tirsdag 10. februar 2009

At the point of no returnVinteren er kommet til Bergen med brask og bram. Jeg var på tur med bilen her forleden, og det førte til en nær-døden- opplevelse de luxe. Jeg mistet fullstendig kontrollen bak rattet, og gled i rasende fart nedover en bakke i retning den eneste lysestolpen i mils omkrets. Dermed satset jeg på taktikken å slippe alt man har under føttene, og på et blunk var jeg tilbake i motsatt kjørefelt. Som det reneste GENI bak rattet! Jeg fortalte om episoden til min bedre halvdel, som responderte med å inndra bilnøklene. I frykt for BILDØDEN vel og merke -ikke KONEDØDEN!Episoden har likevel ført til at jeg har tenkt litt på at det noen ganger ikke er noen vei tilbake. De gangene man føler at man har kommet til a point of no return. Det kan for eksempel være midt under en fødsel. Da er det jo som regel for sent å angre. Da hjelper det ikke å rope: JEG VIL IKKE HA BARN LIKEVEL.JEG HAR BESTEMT MEG FOR Å VÆRE EN KARRIEREKVINNE I HØYHÆLTE SKO OG EN STILIG DRAKT!Helt personlig pleier jeg også å komme til a point of no return etter en lang slankekur. Fordi man i et svakt øyeblikk faller for fristelsen, og tar den ene sjokoladen. Fordi Grete Roede ikke gjorde vaktjobben godt nok den dagen man var drittsur. Logisk sett bør det ikke bety noe, men når man først har gått på en smell kan man jo likegodt spise opp hele Minde Sjokoladefabrikk som trøst. Fordi man gikk på en smell. Sånn at det smeller SKIKKELIG når det først smeller!De siste dagene har jeg jo også skjønt at det å komme i avis eller på tv fører til et point of no return i forhold til egen bloggevirksomhet. Plutselig mener folk noe om det man har skrevet, enten man sitter på bussen eller man er i et møte med ukjente mennesker. Da er det lett å bli lammet av frykt fordi man kan *såre * irritere* være for frekk * bli for kjedelig eller * ha det for hvitt. Samtidig tenker jeg at sikkert er flere enn meg som lar seg stresse av alle hensyn man bør ta når man skriver blogg. Frøken Makeløs har skrevet veldig skjønt om dette temaet HER. Men hva tenker egentlig interiørbloggere om dette? Eller bloggeleserne våre, for den saks skyld?Summa summarum er det kanskje like greit å slippe styringen, og la det stå til. Som det reneste geni bak rattet, til tross for manglende bilnøkler! Kos deg i snøen du også -og kjør forsiktig!

38 kommentarer:

Anonym sa...

Slipp styringen Emmeline!! Det virker tydeligvis! håper ikke du begynner å skrive annerledes i frykt for "noe" pga kjendisstatus!
Du har mange fans vet du!

Stor klem - Inkala

Bdicte sa...

Hei!
Ikke tenk på hva andre mener, Emmeline! De aller fleste er enige med deg, tror jeg:) Jeg er ihvertfall det, hehe!

Ja, og hvorfor er alltid bilen mer verdt enn kona?? Jeg bare spør....

Ha en herlig dag!

Randi sa...

Ikke at jeg tror at min mening betyr så veldig mye ...men jeg mener nå at du skal fortsett å blogge som DU ønsker. Janteloven kommer alltid inn og forfølger en eller annen...du skal ikke tro du er noe, du skal ikke tro du kan blogge som du vil :-)...drit i dem...her inne er det du og ingen annen som har styringen.

Bo med Lena sa...

Synes du skal følge inpulsen din om å la det stå til. Det funker!!

Har selv gjort meg noen tanker (kall det gjerne prestasjonspress) om hva mine lesere synes om det jeg har tenkt å legge ut. Plutselig skriver man for "publikum" og ikke for seg selv...og midt oppi det hele glemmer man seg selv litt og det man egentlig liker og kan stå for... Jeg har iallefall tatt meg selv i det.

Det er noe i det at når man plutselig oppdager at det er endel som følger med på det du gjør så øker forventningene til hva en "leverer". Eller kanskje er det bare i mitt eget hode..?

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Åhhhh kjenner jeg blir ivrig her.....
Skriv som før Emmeline , ikke ta så utrolig mye hensyn til menig mann, å være interiørblogger betyr at man blogger om saker man liker, vurderer å begynne å like og da er det naturlig at de sakene man synes er latterlig stygge også blir nevnt!
Jeg synes latterlig stygge ting er gøy å se på, le av og når sant skal sies ler jeg meg skakk av den fæle ps kolleksjonen til Ikea, grøss!

Jeg liker ikke BONDEGRØNNE KJØKKEN om så hele verden har det og det har jeg lov til å si høyt, jeg har ytringsfrihet, det er min blogg og de som er glad i GRØNNE BONDEKJØKKEN må lese blogger som liker GRØNNE BONDEKJØKKEN og finne sin inspirasjon der.
Jeg må tåle at de ikke liker hvite sofaer eller rosa pledd, jeg respekterer at de skriver det og gidder ikke å kritisere at det blir skrevet. Smaken er delt i to som baken!
Sånn er det bare , ferdig arbeid, diskusjon over og ut.

Lisbeth has left the building.
Klem

Bo med Lena sa...

Eh..ser jeg har en liten skriveleif i innlegget over... Går litt fort i svingen!

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

...he he...liker hverken grønne bondekjøkken, eller bondegrønne kjøkken ... samme kan det være

AstridVU sa...

Godt formulert, Emmeline - og jeg kjenner meg igjen i følelsen, selv uten avis- eller tv-opptreden :) Man får plutselig forskjellig type lesere og føler man 'må' skrive for å tilfredstille alle. Men det må man virkelig ikke - skriv for å tilfredstille ditt eget behov for skriving, deling av interiørlidenskap eller hva det måtte være - jeg kommer uansett til å lese deg, jeg :)

Ninas Drops sa...

Du skriver så fantastisk.
Jeg ler godt her jeg sitter...Har akkurat lest starten av innlegget ditt til min bedre halvdel Mr.karamell og han lo også godt....

Skriv akkurat det du føler for du..Jeg arresterer ingen jeg.

Ha en fin fin dag med bil eller ikke=)
Drops som dropet innom deg i dag.

eve sa...

Emeline er ikke Emeline vist hun ikke skriver som Emiline ....
Jeg ditt hvite hus er nydelig, selv om mitt har mye mere farger
noe av det jeg liker best her i blogglandia er mangfoldet ...at vi liker forskjellige ting og mener forskjellige ting.og selv om jeg ikke har ett hvitt hjem finner jeg mye jeg liker på dine bilder likevell....feks skoskapet fra ikea som ble til en sang :-)


Noen vil altid bli forurettet , men det nytter ikke å gå rundt å ta hensyn til det for da kan en aldri si noe....det er ett utrykk som sier at en kan ikke gjøre til lags og sånn er det vell..

Tar meg ofte i å le høyt når jeg leser innleggene dine og en god latter forlenger livet ....så vær så snill fortsett og forleng livet mitt Emiline.
You Go Girl !!

Sine sa...

Jeg støtter det de andre her sier. Vær deg selv.
Og så vil jeg si at jeg synes du har så flott driv i tekstene dine. En lekker prosessualitet, om jeg får kalle det det. Du presenterer en tanke, utvider den og danser rundt den på en elegant måte.
En fryd å lese!

eve sa...

jeg synes ditt hvite hus er nydelig skulle det stå hehe

Villa Luftslottet sa...

Hei på deg:) Syns jaggu du var flink jeg da - og emmelinemannen burde gi deg de derre bilnøklene tilbake sporenstreks;) En skremmende opplevelse - ja det vil jeg faktisk tro! - jeg har jo hatt noen ulykker, men heldigvis m/godt utfall hittil da - og fy fader for en støkk en blir sittende igjen med!! Det var igrunn litt vittig at du skreiv at du burde geni-erklæres, for den tanken har jeg hatt mange ganger når jeg tar en sving - syns nemlig jeg er dritgod på det - du vet, man kjører i 80 - for eksempel, så kommer det en sving - der sakker man ned - og MIDT i svingen trår man på gassen igjen:) OG det kan nok sammenlignes med da du gjorde en ting som førte til en annen ting - og plutselig visste norge hvem Emmeline ER. Men det skal du vite, og jeg kan være rimelig kritisk: At du var utrolig sjarmerende, du virker temmelig oppegående - uten tvil! Så din fremtreden fra bloggen skal du dog bare være stolt av - men jeg skjønner faktisk hva du mener:)
Dette ble langt, og om mulig litt rotete, men det var altså et forsøk på å vise min støtte:)
Litt klønete ser jeg, men jeg driter igrunn idet - jeg tror faktisk du tok`n;)

Villa Luftslottet sa...

Et lite PS! Skal du gnafle i deg Minde sjokoladefabrikk, så vil jeg vite det - FOR JEG ER PARAT!!

Ramme Alvor sa...

Godt skrevet, eller skrivi som det heitte på nynorsk før. Enig på alle punkter. Du kom vel på tv og i avisa fordi du skeiv som du skreiv og hadde det nett so kvitt som du har det :)

Britt

T:o)ve sa...

La gubbelure styre kjøringen du, og ta deg et glass rødvin,- du skal jo uansett ikke bak rattet *knis* Husk bare å få med deg noen turer bort med høy vinføring så han må være sjåfør, det burde hjelpe raskt med å få bilnøklene tilbake om du ønsker det ;)
Ha en videre fin dag, alltid kjekt å komme innom her for litt inspirasjon :)

Crème sa...

Skjønner godt at overgangen fra å være anonym til bloggekjendis med navn og ansikt kan påvirke skrivingen. Plutselig holdes man liksom "ansvarlig" for det man skriver og kanskje busstrylledamen kjenner deg igjen (og seg selv i bloggen, også?). Men alle som er fast innom her, kommer jo igjen fordi vi liker det du skriver (og måten du skriver på)og bildene du viser. Du har jo Norges beste interiørblogg fordi du har en "stemme" som mange liker, så jeg håper ihvertfall du fortsetter slik framover. Slipp begge fotpedalene og tvihold på bilnøklene!
Klem fra Ragnhild:)

Anonym sa...

Takk for at du skriver så jeg ser for meg hele episoden som om jeg skulle ha vært med på bilturen din og sitti der meg hjertet i halsen selv.

Loppelasset sa...

Fortsett som før du, det er nok grunnen til "suksessen" din ;-) Ha fått meg mang en god latter av å lese bloggen din, og noen ganger litt å tenke på.

Og det med annonymiteten er hipp som happ, ønsker noen å finne ut hvem som står bak en blogg er det ikke alltid så mye som skal til. Så det er ikke sikkert at du har vært så annonym som du tror ;-)

Gubben min som er født og oppvokst i nabolaget ditt plukket ut hva som måtte være huset ditt fra bilde fra altanen din, og han går rundt her og mumler om at han er sikker på at du har en søster med navn som begynner på W. Og dette var etter innlegget ditt i vår om de nye Baden-Baden stolene....

Stå på, vi liker deg akkurat som du er!!

Hilsen
Mette

Emmeline sa...

Hahahaha...
Du må hilse til gubben og si at han må begynne i tjeneste som ny lokal Snåsamann. For søsteren min har ganske riktig et noe spesielt navn som begynner på W uten Kirsebom tilslutt;)

-og nå skal jeg tilbake til Baden Baden innlegget og se hva som røpet meg, eller henne var det vel;)

Pulsatilla sa...

Håper du klarer å beholde din stemme i bloggeverdenen selv om du føler presset nå som du har blitt en bloggekjendis :-) Husk, du har fått alle leserene dine på grunn av innleggene du har laget uten tanke på hvem som leser (nåja, du har nok tenkt litt før også, misforstå meg rett - de fleste av oss har vel en eller annen mottaker i tankene når vi skriver?) - så fortsett med å skrive om og avbilde det som er viktig for deg.

Ønsker deg en god dag - med eller uten bilnøkler.:-)

Anonym sa...

Emmeline. Noen ganger er det glatt, sånn er det bare. Allting går, enten det går bra eller dårlig. Du har jo hittil greid deg veldig bra, synes jeg, det jeg har fått med meg av deg. Er forresten selv heldig på bilfronten : Vi har to (ikke nye) biler og dobbelt sett med nøkler. Funker for meg. Og du, pleeease, fortsett bloggen som før d. Emmeline ruler.Klem, fra Hilde

tinemor sa...

Hi, hi
Ingen nåde hos Emmelinemannen skjønner jeg.....
Glatt føre kan ingen styre.
Når vi krasjer er det: kvinnfolk bak rattet.
Men når menn krasjer: oj, var det så glatt....
Ja, en tenker to ganger før en publiserer et innlegg.
Men her tror jeg du ikke har noe å frykte.
Du er jo ikke kåret til årets blogger uten grunn!!
Keep it up!
Klem

Fjordheim sa...

Forstår godt at det er lettere å skrive som man vil nå en ikke "kjenner" leserene. Eller leserene ikke kjenner deg.
Men jeg håper du fortsetter som du har gjort.
Godt at det gikk bra med deg, og bilen på det glatte føret.
Ha en fortsatt god dag :)

Anonym sa...

Hei Emmeline!!

Jeg har ingen blogg, men elsker din. Er innom hver eneste dag og blir faktisk litt lei meg hvis du ikke har skrevet noe. Det var så veldig koselig å se deg på TV og kjære deg - IKKE gjør noen forandringer i hva og hvordan du skriver i bloggen. Jeg er en dame på 55 år og du gir meg glede og latter i livet mitt nå som jeg har mistet jobben min og har oppdaget bloggverden og DEG. Takk skal du ha !

Hilsen Jorunn :)

Photo-Me-Life sa...

Dette må jeg bare kommentere fordi jeg har faktisk sittet og tenkt på det de siste dagene selv. Jeg slapp jo løs hemmeligheten med at bloggen min kommer på trykk nå i en avis og ergo vil flere i området vite om meg, kanskje kjenne meg igjen om de møter meg. Jeg kan ikke lengre skrive om den drittungen av ei nabojente, leietakeren under som spiller sinnsyk musikk, det stopper litt opp. Det er ikke alt jeg lengre kan dele. MEN da det er sagt vil jeg fortsette å skrive på samme måte som jeg gjør men jeg vil komme til å ta flere hensyn om det som er rundt meg fra nå av.

Jeg tror vi bare må finne oss i dumme kommentarer, alle kan ikke være enige.

Så jeg syns man bare kan kjøre på, slippe bremser og gass så lenge man har gode, solide dekk og ingen å kræsje i...

Anonym sa...

Herlig innlegg.. likte den med fødselen.. som mormor pleide å si.. er det kommet inn så må det ut.. og det gjelder vel mange ting det.. nei, dropp styringa.. på hålka er det ikke du som bestemmer uansett.. la folk seile og lukk ørene eller øynene, alt etter som..

Her må Emmeline være Emmeline..
Tenk bare på politikerne.. de står på tinget hver dag og prater tøv.. allikevel kan de gå gjennom gaten og nikke og smile..

Og siden du IKKE prater tøv.. så synes jeg du også skal nikke og smile..og fortsette som før..

Tjohei og ha en fortsatt flott dag.

Loppelasset sa...

Og jeg lurer veldig på hva det er med din søster som gjør at gubben husker henne så godt 25 år etter at han flyttet fra området... Har prøvd å fiske det ut, men han sier at sånn er det bare med enkelt, noen husker man og andre ikke, vet ikke helt om jeg tror han.... Kanskje din søster vet noe? ;-)

lavendel mio sa...

Lisbeth fikk sagt det...helt enig med henne.
Vi lar ikke noen ødelegge det fine vi har her inne.Drit i de som mener ditten og datten...de har vel ikke så masse annet å bry seg med.Fortsett som du gjør!! Jeg digger bloggen din:))
Ha en vidunderleg kveld:)

Ragnhild / Wallas Verden sa...

Godt det ikke var andre biler der. Noen ganger er flakt allt som betyr noe:)
En kan ikke gjøre alle til lags. Det tenker jeg på når jeg blogger, også får en være fornøyd med at en gjør veldig mange til lags. Det vet en jo gjennom mengder med hyggelige kommentarer. Ikke sant:))
Du har en helt herlig blogg, og skriver så bra, så du trenger ikke finne fram janteloven.

Ha en herlig kveld
klem

Anonym sa...

Hei, jeg liker bloggen din som den er. Jeg er en av de mange anomyme som leser blogger. Grunnen er enkel, det er flott å se at jeg er ikke den eneste som liker å dille rundt i huset, samt all den inspirasjonen jeg får til nye prosjekter. At jeg får en god latter med på kjøpet gjør ingenting. Ha en fin uke.

Nina

BO sa...

Hadde samme oppleving på vegen her hinn dagen. Rattet låste seg og bilen berre sklei...Trur eg slapp alt eg og, for bilen sklei ikkje ned i grøfta. Ettersom det er min bil, så er ingen nøklar inndradd, men eg vart litt skvetten...

Berre skriv som du vil, men eg kjenner meg igjen. Det er mange hensyn å ta, men slik er jo livet. Enkelt og greit.
Kjenner meg ogsp igjen i forhold til å glefsa i meg heile fabrikken, når ein fyrst er i gang... :-)

Ha ein kjekke kveld!!!

Anonym sa...

Herleg innlegg no igjen.
Ver deg sjølv du. Det er det vi likar alle vi som blir glad kvar gong du har laga innlegg.
Men du må ikkje blogge fleire gongar for dag eller nødvendgvis kvar dag av den grunn. Viss blogging blir tvang fordi nokon forventar det blir det ikkje gøy lenger.
Kos deg med blogging, akkurat som før. Og gi oss andre litt glede og litt nye tankar i kvardagen.
mvh sig

Anonym sa...

Hei! Kommer tikkende inn her via en annen blogg, og som my leser må jeg jo bare få påpeke hvor utrolig bra du skriver!:) Måtte derfor ta meg i å flire litt da jeg leste ditt siste innlegg.. Er bare å kose seg i sjokoladefabrikken og styre den som man sjøl vil - når man nå tross alt styrer skuta(el fabrikken) sjøl!:)Fortsett med det-og ikke lev opp til andres "forventninger"-kun dine egne!
Nå skal jeg lese litt videre her!:) Ha en fin dag!

Anonym sa...

Hei Emmeline. jeg tenker vel ikke så mye når jeg sitter her med kaffen min og leser blogger. Har meg ei freda stund, borte fra hverdagens mas og kjas.. skroller innom vg, oppskrifter og blogger i skjønn forening :-) å få seg en liten latter innimellom er heller ikke å forrakte..stå på videre. *skål* med kaffekoppen, og en god klem til deg.

Linn

Unknown sa...

Hei Emmeline,
skriv som du har gjort!
Jeg har humret (gjenkjennende) meg gjennom både agurkmannen, darlingens syn på kjærlig samtale, bilkjøring osv.
At du har sans for interiør i tillegg, er bare fint.
Ha en fin dag i kulda!

Curly sa...

På en tung dag, etter en noen dager i hardt vær, så tipset Lisbeth meg om dette innlegget. Det gjorde godt å lese da jeg er i samme situasjon nå, som du var da du skrev det (minus snøen). Jeg er glad hun gjorde det og jeg er glad for at du delte dine tanker om dette :)

Jeg kommer til å vende tilbake - en blogg det er godt å være "i" :)

White Goose Pillow sa...

WOW! Such a nice Down pillow and bed spread. I really like your images. Thanks for sharing with us.

Related Posts with Thumbnails