Lady E sa...

Håper dere får positivt svar på søknaden, og at de ikke er så vansklige mot dere. Tvi tvi

Mette sa...

Hehe, jeg regner med du skriver fra Solbakken på Tveit/Birkenes?? Familie med Høvåg-Tom da regner jeg med? Har lillesønnen hans Adrian (22) innom her i ny og ne sammen med mine unger. Håper det ordner seg med byggesøknader og hele spetakkelet!! Nyyydelige bilder fra Hyttehuset deres!
Hilsen Mette, Grimstad

Related Posts with Thumbnails