mandag 31. januar 2011

Bollebakst og bakebøker


I dag har Emmeline ledd så tårene trillet av sin gode kollega og venninne Sjuskeline. Vi har begge brukt våre respektive kjøkkenmaskiner til å bake i helgen. På ekte Sjuskelinevis glemte Sjuskeline at hun hadde satt deig, men heldigvis kom hun på det i siste liten ( *det uforglemmelige bildet under er lånt fra Sjuskeline sin blogg) You make my day girl - always!!




Egentlig hadde jeg tenkt å avslutte dagens innlegg med Sjuskelines bilde (* som sier mer enn tusen ord) -men så har jeg jo lovet to av mine lesere å skrive litt om kokebøkene på kjøkkenhyllen. Dermed gjør jeg det! 


I fjor på denne tiden kjøpte jeg den danske boken Rollinger og roulader som er skrevet av danske Sif Orellana. Jeg har skrevet om boken HER og jeg må si at det har vært en favoritt i året som gikk. Det er en variert bok som har fine bilder, hyggelige tekster og gode oppskrifter uten så veldig avanserte ingredienser. 




Så leste jeg at Sif Orellana hadde gitt ut en ny bok før jul ( *Greven, Kammerjunken og den dragende Citronmåne) og dermed måtte jeg prøve den også. 




Da jeg først var i gang, så kjøpte jeg like godt den aller første kokeboken til Sif Orellana også. Den heter Krudtugler og kanelsnegle  Alle bøkene har dansk tekst, og så langt er fremdeles Rollinger og roulader min favoritt av de tre. Krudtugler og kanelsnegle kommer imidlertid hakk i hæl. Hvis du vil lese mer om Sif så har hun en fin blogg, den finner du HER.


Den nyeste boken ( Greven, Kammerjunken og den Dragende Citronmåne) har mange eventyrfortellinger og fotografiene er spritet opp med små illustrasjoner som er tegnet med penn. For meg som er norsk (*og som er litt lat når det kommer til å lese dansk) blir det litt for mye tekst. 




En av dagene har jeg tenkt å prøve en oppskrift på boller som skal KOKES ti minutter i vann før de settes i ovnen. Det kan jo bli spennende! Lurer forresten på om jeg skal utfordre Sjuskeline til å prøve det samme...Det vil trolig bli tusen ganger mer spennende! Jaja, sees snart igjen. SO LONG! 


 

lørdag 29. januar 2011

Knøttakjøkken

Jeg har omtrent ingen kjøkkenbilder på bloggen. Da snakker jeg ikke om kjøkkenbord, med tilhørende stoler, om slagbenk eller tallerkenhyllen...


Jeg snakker istedet om kjøkkeninredning med tilhørende kjøkkenbenk. Vi har nemlig et skikkelig knøttakjøkken når det kommer til innredning. Det er nesten null og niks kjøkkeninredning, lite benkeplass og lite skapplass. Likevel er det nok å ta fatt i når det skal vaskes.. og i dag har jeg gjort akkurat det--vasket altså!


Da vi bygget om kjøkkenet for snart seks år siden, var det vanskelig å finne en god løsning. Vi hadde ikke råd til plassbygget kjøkken, og måtte satse på Ikea. Siden vinduene går langt ned på to av veggene og kjøkkenet i tillegg hadde tre dører, var det nesten umulig å få det til. Å åpne opp inn til stuen hadde vært drømmen, men så er det altså sånn at pipeløpet stenger for den muligheten.


Alt i alt må Emmeline bare ta til takke med det kjøkkenet vi har fått. Likevel er det sånn at det aldri har blitt helt ferdig. Det har jeg veldig lyst til å gjøre noe med. Taket trenger noen strøk med maling og hadde jeg valgt benkeplate på nytt så hadde jeg aldri valgt mørkebrune benkeplater. Jeg har veldig lyst til å skifte dem ut, eller eventuelt bare male dem. Dette er en plan som Emmeline trolig bare kan drømme om, da Emmlinemannen kommer til å rasle med sabelen om man ymter frempå om ny benkeplate.


Jeg har jo også bestemt meg for å  flise mellom kjøkkenbenk og skap!  Men noen dager tenker jeg at det kanskje hadde vært veldig gøy å kle mellomrommet med vinylfliser...


Polkadott vinylfliser i lyseblått--hvis man har hvit benkeplate vel og merke....Føler at det er en veldig tvilsom plan om jeg skal være helt ærlig;) I såfall må jeg nesten spraymale kaffemaskinen for å få det til å matche... Dette kan med andre ord, bli et meget spennende prosjekt!


Kunne jo også ha tenkt meg en bloggevask når jeg først var i siget;) Men disse vaskene skal man helst ikke ha på enden av kjøkkenet. De bør støttes av skap på begge sider!


Uansett så håper jeg på å komme i gang med kjøkkenfiksing i løpet av februar måned. Jeg må bare bestemme meg for hva jeg ender med først! Ha en fin lørdagskveld du også:)

 

fredag 28. januar 2011

Den engelske kusinen


Cath Kidston er på mange måter Greengate sin engelske kusine! Her endrer ikke koppekolleksjonene seg i samme tempo, men de to merkene har mange likhetstrekk. Jeg oppdaget Cath Kidston litt tilfeldig for noen år siden. Jeg la merke til noen fine kopper på bloggen til  Mias Landliv, og ble raskt en stor fan av Cath sitt design -som må sies å være for spesielt interesserte!


I løpet av de siste årene har jeg derfor shoppet meg flere blomstrede Cath Kidston vesker, med tilhørende lommebøker. Noen er store og andre litt mindre. Noen har jeg kjøpt i interiørbutikker her hjemme, noen har jeg shoppet i England og noen er kjøpt på nett.









På januarsalget  snopte jeg en ny Bookbag med røde blomster:) Jeg har en lignende veske fra før, og den blir stadig brukt av jentene fordi den har en grei størrelse. Den rommer akkurat en A4 mappe, og det man ellers skulle trenge på turen til og fra jobb! De fleste av Cath Kidston sine vesker er laget i voksduk-lignende materiale, og det funker fint i Bergensvær. Denne gangen handlet jeg på internett, og det gikk akkurat 40 timer fra bestillingen ble lagt inn, til den var på plass her hos meg. Utrolig nok.


For å unngå toll og moms handlet jeg bare for 200 kroner. Dermed tok jeg med noen små eggeglass og en liten fløtemugge for å komme opp i riktig sum. Veldig søte, og så vil de passe fint til et vårpyntet frokostbord.


















Dette er nesten som et koppesett til dukkestuen, men passer fint til Cath Kidston koppene jeg har fra før.


Tidligere  har jeg kjøpt de tre bøkene til Cath Kidston: MAKE! SEW! og STITCH! ( De som har fulgt med meg en stund, vet at  Emmeline broderer bringeduk med utgangspunkt i et mønster fra Stitch boken)  Alle bøkene er tilpasset ulike vanskegrader, og kommer med et gjør det selv-prosjekt som man får med som gave. Med andre ord får man utstyr til å lage bagen/nettet/den broderte pungen som er avbildet på bokens forsiden, sammen med instruksjon selvfølgelig. Det er avgiftsfritt å importere bøker til Norge, så her får man mye for pengene:)

For dem som ikke bryr seg om håndarbeid, men som liker sommerhus-stilen, så kan jeg anbefale deg å registrere deg som mottaker av Cath Kidston sitt magasin, som er gratis og popper ned i postkassen noen ganger i året. Du kan  kan registrere deg med navn og adresse HER -og det koster ingenting:)


Her er det avslappende fredagskveld. Emmeline startet på ny frisk med sunn mat i moderate mengder i dag tidlig, men så er klokken blitt seks...og så er man så sinnsykt sulten...og så tenker man: JAJA, jeg får begynne på an' igjen i morgen, og i neste øyeblikk har man kastet i seg tre pizzaboller raskere enn noen har klart å si...pizzabolle;) 

 Ønsker alle en superdeilig helg, SEES i morgen:) -og neida, jeg er ikke sponset av Cath heller, dessverre! 

 

torsdag 27. januar 2011

Frittstående fuglebrett


Det er nydelige dager i Bergen for tiden. Det er nesten sånn at vårsol i bakkene blenkjer, selv om vi bare har kommet til slutten av januar. På min altan er det full fest hver dag når jeg er på jobb. Emmeline og Kjøkkensjefen har personlig tatt ansvar for servering til nabolagets små fjærkre, i lønnlig håp om at vi skulle få noen gode knips til bloggen.

Så langt har det bare resultert i et grisehus uten sidestykke, og i følge den yngre garde er det en liten svart sak med oransje nebb som står for kaoset. I samme øyeblikk som Emmelinefamilen has left the building, setter den seg opp i selve matfatet, mens den spruter frøene rundt på altanen med all sin kraft. Ikke er den særlig fotogen heller.....


Men Emmeline gir IKKE opp. Siden jeg bare har en helt vanlig frittstående altan, er det ikke så lett å få hengt opp meiseboller og annet snacks til dunforeningen. Når det regner blir jo også de to alternative fuglebrettene våre fylt med vann, så dette er ingen blivende situasjon for noen...


Dermed har jeg startet en intens jakt på frittstående fuglebrett med tak som jeg har sett hos Silje. Silje har kjøpt sitt brett hos sin lokale Bo-Grønt forhandler for lenge siden. Derfor har jeg ringt til alle de lokale Bo-Grønt butikkene her i byen, uten å få tak i et slikt frittstående palass!


En ting er at Silje sitt fuglebrett har tak, en annen er at det er mulig å henge meiseboller på krokene under. Det ser også ut for å være et fuglebrett av solid karakter, og det trengs når det skal stå utsatt til ute på altanen!

Så nå bruker jeg rett og slett min egen blogg til å etterlyse frittstående fuglebrett med tak... Er det noen av mine lesere som vet hvor jeg kan få tak i noe slikt? Eller må jeg rett komme meg på metallsløyd-kurs for å få orden i spurve-sakene?

Jeg har fått tre eposter med spørsmål om Sif Orellana sine kokebøker som sto i hyllen på bildene i forrige innlegg...Av og til blir jeg helt imponert over hvor mange detaljer dere får med dere. Jeg lover å komme tilbake med kokeboknytt ganske snart! Ha en fin torsdagskveld så lenge, SEE U:)



Minimalist med hang til farger? Nåja..!


En av mine gøyale venninner stakk nesen innom her forleden. Hun tok en rask runde i huset, og konstaterte at det måtte være en OVERDRIVELSE med stor O når noen påstår at jeg er glad i farger. Hvor er de fargene da? spurte hun. Fornøyd kunne jeg peke bort på mine fire bokser på hyllen. Der er fargene, og så er det jo røde trekk på stolene og rød gardin i skapet, fortsatte jeg.


Så lo vi begge to, for det som ser fargerikt ut på en blogg er nok ganske hvitt i virkeligheten. I følge venninnen er det jo også ganske merkelig at jeg har fjernet alle bildene fra veggene, og i tillegg har fjernet en av hyllene som tidligere ble brukt til hyllepynt. Her er det jo ingenting liksom....



Jeg hadde en plan om å bli litt mer minimalist da jeg malte før jul,  forklarte jeg. Minimalist? lo venninnen, mens hun tok et raskt blikk bort mot putekurven som står på plass med haug på toppen...



Ja, men det går ikke an å være minimalist når man blogger, svarte jeg. Da har man ikke noe å vise. Så den planen har jeg i grunnen parkert. 



Men litt mer minimalist har jeg nok blitt. Vi satte oss nemlig ned og tittet i et album, og der var det bilder fra kjøkkenet og fra spisestuen. Selv om man ikke merker det, så endrer man litt etter litt. Rommene er de samme, de fleste møblene er de samme, men en del forandring er det jo!! For fire år siden så spisestuen ut som dette: 



En periode så det slik ut: 


Og nå ser det sånn ut: 

På kjøkkenet har det nesten blitt litt maksimalistisk med tiden. Sånn var det for noen år siden:

-og fargene gikk i hvitt og beige! 

Samme kjøkken. Samme lysekrone i taket, fremdeles voksduk på bordet, men likevel flere farger ( *og mange flere kopper) ! 

Det var etter at jeg begynte å blogge at jeg begynte å erstatte bildene mine med hyller. Selv om jeg har fjernet en av hyllene på stuen igjen, syns jeg fremdeles at det er stas med hyllepynt;) 

Jeg har også utviklet en hang til å bruke kakebokser for å holde orden. En boks til regninger. En til aktuelle papirer. En til sølvtøy. En til mobil-ladere. En til stearinlys. En til kjøkkenutstyr som kun brukes til jul....You name it. Det er alltid plass til en boks til, som bruker Sterilan!

I boden har jeg, som dere skjønner, et lager av bilder som står på vent, og i skapet står de første koppene jeg kjøpte. Som ikke er aktuelle akkurat nå, men som kanskje blir hotte igjen? For pendelen har jo en tendens til å svinge frem og tilbake, og om fire år er det garantert mye som er endret her i Emmelinehjemmet.

Innimellom lurer jeg jo litt på om jeg hadde forandret på like mye om jeg ikke hadde blogget? Hadde jeg kjøpt like mange kopper, bokser, stearinlys og blomster? Svaret er NEI, men så hadde jeg heller ikke hatt det halvparten så gøy heller! 


Jeg tror heller ikke at jeg hadde funnet ut hva jeg liker. For gjennom å lese andres blogger blir man bedre kjent med seg selv, og sin egen smak. I jungelen av hvite blogger med eller uten englevinger, wow-bord, fluesopper, retrostoffer og linfarger oppdager man etterhvert hva man liker aller best!!! 


-og etterhvert så lander man på en måte. Jeg kjøper ikke så mye lenger, jeg bare flytter litt på det jeg har fra før. Med andre ord er det ikke så mye spennende nytt å se hos meg, men det vet dere jo;) Jeg er på min side litt nysgjerrig på dere som leser bloggen her. Endrer dere interiøret kontinuerlig, eller er dere i mål? Kommer man egentlig i mål?? Er det mulig? Ha en fin fin kveld og natt alle sammen! Jeg krysser fingre for at det blir litt søvn snart, og takker og bukker for supre sove-råd som skal testes ut:) TUSEN TAKK!! 




Related Posts with Thumbnails