onsdag 22. september 2010

Bakedilla


Det er fast takst at jeg bytter ut kopper og fat hver høst. Da forsvinner lyseblått inn i skapet, og så kommer rødt frem fra glemselen. At lyseblå kopper forsvinner inn i skapet er vel en sannhet med modifikasjoner.


I skrivende stund har jeg så mange kopper/mugger/skåler at jeg må ommøblere flere skap for å klare å finne en ledig krok til fire kopper og seks fat. Jeg løfter ut og løfter inn, og knurrer høyt når noen forsøker å ymte frempå at man kanskje bør kvitte seg med noe. Jeg trenger bare litt flere skap og et større kjøkken, det er poenget.


Det er noen som har spurt meg om jeg fremdeles holder på med den evindelige bakingen min. Etter at jeg fikk Kitchen Aid satte jeg i gang et bakemaraton uten sidestykke. Hele sommeren gikk med til å bake brød, boller og kaker -og jeg har fylt fryseboksen både oppe og nede. Jeg holder faktisk på med bakingen fremdeles, spesielt når det er noe annet jeg egentlig skulle ha gjort.


I dag, for eksempel, hadde jeg bestemt meg for at jeg skulle rydde klesskapet. Jeg skulle faktisk ha ryddet klesskapet i går, men det ble utsatt til i dag. Emmeline har nesten utviklet seg til å bli en Sjuskeline på klesfronten, klærne har på mystisk måte spredd seg utover hele soverommet uten noen som helst form for struktur. I motsetning til Sjuskeline- som mener at klærne ikke har godt av å bli brettet fordi de blir så bortskjemt av det, drømmer Emmeline om et strøkent klesskap.


Klærne skal henge pent på hengere. Skjorter skal strykes, og matchende smykker og sjal skal henge lett tilgjengelig. Dermed vil man umiddelbart virke som en profesjonell karierrekvinne med full kontroll over livet generelt og garderoben spesielt. Jeg har forberedt ryddingen ved å kjøpe en hel bærepose med kleshengere. Alt er timet og tilrettelagt på beste mulige måte.


I dag startet jeg friskt med å tømme den nederste trådskuffen på klesskapet mitt. Der fant jeg fant noen små skåler som jeg kjøpte rett etter jul i fjor. Jeg husker at jeg sto lenge i butikken og tenkte at når det er en merkelig ting å ha en skål med teksten RUSSIN. Så slo jeg fast at det kunne duge hvis jeg hadde MANDEL på neste skål, og samtidig serverte gløgg.


Dermed tok jeg med RUSSIN og MANDEL fra klesskapet og ut på kjøkkenet. Selvfølgelig endte jeg med å bake eplemuffins, samtidig som jeg har ommøblert tallerkenhyllen. Rydding i klesskap er dermed utsatt atter en dag. For sånn er det når man baker. Da har man ikke tid til noe som helst annet som skulle vært gjort. Ikke trim. Ikke rydding -og ikke bunadsbrodering for den saks skyld.


Når baksten er ferdig er det ingen som spiser noe heller. Neida. Muffinsene står der og venter på å bli spist helt til kvelden. Da blir de puttet i en pose og så må de vansmekte i frysen sammen med 30 brød, 10 pakker boller, 4 kransekaker og diverse kunstferdige flettebrød i ulike fasonger. Men i morgen DA skal jeg rydde klesskapet! SEE U:)

36 kommentarer:

Shus sa...

Hæ, e da ingen av dei som bur saman med deg som blir frista til å eta nysteikte eplemuffins? Eg e i sjokk....

Snertne sneller og små nøster sa...

Ha ha ha - jeg har til dags dato ALDRI funnet skåler i klesskapet mitt ;-) Men det hender seg vel at det er en nødvendighet å gjemme unna ett og annet av og til :-D Større kjøkken betyr vel enten utbygging eller flytting?! Håper for din del at drømmen blir oppfylt ved utbygging, for tenk den jobben med å pakke ned alle kopper og kar da - puh!

Nå fikk jeg lyst på gløgg jeg....og muffins :-)

Ha en flott kveld og klem fra Siv

gunnhild sa...

Og mens du rydder klesskapet må det da være fler enn meg som melder seg frivillig til å rydde fryserene din. Eplemuffins, boller, flettebrød, kransekake, mmmmmmmmmmmm.
Bring them on!!!

Barbros lille atelier sa...

Jeg melder meg frivillig til å hjelpe til med å tømme fryseren:-) Tror de du bor med begynner å bli bortskjemt med alle go´sakene du baker.

Her holder vi påmed rombytting for n´te gang....

Ha en fin bakefri(?) kveld!

Klem

♥ Anja-Karin ♥ CleanCanvasStudio sa...

Kjenner meg igjen i det du sier her. Jeg er en mester til å få klær på avveie rundt omkring i soverommet, samt en mester til å "gjemme" ting i klesskapet som egentlig ikke har noe der å gjøre i det hele tatt. Og hvis det er noe som bør og må gjøres, så er jeg en mester til å finne på alt mulig annet for å få tiden til å gå. Alt dette til min bedre halvdels store fortvilelse! ;)

Men jeg skulle mer enn gjerne spist noen av de mmuffinsene du har bakt ♥ NAM!

Marit sa...

Jeg vil også ha den fryseren din :) Kule skåler, selvfølgelig må man ha skåler som det står Russin og mandler på. Likte tallerkenhyllen din, putene...og alt. Ha en finfin kveld og lykke til med klesskapet :)

fru Dyregod sa...

Tji-hi! Jeg kan love deg at så snart man får ryddet klesskapet og hengt det som passer sammen ved siden av hverandre, så er det like rotete igjen. Det funker nemlig bare hos dem som har klesskapet til pynt, det. Bruksklesskap er rotete. Sånn er det bare.
Du kan jo henge ut en pose muffins til avisbudet? Det blir sikkert populært, tror du ikke?

Landcharm sa...

Å dette så deilig ut! Skal si du er effektiv og fyller fryseren.
Lekkert illustrert!

Monica sa...

Hehe :) Gleder meg til å høre hva du finner gjemt i neste klesskaphylle i morgen :)

RoseSommer sa...

Du Emmeline, jeg synes vanligvis du tar gode valg, er fornuftig og lur, har nydelige og praktiske ting rundt deg (ref. Kitschen Aid), men de skålene med tekst på må jeg få lov til å stille et stort spørsmålstegn ved! Hvis de som skal drikke gløgg hos deg ikke ser forskjell på rosiner og mandler, - vel, da har de kanskje fått NOK sterk gløgg allerede?
Idag så jeg nemlig en skål hos Kremmerhuset med teksten PEANØTTER. Og jeg tenkte: Er folk så dumme at de ikke skjønner at det er peanøtter som ligger i skålen? Vet de ikke hvordan en peanøtt ser ut, så er de sikkert ikke i stand til å lese teksten på siden heller. Eller????

Fru Usken sa...

Hehe, lykke t m baging imårå! eh - eg meine - m å rydda i klesskape!:))

Monica sa...

hihi herig at du finenr skålene i klesskapet ditt, det minner meg faktisk om at jeg har lagt noen julegaver som jeg kjøpte til prinsessa i klesskapet til min kjære og de hadde jeg glemt av, hihi synes det var praktisk med rosiner og mandler skål, man trenger jo det hver gang man serverer gløgg. fikk også lyst på gløgg nå- og eplemuffins. klem monica

Anettes tankeboble sa...

Kjempe fine bilder! ;) Blir i så godt humør !!

Klem

trine sa...

Si meg, hva slags frø er det man må legge i klesskapet for at det skal dukke opp skåler? Jeg ønsker meg slike, nemlig! :)

Ha en finfin kveld!

Trine

gult hus i svingen sa...

artig innlegg som jeg kjenner meg igjen i. Det er et ord for dette fenomenet: å prokastinere, tror det er det. Altså at man gjør noe annet enn det man egentlig synes man skulle gjort:)) herlig ord;))

Klem fra Trine:)

Anonym sa...

Kjenner meg igjen:)
Takk for kjempefin blogg, er en trofast tilhenger.
Fikk forresten veldig lyst på eplemuffins- var de gode? Er det mulig å legge ut en liten oppskrift eller?

IngunnF sa...

Kan ikke du legge ut oppskrift på noen gode muffins da så oss som er blottet for bak(e)tanker kan finne litt inspirasjon? Pleeeaase? :)

Takk & klem fra Ingunn

Alberte sa...

DET BERIKER MEG Å LESE DINE SKRÅBLIKK PÅ DET DAGLIDAGSE. hVOR FÅR DU ENERGIEN, OVERSKUDDET OG IKKE MINST TID TIL Å GJØRE DETTE? hER HAR SJUSKELINE OVERTATT STYRINGEN FULLSTENDIG - HUSET STÅR PÅ HODET OG TIDEN STREKKER IKKE TIL ALLE DE PROSJEKTER JEG GJERNE SKULLE SATT I GANG.
HAR ALDRI SETT NOEN SOM HAR SÅ MYE SKÅLER, KOPPER, FAT MM.SOM DEG!
BEGEISTRET KLEM FRA JANNICKE

Anonym sa...

i like it so much

Hege sa...

Knallfine skåler! Ble nesten i julestemning... Fikk i alle fall lyst på en god rødvinsgløgg.....:)))

Godt det er flere som tyr til baking når annet skal gjøres! Du finner eplepaioppskrift på siden min nå, og jeg kalte det dessert slik at alle måtte spise av den etter middagen:) Lurt tips for deg som må putte alt i fryseren?

Ellers har du et nyyydelig kjøkken! Flott pynta!

Lena sa...

Hei! Fin blogg!! Ser du lager eplemuffins...de er kjempegode om du har en god spiseskje med vaniljekrem på toppen før du steiker de! Sukker og kanel før de serveres! Spises med skje!! ;) Litt mer for voksen enn for barn, men JUMMY!!! :D

Siri sa...

Jeg kunne bakt hele tiden jeg. Pleier å ta med på jobb om trangen har tatt overhånd og besøk og bursdager og sånn tar jo helt av. Men jeg kan ikke spise slikt... bør ikke spise slikt. Vil men har ikke godt av det... men jeg forstår deg.

Men til RoseSommer... sånne skåler er ikke for at gjestene skal se hva som er i, de er for at man som eier skal vite hva man kan putte i. selv har jeg en knallrød bolle med POPCORN på. Kunne aldri drømme å ha potetgull i den. Det står jo popcorn på. *ler og synes nok i all hemmlighet at du har et poeng*

Malin sa...

Kjempe inspirerende og vakre bilder!
Fikk jeg jammen lyst til å bake selv!

Nydelig!

Klemmer Malin

Fjordheim sa...

JA men det er jo mye koseligere å bake enn å rydde i klessapet.
Og klesskapet går ingen steder.
Kjempegodt med eplemuffins.
Ha en flott dag :)

Frau Putz sa...

Jeg ved, hvad du skal gøre med alt dit hjemmebag!

I Danmark er der lige nu gang i en bage-gruppe "Kager uden Grænser". De bager kager, som de sælger på arbejdspladser - og pengene går til "Læger uden Grænser".

Start du en tilsvarende internet-gruppe i Norge - så har du alle de gode argumenter for at bage kager og brød i lange baner.

- og jeg forstår simpelten ikke, hvordan dine lækre æblemuffins kunne ende i fryseren!
????
Her i huset havde der måske været en enkelt krumme tilbage på bordet... og bestemt ingen muffins til fryser.
Må dog sige, at det er heldigt jeg ikke bor i nærheden af Bergen - for jeg vil gerne hjælpe dig af med dine muffins - også dem du (garanteret) bager i aften, når du skal "rydde op i klædeskabet".

Må dog sige, at jeg er VILDT imponeret af, at du når at stille alting så fint an MENS du bager. Når jeg bager flyder hele køkkenet - og er absolut ikke bloggificerbart during process.

Muffinsklem fra
Karina

Lene sa...

Hei!
Du er jammen flink! Blås i den kleshaugen.. den forsvinn ikkje :)
Får lyst til å komme på besøk til deg kvar einaste dag , eg :)
klem

Det Skønne Baghus sa...

Hejsa
Sikke nogle dejlige billeder, det er rigtig hyggeligt og ser skønt ud.

God dag til dig.

Knus fra Louise

mammaKine sa...

Vakkert!

Lottemora sa...

Kjenner meg så altfor godt igjen.... Jeg skulle egentlig ha vasket, brettet og lagt på plass klær idag....men nå holder jeg plutselig på å sparkle kjøkkenveggen i stedet...

Hem och Lycka sa...

Hihi, klart du behöver mer skåp och ett större kök! ;-) Ett vackert gammalt skåp i trä vore ju perfekt att hysa ditt snygga porslin! Blir både sugen på glögg och muffins samt jullängtan sätter igång när jag ser dina fina bilder!

kram Mia

Mara Zeitspieler sa...

Hmm, your muffins look delicious! I really understand the cup-problem :-)
Very beautiful kitchen!
Greetings from Germany

Mara Zeitspieler

Unknown sa...

Ha ha ha, holder på å flire meg neste i hel. Vet ikke hvem du er men du skriver fantastisk moro! Keep up the good work! Du er mitt forbilde!

Unknown sa...


有線針孔
無線針孔
探測盜拍
汽車定位
攝影錄音
調查器材
機車追蹤
監聽手機
子女行蹤
監聽器材
監聽設備
gps定位器
gps遮斷器
gps追蹤器
針孔攝影機
大哥大監聽
定位追蹤器
汽車追蹤器
機車追蹤器
車輛追蹤器
gps衛星定位
gps汽車防盜
gps追蹤定位
gps定位追蹤
gps汽車追蹤器
衛星定位追蹤

Unknown sa...


針孔偵測器
反針孔偵測器
防止老人走失
防止小孩走失
防止寵物走失
底盤式追蹤器
車底追蹤器
追蹤器平台
日港電信
追蹤器科技網
北台灣防衛科技
汽車追蹤器出租
行車記錄器
租車公司
汽車衛星追蹤器
吸附式追蹤器
商業間諜
內神通外鬼
通姦罪
中華徵信
中華徵信所
羅漢腳
大陸新娘
外籍新娘
越南新娘
印尼新娘

Unknown sa...


靈骨塔糾紛
靈骨塔詐騙
債務整合
債務更生
債務人
債務清償條例
債務人不履行
生前契約
生前契約糾紛
生前契約詐欺
生前契約詐騙
負債救星
負債諮詢
卡債
卡債協商
卡債整合
卡債更生
卡債扶助
貸款
信用貸款
個人信貸
企業貸款
協商機制
汽車貸款
銀行貸款
房屋貸款

Unknown sa...

新女性徵信
外遇調查站
鴻海徵信
亞洲徵信
非凡徵信社
鳳凰徵信社
中華新女性徵信社
全國新女性徵信社
全省女人徵信有限公司
私家偵探超優網
女人感情會館-婚姻感情挽回徵信
女子偵探徵信網
女子國際徵信
外遇抓姦偵探社
女子徵信社
女人國際徵信
女子徵信社
台中縣徵信商業同業公會
成功科技器材
女人國際徵信社
女人國際徵信
三立徵信社-外遇
女人國際徵信
女人國際徵信
大同女人徵信聯盟
晚晴徵信

Related Posts with Thumbnails