lørdag 11. september 2010

Pølsemaker pølsemaker, hvor har du gjort av deg?


For første gang på lange tider, har jeg latt blogg være blogg i nesten en uke. Det skyldes at jeg har hatt veldig lange og travle dager på jobb, men endelig er det helg og jeg krysser fingre for at neste uke blir roligere. Plommene og blomstene fra forrige helg er forlengst forsvunnet. Emmeline har tatt helg med en rosebukett til 29,90 og  nytt Jeanne d'Arc blad.


Jeg skjønner rett og slett ikke hvorfor forsiden av dette magasinet alltid er i svart hvitt. Alle utgavene er jo helt like, sånn at man ikke aner om man har sett bladet før eller ei. En annen ting er jo at man er litt usikker på om man har sett det før eller ei, når man har lest det også. Men Emmeline har altså kjøpt dette bladet likevel. Er det helg så er det helg...


Sent i går kveld var det tid for innvielse av den nye kjøttkvernen med pølsehorn her på kjøkkenet. Jeg hadde kjøpt inn ferdig kransekakedeig, selv om jeg pleier å lage den fra grunnen (* billigere og bedre) Så da skulle alt borge for en kjapp og grei pølseutrulling i det Emmelinske hjem...(*Beklager dårlige bilder-her er det knipset sent på kvelden)


For å si det sånn så endte det med at tre av ungene måtte bidra med all sin kraft for å få trykket deigen gjennom kvernen. Tilslutt hadde en av guttene klatret opp på en stol ved siden av Kitchen aiden, mens jentene ropte: Kom igjen-trykk- trykk hardere -ikke gi deg, du må trykke hardere. No kommer det noe. Kom igjen! TRYYYKK!




Scenen kunne vært hentet fra en helt vanlig fødeavdeling, og Emmeline har fått en ny respekt for alle pølsemakere over det ganske land. At det er mange som forsvinner for aldri å komme tilbake til kjøttkvernen, er ingen overraskelse. Ikke bare skal de pjåte oppi alle slags ekle ting i kvernen, men de må jo gjennomføre den reneste fødsel for å komme i havn med en pakke pølser.


Kransekakepølsene våre var forøvrig litt i tynneste laget, så derfor ble kransekakene temmelig små, og Emmelines pynteferdigheter er heller ikke noe å skryte av. Neste gang tror jeg vi må satse på hjemmelaget deig, tykkere ringer og en litt mer stødig dekorering. Kanskje lurt å gjøre det på dagtid istedet for på nattestid. I morgen blir det atter en trekning her hos meg...for dem som vil:) SEE U!

 

35 kommentarer:

Natasha in Oz sa...

Your roses are lovely! Happy weekend.

Best wishes,
Natasha.

Unknown sa...

Hej
Så fint och gott det ser ut, det ni bakar. Är det något som ni bara gör i Norge? Jag har varit där mycket, men aldrig sett kakan.
Skulle gårna vilja ha receptet på den.

Kramar Maggan

Fru N sa...

Det høres ut som en minneverdig kakebakst! Og den så veldig god ut :)

Barbros lille atelier sa...

Jeg synes kaken ble kjempefin, jeg! Og så er jeg stum av beundring av at du lager hjemmelaget kransekake! Herlig kransekakehistorie forresten:-)

Ha en fortsatt god helg!

Klem

Landcharm sa...

Kaka så både flott og deilig ut! Kos deg videre i helgen.

Anna Lisa sa...

hehe....artig!!
Ha ei god helg
Klem

Anonym sa...

Emmeline! For mange år siden kjørte jeg kransekakedeigen gjennom noe Kenwoodmaskin-tilbehør. Ringene ble tynne,deigen seig og umulig - og rengjøringen av alle dippedutter ble en gedigen oppgave. Nå triller heller jeg ut deigen for hånd - pynte-putter melis rundtomkring i alle skjevheter og huller. Flagg og knallerter hjelper litt. Men det er nok ingen tvil om at den er håndlaget og hjemmelaget... Take it or leave it!

Du har en deilig familie og en herlig penn som udødeliggjør kjøttkvern-kransekakeseanse... Tusen takk!

Abelone

Alle oss sa...

Hei !

Så stilig blogg. Kreative og flinke dere var med kransekakeringene - dette fikk jeg lyst å gjøre. Ser veldig gøy og fint ut :) Jo flere kokker jo mer søl? Det gir ihvertfall hverdagslykke :)

Nydelige roser du har kjøp, de ga meg tilbake sommerfølelsen.

God helg.

♥ Anja-Karin ♥ CleanCanvasStudio sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
♥ Anja-Karin ♥ CleanCanvasStudio sa...

Du har laget en kransekake, det gir deg nok stjerner i min bok!

Håper du nyter resten av helgen og interiørmagasinet ditt i ro og mak ♥
Fortsatt god helg!

Mvh Anja

Lilliannes verden sa...

Imponernde kake! Så flink du er.

Men egentlig legg eg igjen kommentar for å sei:
Hin kvelden satt eg å las Boligpluss. Du skriv berre så ufatteleg bra! Då eg kom til teksten om sjøulken, så begynte eg rett og slett å le høgt og tørka tårer. Sambuaren min rista på hovudet og himla med augo når eg sa kva som var så morosamt. Men han var ikkje frå seg av begeistring på same måte som meg. Eg såg det berre sånn for meg! Haha! Sjøulk....!

Anonym sa...

Herlig som vanlig :) Men jeg lengter etter bilder av den nye stien din - legg ut da vel!
Hilsen Mari

Ruths datter sa...

Enig med deg at hjemmelaget kranskake er best.Det eneste er at mine rundinger har en tendens til å bli litt flate. Gode er de i allefall.
Klem og god helg

Fjordheim sa...

Hehe, er så imponert over at du klarer å få alt til å høres så morsomt ut. Men det er sikkert lurt med litt større åpning på den pølsegreia. Syns det er vanskelig å bruke slike ting til kranskekake. Har prøvd noe men gått tilbake til å trille dei for hånd. Håper du finner noe du er fornøyd med. Lykke til :)

Anonym sa...

I enjoyed reading your blog. Keep it that way. ojkvrbqykphirzhg

Sjuskeline sa...

Så dette er dårlige bilder? Sjuskeline rødmer av skam......

Jeg foretrekker de kransekakeringene som går i stykker, de kan man nemilg uhemmet mumse i seg... :-D Mon mor har noen metallringer som hun fyller kransekakedeigen i, og de funker meget bra. Kakene blir litt mindre skakke og skeive da... men det er jo en del av sjarmen :-)

Karma sa...

Hihi, akkurat som milkshaken på McDonnalds... :)

Klem Kaja:)

Nina sa...

Fin lørdag:-)

Tenk at jeg sitter her en lørdagskveld:-O Måtte jo lese ditt nye innlegg, så det er du som får skylden;-) he-he:-)
Du får virkelig "sagt" det. Jeg ler meg ihjel:-) Ser det for meg:-) Deilig med kransekake dog:-)

Ha en fortsatt herlig helg:-)

Klemmer fra bloggløse Nina, Stv

ANETTESHUS.COM sa...

WOW! Jeg er i alle fall mektig imponert!

Klem klem
ANETTE:)

Rosa sa...

Utan at eg heilt veit kvifor (eller jau, diverse dramatikk og ein Spania-tur er vel grunn nok?) er det leeeenge sidan eg har vore innom Emmelinebloggen. Og her har det vorte delt ut vaskemaskiner og baka julekaker - og det som verre er ;)

Syns eg høyrer gjengen på kjøkkenet - flytta over til ei fødestove. Mulig det kunne blitt valdelegt om 4 stykker stod rundt og heia i dei hardaste knipetaka....

Kransekaka såg iallefall god ut, den! God laurdagskveld!

fru Dyregod sa...

En kransekake er født.... :)

Tante sa...

Dette var jo dog en blanding av konditori og polsemakeri, tror nok at farsen hadde glidd lettere gjennom..

Mariann Louise sa...

Heisan, kjenner til problemet med disse maskinene med dingser og duppeditter!

Far i hust jobbet i slakteri, kan love der går pølsesakene unna, og jeg spiser ikke pølser mer!:))

LG maskina tar vel 11 kg, tror jeg, og om jeg hadde vunnet, kunne jeg tatt igjen for klesvask med 6 barn i hus ! Nå er huset fylt med (for tiden) 18 hunder, og oppdrett krever mye vask!! Hadde 3 fødsler "in a row", litt av hvert som trengte vask etterpå!

Og at ikke slike maskiner var oppfunnet da ungene var små???? Da fikk man stort sett ikke plass til mer enn et lommetørkle! Ikke eide vi tørketrommel, heller, men 6 barn er voksne, og lever greit, med LG maskiner og tørketromler, et møst idag, med 1 barn!!

Hilsen gammel bestmor på 47:))

Hilsen Marianns Smykker, liten og grei blogg:))

prusseluskan sa...

du skriver så utrolig artig! Koser meg med bloggen din, og morsomst er det når ting ikke går helt på skinner, synes jeg : )
Selv har jeg sikkert laget over 100 kransekaker med min Electrolux Assistent, de siste 20 årene, den er helt super til det! Og deigen lager jeg selv, hemmeligheten bak at kaken alltid blir seig er kanskje at jeg tilsetter 2 ss hvetemel pr halvkilo mandler?
Lykke til videre med blogg og baking!

Anne Karins Mat og Vin sa...

ha ha ha...morsomt innlegg. Men er imponert over resultatet uansett, har nemlig aldri prøvt å lage kransekake selv.. Smaker nok fortreffelig.

Godt med god hjelp også da:))

En riktig så god søndag ønskes dere alle sammen!

Klemmer fra meg

Unknown sa...

Hei. Bare det å fullføre et kransekakeprosjekt står det stor respekt av...kaken ser jo super ut. Ha en strålende søndag. Wilhelmines

Pust inn-pust ut. sa...

Å nå fikk jeg lyst på kransekake....

Anonym sa...

Enig. Alt shabby chic't er jo likt, og veldig kjedelig blitt... :)

HEGEMOR.COM sa...

Kjempefin blogg, Emmeline! Og veldig fine bilder! Vi andre skammer oss når du sier at disse bildene var dårlige;)
Gleder meg til fortsettelsen!
Hilsen en som er helt ny i blogg-verden:)

Lisbeth sa...

Kitchen aiden har bestået sin manddoms prøve..:-)
Efter sådan en behandling må man sige den er alle pengene verd.

Og hvor er jeg enig med dig at bladet JDL er det samme igen og igen.
Selv om jeg er til den franske stil så bliver det for meget det samme og triste farver på billedene.
Faktisk er der meget mere farve i de orginale franske interiør.

Hej fra Lisbeth

Maaike sa...

Hey Emmeline, you have a beautiful blog, I will follow you!
Maaike

Anonym sa...

Ler så tårene triller; ser for meg det herlige scenariet på kjøkkenet:)!

Linda Kristin sa...

Kjære Emmeline! Jeg har god erfaring med å varme kransekaken i stekeovnen, godt innpakket i aluminiumsfolie, ved ca 100 grader, ca 1 time. Da er deigen myk og samarbeidsvillig ;o)

yanmaneee sa...

birkin bag
retro jordans
a bathing ape
moncler coat
kyrie 7
off white nike
lebron shoes
curry 8
kyrie 7 shoes
yeezy

Amploy Bemanningsbyrå sa...

Denne artikkelen var veldig nyttig for meg fordi jeg begynner å produsere pølser

Related Posts with Thumbnails