onsdag 27. august 2008

Mett tyv etterlysesFørst av alt må jeg bare få sende en hilsen til alle som har gitt tilbakemelding på gårsdagens innlegg. Her strømmer det inn med positive hilsener, både på epost og i kommentar feltet. For noen greie jenter dere er--pluss Kristian Severin ( Suveren) som selvfølgelig er skjønn og grei han også !! Jeg er lettet over at flere føler som meg; -at blogging er en kjekk hobby. Dersom man som blogger blir opptatt av å ha makt, så sitter man nok ganske snart der i en slags Darth Vader situasjon. Det er IKKE bra i det hele tatt! Tenk så upraktisk å gå på bussen med en sånn hjelm?

Vel vel-- I går ettermiddag ringte Emmeline sin snille mamma. Hun fortalte at hun kanskje kom til å ta seg en liten tur innom. Dermed satte vi i gang med å bake; Linselusen og jeg. Så tente vi lys og så ventet vi.....og ventet.... Men Emmelines mamma dukket ikke opp. Ikke Emmelines pappa heller! (-Trolig ble de heftet av synkronstup på tv. Min far har blitt synkronstupefan etter OL.) Dermed ble kaken plassert i kjøleskap, merket med lapp om at INGEN MÅTTE RØRE.


På vei hjem fra jobb i dag ringte jeg til mine foreldre igjen, for kanskje vi kunne gjøre et nytt forsøk i dag? -og det kunne vi! (Til orientering; Emmelines pappa hadde blitt heftet av biljard på tv, og det er jo en skikkelig SPENNENDE sport!)
Jeg kom hjem, og tok en rask sjekk i kjøleskapet. Der sto langpannen på plass, fremdeles med lapp om ikke å røre. Aluminiumsfolie lå stramt og fint over toppen. Heldigvis sjekket jeg også UNDER folien...og der var det INGEN kake! Det var kun noen få smuler igjen av det som engang var en Snickerskake. I stuen satt mine fire håpefulle og INGEN av dem aner hvem som kan ha spist kaken! Kan dere tenke dere??? Det er altså en tyv som har brutt seg inn i vårt hus i dag, og spist opp en hel kake før tyven gikk hjem igjen!

Dermed måtte Emmeline finne frem en kake fra fryseboksen, men så viste det seg at kaketyven også har spist det vi hadde der. Rester av en stor marsipankake, tohundre (!) kransekakestenger og den siste biten av Mona Bellonas sjokoladekake er BORTEVEKK.
På samme måte som Ikea innimellom tilbakekaller den farlige TRYGG barnesikring, så tilbakekalte Emmeline hele kaffebesøket. Ungene fikk istedet i oppdrag å se etter en skikkelig tykk og mett tyv som sniker seg rundt hushjørnet hos oss. Dere som vil vite hva Emmeline spiser--(hahaha -ja jeg har faktisk fått det spørsmålet på epost) får herved oppskrift på kaken, og så kan dere prøve selv. Kaken ble, som dere kanskje skjønner, erstattet med en grovbrødskive. Den ble spist i fred og ro på kjøkkenet mens mørket senket seg!

Snickerskake
BUNN:
6 eggehviter
5 dl sukker
2 ts bakepulver
2 ts vaniljesukker
200 gr peanøtter
1 pk Ritzkjeks
Eggehviter og sukker piskes stivt. Ritzkjeksene knuses og røres inn sammen med peanøtter. Alt helles i langpanne med bakepapir, stekes 25 minutter på 180 grader;)
FYLL:
6 eggeplommer
100 gram melis
300 gram lys melkesjokolade
100 gram smør/ margarin
Eggeplommer og melis røres sammen. Smør og kokesjokolade smeltes og røres sammen med resten. Helles over bunnen mens den er lunken.
Settes til avkjøling - i et kjøleskap med hengelås og alarm! LYKKE TIL;)

34 kommentarer:

chevostar sa...

Hi hi hi hi :) Utrolig arti historie! Tror kanskje det finnes sånne kake tyver i alle hjem jeg... He he :) Ha en flott torsdag emmeline :)

Olstad sa...

Ha ha ha håper tyven deponerer tyvegodset sitt her på Toten:-) Nå er det leggetid.

frøken fryd sa...

å, det er bra det ikke bare er jeg som får besøk av kaketyven......:-)

Photo-Me-Life sa...

Dette var en kanon avsluttning på en tung dag!! Trengte dette. Har sittet og smilt fra nesten før jeg åpnet bloggen til jeg er her (og jeg smiler enda) Synkronsvømming og biljard ja, må si at biljard er noe av det mest kjedelig jeg kan se på. Da blar jeg før i telefonkatalongen enn å sitte å se på det...

Kjipt å sitte der uten kake. Minner meg om den gangen jeg bodde i Asker, hadde den største ripsbuksen utenfor, fikk dilla på rips med vaniljesaus. Jeg innviterte en venn på en bedre middag for så avslutte med en heftig dessert (rips med vaniljesaus) hehe. Da maten var spist, kom jeg på at jeg var tom for saus, så vi hadde 5 min på oss til å rekke butikken før den stengte. Vi beina ned og rakk smette oss inn mellom skyvedørene og fikk kapra en halvliter vaniljesuas før vi beina opp alle bakkene igjen for å være klar til høsting av kveldens dessert.. fant to skåler som vi skulle plukke bæra i, kom ut, å det var kun stilkene igjen på treet. Ikke en eneste rips.......Følte meg SNYTT, men vi lo godt! Denne historien snakker vi enda om, den dagen Gjertrud skulle servere god dessert...

Muskatt og kardemomme-Kjersti sa...

Go kveld i stua,jeg ler og ler av deg Emmeline.Det er så hærlig å lese dine morsomme innlegg!
Og ellers må jeg bare si at ang.innlegget ditt om hvorfor vi blogger:Du skriver så det ryker!Kjempebra!Bloggingen er jo ren kos,inspirasjon,tips,gode råd,trøst,påfyll + mye mere.Noe som er hærlig å ha som avkobling i en ellers litt travel hverdag.
Nattinatt,vi blogges!

Trude sa...

Hi hi, nå ler jeg høyt her!!! Du er jammen meg god du!! Takk for oppskrift, den skal jeg prøve i tillegg til en oreokake jeg fant i dag. Vi høres...

Anonym sa...

Ja altså, du har jo deg selv å takke! Det er risikosport å bake SNICKERSKAKE, for så å sette den i et ubevoktet kjøleskap :S
Jeg har heldigvis alibi for det eksakte tidspunkt, men det betyr ikke at jeg ikke prøver meg neste gang dersom jeg får nyss i at du har laget SNICKERSKAKE !!!

*gapskratter*

Rosa sa...

hihihihi, tusen takk, Emmeline! For ein god latter etter ein dag av den litt tunge sorten. Kaketjuv er eg ikkje, men du verden så godt det hadde vore med litt snickerskake no (såg veldig ut som brownies, som er ein av dei store favorittane i rosa-heimen). Kanskje du lyt sende dei 4 håpefulle på badevekta? Berre eit lite tips i jakta på kaketjuven, hihi.

Sov godt!

Two sa...

Hm, mystisk, slike gode kaker forsvinn ALDRI hos oss,....hi,hi, løysinga mi er ofte å lage kaker dei ikkje likar,.....heilt til dei smaker på og begynner å like den også!

Anita sa...

Sånn som tyven må kost seg!! Det fare for at det kommer tyver til deg flere ganger med en sånn god kake i skapet da!! Så jo ut som du hadde ne koselig stund det på kjøkkenet allikevel:o) Forresten lurer jeg på om det ikke skal være noe kakao i den kaken?? ¨Nå skal unger kjøres og snart hentes, også skal jeg på jobb i ettermiddag! Ha en strålende dag!

My home is my Castle sa...

Hahahaha :))
Den tyven har vært her og, mange ganger hihi...
Veldig godt skrevet som vanlig. Du får alltid frem smilet og latteren :)
Tusen takk for flotte innlegg :D

Ha en herlig dag

Mitt hvite hus sa...

Hihi..hihi . du skriver så råbra og levende=) Denne tyven tror jeg går mange stede=) Men han bør jo trille snart, kanksje det er lettere å oppdagen den da!

ha en fin dag=)

Randi sa...

Er du heeelt sikker på at du ikke skal gi ut bok ? hihihihihi
Syns jeg ser det kaketyven for meg.. hadde jeg bodd i nærheten skulle jeg hjulpet deg vettu....hihihi

Ha en finfin dag.

Anitas hus sa...

Øhh... Jeg må nesten forsvare den tyven din litt... Ikke for det jeg har overhode ikke noe tilovers for tyver, men... Jeg baker ofte snickerskake selv og det skal litt mer enn en enkel lapp og ett stykke aluminiumsfolie for å holde meg borte fra den. Kaka er jo KNALLGO`!!!

Ha en flott dag!

organic-lizzi sa...

Jammen bra du tittet under folien!!!
Du kunne jo sagt du hadde puttet noe i og sett hvem/eller om alle ble urolige i blikket..
Det blir hvertfall ikke kjedelig:-))
Kos dag&Stoor klem fra Randi

Christinas låvebutikk sa...

Du er bare så bra til å skrive.. Jeg bare liker at du får ned på blogg!!
Nydelige bilder! Ble sulten jeg nå!
Ha en fin torsdag!

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Smaker ikke sånne stjålne kaker vondt hos deg da????
Det har Torbjørn Egner lært mine barn..ha ha !

Du , det hadde gjort seg, fototapet av min svingende prinsesse ... er så mye rart som blir klistret opp etter veggene rundt om, så hvorfor ikke hi hi!
Klem

☆Therese sa...

;o) håper du fanger tyven snart!!
Kaken er sikkert supergod (leste gjennom oppskriften) og kanskje en blir mer en god og mett av den også... :D

Smineset sa...

Hihi! Så dumt å ha en kaketyv snikende rundt hushjørnene. Jeg har en slik tyv hjemme også. Hver dag ser jeg at det minker i glasset med Jelly Beans uten at jeg eller noen andre i husstanden har rørt det. Det er selvsagt mulig det er hull i norgesglasset... ;-)

Ønsker deg en super dag!

BO sa...

Krakken er ikkje Tolix nei, men den gule tolixen sit ein plass og skrike etter mammo si, nemleg meg!

Skulle ha litt god tid når eg skulle kommentera hos deg, men her kjeme det eine gode innlegget etter det andre, så eg må berre trø til!!! :-)

Ang. forrige innlegg så skriv du veldig godt. Min bloggestart var som sagt etter oppmuntring frå Linda. Eg hadde absolutt ikkjr trudd at eg skulle få det utbytte som eg har fått gjennom bloggen min. Derfor er me vel litt naive viss me ikkje trur at me har litt makt med ein blogg. Ordet makt føles kanskje litt feil, men at bloggane har markedsføringsmakt er det ingen tvil om!!!
T.d. Etter tikk takk innlegget mitt, har butikken som sel klokka kun 1 igjen. Om det er mitt innlegg, eller om det er at mange har lik smak veit eg ikkje. Kjekt og litt morsomt synes iallefall eg!

Ang. kaketjuven så er det mange smular i bilen min...

Veldig kjekt at konfirmanten er fornøyd, om stakkaren kun har fått sett 1 stk bilete. Fleire følger på CD i posten, men er ikkje heilt klar enda.

Nå må eg jobba. Fort!!! Ein rekning ut om dagen, gir brød i magen. Hehehehehhe -kjempeflott arbeidsmotto frå BO design & foto!!!

Lykkehuset sa...

FANTASTISK FIN BLOGG DU HAR!!!!!!

Magdalena sa...

mmmmmmh.... dette må prøves,-

og så skjønne bilder...

Unknown sa...

Knakande godt innlegg. Du skriv alltidt så levande, så ein kan sjå det føre seg. Merkelig ditta, at alle alltidt er så uskuldige og ikkje har den ringaste aninig om kva som kan ha foregått...

Som ny bloggar så kan eg seie at eg vart inspirert til å begynne når eg hadde kikka litt på bloggar rundt omkring. Det er kjekt å kunne skrive om små og store hendingar i kvardagen, og kjekt å slese litt om korleis andre har det.
Det er og utruleg inspirerande å lese/sjå korleis andre gjer det interiørmessig, og få med seg tips som ein kanskje aldri hadde funne nokon annan plass enn her.
Må og seie at eg er UTRULEG imponert over kor mange kreative og koselege damer det finst rundt omkring i inn og utland, og det gledar å føle at ein vert "litt kjent" med dei:)
Kaka såg forøvrig kjempegod ut, så eg skjønar inderleg godt kaketjuven/tjuvane.
Ynskjer deg lukke til i jakta på tjuven, Emmeline!!
Klem

Anonym sa...

makt ja på en måte har vell bloggerne det...påvirker og ikke minst er inspirerende til alle i blogglandia..kaketyver er ett kjent fenomen, men fryseren her har ikke sjangs til å få en kake til dypfrysning. Om det skyldes at fruen i huset ikke baker så ofte eller at det lusker kaketyver og spiser før fruen får tenkt tanken i å fryse lekkerhetene vites ikke :)
ha en strålende helg med og uten kake

ENGEL sa...

jeg ler meg skakk",)
jaja,finnes nok tyver her i huset også,men de er ikke like nøye med å dekke spor!haha!

liven sa...

Tusen takk for tipset Emmeline:O)
Har sikkert tatt femti bilder av den jæ... lysekronen og ikke blitt fornøyd!! da får vi prøve uten blits!!
Du har hatt en kaketyv i huset ditt ja........... merkelig det der!!
Og kaketyvene er som regel ute på tokt mellom to og fem på ettermiddagen!!

Ha en fin kveld:O)

Gamlå sa...

leeeeeeer og leeeeeer.
Du forteller så godt at jeg lever meg helt inn. Kjente faktisk at jeg ble irritert da du skrev at under folien var det ikke mer kake igjen.
Håper tyven har dårlig samvitighet.
Gamlå

Ingunn sa...

hehe...Tror det er flere som kjenner seg igjen her gitt!!....Men jeg må nok innrømme at jeg er ofte den mette tyven;)Har litt problemer med å la gosakene ligge....Men skjønner at det er litt kjedelig for dem som har planer med det som har havnet i magen min!hehehe....

Hilsen kakemonsen

lilleflittig sa...

Hehe, du får lage en ny kake og sette opp en felle, ala ACME. Da får du nok tatt'n :p

Takk for koselig kommentar, forresten! Du er ikke den eneste med litt skitten fantasi, storeflittig og hennes flittigkjæreste har allerede påpekt det samme. Storeflittig synes det var en fin løsning, egentlig... Det er i det hele tatt en veldig uaktuell problemstilling akkurat nå, men hvis du og George Clooney trenger et sted, skulle dere alltids få låne sofaen :)

Ha en fin dag!

Fru Fjeldhammer sa...

Hahaah, dette minnet meg om min barndom... nå hørtes du ut som mamman min!! *LOL* Alt bare forsvinner og ingen vet hvor det tar veien...

kake... nå fikk jeg lyst på kake... åh, lavkarbo kake finnes det....*sukk*!!

Klem klem

Lykkehuset sa...

TUSEN TAKK:)Det var hyggelig!! Det rutete trekket kjøpte jeg på IKEA! Ha en fortsatt fin kveld, og stikk gjerne innom ved en annen anledning!

åsemor sa...

Ja men Emmeline, du kunne jo bare ringt, her står det jo en sjokoladekake som bare venter på å bli spist. MEN etter en sjekk i skapet var noe stykker tatt, og det er nok trenern som har kosa seg her. Det er han vel unt.
Jeg tror nok kaketyven(e) hos deg også mente de var vel unt stykkene, eller........

I morgen er det helg, og Åsemor må male, det er det som er så "drygt" når en begynner med noe, en må gjøre seg ferdig ;)

Anonym sa...

Eg har ei notisbruk til bruk for gode oppskrifter. I den er det bl.a. oppskrift på "Brownies" som er ein favoritt i heimen. Nederst har eg skrive;

"Kaka held seg lenge i tett boks."

Eit par linjer nedanfor har mannen min, S.O., tilføydd;

... ikkje hvis S.O. finn den ...

Anonym sa...

Hei.
bare innom for å ønske deg en flott dag :-)
kjempe koselig å stikke innom på bloggen din. Her i Stavanger skinner sola, og alt er bare fryd og gammen.God helg til deg og dine.
Linn.

Related Posts with Thumbnails