søndag 6. februar 2011

S M E GJeg er i kjøkkenmodus for tiden... eller rettere sagt: fikse litt på kjøkkenet-modus! I den forbindelse har jeg surfet cyberspace på kryss og tvers etter kjøkkeninspirasjon, og ser jo at det har gått inflasjon i de kule SMEG kjøleskapene i retrostil. Jeg likte dem ikke før, men så endrer man smak etterhvert -og plutselig er man helfrelst! 


Det hele begynte med at min mor mente at kjøkkenløsningen vår ikke er optimal. Hvis du snur skapene i hjørnet blir det bedre, sa hun. Jeg var selvfølgelig skeptisk til den løsningen, men så har jeg jo ligget mye våken i januar ( *sover fremdeles elendig-sukk!) Dermed har jeg skjønt at min mor sin idé er brilliant. 

Samtidig hadde snuoperasjonen blitt perfekt, dersom jeg hadde toppet den med et SMEG-kjøleskap. Det er bare litt dumt at dette er et veldig kostbart kjøleskap.  Det koster omtrent like mye som hele kjøkkeninnredningen til sammen. Det koster like mye som en sydentur, som et førtiårskalas, som et brukt piano, som deler av et bad på hytten. Det koster rett og slett litt i overkant. Det koster så mye at man må bestemme seg for å prioritere dette på første plass hvis det skal være et mål! 


Så jeg er vel litt i tvil. Jeg burde jo kanskje prøve å samle sparepengene mine til noen litt store ting, istedet for å kjøpe en hel drøss med små ting. Det er en utfordring for jenter som meg! Tiden får vise om det blir med drømmen. ( Hei alle Emmelinebarn: Bare sånn til orientering: Neste søndag er det morsdag!)
Men kanskje noen der ute i bloggeverdenen har noen lure SMEG tips på lager? Eller kanskje Smeg kjøleskapene er et overhypet Keiserens nye klær-fenomen som man finner i interiørkretser? Stilige er de iallefall....syns jeg da:) Hva syns du? Er tilbake med litt nytt i morgen, jeg er nemlig på jakt etter spraylakk til noen gøye prosjekter. Ha en fin søndagskveld!  PS: Bildene er lånt fra Skøna Hem og Yvestown!! 60 kommentarer:

hvitstil.com/Christine sa...

Veldig kule er de, jeg vil også ha til Slettjord Gården, men hvordan er de inni. Jeg synes det ser lite ut, holder det til dere 6?

Stor klem til deg og takk for veldig søte ord overbringt av Irina :)

Anonym sa...

Guuuud, de er så lekre de kjøleskapene!! Har stått på ønskelisten i maaaange år, og drømmen er et RØDT!! Men det var nå den sparingen da... ;)) Hehehe...lykke til med sparingen, du skal se det blir.

RoseSommer sa...

Tja, det gushegrønne kunne kanskje hjulpet meg til å spise mindre. Det var skikkelig skremmende.
Men vinner jeg på Extra til tirsdag er det første jeg skal gjøre å bestille et sånt rødt et til deg til 40-årsdagen. Det har du fortjent. (De hvite prikkene får du evt. klistre på selv.)

Hjertebank sa...

Sats på at lotto'n slår til ;) Jeg liker også godt SMEG, men liker bedre Big Chill sine kjøleskap og ovner. Herlige former og farger.

Hun med hatten sa...

Kan det hjelpe at hjemogvilla.no har nevnte kjøleskap på 30% salg nå? Eller blir nattesøvnen kanskje yterligere forverret av slike nyheter.

Ønsker deg lykke til, det er fantastisk lekre kjøleskap. Skulle hatt et selv, hadde jeg bare hatt et hus å ha det i.

K.

Emmeline sa...

Hei Christine:) Jeg vet sannelig ikke...Vi har jo bare et kjøleskap i dag, så jeg tenkte jo at jeg skulle bruke det som avlastning?? Uten at jeg helt skjønner hvordan det skal fungere. I dag har vi bare ett kjøleskap...og det er ALLTID helt SPRENGT, så det kan liksom ikke bli verre enn det er. Du må gi meg et tips hvis du finner ut noe om disse, og ender med å kjøpe...
Vel.---Håper Irina sa det akkurat sånn som jeg mener det: Du må være Bloglandias snilleste jente:) Glemmer aldri den Ikeaturen. Du var bare så SKJØNN!!!

Åshild sa...

Jeg har sett at SMEG kjøleskapet hadde passet perfekt til den flotte brødboksen jeg har, men jeg har nok ikke falt slik som du. Her har vi så mange hull å putte pengene i (strømregning eller isolasjon)at ... sier ikke mer.
Det blir spennende å følge kjøkkenplanene videre.

Guttemamma sa...

Hei,Cecilie!
Jeg har "grini" meg til smeg kjøleskap på...kremt..hytta!! Men til mitt forsvar er det importert fra Estland og MYE billigere!! Vi skulle ha en hel bil med byggevarer,ellers vet jeg ikke hvor mye billigere det blir med frakt og toll da:-)
Et smykke på kjøkkenet,rett og slett!! Men ikke veldig stort...men holder til oss 5 til fjells iallefall!!
Lykke til!!
mvh Anette♥

Det vita dårhuset sa...

Tänk om man kunde få sig en SMEG i mors dag ;0) En skön turkos skulle gärna få inta bästaste platsen *ler*

Kram Erika

Fjordlykke sa...

Vi har akkuratt kommet hjem fra hytten hvor vi har et nydelig rødt Smeg. Savner det allerede. De er faktisk verdt pengene. Du kjenner følelsen av kvalitet når du åpner døren. Nå tenker vi på å kjøpe et Smeg frys til å ha på kjøkkenet hjemme:)

Klem!

Simo sa...

Il mio frigorifero è quello rosso della terza foto!!!!!!!
Lo adoro!!!!!!!!!

La luz del norte sa...

Ai! Skulle gjeren hatt et rødt Smeg-kjøleskap, ja! Det hadde gjort susen! :)

Tonje sa...

SMEG-kjøleskapa er kule og eit lyseblått hadde nok passa perfekt hos deg :)

Husfruen of Hilltop House sa...

Hype eller ei - Smeg er rålekkert!
Om det kan hjelpe, så er det faktisk salg på SMEG nå: http://www.hjemogvilla.no/index.cfm?tmpl=butikk&a=product_inline&b_id=195973&b_kid=599484
Under 20 000 for en lekker lyseblå sak. Fremdeles mye penger, men bare tenk hvor mange tusenlapper du sparer som du kan bruke på kopper og alskens tant og fjas. ;-)

Mitt Landliv sa...

Åh, SMEEEEEG!! Det er jo så lekkert, men akk så dyrt...

Anonym sa...

hmm..nå vet jeg ikke hva SMEG koster her, men mitt er kjøpt i Tyskland for noen år siden...mener jeg betalte 7000... Og det kan man vel leve med?? Så hvis du skal til Køben..ta bilen med.. det er ca 3,5 timers "smuk" kjøretur til Flensborg(DE)gjennom DK,,,og så "smugler" du det bare hjem :o)

by Siv sa...

Nice nice nice, lekkert!
Ha en super søndagskveld
*Siv*

Anonym sa...

Hei

Hva med et Gorenje kjøleskap i stedet? Så og si like stilig og halve prisen :)

Se eksempel her:
http://www.pure-el.no/ds_product_info.php/products_id/398

Hilsen Irene :)

Marte sa...

Skulle også bare tipse deg om gorenje, superfine de også!

SMEG er jo drømmen, men....:)

Marte

tove sa...

Dette er også mun drøm. Å sukk. Smeg kjøkeskapene finnes i flere ulike størrelser og også med fryser :-) dette er prikken over i'en i et hvert hjem. Dør litt hver gang jeg drømmer om dette ;-)

Mie fra Mies Mirakler sa...

Det er min eneste designdrøm, et rosa SMEG kjøl&frys. O'Lykke!!! Får vel levere inn en lotto kommende uke også for det er eneste måten å oppnå drømmen på for min del *♥*

salige lavendel sa...

Skjønner at du har falt for disse kjøleskapene...

helen og gutta sa...

smeg kjøleskapene er bare smekre. Hadde ikke hatt noe imot å hatt ett slikt,

Ditte sa...

Hej.
Ja, Smeg er eye-candy!
Har selv et lyseblåt, og vi er 6 i familien, 1 baby, 2 teenagere, en voksen datter og min mand og jeg. Synes der er fint med plads i selve skabet, men når vi skal lave middag til mange må det pakkes af en ekspert - mig ;)
Inde i skabet er det vist meget lig et Gorenje køleskab, og synes ikke det er specielt luksus, men elsker bare stilen, og vidste at vi måtte eje et Smeg, da vi lavede nyt køkken.
Vi købte det i Tyskland, og sparede derved mange penge, og fragten var ikke dyr. Skal siges vi netop har haft behov for service, hvilket gjorde mig aldeles nervøs, men det var overhovedet ingen problem. Smeg har international service, og der kom en dansk reperatør ud, og det hele kunne bookes fra Smeg's hjemmeside.
Men gisp det ville være blevet dyrt hvis ikke garantien havde betalt, vi fik skiftet hele døren, og den koster 4000,- Dkr. Hurra for garanti.
Hvis du har lyst til, at se lidt billeder af vores køkken, så er her et link:
http://dittesmigogmit.blogspot.com/2010/09/velkommen-i-kkkenet.html
Håber det var til lidt hjælp, og happy køkken hunting, det er SÅ sjovt!

Hobbybruket sa...

Stilige er de. Men jeg ville aldrig byttet ut kjølehjørnet mitt, vi trenger plassen. :)

Moccamamma sa...

De er veldig stilige å se på - og jeg kunne nok tenkt meg et slik om jeg fikk en jubeltelefon fra Hamar :) Et cremehvitt! Da hadde det blitt forbud mot kjøleskapsmagneter og barnetegninger på kjøleskapsdøra, mot gåbilkjøring, skyving av tripp-trappstoler og krakker på kjøkkenet, i redsel for bulker og riper i lakken :)

Men, det er nok litt på linje med Kitchen Aid - smittsomt. For ti år siden hadde jeg et flunkende nytt kjøleskap (selvsagt ikke SMEG) frittstående ved siden av benken - men det ble jo sett på som skikkelig b-løsning, for da var det innebygd alt skulle være. Så - det er vel bare slik at trendene forandrer seg.

Vil bare si at jeg koser meg med innleggene dine - du skriver så morsomt :)

Og her rundes 40 om tre uker - og ingenting er planlagt - H E L P! Fikk dog noen gode tips fra svarene dine :)

Hilsen Moccamamma :)

Mitt Lille Smykkeskrin sa...

I Gøteborg ligger det en knallfin butikk som heter Bagaren och Kocken - de har smeg kjøleskap til ca 13 000 SEK. Ja det er dyrt, men når man konverterer til norske penger, så blir det mye bedre og hakket før salgspriser ;)
Dessuten har jo Gøteborg mye annet fint også!
http://www.bagarenochkocken.se

Var innom der etter søken av en KitchenAid i fjor sommer :)De kunne fint sende til Norge om jeg ville slippe å "drasse" på den. Man "drasser" ikke på en KitchenAid - den bæres med stolthet!

Anonym sa...

Kjøleskapene er i sin egen klasse når man snakker utseende. Men på den praktiske siden imponerer ikke smeg i det hele tatt. Liten plass inni og hva i all verden er det med den lille fryseboksen inni kjøleskapet? Jeg er enig i att det er driiit fiint, men kan ikke forsvare pris med det man får.
Anne

Unknown sa...

Jeg er så heldig å ha en kjæreste som er like glad i farger som meg selv, så til vårt nye kjøkken er det kjøpt inn både kjøleskap og oppvaskmaskin fra smeg i rødt. Kommer til å heve kjøkkenet flere hakk:)

Anonym sa...

Hei!
Har sett at Gorenje har et kult skap som minner om Smeg sitt, i retorstil og div farger. Det er en del billigere også - kanskje et alternativ?
Mvh, Berit F.

Bettum Villa sa...

Veldig stilig kjøleskap.. det kommer man ikke bort ifra, men når det er så dyrt så klarer jeg liksom ikke å tenke at det er verdt det. I allefall ikke for ei fattigslig jente som meg ;P.

Men for en god stund tilbake så så jeg i Vakre Hjem at noen hadde tapesert og lakket sitt eget kjøleskap. Det var virkelig stilig!

Lykke til med ønskedrømmen ;)

Klem Madelén

Anonym sa...

Nja, jeg syns Smeg-kjøleskap er lekre. Men jeg er alt for praktisk av meg, og vil ha et kjøleskap med god plass! :) Ei venninne av meg har Smeg-kjøleskap, og jeg er ikke imponert over plassen i det.
Men et smykke på kjøkkenet, ja det er det. Men et dyrt smykke da....
Jeg tror jeg hadde tatt med meg mitt vanlige hvite kjøleskap til en billakkerer, og fått det lakkert i ønsket farge jeg. Men klart, de smekre formene til Smeg får man ikke da.
Gleder meg til å se hva du lander på, lekkert blir det uansett.

Klem fra Vibeke i Trøndelag

Unknown sa...

SMEG er lekre! Ingen tvil om det! Jeg har sett ett inni, og for meg virker de ikke så upraktiske at de ikke er verdt pengene;) Men kanskje Gorenje sitt er noe for deg?

http://jordbarpiken.blogspot.com/2011/02/retrokjleskap-fra-gorenje.html

Anonym sa...

Åh.... Har sååå lyst på et sånt kjøleskap!!! Gjerne i hvitt eller turkist, det hadde vært toppers!!
Lykke til med jakten på det perfekte smeg, he he...

Sommerhusliv Hele Aaret sa...

Det er også super flot.
Har det også øverst på mit ønskeseddel.

Knus Susi

Anonym sa...

Åhhh, jeg elsker SMEG køleskabe. De er passer lige ind i stilen med Kitchen Aid røremaskinen.

Anonym sa...

http://jordbarpiken.blogspot.com/2011/02/retrokjleskap-fra-gorenje.html

Camilla Simone sa...

har drømt om et Smeg kjøleskap i over 10 år og det ser ut til at det blir med drømmen og ikke et mirakel skjer. Og det er jo bestandig lov å drømme om mirakle:DDD

Anonym sa...

Tror faktisk ikke du skal dra lenger enn til Sverige før du kan spare masse på SMEG. Nå er jo Sverige litt unna Bergen, men pytt.. Lurer på hvorfor importøren i Norge skal prøve å gjøre SMEg mer ekslusivt enn det det egentlig er..., for i alle andre land er det ikke noe dyrt merke ala Miele, mer Bosch/Siemens pris faktisk! Når vi pusset opp kjøkkenet vårt, kjøpte vi ett nytt kjøleskap som var likt det gamle, men 10 cm bredere, og trodde da vi skulle få litt bedre plass i kjøleskapet. Vi tok feil... det fullere enn noen gang, til tross for at vi nå har det gamle i reserve i kjelleren!
Lykke til! HIlde K L

Landcharm sa...

Tøffe kjøleskap i herlige farger!

henriettesvalastog sa...

Wow, utrolig kule kjøleskap!

Chrissie sa...

Hei Emmeline,

Flotte kjøleskap ja!
Men skulle gentlig bare tipse deg om denne siden her
http://www.notonthehighstreet.com/.
Kanksje du allerede kjenner godt til den, men hvis ikke du gjorde det så gjør du det nå:) Masse fine gaveideer:)

Anonym sa...

I like those SMEG too, but actually they are no bargain !! So we bought a "Gorenje" http://www.gorenje.de/kuhlen/standgerate?c=278677
And it´s quite okay, I think. You should have a look, perhaps it´s an alternative.
Elke

Anonym sa...

Hei Emmeline! Tror at Bergen Kjøkkensenter i Helleveien har Smeg på salg til kr. 7.500.-. Rødt! Ta en rask telefon og hør om det stemmer! Ville være flott sammen med din Kitchen Aid!

Interiør 63º N sa...

Hei
Jeg skal til Bergen om litt og kunne tenke meg å besøke en butikk i Bergen sentrum som selger Green Gate, og da tenkte jeg at du måtte være den riktige personen å spørre om noe slikt. Hvis du kan tipse om hvor jeg kan finne en butikk som forhandler Green Gate TineK m.m. hadde du reddet turen min :O)
Mvh Kirsti

Unknown sa...

Alternativt kan du kaste deg på trenden som så mange bloggere før deg har gjort...bli sponset av en SMEG-forhandler. =) problem solved...en vinn-vinn situasjon vil jeg si, du som er så populær.=)

Jane sa...

Vi har et sort smeg kjøleskap med fryseskap under og er veldig fornøyde med det. Er ikke noe mer plass i det enn i det vi hadde fra før (Electrolux), men heller ikke dårligere. Når a mor i huset er på matbutikken skal det jo ikke skorte på noe, så hu kjøper kanskje i overkant av både ditten og datten....Og da kan det bli dårlig plass inni der ja. Men til daglig bruk så er det veldig bra. Vi bruker det gamle i kjelleren til å stue brusflasker, ekstra melkekartonger etc inni, så sånn sett har ikke vi plassmangel-problemer.
Har man først blitt bitt av smeg basillen vettu, så da må man jo selvfølgelig ha mer i samme serie ;0)
*skummelt*

Lykke til med sparingen. Et lyseblått hadde passa perfekt hos dere ;0)

Klem Jane.

Birte sa...

Hva med og se på gorenje sine kjøle skap.. veldig kule og myye billigere enn SMEG!

Interiør 63º N sa...

Tusen, tusen takk for tipsene:O) Turen er reddet :O)

Klem Kirsti

Hilde Heimdal sa...

ååå jeg skulle hatt det rosa kjøelskapet :))) men ville nok sett rart ut på det kjøkkenet jeg har hehehe :)

ha ein flott uke :)

Siv Eli og Lars Christian sa...

Hei Emmeline!
Det er Gorenje som produserer kjøleskapene til Smeg, og de har akkurat samme retro katogori ;) til en mye billigere penger.
akkurat samme kjøleskap bortsett fra at det ikke står smeg på..

:)

Design In My House! sa...

ÅÅÅÅååååå, jag ÖNSKAR att jag hade haft råd med en smeg, men attans va dyra dom är.... Kram josse

Anonym sa...

Vi skal kjøpe kjøleskap, og selv om Smeg frister... så blir det nok et dobbel m/frys....
Me det lyseblå hadde jo passet hos deg...eller creme?

Unknown sa...

Hei Emmeline!

Vi skulle kjøpe Smegkjøleskap til vårt nye kjøkken da vi flyttet. Men rett før vi bestilte fikk vi tips av noen venner om å sjekke litt mer på nettet før vi bestilte. Det vi fant ut var ikke særlig gøy. Det fins svært få steder på nettet som gir gode kritikker til Smegkjøleskapene. De fleste gir pepper, både for dårlig kvalitet og dårlig oppfølging fra leverandører og fabrikk når noe blir ødelagt.

Vi snakket med en leverandør som har vært på fabrikken og sett hvordan kjøleskapene lages. Hun sa at det ikke er rart kjølskapene koster mye. Det er ikke fordi det er noe bedre kvalitet enn andre kjøleskap, men fordi de lages på den gammeldagse måten. Dvs. at man betaler kun for utseende, og ikke noe annet.

Derfor valgte vi heller et retrokjøleskap fra Gorenje. Det skal sies at det ikke når helt opp til Smeg når det kommer til utseende, men det er større innvendig, dobbelt så billig (minst) og man har mye større muligheter til å reklamere hvis man er uheldig og får et "mandagskjøleskap". Med vår flaks tok vi rett og slett ikke sjansen på Smeg. :)

Men jeg skjønner godt at du er frelst på Smeg, de er kjempelekre! Likevel angrer jeg ikke på at vi valgte Gorenje, og er superfornøyd med vårt. (Nå skal det sies at Gorenje ikke har like mange kule farger som Smeg har.)

Lykke til med kjøkkenplanene da! Blir gøy å se hva det blir til. Ha en god uke videre!

Her kan du lese litt om alternativer til Smeg hvis du er interessert:

http://jordbarpiken.blogspot.com/2010/05/jeg-trenger-smeg-hjelp.html

Villblomsten sa...

Jeg ELSKER Smeg-kjøleskapene ! :-)
Og har ønsket meg ett sant i mange år ..

Mannens første motargument var selvfølgelig prisen , da jeg ikke ville høre på det :-)
Kom han desverre med ett mye bedre argument ..
Plassen ..
Inni da ..
Vi har nå ett høyt kjøleskap og ett høyt fryseskap vedsiden av hverandre ..
Og begge deler er helt fulle ..

Og jeg drømmer enda om Smeg :-)
Og har begynt å lure på om vi ikke egentlig har bruk for enda ett kjøleskap på kjøkkenet ?? :-)

Lulla sa...

Bosch har også en tøff utgave, tror modellen heter BOSCH KSL 20S50

Anonym sa...

Hei emmeline!
Ble det et nytt kjøleskap på kjøkkenet?
Vårt kjøleskap røk i natt, så nå er det jakt på nytt kjøleskap. Enda godt vi skal reise bort noen dager nå:-)

Unknown sa...


監聽器材
離婚諮詢
監聽手機
財產調查
電話監聽
網路詐欺
女人偷腥
肉體外遇
商業調查
信用調查
婚姻諮商
婚姻問題
老婆外遇
外遇處理
筆跡鑑定
挽回婚姻
老公偷腥
男人外遇
丈夫外遇
婚姻諮詢
感情諮詢
挽回感情
老婆偷腥
工商徵信
商標侵權
市場調查

Unknown sa...


偷腥
債務處理
優良徵信協會
劈腿
外遇處理
大陸包二奶
女人外遇
如何找優良徵信公司
如何找徵信公司
如何找徵信社
婚外情
婚姻挽回
尋人
徵信
徵信社
找人
抓猴
挽回婚姻
外遇沖開
捉猴
海外抓姦
跟蹤
贍養費
偵探社
包二奶
女人徵信

Unknown sa...

新女性徵信
外遇調查站
鴻海徵信
亞洲徵信
非凡徵信社
鳳凰徵信社
中華新女性徵信社
全國新女性徵信社
全省女人徵信有限公司
私家偵探超優網
女人感情會館-婚姻感情挽回徵信
女子偵探徵信網
女子國際徵信
外遇抓姦偵探社
女子徵信社
女人國際徵信
女子徵信社
台中縣徵信商業同業公會
成功科技器材
女人國際徵信社
女人國際徵信
三立徵信社-外遇
女人國際徵信
女人國際徵信
大同女人徵信聯盟
晚晴徵信

Related Posts with Thumbnails