torsdag 14. oktober 2010

Kjøkkensjefen på ferie


Kjøkkensjefen er på ferie i Spania for tiden. Dermed er det stille i huset. De eldste barna går på jobb og Lillebror spiller fotball. Det er ingen som vet hvor noen er. Ingen har kontroll på hvem som har ringt, hvem som har gjort noe ulovlig og hvem som har vært på butikken og kjøpt snop for panteflaskene.


Kjøkkensjefen er nemlig den største kontrolløren i manns minne. Hun vil gjøre det stort som inspektør i CIA. Hun har kontroll på alle mobilnummerne til hele nabolaget. Hun vet hvem som har skiftet til vinterdekk og hvem som har vært hos frisøren. Da hun var liten kunne hun daglig fortelle hvem som hadde gått ut i regnet uten å knappe igjen regnfrakken sin på skolen. Det fikk hun selvfølgelig ikke lov til å følge med på, men hun gjorde det likevel! I smug!


Både Emmeline og Emmelinemannen savner Kjøkkensjefen veldig, selv om ingen vil innrømme det. Hva skal vi gjøre når ungene flytter ut, sier Emmeline til Emmelinemannen. Jeg tror rett og slett ikke vi kommer til å takle det, jeg tror vi må få noen flere unger.  Da flytter Emmelinemannen seg forsiktig, sånn at han ligger helt ytterst på madrassen. Før han har svart, har Emmeline tenkt en gang til på hvor tidlig hun må stå opp. Hvor mye lego og rot det kommer til å bli. Hvor mange fotballkamper Emmelinemannen må delta på i de neste tyve årene, og hvilke uendelig mengder dugnad som vil stå i kø!





Emmelinemannen svarer; Hvis ungene flytter ut før vi fyller seksti år, skal jeg være glad. I samme øyeblikk dukker en søvndrukken attenåring opp i døren som spør;  Har vi nåkke middag før eg ska på jobb. Du kjører meg, sant? Emmelines sønn spør nemlig alltid om middag uavhengig av tidspunkt; Midnatt og middag hører liksom sammen der i gården, begge ordene begynner tross alt med samme stavelseDa skjønner Emmeline at om vi hadde fått noen flere barn så hadde det vært Kjøkkensjefen som hadde oppdratt dem. ALENE! 




Det er ikke sunt å sende Kjøkkensjefen til Spania, det er sikkert og visst. Vi trenger noen til å holde kontroll. Nå er det ingen som vet hvem som har stjålet alle brusene i skapet, og det er ingen som teller hvor mange skiver pappa spiser til kvelds. Han lyger og sier det er bare to, men det kan ikke stemme... KOM HJEM BEIBI, I NEED YOU! 




(PS: Bilder av kjøkkenstoler med nye jule-stolputer fra Åhlens. Var de ikke fine?)



28 kommentarer:

Breivik Samfunnshus sa...

De var veeeeeeldig fine !!!

Skjønner godt at du savner kjøkkensjefen din ;))

Ha en stråååålende kveld !!
Hilsen fra det kalde nord.
-maren-

sylvia sa...

hei Emmeline..
herlig historie da...sitter å ler litt for meg selv,..
å de stolene ble rålekre ,alt ferdig til jul du ellå??
klem fra sylvia

Trollmora sa...

Nydelige puter!!!!
Du får begynne å kalle kjøkkensjefen for "La jefa de la cocina" nå da ;)
Å være i Spania som ungdom er forresten ganske utfordrende...... min utfordring ble 15 i sommer ;) og jeg ble der nede i 7 år :) Vi satser på at kjøkkensjefen kommer hjem før :)

beate sa...

Blir i så godt humør av å lese bloggen din. ”…kjøpe snop for panteflaskene…” kreativ gjeng hjemme hos deg. Hihi

Ruths datter sa...

Stolene dine var nydelige med juleskjørt på. Kjøkkensjefen din trenger sikkert ferie. Kanskje hun tar oppdrag. Hun høres grei ut.
Klem

Snertne sneller og små nøster sa...

Gemalen og jeg hadde ei uke på landstedet uten unger i sommer, og det var godt - men du og du så godt det var da de kom etter :-D Kjekt å ha en liten kontrollør i huset da - kan være behov for det ;-)

Ha det godt og kos deg med de nye putene dine :-D

♥ Anja-Karin ♥ CleanCanvasStudio sa...

Kjempefine :)

Anonym sa...

hehe, snop for panteflaskene, og middag til alle døgnetstider..d er sånt som ungdommene liker..her i huset også.

Veronika sa...

Satt akkurat og leste om Lotta i Bråkmakergata som gjorde ting "I smug", så det var skikkelig tidig å komme inn og lese om kjøkkensjefen som gjorde det samme.

Margith sa...

Fine stole og sød historie :-)

Landcharm sa...

Herlig skrevet, glemte nesten å studere de fine stolputene!

Anonym sa...

hei emmeline!!

you make my day med dine fantastiske bloggerier!!!

love you!!!

hilsen linda

Marita sa...

Du har en herlig blogg som jeg blir veldig glad av å lese :)

Stolene var superfreshe :)

Klem fra Marita

Britten sa...

Jeg leser ,
og så klukker og purrer det i magen min av latter ... ;-)

fru Dyregod sa...

Å, jeg blir kjempeglad hver gang jeg ser du har lagt ut nytt innlegg. Trenger jeg en god latter leser jeg de gamle også. Ønsker kjøkkensjefen en god CIA-karriere!

Shy sa...

Smiler her. Midnatt og middag, ha, ha! Og putene var fine, ja!

Fru R. sa...

HA HA HA. Jeg ler godt av deg. Jeg kjenner meg igjen i alt det du skriver, har den samme attenåringen her i hus....

Du er bare utrolig god å skrive...ler enda...

Klem

snippen sa...

He, he. Jeg har en sånn sjef her hjemme jeg også! Kjenner meg godt igjen! :)

Alberte sa...

Et aldeles nydelig innlegg♥

Li/Småtingene sa...

Fantastisk lun og morsom historie!!

Så fint å ha en sånn kjøkkensjef, da! Og så fint det må være for kjøkkensjefen å ha et sånt kjøkken - med såå vakre stoler å hvile på, innimellom smug-spionering...

Har selv sendt bake-prinsessa til Stavanger på langhelg; og hvordan skal mor da få tak på brownies (kan ikke kjøpe, er jo på diett. Men når barna baker, da måå man jo bare smake...)?!

:-)

Rosa sa...

Eit nydeleg sorgmuntert innlegg, Emmeline! Håpar kjøkkensjefen les det, enten frå bassengkanten eller vel heime på julestol-putene (eller jule-stolputene, om du vil).

Sleep tight!

HAKALLE sa...

Du er berre så utruleg flink å skrive :-)!!!!

helsing frå Hakallegarden

Ramme Alvor sa...

Det var eit fint innlegg til kjøkkensjefen. Eg hadde komme sporenstreks heimatt var eg henne :)

Flotte julestolar og takk for stemma :)

Klem!

Lunalei ;-) sa...

Hi hi så herlig du skriver!!!
Stolputene var kjempesøte!!!
Lunalu

Kittys Paradis sa...

Jeg ler godt av deg!! God helg! :)

Fräulein Glückspilz sa...

Hallo!
This chairs are so pretty

:-)

love
Nicole

Anonym sa...

Hehe! Vi har også en kontrollør i huset! 16 år,men kan overhode ikke kalles kjøkkensjef. Hun var forresten i Bergen i høstferien, og vi andre kunne slappe av, uten masse kommentarer. Frøkena observerer hva far drikker til maten, hvor mye smør han bruker, mors liitt økende livvidde, (ingen ny baby) hvor lite vi trimmer, hva søstera på 12 har på seg, mors klær, hårsveisen til fam, tidsbruk foran pc,en osv,osv.. Noen som vil huse henne en stund, så far kan få nyte colaen sin, og mor kan få gå i den utslitte joggebuksa mens fredagsvasken pågår?? mor til 4

Anonym sa...

Savner dere i heimen ogsaa ♥

Related Posts with Thumbnails