onsdag 2. februar 2011

Planlegging

Selv om vi bare har kommet til februar, er jeg godt i gang med vårens mange planer. I mai er atter en gang konfirmasjon med 45 gjester, og to uker etterpå fyller jeg førti. Kjenner jeg meg selv rett, er det nok med en halsbrekkende feiring i løpet av mai. Dermed spekulerer jeg voldsomt på hvordan jeg skal feire.


Emmelinemannen fylte førti i fjor, og feiret med fotballtur til Liverpool og sykkeltur Nordkapp-Lindesnes. Det siste jeg kunne tenke meg her på jorden, er å feire med fotball og sykling. Egentlig kunne jeg tenke meg å invitere til stor jentefest, men da må man jo starte på an' igjen med lokaler og matlaging --to uker etter forrige seanse!


Dermed har jeg tenkt at jeg kanskje heller bør feire med å reise på tur. Det kunne for eksempel vært kjekt å reise til England for å shoppe kopper, men da må jeg nesten reise alene! Hvis man reiser med ektefelle er det ikke mulighet for koppefordypning. Reiser jeg med mamsen/søsteren min blir det et EVINDELIG mas om at jeg ikke trenger flere kopper. Selvfølgelig trenger jeg ikke flere kopper, men hvis man først skal gjøre noe gøy--så er koppekjøping en favorittgreie.


Dermed har jeg tenkt at jeg kanskje kan feire med å reise til København. Jeg har nemlig hørt at det skal være et sted rett utenfor København der flere interiørmerker har sine lager. Kanskje man kan dra på lagersalg der? Uansett høres København ut som et fint sted for Emmeline, og jeg har aldri vært der før!

Dermed har hele familien bestemt seg for å være med en uke til København til sommeren. Noe som gjør at jeg ser lagersalgene forsvinne i det fjerne. Man drar ikke på interiørlagersalg med mann og fire tenåringer på slep. Det har jeg prøvd før, og jeg vet hvordan det fungerer. Man raser rundt fra butikk til butikk, for å riste dem av seg, men gjengen henger likevel på. Dermed får man ikke kjøpt en eneste liten serviett engang!


Er det noen av dere som har noen andre gode tips til feiring? -Eller kanskje noen har vært i København og kan gi noen tips til steder som er verdt å besøke der? Finnes det et interiørlagersalg i utkanten av København -eller finnes det kanskje kun i min fantasi??


Innimellom tenker jeg at jeg skal parkere alle planer og bare feire med en investering. Jeg kunne kjøpt et piano for eksempel, eller et knallstilig Smeg-kjøleskap. Så kunne jeg feiret dagen med å spille litt--eller med å se litt ekstra hardt på det fine kjøleskapet! Hva ville du ha gjort?


Beklager gjenbruk av oldgamle sommerbilder i dagens innlegg. Jeg har tittet litt i mitt gamle bildearkiv i dag, og i mangelen på nye bilder blir det gjenbruk av blå/turkise bilder. Jeg vet at det er kjedelig, men det får bare duge!


I morgen har jeg planer om vannbollebaking og fotografering. Sees kanskje da? Ha en fin onsdag så lenge.

60 kommentarer:

RoseSommer sa...

Litt tidlig å feire 40-årsdagen kanskje, men kanskje du vil bli med til Cambridge i mars? Dit skal jeg og bl.a. supplere Cath Kidston-samlingen min, som DU har fristet meg til å bli glad i. (Fikk eggeglass med budbil igår. Som DU har fristet meg til å kjøpe.)
Tror av en eller annen grunn at du overhodet IKKE har noen form for dårlig samvittighet pga det....
Vet lite om Køben, men har vært der og det er en deilig by. Tivoli er moro for alle aldre.

Whitebite sa...

begge deler.. men jeg har jo piano, så..
Men du! københavn er bare FANTASTIC!!
Masse fine butikker i sentrum, og det er jo designlandets store stad.
Ville absolutt dratt der!!

Emmeline sa...

Fikk du eggeglass med BUDBIL??? Det er det mest UTROLIGE!! Føler også at det er best å reise til England med forståelsesfulle bloggedamer som syns det er naturlig å bruke ferien på å studere...ja eggeglass for eksempel;)

mona.z sa...

København er jo kjent for å være nordens design/interiørparadis, så du kommer til å kose deg der. Skljønner problemet med shopping med haleheng, gjort det mange ganger. Så er det problemet med bagsjen (kan bli myyyyye overlast). Tungvindt å reise til København med bil. Har vært i København flere ganger, men med problemene som nevnt ovenfor, har det blitt lite shopping:(
Håper du får gode tips fra dine mange lesere og lykke til både med konfirmasjon og 40 års dag:)

Emmeline sa...

Whitebite: TAKK TAKK TAKK....Føler at min litt varsomme tilnærming til København ble forsterket nå..Kanskje det ikke er så dumt med Køben likevel?

Lappesola sa...

Send mann og tenåringer på hyttetur , kino, fotballkamp eller no. Det viktigste er at de er ute av huset. Så inviterer du venninner på champagne lunsj midt på blanke lørdags formiddag. Det er knallkoselig.

Hilsen sol

Sjuskeline sa...

Emmeline er herved invitert til å feire bursdagen sin på hytten til Sjuskeline mellom 16 og 30 april. Eventuelt andre tdsrom, men da uten Sjuskeline til stede. Medbragte gjester er hjertelig velkomne :-D

Anonym sa...

Smed kjøleskap er jo VELDIG fint da;) ;)

Anne sa...

jeg er i samme situasjon! jeg og mannen skal ha en helg fri nå i februar, og vil reise bort. mens han kan tenke seg hytta i grimstad, sikler jeg på norwegian- billetter til køben... Går det ikke an å plassere mennene på fotballbar, mens damene går i interiørbutikker?

Catje sa...

Jeg syns absolutt du skal planlegge feiring allerede nå. Kjør på med et par-tre alternative planer, slik øker du sjansen for å få gjennomført minst én av dem. Og som du selv sa.. det er tenåringer du har med deg, så de klarer seg alltids sjøl hvis du vil dra på koppeshoppetur. Det er din dag og du som bestemmer, og vil de ikke være med på det, så kan de jo bare være hjemme! Stå på krava, sier jeg! Og ordet "trenge" har ikke noe med bursdags-shopping å gjøre!

- sa...

dra på jentetur eller invister i semg!! :-)
Hilsen Vilde

Karen sa...

Køben er nydelig. Og tivoli er jo bare fantastisk:)
Hornbæk (hvor Ilse Jocobsen bor) er en helt fantastisk liten by, og jeg anbefaler gjerne noen dager der. En helt egen stemning der.
Selv om Nordkapp-Lindesnes ikke er alles drøm, er sykling i Danmark helt nydelig. Billig og greit å leie sykler - behagelige sykler med myke seter og praktisk kurv. Så kan en sykle innom alle slags "brugskunst" butikker mens en stopper her og der og nipper til vin og spiser jordbær som en kjøper langs veien:)
Jeg ELSKER Danmark. Anbefaler rolige, deilige dager der:)
Og store SALG utenfor København?!? Ja, her skal jeg virkelig følge med i kommentarfeltet. Vi har lurt min manns velutdannede advokatfetter og hans advokatkone til å bytte deres leilighet midt i Køben i sommer med vår tomannsbolig i en uke!:)
Og så er det flott opera i Køben. Og strand like ved sentrum.
Å, jeg gleder meg!!!
Lykke til med valget:)

Anonym sa...

Ville absolutt ha reist til Køben, er så masse flotte butikker der. Kan varmt anbefale Honning & Flora, ligger litt utenfor sentrum, men du kan leie rimelig leiebil på flyplassen. Egentlig burde du vel ha tatt turen til Livsstilsmessen på Ledreborg 20.-22.mai (www.ledreborgslot.dk)men hvis du velger å reise med mann og barn til sommeren, synes jeg du bør forlange litt interiørtid for deg selv, dere reiser jo tross alt for å feire din dag og da må du jo få gjøre det du liker ;o) Lykke til uansett hva du ender opp med ;o)

TONE sa...

Køben er toppen.....Men hadde jeg et valg ville jeg har reist på SPA til Riga eller Tallin direktefly fra Bergen =99999 Tenk å bli masert opp til å bli et nytt menneske og møte sommeren med myke såler under foten og en rygg som er blitt massert slik at bh merker blir borte =)))
Jeg drømmer om det etter å ha komt hjem fra London ....FOR DER VAR DET KALDTTTTTT......Og alt for mange mennesker i butikkene.!!!!!
Lykke til med valg....ps. prisene på reise og SPA dit er kjempe billig....da snakker vi om 3000.- fly t/r med hotell i 5 dager OG DE HAR NOK CATH KIDSON.....

Linecas have sa...

Jeg hadde parkert familien hjemme og reisdt på tur med 1! venninde til usa hvor de har sinnsykt mange fleamarkets hvor man virkelig kan finne mange fine kupp. Men det er jo ikke helt din stil så jeg ville uansett om jeg var deg parkert familien hjemme og reist alene med 1! venninde, med to kofferter. den ene inneholdende kun bobleplast til å pakke inn alle koppene i. Hvor? Jo england. Der er det så mye annet å se også.

Fjellnissen sa...

Tror ganske bestemt at jeg ville ha brukt hele budsjettet på bunad og sølv:)

Alyssa sa...

SO, SO refreshing! I love Cath Kidston. Her prints are just so nice! Alyssa of Boston Bee

adales verden sa...

håper du finner på noe gøy, noe minnerikt...det fortjener du. Allerhelst noe som du kan glede deg lenge til, og lenge etterpå;))
Blir spennende å høre mer om dette;))
klem fra anniken i nord

Camilla A. sa...

du har fått en blog award, sjekk ut bloggen min :)

Helene Harefrøken sa...

Gå for Køben!!! ELSKER byen. Skal tilbake i mai...utepils i Nyhavn, rusle under vårgrønne træt i Tivoli...og - det aller beste - Noa Noa outlet på Langeline allè... :)))

[näh]HAUS sa...

So beautiful ...

XO
Ursel

Renate sa...

Hei, Emmeline, det er virkelig morsomt å besøke bloggen din siden du skriver så treffende om mange ting....Vet du, jeg holder også på å legge planer for 40-års feiring:) Og det er smart å planlegge i god tid slik at man virkelig får den dagen man ønsker seg. Jeg ønsker meg Toscana tur med mannen min, siden jeg ønsker å oppleve drueinnhøstningen i september...Dersom jeg var deg ville jeg satset på champagne lunsj for venninnene!!! Det tror jeg at jeg vil gjøre - etter hjemkomsten fra Italia...
Klem Renate

Anita sa...

København er en flott by, og man kan shoppe mye fint.. også kopper... Los mann og barn inn på Tivoli eller København Zoo, da er de opptatt i mange timer - og du får god tid til shopping ALENE...

Lobeliadamen sa...

LOVE Køben!!!!!!!!!!! Dog, første gangen vi kom dit, noen timer forsinket, mørkt og kaldt og midt i en veeeeldig trafikert Vesterbrogade, og skulle hvertfall ALDRI tilbake til den drittbyen! Men så GIKK vi "rett på" en indisk restaurant gitt, som i tillegg til fortreffelig mat, hadde fortreffelig vin. Vi ble gladere og gladere og noen timer senere EEEEELSKET vi Køben. Hmmm...merkelig.....
Siden har vi vært tilbake noen ganger , og i fjor giftet vi oss der også :-) Så joda, byen er LÅVLI!!! Shoppingen er jeg mer usikker på, har igrunnen ikke shoppet så mye der. Blir alltid mest til ungene. (endelig får en ungefri helg - så går en rundt og tenker og shopper til dem hele helgen...ha ha ha...) Men har jo sett en del nydelige interiørbutikker. Kommer litt an på hva en liker. Jeg liker jo godt brukt, så da er det fantastisco!
Noa noa utsalget på Langeline er OK, men resten av butikkene der (klær) er ikke noe særlig (syns jeg da).
Men her var det jo en haug med tips: http://katarinasverden.blogspot.com/2008/01/copenhagen-by-katarina.html

Blir 40 selv i mai, og håper for guds skyld Lobeliamannen planlegger å kidnappe meg fra unger og mas og sette meg på et fly til ...tja, f.eks Køben :-))

Klem W

Anonym sa...

Hei!
Er i samme situasjon som deg og fyller 40 i år. Ønskedrømmen hadde vært SPA og Shoppingtur til Riga.

Markeder i København:
http://www.markedskalenderen.dk/marked/markedlist.asp?AmtsID=15

http://www.visitkoebenhavn.no/visitcopenhagen.com/composite-3271.htm

Litt gammel info på denne linken her, men tror at det fortsatt er markeder på disse stedene
http://www.dinside.no/307952/loppejakt

Nörrebro skal visst være rett handleområde. for antikk og lopper.

Mvh
Åse
ashetd@hotnmail.com

Anonym sa...

Send gubbe og unger på Tivoli og dra på shopping alene.
Sjekk også om det kan være en kul konsert som går samtidig når dere er der så har du også kvelden fri.

Anonym sa...

Hei..
Jeg kom tilfeldig vis på din side når jeg søkte på interiør,Og jeg ble så glad når jeg leste å så alle de flotte bildene dine.Ville bare sette i gang her hjemme og male og ordne..Apropo 40 år,jeg hadde hatt et stort selskap,det er jo så hyggelig med gjester,og det kan jo bli noen gaver også....Kanskje et lite bidrag til kjøleskap eller piano.

Janicke sa...

Konfirmasjon i april og 40 i desember :)

Konfirmasjonen har jeg kontroll på, men det er verre med 40-årsfeiringen. Desember er uansett ikke noen god måned å prøve å samle venner til fest. Har lurt på å feire med en heidundranes tur til London. Elsker London!!! Juleshopping, puber, fotballkamp (hehe) musikal og masse god mat. Høres ut som en plan! :D

Lykke til med planleggingen :)

Anonym sa...

Reis til new york....med mannen..god invistering det!

unnskyld at jeg spør, men er det Konsmo kake som ligger på tallerkenen?

Heidi sa...

Københavnturen er bestilt for en måned siden, til hele familien pluss svigersønn! Vi drar i begynnelsen av mars,og der feires mine 50år! Har vært der to ganger før, for veeeeldig lenge siden, gleder meg, for det er en topp by! Gå for Køben, du kommer ikke til å angre!

Anonym sa...

Hei Emmeline! Jeg fyller også 40 i år...jeg synes det er så sjelden det er skikkelige vennefester....jeg ønsker å samle vennekretsen og lage en fest. Temaet tror jeg blir Gresk-inspirert, fordi jeg er så glad i Kreta, og ikke skal dit i år. Blått - hvitt...og med deilig gresk mat. Kanskje få noen til å lære oss å danse Zorba.... Vel, jeg er også bare i planleggingsfasen....
Hilsen fra Marianne :-)

Fru R. sa...

Heia
Siden du har konfirmasjon og ikke ser syn på å lage et ekstra selskap, spør om venninnene dine vil lage en venninnefest til deg som kan være gaven fra dem...
Ellers kan jeg utfordre dem av venninnene dine som leser her og gi deg et surprise party...
Det gjorde vi forrige helg for en venninne, kjempevellykka :-)
Klem

sylvia sa...

hei hei.
så nydelige bilder å se igjen,
ja hva hadde jeg gjort, hmmm må tenke på den, men så er jeg jo mye eldre enn du, så jeg hadde feiret med gode venner..
klem fra sylvia

Anonym sa...

Hei! Skal selv feire 40-års dag til våren, og bortsett fra en tur til London (som hele familien elsker!) vet jeg ikke helt hvordan feringen skal foregå, jeg heller. Føler liksom et visst press for å gjøre noe kult ut av det! Uansett: midt i "Strøget" i Køben ligger Illums og Illums Bolighus, paradis for interiør-interesserte :-) i nærheten er det både puber og kafeer, så da kan du kanskje parkere resten av familien der? Kos deg uansett hvor det blir, og takk for en kjempemorsom blogg! Hilsen Janniche

Anonym sa...

Hei!
Søk i Google: lagerutsalg københavn.
Se Langelinie-outlet.dk
Dette er området rundt Den lille havfrue, og her ligger de fleste outlet'ene i København. Mye klær da.... God tur til København, fint sted å feire bursdag! Ellers anbefales Illum, utrolig butikk! Ta med ekstra kreditt kort.... Hilsen Tine.

Anita sa...

Sørg for å reise til København når det er fotballkamp. Send mann på fotballkamp, ungene i Tivoli og du på shopping.
Kommer jo litt ann på hvor gamle ungene er kanskje da, men det er jo en løsning. ;)

Anita

Kari Anne sa...

Hei!
Når jeg var i København for et år siden fant jeg en butikk som het Notre Dam. En koselig butikk som sikkert har en kopp eller to....

Anonym sa...

Hei Emmeline :-) Du må gjøre samme avtale som min mor har inngått med min far. På bursdagen skal pappa være med i de butikker som min mor vil gå i. Pappa skal stå rett innenfor døren og smile. Det er ikke lov å komme med stønn eller stygge blikk. Det som er lov er at han kan kjøpe seg en avis å sitte på en benk i nærheten å vente. Min mor er alltid fornøyd med sin bursdag. Shopping, sjåfør og og en hyggelig lunch i bursdagsgave. Dette kan du også gjennomføre i hvilken som helst by i Europa. Jeg foreslår koppehandling på Liberty i London :-) God tur. Mvh Janicke

Anonym sa...

Har et forslag til en morsom måte å feire 40 årsfest på...Lei et stort lokale...innviter alle dine venner og si at gaven skal være en spennende matrett. Du vil oppleve at alle syntes det er artig å kunne lage med en liten rett eller morsom kake. Og du får et fantastisk koldtbord. Og det betse av alt..du kan konsentrere deg om å dekke et fint bord og kose deg med det. Maten kommer jo sammen med gjestene.

Vimså sa...

København er en helt fantastisk by..
Du finn mange koselige butikker i parallell gata nedenfor Strøget. (kompanie og læderstrede)Notre Dame kan også anbefales.. sett kailln på turistbussen slik at han får sett byen.. det vil kunne ta litt tid.. som du kain bruke i butikkan..
Lykke til...

Anonym sa...

hei
jeg ville reist til berlin,...fab by med direkterute fra bergen. herlig inspirerende og kreativ by. tøff arkitektur, markeder osv. osv. det er mange parker og innsjøer, samt slott med deilige parker i utkanten. spander billig hotell på en gjeng gjester, så tar de resten selv. arranger picnick med champagne i det fri utenfor et el.a annet slott.

hilsen something else

Bente sa...

Må bare si tusen takk for nydelig oppfriskende glade bilder, kjenner at jeg ble helt salig! Tusen takk!!!:)

Eline sa...

Nå er det jo allerede en hel gjeng som har foreslått hvordan du kan feire dagen din, men jeg prøver meg også på et:

jeg tror et av de fineste bursdagsminnene mine må være da jeg og noen venner feiret dagen min med å ta med oss te på termos, appelsin og sitteunderlag til noen svaberg ved sjøen. Så satt vi der, nøt sola og dagen, smilte til hverandre og snakket. Veldig enkelt, men fantastisk.

Anbefales!

RoseSommer sa...

Travelt?
Til info: Idag har jeg bilder av hva som var i pakken fra Cath K. Den som kom med budbil. Spennende......

Anonym sa...

Jeg synes du virker god til å planlegge, fyller selv 40 og aaaner ikke hva jeg skal gjøre med det....

Marina sa...

København er fin, fint :)
Kjøp biletter til Tivoli til Gemalen og avleggerene, så får du massevis med tid til å slanke lommeboka :)

Anonym sa...

Hei,

Syns du skal invitere oss alle blogge"venninnne" dine med på en heidundrende koppeshoppetur til København. Eller rettere sagt, vi inviterer deg :)
Vi hadde garantert fått shoppet både nyttig og unyttig, og feiret deg til gangs skulle vi og gjort, tenk deg med god mat og drikke.
Sansynligvis måtte vi tatt en prat med mr. Kjos, og fått et eget fly til returen...


Hilde

Anonym sa...

Reis te Køben, ta en dag for deg sjøl m koppshopping, mens gubben og kidsa velger seg en egen aktivitet!!

Naturally Carol sa...

Emmeline...I think it is better to spend the money on an experience for the whole family than just more shopping. The kids won't be at home forever!

GirlofNorway sa...

Jeg ville ha kjøpt todagerspass til de uønskede shooppingforfølgerene på Tivoli og reist rundt alene :)

Torill sa...

Feirer 30 i mai og har ikkje peiling på korleis eg skal feire, men synest jentefest hørtes utrulig artig ut.

Skal til Danmark i sommar og leitar sjølv etter fabrikkutsalg. Innvilg deg ein dag aleine eller saman med born som har interesse for slikt, og reis på handel. Så kan resten reise på Tivoli. Tvilar på at dei seier nei til det....

Anonym sa...

jeg fylte 40 år i fjor og hadde stor fest med familie og venner. Jeg har ikke angret på det. Vi lagde enkel gryterett og noen kaker, og hadde en kjempedag. For meg var det flott å få samle så mange på min store dag, for det er noe jeg aldri ville gjort ellers.
Anki

Stadsmuissie sa...

O, how I love your blog! Unfortunately, the Google translator doesn't work that good (I don't understand the silly sentences it creates), so mostly I just look at your pictures, which are great.
I noticed the fat lady on the wall in your first picture. She is fantastic! Where did you get her???

Dutch greetings,
Debby

Snuffeldyret sa...

Køben er jo super flott da!

Har du foresten fått meg deg dette tilbudet?
http://www.hobbyklubben.no/200/201.asp

Anonym sa...

Heihei, hvorfor ikke Reykjavik? ;) Det er en fantastisk flott by med MYE design, koselige kafeer, nydelig mat på deilige restauranter...you name it! Og så kan du ta en tur til "The Golden sircle" med Geysir, Gullfoss og Thingvellir. Hvorfor ikke ri på Islandshest på en av gårdene i omegn? Og ikke for å glemme; Blå Lagune med alt av spa og bading i varme kilder! Jeg har vært der 4 ganger, og bidrar gjerne med flere tips hvis du ønsker;)Og det beste av alt; her vil hele familien like seg! Garantert!!! Annette

Ninni sa...

Så kommentaren fra en av de anonyme ang kaka på tallerkenen! Konsmokake! Var i hvert fall veldig likt! Lenge siden jeg har spist det... Savn!

Køben er en fin by! Skal der i juli. Gleder meg stort! Venninnetur med konsert og mass shopping. Kan ikke bli annet ann bra...

Emmeline sa...

Hei Nini og Anonym:)
Selvfølgelig er det Konsmokake!! Den spiser vi i hver eneste ferie. Vi kjøper den på bakeriet på Konsmo. En favoritt!!! (*og så matcher den så fint til interiøret gitt)

Siven sa...

Eeemmeliiiiiine!!!

http://siviso.blogspot.com/2011/02/eeemmeliiiiiine.html

Line Marit sa...

Jeg ville kjøpt piano! Og i tillegg invitert mine beste venner hjem til en hyggelig kveld med litt mat og masse god prat. Husk vennen som kan spille piano, da ;-)

Monica sa...

Du, det blå serviset på første bildet. Kan du fortelle meg hvem/hva/hvor? Tuuuuusen takk (på forhånd). M

Related Posts with Thumbnails