onsdag 12. november 2008

JulebøkerDet er tid for å finne frem julebøkene. Jeg har jo bare to julebøker, men har flere på ønskelisten min. På førsteplass finner du Decemberdage som er en dansk interiørbok med 25 kapitler, et for hver dag i desember. Kardemomme har denne boken som en av sine julebokfavoritter, det kan du lese mer om HER. Jeg har ikke fått tak i denne boken, det virker som om den er utsolgt fra forlaget. Kanskje noen kan gi meg et tips om hvor jeg kan få tak i den?Neste bok på listen er White Christmas skrevet av Susanne Swegen. Jeg har ikke sett denne boken live, men ser at boken gir tips om å pynte ved hjelp av enkle midler og den tanken liker jeg godt! Boken holder seg til fargene hvitt med innslag av rødt og grønt. ( Personlig syns jeg vel at forsiden er litt blass, men men)

Hjem til jul er skrevet av Lise Septimus Krogh. Hun er jo også kjent for boken Julealfabetet. I denne boken presenteres 12 ulike julehjem med ulik stil, og jeg regner med at det er en inspirerende og variert bok med vakre bilder.

Levende lys er skrevet av Hensley, Hensley og Paul Løve, sistnevnte er for mange kjent fra bloggen Sweet Paul. Dette blir beskrevet som en moderne julebok med vakre bilder og oppskrifter. Ut i fra forsiden å bedømme, er den varirert og spennende.

Julegleder er den nyeste boken på listen min. Den kom ut nå i 2008, og er skrevet av Stenkløv, Morken og Eek. Dette er den optimale juleverksted boken, med oppskrifter på juletrepynt, julehjerter, julestrømper, kranser, engler, julekort, pepperkaker, pakkelapper og gaveinnpakning. Trolig kolliderer den litt med den mer minimalistiske White Christmas over her, men det gjør vel ikke så mye? Jul skal vel være litt av alt!
Som dere ser har jeg ikke tatt med årets julebok nemlig "Jul" fra Jeanne d'arc living. Jeg regner med at det er den mest populære juleboken i Bloglandia i år. Siden jeg ikke er noen fransk landstil jente har jeg den heller ikke på listen. Jeg mottar likevel gjerne flere gode tips om gode bøker som jeg har gått glipp av:) Hvilken julebok er din favoritt, -og hvorfor?

20 kommentarer:

mali-mo sa...

Urk...jeg tar sjangsen på å vise hvor uttafor jeg er her nå....jeg har jo nemlig ikke noen julebøker!!! Eller nesten ingen da...en eneste hobbybok har jeg, men den er selvsagt nedpakket i vårt boligkaos ;) Men vet jo at det er masse fint å få kjøpt, så jeg får surfe innom dette innlegget flere ganger og plukke opp tips!

Regner med at jeg kommer til å kjøpe landstil-boken, men noen alternativer hadde jo vært kjekt da ;)

☆Therese sa...

Her ser det ut som du har funnet en god samling bøker, ønsker meg et pr av dem jeg også :o)
Det er bare helt "digg" i sitte å bla i slike herlige bøker !!
Jeg har Julealfabetet og den nye til Jeanne d`arc living, men får jo aldri fylt opp bokhylla nok...

Ingunn sa...

Her var det mye fristende. Tror jaggu jeg må føre opp noen av disse på ønskelista mi.
Hvis du går inn på bloggen min under etikkete bøker....der skal det ligge hvertfall en til som jeg har lyst på!;)

Klem Ingunn

home 4us sa...

Julegleder er absolutt en av mine favoritter denne julen. Jeg har forøvrig skrevet litt om den i et innlegg og lagt ut mange bilder:)

Ha en flott dag!

Ann Helen sa...

Hmm, kan ikke hjelpe med noen ting i dag - hverken tips om bøker eller hvor du kan få kjøpt decemberdage. Jeg har også lett med lys og lykte etter den boka nemlig.., og det står overalt at den er midleridig utsolgt.. Suuuurt!
Håper alt er bra med deg:):)

Jorunn sa...

Jeg har også Hjem til jul og Decemberdage på min ønskeliste over julebøker. Finner ikke Decemberdage noe sted :(
Jeg har bestilt fra Capris, Jul av Dreyer Hensley Løwe trioen + en bok som heter Skandinavisk Jul. Håper den er fin.
Jeg har levende lys av DHL trioen og det er en bok jeg ALDRI blir lei. En fin julebok med oppskrifter er Helt enkelt jul, med de samme tre + Ingrid Espelid.
Ellers husker jeg ikke om jeg har noen fler i bokhyllen. Må sjekke når jeg kommer hjem. Sitter nemlig å smugblogger på jobb (fy skam!).
Ha en fin kveld!
Klem

PS; det IKEA innlegget ditt traff så midt på spikeren som det bare kunne!! Knallbra skrevet!!

Anonym sa...

Hei Emmeline.

Decemberdager er utsolgt fra forlaget og det vil trolig ikke bli trykket et nytt opplag. Har også kikket etter den.

Men jeg har nettopp kjøpt en annen fantastisk bok som heter Hjerterum og juleknas. (Inge Skovdal, Gitte Heidi Rasmussen og Pernille Albers Buhl) Boken selges her nede for 95,- i alle butikker. Her er julepynt, dekorasjoner, godteri, kaker, julemat og håndarbeid.
Gyldendal forlag ISBN 978 87 00 79464-1.

Jeg jakter stadig på nye bøker og listen din er flott. Skal kikke etter noen av de.

Klem fra Danmark

Støv på hjernen. sa...

Her var det jammen meg mange gode boktips, jeg må sjekke ut bøkene jeg har før jeg tar en ny shopperunde for julebøker...

Bo med Lena sa...

Jeg ønsket meg White Christmas til S. Swegen ifjor og hadde tenkt å kjøpe den til meg selv, men kikket på den i bokhandelen og synes den var for tynn. Endel fine bilder, men en altfor tynn bok synes jeg, som ble litt skuffet. Så det ble ikke noe!

Noralill sa...

Litt kjekt at du skriv om desse bøkene, for eg har akkurat bestillt den til Lise Septimus Krohg..er veldig spent på den! Skal rapportere om den er bra eller ikkje....

Men synes den siste boka på lista di her såg veldig spennande ut....hmmm Må vel kanskje kjøpe ei til då...hihi...ikkje at det er meg imot....

Anonym sa...

Jeg har Levende lys, som jeg ikke er så imponeret over. Den er en tand for moderne og minimalistisk, synes jeg.

Jette/Danmark

Anonym sa...

Hei Emmeline :)Nå har jeg googlet litt på nettet for å se etter Decemberdage..Den står oppført hos Tanum faktisk! Finnes det Tanum i nærheten av deg tro? I så fall sender de sikkert boken til din filial..Hvis ikke er det ikke verre enn at jeg kan kjøpe den for deg! Boken til Paul Løwe er jeg veldig nysjerrig på..Jeg har boken Lvende Lys fra før og det er også en fin bok! Alltid gøy med ny inspirasjon og jeg er alltid sulten på noe nytt i bokhylla og på nattbordet! Ha en fortsatt fin torsdag Emmeline :)

Alven sa...

Hei :-)

Har mange julebøker men ingen av disse :-) Så nå ble jeg inspirert til å shoppe litt :-) Så ut som det var mange fine på lista di :-) Og da er det fint med capris som sender fraktfritt :-) Ha en fin dag :-)

klem

Anonym sa...

Nå har jeg kontaktet Tanum og de hadde dårlige nyheter..De hadde ingen eksemplarer inne..Boken var visst utsolgt fra forlaget..
Hun sa det hadde vært mange spørsmål etter den i år..
Vi kan jo håpe at påtrykket blir så stort at forlaget bestemmer seg for å trykke nytt opplag..
Jeg skal til København andre uken i desember og kan jo holde øynene åpne etter restopplag..I så fall må jeg vist ta med en hel bunke hjem ;)

Blåbærpai sa...

HEr var fleire fine å velje mellom! Kunne tenkt meg ei ny inspirasjons bok igrunn!
Eg har boka "levende lys" og den vert eg ALDRI lei! NYdelige bilder.

Dagny- Heim sa...

Takk for at du presenterer desse bøkene for oss! Har berre eit par julebøker sjølv,mat og forteljingar, men ingen slike inspriasjonbøker :-(
Og det ser eg at eg må skaffe meg snarast :-)

Anonym sa...

Feiring!
Lørdag 15. november fyller Frk. Dal`s møbler og interiør 1 år.
Det reklameres med gode tilbud, gavedryss og noe godt i glasset.
Langåpent til kl 18:00 i Fabrikkgaten 7.

Rumour has it sa...

Well, my favourite Christmas-book is that from Lise Septimius Krogh and I have the German translation of it. I do have also the Jul-book from Jeanne d´AL, but I´m not so enthusiastic about that one.
Greetings from Belgium!
Marjolijn

Anonym sa...

Har bestillt boka på finsk, hihi.
Det e jo bilda som er viktigst.
Jeg bestillte på capris.no

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Hei på deg en god fredagsmorgen! Fredag er en herlig dag, o fryd!

"Vinterns goda ting" er en bok jeg skatter. Har hatt den noen år, tror den kom i nytt opplag i fjor, ikke sikker. Egentlig mest mat, men også skjønne interiørbilder.Kanskje jeg skulle laget et lite bloggeinnlegg med bilder fra den, herlig bok etter min smak.

"Knas" finnes også i bokhyllen...bøkene har jeg, bokhyllene er det verre med , men nesten på plass, hihi
Klem

Related Posts with Thumbnails