torsdag 21. august 2008

Blå inspirasjonDet er sengetid og derfor blir det kun et kort innlegg fra meg midt på natten;) -som forøvrig er min definitive storhetstid på døgnet! Jeg liker ikke så godt å ta bilder i dunkel belysning, men sånn får det bare bli i dag.Da jeg var på hytten til mine foreldre, ble jeg sittende og bla i min mor sine gamle interiørblader. I et gammelt julenummer av Bonytt ( 13/2006) fikk jeg øye på Alexandra Villefrance sitt julehus. Jammen har hun det lekkert med hvitt, grått og lyseblått som base, og litt toile kombinert med noen mørke møbler! Jeg ble så knallbegeistret for det lekre bildet som hun har på veggen, malt av søsteren Pia Dann -også kjent fra boken Et hus fullt av drømmer, skrevet av Toppen Bech. Dermed svinset jeg innom Panduro på vei hjem fra jobb for å kjøpe meg et lerret og litt oljemaling....
For å si det sånn, så er det STOR forskjell på Emmelines oljeklatt-prøveprosjekt maling og proffe damer sine lekre bilder, men dette får duge...Iallefall en liten stund:) Det var helt håpløst å ta noen nærbilder, det får jeg heller komme tilbake til når det er dagslys!Som dere sikkert har merket er jeg i det lyseblå inspirasjonshjørnet for tiden. I dag fikk jeg prøver fra Bemz i posten. For dere som ikke kjenner til Bemz; så produserer de trekk til de vanlige Ikea sofaene i alternative farger. Jeg bestilte noen prøver i lyseblått. Fristende stoffer med gøyale mønster, men her har jeg bestemt meg for å være flink jente; derfor blir det ikke kjøpt inn nye trekk med det første.Det er travelt med høstoppstart. Jeg har fått flere awarder i løpet av sommeren, og har ikke takket hver og en av dere. Det er lenge siden jeg bestemte meg for å gå skikkelig igjennom alle awarder i et innlegg, det kommer nok tilslutt! Tusen tusen takk for hver og en av dere som sender meg varme ord. Jeg setter veldig pris på alle kommentarene jeg får; jeg fortjener det slett ikke, siden jeg ikke er flinkere å besøke dere tilbake! Når høstmørket nu har sænka sæ, håper jeg at det blir en ordning på det;) SO LONG!!

18 kommentarer:

Prinsesse Elin sa...

Ha!!!! første mann. Kjøkken kroken Alexandra er skikkelig inspirerende. Knallfin.
Lå å studerte boka som hun har skrevet om bord dekking før jeg sovna. Den anbefales hvis du ikke allerede har den. Masse fine bilder og masse gode ideer. Bildet ble jo fantastisk. Du har en kunster i deg. Jeg ble nesten litt sånn rørt over hvor fint dette ble. Ikke at jeg ikke hadde troen på deg men dette her er flott.
Jeg ble jo sittende opp til i 2 tiden å se på film. he he. Jeg er nå ikke 80 heller. he he
Men nå er det nok sløving i god stolen....nå må det males;O)

moa sa...

det ble jo bare helt nydelig..
enig at kjøkkenkroken til shabby-alexandra er fin og inspirerende..
kos deg i din nye blå inspirasjonskrok :0)
..ha en fin dag!

Anita sa...

Ble jo veldig fint allikevel! Vi har noen sånne selvlagede rundt om kring vi også, kjekt for de koister ikke allverden og kan lett males om:o) Ha en god dag!

Fru Fryd sa...

Skumringstiden er en fin og kreativ arbeidstid for en travel husmor! (Det synes i alle fall jeg) bildet ditt ble kjempe fint. Et lite tips... Clas Ohlson har billige lereter og oljemaling.

Snart her det helg!!

Mokki sa...

Jeg hadde en visjon om noen turkise malerier til gangen min her for et år eller to siden.... for å si det sånn visjonen innebar ikke metallicblågrønne lerreter med svarte klæsjer på ;)

I et øyeblikk skjønte jeg at det var langt fra å ha en visjon til at den så likedan ut på et lerret *fnis*

Anitas hus sa...

Synes det så bra ut jeg;) Lyseblått er jo en veldig behagelig og delikat farge.
Ha en fin dag!

Smineset sa...

Synes bildet ser kjempefint ut. Er ikke bare enkelt å få det slik man vil det skal være. Jeg har ett lerret i kjelleren som jeg begynte på for rundt fire år siden, så jeg må si du er effektiv! :-) Hvordan var forresten stoffprøvene fra Bemz? Er det godt stoffer? Lurte på å kjøpe ett nytt trekk til ektorpstolen min..

Ha en fin fin dag!

Karna sa...

Så koselig, husker godt den repotasjen, kjempefint! Og jeg er jo nesten på fornavn med henne også, siden jeg gikk forbi bordet hun satt og spiste lunsj da vi var i Oslo også...ha ha ha

Du har det bare sååå koselig, må jo innrømme at det er litt koselig når det er mørke kvelder også, selv om jeg gruer meg til vinteren!

Bemz forsvinner nok ikke med det første, så nytt trekk kan jo komme senere...hvis ikke Ikea tar hintet ditt....


PS
Pia Dann er moren til Alexandra... måtte bare si det...

☆Therese sa...

Å ja - den artikkelen om Alexandra sitt hjem har jeg tatt vare på også - Nydelig !!! Pia Dann (som er moren til Alexandra hi hi- har designet noen fine møbler også)

Lyseblått er en favo farge hos meg, så dette liker jeg :o)

Syntes bildet ditt ser knallfint ut!! Tar du opp bestilling eller?Jeg kunne nemlig trenge noen bilder å ha på veggene.
Ha en flott dag.

Fru Fjeldhammer sa...

Ser man det ser man det, det er jo en liten kunstner i deg!! for et flott maleri... lyseblått er bærre lækkert!!

klem

MeyBiMe sa...

Dette bonyttet husker jeg også!!!
Jeg også ble veldig betatt av dette disige enkle bildet her!
Synest bildet ditt ble flott jeg...ofte er det bare en liten fargeklatt på veggen som skal til :-)
Prøver meg også som kunstner av og til :-)

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Ser så fint ut Emmeline ! Gjør seg med noe nytt opp etter veggene.
Må nok si meg enig m Karna over her ang familierelajonen i Fam. Dann eller blir det Villefrance..
Det bladet har jeg og, går ut ifra at du har la merke til Bambiene på s.31.....Etter Bambi innlegget mitt (som forsvant) ser jeg dyr m horn overalt..hjelp!

Har gjort unna Ikea, Stoff og Stil i dag, Ikea var fort unnagjort..ikke mye fristende må jeg dessverre si.
Stoff og Stil, tjaa...bedre med butikken i byen enn uten er konklusjonen, men ikke den helt store høgdaren, ikke på de mønsteret stoffene iallefall, enfargete grei nok. Da har jeg ikke snakket om kvaliteten på stoffene som er en helt annen sak....er nok kresen når det kommer til kvalitet.
Gardinnoppheng..hva tenker de på med liftgardin systemet sitt? Kommer du inn i et rom og ser et vindu litt fra siden ser man rett inn en hvit plastikkdings montert på en metallbit..ikke fint!!!
Men noe hvitt stoff til kjøkkenvinduet ble med hjem, ..til min mor sin symaskin he he..for kompliserte saker for meg.
Komplisert mønster og bredde på stoffet fordrer bein klipping , jeg er ikke god på det. Det er derimot min mor, og da jeg insisterte på at mamsen skulle klippe stoffet ble damen litt rar i fjeset og hevet øyenbrynene på en noe hovmodig måte. Hun ble faktisk helt satt ut...
Stakkar, jeg undervurderte hennes klippeevne, var ikke meningen det så jeg får heller komme med en forklaring i ett innlegg ;O) Men har tidligere kommet hjem med stoffer som er 4 m i den ene enden og 3.70 i den andre...og lurt på hvor mange meter jeg har betalt for...haha!
Dette ble en avhandling gitt !!!
Klem

ENGEL sa...

flott bilde du lagde!

søte drømmer sa...

Synes bildet ditt ser kjempefint ut jeg. Har stått på panduro og lurt på om jeg skal prøve meg, det har blitt med luringen for jeg har ikke kjøp hverken lerret eller malesaker enda!
Ha en god kveld videre!
Tone.

åsemor sa...

Har nok merket meg det at du er blitt lyseblå ja, syns de forskjellige blåtonene er nydelig. MEN det går liksom ikke her hos meg, jeg skjønner det bare ikke, det fungerer ikke i mitt interiør, kjøper sjelden eller aldri noe lyseblått. Hva er det som gjør det?

Bare en liten digresjon, mens jeg skriver til deg er det klipp på ol-sendinga fra en penisrestaurant. Hadde det vært et konsept for bryggene i Bergen tror du? *he,he*

Gleder meg til å følge med deg videre i din blåe periode, bildet vil jeg se mere av. Du må vise det igjen, det er en ordre;)!

elisabeth sa...

Man får ikke noe til hvis ikke man prøver, og jeg synes dette ble kjempebra:))
Husker den reportasjen jeg også, og sitter febrilsk nå og leter frem inspirasjon i gamle blader, for jeg vet jeg har det, må bare finne det først;)

Ang. skolegutten din: Han kunne kommet hit, for her tror jeg ikke det er noen som vet hva en dress er engang, og godt er det;)
So long...

A home far away sa...

Bilderna du visade från inredningstidningen är såååå fina! Vilket hem, vilken julstämning, helt underbart!

Är det inte jul snart?:-

Ha en fin helg
Kram Gunilla

Anonym sa...

Herlig! Mal i vei og ikke gi opp. Likte bildene av kveldsstemning i heimen. Jeg bruker også lerret, men det er mest til å trykke fotografier på, da.

Kristian

Related Posts with Thumbnails