onsdag 16. februar 2011

BloggeintegritetDe siste to dagene har jeg vært bortreist på kurs, og i mellomtiden har det foregått en heftig debatt i kommentarfeltet her på bloggen. Tilbake bak tastaturet har jeg vært usikker på hvordan jeg skal håndtere dette. Uansett hva man velger å gjøre, vil folk ha meninger om det. Det er litt som pest eller kolera: Enten så ber man om mer trøbbel, eller så er man feig.


Hvis man ser forbi prisen på PIP kopper, så handler debatten til syvende og sist om bloggemakt.  Hva kan man tillate seg å skrive, og  er det egentlig mulig å kombinere ytringsfrihet og god moral?  Hvem er i så fall bloggemoralens vokter?


For noen år siden ble jeg intervjuet av en utrolig reflektert journalist fra Bergens Tidende. Han stilte en del spørsmål som jeg den gangen følte det var vanskelig å svare på.  Han lurte på hva jeg ville med bloggen min, og om jeg var bevisst min egen bloggemakt? Det var jeg selvfølgelig ikke. Jeg syns ikke det var interessant engang, jeg var mest opptatt av å forklare hvorfor jeg viste frem putene mine. Jeg er glad han ikke siterte meg på de latterlige forklaringene jeg kom med den gangen. Etter fire år med blogging, må jeg være så ærlig å si at det ikke finnes noen fornuftig grunn for å vise frem putene sine på internett. Det er faktisk helt meningsløst.


Journalisten var heldigvis ikke så opptatt av dette. Han lurte mer på hvorfor interiørbloggerne ikke var mer bevisste på egen makt. Jeg husker at jeg syns dette var et merkelig spørsmål og maste i vei om at jeg var en fri og uavhengig blogger, selv om Ikea hadde spandert på meg en tur til Oslo for å være med på Ikeas kataloglansering en måned tidligere. Jeg hadde til og med skrevet kritisk om Ikea sin bøttelampe, uten at jeg tror Ivar Kamprad tok til tårene av den grunn.

Nesten tre år etter, har landskapet i Cyberspace endret seg. Bloggreklame og produktplassering har blitt vanlig, og interiørbloggerne har blitt premissleverandører for interiørbransjen. Profesjonelle aktører bruker blogg for å markedsføre varer og butikker. Det er stadig mer reklame i interiørbloggesfæren, og det er stadig flere av interiørjentene som bruker bloggen som et springbrett til en ny karriere.  Jeg endte som gjesteskribent i Boligpluss i en periode, noe som aldri ville ha skjedd om det ikke var for denne interiørbloggen.


Etter hvert som Emmelinebloggen har fått stadig flere lesere, har det medført større makt og større ansvar. For min del betyr det at jeg velger mine ord og mine kampsaker med omhu. For noen år siden harselerte jeg mer enn jeg gjør i dag. Jeg forsto ikke at mine innlegg med humoristisk ironisering av ulike stilretninger ble oppfattet som personangrep. Jeg forsto faktisk ikke at interiør er like personlig som klær. Noen følger moten, andre velger sin egen vei. Noen er opptatt av kvalitet, for andre er pris viktig. Det som er rett for den ene, er ikke nødvendigvis riktig for den andre.


Samtidig blir det en utfordring når man som blogger begynner å sensurere seg selv for mye.  Plutselig skriver jeg for et blad, kan jeg da skrive positivt om et annet blad? Når jeg skriver om denne interiørbutikken, bør jeg da også skrive om nabobutikken? Før man vet ordet av det preges bloggen av snill-pike-syndromet, for selvfølgelig ønsker man det beste for alle i interiørbransjen.  Man vil ikke ødelegge for noen, og i neste runde knebles man av en slags selvpålagt lojalitet.

Interiørbloggerne har, som alle, et ansvar for å opptre med integritet og verdighet. Interiørbransjen får mye positiv reklame helt gratis gjennom bloggene. Da må bransjen også tåle at man åpner for debatt, enten det handler om veiledende priser, service eller andre aktuelle problemstillinger. Det handler om å gi og ta.


Denne saken handlet i utgangspunktet om en observasjon av prisforskjell på en og samme kopp, basert på priser i tre ulike butikker som finnes i min nærhet. Saken handlet også om de prisforskjellene man finner på identiske produkter når de kjøpes i Norge – Sverige eller Danmark. Misbruker jeg min bloggemakt når jeg skriver om dette? Har jeg ”krysset over en grense” og ”misbrukt min ytringsfrihet” når jeg nevner butikkene ved navn? Bør jeg skamme meg? Jeg syns ikke det. Alle de tre butikkene har fått positiv omtale ved flere tidligere anledninger, da tåler de forhåpentligvis en debatt om pris i ny og ne også.


Mitt håp for fremtidige debatter er at vi kan holde oss på et anstendig nivå i kommentarfeltet. Man bør holde seg for god til å komme med usaklige personangrep som grenser til mobbing. Samtidig håper jeg at interiørbloggerne fremdeles tør å stille kritiske spørsmål, enten det gjelder kopper, priser eller viktigere ting. Bloggere har en stemme som forbrukere, og den må vi tørre å bruke, enten man er Jørgen Hattemaker eller Kong Salomo!  


 NB:Illustrasjonen og artikkelen under er lånt fra Bergens Tidende 6.sept-2008 Jeg håper den er KLIKKBAR, sånn at den er mulig å lese om man trykker på den! 


128 kommentarer:

Anonym sa...

Bare fortsett som du gjør, interiør bildene er bonus til din fantastiske humor og de morsomme historiene
//Mona Kristin

Frk.Virrum sa...

Der fikk du sagt det!
Fortsett som du gjør! :-)

Harmoni og nostalgi - Den Hvite Rose sa...

Syns du har utrolig fine og saklige innlegg, så fortsett i samme stil. Bloggen er vel din personlige blogg ( sånn ser jeg på min blogg hvertfall), og hva du skriver der er vel helt opp til deg selv. Helt frivillig å lese den også. Klem Jorunn

Anne sa...

YOU GO GIRL! måtte bare få det sagt, på en eller annen måte! Nok en gang treffer du spikeren på HODET Emmeline! Jeg synes du har lagt opp til en god og viktig debatt, og at ANONYME kommenterer så usaklig og på grensen til latterlig, er smakløst! Det syntes jeg var veldig godt at du sa noe om. Jeg rakk å lese innlegget før du slettet det, og jeg reagerte ikke på noe. Du har din fullerett til å skrive din blogg som du vil, og jeg er virkelig glad for at du ikke er "kjøpt og betalt"!!!! Hilsen Anne.

Hilde Heimdal sa...

Kjempebra skrevet !!!!!! ♥

Lindha sa...

Kan bara hålla med de andra!! Fortsätt vara dig själv! Jag bara älskar din blogg, dina inlägg och din underbara humor!!

De som inte tål det kan vända sig någon annanstans!!

Fortsätt dom du gör!!

Stor klem fra Lindha

lise sa...

Dette er et flott punktum i denne saken. Såklart du (og andre) har lov til å nevne prisforskjell. Selv er jeg veldig obs på prisforskjellen mellom Velkommen og Berthas, uansett handler meg mest på Berthas, siden butikken er plassert nær meg og er enkelt tilgjengelig.

Jeg har bare vært hos Velkommen én gang, og da kjørte jeg en omvei på vei til et hyttebesøk. Etter det har det aldri klaffet - og det ER langt å kjøre for å shoppe minst mulig (er det ikke det vi prøver på?). Nettbutikk blir uansett ikke det samme.

Organiserte shoppeturer til Eikelandsosen ville kanskje være tingen? Og uansett vil Berthas gjøre et innhugg i lønningsposen min stadig vekk - selv om samme produkter kan koste en god slump ekstra.

Ha en fortreffelig aften!

Anonym sa...

Har fulgt med i denne siste debatten eller stormen i vannglasset, eller hva man skal kalle det. Jeg føler sterkt for at man burde få skrive det man vil på sin egen blogg. Du skriver som en privatperson, og ikke som et firma eller som representant for noen. Du skriver som deg selv, og det bør du få lov til. Du har jo ikke akkurat hengt ut noen, mobbet eller trakassert. DET hadde vært noe heeelt annet. Her snakker vi om prisforskjeller på kopper og fat. Skal man ikke få lov til å kommentere, eller stusse litt på det - som forbruker? Jo mer jeg tenker over det, jo mer sprøtt blir det :) Fortsett slik du har gjort - jeg elsker ironien din og ditt skjeve blikk på det som skjer rundt oss. Det var derfor jeg begynte å lese bloggen din - fortsett gjeeerne med det. Det er jo det som er DEG :-)Klem fra nord

renate sa...

Du treffer spikeren på hodet HVER gang!! Det er en fryd å lese bloggen din!!

Hilsen Renate:)

Rosa sa...

Eg ser fremdeles ikkje det ufine i pip-innlegget, og syns på ingen måte du skal la snill pike-syndromet overta bloggen. Det er ein grunn til at du har ein slik enorm lesarskare, og det er ikkje fordi du er fordi du er verken moralens høgvoktar, eller ufin og ufølsom. Det er rett og slett fordi du er Emmeline, med prikkete koppar, blomstrete puter og eit fantastisk skråblikk på verda! Eg veit ikkje om nokon andre bloggar som kvar einaste gong får meg til å le, og eg trur ikkje eg er åleine om det. Når det kjem til bloggarmkat og reklame, vel... så har vel ein viss butikk "hvis navn ikke skal nevnes" fått veeeeeeeeldig mykje meir reklame i positive innlegg, enn akurat den setninga i eit innlegg i nær fortid. Tilogmed EG har vurdert å reise dit, seinast for ei veke sidan då eg for ein gongs skuld var på den sida av byen..

Så, som det heiter på godt nynorsk: keep up the good work!

stor klem, Å

Anonym sa...

Eg likar bloggen din akkurat som den er. Fortsett akkurat slik :-) Søster Vranghild :-D

Little Cottage sa...

Du har helt rett Emmeline og IKKE la noen kneble deg!!!
-Sylvi

Breivik Samfunnshus sa...

AMEN!!!!

Veldig bra skrevet, du holder deg til saken, og burde absolutt fortsette å skrive akkurat som du gjør!!!

Er det ikke typisk at "alle" sier "ja-takk" til rosende ord og skryt, men idet en stakkar legger frem fakta som ikke gagner vedkommende eller kan tolkes som mindre positiv tilbakemelding JA DA er det plutselig ikke greit å tale fritt !!!

Stå på Emmeline, vi digger deg !!!

Klem fra Emmeline-supporter i nord :))
-maren-

Ninni sa...

Jeg rakk også å lese det innlegget du slettet, og heller ikke jeg reagerte på det.
Synes ikke du skal endre på noe jeg! Fortsett som du alltid har gjort:) Det er det vi liker!

RoseSommer sa...

Jeg hater når noen blander seg oppi deg jeg driver med!
Du må ikke gå bloggelei, Emmeline. Verden er litt kjedelig utenfor Bergen, skjønner du, så vi trenger dine blogge-krumspring!

Anonym sa...

Heia Emmeline!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
KLem H

Anonym sa...

Hei!!!! Keep up the good work - fortsett i din vante, humørfyllte, underholdende, strålende, muntre, gledesspredende, saklige, veltalende stil. Bloggen din er dagens høydepunkt! Kan ikke forstå at man må analysere og plukke fra hverandre en tvers igjennom trivelig blogg, som er personlige funderinger over ditt og hint - folk må ha alt for lite å gjøre! Er det rart det blir krig i verden! Håper du fortsetter som du pleier, flisespikkere og kverulanter er ikke verdt en døyt!
Ser frem til flotte bilder av krus og puter, small-talk og løsing av verdensproblemer over en kaffe kopp! Lykke til fremover! Hilsen Tinemor.

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Flott post, Emmeline.
Det hviler også et ansvar på aktørene i interiørbransjen. Bransjen må være rustet til å takle kritikk i sosiale medier.
Kan man ikke håndtere kritikk på en profesjonell måte, vel - da er det bedre at man holder seg unna. Konsekvensen av at aktører ikke takler "kriser" i sosiale medier kan dessverre få katastrofale følger.

Petrine sa...

Hei.

Synes du bør fortsette som du gjør.
Din blogg - du velger hva du vil skrive om.
:)

Anonym sa...

Jeg leste også det du slettet, og jeg reagerte ikke! Syntes det var bra, og opplysende!

Fortsett, fortsett - det er jo ikke hokkus pokkus å finne ut at butikkene tar forskjellig pris, det kan jo hvem som helst finne ut - det er ingen hemmelighet - så jeg syntes det er trist at butikkene eller hvem det er som har kverrulert ikke kan stå for det de gjør når det gjelder prissetting, og at det kommer litt opp i lyset!

Jeg heier på deg, vi trenger det!!
klems

Hilde sa...

ÅÅÅÅÅÅÅÅ du må ikke endre stil - jeg simpelthen elsket et innlegg du hadde om Ikeas jul det året de hadde oransj og sykedeliske mønstre - skrev det ut og hadde mange latterkick ... Ironien din er helt vidunderlig - og ja ja - er det billigere et sted så er det jo bare kjekt å vite... En del av det vi kjøper er latterlig dyrt, og speiler overflodssamfunnet vi er en del av - har man penger så kan man jo bruke det på det man vil.
Vi besøker deg fordi vi liker stilen, så hold på den!
Klem Hilde

Hilde sa...

ÅÅÅÅÅÅÅÅ du må ikke endre stil - jeg simpelthen elsket et innlegg du hadde om Ikeas jul det året de hadde oransj og sykedeliske mønstre - skrev det ut og hadde mange latterkick ... Ironien din er helt vidunderlig - og ja ja - er det billigere et sted så er det jo bare kjekt å vite... En del av det vi kjøper er latterlig dyrt, og speiler overflodssamfunnet vi er en del av - har man penger så kan man jo bruke det på det man vil.
Vi besøker deg fordi vi liker stilen, så hold på den!
Klem Hilde

Sommerhusliv Hele Aaret sa...

Godt skrevet, har selv haft det lidt svært, om jeg kunne tillade mig at skrive om en butik med Greengate den ene dag og en anden den næste dag.
Men jeg er nået der til, at det jo er min blog og jeg skriver om det jeg har lyst til og håber selvfølgelig ikke jeg fornærmer nogen.
Så har jeg mine ynglings butikker ude i siden, og det er butikker jeg også besøgte inden jeg startede min blog.
Butikker som altid har givet mig en god behandling og derfor fortjener de roser jeg ind imellem giver dem.
Det er jo et frit land vi lever i eller hva´.
Knus Fra Susi

Unknown sa...

Hear, hear!!! Flott skrevet, Emmeline! :)

Lobeliadamen sa...

Heisann,

Jeg syns du skriver veldig bra C, fortsett med det :-) Bloggen er jo DIN så du må jo kunne skrive det du ønsker.
Selvsagt har bloggere makt, og en dårlig omtale av en vare/butikk e.l er selvsagt uheldig for den butikken/varen det gjelder.
Nå "hører" jeg jo selv at blir litt "business like" her, men altså..... :-)
Jo butikker og varer får sikkert mye "gratis reklame" i bloggene, men så er det jo opp til hver enkelt blogger å skrive om det - eller ikke.
Alle vil jo ha positiv omtale, men man bør kanskje trå mer varsomt når det gjelder "negativ" omtale. Alt sprer seg så ufattelig rask nå at om man publiserer noe "in the heat of the moment" er det på en måte for sent å angre etter 5 min. Da har det allerede spredt seg som ild i tørt gress. Så det gjelder vel som alt her i livet, tenk over hva en sier/skriver/publiserer før en gjør det. En klok mann sa en gang: " vil dette fremdeles irritere deg om 5 min? - I så fall, vent de fem minuttene og se..."
Når det gjelder prissammenligninger med varer/land osv, bør en jo også tenke over toll/moms/frakt som kommer i tillegg til varene. Det er ikke alltid at det som virker så mye billigere i andre land ER like billig når det endelig kommer i hus :-)
Har alltid likt bloggen din - og ser ingen grunn til at det kommer til å endre seg :-)
Du vet å sette ting på spissen på en herlig, ironisk men realistisk måte som vi alle kan kjenne oss igjen i.
Keep up the good work.
Gleder meg til fortsettelsen :-)

Klem W

RumahKami sa...

Alltid så bra skrevet, synes ikke innlegget ditt om prisene var noe å reagere på. Det er jo ganske kjedelig å betale så mye ekstra for det samme tingen. Synes bloggere burde skrive om sånne ting , alle må jo få lov til å velge. Du er utrolig flink til å skrive og jeg kommer alltid tilbake hit :) klemmer..

HEGEMOR.COM sa...

Stående applaus herfra, Emmeline!:)
Klem

Kjersti sa...

Som eier av en interiørbutikk så synes jeg det var synd at du slettet innlegget om priser. VG har matbørsen som viser hvem som er billigst blant Rema, Rimi, Kiwi osv. Og noe lignende burde vel også interiørbransjen tåle? At det blir dyrere i Norge enn i Danmark er enkel: Å frakte varer til Norge er veldig dyrt, vet ikke helt hvorfor... Husleiene er også mye dyrere i Norge enn i Danmark. Men det er også stor forskjell på husleiene i Norge; rimeligere å ha butikk på hjørnet kontra et kjøpesenter med felleskostnader, markedsføringsbidrag o.l. Ergo burde de som åpner butikk i uthuset eller på låven sin hatt mye lavere priser enn de som ligger på et senter, men har regisrert at det ofte er heller omvendt... Og slik vil det være så lenge kundene ikke reagerer. Derfor er det flott at du tar det opp, og du er i din fulle rett. Stå på Emmeline!!!

Husfruen of Hilltop House sa...

Et meget godt og reflektert innlegg.

Kardemomme mamma sa...

For et fint innlegg om gi og ta. Selv om man er eller føler seg som en del av et bloggfelleskap handler det om å kunne skryte eller reklamere, men også sette fokus på andre ting og være kritisk.
Du sier dette veldig bra:)

Anonym sa...

Kjære Emmeline :-)

Du skriver:
Har jeg ”krysset over en grense” og ”misbrukt min ytringsfrihet” når jeg nevner butikkene ved navn? Bør jeg skamme meg? Jeg syns ikke det. Alle de tre butikkene har fått positiv omtale ved flere tidligere anledninger, da tåler de forhåpentligvis en debatt om pris i ny og ne også.

Jeg er helt enig med deg Emmeline, du skal IKKE skamme deg!

JA TAKK til flere prissammenligninger :-)

Stor klem fra ivrig Emmelineleser.

Anonym sa...

no e æ fresta tell å skrive nån saftige glosa men skal besinne mæ..

dette e din blogg og du kan skrive ka farken du vil uten at nån har rett hverken å bli såra eller snurt.. og skulle dæm ha nån innvendinge.. kan dæm førr svarten la være å komme innom.. sånn e det med den saken..

æ kommer hit før å få underholdning.. som æ har gjort i 3 år..

ps! danske butikka har store problema og fallbyr varan.. dessverre for de norske..

klæm fra mæ med en fot i DK og 1 i NO

Pink lady sa...

Word!!

Titt Tei sa...

Enig meg deg og med alle her!! Digger at du sammenligner priser og alle de fantastiske morsomme innleggene om det hverdagslige (og ikke minst om Greengate, puter og kopper). Du er liksom interiørbloggernes svar på "Seinfeld"!! Stå på!

Prinsesse Elin sa...

Hei vennen
Jeg gikk inn på en artikkel om blogg og her står det:

En blogg skal være et lite fristed for bloggeren hvor man helt fritt kan uttrykke sine meninger samtidig som man kan få meninger og kommentarer fra likesinnede.

Og Det som er flott med en blogg er at det er helt opp til deg hva bloggen din skal handle om.

Jeg skriver på bloggen min om butikker som ikke forventer å bli skrevet om, eller hvis butikken ser på det å bli skrevet om med glede.

Jeg liker ordet takknemlighet og spesielt i sammenheng med at man som kunde og privatperson skriver positive ting om en butikk man har vært innom og handlet i.
Så lene man ikke har fått noe for å gjøre dette så er det dette rett og slett ikke noe annet enn GRATIS REKLAME.

Vi må ikke glemme at butikkeiere og kunder sitter på hver sin side av bordet.
Jeg synes ikke det slettes rart at man blander kortene når man får følelsen at det har i en periode vært veldig populært å "være venner" med både butikk eiere og de som jobber i forskjellige interiørmagasin.
Både via bloggene og på Face book. Det er ikke det minste rart hvis en butikkeier ikke ser konstruktiv kritikk og ser det som et angrep.

Men husk: De er selgere og vi er kundene.

De ønsker å selge mest mulig og vi ønsker å kjøpe til best mulig pris.

Selv om det ikke kommer frem i innleggene mine når jeg skriver om butikkene jeg har handlet i, så har jeg i de fleste tilfeller allerede vært innom fleste butikkene som selger akkurat de samme tingene, før jeg kjøper noe som helst... Men akkurat det er lite flatterende å skrive om.

...over og ut Emmis....

Klem fra Elin:)

Bondemor sa...

Kjære deg!! Ikke la noen sure sokker ødelegge for alle andre!!! Skriv om det du vil, skriv hvordan du vil... Bare du fortsetter!! Jeg eeelsker bloggen din, og har det alltid morsomt og inspirerende når jeg leser den. Det er DIN blogg!!! :-)

Linecas have sa...

Himmel og hav for no rot og tull. Altså ikke du nei. Skal butikkene ha ros når de fortjener det skal de ha ris på samme måte.De er da ikke personer men en bedrift. De må stå for sine priser. kan de ikke det kan de i det minste la være å bli lei seg på en blogg. Det blir virkelig for dumt.
Kepp it up du. Bloggere har makt ja.Og kjekt er det så kan vi kanskje få litt has på slike butikker som har drøye priser.
Jeg tar ikke fem flate for å si meninga mi, og jeg er sikker på at det er flere som gjør.Faktisk lest flere.
Det har gått inflasjon i både priser og utvalg i norske interiør butikker det er sannheten.
Bloggere er kanskje den femte statsmakt i det minste forbrukernes makt.

Anonym sa...

Hva har dette med integritet å gjøre? Har du skjønt hva integritet betyr?

Integritet går ut på å ikke bli påvirket i form av betaling av et firma hvis produkt man skal bedømme/vurdere. Hvis du påstår at du ikke blir påvirket når de betaler deg, så lyver du. Kanskje er du i benektelse, det er tøft å innrømme at man bare er et menneske, men du lyver ikke mindre av den grunn.

Det er en gunn til at journalister ikke må betale kildene sine, eller at leger ikke må ta imot penger, reiser o.l. fra et farmasøytisk selskap. Integritet går ut på at man ikke lar seg betale/påvirke for å mene noe.
Hvis du skal kommentere IKEA produkter, så bør du ikke ta imot penger eller reiser av IKEA, hvis du er seriøs og vil at folk skal tro det du skriver er pålitelig/upåvirket av selgeren.

På meg så virker det som at man skal blogge for harde livet, "hore seg" for å tjene penger - drite i at man fremstår som kjøpt opp, korrupt og moralløs, bare man får betalt. Det verste er at bloggere tjener forferdelig mye penger på å synse om produkter fra firmaer de får lønn av. Jeg mener det er verdt å heve et øyenbryn over. Å påstå at en blogger ikke i det hele tatt føler seg forpliktet til å være snill og forsiktig med kritikk overfor sin "arbeidsgiver" er tankeløst. Bloggere som anmelder for sine "arbeidsgivere" er ingenting annet enn reklameplakater, slik jeg ser det. Dere hadde vært en slags "forbrukerrådgivere" om dere ikke lot dere betale av firmaer hvis produkter dere "tester" og reklamerer for.
Du kan ikke kalle deg en uavhengig anmelder/produkttester når du får betalt av dem som produserer produktene.

Du skjønner vel det? Hvordan hadde det sett ut om FBI fra NRK fikk betalt av dem hvis produkter de testet? Jeg ville lurt på om den som vant testen også var den som betalte dem mest.

Merkelig at du selv ikke ser hvor kompromitterende og upålitelig du fremstår som. Men takk for at du er ærlig om hvor du får inntekten fra. Så lenge dere har fans som følger dere, får dere holde på.

Bloggsfæren som lever av sponsorer, er en boble som kommer til å sprekke - så snart mange nok ender opp med å føle seg lurt.
Lykke til!

Emmeline sa...

Hei anonym:) Jeg ser ditt poeng på generell basis.

Men "kjøpt opp?" --eller som du skriver "takk for at du er ærlig om hvor du får inntekten fra. Så lenge dere har fans som følger dere, får dere holde på."

Takk for at jeg er ærlig om hvor jeg får inntekten fra? Jeg får inntekten min fra kommunen.... og bruker den til å kjøpe kopper. Etterpå reklamerer jeg gratis for den butikken jeg har vært på, så jeg vet ikke hva du baserer dine fakta på?

Det er sikkert mange blogger som tjener mye på å blogge, men jeg tviler på at det er så mange i interiørbloggesfæren. Jeg tjener iallefall null og niks.

At jeg er i benektelse, at jeg lyger og ikke vet hva integritet betyr??? Fordi jeg var på Ikea lanseringstur i 2008? Nei den må du lenger ut på landet med.

Arnhild sa...

Stakkars Emmeline... Du har hatt ei tøff veke. Håpar det går bra med deg :)

Anonym sa...

HALLO? Emmeline har integritet så det holder i bøtter og spann.

Dette er ikke en rosablogg der man får lønn for bloggingen. Dette er en blogg med mange tusen lesere, uten av redaktøren får noe annet enn ros og positive tilbakemeldinger i lønningsposen.
Med på kjøpet må hun visst ta med noen ganske sprøe kommentarer som man bare kan riste på hodet av?
Hilsen Lise Kathrine- uten blogg men fast leser.

T sa...

Elsker bloggen din og integritet har du i blttevis :-) :-) fortsett slik du har gjort og le høyt av anonym som tydelugvis ikke har fulgt med ;-) du er en topp dame!

Anonym sa...

Jeg vil gjerne takke deg for det du deler med oss lesere. Det er morsomt å lese og jeg kjenner meg igjen i mye, selv om jeg ikke er så interiørfrelst eller ikke er en blogger. Det er drypp fra hverdagsliver med mye gleder og skuffelse og mer eller mindre store krise. Trives godt med å lese bloggen din. Og kommer til å fortsette med det.

Marianne sa...

Hei Hei, flott innlegg. Jeg har egentlig ikke tenkt på der før nå, men jeg er egentlig ikke så opptatt av hvor du kjøper koppene dine eller hva de koster. Jeg leser bloggen din fordi du skriver veldig bra. Du er morsom, og jeg tror jeg forstår ironien din. Du skriver personlig, men ikke FOR personlig. Det gjør nok også bloggen enda mer interessant. lykke til videre, gleder meg til fortsettelse .

Marianne

Barte-Marte sa...

Hæh?!!! Og OJ!!!
Men sånn er'e schnuppa;) På nett er "alt" lov, og man legger til folk meninger og holdninger i hytt og pine. Selvfølgelig anonymt. For alle skal jo få "si sin mening". Bare kjipern at det ofte glir over til hetsing og ufinheter.
Jeg har via bloggen din oppdaget Green Gate, og sniker inn noen kopper nå og da, og når mannen spør om dette er nytt så er det "ikke helt nytt, hatt det en stund bare du som ikke har sett det, var noe restekoppper på Nille..."

Ha en strålende dag:)

U9 sa...

Jeg sier som de sa i Dusteforbundet: Tiltredes! Bare hold fram, Emmeline. Det er en fryd å lese bloggen din fordi du skriver godt, og dine vinklinger må tåles.

Therese sa...

Leste innlegget, reagerte ikke på det, men ikke fått med meg debatten i etterkant.

For min egen del er det bare tøysete å ikke være prisbevisst. Neste gang jeg skal til DK/Sverige skal jeg seff benytte sjansen og handle billigere GG/interiørting, som jeg handler billigere kjøtt og vin!

Som forbruker så er jeg prisbevisst, både når det gjelder interiøret mitt, middager, klær og sportsutstyr. Hvis folk reagerer på prissammenligningen din Emmeline, så er det de som sitter på problemet.
Dessuten, må man være enige bestandig? Nope!

Integritet? Ikke særlig integritet når man må poste som anonym, heller...

Fru R. sa...

Hei og god morgen!!
Siden jeg ikke har fått lest bloggen din på en stund, har jeg nå forstått at det har foregått en liten storm her inne. Har heller ikke fått lest innlegget som er årsaken til diskusjonen. Men jeg syns det er flott at det diskuteres rundt emnet, uten at det nevnes navn. En blir etterhvert kjent med hvilke interiørbutikker i eget distrikt som er dyrest/billigst, og jeg kjøper selvfølgelig den som er billigst. Men i neste omgang kan det være den dyreste butikken som har en vare / et tilbud og da går jeg der.
Er det ikke flott at vi selv velger hvor vi vil handle...og at vi tar valget helt selv, det kan ingen av butikkene styre. For de som priser seg for høyt vil merke det på redusert kundebesøk, jeg merker ikke det...
Er det ikke herlig dere, vi kan bestemme helt selv.
Stå på Emmeline, du har en fantastisk blogg og vi vet alle at her hos deg har mange i handelstanden fått masse fin omtale, det må de ikke glemme!!
Ha en strålende dag.
Klem

Anonym sa...

Hei. Jeg vet om selskaper som er glad for at produktene deres blir omtalt i en blogg, uavhengig om det er positivt eller ikke. For all omtale er reklame. Når du legger ut bilder av disse PIP koppene så tjener ALLE som selger dem på det (uavhengig av hva de priser produktene til). De færreste reiser til Danmark ene og alene for å kjøpe en kopp...
Jeg skal være ærlig å si at jeg ikke er noen PIP fan, og ville aldri kjøpt koppen uansett (selv om de ser pene ut her inne hos deg;-) Stå på!!

Alberte sa...

For et saklig, poengtert og meget aktuelt og godt innlegg!

krinkelkroken sa...

Keep up the good work sier jeg;)
Leste det innlegget og reagerte faktisk ikke, nå vet ikke jeg hvem som er billigst eller dyrest av de de nevnte , veldig sjelden jeg er rundt å titter, har mer enn nok med egen butikk.Prisene vil jo helt sikkert variere veldig alt etter hvilke utgifter butikken har, alle har vel et ønske om å være billigst mulig.
Når det gjelder forskjeller i pris fra Danmark, Sverige og her har nok det med de ekstra utgiftene vi har i frakt..utrolig hvor dyrt det er!
Synes du skal skrive akkurat det som du har på hjertet, koser meg her på bloggen!
Klem fra Beathe/frk-doris

Anonym sa...

Hei, takk for ein super blogg - dagen er ikkje heilt den samme utan ein tur innom Emmelines blogg! Fortsett som før, DU bestemmer kva DU vil skrive i DIN blogg!
Mvh Inger-Anne

Marit GL sa...

Heia heia Emmeline. Jeg liker oppegående reflekterte mennesker, med snert, humor og ironi!!

SOLSAUM sa...

Eg som mange andre, er fast lesar av bloggen din fordi du skriv godt! Du har super humor, ironi og set ting på spissen. Eg les bloggen din fordi du skriv som du gjer!

Annonyme, kritiske kommentarar som ikkje skil mellom sak og person er undvendig. Konstruktiv kritikk er greitt og då treng ein ikkje å utelate namnet sitt....

Så fortset som du gjer, det er grunnen til at så mange les bloggen din!

Solklem

Unknown sa...

Hei!
Liker bloggen din og alle tankene dine, helt enig når det kommer til kommentering.
Her inne kan jeg både le og bli klok :)

Anonym sa...

Slik jeg ser det er "Emmeline" en slags cyberspacevenninne jeg ikke har møtt og som jeg liker å "omgås". Venninner i det virkelige liv snakker om alt de liker og misliker. Hvorfor lese blogg når man vil lese ting som er "balansert" "nøytralt" osv osv. Blogg er en egen kategori og da må leseren bruke skjønn (hvis vedkommende har det da). Bloggemakt; bloggerene har den makten vi som lesere gir eller ikke gir dem. Så; hvis dere ikke liker vinklingen til Emmeline, les aviser som visstnok skal være balanserte og nøytrale (jommen sa jeg smør).
Emmeline, husk at vi er en hel haug som elsker deg og som vet du ikke er slem du er bare rett fra levra og som skriver det du tenker. Jeg fatter ikke hvorfor folk gidder å lese blogger hvis de er redd for å bli manipulert til å kjøpe noe. Det finnes noe som heter bibliotek, der kan man låne bøker, gratis! Så jeg anbefaler de å gå dit!
Så Emmeline: vær deg selv det er derfor vi liker bloggen din.
Klem Elisabeth i Kristiansand

Anonym sa...

Har vært fast leser av bloggen din i snart 2 år.....jeg liker den akkurat som den er....ikke la noen ødelegge stilen din, den er bare helt suuuuuper.

Ha en fin dag.

Hege anita fra steinkjer

ANETTESHUS.COM sa...

Men kjære deg?! Hva har skjedd? Jeg har vært opptatt med alt annet enn blogging de siste dagene, men jeg forstår jo at jeg har gått glipp av en heeeelt vanvittig diskusjon her inne! Huff. Har prøvd å oppdatere meg litt. Men ser at du har slettet både det ene og det andre;) Med god grunn.

Uansett; dette innlegget var mesterlig skrevet!! Keep up the good work! Fortsett å skrive om akkurat det du vil, på heeerlig Emmelinevis;))

Største klemmen
ANETTE:)

Anonym sa...

He he he digger deg :)

Laila sa...

Henger meg med på all lovprisingen jeg, Emmeline =)
Fortsett som du har gjort,
noen vil bestandig være misunnelig på din fremstilling,
som er morsom og fargerik!
Jeg er uansett trofast følger,
klem fra Laila

Lillekatt sa...

Hvorfor i all verden skal vi gidde å lese en blogg som bare skriver snille, reklamebaserte ting om alt og alle? Da blir det jo ikke noe personlighet i bloggen! Og forresten synes jeg virkelig ikke innlegget ditt var noe å hyle opp om, det er prisforskjeller her i verden, slik er det bare! Jeg leser GJERNE en blogg som opplyser meg, enten den ene eller andre veien!

Så fortsett som du gjør du, Emmeline! Jeg leser ikke bloggen din fordi du er snill pike - jeg leser den fordi den har sleivspark både til deg selv og andre, men som på ingen måte HENGER ut noen bare fordi DU har en dårlig oppfatning! Du skriver reflektert og konstruktivt - fortsett med det!

Humoren din overskygger uansett alt annet, så jeg ler like godt av innleggene dine, enten koppene koster ditt eller datt!

Pia sa...

Kjære Emmeline! Her må jeg bare kaste meg inn! Dette er DIN blogg! Og det er jo det som er greia - i VÅRE blogger skriver vi om det vi har lyst til! Den anonyme med den lange kommentaren har jo misforstått en del ting - man får jo ikke penger for å blogge! Og det gjør jo at man kan skrive fritt, bruke ironi hvis man vil det, anbefale produkter hvis man vil det, og advare om andre produkter, hvis man ønsker det.
Du har bloggeintegritet så de holder!
Blog on!

Ragnhild S sa...

Utrolig bra innlegg, Emmeline! Du er flink!!

Forøvrig synes jeg ikke du har noe å ha dårlig samvittighet for! Jeg synes prissammenlikningen er helt ok! -Jeg har ved flere anledinger stusset over store prisforskjeller i butikker, så dette er da kjent!
Å gi deg så mye pes for innlegget, er helt ufortjent! -Skal man liksom angripe prissammenlikningssider som f.eks kelkoo også?

Nei, fortsett som du gjør du, Emmeline!

Klem

solveig sa...

fortsett som du gjør, elsker bloggen din, og de er din rett å stille spørsmål. og kreve svar. vi som leser bloggen er jo interrisert i hvor hvem hva.. det er jo det du gir oss..ellers kunne du jo ha vært annsatt i ett boligmagasin og skrevet kun for de..ikke rett. du er selvstendig, din blogg. skriv hva du mener. muntre, flotte og korrekte hærlige innlegg som samtidig er personlige. derfor vi liker denne bloggen så mye -klem

Ingvild sa...

He he, den som ler sist ler best ,emmeline! støtteerklæring nr 62 er herved levert;)

Ingvild sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Miranne sa...

Bloggen din er herleg, Emmeline -det er så godt å lese innlegg frå eit oppegåande damemenneske med humor i bøtter og spann. Skråblikket ditt saman med passe doser polkadottar er alltid ei glede. At prisar varierer over landegrensene, kan me vel tenkje oss til sjølve at har samanheng med kjøpekraft på dei forskjellige sidene av grensa. Kven vil vel ikkje handle billig i Sverige - men norsk lønn vil me ha.

Gledar meg alltid til å lese bloggen din, så stå på, Emmeline!

Ragnhild S sa...

Nå har jeg lest litt nedover kommentarfeltet her;

ÅÅÅÅÅ, JEG BLIR SÅ PROVOSERT!!!!

Blogglandia er jo verdens koseligste sted, så alle dere som ikke har noe annet å komme med en eder og galle; hvis dere ikke har noe hyggelig å si, kan dere holde munn!

-I den store sammenhengen har vel ikke koppepriser så mye å si, enten om de er sammenliknet med eller uten oppgitt burikknavn....

Line fra huset på landet sa...

Jeg ser overhodet ingen problemer for oss kunder at prisforskjeller enten om det er mellom butikker i Norge, eller Norge kontra utlandet, kommer ut! Problemet ligger i at butikkene ikke liker dette..selvfølgelig. Men nå synes jeg det er dyrt med interiør generelt, så at det er litt priskrig hadde ikke gjort noen verdens ting spør du meg.

Når det gjelder integritet og gaver man mottar fra leverandører bare fordi man har valgt å ha en blogg, så synes jeg det er feil. Da synes jeg at man mister endel integritet..og litt respekt i mine øyne desverre.

Men når det er sagt, så synes jeg du skal skrive like freskt og herlig om ting som skjer deg i hverdagen som du alltid har gjort. Jeg er kjempeglad for at det finnes noen som virkelig TØR og VIL si sin mening slik som du gjør! DET skaper respekt i min bok.

Klem fra Line

line sa...

Jeg leste det innlegget du slettet og reagerte ikke på det. Alle vet jo at det er forskjeller på priser dere ute, enten det gjelder kopper, puter, klær eller matvarer.

At man som blogger ikke skal få lov til å ha sine egne meninger, kan jeg ikke forstå. At man har "makt" som en populær blogger er det jo ikke noe tvil om, og bruke man denne makten ved hele tiden å reklamere for produkter og lodde ut produkter fra diverse leverandører, ja så får man stå for det. Det gjør du absolutt ikke!

Stå på - du gjør en god jobb (som jeg som blogger vet tar MASSE av fritiden) Du inspirere oss, gir oss tips til hva som finnes. Så er det opp til oss og finne ut hva vi liker/ikke liker og hvor vi velger å kjøpe det.

Ønsker deg en flott dag, og ser frem til ditt neste innlegg med eller uten produktinformasjon og prissammenligninger :)

Unknown sa...

Fortsett å skrive dine meninger, det er det som gjør at bloggen din er så interessant og morsom, vær den du er, det er det som er ditt unike utgangspunkt :-)
Klem
Brit Eva

Anemone sa...

Uff, jeg synes det blir så slitsomt å skulle tenke på sånt. Hele blogg-gleden forsvinner jo. Takk og pris for at bloggen min ikke er like kjent som din.

Men jeg synes du skal fortsette som du gjør. Grunnen til at jeg liker bloggen din er jo at du skriver morsomt, med masse ironi, og ser verden fra så mange fantastiske synspunkt. Så lenge du ikke mener noe vondt med det (som hvertfall jeg skjønner at du ikke gjør) så er det bare gøy.

Anonym sa...

aaai hjelp, av en eller annen grunn er det flere som har problemer med å komme til ende av februar mnd uten å kritisere - det er ikke bare du som har fått kritikk de siste ukene - HVORFOR lurer nå jeg på....
Jeg må si at jeg syns det er ekstra urettferdig mot Emmeline som ikke bare viser koppene sine men gir oss en god historie og en god latter i tilegg.
Snakk om hva du vet og ikke hva du tror og mistenker, men igjen så ser jeg ikke hvordan du kan mistenke Emmeline i forholdt til så uttrolig mange andre...
Nei Emmeline - fortsett som du gjør du og ikke slett flere innlegg - liker ikke folk det du skriver så kan de jo bare la være og lese bloggen din, så enkelt er det!!!
JEG er i allefall innom deg pga det du skriver, hvordan du skriver det!!

Mie fra Mies Mirakler sa...

Jeg har ikke lest innlegget om koppene, eller debatten, men jeg leser fast rundt 200 blogger, og alle har av og til skriverier om ulike ting, priser og butikker. Så lenge man ikke skriver noe som er ondsinnet så bør man få lov til å skrive om det man vil, enten det er positivt eller negativt. *♥*

Vintagepia sa...

Tusn takk førr et flott og informativt innlegg...du har så rætt i aillt du skriv...godt å vette når eg sjøll skal skrive mine egne innlegg..."hold fram som du stevner" e dæ et ordtak som heite...ailtså skriv dæ du vil:o)
Ha ei fin hælg...bære en dag igjænn...

Klæm,Ruth Aina

Lisbeth sa...

Kære Emmeline...:-)

Flot...flot indlæg af dig!
Det var da utroligt som en påpegelse af nogen prisforskelle kan få nogen folk helt op i det røde felt.
Og dem der har mest vondt et vist sted er selvfølgelig annonyme.
Nogen er annonyme fordi de ikke har en blog, men de underskriver sig med et navn.
Men den annonyme der skriver om at du får betalt for at skrive om div.ting må da have en skrue løs.;)

Vedkomne har ikke læst dit indlæg for så havde hun/han set at du nettop skrev at du ikke tjente noget på dette.

Ikke mærkelig vedkomne ikke vil have sit navn frem i lyset efter sådan et "møgfald" som vi siger her i Danmark.

Nej bliv du ved med at være vores alles Emmeline.
Ikke hav dårlig samvittighed for du har ikke gjort noget galt.
Pluk du de få ud af kommentarene og se hvor mange der ikke kan undvære dig. Du er vores friske pust, vores daglige humørindsprøjtning...:-o)
Vi kan ikke leve uden dine prikker og blomster på kopper og kar..:-)
Dine skønne betraktninger af menneskene omkring dig, din herlige famile som vi helt har adopteret som vår egen..:-)
Om du vil det eller ej har du blevet en del af os Cecilie.

Stor og varm klem til dig fra mig..

Lisbeth

Anonym sa...

Jeg eeeeeeeeelsker Emmelinebloggen!

Klem GR0 :)

Anonym sa...

Hei! Hvorfor henge seg opp i bagateller når det finnes trær nok.... Hold humøret, vis meningers mot og blås i dum kritikk!
Har stor glede av bloggen din, får meg ofte en god latter og synes prissammenligninger er topp. Enkelte må tydeligvis slutte å lese "i hjel" blogg-innlegg når det avstedkommer så heftige reaksjoner. Ikke bra for blodtrykket!
Skriv i vei Emmeline, om alt og ingenting - er super-gøy å lese uansett! Hilsen en blogg-nyter.

Desirée sa...

Jeg har nå lest alle kommentarene du har fått her, og kun 1 er av negativ karakter! Sikkert samme som jamret og var frekk i de andre innleggene tidligere! Jeg kan ikke ta en anonym seriøst, og som du ser... det er kun den ene også! Så stå på, Emmeline, for man ser tydeligvis at så å si alle mener du skal fortsette som før!

Måten du skriver på er årsaken til at jeg leser bloggen din, den dagen den blir kjøpt og betalt for å kun tilfredstille andre som skal tjene på det, ja da leser nok ikke jeg mere her. Bloggene er våre private, og vi må få dele ting både på godt og vondt. Vi er ikke interesert i å bare sitte og lese (og skrive) kliss og klass og dill og dall og rosenrøde skyer. For sånn er ikke livet!

Jeg har hele innlegget ditt enda i Google readeren, jeg reagerte ikke på det da og jeg reagerer ikke på det nå heller. Så du burde ikke slettet det. At en butikk reagerte, burde ikke være nok til å slette den. For slik du skrev i det innlegget, så var det ikke direkte kritikk, det var en erfaring du selv hadde gjort og tanker om det. Vi som forbrukere skal ikke undersøke hvorfor enkelte tar høyere priser enn andre, ikke vår jobb! Vi skal handle og gjøre våre erfaringer, så å si at du skulle undersøkt hvorfor er jo horribelt!

Nei hev deg over klageren, for det er mest sannsynlig en person med en viss tilknytning og som ikke klarer stå personlig for ordene sine. De skal ikke få dominere og gjøre slik at vi faktisk føyer oss etter dem!

Stor klem fra Desiree

Anonym sa...

Emmeline, du RULER! Ikkje la deg knekka, men stå på! Klem :)

ab-mor sa...

Fortsett og vær den du er i bloggverden! Jeg synes innlegget ditt om prisforskjeller var saklig og informerende, og har vanskelig for å se at det kunne oppleves støtende for noen. Jeg har også sett at de nevnte butikker er nevnt positivt hos deg i tidligere innlegg.

Anonym sa...

DU ER BEST EMMELINE!!!!!!

Anonym sa...

Kjære Emmeline!

Jeg har ikke tid å lese gjennom alle de 82 kommentarene her, og det kan være at noen har skrevet det samme, men likevel, Emmeline; fortsett med å være deg selv! Det er jo det vi liker!
Selv om bloggeverdenen er blitt "skumlere" med tiden, er jeg ihvertfall din trofaste leser, som jeg også tror er tilfelle med mange.
Fortsett med å gi oss mer av din egenart!

Hilsen Elisabeth

Siv Iren sa...

Veldig bra skrevet Emmeline. Mister man den "kritiske" stemmen så vil jo blogging bli knallkjedelig. Jeg har ikke samme stil som deg i det hele tatt, på tross av det elsker jeg bloggen din og ditt skråblikk på oss andre. Jeg syns slettes ikke du gjør noe feil, og om du sier noe om den stilen jeg har så syns jeg det bare er underholdende. Såpass tro på egen stil må man jo ha:)
Stå på!

Anonym sa...

Er det rart det er krig i verden...?
Stå på emmeline! Din blogg- ditt valg!
Og som du ser 99,9% av oss liker den akkurat som den er!
Klem fra fast leser

Anonym sa...

Elsker bloggen din. Blir så glad når eg e inne og sjekker og du har ett nytt innlegg:) dagens høydepunkt!!!!!

Petit sa...

Ingentig hadde vært tristere enn at du skulle blitt rammet av "snillpike-syndromet"...

Som lærer minner denne diskusjonen meg om tusen andre jentekonflikter, det eneste som skiller den fra tenåringsjentene sin maktkamp om status, populæritet, sårhet og missunelse er at "sjauen" dreier seg om vakre kopper og ikke kvisete tenåringsgutter.

Forsett med å skrive som du alltid har gjort :)

Anonym sa...

Se der var PiPipp bildene av de nydelige koppene kommet ut igjen<3<3 Jeg syns de er så utrolig flotte, syns moren din er superheldig!

Bloggen din...den gjør meg rett og slett sprudlende glad!
hilsen Mette

Anonym sa...

HEEEEELT enig med deg!!!

Fortsett akkurat slik du gjør, det er det vi liker så godt med deg!

Klem fra Tonje i vest :)

Birgitte sa...

Du skriver så utrolig bra, Emmeline og det er en fornøyelse å lese bloggen din. Jeg leste det innlegget du refererer til og kan ikke se at det var noe å "klikke på" der. Det var saklig og helt berettiget tatt opp. Ikke la noen stoppe deg fra å fortsette som du gjør! Er det noen som ikke liker det så får de jo bare slutte å lese bloggen din.
Takk for en flott blogg!

Anonym sa...

Hei!
Fortsett med å skrive akkurat slik du har gjort!
Jeg leste også innlegget du har slettet, og synes ikke det var noe galt med det. Etter mitt syn hadde du heller ikke behøvd å slette det.
Aviser driver med forbrukerjournalistikk der de for eksempel sammenligner priser på produkter hos ulike butikker, og det burde du også kunne gjøre:)
Stå på!
Hilsen bloggløs leser

Ugla sa...

Emmeline! Bare sånn til info: Flytt til Kr.sand! Her er grengate billigere enn det de prisene du har :P
Riktig nok ikke mye men du vet en krone her tre kroner der :P
Ha en fin kveld!

Emmelines Fanclub sa...

Heia Emmeline!
Ville bare sende deg og den supre bloggen din enda en positiv tilbakemelding!Dine innlegg
(uansett tema) er virkelige lyspunkt i tilværelsen, fordi du er den du er!
Fortsett med det:-)
Snart-helg-klem fra EMMELINES FANCLUB AVD. KRISTIANSAND

Birte sa...

Misunnelse , Misunnelse , Misunnelse..

Det er det eneste ordet som kan forklare hvorfor disse menneskene skriver som de gjør..

Se norges mest populære bogger, tjener hun 5000 i mnd. Det er jo "piss i havet" for all den ev reklamen/jobben hun gjør med bloggen sin..

Og om du hadde tjent noen kroner, eller blitt sponset med noen GG kopper og kar, Spiller det noen rolle. "sjusa" deg hadde jeg sagt da. Det fortjener du..

Ikke bry deg om hva andre skriver Emmeline, så lenge du veit sjøl ka du står for. Og At Alle vi 99.9 prosent andre DIGGER deg...

Sandoren og Blåsten sa...

Takk for et reflektert og velskrevet innlegg! Jeg har ikke fulgt debatten i det siste, men synes det er flott at du tar opp både prisforskjell og bloggeintegritet.

Ved å lese bloggen din har jeg aldri følt meg hverken lurt eller manipulert. Derimot må jeg stadig vekk dra på smilebåndet over din ironi og skråblikk på både kopper, prikker og puter! Innleggene dine engasjerer og det er jo supert!

La luz del norte sa...

Jeg fikk ikke lest innlegget som skapte sånn debatt og har ikke lest alle kommentarene her, men tar sjansen på en kommentar allikevel.

Jeg synes det du skriver nå er viktig. Interiørbransjen - magasiner, butikker, produsenter etc. - må tåle kritiske blikk når de får så mye gratis reklame. Og vi som har blogger må være bevisste uten at vi skal sensurere oss. Vi som leser blogger, må selvsagt være kritiske til det vi leser, uansett hvem som har skrevet det. Det må vi jo være når vi leser alt mulig annet også - aviser, interiørmagasiner, wikipedia etc., etc. ... Og så må vi alle prøve å utvise en viss grad av høflighet og respekt i omgang med andre - både i den virtuelle verden og i det virkelige liv.

Jeg synes du er topp, Emmeline. Flott at du skriver om dette.

mvh Solrosa

Anonym sa...

Kjære E,
nå er jeg spendt på hvordan denne "debatten" vil påvirke deg videre... Din bloggstil er unik, du må ha de høyeste lesertallene i Norden! Ikke la Mammon (andres business) få styre din gave, det tror jeg du har for mye integritet for. Håper likevel at DU kan tjene penger på dine evner som underholder mengder av folk hver dag.(Hvis menn hadde rulet bloggverden- hadde ingen reagert på at det tjentes penger) Klart at du har påvirkningsmakt og at du må være bevisst den, men ikke mist din fantastiske måte å beskrive hverdagen... Du er et unikum- forvalt det.
Klem, Åsa H

Anonym sa...

Velformulert og klokt oppsummert som alltid, Emmeline. Jeg syns også det er ok med litt meninger og blest rundt noen av innleggene, og at det er fint av deg å ta kritikerne seriøst ved å svare dem også når det er tydelig at de har svak kognitiv fungering.

Klem fra Anne :)

Anonym sa...

Takk for at du på tross av all storm har en blogg som inspirerer meg masse!

Utrolig hvor mye reaksjon en kan få fordi en omtaler noen kopper:) Det skjer tydeligvis lite viktig i verden!

Tilbakemeldingene er klare. Du har en fantastisk blogg og vi LIKER deg!!!


Må si jeg har vært borti litt samme type mennesker. Tror kanskje det folk som sliter litt med interiørbutikkene sine. Det kan jo være tøft og ha en liten butikk i konkurranse med kjedebutikkene. Men slike reaksjoner er lite kledelige. For ikke å si uforskammet!

Jobber selv i kjedebutikk. Og nesten blitt kastet på dør hos en liten interiørbutikk. Innehaveren skulle bare visst hvor mye gratisreklame hun får - når jeg informerer kundene mine hvor de kan få kjøpt "sånt".

Ja til store og små butikker. Ja til dyrt og billig. Ja til design og reproduksjon. Ja til interiørblogger som får si meningen sin!

Håper du fortsetter i samme stil!!

Elin i Molde

Anonym sa...

Bra Emmelines!!! Dette viser nettopp hvorfor vi følger deg. Reflektert, analyttisk, ærlig og ansvarsbevisst. Alt med glimt i øye. We love you, vakre du! STRÅLENDE!!

Anonym sa...

Fortsett i samme ånd som før, Emmeline. Du henger aldri ut noen, selv om du gjør oss tjenesten å opplyse om prisforskjeller. Du skriver morsomt, og det skinner igjennom at du har flere og dypere interesser enn prikkete kopper. Det er det ikke alle andre bloggere som klarer å få frem:)
Hanne

Anonym sa...

Hei

Stå på! Du kan uttale deg fritt- dersom de velger å overprise varene er det ikke ditt problem men butikkenes...Setter stor pris på bloggen din- du har din egne varme gode skrivemåte. Jeg har ved flere anledn. handlet i butikker etter tips fra deg..Det at du velger å ta opp pris som tema er jo et tegn på at du ikke er betalt av en butikk: Ha en strålende dag!

Anonym sa...

Har lest bloggen din i 3 år.Stort sett kvart innlegg.Du skriv godt og ikkje minst får du meg til å le:) Med ditt herlige skeive blikk på ting og tang,vert aldri bloggen din "berre ein interiørblogg"....
Den rommar så mykje meir,som vi andre kan kjenne oss igjen i,ta del i og følge med deg så lenge du orkar:)
Trur di etiske list ligg ganske høgt...å henge ut andre på bloggen din er ikkje heilt din stil,slik oppfattar eg deg. Og skrive om reelle prisforskjellar på koppar og kar frå butikk til butikk,er berre opplysande.Dèt må tålast å koma på trykk.Me kan ikkje verta for tynnhuda heller:)
Lykke til vidare med "den mest
velskrevne interiørbloggen i Norge"!!

Teta sa...

Enig!!! fortsett å blogge på den måten du gjør!! det er nettopp det som gjøre den morsom å lese....

SÅ får heller noen sure seg... lett å si at du ikke skal bry deg, men alltid noen som MÅÅÅ være negative.... personer som har for mye tid til overs???

Bloggen din er kjempe bra!!! Alltid fine bilder!! til inspirasjon for en nybygger som meg :) Av alle bloggene jeg har på favorittlisten, er din den første og til tider den eneste jeg er innom daglig!!! :) ha en god helg :))

Ramme Alvor sa...

Sidan berre daud fisk søm med straumen fekk eg eit voldsomt behov for for å sei nokon i mot.

Men har ikkje så mykje å tilføye anna enn at eg føle at Pippen har kome litt dårleg ut av dette... og det er jo beklageleg i seg sjølv... ;)

Klem!

Hilde sa...

Stå på Emmeline!! Mye god underholdning her i heimen med alle dine gode innlegg:)) NYT HELGEN!! Gleder meg til neste innlegg:))

Snuffeldyret sa...

Wikipedia sier dette om integritet;
Integritet er et uttrykk for at informasjon ikke er klusset med, og at informasjonen gjengir de faktiske hendelser og forhold.
Det kan også være et uttrykk for hvor prinsippfast man er, hvor mye du står på dine meninger, og om du handler etter din overbevisning.

Caplex sier;

integritet (av lat. integritas, sunnhet, uskadd tilstand), helhet, ukrenkelighet; brukes om en stats helhet og uavhengighet, og om en persons (gode) egenskaper: redelighet, ubestikkelighet.

Jeg vil si at du definitivt har integritet.

Stå på du og ikke la noen som kanskje følte at kritikken traff et ømt punkt? knekke deg!

Lakka sa...

Morsomt at du skriver om dette. Jeg har selv opplevd å bli hudflettet på telefon av en hissig butikkeier fordi jeg klaget på dårlig service på min personlige blogg...Dvs butikken ble ikke engang nevnt bare kjedens navn og "her i byen". Hørte ingenting da jeg skrøt av produktet en stund i forveien;-) Det er tydeligvis greit med gratis reklame, men kritikk basert på egne opplevelser må for all del ikke frem i lyset... Jeg setter personlig pris på normale-ikke-betalte menneskers meninger og erfaringer og håper at mine lesere gjør det samme. Fortsett med innleggene dine som før! God helg:-)

Anonym sa...

Bravo Emmeline!!!
Your blog is intelligent,funny and witty! Your photos are beautiful and I look forward to each posting.
Those businesses should be kissing your feet!
It's good to see them kept on their toes and hopefully keep them honest.
There's too much price gauging going on in this world.
Keep up the good work.

Danden sa...

Er det muuuulig? Hva er det "Anonym" reagerer sånn på? At det blir opplyst om at på den butikken koster koppene så mye, mens på den og den koster de litt mer? Er det et problem? Er det å gjøre noe galt?

Synes "Anonym" uttaler seg veldig bastant, usaklig og på et grunnlag som ikke jeg aner hvor hun tar fra (jeg regner med det er en "hun").

Vel, nok om "Anonym". Gidder ikke bruke tid på noen som ikke tør å stå frem. Dette handler om DEG og DIN blogg! Skriv om hva du vil og i den stilen du etterhvert er blitt så kjent for å ha. Og som vi som leser bloggen din jevnlig, bare DIGGER!! Som en annen påpekte; av ALLE de kommentarene du har fått, er der kun EN negativ kommentar! Det sier vel sitt, gjør det ikke? Typisk oss damer å legge negativ kritikk på minnet, mens ros og gode ord, trekker vi bare på skuldrene av, er du ikke enig? Jeg sier bare: DRIT i folk som ikke klarer å la være å gulpe! De er ikke verdt en halv kalori...

Har selv blogg og ser på dette som MITT fristed. En slags digital scrapbook der jeg kan samle tanker, bilder, minner, inspirasjon m.m. Denne scrapbooken legger jeg på nett, slik at de som vil kan lese den. Ønsker noen å "stjele" idéene mine, er de hjertelig velkomne til det. Ønsker de ikke å lese bloggen, er det selvsagt helt opp til dem. Men JEG skriver om det JEG vil, NÅR jeg vil!! Jeg er ikke kjøpt og betalt av noen, og har heller ingen ønsker om å bli det. Og som du skriver, det er de færreste interiørbloggere som får penger for det.

Keep up the good work, 99,9% av dine lesere ønsker det!!!

God helg!

Klem fra Randi

Nei, Emmelinemor, fortsett, du.

Og til "Anonym": Gå hjem og vogg! som min mor ville ha sagt. Du har ikke noe her inne i bloggeverden å gjøre. Du har ikke skjønt hva en blogg er. Takk for seg, finn på noe annet å bruke tida di på, og slutt å forsure noe som er bra, inspirerende, morsomt, lett og ledig.

Anonym sa...

Du gir grå dager farge, Emmeline! Fortsett med det! Jeg gleder meg - hver dag!;-)

Hilsen L;-)

Heidi sa...

Har fulgt deg Emmeline i de årene du har holdt på her i denne bloggverden og sett utviklingen (har deg på linkelista mi på gammelbloggen)å ja, jeg har kosa meg og ledd mer som en gang av dine fiffige innlegg og kommentarer. Hærlig at du er den du er! Stå på!!

Anonym sa...

Heia Emmeline !
Veldig bra innlegg, som vanlig !!
Har ikke lest det slettede innlegget, men får jo et visst innblikk etter å ha lest kommentarene. Synes det er bra at noen tør å ta opp prisforskjeller. I alle andre branskjer er det jo helt vanlig. De fleste skjekker vel priser foskjellige steder når større innkjøp skal gjøres ??
Og med så mye gratisreklame som du har gitt her inne, har nok visse butikker fått mye ekstra salg.
Stå på Emmeline. Blir alltid glad når du har nye innlegg.
Hilsen Irene :)
Så stå på Emmeline

Anonym sa...

Er prissammenligninger noe negativt ?
Kan jo skjønne at den butikken som har de høyeste prisene kan synes det er kjipt å se det svart på hvitt. Men for alle andre er det jo positivt.Synes de som driver interiørbutikker må tåle det.
Eller skal interiør"damene" bare lukke øynene og dra kortet uansett pris ?

Anonym sa...

I didnt need to read about it, I did my own investigation when I was looking to buy my green gate tings and came to the same conclusion. Any way I spend more money ordering from 3 diferents internet shops plus other things from holmestrand. Thank you for you blog and the way you share your life with us. I am here every day to laugth, learn and enjoy! Isabel

-Kamilla- sa...

Kos deg med bloggen din du, Emmeline. Fortsett med det du gjør :0) Titter forresten innom for å tipse deg om min keep calm give away, 3 pene smykker som loddes ut ;0)
*Klem*
-Kamilla-

Turid sa...

Uff, dette er ulempen med å bli 'kjent'. Da blir en gått mer etter i sømmene, tydeligvis.
Jeg rakk å lese innlegget, og husker at jeg et øyeblikk tenkte at de som kom dårligst ut i prissammenligningen sikkert ikke ville like å bli nevnt. Men som noen andre har nevnt finnes det jo prissammenligningssider for diverse produkter. Men siden du har en blogg som er såpass mye besøkt har du selvsagt en enorm reklameverdi! ;-) Butikker kan gni seg i fingrene hvis produktene deres blir nevnt (positivt) inne hos deg. Men hvor går grensen for hva man kan skrive? Det er jo ens egen, personlige blogg, og det blir fryktelig komplisert dersom man skal måtte tenke over alle aspekter ved absolutt ALT man skriver. Samtidig har du altså så mange lesere og dermed kanskje større 'makt' enn du selv og vi andre kjenner omfanget av? Det betyr selvsagt også mer ansvar. Men det inntrykket jeg har fått av deg er at du er deg ansvaret bevisst. Jeg synes det er vanskelig, og priser meg i grunnen lykkelig over å ha en forholdsvis 'anonym' blogg :-)
Når det er sagt synes jeg 'Anonym' kunne stått fram med navn, for da hadde min respekt økt. Dessuten går det fint an å hevde sine meninger på en respektfull og grei måte, uten å la seg provosere i en sånn grad at man blir ufin. Ufinhet er ikke en bra egenskap og absolutt ingen fordel for den som er ufin heller, for da blir man ikke tatt seriøst av andre, folk får bare avsmak.
Når det gjelder gaver til bloggere (og andre som skriver); generelt sett synes jeg personlig det blir mest riktig å ikke ta imot gaver/produkter som man senere skriver om på bloggen. Synes man mister en del integritet da, uansett hvem det måtte gjelde.
Jeg besøker bloggen din flere ganger i uken, Emmeline, og kommer til å fortsette med det. Du skriver meget underholdende, og jeg liker Emmelines blogg :-)
Lykke til videre!
Klem, Turid

trønderjente sa...

Kloke ord atter en gang!Du setter fokus på spørsmål som er viktige å belyse!Fortsett sånn!!
Digger bloggen din!;))

Anonym sa...

Seriøst? Konkurranse er ønskelig, såfremt man ikke lever i Sovietunionen. Dersom konkurransen medfører at en butikk går konkurs, er det kun et bevis på at den ikke hadde livets rett, og BURDE gå konkurs. Eller mener innehaverne av interiørbutikker at bransjen skal subsidieres på samme måte som landbruket og fisket?

Mht integritet - Emmeline er en privatperson og kan skrive akkurat det hun vil (innen rammen av den norske lov), uavhengig av om hun mottar gaver fra leverandørene hun skriver om! En eller annen her sammenliknet Emmeline med FBI på NRK?!? Emmeline er ikke et statlig organ som mottar lønn for å foreta objektive vurderinger av ulike leverandører!

Emmeline, jeg håper du i fremtiden vil få mange flere gaver/sponsing av leverandører. Bloggen din er utrolig morsom! Jeg vil ikke bo i et land hvor man ikke kan utnytte sine talenter til det beste for seg selv. Jeg hadde aldri hørt om SMEG før jeg så det på bloggen din. Jeg synes det kvalifiserer til at SMEG bør gi deg et kjøleskap.

Aurora

Anonym sa...

Snakk om å blande kortene,denne Aurora kan ikke satt seg ordentlig inn i problematikken. Det er vel ingen som driver interiørbutikk som er interisert i å bli subsidiert av verken den ene eller den andre. Bruk hodet ditt og ikke skriv slikt vrøvl. Angående Smeg kjøleskapet, det måtte vært mange bloggere som burde fått seg et skap, hvis det var det som var kreteriet for å bli belønnet med et skap, det står jo om Smeg på annenhver blogg. Margrethe

Anonym sa...

Er verden svart -hvit? Har den "kritiske" anonyme noen poeng i det hun/han skriver? Da tenker jeg ikke på de personlige "angrepene" rettet mot Emmeline, men at det er vanskelig å holde tungen rett i munnen når man bli sponset, eller får arbeidsoppdrag pga bloggen. Er det ikke riktig at vi føler oss lurt hvis bloggeren reklamerer og skryter uhemmet av et produkt, og så kommer det frem at hun/han er sponset av produktinnhaveren? Jeg synes det er sunt med ulike meninger, og jeg savner litt romslighet i bloggeland, for at man faktisk har ulikt syn på ting, og aksepterer det, uten å komme med voldsomme støtteerklæringer TIL Emmeline eller ufine ordvalg MOT Emmeline, eller "hugger" ned de med annen mening.

Eller er jeg helt på jordet, og bør holde meg til Vg? Hvordan ønsker bloggere å fremstå, og hva vil vi leserne?

Hilsen Trine - som håper hun ikke støter noen og ikke blir hugget ned....

Rita sa...

Hei.
Har ikke lest det opprinnelige innlegget, men vil bare kommentere prissammenligningen du gjorde her. Prisen i Danmark og Noreg er selvfølgelig forskjellig. Toll og frakt til Norge er dyrt, og bedrifter skattlegges annerledes. Husleier i Noreg er høyrere enn i Danmark. Gjennomsnittlig månedslønn for kvinner i Norge var i 2010 kr 32 300 (kilde:ssb) mens det i Danmark var ca kr 31 000 (kilde:Danmarks statisistik). Dette gir større kjøpekraft i Norge, det er dyrere for bedriften å lønne sin ansatte, og det resulterer selvfølgelig i en høyere pris på varen for at bedriften skal kunne få en fortjeneste.

Prissammenligninger er flott, men det må gjøres med korrekte premisser, ellers blir de misvisende og unyttige.

Når det gjelder sponsing, så er det ganske komplisert. Sevfølgelig blir man påvirket av at man får produkter. Mange bloggere forsvarer seg med at "de kun anbefaler produkter de liker". Men de blir allikevel styrt av produsentene, som får dem til å anbefale nettopp sine produkter, ved å sende disse produktene til bloggere de vet vil like dem. Veldig mange bloggere er for lite bevisste på denne rollen. Bloggere har dessverer fått så stor makt i dagens samfunn, at de burde være seg mer bevisst sin rolle.

cecilie sa...

Jeg er helt enig med det du skriver i innlegget:) Jeg har fulgt bloggen din en stund, og liker utrolig godt din måte å skrive på og alle de herlige måtene du forteller på:)Og ikke minst alle fine bildene du deler med oss:) Stå på!!

Anonym sa...

You ought to be a part of a contest for one of the greatest websites online.
I will highly recommend this web site!
Feel free to visit my weblog - Internet Affiliate Marketing Programs

Anonym sa...

continuously i used to read smaller articles that
also clear their motive, and that is also happening with this post which I am reading here.
Also visit my web page ... online bonus slot machines

Anonym sa...

Wow, this post is pleasant, my younger sister is analyzing
these kinds of things, so I am going to tell her.
Here is my web page playing for money

Anonym sa...

Usually I do not learn post on blogs, but I would like to say that
this write-up very pressured me to check out and do so!

Your writing style has been amazed me. Thank you, very great article.
Here is my blog post : online slots for Real money

Anonym sa...

Attractive section of content. I just stumbled upon
your blog and in accession capital to assert that I
acquire actually enjoyed account your blog posts. Anyway I will be subscribing to your feeds and even I achievement you access consistently rapidly.
My webpage ... top usa online casinos

Related Posts with Thumbnails