onsdag 26. november 2008

Juleflinkis -og andre flinkiserPå mandag er det første desember. Da ruller de fleste bloggjentene i gang med adventskranser i alle farger og fasonger. Kalendere som er finurlig pakket eller sydd, som har strykemerker, blonder eller monogram. Vi baker og tenner lys, inviterer til jul på bloggen og skriver hundre julekort. Vi er juleflinkiser de luxe, og vi tenker ikke over det engang.Juleflinkiser er ofte ferdige med julegavene før den 1.desember. Dette gjelder desverre ikke for meg, men jeg kompenserer ved å dra frem mine seks kasser med julepynt. Fra førstkommende søndag vil julemusikken strømme utover det Emmelinske hjem. Jeg skal besøke andre blogger, notere juletips og lage pepperkaker med vindu på Albertinemåten. For meg er det lett å være en juleflinkis. Jeg har trolig naturlig annlegg. Det er verre med de andre flinkistalentene mine.

De siste ukene har jeg spist grønnsaker og kli hver tredje time. Jeg har trosset vær og vind for å komme meg på tur. Hver dag! Det forundrer meg hvor mye arbeid det krever å være en sunn flinkis. Når arbeidsdagen er over kler jeg meg i treningstøy og trasker hjem fra jobb. Det betyr at jeg kommer VELDIG seint hjem. Så seint at huset er forvandlet til et katastrofeområde. Så seint at alle har sultet i hjel for to timer siden- minst! Derfor har jeg oppdaget at det er vanskelig å forene sunnhetsflinkisen med juleflinkisen.

Sunnhetsflinkisen hvisker meg i øret at jeg må glemme at det flyter i huset. At jeg må holde fokus! Likevel kommer Juleflinkisen snikende. Hun har lyst til å skulke gåturen hjem. Hun vil heller kjøpe mange presanger og sitte på bussen med rare folk. Hun vil drikke gløgg og spise pepperkaker og høre julemusikk og tenne på peisen, og bare late seg mens hun skriver julekort. Juleflinkisen hater når januar er på plass med alle sine salatoppskrifter. Hun kunne godt ha feiret jul hele året faktisk. Det kunne vært *KOS KOS KOS over hele linja *Jule hele året *Det er ingenting å le av...
Den økologiske flinkisen er noen ganger veldig bekymret over utviklingen til Juleflinkisen. Hun liker ikke at postkassene flommer over av reklame som øker kjøpepresset. Hun tenker at interiørbloggere lett kan tendere til å virke materalistiske. Hun går hjem fra jobben fordi hun vil hjelpe ozonlaget. Hun gir opplevelser i julegave. Til sin gode bloggvennine Juleflinkisen gir hun en geit.Jeg må innrømme at jeg forsøker å bli litt flinkere til å være flink i år. Jeg vil være en sunnhetsflinkis som går pent forbi julemarsipanen på butikken. Jeg vil være en økologisk flinkis som tenker seg om før hun handler. Men jeg vil også fortsette å være Juleflinkis, for det er det jeg har mest talent til. Jeg mener bestemt at man skal bygge opp om sine sterke sider.Hvilken flinkis er du?
Bildene er fra Sia Home Fashion, jeg er ikke SÅ flink...

39 kommentarer:

johanne`s rom sa...

Ja du kan iallefall få sagt det. Tror jeg er flinkis til det meste som er usunt både for helsa og pengepungen. Men å lage julegaver, være litt kreativ, pusle og pynte, det er jeg flinkis til,og det syns jeg er positivt. Og en ting til: KOSE meg. Ha en hyggelig "flinkis"tid.

mali-mo sa...

Hei igjen flinkisen ;) Jeg kommenterte akkurat under her, men VIPS der hadde du postet et nytt innlegg, så da måtte jeg jo innom en gang til ;)

Absolutt en pedagigisk tilnærming jeg kan stå inne for, det å bygge på sine ressurser og fokusere på det man mestrer ;) Akkurat DET er jeg en flinkis på, det sier de iallfall på jobb ;)

Juleflinkis er jeg nok ikke, mer en wanna-be-juleflinkis isåfall. Ikke misforstå, jeg ELSKER julen. Men TIDEN jobber desverre ikke med meg, så akkurat tid får jeg som regel for lite av. Men siden vi nåsnakker om å være flinkis, så har jeg jammen kommet mye nærmere flinkis-idealet om å slutte å være en flinkis på alle områder og heller kose meg med de områdene jeg er flinkis på. Og merkelig nok er det områder jeg alltid har tid til.

Dette ble et rot! Men jeg syns du er flink jeg. Som går. Og spiser kli (fysj så dårlig). Men du trenger jo kanskje ikke være helseflink hver dag? For juleflinkingen din vil da bli savnet her inne. Husker juleinnleggene dine fra ifjor nemlig.

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Eg är nog en Juleflinkis. Surprise!!! ;-D
Men sunnhetsflinkisen bor därinne noenstans. Og hon får liksom hänga med, och komma med goda råd ibland. Hon nöjer sig med det i december, för hon vet att hon får glänsa när våren och värmen kommer. Då är hon superflink! Om nu inte sommarogsolflinkisen dyker upp. Hon som kun spiser iskrem og har ferie hela sommaren...

Ha det riktigt gott Emmeline!

MeyBiMe sa...

Hallo Emmeline :-)
Jeg er absolutt en JULEFLINKIS :-)
Jeg prøver å være den andre flinkisen din til tider...men.... Det blir nok Juleflinkis på meg ja :-)
Herlig innlegg...igjen -D

Helene sa...

Jeg drømmer vel som deg om å være flinkis på de områder jeg ikke strekker til.
Juleflinkis er jeg nok ikke. Her går det mer etter innfallsmetoden når julebaksten skal unna.Tar ikke de "7 slagene" så høytidelig...
Når det kommer til gavene er jeg en recer. Gi meg et par timer, så har jeg ordnet det. Jeg er en flinkis på planlegging, så når bare gavelista er oppdatert, går tingene unna i hurtig tempo.

Huset på landet sa...

Du skriver så bra, Emmeline!!

Tror nok jeg er mest juleflinkis jeg! ;) Julegavene begynte jeg med tidlig i høst, og da var jeg sent ute i forhold til i fjor, for da begynte jeg i mars! :O
Og jeg forsøker å være litt sunnhetsflinkis, men når sjokoladen frister i kjøleskapet, da er jeg ikke så flink.
Ha en fin kveld!

Villa Luftslottet sa...

Hahaha, ja jammen det skal man være flink både her og der...morsom lesning., måtte bare kommentere ;)....men i år, nei i år må jeg bare innrømme at jeg skal ikke være flink til noen verdens ting...annet enn å sørge for masser av kose-tid:)Og selvfølgelig ordne julekalenderen ferdig, lage gaver (dårlig råd i år, så fantasien bør bli rik snart;)) Rydde og vaske, pynte, komme i bedre form, gå ned noen kilo, pleie meg selv og mine:) HUH! det ble visst litt likevel det...

Lemi sa...

hm... trur æ må være en juleflinkis... ev en latingflinkis, utsetteflinkis, masemaseflinkis...

akkurat mo e æ en slitenflinkis som nettopp kommen fra jobb.. der har æ iallefall vært flinkis idag ;)

[morgrethe] sa...

Jeg er i-siste-liten-flinkis, dessverre noe som ikke er særlig bra for en (morgrethe)-kropp. Men jeg øver og øver, selv om det er utrolig vanskelig å komme ut av sporet. Så her er det ikke tenkt på adventstake, julemarsipan spiser jeg ja, og kjøre til jobben gjør jeg også! Men forresten..... tenke, det gjør jeg masse .... for det kan jeg.... og det tar jammen meg all min energi!

God adventstid til deg Emmeline, jeg titter stadig innom....

Verkstedet sa...

en juleflinkis...;) elsker julen og pynten og maten og sukk...det meste...men alle gavene vi må kjøpe stresser meg og mannens lommebok...vi har gaveavtale med en hel haug....og noen ganger er det nesten litt vulgært på julaften...men sånn er det sikkert for mange?til helgen inntar jeg julen på holms sitt overdådige luksus julebord...for så neste helg være i københavn og da lesser jeg meg selv med poser fra illums bolighus...elsker det. men er heldigvis mer bevisst på hva jeg trenger nå enn før, dog kanskej ikke så flinkis til å stoppe å handle julepynt.
så på hjertekransen din fra oldebarn butikken forleden, nydelig!
skal si deg en ting: du er virkelig en flinkis. du står p
å!!! jeg hadde neppe orket å bli med deg på tur uansett vær og vind, men på ac home ol tar jeg gjerne en tur om det kan friste!
ha en strålende dag, søte flinkis!

Prinsesse Elin sa...

Hold deg til sundhets flinkisen du emmeline. Jeg skal henge over deg og piske deg rundt. Nå eller aldri;O)
Tenk på hjertet vennen, tenk på hjertet;O)

Nina i Paradiset sa...

He he....
Nei, her i huset finnes ingen sunnhetsflinkiser!
Min juleflinkis ligger trolig i en av kassene i kjelleren, der også julepynt-kassene, og alt-annen-stuepynt står nedpakket.
Jeg tror også jeg er en sånn utsettelses-flinkis, dessverre...

Gry sa...

Du er i hvertfall en "skriveflinkis" av enorme dimensjoner!!
-og jeg beundrer ditt pågangsgmot som sunnhetsflinkis. Stå på!

Anonym sa...

Vet i alle fall at er det noe jeg ikke er, men har veldig lyst til å bli...så er det bakeflinkis og håndrbeidsflinkis. Er noe som mangler der :)

Vil nå tro at jeg er en juleflinkis, for jula er en veldig viktig tid for meg og familien min og jeg elsker alt som har med julen å gjøre...pynting og mat især :)

Er i alle fall ikke noen sunnhetsflinkis....er vel heller mer en usunnhetsflinkis med mine dårlige vaner som f.eks det at jeg bare må ha pepsi max hver dag:)

Nei vi har vel alle ting som vi er flinkiser i...og ting vi ikke er det i....bare håpe at det er sånn noenlunde jevnt fordelt :)

Klaffen sa...

Hi hi, ja det fårn`n si! Mest av alt er du vel flink til å skrive og inspirere oss andre!Synes nå du står på døgnet rundt jeg, og er flink på flere omeråder! Etter to dager med omgangssyke i huset kan jeg nesten la meg friste til å prøve grømmsaker og kli noen dager, bare for å ha "vært der" Skulle nok hatt sånn kost resten av livet, for bilringene rundt vomma er absolutt ikke forenelig med julekjole jeg kjøpte meg i fjor :( Tja... jeg er nok flinkest til å se det positive i andre, hvis det går ann? Klem

Ramme Alvor sa...

Eg må audmjukt få sei i denne saka, at eg er på alle mogelege måtar ein juleflinkiswannabe. Mondag og tirsdag ein sunnheitsflinkis(wannabe der og), onsdag og torsdag er det verdas framtid som gjeld og mot helga skiftar fokus til langt koselegare ting.

Ein liten kommentar til at blogglandia tenderer mot det materalistiske, ja kanskje...eg heller meir mot definisjonen nipsiske...;)

Ha ein hyggjeleg kveld!
Britt

Sommerfuglen sa...

Synes du er en flinkis, jeg.
Bare det at du faktisk spiser kli...
Akkurat nå så prøver jeg å være biokjemiflinkis. Men fy søren så vanskelig det er til tider.
Så innimellom lar jeg meg selv være litt anti-biokjemiflinkis. Og av en eller annen grunn er jeg kjempeflink til det! Forstå det den som kan :)
Ha en flott uke!

hvorfor ikke... sa...

hahahaha! tja..hva er jeg flinkis på....hm! Ikke så mye for tida.
Men å more meg stort over gode historier...DET er jeg en flinkis på! Hahahahaha!

innendørs sa...

Veldig bra skrevet! Sitter her med et stort smil om munnen, og kjenner meg veldig igjen i mange av de flinkisene! Jeg er nok en fikleflinkis jeg, og har en relativt stor gjøre-ting-litt-for-omfattende-flinkis:) hehe!

Håper at sunnhetsflinkisen og juleflinkisen kan komme fram til en god løsning, som gjør at ingen sulter ihjel og alle koser seg i hele desember (uten at behovet for januarsalater blir for stort)! Og at de begge kan bli med den økologiske flinkisen på ozonlaget og stadig dyrke gode ideer i flinkisen sitt hode:) hihi

Anonym sa...

hallaisen
Undertegnede er en prima juledame. Begynner å tenke jul i all hemmelighet tidlig på høsten, det er nesten helt vulgært. Er ferdig med hovedpresangene og elsker å kjøpe gaver, pakke inn osv. Likeledes bakingen, pyntingen ol. Har sydd mange tøffe hjerter i et hvit og svart stripete stoff + hektet på gamle fargerike ringer eller knapper. jada jada. går forøvrig på grethe roede kurs for å ta av 15 kg, noe som ikke er enkelt for en julegnom. Kursdama sier at en egentlig ikke får noe mer ut av den andre sjokoladebiten enn hva en fikk av den første. Dette prøver jeg i disse tider å tro intenst på!!!!!

Bo med Lena sa...

Hi hi økoflinkissen slo til her idag og vurderer å kjøpe en geit.

Juleflinkissen er i sitt ess om dagen, mens sunnhetsflinkissen er HELT fraværende!

Nå har jeg skrevet i flere innlegg at jeg skal sette igang med å bake, og idag måtte jeg le av meg selv mens jeg sitter her og dytter i meg kjøpe-pepperkaker fra boks nummer 3!!

Jeg er vel kanskje best på å kose meg:)

Drømmen om en eplehage sa...

Hihihi!
Jeg er vel en midt på treet juleflinkis som skulle ønske jeg var en sunnhetsflinkis.
En geit eller tre, ett par minigriser og noen bestemorfang er gaver som kommer fra denne kanten i går, så da er jeg vel en økologisk flinkis også da. Eller datt jeg av lasset? For jeg er virkelig ikke spesielt økologisk... Drakk ikke økologisk melk når jeg var i ett av Stordalens prosjekter for litt siden heller. Jeg strakk meg over muggen med økologisk melk og lirket frem den uøkologiske. Hvorfor aner jeg ikke...
Vel, vel. Jul blir det, ribba er uøkologisk, gavene humanitære og kansje blir jeg sunn i løpet av neste år.

Tuddelu!

Anonym sa...

hehe,flinkisen! du får det sagt!! ler meg hallveis i hjel :)
Va godt å se deg skrive alt vi e så gode på, sånn at eg har noe å vise sambo når han huffer å rister på hodet av alt julestyret her i huset :)

klem :)

rod i hob sa...

Koselig innlegg :-)
Eg har såvidt ett bitte bitte lite snev av julaflinkis i meg... Men kun for at eg e ferdige me julagavane!! Eller, eg mangle bare ein!)

Ellers e eg forbausande lite flink til ting. Men men :-)

Ida sa...

Fniiiiis .. du skriver så bra! Har aldri tenkt over dette med flinkiser - iallefall ikke juleflinkis!

Jeg var nok sunnhetsflinkisen den gangen jeg kun hadde meg selv å tenke på - nå tro rjeg at jeg har havnet i kategorien "husmorflinkis"

Hun som er lfink til å ha det ryddig rundt seg - flink til å prioritere - flink til å planlegge osv osv. Trodde aldri jeg ville havnet i en slik kategori i en alder av 27 år - men så er det egentlig helt greit da!

Tror forøvrig ikke jeg kan skryte på meg at jeg ikke blir en juleflinkis i år - og sunnhetsflinkisen skal tilbake igjen over nyttår - rettere sagt i februar - når husmorflinkisen har pakket vekk juleflinkisen - og vært en fødeflinkis en stund :-)

Kos deg i ventetiden! Det er vel noe man lett kan være flink til ??

Klem

Anonym sa...

Hei,

Ver kry av deg sjølv! Tippar at det kjem til å verta mykje jul i heimen sjølv om du prioriterer deg sjølv litt.

Kanskje emmelinebarna kan ta i eit ekstra tak heime når du er i oppstartsfasen for eit nytt og sunnare liv? Stå på, ein kan faktisk verta ganske lukkeleg av å merka at kondisjonen vert betre:)

Anonym sa...

Fornøyelig lesing som alltif Emmeline. Venter fortsatt på bokutgivelsen ....! Vet ikke hva slags flinkis jeg er (bare elsker det ordet ;o)), men om det skulle være noe så kanskje en kreativ flinkis...hi, hi !

Anonym sa...

He he - jeg er nok en god(???) blanding mellom juleflinkis og sunnhetsflinkis, og litt for lite økoflinkis. Men det er mye lettere å være sunnhetsflinkis på sommeren!!! (istedet for hageflinkis..?) eller hva man skal kalle det. Ingenting slår jo å julepynte hjemmet ned til den minste detalj! INKALA

fru vims sa...

men du.... kan du ikke ta bussen hjem og ta knebøy og armhevinger mens du rydder huset?
jeg har lest et sted at det er bra trim i husarbeide ;)

jeg er nok en flinkis i å rote :D
men plutselig får jeg ryddeånden over meg, og da er jeg flinkis på det.
akkurat nå er jeg på førstnevnte.

ønsker deg en fin dag med kli og gulrot!

(jeg spiser alltid en stor posjon med havregrøt eller havregryn med melk hver morgen. kanskje jeg er en havregrynflinkis også?)

Smineset sa...

Juleflinkis ja! Det er nok det eneste området jeg er flinkis.. hihi!

Gleder meg sånn at jeg er en pest og en plage for alle rundt meg...

Ha en super dag!

Ps. Er hjertens enig med deg i at Maison er årets julemagasin. Har du sett Bonytts Julemagasin? Var stusselige greier spør du meg....

9na sa...

Godt sagt... Problemet er vel at Tidsflinkisen ikke er så sterk at hun slår ut både Juleflinkisen og Sunnflinkisen og skaffer en balanse liksom. Det er jo rett og slett for få timer i døgnet, sånn er det bare.

hvitstil.com/Christine sa...

Skulle så gjerne ønske jeg var sunnhetsflinkis! At jeg var av den typen som gledet meg til å ta en joggetur(eller gåtur for den saks skyld) At jeg også klarte å la være å kjøpe med hauger av godteri fra taxfree(fysisk umulig for meg) nå når vi kom fra København.

Kunne også tenkt meg å være spareflinkis. Spart opp haugevis med penger i stedet for å kjøpe klær og krushunder og lenkemenn.

Her i gården er det jule flinkis. Så og si ferdig med julegavene(myyyye hjemelaget i år)(husk at jeg har mammapermisjon) Skulle ønske jeg kunne være enda mere miljøflinkis, enn det jeg er, men er på vei i riktig retning.

Sunnhetsflinkisen i deg imponerer meg, bare det å gå fra jobb er jo AMAZING. (uansett om man bor 300 m eller 3 km fra jobb) Etter jobb vil man jo som regel så kjapt som mulig hjem, og da ty til apostlenes hester står det respekt av.

FLINKIS!

Hilsen fra landet sa...

Jeg er studieflinkis for tiden... tidligere var jeg mammaflinkis. Jeg må prøve å få til en kombinasjon av begge deler! Har ikke kjøpt inn noen julegaver så på det punktet så er jeg ikke så flink. ;-)

Trines Hus og Hage sa...

Hei på deg, Emmeline!
Hm, hva slags flinkis er jeg? Er jeg noen flinkis? Noen ganger føler jeg meg vel ganske flink... andre ganger ikke. Prøver tappert å holde meg til godteri kun i helgen, og spiser vel ganske sunt sånn i uka. Slik sett er jeg kanskje litt sunnhetsflinkis, men ut å gå tur får jeg bare til to ganger i uka og det er også stort sett all trimmen jeg får.
Jeg er veldig glad i julen, og noen gaver blir kjøpt inn før desember, andre i siste liten. Har vasket bittelitt, bakt en omgang rundstykker, men det er også alt. Ikke hatt tid til særlig syssel og pyssel, men tenker å dra for å kjøpe adventslysene nå!
Flinkis eller ikke flinkis...man får gjøre så godt man kan og være fornøyd med det! Være sunn i hverdagen, kose seg i helga, stå på i hus og heim og ordne til, men også slappe av med god samvittighet. Vel, slik føler nå jeg det...
Klem til flinke Emmeline fra Trine

Jill sa...

Ikke flink i dete hele tatt :-(

Har kjøpt kjiip butikk-kalender til guttene (blir nok snart lynsjet av julekosmafiaen)

Ble litt påvirket av den artikkelen om julekalenderpresset i BT forleden og gikk bort fra Pakkekalender...

Men du er jammen flinkis når du går hjem fra jobb og spiser sunt!!!

Bøyer meg i støvet for den!!!

Minmill sa...

Herlig innlegg. Synes du skal fortsette å være øko-flinkis. Høres ut som det er best i lengden, og det er billigst. He he.

Hilsen ei som har vært innom før en gang.

Unknown sa...

Her kommer et lite tips til enkle, rimelige og veldig fine julegaver som juleflinkiser raskt kan lage sammen med barna: Kjøp store fyrstikkesker, tørr pasta i forskjellige former (Skruer, sløyfer osv.) skolelim og sølv/gullspray. Så kan barna male lim på den ene siden av fyrstikkesken, lime på pasta i forskjellige mønstre, eller tilfeldig,- alt blir like fint, og når alt er tørt sprayes de med sølv eller gullspsray. Litt glitter gjør seg også. Og vips så har man nydelige gaver til besteforelde, tanter og onkler. Dette skal familien min gjøre sammen med familien til Lisemors have på lørdag, pluss en annen barnefamilie. Og jeg gleder meg. (Mye moro for en liten penge og kjempestolte unger.)Ps. Husk å la barna få pakke inn gavene selv. Det er jo halve jobben.....

Gunhild sa...

Juleflinkis ja... så bra ord :) Jeg er vel en strevende juleflinkis tenker jeg som prøver å ikke bli slukt av mitt eget stress. Så får vi se hur det ender! ;) Har prøvd å være flinkis på de fleste områder, men funnet ut at det ender med katastrofe hehe.

minster sa...

Love the white rustic lantern and the two angels. How cute!
Where did you get them and how much did they cost?

Related Posts with Thumbnails