lørdag 29. november 2008

Nå tennes tusen julelys


Tusen takk for alltid like koselige hilsener på lysinnlegget mitt. Jeg skal være ærlig med dere; Selv om jeg har en hemmelig facinasjon for store lysende nisser i plast, så er det begrenset med lysvirksomhet her hos meg. Å balansere mellom harry og himmelsk i julelysverdenen er en kunstform som jeg ikke har begitt meg ut på enda... Hadde jeg prøvd, så hadde nok Emmelinemannen stoppet prosjektet i den spede begynnelse.Lørdag er det tid for lysfest i Bergen. Omtrent 25.000 mennesker samler seg i fakkeltog rundt Lille Lungårdsvann. Det er underholdning, man synger julesanger, juletreet blir tent og det er fyrverkeri. Samme dagen har de berømmelige Sundtnissene sin første synge og danse opptreden i vinduet på Sundt, en stor butikk her i byen. Jeg syns Sundt nissene er verdt et besøk. De har ikke akkurat utseendet med seg stakkars, og den ene må holde på hodet sitt av ukjent grunn. Det er ganske skremmende egentlig og det er nettopp derfor de må oppleves.Jeg har et spesielt minne om Sundt nissene. Jeg var ganske fersk som lærer, og tenkte i min naivitet at det ville gå supert å gå alene med 27 elever på teater. Det var rett før jul, og vi var sent ute til forestillingen. Ungene hadde fått klar melding om å gå på rekke to og to bak meg, og vi småløp gjennom byen.Da vi rundet hjørnet ved Hotell Norge hadde omtrent hundre mennesker tatt oppstilling foran vinduet på Sundt. I samme øyeblikk ble gardinene trukket til side. Musevisa gjallet over høyttalerne og de to vannvittige nissene begynte sitt ganske enkle danse- og vinkeshow.Jeg snudde meg mot klassen for å si at vi ikke hadde tid til å se på showet, men det var ingen elever der. Alle knøttene hadde stormet bort til menneskemengden. De hadde lirket seg innimellom, og sto helt foran ved vinduet. Tilbake på Ole Bulls Plass sto jeg igjen. ALENE. En ensom lærer med 27 teaterbilletter -og ingen barn.Nissene danset og tiden gikk, og jeg ble mer og mer svett. To minutter før teaterforestillingen vår skulle begynne, ble gardinene dratt for igjen, og på et blunk var de tilbake igjen. 27 barn stilte opp to og to-som om ingenting hadde skjedd. Jeg hadde imidlertid klart å opparbeide meg en puls på tohundre bare ved å stå og vente. Heldigvis rakk vi forestillingen. Såvidt.
Jeg glemmer det aldri.


Ha en super lørdag enten du skal på julegateåpning, eller du åpner ditt eget lysshow hjemme;)

31 kommentarer:

www.hjertelig.blogg.no sa...

Hei:) Så utrolig koselig blogg du har! Tror aldri jeg har tittet innom,men det blir garantert ikke siste gang. Herlig med disse førjlsdaene med pynting og lys nå... jeg gleder meg til å tenne første lys på søndag:)

God helg og kos deg videre!

Klem Frk. Hjertelig

Bdicte sa...

Haha, jeg kan levende se for meg din puls da alle barna forsvant... Jeg er barnehageassistent, og det finnes jo ikke noe verre enn å føle du har mistet noen barn!!

Bra det endte godt:))

Drømmen om en eplehage sa...

Hahaha, ja da hadde jeg også blitt en smule klar for dusjen.

Er klar til å tenne mitt beskjedne lysshow i morgen. Var nettopp ute og hang opp noen og tyve røde epler på trærne ved inngangsdøren. Tro om de er der i morgen eller om fugler og mus, som ikke har tuslet i hi enda, har spist de.

Ha ei fin andventhelg.

Anonym sa...

he he - var det derfor du sluttet som lærer? ønsker deg ei lysende god helg! inkala

Jatte sa...

Utrolig fint i trappen med de lyslyktene :)
Kjempefin blogg du har og missunner kreativiteten din :))

Barbara sa...

found your blog in the winterworld ....wonderful...will visit again ....hugs Barbara

organic-lizzi sa...

Kos å ha en tradisjon da:-)Synes Bergen er så spesiell..Heldige Sønnen som skal besøke en kompis som studerer der neste helg..
Kooos deg i lystiden med alt det vakre du gør....
Fortsatt superdeilig helg&Stooor klem fra Randi

liven sa...

Fine bilder hos deg Emmeline.....Bergen by er jo bare såååå fin nå i juletiden:O)
synest jeg ser deg utenfor Sundt'en der ja....hihi

Ønsker deg en fin helg:O)

Anita sa...

Det hørtes utrolig hyggelig ut med den fakkelsaken rundt det vannet!!! Elsker store arangemnter og med lys og sang er det topp! Fikk faktisk litt gåsehud, syns sånt er litt rørende! Åh stakkars deg som "mistet" 27 unger!!!! Det skal litt til å takle! KOs deg med dine lys! Nå skal vi til byen, snart og starte litt på innkjøpet av julegaver! Klemmer fra Anita!

Anonym sa...

Ønsker deg en fin første advent med masse lys, kos og varme ;o)

krinkelkroken sa...

Ja de nissene er barnemagneter;) Blir nok ingen bytur på oss i dag, vi skal nemlig i gang med å montere alle utelysene;) Noen er allerede på plass , og noen må omdirigeres, høres nok mer voldsomt ut enn det virkelig er:)
Mannen her i huset er veldig glad i utelys;)Skal prøve å få ryddet og vasket litt i helgen, er litt mer kos å pynte til advent da;)

Ha en super lørdag C !!!!

Guttemamma sa...

Så fine trappebilder!! Har ikke fått med meg at du er lærer jeg...,men ser forstår av et av svarene at du ikke jobber i skolen mer...?? Ha en fin adventshelg! KLem fra Anette

Charlotte sa...

Kjenner godt Sundt-nissene! Jobbet før som førskolelærer, og da måtte jeg til byn med ungene for å se på Sundt-nissene. Ungene var som trollbundet! Herlig!

I år får vi ikke med oss Lysfesten i byn, siden den kræsjer med minstemanns adventsfeste i barnehagen (hmm... tror jeg må ta meg en prat med de i bhg...), nei, vi får nok sjansen igjen neste år. Men det er et veldig fint arragement med alle lysene, musikken, mennneskene og fyrverkeriet. For to år siden sto vi rett ved undergangen til Bystasjonen, mao rett ved Brannvesenet, og hadde kongeutsikt til fyrverkeriet. Helt fantastisk!!! Men var litt stiv i nakken etterpå, da vi måtte legge hodet laaangt bakover for å se fyrverkeriet som smalt av rett over hodene på oss...

Kos dere på lysfesten og ha en god helg videre!

Klaffen sa...

Å kjære fred for ett barskt minne Emmeline! 27 elever og kun deg1 Det er det jeg sier, du er tøffere enn toget:)Så hyggelig med lysfest da, det virker som et skikkelig opplegg! I dag skal snuppe mi synge med Verdens beste barnekor SJÅBAGOS ( dirigent Jan Erik Larsen - Autofil ) De skal synge i bygda her, innvie ei julemesse og tenne julegrana. Nå har det snødd tett i tre tmer så stemningen er det lite å si noe på!Ønsker deg en strålende 1\ste advents feiring. klem

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Hei på deg og tusen takk for rørende gratulasjon!

Jo, gjerne fine premier, men vet du, jeg har ikke hatt en eneste utlodning hos meg, verken feiring av antall besøkende ved 10000, 20000 osv så da er det på sin plass med en heidundranes feiring nå, juhuu!
Så er det jo gøy når så mange liker mine "heimespøta" saker (har du hørt det strileordet før, he he, hjemmestrikket betyr det egentlig) :o)

Elsker Sundt nissene jeg altså. Husker i fjor da noen superkule mennesker..tror de selv da... ville ha nissene vekk.
De var nok klar for en utstilling med orange og brune hottentottpepperkaker i vinduet, men det var ikke jeg!
De kan gå "hem å vogge" og pynte sine egne vinduer med slikt tull og ikke prakke det på meg hi hi.

Jeg vil HA Sundtnissene til evig tid!

Ha en flott adventshelg da, her skal kjøkkenet få litt pynt , først må det vaskes , æsj det er kjedelig det!
Klem

Helene sa...

Å kjære vene, kjenner at pulsen min øker bare med tanken på alle barna som forsvanti nn i en stor menneskeflokk. Tror ikke jeg hadde vært særlig høy i hatten etter en slik opplevelse. Heldigvis gikk det jo godt:o)
Her blir det den årlige julemessen på klubbhuset i dag, og så blir det nok litt adventspynting på kjøkkenet. De helt store lysshowene får andre ta seg av;0)

God helg til deg!

Hilde sa...

Nydelige bilder fra lysfesten du har funnet frem. Selv har jeg av ulike årsaker aldri klart å komme meg på en eneste juletre tenning eller fakkeltog, og pga sykt barn blir det ikke av i år heller :( Men jeg er i full gang med å lage lystfest i heimen. Adventstakene er allerede på plass i vinduet og på stuebordet, og "lysballen" henger i vinduet. Gleder meg til disse førjulsdagene, og Sundt nissene må vi nok bevilge et besøk i år,ettersom to åringen ennå ikke har sett dem!
Ha en fin adventshelg!

Silkeline sa...

Heisann, lenge siden sist! Jeg må le av lysinnlegget ditt, det var strålende! (bokstavelig talt) Jeg er nok litt som deg....på en side synes jeg det er litt harry, men det er også litt kult for de som gjennomfører skikkelig. her blir det riktinok et meget begrenset lysshow i morgen.....staken har ikke kommet fram ennå heller. ikke er jeg helt sikker på om jeg har noen stake engang, det blir litt forandring fra år til år her. Må vel opp på loftet en tur i løpet av dagen i dag, eller kanskje i en eller annen butikk:)...

Ha en fin adventshelg Emmeline:)))))

Rosa sa...

hihi, syns eg ser deg for meg, som fersk og optimistisk lærar - utan klassen din! :)

Ha ei nydeleg fyrste adventshelg, emmeline!

Birgitte sa...

takk for kommentaren på bloggen, og for at det gikk fint at jeg brukte bildet ditt:)
utrolig fint med de lyslyktene i trappen, også likte jeg vannvittig godt lampen på det siste bildet!

hvorfor ikke... sa...

PUH! må si jeg ble litt lettet over at du ikke har blinkende lys i alle farger i heeeele hagen...som om det har noe å si for meg???? Merkelige greier. Det hadde faktisk gjort bittelitt...jeg syntes liksom ikke det passet til Emmeline...eller til mitt bilde av Emmeline, hehe!

Den gamle trappa med lys var kjempekoselig!

Du skriver så levende...at i dag kjente jeg suuuget i magen...og pulsen steg noen hakk, tror jeg!
- jeg ler og jeg ler...enten det var tenkt å være morsomt eller ikke. Du formidler på en fantastisk måte!

Blir lys show her...Ha en koselig helg du også;)

Unknown sa...

Ha en underbar 1:a Advent!
Vilken underbart vit fin trappa du har och härligt LJUSa...

Kram pia

Unknown sa...

-jeg ville bare si at jeg er en "wannabe-flinkis..."

Anonym sa...

Stakkars deg, du skulle bare ringt så hadde jeg blitt med.

Ha en riktig koselig adventshelg både med og uten lys.

Klem fra "dansken"

Den gode feen sa...

Så utruleg koseleg det var med lykter i trappa på veg opp til dåko. Fantastisk fint, og veldig inspirerande! Eg skal straks iføre meg boblejakke og gå ut for å fikse med ledningar og krokar til dei lysande dørkransane. Huset ser ut som eit bombenedslagsfelt, der det flyt i julepynt, dill og dall. Ha ein superfin lørdagskveld. Klem

Hilsen fra landet sa...

Skrekk og gru. Jeg hadde ansvar for rundt 15 barn i kinobursdag fredag kveld, og synes det var nok! Men det gikk jo bra med elevene dine da og de fikk sikkert en uforglemmelig opplevelse - syntes sikkert læreren sin hadde timet opplegget perfekt for dem!! ;-)

Men du: Må spørre: Ble så fascinert av lysene i trappen... er det hos deg så du vet hva slags lamper det er eller er det illustrasjonsfoto fra et sted? Er det mettalltråd, kurv eller annet? Det var så nyyydelig - vil gjerne få forsøke å kopiere det om jeg får lov!

MeyBiMe sa...

Selvfølgelig må du bare låne bilder/bilde av meg på bloggen :-) Bare artig det :-)
Ha en fin adventssøndag :-)
Klem :-)

Anonym sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av en bloggadministrator.
Olstad sa...

Så fin trapp du har, lyktene gjorde jo sitt også til at det ble så vakkert.

Jeg likte lampene på siste innlegg kan du fortelle lampe line hvor de er i fra de var svært like noen jeg har i min butikk men ikke helt. Disse var sant å si finere (ikke si det til noen...)

rod i hob sa...

Morsom historie om Sundt nissane! Dei såg nesten litt skremmande ut ja.... He he! De fyssta bilde ditt i dette innlegget likte eg knallgodt. Di trapp og dine lyslykter?? Aahhh.....!

Har du nogen gong våre i Kolavegen på Husnes? E ei dama som pynte rekkehusleiligheten sin noge heilt sinnsjukt! VEEEELDIG FASINERANDE å sjå på :-) Ha en fine kveld!!

Sommerjenten sa...

Så utrolig morsomt å se disse nissene igjen! Trodde ikke de stod der etter så mange år. Jeg er fra Bergen, men jeg har ikke bodd i Bergen på 11 år, så dette var artig å se :) Koselig blogg du har!

Ha en fin helg!

Klem Lene

Related Posts with Thumbnails