onsdag 11. februar 2009

Velkommen til politiets hatteparadeDette er jo så langt fra en politisk blogg som man kan komme. Likevel er det utrolig fristende å kommentere politihijabmoten som visstnok er kommet for å bli. Jeg har jo forundret meg over at budeieforeningen ikke har gått ut med lovprisning av den nye forskriften. Politiet kan jo endelig også delta i hatteparader hvor det skal være. Det er ikke alle forunt!Ta for eksempel Bjøro Håland sin nevø Bjarne Håland. Politibetjent i Kristiansand. Ihuga country elsker og USA fantast. Får endelig gå på jobben med Cowboyhatt og lasso.

Eller politibetjent Gunnar Andersen, som akkurat har oppdaget at det flotte håret er blitt tynt på toppen. Som derfor kjøper seg en turban, og som fortsetter å gå på jobb som trafikkpoliti. Som om ingenting har hendt inni turbanen.

For ikke å snakke om Hvilende Freds Due sine muligheter. Han heter egentlig Ronny Rogersen, men etter et møte med inkaindianerne i 1976 har han bodd i en tipi bak huset sitt. Nå kan han endelig la fjærepryden toppe uniformen.Utfordringen må jo være at det kan bli problematisk å ta hensyn til alle i denne saken.
Ta tyvene for eksempel. La oss si at den godeste Svarte Petter har ranet isbilen på vei hjem. Okey--det var kanskje veldig varmt den dagen, ran kan likevel ikke tolereres.

Dermed kommer politibilen med blålys, og ut hopper lille frøken Hijab. Som riktignok er veldig god på små karatetriks, men tror du at Svarte Petter lar seg arrestere så lett?
Neida, Svarte Petter nekter og frøken Hijab må dermed be sin samiske makker Mikkel Sara om å surre kjetting rundt tyven. Så viser det seg at Svarte Petter både er negativ til Hijab og Samehatt.
Han påberoper seg retten til å bli arrestert av Trønderbataljonen. Dermed må frøken Hijab og Mikkel Sara ringe til Trøndelag Politidistrikt. De har heldivis en lokal Jack Bauer som i løpet av 24 minutter klarer å forflytte seg fra Trondhjem til Sinsen. Med barten inntakt. Og endelig kan Svarte Petter plasseres i kasjotten med sine førti kroneis på innerlommen!Du lurer kanskje på hva jeg mener? Om skaut og hatter og sånn? Tjaaaa... Jeg er generelt en tilhenger av Trillefolket. De som er så runde og glade, og som triller lykkelig rundt i verden. De liker å gå i demonstrasjonstog og har bannere med HURRA FOR HELE VERDEN! Det er der jeg hører til. Iallefall når jeg ikke er på jobb i kommunen! Ha en fin fin dag. TUDELU!

27 kommentarer:

Miamor sa...

Tuddelu ;) herlig befriende lesning midt i arbeidstida..helsa er redda i dag..mye helse i en god latter..kos deg i finværet...

Ninas Drops sa...

Hi hi...
Fantastiske refleksjoner du har om disse tingene.
O la la..hvilken verden.
Drops

Fjordheim sa...

Ja det blir litt av noen tilstander. He he.
Ja dette skulle du sendt til Stoltenberg
Ha en flott dag :)

My home is my Castle sa...

Hehehe :)
Utrolig bra skrevet :))
Ser for meg alt hahaha :))

Klem,Kari

Sivs hus sa...

Hei, Herlige bilder. Politikerene skulle nok ha lest dine tanker og så hadde politi kunne forbli politi:-) Det er snart karneval:-) Klem Siv

Aina sa...

hehe... artig lesing en vanlig onsdag.
Men nå skal jeg ta på lua og gå ut med Martin i snøen:0)

Tata!

Photo-Me-Life sa...

Hehe, artig!
Nei la politiet ha sin opprinnelige uniform! :)

Kristin`s lille hjem sa...

Haha,et omdiskutert tema. Flott måte å si det på Emmeline. En god latter ble det her iallefall:-)

Anonym sa...

Dette må Storberget tipses om!! underlig at du ikke har fått fast spalteplass i BT!!

Anonym sa...

Å, herregud...Virkelig bra skrevet, he-he!Ser levende for meg scenarioet..:)"Welcome to the show..."

Kan noen vennligst sende Storberget denne linken?:)Iaf burde du sørge for å få dette publisert i din lokale avis!
Maja

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Ha ha, endelig kom det på trykk det som hele Norge harselerer med i stuene, vi har ledd oss skakk og sett for oss Supermann, Sølvpilen og Batmannhodeplagg med tilhørende masker..... og GJETT OM VI GLEDER OSS TIL 17. MAI..... Bergenspolitiet i bauekorpshatter , jippi for et skue !

Frk. K sa...

Herlig bra skrevet!! :D
Hehehehe.
Ja, huff. Hva blir det neste lurer jeg på...?
Ha en fin kveld!! :)

Klaffen sa...

ja du får sagt det! uten å være for ploitisk her, skal jeg kommentere saken så kort som mulig! Jeg meldte meg inn i en nei til Hijab gruppe på nettet, nettopp fordi jeg ikke tror dette vil bedre muslimske kvinners arbeids forhold/respekt for egen religion eller hva nå poenget skulle være! Ja til same hatter, kalotter, turban og alt? Hmmm... dette bør man tenke nøye gjennom synes jeg. I tillegg må jeg si at jeg har en god bekjent i politiet -en muslimsk mann. Han har blandt andre jeg snakket med om temaet... og han ser heller ikke poenegt. Så da så. Ha en strålende dag,frøken hattemaker!

Carpe Diem sa...

Knis, godt skreve.
Takk for ein god latter:)

Ha ein flott onsdagskveld.

GAWO sa...

Der fikk jeg meg en latter i dag også. Bra skrevet. Håper noen politikere stikker innom deg og leser dette.

frøken fryd sa...

He he...moro lesning !!

Anonym sa...

Hei hei :)
De kostet 99 for begge, tilbud her i Bodø.

~Natalie~

ANETTESHUS.COM sa...

Heeerlig lesning og utrolig kule bilder;) Er forresten helt enig!

Klem Anette:)

Anonym sa...

befriende, herligt, litt ironisk var det vell kanskje...
selv har jeg ikke dvelt noe særligt ved dette temaet !!
men moro lesning var det ihvertfall
jeg ler her jeg sitter :))

ha en hyggelig hodekledefri uke

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

..... måtte bare en kjapp tur innom her igjen...dårlig tid før i dag og like dårlig tid nå, men du har vel fått med deg at Knut har snudd i saken.... den forrige pressemeldingen fra Justisdepartementet om at hijab nå er tillatt er fjernet... svusj vekk sånn helt plutselig ?! ......og erstattet med noe helt annet... ordet hijab er byttet ut med "et plagg for tildekking av hår" ... vet ikke jeg...kanskje badehette eller hårnett kan duge?!

Her mer fornøyelig lesning om saken med overskrift
Vingle- Knut,:
http://voxpopulinor.blogspot.com/

Jill sa...

Hva med politi med Kaptein Sabeltannhatt!!!
Det hadde slått an her i huset :-)

mali-mo sa...

Haha, heia trillefolket ;) Syns ellers Lisbeth hadde et godt forslag her, en badehette til hver enda en så er det vel greit? Eller hvorfor ikke redesigne (det er jo i vinden) det flotte skøytekostymet vi forsøkte ut her for noen år siden. Med Donald-haukelignende hodepynt. En heldekkende drakt ville jo gjøre dem alle litt mer suermannaktige, og det måtte vel ha virket avskrekkende på banitter&røvere?

Godt med et smil her innimellom hosterier og snottetørking. Både meg og lille mali er noe redusert. Hun har nå snart hatt to uker hjemme fra barnehagen og jeg er sjukemeldt med innlagt legekontroll imorgen for å sjekke om lungebetennelsen er tilbake. Jesss. Men det får være nok selvmedlidenhet&syt, har akkurat lirt utav meg inne hos Bodil, og det får da være grenser ;) Mali-mo mannen holder seg urovekkende oppegående, eller avventer til jeg er istand til å yte noe pleie kanskje?

Håper det er greit at jeg har avbildet deg inne hos meg. Fryktelig frekt gjort igrunnen, uten å tenke på å spørre deg om det var greit i det hele tatt. Tsk. Jeg har faktisk fryktelig dårlig samvittighet nå, og unnskylder så mye. Håper det er OK.

Ha en flott og frisk onsdagskveld!

Anonym sa...

Jeg har et lite spørsmål til deg, og alle andre som måtte lese dette..hvordan får man alternativet at man kan legge inn en kommentar som "anonym" uten blogg? Jeg får ikke det alternativet opp i min blogg og mine slektninger og venner som ikke har googlekonto får dermed ikke lagt inn noen kommentarer til meg..noen forslag? tenkte jeg skulle spørre den mest profesjonelle på bloggfronten med det samme:) Håper det går greit..tusen takk for morsom og inspirerende blogg forresten-er stadig vekk innom å leser, ser og morer meg over bloggen din:)
MVH
Silje Mari

Anonym sa...

Hei Silje.
Da må du ha en blogg som er åpen for anonyme kommentarer;)
Hvis du har det kan dine lesere velge å være anonym... Du kan se under kommentarfeltet her. Helt nede, under Google konto, Open Id, Navn Nettadresse.... der står det anonym.
Der kan de skrive alt de har lyst til!! Ikke vanskelig i det hele tatt... Lykke til. Hilsen Emmeline...

Som for anledningen har lagt seg selv inn som anonym.

Anonym sa...

Tusen takk for en god latter sent på kvelden!1 Jeg elsker bloggen din Emmeline!

pepperkverna sa...

Herlig! Hege

Anonym sa...

hei igjen. Takk for svar! Jeg trodde min blogg var åpen for anonyme kommentarer og ble derfor forundret over at den kanskje ikke er det likevel;) jeg har nemlig sett at du og mange mange andre har dette valget ved innlegg av kommentarer. Dette må forskes videre på nå når jeg kanskje vet hva som er feil hos meg.
TUSEN TAKK:)
Hilsen Silje Mari

Related Posts with Thumbnails