mandag 10. november 2008

TildajulDet er ikke så mye nytt å vise frem fra Emmelinehuset for tiden. I dag har jeg funnet frem igjen lysestakene mine som ble gjemt vekk da jeg var bortreist. Emmelinemannen liker som kjent ikke prinsippet om å gruppere ting. Han mener en lysestake om gangen er nok. Reglementet sier imidlertid at dersom stygge termometer skal henge oppe, må lysestaker dras frem fra glemselen også. Dermed er grupperingen i gang igjen, og det hjelper iallefall litt i skumringstimen!Jeg har ikke kommet i gang med juleforberedelsene enda, men har funnet frem mine to julebøker som jeg titter i. Tildas julehus er en favoritt. I denne boken har Tone Finnanger benyttet kvister i dekorasjonene , det er stilig syns jeg. Å ha et lite juletre i en kurv er også en gøyal ide som jeg har lyst til å kopiere.- Men støvletter som julepynt er vel fremdeles ganske orginalt, er det ikke?Jeg syns at det fungerer flott med brunt, rosa og hvitt som julefarger.
Ellers er det ikke så mye nytt å rapportere om herfra. Jeg er kjempefrustrert over det dårlige fotolyset, men forhåpentligvis blir det sol snart. Denne uken har jeg tenkt å sjekke opp julepynten på Ikea. Jeg har også en liten ønskeliste som omhandler noen andre julebøker enn de to jeg har fra før... Kommer nok tilbake med rapport etterhvert! Ønsker alle en fin fin mandag:) SO LONG!

23 kommentarer:

Ida sa...

Vil du ha ett godt tips (som ikke trenger FOR MYE datakyndighet!!) i forhold til lyset på bildene ?+

Last ned redigerinsprogrammet på www.picasa.com - den er utrolig enkel i bruk og retter opp i fargene på bildene både automatisk og manuelt! Samtidig kan du legge til litt forskjellige effekter :-)

Syntes uansett bildene dine er kjempefine! Og er helt enig med deg - lysestaker passer best sammen i grupper! De blir fort ensomme vet du ;-)

Ha en finfin dag!
Klem

BO sa...

Ha ein kjekke mandag du og!
Klemmar i frå meg!

BO sa...

Grupperingar trengs så absolutt! Termometer er ein uting... :-)

Anitas hus sa...

Klart man må gruppere, mannfolk skjønner seg bare ikke på lysestaker;)

Gjør som Ida sier last ned picasa, enkelt og bruke og til god hjelp.

Jeg har bestilt Tildas julehus på biblioteket, skulle vært levert tilbake 1. november, men det er noen som ikke kan levere ting tilbake til tida, grrr (hrmf, nå skal det vel innrømmes at jeg har fått en og annen purring fra biblioteket jeg også men, hysj...) Gleder meg til den kommer iallefall.

Synes forresten at du er knalltøff som har tatt det kurset og at du deler det med oss. Hadde hatt godt av ett sånt kurs selv jeg. Selv om jeg er forholdsvis slank er formen elendig og matvanene der etter...
Ønsker deg i allefall lykke til!

Ha en fin uke!
Klem:O)

Garden Angel sa...

Koselig med masse lys på bordet!!!
Gleder meg til masse julekos fremover nå. Både i heimen og på bloggene:)
Ha en fin uke Emmeline!

Hvite Liljer sa...

Jeg må si meg enig med damene, lysestaker i gruppe slår digitale termometer any day! Nydelig var det!

Hem och Lycka sa...

Vilket vackert matmöblemang du har! Och visst är det fint med grupperingar helt klart! kram

Guttemamma sa...

..elsker den boken! Men så er det det å ha tid til å lage alle tingene da...:-)

Huset på toppen sa...

For gruppering jeg og.Men min mann har for seg at lysestakkene skal stå på hver sin side av blomstervasen!!
Har vært innom IKEA,spesielle jule farger der i år. Kos deg på IKEA:-)

Ha en fin mandag, Emmeline!!

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Et bitte lite termometer på veggen..pøh!
Jeg har fått i hus et digert monster av en Poulsen lampe som yngstemann vant på lotteri i helgen, så slutt å grin... he he!!
(Nei den var ikke hvit, men grå)

5000 kroner i en ubrukelig lampe, hulk!!.....selges til halv pris sier jeg og håper det er marked for den slags fæle lyspæreholder!

....ellers er jo bildene dine fine i grålysningen synes jeg! Ikke kommet helt i julemodus jeg heller, jobber med saken.
Klem

Ingunn sa...

Så mange fine innlegg du har hatt siden jeg sist var innom. Nå har jeg mange innlegg og kose meg med;)

Fine bilder fra juleboken til Finnanger. Den står fremme hos meg også om dagen. Gleder meg til jul!;)

Klem Ingunn

Klaffen sa...

Grupperinger ER veldig viktig - hils Emmelinemannen å si det fra meg! I tillegg til at jeg jobber som dekoratør går jeg på skole og lærer at sånn skal det være! Hi hi.. Sia di er så bra - gleder meg til hvert innlegg! Ønsker deg en strålende mandag kveld

Stemning sa...

Hei!
gruppering er "bankers"!! Kjempekoselig med masse lys i høstmørket! kos deg masse og ha ein lysande fin kveld:-)
M.

Anonym sa...

hei og hå

Apropos julebøker anbefales boken; "Levende Lys" skrevet av Hensley, Hensley og Løwe. Stikkord er vinterens og julens mat, pynt, julens blomster, lys og lukt, kaker og konfekt, drikker. Boken bobler over av nydelige bilder og stemning! Den er forøvrig utgitt på Gyldendal i 2000.

Anonym sa...

Jeg vil anbefale årets julebok fra cappelen Damm "Julegleder", tror den er noe for deg. En utrolig fin blogg du har, imponert!

Ha en fin kveld1

Kari sa...

Nyydelige bilder du har lagt ut:))
Liker meg veldig godt på bloggen din. Ha en hyggelig kveld!
Klem Kari Ann

Liv Elin sa...

I Tildabøkene er det mye insprasjon ja ! :)
Bruker selv mye kvister i juledekorasjonene - men foreløbi er jeg ikke i skikkelig julestemmning nok til å hive meg over julestria ennå ! :)

Koselig med å tenne mange lys nå i tussmørke kvelder ja ......

Ha en huggelig kveld Emmeline - og masse lykke til med trening og endringene ! (Jobber med å endre ett og annet her i gården også -¨så du er ikke alene ! ;)
Sikker på at du klarer det med glans ! :)
klem

Tone Yvonne sa...

Hei Emmeline.
Ser du har tatt frem de gode julebøkene :o) Har romstert gjennom dem i lengre tid selv, i håp om at inspirasjonen skulle angripe..... Det kommer vel:o)

Spennede å høre om Livsstilseminaret!!! Skjønner at du nølte med å fortelle om det, men det er veldig inspirerende, bare så du vet det :o) Kos deg med turene!!!!

Ha en flott kveld :o)

Albertines verden sa...

Hei og hopp. Lenge siden sist, men ser du er i godt driv. Her i huset synes mannen i mitt liv at sånt stæsj på bordet bare er i veien, både lys og blomster. Så de gangene han dekker bordet, fjerner han lys og blomster. Vi andre tenner jo lysene, og evt. flytter det litt hvis det er i veien. Livsstilskurs, ja. Det funker kanskje på sånn Barbamammakorpper også det? Men motivasjonen bør vel være på plass, og uansett så har de vel ikke slike avanserte kurs her ute på bondelandet. Det strekker seg til Grete Roede og Libra. Ønsker deg en riktig fin fortsettelse av uka! Klem.

Anonym sa...

Hei!
Så flott lyskrone du har over spisebordet,kan jeg spørre hvilket merke det er og hvor du har kjøpt den? :)
M

Anonym sa...

Hei!
Så flott lyskrone du har over spisebordet,kan jeg spørre hvilket merke det er og hvor du har kjøpt den? :)
M

Emmeline sa...

Hei Anonym:

Lysekronen er fra Lisbeth Dahl og er i sin tid kjøpt hos Mollys Heaven. Den er trolig å få kjøpt flere steder, jeg tror ikke Molly har den lenger men du kan selvfølgelig sjekke med henne. Lykke til.

Needful Friends sa...

saa fine lys...gruppering er fin...mannen hved ikke besked...

;O)

tak for din söde kommentar paa min blog. jeg er meget stolt at du kan lide marylin og dukkerne.

knus anja

Related Posts with Thumbnails