søndag 25. mai 2008

SommerprosjekterDenne sommeren har vi litt av hvert på plakaten. Store prosjekter som krever snekker, rørlegger og elektriker, og heldigvis noen mindre prosjekter som bare krever malerkost og kreativitet:) Et av disse prosjektene er nytt skoskap på hytten. Jeg har jo sett mange lekre standsmessige skap som man bare kan drømme om! For å spare penger blir det en annen løsning. Her hjemme har vi to skoskap fra Ikea som ikke akkurat får shabby shic drømmene til å blomstre. De fungerer likevel utmerket for en familie med mange sko.

Planen er å kjøpe et sånt skap, male det med noen strøk med hvitmaling, og satse på at malingen holder... ( Jeg hadde nok ikke gjort dette her hjemme hvor skapet er i daglig bruk, men fire uker på hytten hver sommer---det må vel gå bra?)
Så vurderer jeg å tapetsere noen av skuffefrontene. Kanskje i hvitt og lysblått eller i tolie mønster? Eller ruter eller blomster? Eller kanskje litt av hvert??? Jeg er ikke helt sikker på om det vil fungere, men skal iallefall prøve meg frem til jeg finner en grei løsning.

Tilslutt har jeg selvfølgelig kjøpt nye fine knotter som skal erstatte de som følger med skapet. Forhåpentligvis vil dette gi en praktisk Ikea løsning med personlig preg som kan passe i et gammelt hvitmalt hus. Knottene er iallefall kommet i hus, så da er jeg jo nesten ferdig allerede;)

One of the projects I plan to do this summer, is to make a new cabinet for all the shoes messing up our summer house:) The plan is simple. I will paint a cabinet for shoes, bought on Ikea with white paint. Then I will cover the drawer fronts with wallpaper, and replace the knobs.

30 kommentarer:

Tone Yvonne sa...

Jada! Vi går for hvit toile tapet med blått mønster!!!

Dette ser ut til å bli veldig bra!! Er det ikke fint at det meste kan tilpasses, slik at det blir sånn som ingen andre har??

Ha en koselig søndags kveld :o)

Huset i Hagen sa...

Det blir knallfint med tapet på uanwtt hvilke av dem du velger. Det er så gøy med tapet!! Nydelige knotter! Ha en fin uke Emmeline :0)

Ann Helen sa...

Lekre knotter, og smart løsning!Tapetene var nydelige alle sammen, så dette kan jo bare bli bra det:)

Huset i Hagen sa...

Meg igjen. :0) Svarte deg hos meg men kan jo si her også at det var Grønner Fargehandel det du :0)

Maria Louise sa...

Altså jeg er bare imponert over å komme på sånne ideer jeg. Takk takk. Skal lagre dem i boken min, så kan jeg kanskje bruke dem til høsten i min hjemme-tilværelse! Du er flink!!

Nå har jeg svart på utfordringen din med årets lengste blogginnlegg...

Sees snart! ;)

liven sa...

Godt å høre at andre har prosjekter også ......og ikke bare skal leve det gode liv i sommer:O)
Dette skapet kommer til å bli kjempeflott når du får utfolde deg :O)
Ha en fin uke!!

sa...

Hei Emmeline ;-)

Så god ide og tapetsere skuffene! Jeg er på jakt etter det mønsteret som er det første du viser (hvitt og blått, gammeldags møster). Men finner ikke ut hvor de selger det. Er fra samme by som deg - har du noen tips?

Alltid gøy å lese og kike på siden din ;-)

Anita sa...

KOmmer til å bli kjempebra!!! Knottene var også flotte! God planlegging er halve jobben;o), vet du!! Ha en flott ny uke!

Anniche ♥ Annas Rom sa...

Dette kommer til å bli kjempestilig , og en veldig god ide!! Jeg har forresten tuuuuusen ting som skal gjøres her hjemme ...men når, ja det er en anna (?) sak

Ha en herlig søndgskveld.

klem

åsemor sa...

Velkommen hjem Emmeline, bedre sent enn aldri får jeg vel legge til, ser du har hatt tre innlegg alerede.

I Tyrkia har jeg aldri vært, det har liksom aldri klaffa sånn. Men familien har vært representret, Karoline skal dit på tredje året på rad, og så kresen så hun er må det være bra.

Her i hjemmlandet fyker dagene avsted, ved siste menyplanlegging kom jeg langt uti juni, ups hvor ble mai av............

Og du planlegger hytteoppussing skjønner jeg, full av fart og futt, like energisk som alltid.
Her er alt på lavmodus for tia, verkende hender dreper all kreativitet både ute og inne#¤"*#¤#
Men endelig kom sola igjen i dag, og det er jo hyggelig da. Føler meg litt sutrete for tia, så jeg prøver og gripe fatt i alt som er positivt tjo, ho.....

Kos deg med den nye uken Emmeline, regner med at skoskapet snart er ferdig;)

Mummimamma sa...

Skoskapene kommer nok til å bli kjempefine, enten du velger den ene eller den andre tapeten. Syns alle var fine jeg. Og knottene er nydelige, så ja, da er halve jobben gjort =)

Moro å ha slike prosjekter, som ikke er så dyre eller som krever all verdens av arbeidsinnsats.
Ikke så moro med de prosjektene som krever fagmenn.
Med mindre fagmenne er drivende kjekke, og er en fryd for øyet der de jobber i Emmelines hus eller hytte i bar overkropp, brune og svetteglinsende, hehe.
Må ikke la mannen lese dette nå da, kanskje det ikke blir noen oppussing :)

Ha en fortsatt fin søndagskveld, Emmeline.
Og takk for at du vil bli med over på lukket avdeling :) Klem

Merethe sa...

Kjempefine knotter:)
Kan jeg spørre hvor du har kjøpt de?
det skoskapet vart lurt, vurderer å kjøpe meg et sånt for å ha sko vi ikke bruker så ofte i:)

Ha en fin dag!

Aina sa...

Tenker skoskapet blir lekkert uansett tapet, knottene var vertfall supre. Skal ha lignende på et veggskap jeg har malt.

Så forresten at du etterlyste prikkete duker, de har på Kid:0)

Lykke til med prosjektet(ene) og ha en super ny uke!

Verkstedet sa...

det der er jo bare en kjempeide!!!! blir skikkelig emmeline lekkert!
ikea har jo så mye praktisk, man må ofte bare forandre litt på utseende.
ha en fin kveld.
hilsen frøken nygerrig....;)

tinemor sa...

Planene klare!
Det blir sikkert kjempelekkert!
Ideen med å tapetsere har jeg prøvd ut på en komode. Det fungerer veldig bra. Bare pass på å ha masse lim, klyper til å feste det med, til det tørker, og tre strøk med lakk en liten ukes tid etter at tapeten og limet har tørket. Tapeten blir veldig krøllete med en gang, men den retter seg ut etter noen dager, når limet har tørket, så ikke fortvil. :-)
Lykke til! Og ta bilde, så vi får se!!

mali-mo sa...

Det er som jeg skulle skrevet det selv..når knottene er på lass er halve jobben gjort! Hehe.

Men det er ikke bare tull, Emmeline, for jeg vet nemlig av bitter erfaring at den andre veien er verre! Jeg pusset opp et lite nattbord her i vinter, og tenkte jeg skulle kjøpe knotter når jeg var ferdig. Nydelige lysrosa knotter som jag hadde funnet på nettet. Men...god tid, tenkte jeg. Og nettet er jo alltid der. HAHA, tenker du nok nå. Og ganske riktig. Utsolgt. Over hele linja. Min noe kommersielle samk (tydeligvis) har altså ført til at jeg nå har kommode uten knott. Må åpne den med en gaffel. Herrrlig.

Så klapp deg selv på skulderen for godt utført arbeid! Ønsker deg en flott ny uke!

Merethe sa...

Jepp, her har du meg, Dronninegn av natteravnene;)

Tusen takk skal du ha, da skal jeg forske litt. Har nemlig en gammel liten kommode, å den må ha nye knotter, å de må være fiiiine:)

Tror nok det ble bare med den ene gangen ang turningen, selv om det var morsomt. Har ikke sett andre småbarnsmødre gjøre det, så da får vel jeg også la være:)

Ha ei trivelig natt!;)

Den gode feen sa...

Ojojoj, dette blir knallbra. Eg har jo aldri heilt forstått tanken med skoskap. For det er vel berre småsko som går inni dei. Ingen Dr Martens eller slikt. Eller? Tapet og slike nydelege knottar vert jo berre knallbra, og passar godt inn i gammalt hus, ja. Når du viser det endelege resultatet skal du sjå at eg vil ha skoskap eg også, haha. Ha ei finfin kommande veka. Nok ein kveld er eg sjokka over kor mykje klokka er, og eg er ikkje halvferdig med alt eg ville ha gjort, hehe. Klem

Mykstart sa...

Hei. Så fin blogg du har. Jeg beundrer virkelig dere interiørbloggedamene, og alt dere finner på, og ikke minst hvor gjennomførte dere klarer å være i stilen.
Tror det blir et veldig fint skoskap. :-)

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Imponer jeg over deg! Iendørsprosjekter .. skoskap og nydelig stuebilder. Jeg kryper rundt i hagen som en annen muldvarp og har ikke tanke for hvordan det ser ut inne, så der ser det ikke ut..hihi. Så du ser saker som hadde passet inn her overalt..vittig...blogglandia kryper under huden på en. Får nok samme feeling når jeg skal innta Danmarks greengate butikker til sommeren, det fatet + noen til hadde jammen passet til alle Emmeline koppene ;o))))))
Ha en herlig ny uke.

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Umulig å forstå ale mine nye ord...lendørsprosjekter??innendørsprosjekter skulle det være ;o) en t etter imponer hadde også vært lurt !

Blå-hvit samlemani sa...

Tror ikke du trenger være redd for å male skoskapene. jeg har malt en kommode fra IKEA som var i bjørk. Den ble utrolig flott som hvit, og malingen holder seg fint på.

Knottene var også fine. Jeg kjøpte hvite IKEA nattbord og brukte noe liknene. Det forandrer hele møbelet.

Tapet var en god ide.

Karna sa...

Neimen stakkars deg Emmeline, husker ikke familien din på at du har bursdag, nå får de skjerpe seg her, løpe ut og kjøpe masse fint Green Gate til deg, og komme i sin fineste stas!!!!!

Denne skokommoden kommer til å bli kjempe fin med tapet, jeg hadde tapetsert hele jeg hvis jeg var deg, er ikke så lett å få malinen til å sitte på slike glatte overflater....

Skal komme innom og gratulere deg med dagen i morgen jeg Emmeline!

Maria sa...

Det var da en rigtig smart ide. Jeg er sikker på det blir virkelig fint :-)Forskellige tapeter tror jeg kunne være lækkert.

Jeg er helt vild med knotterne, de er mums !

Klem Maria.

Anitas hus sa...

Hørtes ut som en super idè og jeg tror det blir knallfint. Gleder meg til å se det. De knottene er rålekre, har de flere steder selv.
Klem:O)

Gry sa...

Blir helt sikkert kjempefint å male sidene og tapetsere skuffene med forskjellige tapeter i blåtoner. Titt inn her hos Fyrabarnsmamman som har en kommode hun har piffa opp på denne måten.

Adresse http://fyrabarnsmamman.bloggagratis.se/2008/05/05/688857-en-vanlig-morgon-i-fyrabarnskaosets-varld/

Lykke til med prosjektet!

Klem Gry

Anonym sa...

Hei :) Jeg er til stadighet inne og smugleser i bloggen din, men har ikke lagt igjen så mye spor enda. Nå var det imidlertid på tide å få sagt noen ord.
Sitter til stadighet her hjemme i sofaen med pc'n i fanget og ler høyt imens mannen ser på fotballkamp. "Hva er det?", spør han. "Det er bare Emmeline", sier jeg. :D "Åja... Hva er det hun har opplevd nå da?" Ja, det virker som du har et liv stappet med hysterisk morsomme hendelser. Du er iallfall flink til å plukke ut de tingene som fargelegger hverdagen din, og det er fryktlig gøy å lese.
Oi.. nå ble det himlane langt her. Skulle EGENTLIG bare si:

Dette skoskapet var jo en knall løsning. Blir sikkert kjempe lekkert med tapet på frontene, og nye knotter gjør jo susen. Gleder meg til å se resultatet :)
Og så må du har ei flott uke!
Klems Miriam

Silkeline sa...

Oj, så spennende dette blir! høres ut som en superduper ide med tapet på skuffene, da får du garantert et helt personlig og flott skoskap. Dette MÅ jo bare bli bra! Med de lekre knottene og de fine tapetforslagene blir det helt garantert en fulltreffer:) Gleder meg til å se resultatet altså!!

Klem:)

Jill sa...

Lekkre, lekkre knotter!!!
Blir nok et flott skap til hytten!
Vi skal male HELE huset, skulle ønske det bare var et lite skoskap jeg skulle male..
Ha en fin uke!

Line sa...

Oj snakk om å trylle med et skoskap! Gleder meg til å se det ferdig! Høres ut som en super ide (¨,)

Related Posts with Thumbnails