mandag 16. februar 2009

PjonemandagTakk for mange koselige kommentarer på innlegget i går. Kjekt at noen ser den lille forskjellen. Den gamle klokken har fått nytt liv i stuen, der den holder på å drive Emmelinemannen til vannvidd grunnet høy tikking. Emmelinemannen på sin side driver jevnlig resten av familien til vannvidd med høylytt snorking foran tv-skjermen, samtidig som han tviholder på fjernkontrollen. Han vil faktisk bestemme hvilken kanal han skal SOVE foran. Absurd, men sant!


Lillemor var utrolig stolt over all skryt som hun fikk på grunn av pjonevottene. Som tidligere nevnt er vottene heklet på heklenål nummer åtte. Aurora hekler med garn fra Spar Kjøp av merket Cortina. Dette garnet egner seg godt til toving.Under finner du oppskriften. Hvis du trykker på bildet blir det stort, og man kan printe det ut i A4 størrelse. Jeg har vært inne på nett og sett at det er flere som forklarer hvordan man pjoner. Jeg kan desverre ikke gi noe tips i så måte. Det er husets 11 år gamle håndarbeidsekspert som tar seg av heklingen her hos oss. Hun har gjennomført tolv håndarbeidskurs i det lokale Husmorlagets regi, og er blitt en kløpper når det gjelder toving, strikking og hekling.
Jeg leste et sted en kommentar fra noen som var så lei av ranukler, hvite interiør, GreenGate og mainstreamblogger. De var visst også lei av å se de samme hjemmene omatt og omatt. Vel vel, det er ikke helt lett å vise frem noe nytt hver dag i to år -så til lags åt alle kan ingen gjera. I den anledning viser jeg i dag velkjent hvitt interiør med hvite ranukler;) Ha en fin uke alle sammen!

39 kommentarer:

Monica sa...

koselig innlegg og si takk til dein datter for kjekk oppskrift på pjonede votter!! Synes det er det kjekkeste jeg gjør jeg, å titte på blogger med hvitt interiør og ranukler altså... men det er jo godt at vi i denne store verden er forskjellige!! Åsså synes jeg det er så sjarmerende for alle har sin egne unike stil, så jeg synes ikke det er likt i det hele tatt!! Ha en videre fin mandag og takk for alltiid flotte inspirerendes bilder fra ditt hjem.

Monicas sa...

koselig innlegg ja, fint det bildet du har på veggen...måtte le av mannen din...min er akkurat maken...datteren din var kjempeflink til å lage votter...takk for at du deler oppskrift....ha en fin mandag

Blonder og perler sa...

Nå blir det pjoning av votter!!
Takker så mye for oppskriften.
Jeg er veeeldig glad i hvitt interiør og hvite ranunkler, så bare fortsett. De som er kje av det kan jo bare la være å gå inn på disse bloggene!
Ha ei flott uke:) Jeg har ferie så jeg skal kose meg med bl.a. blogger med hvite ranunkler og hvitt interiør..

Anonym sa...

Takk for oppskrift... no må eg berre hugse korlies eg hekla da ;-)

Og EG blir i alle fall ikkje lei kvit interiør og ranunkler med det første ;-)

Crème sa...

Så godt at det er flere som har ranunkler fortsatt:)Selv er jeg ikke lei av verken ranunkler, hvitt interiør eller repriser på bra ting i bloggene. Takk for pjoneoppskrift. Jeg går og leker med tanken på å hekle et teppe, kanskje jeg skal lage noen votter først for å se om jeg fortsatt kan kunsten?
Ha en kjempefin uke:)

Anonym sa...

Dere er fantastiske, hele familiegjengen. Superfine votter. Inspirerende.Ser tydelig forskjell på klokkeforvandlingen. Matching er og blir en selvfølge i mitt hode. Godt at flere er opptatt av det samme. Blir ikke lei av bildene du legger ut. De krydrer bare det du skriver og hører liksom med. Ler ikke av mannen din. La han få ha den fjernkontrollen. Han trenger den sikkert, akkurat nå. Ha en fin dag alle sammen. Klemmer fra Hilde.

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Hei du ! Her er det oppskrift og forklaringer på hekling og annet kjekt over alt for tiden. Hilse snuppa og si at vottene blir sååå fine.
Skryte skryte av klokken din, skjønn!
Jeg har faktisk en bag full av fine klokker...som jeg ikke finner plass til.. ingen vil ha klokker på soverommene pga. tikking og jeg selv lider av hull i veggen (tapeten) skrekken og dermed blir de aldri montert noe sted, jeg dristet meg til å henge en opp i gangen her i helgen ...etter den berømte spikeren i listen metoden så der henger den og dingler i fiskegøtt, tror du ikke prinsessen klagde på at hun hørte tikkingen helt inn på rommet sitt, fnyyyys for noe tull.

Ha en strålende dag, her jobbes det så¨sagflisen spruter..overalt, gulvene mine er forandret til flotte hamstergulv eller kaningulv , whatever, alle gnagere trives i sagflis til og med hesten gjør det... men jeg trives så langt i fra. Skal bli deilig å bli ferdig.
Klem

lavendel mio sa...

Herlig innlegg.Den klokken er nydelig.
Og disse vottene som datteren din har heklet er kjempefine:)

Ha en fin uke:)

Anonym sa...

Ja nå bli det (forsøk på) pjoning!! Den datteren din er jammen flink!! Kjekt at du deler oppskriften!! Og hvite hjem og hvite ranukler blir vi ALDRI lei!! Ha en strålende mandag!!
Kari J

BeBe`s blogg sa...

Takk for at du deler oppskrifta med oss! Må si jeg er imponert over 11-åringens hekleferdigheter, gått på kurs og all ting! Mine på 14 og 17 viser liten interesse for sånt.

Fjordheim sa...

Så flink datter du har. Nydelige votter.
Flott interiør hos deg. Det er jo none fargeklatter på veggen, visst noen må ha farge.
Flott den speilen din.
Ønsker deg ei flott uke :)

Besta sa...

Er det ikke godt at vi er forskjellig. Koser meg i allefall med bloggen din.
Det med mannen din høres veldig kjent ut. Han kommer inn, skifter kanal til noe sport og sovner....
jeg lirker fjernkontrollen ut av hånda og skifter kanal igjen...og sånn fortsetter vi.
Ha en fin dag.

☆Therese sa...

Her skal pjones !!! Vottene ser knallfine ut, fikk lyst til å prøve. Takk for oppskriften :O)
Og til dem som er lei av å se ranukler, hvite hjem osv: les andre blogger da vel!!
Jeg blir aldri mett av å se hverken ranukler eller hvite vegger! :D
Ha en god dag, klem

Anonym sa...

Fin blogg du har Emmeline !
Jeg ble oppmerksom på den etter omtalen i BT , og har vært ofte innom siden dess.
Her er det både humor , hygge og nytte , for å si det sånn.

Men grunnen til at jeg kommenterer nå er disse (eller var det den) som er lei av hvitt , ranukler og "Good knows what" , - de liker jo ganske enkelt ikke denne stilen og bør finne noe annet å lese.
- Kanskje noe om krig og fred og kjærlighet og sånn ...

Tino sa...

Så flink hun er datteren din, vottene er kjempefine kan du hilse å si :)
Ang å være lei det hvite:
Smaken er forskjellig, sier som flere her at da er det jo bare å finne noe annet å lese om.Finner mye inspirasjon og glede av å lese innleggene dine.
Ha en fin dag!

Perlehvit sa...

Takk for oppskrift!!!:D

Photo-Me-Life sa...

Du får hilse den lille å si at jeg er dypt imponert!!!
Hun er rå flink.

Nei det er ikke bare bare å ha noe nytt gående i hvert blogginnlegg, mitt siste innlegg handler om dette. Det er derfor jeg har valgt å "by på mæ sjøl" sånn at det ikke bare blir bilder av sofaen min.

Maria Louise sa...

Åh... det ser jo visningsklart ut hele tiden hos deg!!... men hvor er det du får tak i disse ranunklene her oppe på Landås?? Jeg har gått LANGT idag uten å finne en eneste unkel!
Klem klem

Anita sa...

Så fint at du la ut oppskrift, skal forsøke å skjønne den og lære største!! Utrolig at noen orker å bruke energi på å se på blogger de ikke liker!! Men det er godt vi er forskjellige da, og gleder oss over ulike ting! Ha en flott mandag fortsatt!

Helene sa...

Jeg er ikke lei av hvitt interiør og ranukler:o)
De som klager kan vel ikke seriøst mene at det skal vises nye ting og tang i hvert innlegg.Hallo.. Hva tror de for noe... men som du sier, man kan ikke gjøre alle til lags;o)
Den nye klokken din passet fint inn hos deg sammen med dine nye LA gardiner. Har den selv på kjøkkenet og er veldig fornøyd med den "isblå" fargen ;o)

Unknown sa...

hehe...morsom du! Helt enig med deg. Og hvis de er lei, er det bare å "se en annen vei"!!! Så kan de som har lyst nyte å se hvor flink mange her inne er til å stelle å gjøre det koselig i sine hjem.
Ønsker deg en fortsatt fin uke med mye hvitt og masse ranukler:)

Solveig sa...

Så flotte vanter! Jeg er imponert!

Soving foran tv minner meg om min pappa, som alltid skulle se på barnetv med mine småsøsken. Han savner den gamle introsangen fortsatt, det var som hypnose: når de første tonene kom ut av høytaleren lukket øynene seg av seg selv, og han tok 30 min pause, hehe.

Hihi - ja nå syns jeg jammen du må slutte å vise frem huset ditt, altså. Eller kanskje dere kunne funnet dere en ny plass å bo, så du kan få noe NYTT å BLOGGE om. Nei, det skjønte du var spøk! Jeg vil ha 100 innlegg til om ranukler, jeg. Elsker både dem og flotte bilder fra huset ditt:):)

Bo med Lena sa...

Tusen takk, Emmeline!!

Du jeg må jeg bare si at jeg elsker katta med "hatt" i profilbildet ditt. Jeg ler HVER gang jeg ser den. Herlig!

Pjoning... Jeg tror jammen jeg skal prøve meg på pjonevotter. Jeg er en analfabet når det gjelder hekling og strikking. Jeg kunne det før (når jeg var liten) men antagelig har demensen satt inn her. Husker ingenting. Men dette så jo overkommelig ut. Også så fint det ble!!

Lindas hus sa...

Ha ha ha!!!!Kan din mann være i slekt med min mann??? Han skal også bestemme hvilken kanal han skal snorke til!!!Herlig. Ha en fin kveld.

Nina i Paradiset sa...

Ang. dobblet-kummen fra IKEA, så hviler sidene på denne PÅ benkeplatene!
Det er ikke benkeplate foran eller bak vasken, bare innunder på begge sidene.
Og JA, jeg har montert den selv, -eller sammen med samboern da! ;)
Sitter og tenker på hvordan du kan montere en sånn vask uten flere skap, men så fremt at veggen ikke er mer enn 80 cm, ser jeg ikke hvordan dette kan være mulig. Vasken er svintung, og må hvile på noe! (vi satte til og med ekstra ben under den!)
Er veggen litt bredere enn akkurat 80 cm, kan det sikkert fikses av en dyktig snekker ved å sette oppe n ekstra støttevegg med en smal list (benkeplate-tykkelse) under kanten.
Nå må jeg legge til at når jeg skal forklare Andreas noe, MÅ jeg tegne. (Er innmari dårlig til å forklare meg muntlig) Etterpå tegner Andreas rette linjer og gjør skissen min forståelig for allmennheten.
Men jeg har 5 i tegning fra skolen, altså! (5 i kroting!)
Kniiis!

PS du kan få en pus av meg, så kan du kjøpe kattemat-boksen. -Eller ved nærmere ettertanke, KJØPER jeg boksen til den som tar min oransje sofagris!
Den er så innmari lat, og EN katt er nok for meg nå, når vi ikke bor i villmarken lenger!
*Sukk!*

Lisemoren sa...

Men du har jo fått en flott fargeklat på veggen ser jeg. Syns det ble fint jeg. Er utrolig glad for at du legger ut oppskriften på vottene, de skal jeg prøve. Du får gi den greie jenten en klem og si takk. Jammen er hun flink :)

Lisemoren sa...

De som er lei hvite interiører er jo litt rare som fortsetter å gå inn og se videre på dem syns jeg da, de er jo ikke nødt til å være andre steder enn de selv vil, syns du har det flott jeg. Jeg skulle gjerne hatt det hvitere her hos meg, men har gått for en blanding, litt praktisk og litt hvitt : )

Løvetann sa...

Hei.
Her i heimen blir det aldri kvitt. Mannen min elska fargar, masse og sterke fargar. Eg synes du har det flott og blomane dine e fine.
Nå kjeme snart den "spennande" historien om Badekar med Løveføtter...He, he, he!
Ha ein fine kveld!

Two sa...

Halloen, vi er visst 2 fornøgde damer i dag, med kvar si oppskrift som vi skal lære noko av!! Takk for pjoneoppskrifta, den skal jammen prøves!! Og så kjekt at du hadde brukt for mi oppskrift, print og hekle i vei!! God natt frå Juliann.

MeyBiMe sa...

Jeg elsker hvite hjem og ranukler og alt det der....og blir vel aldri lei :-)Jeg er veldig imponert over disse vottene til din datter også!!!! De ser sååå lekre ut! Jeg er ikke noe tolmodig og flink strikkejente ...men toving liker jeg :-)
Søsteren min ser du bilde av fra julen i bloggen min.....
Hun er mørk og veldig blid :-)
Jobber på E.... D..... :-)
Er du med i svingene ennå Emmeline :-)
Ha iallefall en fin uke videre, med eller uten ranukler :-)

MeyBiMe sa...

Jeg lover å hilse til henne :-D
Hun følger bloggen din hun også...men har ikke blogg selv :-)
Ja jeg har vært heldig med henne ;-)
Jeg er da den lille-storsøsteren hennes.....jeg er litt lavere...men eldst :-)
Ha en heidunderlig fin natt ;-)
Nå må jeg vel komme meg i køya :-)
Natta :-)

Cathrines Kreative Hjørne sa...

Det er hyggelig med kreative barn, og jeg er imponert over de nydelige vottene! Kurs i Husflidslagets regi høres flott ut! Jeg har hørt om enkelte hobbybutikker (en på Lillestrøm) som har forskjellige hobbykurs for mor-barn, og som bestemor synes jeg det hadde vært en god idé! :-) I bloggen min har jeg skrevet om Malin som strikket sine første masker, og hva resultatet ble...

Synes historien din om din mor og deg selv i interiørbutikken var veldig god! Din mor ser meget målbesvisst ut, og går nok fort mot fristende varer, ja!!!

Ha en fin dag! Med hilsen og ønske om en fin dag fra Oslos ytterkant!

Ps. Den nye klokken var absolutt finere enn den forrige! :-)

Anonym sa...

Hei,

kjempekoselig blogg du har :-)
Har ei jente som er veldig interessert i håndarbeid, så håndarbeidskurs ville passet midt i blinken - vet du om det finnes noe informasjon om disse kursene på nettet el.l.? Vottene var kjempefine - imponerende!

Emmeline sa...

Hei Cecilie:)

Kurset som jeg snakker om er et lokalt håndarbeidskurs for barn. Arrangert av Husmorlaget her i nærmiljøet.

Hvis du er voksen og ikke bor i mitt nærmiljø, så ville jeg ha satset på friundervisningen sine kurs. De er ikke så kostbare og de har både tovekurs, strikke og heklekurs. LYKKE TIL!

Miss.T sa...

Takk for pjoneoppskrift, dette skal testes. Flott bilde du har på veggen !!

Anonym sa...

Hei igjen Emmeline,

var ikke meg selv jeg tenkte på, men datteren min på 7 ;-)
Vi bor i Bergen.

Hilsen Cecilie

Karna sa...

Så flink datteren din er, nå ble jeg imponert her!!

Hva er det disse menneskene som er lei husene/møblene/blomstene tror, at vi bloggere bytter hus annenhver uke får å kunne vise frem noe nytt....desverre så er det ikke slik, her er det gamle huset, de gamle møblene som gjelder...av og til nye blomster da, men det er ikke hver dag det heller...heldigvis så er det jo et valg om en vil inn og se alt det gamle vi har, tror de bare får la være hvis de er lei!!!!

Er det ikke forferdelig med den snøen, er såååååå lei!! Danset meg bortover på glatten i dag, i går var det enda værre, da var det klink is, hadde skuldrene langt opp over ørene da jeg kom frem, liker det IKKE!

I dag blir det sjokolade til lunsj, gidder ikke sette meg i bilen for å kjøpe lunsj i dette været her....

Ha en fin dag i kaoset Emmeline!

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Om man ikke ska risikera att visa samma hjemmemiljö gang på gang så må man nog flytta en gang i året. :-)

Tack för tipset! Har aldrig tänkt på det tidigare, men i ikvällens inlägg ska jag lägga bilden först.

Hoppas du har en fin tisdagskväll!

Anonym sa...

Nydelige rosa votter, I like it!
ღ det hvite hjerte ღ

Related Posts with Thumbnails