mandag 14. februar 2011

Alle hjerters dag


I dag har jeg nesten hatt litt vondt i hjertet. Først fordi jeg skrev om Emmelinemannen sitt skiftenøkkelstunt på morsdagen. I dag kom han med parfyme og hjerteformet sjokolade for å bøte på skaden. Da angret jeg faktisk på at jeg hadde skrevet om skiftenøkkelen, selv om jeg var ganske sur i går...!


Så fikk jeg så dårlig samvittighet fordi jeg hadde skrevet om prising av kopper. Det var ikke min mening å henge ut verken den ene eller den andre, men jeg skjønner at noen har blitt lei seg. Jeg setter stor pris på at det finnes noen som jobber hardt for at jeg og andre interiørinteresserte kan få kjøpe det vi måtte ønske. Jeg har jo for lengst skjønt at det ikke er noen dans på roser å drive innen interiørbransjen, så jeg beklager til alle som føler seg tråkket på. Det var ikke meningen å være stygg mot noen.


Så fikk jeg nesten litt dårlig samvittighet fordi jeg skrev om de som liker å høre om muggsopp. For det er jo skjønne mennesker, bare et litt kjedelig tema for å si det som det er. Men så hadde jeg god samvittighet fordi jeg hadde skrevet pent om Kate, uten at jeg hadde trengt å bekymre meg dersom jeg hadde skrevet noe annet. For nå har jeg jo skjønt at det er flere enn Emmelinemannen som ikke liker Kate i det hele tatt. Det blir litt for mye listevask og sjefing der i gården visstnok. Sånn er det med den saken.


Bildene er hentet fra arkivet. Fra den ene gangen jeg prøvde meg med blått og brunt og mye hyllepynt engang i 2009. Det varte ikke så lenge, men det er gøy å se tilbake på iallefall! Ha en fortsatt fin kveld alle -- og så satser jeg på en bedre dag i morgen, som pen og ubrukt står ** med snø til og med! SEE U:) 

 

76 kommentarer:

Linda - HJERTEHUSET sa...

God valentinsdag o store blogg dronning Emmeline.
Du må ikkje plaga deg sjøl sånn med dårlig samvittighet, det hjelper ikkje. Men det er vel typisk oss damer:-)
ELSKER bloggen din uansett.
Hjerteklem -Linda

Linecas have sa...

Nydelige bilder.Synes det blå passet fint inn hos deg jeg.
Det duskrev om prisene, vel jeg heiet på deg når jeg leste det fordi det er enkelte som har helt utrolig drøye priser. mangel på skamvett. Mange interiør butikker burde feie litt under eget teppe. Det er foreksempel utrolig mange "franske" skap eller annet fransk dill til salgs her i landet. Skulle tro Frankrike går tom snart?
Det er bra oss bloggere sier hva vi mener for det er vi som er kundene og fornøyde kunder er de som blir lyttet på.

Ha en finfin kveld.
Line-Cathrin

RoseSommer sa...

Så godt mannen din tok til vettet! Skal han ikke snart ut på sykkeltur igjen? Det var moro å følge turen ifjor sommer.

Blått til lyst sa...

Huff da.
Ja, det hender vi dynker oss i dårlig samvittighet og velter oss i alt vi kanskje kunne gjort bedre og anderledes.
Slik er det én dag,
og neste dag koser vi oss i vår tro på oss selv.
Errare humanum est, og passe tungen er det ikke alltid lett å gjøre.
Synd noen ble lei seg, jeg tenkte bare det var kjekt å få vite hvor det var billigst å handle. Det var vel i Sverige, og Sverige er en bitteliten konkurrent når det gjelder min kjøpekraft.
Opp med haken og fortsett med friske kommentarer!
Hilsen én som fikk semulepudding i dag......

Hege A "The not so perfect mum-blogg" sa...

Nå er jeg veldig glad for at du skrev om den skiftnøkkelen, jeg (og sikkert mange med meg) fikk meg en skikkelig god latter!

Og muggsopptemaet fikk du også en morsom vri på, så jeg lo av den også! Men kanskje jeg har en litt ondskapsfull humor eller noe... :D

Uansett, sov søtt uten dårlig samvittighet!

Emmeline sa...

Rose Sommer:
Du er alltid like entusiastisk...
Han skal bare sykle Voss- Bergen i år, men kanskje han kommer til å oppdatere bloggen sin litt før under og etter i den forbindelse;) Jeg skal videreformidle hilsenen! Det setter han nok pris på;)

Desirée sa...

Så heldig du var da! Men jeg synes ikke du skal ha dårlig samvittighet for noe av det i forrige innlegg!! DU hadde helt rett på alle punktene! Begynner jo nesten å bli sånn at man må vokte vært ord man skriver, ellers tar bloggpolitiet oss! Ikke rart at Voe ga opp blogginga, når man ser hva enkelte kan finne på å klage over! Der må vi som bloggeiere få lov til å ha våre egne meninger!

Ha en fortsatt fin uke!

Moccamamma sa...

Jeg lo litt av skiftnøkkelen i går, og filosoferte litt over foredrag om muggsopp og hvor ulike vi er i denne verden :)

Det er så lett å bli båret av sted på engasjerte vinger når man drodler om dette og hint....selv har jeg i ettertid sett at kommentarene mine hos deg kan ha sett biske og bitre ut, for den som ikke sitter inni min hjerne og er inneforstått med ironien....det er litt av prisen for oss med ironisk blikk på oss selv og verden at vi kommer litt skeivt ut iblandt.

Det er livets harde brutalitet at handelsbransjen er hardt arbeid enten man selger brød og melk eller skjønne kopper og kar....og man må ha skinn på nesen for å kaste seg ut i den konkurransen. Tenk på alle som blir sammenlignet på pris i alle slags mulige nett-tjenester. De bruker vi jo uten å blunke fordi vi vil ha best mulig pris.

Likte godt den blå/brune stilen din jeg, selv om den er ute av bildet ditt nå :)

Stå på Emmeline!

Hilsen Moccamamma :)

Emmeline sa...

Vel vel Moccamamma:
Jeg har iallefall ikke noen tanker om biske og bitre kommentarer fra deg. Blir glad for de kommentarene jeg får, og litt snert og humor liker vi. Jeg kjenner forøvrig godt igjen den ironigreien, og drodlegreien for den saks skyld;)
Lurer forøvrig på hvor jeg har lagt de brune og blå putetrekkene? Kanskje de er hos Fretex eller noe??

T J sa...

oi oi oi - var det noen som ble SÅ fornærmet at du måtte slette innlegget om PIP: Det var jo så mange fine bilder der. Jeg er en PIP-elsker! Og at du skriver om prisforskjeller gjør da INGENTING!!! Det er jo sikkert hardt for alle interiørforhandlere å kjøpe inn "alt" vi ønsker og vil ha, men innkjøpsprisen for dem er vel det samme?! Synes ingen skal være hårsåre over å få vite at de selger kopper til 20 - 40 kr dyrere enn andre butikker. Konkuranser er det OVERALT. Så bort med dårlig samvittighet og snekk på fingrene til de som skrev sår kommentar til deg.

Heldig var du i dag som fikk Valentines gave. GJeg måtte kjøpe min selv! ;)

Lisbeth sa...

Lyseblåt og brunt er lækkert sammen...:-o)
Og hvad er det...her læser jeg kommentarene om at du har skrevet om skiftenøgle og nogen der har blevet fornærmet...?
Og jeg blader febrilsk i dine indlæg og forstår ingen ting....O...?
Så går det op for mig at du har SLETTET indlægget.
Altså Emmeline, hvem kan dog blive fornærmet over at du siger som det er.
Og Emmelinemanden som var så flink å gi dig gave på morsdag...selv om du ikke er hans mor...:-o)
Det kan jeg bedre forstille mig du har en bitteliten dårlig samvittighed for.;-)

Nu er heldigvis Valentinsdag overstået,jeg kan ikke fordrage denne dag.
Jeg sukker lettet nå den er over, for mig er det en ulykkesdag hvor jeg blev enke.

Hej fra Lisbeth

mona.z sa...

Så enig med Linda-Hjertehuset... Vi damer må ha dårlig samvittighet for alt og ingenting! Fortsett og skriv dine herlige innlegg, det er ett
av høydepunktene i mitt bloggleseliv:) Kos deg videre i snøen, vi har fått mye snø på Os i natt:( Klem fra mona.z

Jule sa...

Wonderful pictures!
Greetings, Sophie

Anonym sa...

Emmeline..du har ingenting å ha dårlig samvittighet for:) Jeg tenker at de fleste som leser bloggen din kjenner din skrivemåte,ironi og humor - og koser seg med det :)

Når det gjelder prising av kopper, så har du rett, og du skriver om det på en fin måte.

Det er faktisk ikke alle som kan handle kopper,mugger etc i fleng-noen har rett og slett ikke råd til å prioritere denslags, om de har aldri så lyst - Lykken er desto større når man kan unne seg en fin kopp etc......Men kjedelig er det når du merker at du har betalt overpris:( Dette er et tema som flere ganger har blitt diskutert på jobb,i klubb osv-og de fleste vet hvem som skor seg best.

Marianne

Anonym sa...

Halloen

Hva var vitsen med å slette innlegget om prisforskjeller. Dårlige tilbakemeldinger eller hva? Trodde du stod for en støy jeg. Den som er med på leken får smake steken er det noe som heter. Har du trødd i salate får du stå for det. Og det sier du jo i ditt innlegg i dag. Men å slette det for at du fikk dårlige tilbakemeldinger var nok ikke særlig lurt.
Pipp

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Huffda, dårlig samvittighet er virkelig en plage! Skjønner den som kom i kjølvannet av skiftenøkkelen, men at prisforskjeller blir påpekt skal du ikke ha dårlig samvittighet for. Dette er noe handelsstanden må tåle, og lære seg å takle. Klart vi handler der det er billigst, å undervurdere forbrukerne dit hen at man ikke skulle vite hvor det er dyrest/billigst, er det dummeste bransjen gjør.
Hersketeknikker som: stakkars oss, det er så dyrt å drive butikk, vi priser høyt for å gi kundene de de ønsker,kan forbrukerne klare seg uten. Å trekke lojalitetskortet når kritikken kommer blir for dumt.
Nei, man kan ikke alltid få positiv omtale i sosiale medier, dette er ikke en reklamekanal, men en forbrukerkanal.
Brødristeren som jeg kjøpte fra Russell Hobbs kan kjøpes for 990,- i en butikk, mens nabobutikken selger den for 499. Slå den!
Klem og stå på!

PS: Mye å spare om folk gidder være mer bevisst, og ta seg tid til å sjekke kassalappen:) Her er en kjede i hardt vær. Utrolig, men sant!
http://www.eimoe.com/personlig/ica-maxi/

Anonym sa...

tenk at du fjernet innlegget!!!! Men det beviser vel bare at alle de sårede sjelene lever i sin egen lille boble som ingen må pirke på. Realitycheck fort!
Stakkars folk! :-)) så var no mannen grei likevel! Du er ikke den eneste som har en slik humormann i heimen.. Monapona

Irene sa...

Kjenner meg så veldig igjen i det å ha dårlig samvittighet - for ting vi har sagt - ikke sagt - gjort - ikke gjort - tenkt på - kjøpt til oss selv - osv osv. Jeg har begynt å jobbe med meg selv for ikke ha dårlig samvittighet for alt mulig. Men søren, det er vanskelig altså. Det sitter i ryggmargen.

Jeg er glad i blått og fryder meg over bildene fra din blå periode. Har faktisk tenkt en stund på om jeg skal snike inn forskjellig blått på stua mi nå fremover. :-)

Ønsker deg en flott uke!

Feen sa...

Du skriver helt fabelaktig! Fortsett med det :)

Fast følger i Oslo

Ramme Alvor sa...

Uff ja, ikkje lett reknestykke det der. Eg har jo sjølv havna utpå isen i same ærend før. Sjølvironi er ikkje interiørbloggeverda si største forse og i starten tykte eg det var utruleg tåssje. Men eg har etter å tenkt grundig gjennom det..kome fram til at da e greitt å leve i ei sukkersøt verd her. Ute i røynda er det ofte kaldt og einsamt. Her inne så er det gode ord og skryt som rår. Og det er kjekt.

No tykkjer eg ikkje det å påpeke at nokre prisar ikkje heilt står til vara og slikt, er å trø over den rosa streken. Det har vel noko med marked og etterspursel å gjere og når ein driv verksmend høyrer det heime i verkelegheita..ikkje den rosa bobla.

So konklusjonen min er at fyrste innlegget viste godt gangsyn og andre gjorde det også...står berre på ulike stader i vegen og ser på terrenget :)

Når det kjem til sopp og skiftenøklar so har no me vortne avhengige av den sjarmerande Emmelinemannen og andre kjekke folk i din pereferi :)

Klem!

Anonym sa...

Hei,
Feilen i forrige innlegg var jo at du skrev navnet på butikkene, det var ikke særlig klokt gjort. Ellers en bra blogg.
Pipp pipp

Guro sa...

For første gang i historien er jeg bittelitt skuffet etter å ha lest emmelinebloggen. Jeg må innrømme at jeg ble veldig overrasket over at du har slettet innlegget med prissammenligningen. Du sier jo selv at du ikke er sponset av noen av koppeleverandørbutikkene dine, også sletter du innlegg der de tolker noe negativt om seg selv?

Uansett hvor mye vi liker et merke, så skal vi ikke godta at det overprises. Det er vi som forbrukere som kan si fra om slikt, men det føles som om du blir kneblet. Det må jeg innrømme at jeg hadde ikke trodd om deg.

Hilsen Guro, som ikke alltid har råd til de koppene hun har lyst på fra GG og PiP, og som derfor alltid sjekker prisforskjeller før hun handler. Skal man ikke kunne opplyse almennheten om at på akkurat DEN butikken, så er koppene 20% billigere, så innebærer det faktisk at jeg ikke har muligheten til å kjøpe meg det jeg har kjempelyst på, for på den butikken JEG vet om så er de for dyre for meg.

(men jeg liker fortsatt bloggen din altså! faktisk så digger jeg den. Bare ikke det med slettingen;)

Gunhild Kjerstad sa...

Det var da vel ikke vondt ment. Å konstatere fakta må være lov:) Forresten digger jeg de blå putetrekkene fra Kremmerhuset, har de samme selv:) Eller HADDE, er vel mest riktig å si, hundevalpen fant ut at det var gøy å drepe puter, særlig fordi det var fjær inni dem.....

Anonym sa...

Nydelige bilder fra heimen idag.
Vil anbefale deg å ta putene frem igjen. De var stilige !! Synd at du har slettet innlegget om pip koppene. Det er butikkene som burde skamme seg som tar så forskjellig pris. Skulle gi bort 2 Jærstoler AKSEL for et par år siden. Ringte 3 møbelbutikker og tjente ved det 700 kr. pr stol !!!
Er STOR fan av bloggen din. Du har en herlig humor. Klem Kari A.

Anonym sa...

Først vil jeg takke for mange gode blogginnlegg, de setter igang tankevirksomheten og har fått meg til å innse at det ikke er bare jeg som har en "håpløs" mann og 4 viltre tenåringer som er i ferd med å bli voksne(-både mann og barn!!!)
Syns du skal ha god samvittighet og ikke la deg mobbe, det må være lov å sammenligne priser.
Ellers vil jeg fortelle at jeg leste på bloggen din rett før jeg la meg i gårkveld, og har slitt med mareritt om skiftenøkler i natt; som resulterte i følgende ordspill:
skifte-NØKKEL=skifte DØR
-var det ikke en diskusjon i emmelineheimen om å skifte til mer passende hyttedør, kanskje det ligger noe mer bak skiftenøkkel-gaven???
hilsen Grete fra Austevoll.

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Hei du anonym!

Hvorfor skal ikke navn på butikk nevnes?
Kun ok om man kommer godt ut av omtale?

Emmeline sa...

Heisann og hoppsann anonyme Pip:)

Jeg står for en støyt, men når jeg påfører andre støyter uten at det var i min hensikt, så sletter jeg heller et innlegg enn å ha det stående.

Du sier at om jeg har "trødd i salaten, så må jeg stå for det?" Jeg har slettet innlegget for å skjerme den som ble lei seg.... Så enkelt er det. At jeg "har tråkket i salaten - og må stå for det" er vel en annen diskusjon... Personlig syns jeg ikke at innlegget var så forferdelig.

At det var en feil å nevne navn på butikkene er jo som Lisbeth påpeker i en av sine kommentarer; et paradoks. For jeg gir jo positiv omtale til butikker jevnt og trutt. Da nevner jeg jo disse butikkene ved navn. Jeg er fast kunde hos begge -og betaler for varene, og da eies jeg vel av meg selv.

I PIP innlegget nevnte jeg at det var 20% prisforskjell mellom to av butikkene som selger PIP i Bergen. Jeg ungikk bevisst å skrive hvem av dem som var dyrest og hvem som var billig, men jeg skrev altså navn på butikkene. Jeg kommenterte også at den lille konkurrenten i Eikelandsosen faktisk ligger 35% lavere i pris på dette merket enn den dyreste butikken i Bergen. Det er sikkert gode grunner for at det er slik, men som forbruker og blogger må det være tillatt å undre seg over dette.

Det var ikke i min hensikt å ødelegge for den ene eller den andre... Jeg påpekte bare fakta. I ettertid har jeg skjønt at et slikt innlegg virker provoserende og ondsinnet, og derfor er det nå slettet;)

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Kjære Emmeline,

Respekterer at du slettet posten, full aksept.

At butikkeier(e) blir lei seg for at fakta konstateres har jeg derimot ingen forståelse for.
Er man dyrest, så er man dyrest - det må butikken stå inne for.

Trist for butikker og ansatte når slike blogginnlegg blir slettet, det sier oss noe om hva som har foregått i kulissene.
Ikke et pent syn, og elendig reklame, dessverre.

Anonym sa...

Ogjeg som trodde all reklame var god reklame;-)

Anonym sa...

Anonym sa... Butikkeierne må få lov til å reagere når opplysningene om priser er feil.

Jannicke sa...

...en sak har alltid flere sider - og denne saken er vel intet unntak.
Og i mine øyne er det ikke alltid slik at dårlig samvittighet skal oversees og bagataliseres.. dårlig samvittighet kan ofte være et varsel om at man faktisk har krysset over en grense...
Skal man for eksempel lære barna våre å overse dårlig samvittighet? Hvilket samfunn ender man da opp med?

Å bli fremstilt som "De store stygge Ulven" når man ikke fortjener det, eller på noen måte er forberedt på det det - er det vel ingen av oss som liker som liker?
Men betyr det at man nødvendigvis er hårsår??

Ytringsfrihet er en fin ting - men sladder om ting man ikke har satt seg grundig inn i er ikke bra.
Å misbruke sin makt bør man passe seg grundig for, enten man er Jørgen hattemaker eller Kong Salomon.

Etter å ha lest alle disse kommentarene vil jeg bare minne om den ene lille fjæren som ble til ti ville høns...
Jannicke.

Anonym sa...

Så mye gratis reklame og omsetning du garantert har bidratt til, så er det absolutt ingen som trenger å bli det minste sur! Det betyr bare at de føler seg truffet ;-)

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Høns, fjær, sladder og dårlig samvittighet har lite med min lommebok å gjøre.
Business er business. Uavhengig av blogginnlegg som nevner billigst/dyrest handler jeg der det er billigst, det være seg på nett eller i Bergen by.
At vi som forbrukere er prisbevisste skulle bare mangle. Man skulle tro at det her er avslørt en stor bombe? Liker man GG og PiP, og bor i Bergen, vet man også hva de forskjellige butikkene tar for hva. Eller kanskje jeg skal si "tatt", som i fortid?
Om dette handler om misbruk av makt får bloggeier kommentere.
Men jeg som blogger vil ha meg frabedt å bli beskyldt for misbruk av makt om jeg skulle finne på å nevne prisforskjeller i et fremtidig innlegg.

Anonym sa...

Jeg koser meg ofte med å surfe rundt på nettet og kikke på interiør- og andre blogger. Noe liker jeg, og noe faller ikke i min smak. Det som ikke faller i min smak, går jeg bare videre fra. Det jeg syns er trist og fryktelig unødvendig er disse "krigene" som synes å ha oppstått om stiler og skrivemåter. Kan man ikke bare overse det man ikke liker, og kose seg med det man liker? Du bestemmer jo selv hva du vil følge med på og ikke? Jeg har ikke blogg selv, men syns det er inspirerende og artig å følge med på en del andre, og tenker at dette er noen sin måte å "uttrykke" seg på. Og som med alt annet i verden kan jeg like eller ikke like, og faktisk bare velge meg vekk fra det jeg ikke syns noe om. Så Emmeline, fortsett slik du har begynt, og jeg syns den blå/brune stilen er finest :-) Hilsen Ellen

Jannicke sa...

Fakta i saken :
Berthas Oldebarn har til en hver tid fulgt veiledende priser fra vår distributør hos PIP. Vi kan ikke påvirke hvilke priser andre butikker legger seg på, for i Norge må man ikke nødvendigvis følge veiledende priser. Vi ønsker ikke å overprise oss, og har derfor alltid fulgt veiledende priser. Men vi driver butikk på et senter, med høy husleie - og kan ikke akkurat "leke" butikk. Vi har ingen mulighet til å legge oss under veiledende pris, det ville vært butikkens sikre død.
Vi er glad i våre kunder, og ønsker alle hjertlig velkommen.

Anonym sa...

bertas oldebarn er en bra butikk. Emmeline er best, og skal ikke beskyldes før å henge noen ut, eller å sverte butikken. Hallo!? Stå på videre, Emmeline.

Anonym sa...

Vil bare informere om at til de som syns det er så forferdelig dyrt, ligger Nille rett vedsiden av i samme etasje. ;-)

Prinsesse Elin sa...

Hei på deg snuppa mi.
Ikke ha dårlig samvittighet over å ha nevnt navn.

Bloggere som har reklamert uhemmet for butikker, har rett og slett vært dumme ( meg selv inkludert...Grrrrrrr....)

Mange av oss har latt butikker tro at deres butikk er enestående.

Fine er mange av butikkene også, men man må ikke glemme at de fleste av bloggerne betaler for tingene som vises på bloggene i etterkant og i tillegg så gir vi dem gratis reklame. 2-0 til dem.

Men jeg skjønner at butikker lett kan tro at de er enestående, når de får reklame innlegg etter reklame innlegg på bloggene etter at man har vært der å handlet.

Når det kommer til konkurrerende priser så hadde jeg ansett meg selv som dum hvis jeg hadde valgt å kjøpe den dyreste av to identiske varer.

Jeg er langt fra dum og velger den billigste! Uansett hvilken butikk det måtte være i.
Det er prisen som er det avgjørende iallfall for meg.

Bra debatt...dette er en nødvendighet.

Klem fra meg:)

Anonym sa...

Hei. Jeg jobber selv i interiør butikk.. og gremmes av å måtte bruke både 4, 5 og 6 gangen på en vare fordi jeg får beskjed om det. Ingen andre som har akkurat de samme merkene rundt der jeg bor, så da er det tydligvis bare tut og kjør! Synes det er bra når noen sier ifra.. jeg handler knapt i butikken jeg jobber, fordi selv om jeg får prosenter.. så kan jeg handle samme varen billigere ett annet sted.. og det med frakt attpåtil;)

Villblomsten sa...

Fortsett akkurat som du er Emmeline :-)

Anonym sa...

Utrolig synd at et saklig innlegg om pris har blitt fjernet fordi noen har blitt lei seg. Jeg antar at det må være innehaveren av butikken som er lei seg.. Emmeline gir ofte god omtale av butikken og jeg synes at man som innehaver/ansatt må tåle både ris og ros.

De er bra at faktaopplysninger kommer fram i forhold til veiledende priser. Jeg vil imidlertid peke på at det kan være vel så god økonomi i å selge varene rimeligere med et høyere salgsvolum.

At nettbutikker priser varene sine noe lavere er helt naturlig. De har mindre kostnader forbundet med driften enn ordinære butikker. Dessuten må man betale porto for varene.

Stå på Emmeline og oppmuntre gjerne igjen til en sunn konkurranse mellom butikkene!

Rosa sa...

For eikvar kvinne med litt over middels kompetanse i matte er det relativt lett å skille ein pris frå den andre, og finne ut kva som er billigast, enten det er på favorittbutikken eller ein annan butikk. Og "Cash is King", eller hur? Det er jo litt snålt at det blir "ondsinna sladder" av slikt, sjølv om det er både husleiger og lønningar med i bildet. Eg trur faktisk ikkje nokon som driv interiørbutikkar kan "leike butikk", for det må jo vere eit knallhardt marked?

Anyway, PIP-inlegget var heilt på sin plass, og likevel forstår eg godt at du valgte å fjerne det når det tydelegvis såra nokon. At me lesarar fortset å kommentere saka i dette innlegget er kanskje ikkje så bra, men du har iallefall ditt på det turre!

Eg likar veeldig godt både blått og brunt, så eg kunne godt ha flytta inn i den blå-brune Emmelineheimen :)

Håpar du har ei god veke, og at det dårlege samvitet har blåst vekk med austavinden! (eller kor svarten han kjem i frå, den vinden i altfor høg fart som susar rundt nåva her!)

Anonym sa...

Men herlige land da!!
Vi lever da i et konkurransesamfunn!!

Kjøpmenn/kvinner må tåle dette!
Seriøst!!! såå ufattelig tullete!
Om butikkeiere velger seg bort fra svindyre leiepriser på lokalene sine for å formidle varene sine billigere så er dette fullt ut lov---om noen sågar har lyst til å selge PIPipp kopper til 20 kroner stykket..så er det fremdeles fritt frem og lov!! Hvis man skal knebles for å ytre fakta om priser og at alle burde ha samme pris så kan dette lett bli prissamarbeid og det er da sannelig forbudt ved lov!

Det er prisverdig at du, Emmeline kjøper dine kopper med dine egne penger og du reklamerer for akkurat de du selv vil...det er nettopp dette som gjør deg så troverdig for oss lesere. Fortsett bloggingen uten å tekke leserne...vi vil ha ekte saker! Bloggen din er fantastisk og innlegget ditt om pip koppene var fabelaktig! Nydelige kopper!!
ALLE burde sjekke priser før de shopper!

Hilsen økonomen Mette

Anonym sa...

Lurer på en ting her - HVORDAN KAN FAKTA SÅRE??? Seriøst? Om du driver en butikk, og en annen butikk selger de samme varene til lavere pris, hvordan kan det SÅRE noen????? Feigt å slette innlegget, Emmeline, bare fordi du la fakta på bordet om prisforskjell. Da får heller butikkdama finne på noe annet å gjøre da, om hun skal føle seg krenket av fakta om ulike priser på det samme produktet.. C

Anonym sa...

Ja, nå skjønte jeg ingenting siden jeg ikke fant noe om hverken skiftenøkler eller kopper, men skjønte etterhvert at du hadde slettet. Unødvendig!

Jeg har da flere ganger ganger gitt beskjed til butikker om at de er dyrere enn andre, sågar andre i samme kjede. Ingen av dem ga meg munnkurv og nektet meg å snakke om det. De tok det til etteretning.

Og jeg skjønner jo utifra hva leserne og en ansatt i butikken skriver her, akkurat hvilken butikk som kom dårligst ut. Og der har jeg sluttet å handle for lenge siden, dog ikke pga prisene..

Du har lov å skrive et forbrukervennlig innlegg, Emmeline, helt uten å tenke på om de som ikke har forbrukervennlige priser blir såret.

Jill

Vintagepia sa...

Hei,Emmeline!!

Da va Cate Cidson-katalogen bestilt! Eg e ikkje så stor fan av Cate Cidson,mæn nåkka går an...førr æksæmpel dæinn lysblåe væska mæ rose på og cafe-skåln...og så har eg løst tell å hæinte inspirasjon tell å sy sjøll...når eg får meg symaskin..skal ønske dæ i 50-års-gave tell høstn...kjøpte meg symaskin i forfjor på El-kjøp mæn deinn sa takk førr seg ætter 4 pute mæ strykemærka og 6 små lavendelposa..fekk levere dæinn telbakers og fekk pængan igjænn..dæ vil eg kaille go`kundebehainndlig...belli e ikkje bestaindi bra...
Eg e ijnnom bloggen din av og tell og syns du skriv så hærli...og mykkje...dæ like eg førr eg skriv åsså mykkje i mine ijnnlegg og så skriv eg på dialækt som e breitt nordnorsk :o) Har vorre vældi turkis en periode mæn eg dættt bestaindi telbakers tell kvitt,brunt,kræm og sjabbing...mæn like ænkelte blåe detalja...og har fådd dilla på cup-caces..har ei på 12 år som e vældi gla i å bake så på lørdag skal Vintagepia og go` pia prøve seg på bittesmå hjerteforma bøtkake mæ gele og pikekyss tell tantepia som bli 14 år...bli dæ bra bli dæ et ijnnlægg påbloggen Vintagepia :o)
Løkka tell mæ føredrage!!
Klæm fra Vintagepia i dæ likkje røe huse i skogen

Vintagepia sa...

Hei...la sekkert kommentarn ijnn på feil plass...her va dæ vesst fuill diskusjon om PIP-koppa og prisførskjella...mæn kommentarn får står som deinn e...stå på...eg har aildri førstådd meg på dæm som skal lægge seg oppi ka mainn meine tell ei kvær ti...mæn sånn e dæ væl bære...vi leve hældivis i et fritt og demokratisk lainn...ha ei fortsatt fin uka!!

Vintagepia

Anonym sa...

Jeg koser meg med å følge bloggen din. Stå på, ikke la deg overkjøre av mindre hyggelige kommentarer! Hilsen Nora

Guro sa...

Jannicke: du har helt rett i at man ikke skal overse dårlig samvittighet. Men det som er enda viktigere er å passe på at man ikke GIR folk dårlig samvittiget når det ikke er grunnlag for det også!
Når mennesker gir andre dårig samvittighet uten at det er grunnlag for det er det faktisk de som har tråkket over en grense.

Hvis emmelinemannen syntes innlegget var sårende har jeg ingen kommentarer til det i det hele tatt. Sletting er da greit. Men at innlegget er slettet fordi Berthas Oldebarn surmuler over at det blir påpekt at de har høyere priser enn andre butikker? Latterlig! Vi som kunder bryr oss faktisk ikke om husleier eller andre kostnader når vi handler, vi ser etter to ting: service og priser. Greier dere ikke å score høyt på disse faktorene så får dere faktisk feie for egen dør. ¨
Jeg skjønner at det blir et dilemma for emmeline når hun som fast, og sikkert kjær kunde, får kommentarer fra butikkeierne som går på samvittighetsaspektet. Poenget er at ved å gjøre det er det DERE som har tråkket langt over grensen. Ikke bare har dere satt dere selv i et dårlig lys, dere har også skadet emmelines troverdighet som en uavhengig blogger. En beklagelse til henne hadde faktisk vært på sin plass.

Maritha Adele sa...

Det blåe passet veldig bra inn hos deg :) FIkk skikkelig sommerfølelse her jeg satt og leste. Også må du ikke sånn dårlig samvittighet, det kommer du ingen vei med.

Håper du hadde en fin Valentinsdag :-)

Anonym sa...

Halloen Emmeline!
et lite hjertesukk!

Du må få med sannheten når det gjelder prising på pip.
Pip Har fått norsk agent som skal ha sin del av kaken.Prisene har derfor steget betraktelig.
Det er det ikke alle butikkene som har fått med seg tydligvis og priser med samme pris som før.Det er jo de som gjør feil og ikke Berthas oldebarn som "følger med i timen"Fint om det kommer med ,for da blir saken en helt annen.Jeg selger pip og vet at prisene har steget.Få fakta på bordet og innrøm at du "dreit i eget reir " he,he Kanskje en unnskyldning hadde vært på sinn plass!?sjalabais

Casa Très Chic sa...

First time on your blog, love it.
I love blue and white compositions, it's so peaceful, nice post.
Hugs from Brasil
Tereza

mali-mo sa...

Svinger innom og ønsker god formiddag! Har vært en tur på stoff og sti i håp om å skape vårlig fornyelse her hjemme, men utvalget var så stort at jeg i ren handlingslammelse dro hjem tomhendt ;)

Må bare legge igjen etpar meninger her jeg også. Når det nå ble en frisk diskusjon rundt et viktig tema, så er det klart jeg vil være med og synse litt ;)

Slik jeg ser det eies bloggen av forfatteren, såsant den ikke er solgt ut og sponset av noen som ønsker å påvirke innholdet. Da vil det vel kanskje være norsk lov, og god folkeskikk, som legger rammer for innholdet?

Når du ikke har hengt ut noen ved navn har du vel ikke brutt noen lov og heller ikke vært særlig dårlig på folkeskikken. Og det bør vel ikke være slik at man får kjeft for å påpeke et åpenbart fakta som de fleste vel får med seg helt på egenhånd!? Priser i butikker varierer!

Noen handler på ICA og noen på REMA, noen kjøper kopper her, noen der, og ganske mange, som meg, handler litt både her og der ;) Det er mange faktorer som spiller inn når kunder velger butikk. NHH kan nok bidra til å utdype dette emnet bedre enn meg ;) men jeg nevner likevel i fleng...

Priser spiller en rolle, de aller færreste av oss Litt-over-gjennomsnitet-interiørinteresserte-damer-med-blogg er vel millionærer, men de fleste av oss klarer nok å sammenligne prislapper ;)

Så er det jo andre faktorer som vareutvalg, service, tilgjengelighet, avstand til butikken og ikke minst impulsshoppingens makt ;) som spiller inn når man velger en forretning å handle i, enten det gjelder matvarer eller kopper.

Det er alltid leit å såre noen, spesielt når man ikke var forberedt på at noen kunne bli lei seg. Ikke vær lei deg for det Ceciie!

Og jeg legger til at jeg håper denne kommentaren ikke blir tatt ille opp av noen, men blir sett på som det den var ment å være; en meningsytring om et tema som tross alt er nokså relevant for de fleste av oss bloggedamer (og butikkeiere) ;)

Ønsker deg en strålende flott onsdag og sender en stor klem din vei ;)

Tone sa...

Hei Emmeline :)

Jeg ble så inspirert av innlegget ditt og debatten som utspiller seg her i kommentarfeltet at jeg skrev et innlegg om dårlig samvittighet på livsstilsbloggen min. Her har jeg linket til deg og dette innlegget, håper det er i orden :)

Du finner det på

www.livsstrategi.org

om du vil ta en titt.

Jeg melder meg inn i debatten uten å ha lest innlegget det gjelder og tenker at det er spennende hvilke temaer som tenner oss, sårer oss og ikke minst gir dårlig samvittighet. Jeg mener det på en blogg må være mulig å ytre det man har på hjertet så lenge det gjøres med respekt og basert på fakta. Det viktige til syvende og sist er jo uansett om man selv føler det er komfortabelt å poste ulike meninger. En ting er når man skriver, men så endrer jo perspektivet seg kanskje når man får tilbakemeldinger.

Tommelen opp for at du "tygger" (viser til mitt innlegg) og kjenner på hva som er riktig for deg!!

Klem Tone

Anonym sa...

Poenget til Berthas Oldebarn var vel at hennes priser er de rette prisene som samtlige butikker skal følge pga prisstigning, mens den andre butikken som var billigere hadde oversett at det var en prisstigning. Dette hadde vært enkelt å finne ut om man hadde tatt en telefon og sjekket fakta :)

Klart at butikkeier tar kontakt med bloggeier når det skrives noe om butikken som faktisk ikke stemmer overens med sannheten, og sannheten i denne saken var at den billigste butikken hadde feilpriset varene sine, ikke at Berthas Oldebarn hadde priset sine varer for høyt.

Anonym sa...

Kjære Emmeline,

Jeg digger deg, jeg synes du er en herlig dame, bloggen din får meg til å skrattle gang på gang og jeg blir inspirert.

Du skriver om prisforskjeller og det har nok sine grunner til at de er der. Min mening er at det må være lov å si fra om det med fullt navn uten at noen blir for fornærmet av den grunn. Fakta er fakta.

På en tung dag bruker jeg bloggen din til å få humøret opp igjen :-) :-) Du er en super humørspreder og til stor inspirasjon!

Klem fra Anonyme Annette

Anonym sa...

Hva er det som skjer når voksne oppegående kvinner begynner å kritisere ansatte som jobber i en butikk, trekker inn privatlivet hennes, og blander seg opp i hvor butikkinnehaveren reiser på ferie, og hva hun tar ut i lønn. Jeg er rystet, ikke rart det er krig i verden. ER det sjalusi som ligger bak,eller er det mangel på sunt bondevett. Priser kan en dikutere, men personangrep, fy fy. Snakker vi mobbing her.

Anonym sa...

Denne diskusjonen hadde jeg i utgangspunktet ikke tenkt å engasjere meg i.....men jeg bare MÅ støtte Emmeline i at det må være lov å stille sprsm.når det gjelder den aktuelle prisforskjellen.

Vi er faktisk mange som gjennom året legger igjen en god del penger i ulike interiørbutikker-mange bekker små osv...og det er helt sikkert flere enn meg som av og til har gått ut av butikken,med en følelse av å ha brukt litt for mye på "nesten ingenting"....og noen butikker ER dyrere enn andre, og det gjelder ikke bare PIP, men andre varer også- BO er en av dem, det ER en dyr,og lekker butikk.

Det blir feil å si at andre butikker priser feil, men BO er den som priser rett....og at Emmeline ikke sjekker fakta.

Bettina

Velkommen AS sa...

Hei alle sammen. Jeg heter Astri og eier butikken som alle så heftig diskuterer.

Jeg visste ikke noe om at min butikk var nevnt i bloggen til Emmeline før etter at dette tok helt av. Jeg har sett alle kommentarene, men bestemte meg tidlig for å ikke blande meg inn - da dette er en sunn, viktig og god diskusjon, som er interressant å følge med på.

Men så begynner de andre butikkene å komme med kommentarer som indirekte sier at vi "leker" butikk, og at vi ikke er oppegående nok til å vite at PIP har fått norsk agent og nye priser. Ærlig talt... Skal dere snakke om fakta, bør dere være sikker på at dere også vet hva dere snakker om.

Vi var noen av de første som tok inn dette merket til landet, direkte fra Nederland. Vi har vært med på runden via dansk og så til norsk agent. Selvsagt vet vi at det er nye priser i 2011. Men vi selger nok varer til at vi ikke trenger å sette opp prisene. (Dessuten ligger vi ikke under med 35% på alle deler i dette serviset...)

Små interiørbutikker på "landet" har kanskje ikke de store husleiene og de samme lønningene (pga lange åpningstider) som dere i byen har. Men så har vi ikke det samme antall kunder i løpet av en dag heller. Har dere 200 kunder en dag - har vi kanskje 20.

Vår butikk har så å si veil. pris på alle våre varer. Og det betyr som regel at vi ligger under butikkprisene i byen. Dere har beliggenheten, og vi har muligheten til å ligge på veil. pris - og i noen tilfeller under.
Skulle noen ta turen til Fusa og vår butikk, kun for å kjøpe noe som er billigere - Kan ikke den kunden som tar bilturen på en time få den gleden?

Min butikk fyller 5 år i 2011, og den hadde aldri klart seg ved å bevisst ligge under prisnivået til alle andre butikker. Ikke ønsker vi det heller.

Og la oss være ærlige: Vi vil aldri bli noen reell trussel for butikkene i byen. Så ikke la denne diskusjonen spore av med at vi (butikken vår) "undergraver" bransjen på grunn av et PIP krus.

La heller diskusjonen gå tilbake til kjernen; hva en skal kunne skrive på sin egen blogg, på godt og vondt, uten at firma som kommer negativt ut sensurerer.

Dette hadde aldri fått så mye oppmerksomhet, dersom innlegget ikke hadde blitt fjernet...

Anonym sa...

Så vil jeg informere dere lesere om at Gulost fra Tine nå er MYE billigere hos REMA1000 enn på MENY...håper ikke MENY eieren kommer og tar meg..iiiikkk:-P

Hehe, kunne ikke dy meg for litt ironi her. I himmelens navn for en debatt!!!

En butikkeier er i sin fulle rett til å ta hvilken pris som helst. De får en VEILEDENDE pris fra grossisten ikke en fastsatt pris!

Så hvis for eksempel Annas rom selger sine kopper og kar fra GG med 30% avslag over en periode så må bloggedamene hysjes ned for ikke å "såre" andre selgere?? For noe sprøyt!

Konkurranse er skjerpende! Vanligvis ganges det med 3.5 og 4 gangen i detaljhandelen av dette slaget, så om noen velger 2.5 gangen og lever greit av det så må de da vel få lov til det...og disse må da få lov til å få positiv omtale vel!

I et kommuniststyre kan jeg forstå denne likheten men ikke i et demokrati som styres av forbrukermakten!

Så må det sies at jeg har kjøpt GG produkter på matvarebutikk i Danmark!!! 59 kroner for en lattekopp..og det var sesongvare!!

Tjohopp for deg Emmeline og den flotte bloggen din! Hiv ut bildene fra PIP innlegget igjen...for de var fabelaktige!!

Klemz og koz og alle gode ønsker til deg:-)

Hilsen Husmusa som snur på kronestykker og shopper med hjertet:-)

Anonym sa...

Hipp hurra for "Velkommen"-damen! Flott innlegg! Det er så sant som det er sagt! I Kristiansand har vi et roteloft laaangt uti Randesund som også støper lys og driver gård og sikkert masse annet flott;-) De er ofte bittelitt under "bybutikkene" i pris og det er fornøyelig å handle avsides der butikken er en av mange bekker små for innehaveren. Tommelen opp for "Velkommen" og co i grisgrendte strøk<3

Irene sa...

Fantastisk bra kommentar i fra Astri som driver butikken og nettbutikken Velkommen,er hjertens enig i alt du skriver!! Og Emmeline du har ingen grunn til å ha dårlig samvittighet. Klem fra Irene

Prinsesse Elin sa...

Hei igjen.

Nå har jeg sittet å lest kommentarene som har kommet inn etter jeg skrev her i går.

Nå synes jeg at vi ikke skal glemme bort at Emmeline har tatt bort innlegget og i innlegget nevnt navn men ikke hvem av butikkene som var dyrest.

Det er det personer som har kommentert denne debatten gjort, å ikke Emmeline.

At flere som legger igjen kommentarer der de nevner navn og hvem som var dyrest opptil flere ganger, skal ikke Emmeline klandres for.

At debatten strekker seg videre her i et nytt innlegg er heller ikke Emmeline sin feil.
Egentlig så har Emmeline opptrådt på en ryddig og grei måte.

Ut av kommentarene å lese så er det de anonyme selv som lager storm i et vannglass.

Elin:)

Anonym sa...

De fargene var helt etter mitt hjerte!Det blir fort for mye rosa her i verden.http://www.pinkstinks.co.uk/
GørilU

Anonym sa...

Jeg blir helt dårlig av denne debatten, fint å informere om ulik pris men helt latterlig å begynne med personangrep....

Anonym sa...

Har aldri opplevd BO som en butikk som tar høyere pris på varene sine enn andre butikker her i Bergen. Shopper en god del, synes ofte att varene på BO er rimligere enn hos tilsvarende butikker. Bare et lite sksempel, kjøpte nylig en vare til kr. 399, tilsvarende vare fant jeg i en annen butikk til kr.750, slå den. Hilsen Vanessa

Anonym sa...

Hvilke parfyme fikk du ? Og hvem er Kate ?

Anonym sa...

Jeg vil først og fremst si at du har en flott og underholdende blogg som jeg leser regelmessig, og synes du har en fin måte å formidle dine tanker og opplevelser på.

I saken vedrørende prisforskjeller så hadde det helt klart vært fornuftig å sjekke fakta på forhånd. Du er åpenbart en god kunde av begge butikkene, og kunne enkelt ha undersøkt prisene i forkant. I dette tilfelle var det jo ikke riktig at den ene butikken hadde overpriset varene sine, men derimot fulgt veiledende priser fra PIP. Det er sunt med prisdiskusjoner, men fakta må være rett !!!

Jeg mener det er naturlig med prisvariasjoner for disse butikkene avhengig av geografisk beliggenhet, tilknytning til kjøpesenter og størrelse på butikkene. Butikkene du omtaler kan ikke direkte sammenlignes,og da blir det ikke riktig å sammenligne prisene uten å ta hensyn til disse faktorene.

I tillegg vil jeg påpeke at det ligger masse hardt arbeid bak enhver butikk, spesielt de små nisjebutikkene. Jeg synes vi skal berømme de som tør å starte for seg selv og ta den risikoen som krever. Jeg har selv en mann som driver for seg selv, og vet hvor mange arbeidstimer og lange netter som er lagt ned for å lykkes. De driver sin egen nisjebutikk, og kan selvfølgelig ikke ha samme priser som de store kjedebutikkene.

Jeg synes du burde beholdt innlegget ditt på bloggen. Det er viktig å kunne si at man har tatt feil, og ikke bare slette innlegget. Man skal stå for det man har skrevet.

Debatten rundt dette teamet har gått for langt når man ikke skiller mellom sak og person. Det er direkte ufint å gå til personangrep på butikkeier og personalet. Det må vi holdes oss for gode til.

Fortsett med de fine innleggene dine !

Emmeline sa...

Hei:)

Jeg tror nok at jeg kommer til å sensurere dette kommentarfeltet i løpet av morgendagen. Noen av kommentarene er ikke akseptable og tenderer mot mobbing ( ikke mot meg, men mot tredjepart i denne saken ) og det kan jeg ikke ha stående her.

Ellers vil jeg presisere at jeg fremdeles syns det er greit at innlegget er slettet. Det handler faktisk ikke om feighet, det handler kun om føle at det man har liggende er akseptabelt.

Til deg anonym som skriver følgende: Få fakta på bordet og innrøm at du "dreit i eget reir " he,he Kanskje en unnskyldning hadde vært på sinn plass!?

Du kan vel ikke seriøst mene at jeg skal unnskylde ytterligere?? Glemmer du at du kommenterer på et innlegg der jeg skriver at jeg er beklager om jeg har såret noen...
Alle de tre butikkene jeg har skrevet om har egen blogg. Dersom de ønsker å forklare prisproblematikken, så kan de gjøre det på egen blogg. Hvordan kan dette være å "drite i eget reir" Jeg driver ikke butikk, og er ikke eid av noen andre enn meg selv.

Astri: Jeg syns forøvrig at du har skrevet prisverdig og fint i kommentarfeltet her. Beklager om du har fått ubehageligheter på grunn av denne debatten. Det var ikke meningen å skape bry for NOEN.

Anonym sa...

You go girl=)
Bloggen din er nydelig bra!!

Klem
Lisa Marie

Velkommen AS sa...

Hei Emmeline,

Jeg har det helt fint - ikke tenk på meg :o)

Jeg setter pris på at du nevner butikken min, og som jeg skriver i min egen blogg: Velkommen får ikke alltid skryt: Sist hadde vi "så himla dyre" pledd fra Green Gate. En kan ikke vinne hver gang...

Kan ellers nevne at bloggen og nettbutikken min har hatt litt flere besøkende enn vanlig, men salget har ikke gått opp på grunn av dette - og vi har ikke solgt et eneste PIP krus! (litt morsomt, egentlig)

Jeg tåler dette helt fint, og det vet jeg at du også gjør. Fortsett med å være deg selv, og blogg om nett det du vil og føler for. Jeg syns at du satte et fint punktum i går med ditt nye innlegg.

Ha en fin dag.
Astri

Camilla sa...

Oi dette var spennende lesing! Takk for det :)
Min lille kommentar er, hvor ble det av alle de små butikkene som var så fine? De legger ned en etter en, for det er veldig vanskelig å drive butikk lønnsomt i Norge. Så neste gang jeg unner meg en GG kopp skal jeg kjøpe den hos den butikken jeg vil skal overleve, uansett om den er litt dyrere.
Og når det gjelder blogg, bra jobbet Emmeline :)

Desirée sa...

Helt ærlig så synes jeg faktisk at butikker må godta både positiv og negative saker rundt seg! Stor sett får de kjempereklame hos deg og andre interiørbloggere, det liker de. Men de må også da godta at enkelte ganger så kommer de ikke alt for godt ut, sånn er livet! Vi kan ikke forvente at kun det positive skal komme på trykk!

Det jeg synes er direkte ufint i denne rekken av kommentarer her, er at folk skriver anonymt inn her og er direkte ufine!! Uansett hvem det er rettet mot, så synes jeg ikke at folk skal holde på slik! Emmeline, du burde ha slettet dem helt fra begynnelsen av! Gjemme seg bak en anonymitet bare for å komme med slike frekke utsagn... ja det forteller veldig mye om personen bak!

Emmeline sa...

Hei Desire:)

Nå er kommentarer slettet. Problemet er at man ikke alltid har mulighet til å sitte og vokte kommentarfeltet- Da lever bloggen sin eget liv, mens bloggeieren er travelt opptatt på jobb i det virkelige livet. Jeg beklager til alle, men nå har jeg forsøkt å rydde opp litt.

Anonym sa...

Hvor er lyskronen fra? Den er superfin! Nettopp fått meg leilighet og er på jakt etter en lyskrone! Håper på svar :)

Emmeline sa...

Hei Anonym:)

Lysekronen er fra Lisbeth Dahl. Min er noen år gammel, men jeg har sett at den selges på nett fremdeles og den er ikke så dyr...SÅ lykke til med lysekronejakten;)

Related Posts with Thumbnails