fredag 28. november 2008

Er du i rute med julelysene?Jeg må bare innrømme det. Jeg er litt facinert av sånne som tar helt av når det gjelder julelys. Jeg har det sånn med julelys som jeg har det med Se og Hør. Det er liksom ikke helt sosialt akseptabelt å være leser av Se og Hør. Da er man ørlittegranne harry. Likevel er det jo ganske gøy å lese Se og Hør i smug. Man får mye unyttig informasjon om Jan Thomas sin julefeiring, og det hjelper i grunnen godt på en grå dag.

Det er verre med julelys. Det er ikke så lett å være julelysfan i smug. Man må stå frem! I løpet av de siste årene har stadig flere og flere kommet ut av julelys-skapet. I disse dager står det julelysektepar og spikrer små spiker rundt fasaden på huset. De har doblet strømkretsene sine, og ruller ut et lysspill som kommer til å ta pusten fra hele nabolaget.... Bare vent!!

I fjor oppdaget jeg et nytt fenomen da jeg fulgte ungene rundt som nyttårsbukker. Min bror sine naboer hadde fylt hagen med en kjempesvær nisse. Nissen var assistert av en oppblåsbar Rudolf med påfølgende slede, som på sin side var fylt til randen av gaver. De gedigne figurene lyste opp hele nabolaget, og den amerikanske presidenten hadde sikkert følt seg hjemme i den hagen.Dypt derinne kjente jeg at jeg hadde lyst til å kidnappe nissen med en gang. Han var jo helt fantastisk. Men hva ville folk ha sagt da? Hvis man plutselig fyller hagen med lysende julefigurer på tre meter, så har man et ørlite forklaringsproblem. Man må ha noen å skylde på.

Man kan for eksempel fortelle at man har blitt påprakket denne juleutstillingen fra en amerikansk tante. Den amerikanske tanten er multimillionær og vi er enearvinger. Hvis vi ikke setter opp disse KNALLSVÆRE nissene i hagen, så gjør hun oss arveløse. Folk vil komme fra fjern og nær for å se på nissene. De vil skjønne at vi var i nød da vi satte dem opp. Dermed er vi ikke harry i det hele tatt. Det er rett og slett en vanntett plan!
Har du en oppblåsbar lysende nisse på tre meter i hagen din?
Pass godt på!! Jeg sier ikke mer....

26 kommentarer:

mali-mo sa...

Hehehee. En liten pause i nattarbeidet med oppgaven. Som forøvrig ser ut til å gå inn for braklanding. For jeg blir rett og slett ikke ferdig!!!

Men julelys...well, I'm not helt der. For å si det sånn (her kommer en historie fra virkeligheten): I en liten bygd i Sogn bor det to naboer. De har i en årrekke konkurrert om å ha det beste (les største) julelysanlegget.

Det begynte i det små. Litt lysanlegg hos den ene, og påfølgende lyslenker hos den andre. I kjent Sognestil utviklet dette seg så til de grader at når den ene naboens hus var fullt (og da mener jeg FULLT) gikk han over til å pynte garasjen. Og naboens hus på den andre siden. Dette har resultert i at dersom man krysser gående foran husene runger det julemusikk (bevegelsessensor) og blinkingen fra lysene er rett og slett noe i nærheten av en turistattraksjon man behøver solbriller på for å virkelig kunne ta inn. Og vi snakker her om en varaordfører og en formannskapsrepresentant. Så det er ikke noe tull!

En annen nabo, i Romsdal, fikk meg faktisk til å kjøre av veien. Jeg skvatt sånn da jeg kom kjørende i snødrevet og så et to meter høyt blinkende julenisseansikt foran meg at jeg satte bilen rett i grøften. Morsomt det, fem meter fra innkjørselen vår;)

Du er med andre ord i godt (eller dårlig, alt etter som man ser det) selskap med disse julelysbehovene dine ;) Gleder meg til bildene på bloggen din fremover jeg! Men tror du Emmelinemannen vil ha lysslynger oppå det nye taket da? Her hos meg blir det nok bare kjedelige hvite lys i buskene utenfor....hihi. Men jeg har bestilt ny adventsstake!!!

Nå må jeg skifte pc og kaste meg inn i en festlig diskusjon med meg selv om sosiale modeller i spes ped. Skjønner ikke hvordan jeg kom meg inn i dennee blindgaten. Natta!

Ingunn LGF sa...

Har du sett "Hjelp det er juleferie" med Chevy Chase? I vår familie er det rituale at vi ser denne filmen flere ganger i adventstiden og i jula. DER kan man snakke om pynta hus. Ler så jeg hyler hver gang. Prøv!

Ha en knall helg (med eller uten utelys hæhæhæhæ), klem fra Ingunn

Aina sa...

Her har vi juletradisjon med å dra til Ranvika der alle naboene gjør det "the american way"..tonnevis med julelys på hus ogg i hage.
Artig og litt koselig å se men kunne aldri tenkt meg hatt det slik selv

Ha en fin helg mens du graver i de 6 kasser med julepynt etter 1.advent stæsj;-D

Klem fra "ut i siste liten"-juleflinkisen *fnis*

Therese sa...

Nei huff Emmis, dette er noe av det styggeste jeg ser. Og så DET fine huset i utgangspunktet da (refererer til bilde nummer 1). Nei, den eneste ekstra belysningen som kommer opp her i huset er julestjernene i vinduene ;)

organic-lizzi sa...

Er ikke akkurat der da,men noen greier det på en så gjennomført måte at det nesten er fint..Skulle du få lyst til å være litt (mere..fnis)gærn,så sett opp det du vil..
Deilig helg til deg:-))
Stooor klem fra Randi

Mi :) sa...

Hihihihiiiii - Emmeline, for et fantastisk til-å-fnise-av-innlegg tidlig på en fredag :D Nok en gang et wonderful innlegg av deg!

Jeg sitter pittlitt med hakeslepp, for du er ikke helt den jeg trodde var lys-fan altså. Jeg har et bilde igjen i hodet og det er Chevy Chase fra Hjelp, det er juleferie :D :D
Det andre bildet jeg får, er en langhåret, bohemaktig fyr fra Moss som snakker om en lys-fontene...det er altså DEG han snakket om hele tiden?!

Synes jeg ser deg, hengende i ledningssurr tidlig i desember for på liv og død få opp dine lysslynger og nisser og gigantiske Rudolfer :D

Dette er da ikke lekkert?! Ja, lys ute i mørke er vakkert og koselig, men ikke når de lyser opp hele nabolaget?? Ikke si at du elsker sånne som blinker også? I alle farger?! I takt med musikk?!! Eller at du har sånn på juletreet inne også?! Dette skjærer så totalt med mitt bilde av deg, at jeg bare må le høyt her jeg sitter :) Man lærer stadig nye ting om folk :D

Mi:)

Du? Jeg er litt spent på den økologiske snemannen!! Lever han ennå?

Ha en lysende weekend - haha :D

Ida sa...

Jeg er nok av dem som syntes det er koselig og ikke minst fasinerende å se hva andre har satt frem - men som holder meg til en liten busk på trappen med hvite lys :-)

Hadde jeg derimot bodd i Amerika - så hadde jeg nok også gledelig slengt meg på bølgen med både rudolf i hagen, nisse i pipen og ett fyrverkeri av forskjellige farger på husveggene :-)

Gleder meg til julegaten åpner - det er iallefall koselig :)

Klem

Lena sa...

Her hos meg blir det nok ikke annet enn en krans med lys på døra og lys på en busk ute i hagen....også stjerner og staker i vinduene da;)
Skal man ha så masse lys,så må man nesten ha egenprodusert strøm,det går jo liksom litt da hvis man skal pynte med så mye lys.....tror knaskje jeg er en avvde få som tenker på strøm forbruket i den sammenhengen hehe.
Ha ei toppers hælj:)
Lena

Klaffen sa...

He ... jeg må le litt! Veldig enig med deg at det ER litt tøft når folk gjør det skikkelig gjennomført! Min far er litt sånn. Nisse på vei opp i pipa, lys i ALT som tåler en tynn ledning eller wire på seg, og litt på tak skjegget for synes skyld. Gøy! Men for å være helt ærlig, jeg trives best med og er mest komfertabel med det sist bilde. Litt mer meg - på godt & vondt! klem

Bo med Lena sa...

Hi hi jeg har desverre ingen nisse du kan "låne", men må innrømme at jeg har tatt med ungene på julelys-safari i nabolaget. På vei til byen er det nemlig en ihuga samler. Han samler på amerikanske bilskilt og disse har han dekorert hele UTSIDEN av garasjen og tildels huset sitt med, og denne mannen ligge rjo selvfølgelig under for julelys.

Hus, garasje og hage blir derfor behørig dekorert med lys,nisse og reinsdyr med slede. Det er et syn!

Amelie78 sa...

Nå må du utvide "Emmelines ti på topp" til "Emmelines elleve på topp"! :) Utrolig morsomt skrevet! Hvor tar du det fra?

Du burde vært spaltist! Slår PernilleSørensen en lang gang!

Ha en super dag!

Hilsen Amélie

Black Feathers sa...

Hi hi hi, jeg ler og koser meg. Skal jeg si deg en liten hemmelighet?? Jeg er litt sån lysfan selv også. Er som møllen som tiltrekkes lyset ;D Høvdingen setter spotter i taket over trappen vår, og da mente han at vi ikke trengte å sette opp julelysene i år. Vi har lysslynger M/ *granbar* som går fra den ene siden, til den andre på trappeåpningen vår. Men da han foreslo å kutte ut lysene ble mor morsk og satte foten ned. Hi hi hi så det blir lys... ja og i treet i hagen... ja og nissen på sleden som gutta fikk, skal på veggen et sted. *LER*

BO sa...

Puh, der var eg litt ovenpå igjen etter ein hekkans familiebedriftsdag med levering av plakatar og flyeblad osv... Så var det å svar på eit ukjent anntall mailar om bryllaup til neste år! Så nå kan eg jobba i eit litt roligare tempo, som betyr at ein kan ha tissepausar osv...ehehehheehe!
Julelys ja. Eg saumfere alle brosjyrar me får i posten om julelys. Mannen sitt bomkjøp i fjor, med felire pakkar GRØNE julelys er ikkje så godkjent. Ikkje bytta han dei inn igjen heller... Så to pakkar grøne julelys er til salgs for dei som aldri får nok lys!!!

ENGEL sa...

JAJA.her var noe for en og enhver. jeg står over alt dette julelysopplegget for min del.hehe.men skal antakelig ha girlander med lys rundt døra. synes det er hyggelig på den mørkeste tiden da.
naboene er ganske ivrige på dette,så vi er jo forskjellige!
noen får det faktisk til slik at det ikke ser for "glam" ut også.
ha en fortreffelig adventshelg,med eller uten lys;)

Verkstedet sa...

hei.
jippi, enda er fortryllende innlegg. jeg og min kjære har snakket mye om disse hus og hager...noen fascinerer meg, mens andre....ett år hadde naboene foran oss en neongrønn lysende j...slange snurret rundt hele altanenn sin, selv hadde de alltid persienner godt trukket ned for innsyn ol, mens vi andre bak de fikk fargespillet inn i stuen...de pyntet liksom for oss kan man da si...jeg tryglet mannen min om å klippe den ledningen, han var ganske close, men feiget ut. vi vurderte å ringe å si at vi ble blendet ol...men før vi tok skrittet var julen over, og om den ble ødelagt eller om noen andre sa ifra vet jeg ikke, for året etterpå var den der ikke...kanskje de tok den inn i huset?? persiennene er alltid nede, så det vites ikke....jeg bare håper den er ødelagt, og at det kommer forbud for visse lys...
hvite lys blir jo nesten vakkert uansett, dog litt mye hos noen, men alt er vakkert mot blinkete neon slanger i grønt og orange. sædalen bhg er heller ikke et vakkert syn fra i dag av...men barna elsker det, og mine barn har lært stygge ord som j....og fortalt de stakkers snille barnehagetantene om hva slike lys er for noe...jeg må lære meg å holde munn i visse situasjoner. litt flau...
ha en strålende dag, og det er sendt ut nabovarsel i sædalen...alle har nå alarmer på sine blinkende og hoppende nisser.jeg kan være snill å tipse deg om en stor julenisse i en hage der inne, de har ikke alarm på den...vær så god...;)
ha en strålende dag. vi reiser snart til geilo på julebordet til holms og hyttekos. advent inntas med sne:)
jeg kommer med innlegg til uken, put me back on list...;)
ha det bra, skjønne og festlige emmeline

Den gode feen sa...

He he he, for eit løye innlegg. For å sei det slik: eg skal garantert ikkje ha lysande og bliknande nissar i hagen. Det held lenge nok at eg skal henge opp to falske grankransar med lys i på dei to ytterdørene våre. Kjøpte dei på salg på Bohus i januar, og er spent på korleis det vert sjåandes ut.

Kjenner at eg skamgledar meg til helga. Pynte til advent, lime saman pepperkakehuset eg baka og dekorerte i går kveld, og henge opp desse omtalte dørkransane. Får berre håpe den utvendige stikkontakten virkar (har aldri testa den ut. Kosa meg med rykande fersk Se & Hør skal eg også, og i dette sekund kjem eg på at eg ikkje har sett gjennom tirsdagens utgåve heller :)

Prinsesse Elin sa...

Tina sier det der er JALLA!!!Farfaren hennes har mangel( ALT FOR MANGE) Vi har en lenke og det holder i massevis. Men hvor er den henne????? Det er liksom det som er problemet her i huset.VI FINNER DE ALDRI OG KJØPER NYE HVERT ÅR. Tror det er et lys spøkelse her i huset.
Ha ha ha ha ha i sted trodde jeg hadde tørnet. Jeg var ute for å stjele et juletre til å ha på trappa. Å mose....hente masse masse mose. Å der gikk jeg med en sink balje å fylte opp til randen med mose. Å der så jeg et pent tre nedenfor en hage som jeg kunne knabbe. Jeg gikk opp og brukte en halvtime på å få det opp for det var jammen ikke få røtter på det lille treet. Når jeg da skulle snu meg å gå ned igjen fra skråningen så var sinkbalja VEKK. Jeg lurte først på om det han der opp som skulle straffe meg for at jeg hadde knabba juletreet men han pleier ikke å sånn fysisk til verks så jeg fant ut at jeg måtte ha blitt lurt...jeg titta og leita leeeeeeeenge. Å der under en stor mose haug var den. HA HA HA HA HA HA. Moralen er : Plukk aldri så mye mose at du ikke finner igjen balja.( I DAG HAR JEG EN DÅRLIG HUMOR JEG VET DET)

BO sa...

Tusen takk!
Då må du helsa tilbake til mor di og sei tusen takk! Eg set alltid pris på kjekke tilbakemeldingar!

Litt roligare her i dag og, men egentlig så har eg det travelt! Men etter å ha hatt det superdupertravelt, så blir alt anna så behagelig rolig...

Anonym sa...

Hei,
Jeg kom tilfeldigvis innom bloggen din da jeg googlet smiledamen :-) Jeg kom innom innlegget om damene i en butikk her i byn. Etter det har jeg blitt hektet på å lese innleggene dine. Du skriver helt herlig!

god helg!

Annette

Lisemoren sa...

Jeg ser at det er mange som ikke ville trodd at du var en lyslenkefan, men det hadde jeg innbilt meg. Nå kjenner jo ikke vi hverandre i det hele tatt, så det er jo pussig hvordan vi kan innbille oss ting om andre på denne måten. Jeg hadde så smått begynt å glede meg til bilder fra det Emmelinske hjemmet innrammet i eletriske julelys, og fant det helt naturlig da jeg så du hadde innlegg om dette. Jeg elsker å se på de overpyntede lysene på andres hus, og syns det er stilig. Men selv har jeg overhodet ikke kapasitet til å hive meg på dette kjøret også, det må jeg innrømme. Men jeg har alltid litt granbar med lys rundt inngangsdøren og et juletre med julelys utenfor her hjemme hos meg selv. Inne og har jeg en og annen granbar med lys-slynger rundt. Men jeg er helt ute av skapet om det, det skal jeg ha. Det jeg derimot ikke takler, er alle de fargede lysene og de lysslyngene som slår seg av og på som blinkende sirener hele tiden. Der har jeg nulltoleranse, jeg blir så urolig i hodet av det, ikke spør meg hvorfor. Hadde noen av naboene jeg kan se fra vinduet mitt hatt blinkende lys hadde antagelig jeg blitt innlagt (spøk). Dette var et artig innlegg du hadde skrevet. Jeg så faktisk for meg en mummimamma (siden du sier du ligner på henne, Jeg vet jo ikke)som prøvde å snike med seg en enorm nisse ut av en hage. Jeg fniser ennå. Det er så kjekt å lese her hos deg.

Birgitte sa...

Hei emmeline!
Jeg må innrømme en ting..
Jeg har en nyoppstartet blogg, og er i lærefasen ennå. Er ikke så inne på alt enda, men lærer etterhvert. I tillegg er jeg fortsatt litt usikker på om jeg skal ha blogg, om jeg er "flink nok". Dere er jo så mange som er så flinke!:)
Men det er ikke poenget. Jeg har kopiert et bilde fra deg, men i det jeg skulle skrive hvilken blogg jeg hadde funnet det på, kunne jeg ikke finne det igjen. Men nå er det altså fra din blogg. Det er et hjerte fra innlegget ditt fra 24.november. Jeg skulle jo selvfølgelig ha spurt på forhånd, men fant ikke ut før nå at det var deg. Beklager så mye, håper det går greit at jeg låner det en periode!:)
-Birgitte-

Anita sa...

Hei! Du kan slippe å lete her, ihvertfall for jeg er nok ikke sååå Harry;0) Syns det er veldig fint med maaaange lys i juletrelyset inne, og kanskje ett ute, men der stopper det! Noen naboer her har lys på vindskiene på huset sitt og det syns jeg er ganske så overdrevet! Men smaken er jo forskjellig, så det er helt greit altså at du liker det*ler*!! Nå skal jeg bake pizza, OG lete etter MammaMia dvd som vi kjøpte tidligere idag! God helg Emmeline!

Anonym sa...

Hihihi!!! Jeg er helt enig med deg i at det ikke er helt stuerent å pynte hus og hage så til de grader, men jeg er nå en gang slik at jeg liker at folk skiller seg ut og kjører sitt eget løp ;)
Da vi bodde i vårt borettslag i Oslo hadde vi en vaktmester som elsket lys og plast! Jo mer dess bedre tror jeg han syntes..Så hver jul ble det hengt opp stoooore røde plasthjerter med lys mellom blokkene..Fulgt av mengder av smålys overalt! Det føltes som å bo i Coca Cola-land hihi!!!Ungene var vilt begeistret selvfølgelig! Barn har ofte dårlig smak, men her kommer en aldri så liten innrømmelse..Pst! Utad var det fælt krmt! Men når vi hadde vært ute og gått på sene kvelder og kom hjem i høy snø og ble mottatt av disse elleville hjertene ble jeg litt revet med ;)Vårt kjære Coca Cola-land for ever hihi!! Ha en fin fredags kveld! Her blir det gullrekka, litt god mat og rødvin som vanli :)

Anonym sa...

pittelitt lys MÅ jeg jo bare ha og ungene synes at litt i overkant er KULT. :) eller så ser jeg av Bodil sin blogg at når julefeiringen skal feires på Askøy så må AC HOME var det vell;? tittes innom

ha en fortreffelig helg

Ingrid_blafre sa...

He-he, morsomt. Nei, vi er ikke i rute. Men det kommer LITT lys opp ved inngangsdøra... snart ;-) God helg!

Hjerterom sa...

Hehe,du skriver så godt :))
Her i gården nøyer vi oss med å ha lys på et lite tre i hagen..
Synes det er lite fint med lys helt opp i flaggstangen ( En del som har det her i runt )
Koselig å se på dem som har pynta MYE,men jeg kunne ikke ha tengt meg det selv da :)

God helg
Siw

Related Posts with Thumbnails