lørdag 5. februar 2011

Ordning & reda


Nå i februar har NIB utfordret damene til å vise frem sine beste organiseringstips. Hvordan holder folk det ryddig? Hos oss er det bokser og skap med gardiner som sørger for orden. Dog bare på utsiden...


Med andre ord er det ikke nødvendigvis så veldig ryddig bak gardinene, eller under bokselokket. Men for meg funker det med en boks til hver anledning. En til ladere, en til lys, en til regninger, en til sølvtøy, en til 17.mai pynt osv osv. På den måten får jeg også brukt mine eesker mine eesker mine dyrebare eesker, som Fru Gorgon Vaktmester ville ha sagt!


Skal jeg være ærlig så må jeg jo si at soverommet har utviklet seg til å bli en gigantisk oppbevaringsboks.
Den ene veggen er dekket av klesskap, og på toppen av skapene troner ytterligere store mengder av esker. Her har vi samlet enda flere papirer, bruksanvisninger, ledninger og ikke minst en del av Emmelinemannens DVD samling.


Han tok forøvrig turen til Ikea en gang da de var tom for hvite bokser, og kom hjem med svarte istedet. Selvfølgelig en helt uvesentlig detalj, men for meg er det likevel en kime til irritasjon. Når jeg ser opp på toppen av klesskapet, gir det assosiasjoner til Ebony and Ivory -sunget på eskemåten! 


Hovedvekten av DVD samlingen til Emmelinemannen er samlet på den andre siden av rommet. Her har vi kjøpt Billy bokhyller med dører. Siden det ikke er nok med alle disse Billy hyllene, har vi supplert ytterligere med enda flere esker på toppen av skapet på denne siden også...


Jeg har sydd gardiner som er festet på innsiden av dørene. Dermed slipper jeg å måtte nyte synet av DVD samlingen til daglig.Nå tenker du sikkert at Emmelinemannen må være en voldsom filmentusiast....Vel vel, han liker iallefall tanken på at han kan se en film hvis han vil, selv om det skjer ganske sjelden! Emmelinemannen er tross alt utslitt så snart BarneTV begynner, og klarer sjelden å holde seg våken lenger enn til klokken åtte!


Han er forøvrig veldig stolt over sitt relativt omfattende katalogiseringssystem. Her hos oss går vi inn på data, søker på filmtittel, og finner ut HVOR vi kan finne filmen, enten den ligger i en boks eller i DVD skapet. Ellers måtte vi ha sjekket igjennom noen tusen dvd-filmer for å finne den riktige!Nå kunne jeg sikkert vist frem enda flere skap med gardiner, og enda flere bokser, men dette holder vel i bøtter og spann! Håper dere har en fin lørdag alle. Sees i morgen:)
39 kommentarer:

Karina sa...

Herlig! Genialt å ha så mye oppbevaringsplass på soverommet. (Men jeg er nok enig i at jeg ville irritert meg grønn hver gang jeg fikk øye på de SVARTE eskene, selv om det nok var godt ment fra emmelinemannen hehe)

Her jeg bor nå har jeg ikke en eneste bod (!) så jeg har løst oppbevaringsproblemet med å rett og slett kvitte meg med det aller meste av overflødige ting. Pluss at jeg har sykt mange skap på kjøkkenet (og maaaange hvite Ikea-esker) Alt går!

Ønsker deg en fortsatt herlig lørdag!
Klem Karina

Biancas Nordic Drøm sa...

I like your blog so much! Your photos are so beautiful and the boxes are so nice!I'm sorry that I don't understand your text, I think I have to learn Norwegian :) Lovely! Bianca

Sivs hus sa...

Hei, Herlig med så lekre farger på eskene. De fikk jeg også lyst på. God helgklem fra Siv

Wimona sa...

Må jo si at Emmelinemannen har orden og system her. Med nummerert dvder og greier. wow!! Helt imponert,jeg. ;O)

ha en koselig lørdagskveld!

Anonym sa...

Hei!

Tenkte jeg måtte dele min oppbevaringsmåte av dvder. Jeg og min samboer bor i en liten leilighet, noe som forøøvrig ikke har vært til hinder for alt for mange dvder. Haha

Jeg har nå kjøpt store cd mapper, og kastet etuiene. Ønsker du å lese "baksiden" av dvden er et jo bare å google filmen;)

Ha en fin lørdag!

Mvh
Mari

Ditte sa...

Ordnung muss sein!
Sådan er det bare, og må da sige der også er orden bag den meget flotte facade hos Jer.
Synes det er genialt at bruge soveværelset til en masse opbevaring, for ellers bruges det jo blot til søvn, så bliver værelset pludselig til et multirum.

Har selv Billy reoler/skabe, med DVDer gemt væk indeni, bag døre, for UF hvor er DVDer grimme. Har dog CDer stående fremme, men de er knap så iøjefaldende, og kombineret med en symmetrisk reol og bøger, ser det ok ud.

Forsat dejlig weekend!

Anonym sa...

Genialt med boksern. Tror kanskje jeg må følge i Emmelinemannens fotspor og lage meg et system for dvd'ene mine. Det flyter snart over av IKEA-bokser fulle av dvd'er. Ha en fortsatt fin lørdag.
Hilsen Caza

Birthes Verden sa...

Kjenner igjen dette med dvder ja. Og her er det også Billy hyller som gjelder. Og med tips fra deg, så skal jeg en dag sy gardiner i mine også.
Akkurat nå så er dvdene plassert i kjelleren, ikke mindre enn 8 kartonger med dvd, og da ikke barnefilmene.
En gang i tiden hadde vi og slik nummering på dvdene, men det skled fint ut i sanden.
Hadde jo nabogutter som kom til oss å lånte filmer, isteden for å leie film.

Jeg liker bare såå godt alle boksene din. Manger bokser og kurver står høyt på ønskelisten hos meg.

Og når det gjelder svarte esker, så forstår jeg deg godt.
Min mann er også slik.
Han kjøte Wii for en stund siden, og jeg ante ikke at man kunne får svart, jeg hadde jo bare sett hvite... Så jeg har altså en svart Wii.
Og her om dagen fikk jeg ny vannkoker...Svart. Så da måtte jeg jo kommentere det (igjen), at jeg vil ha hvite ting.

Ønsker deg en vidunderlig lørdagskveld :)

Maratonjenta sa...

Wow, dette sto det respekt av! Skulle tro mannen din var bibliotekar og du jobbet i Nasjonalarkivet!
De fargerike boksene inviterer jo til organisering da! Takk for flott inspirasjon!

Jeg har sendt deg en liten ting i posten som sikkert dukker opp på mandag:-)

Lørdagsklem fra Maratonjenta!

Med kjæleik til livet sa...

eg er IMPONERT --- for mannen heilt av seg selv på IKEA --- WOW...
han er vel godt dresert ;)


nyt helgen - smil fra monika
ps det duger med svart også ;o)

Silencia sa...

Hvor har du kjøpt de store fargerike boksene?
Kjempefine - og kan godt tenke meg noen sånne til oppbevaring :)

adales verden sa...

åså har du det flotteste skoskapet...jeg vet..til oppbevaring av sko;)) fikk nesten caramba da jeg hørte at du tenkte å male det?????
Boksene dine er skjønne de med;))

RoseSommer sa...

Det hadde vært deilig å hatt et eget rom til arkivering/oppbevaring, ikke sant? Vi har et gjesterom, og ber bare folk som bor så nær at de kan kjøre hjem om kvelden. Derfor trenger vi ikke gjesterom. Der oppbevarer vi alt mulig (i en slags orden). Høres deilig ut, eller?
Kanskje du skulle benytte anledningen nå når snart soldatsønnen forsvinner ut av huset i lengre perioder; "Sorry, Sønn Ultra. Det blir nok madrass på stuegolvet for deg i natt...."

Mor Monsen sa...

Vil bare si at jeg blir riktig så glad av å lese bloggen din! Du har mange nydelig og inspirerende bilder, og festlig og interessante kommentarer. Takk for at du fikk meg til å smile her jeg sitter i gråværet:-)

Tina sa...

wow er det virkelig mulig å ha det sånn i orden? Hm vet ikke hvor jeg skal begynn her i huset. Så ryddig og fint da gitt! Imponerende!

Beth sa...

Yesss..., ser at det ikke bare er jeg som liker å ha alt mitt organisert i slike bokser. Jeg bruker alle slags bokser til alt mulig. Jeg liker f.eks. å feste trådene etterhvert som jeg er ferdig med en ny mormor-rute for så å hekle den sammen med de andre med en gang... Til det trengte jeg alltid ha en stor stoppenål i nærheten, og den har jo så lett for å gjemme seg bort av en eller annen grunn... Da fant jeg fram en nydelig liten sinkboks som jeg her stående på salongbordet til stoppenålen min. Nå vet jeg alltid hvor jeg har den..., smart?

Refleksjon på livsvegen sa...

Dyktig!
Imponerande :-)

God helg!

Barbros lille atelier sa...

Ha, ha, imponerende katalogiseringssystem over filmene! Helt fantastisk! Det må jeg bare vise til Steinar.

Ellers er jo bokser helt uunværlig. Kjekt å ha til det meste:-) Og dine er jo bare superfine!

Stor klem

Gunhild Kjerstad sa...

Voldsomt imponert over DVD-systemet:)))

Apples and Pears sa...

Beautiful and inspiring photos :)

the Folding chair sa...

*uff, flau* kikket en gang til, og så da plutselig bildet hvor du viser helt tydelig hvordan gardinene er festet. Sorry, skal følge bedre med i timen neste gang!

Emmeline sa...

Ingen grunn for å være flau Map 79...for dette bildet kom på trykk ETTER at innlegget var publisert. Med andre ord la jeg det til i ettertid.

Får alltid dette spørsmålet (*Hvordan er gardinene festet) så da fant jeg et gammelt bilde sånn at man kan se det!! Lykke til:)

Whitebite sa...

liker dvd-skapet!!
who needs the videostore liksom..

Lunalei ;-) sa...

Så nyyydelige bokser! Lagrer også en del i esker - praktisk og dekorativt!

Jeg hadde nok også irritert meg hvis det hadde blitt svarte og hvite esker på samme sted, så jeg hadde nok bytta innhold og satt de svarte inn i dvd-skapet - og de hvite fra skapet opp på hylla, sammen med de andre hvite... smiler!

Nå skal jeg se film - leid via get....!!!!

Lunalu

Ingunn sa...

Genialt system. Og herlige farger på eskene.

Ha en fin helg.

Klem Ingunn

Villblomsten sa...

Nydelige bokser :-)

Her i huset er også dvder og cder borygjemt , men ikke på en så nydelig måte som din :-)

Anonym sa...

Fantastiske esker! Er det lov å spørre hvor de er kjøpt?

Emmeline sa...

Eskene/eller boksene er det vel faktisk.. De er nemlig laget av metall. De kommer fra GreenGate sin sommerkolleksjonen i 2009. Jeg kjøpte dem hos Nordhjem i sin tid, da de var på salg. (www.nordhjem.dk)
De var kjempebillige...men jeg fikk jo sjokk da jeg fikk ekstraregning på moms og tollavgift og transport. Sånn sett var de ikke så billige likevel.
De runde boksene er fra Tilda, de er veldig søte, men har ikke samme kvaliteten og får derfor veldig fort "bunker" i metallet.

Anonym sa...

God søndag! Gleder meg over bloggen din:) og mest av alt de flotte fargene du har varlgt i hjemmet sitt! Jeg har lenge sett på de store eskene dine med blomster på. Nyyyyydelige:) Hvor får du kjøpt de store størrelsene?
Flotte ideer til oppbevaring!
Mvh Vivian

Anonym sa...

...ja, da fikk jeg svar! Ser svaret ditt på innlegget forand:)
Mvh vivian

Fru R. sa...

Har linket til deg...

http://fru-r.blogspot.com/2011/02/et-palass-til-fuglene.html

Klem Mette

Anonym sa...

Hærlige farger på bloggen din altså!!
Og kjenner meg godt igjen i det du skriver om mannen som kommer hjem med svarte esker, he he...
Er det ikke rart at de ikke skjønner at det "kræsjer" med resten?? *fnis*

Ha en flott kveld videre, og ta deg gjerne en tur innom min blogg hvis du har anledning! (jeg er heeelt fersk på dette, men syns det er vanvittig morro)

bikim sa...

lovely colours
!
Rosa

SsSsS sa...

Lekkert - og fargerikt! Nydelige smådetaljer <3 Lykke til i utfordringen :)

Barte-Marte sa...

DETTE var noe! For alle ting... mannen blir gal av alle ting som ligger framme, og ei venninne mener at alle ting skal ha en plass. Men hvor skal hodelykt, reklame som ennå ikke er lest, nøkkel til henger, låsolje, vognkort, tlf.lader og tigerbalsam ligge da... fikk noe å tenke på nå gitt, for detta så jo myyyye bedre ut:)

Anonym sa...

hvilken farge er det du har på taket og på veggene? kode tenker jeg på :)

Unknown sa...


追蹤
監聽
跟蹤
拍照
調查
錄音
針孔
偷拍
錄影
竊聽
定位
監控
跟監
跟人
行蹤
追蹤
租車
gsm
汽車
機車
怪手
偷拍
針孔
跟監

Unknown sa...


agps
追蹤器
防詐騙
追跡機
反針孔
反偷拍
反監聽
反監控
反跟蹤
監聽器
追蹤器
錄影筆
監聽器
竊聽器
出租車
中古車
挖土機
反竊聽
針孔筆
反針孔
gsm定位
gps定位
gps追蹤
失竊汽車
追蹤定位
外遇追蹤

Unknown sa...

新女性徵信
外遇調查站
鴻海徵信
亞洲徵信
非凡徵信社
鳳凰徵信社
中華新女性徵信社
全國新女性徵信社
全省女人徵信有限公司
私家偵探超優網
女人感情會館-婚姻感情挽回徵信
女子偵探徵信網
女子國際徵信
外遇抓姦偵探社
女子徵信社
女人國際徵信
女子徵信社
台中縣徵信商業同業公會
成功科技器材
女人國際徵信社
女人國際徵信
三立徵信社-外遇
女人國際徵信
女人國際徵信
大同女人徵信聯盟
晚晴徵信

Related Posts with Thumbnails