tirsdag 26. august 2008

Hvorfor blogger du?Hva vil du med bloggen din? Hvor stor makt har du egentlig? Hvordan tenker du når du skriver et innlegg?

Jeg har i dag snakket med en knallkoselig journalist på telefon. Han var faktisk så grei at vi pratet i 40 minutter...-og det var stort sett meg som snakket! MED ANDRE ORD: -IKKE BRA! I samme øyeblikk som samtalen var ferdig, ble jeg veldig usikker på hva jeg egentlig hadde sagt.

Emmeline er nemlig en av disse jentene som har naturlig talent for å sette munnen i gir, og som tar ansvar når stillheten blir trykkende -enten det er i lunsjen, på middagsbesøk, eller i telefonen med journalist! Så mens journalisten skriver sitt lille essay om blogging, tror jeg sannelig jeg skal skrive mitt;) Bare for sikkerhets skyld! For hvorfor blogger vi egentlig--og hva får vi igjen for å blogge?I forrige uke var det en debatt om kopiering på NIB sin side. En av de anonyme debattantene skrev ; "Speil, speil på veggen der..hvem er den vakreste, hviteste og flinkeste bloggeren i verden her?" Den anonyme surferen skrev at norske interiørbloggere var slaver av de samme leverandører, og mente at vi som bloggere hadde behov for noe mer enn å utvide vår interiørhorisont. Vi ønsker å bli sett! Jeg endte selvfølgelig i en debatt med den anonyme, men ser samtidig at vedkommende har et poeng...(-Irriterende, men sant!)

Sett fra en surfers synspunkt er det jo logisk at man ikke trenger å bli en blogger, selv om man er opptatt av interiør. Det finnes opp mot trehundre interiørbloggere i Norge i dag, og skal man få interiør-impulser, finnes det massevis av gode ideer på nett, uten at man trenger å vise frem sine egne puter av den grunn.Da jeg startet å blogge var Interiørbloggsamfunnet lite. Det besto at rundt 30 aktive norske bloggere, som hver dag utvekslet ideer og erfaringer knyttet opp mot interiør. Vi tipset hverandre om butikker, om fremgangsmåter ved oppussing, om trender og gode ideer.

Etterhvert har interiørbloggsamfunnet vokst seg kjempestort, og det har blitt umulig å holde kontakten med alle. Dette har gjort at bloggingen for min del har endret karakter. Jeg har gitt opp å besøke alle som legger igjen en hilsen, selv om jeg skulle ønske at det ikke var sånn.

Min mening er likevel at det er en snever forestilling at man blogger for å bli sett. Bloggingen er en kreativ ventil. Her kan man skrive det man vil, og man kan vise bilder av akkurat de to kvadratmeterne som er rene og pene! Det er en slags dagbok som gir innpass i et kjekt fellesskap med andre som deler samme interresser:) Selvfølgelig er det ikke kjekt å blogge dersom man aldri får respons fra andre, men de fleste av mine lesere stikker innom -leser, og drar igjen -uten å legge igjen en hilsen! Da gleder jeg meg over at de har vært innom! Jeg regner med at de har et utbytte av å lese om min verden, ellers ville de vel ikke ha kommet tilbake? De som ikke liker mitt hvite hvite hjem, kan jo velge å besøke noen andre sin blogg istedet!

Så til de vanskelige spørsmålene? Har jeg makt? Er jeg viktig?? Bloggen min har økt fra syv lesere, til litt over åttehundre lesere daglig, men påvirker det Emmeline til å skrive på en annen måte?

Jeg har forsøkt å overbevise journalisten om at det ikke gjør det. Jeg er selvfølgelig bevisst på hvordan jeg ordlegger meg, men jeg er likevel fri og uavhengig. Jeg skriver det jeg vil! Jeg føler meg ikke kjøpt og betalt av IKEA, selv om jeg drar på snurrig kataloglanseringstur.
Journalisten syns det er rart at jeg ikke ser på meg selv som like viktig som VG sin skribent på katalogsleppet. Nå skal det sies at VG-journalisten definitivt burde ha kjøpt seg en ny T-skjorte, og uten tvil skulle hatt seg et grunnleggende kurs i god oppdragelse -men VG har EKSTREMT mange lesere, og det har jo ikke jeg;)
Når VG-journalisten skal mene noe om Ikea katalogen så gjør han det som en jobb. Jeg kan velge å skrive det jeg vil, som en hobby. -Enten det handler om Ikea sine møbler, eller om småsprø frisører på venninnerommet. Det er forskjellen!

Interiørbloggere bør kanskje bli mer bevisste sin egen markedsverdi, men er dette virkelig en drivkraft for oss? Jeg tror faktisk ikke at noen går mann av huse for å kjøpe ny Ektorp, bare fordi jeg gjør det! Jeg tror heller ikke at det jeg skriver er viktig og banebrytende. Jeg koser meg med å ta bilde av en fin kopp, og å skrive litt om den. Jeg besøker andre bloggere for å finne inspirasjon, og for å koble av. Jeg regner med at leserne mine tenker på samme måte som meg. At vi er en liten gruppe spesielt interresserte, og at det er det!

Til syvende og sist må jeg være ærlig og innrømme at jeg godt kunne ha ønsket at noen hadde ringt og spurt om hvorfor jeg nå går for lyseblått? -Eller om jeg kunne gi noen gode råd for dem som skulle i gang med å samle på kopper eller puter? Men jeg får istedet sånne Dagens Næringsliv aktige og vanskelige spørsmål, -og det skal jeg kanskje være takknemlig for!Leser du enda; så er jeg IMPONERT, og litt engstelig for at det kanskje vil komme et hel mengde av jantelov kommentarer på dette innlegget--eller kanskje ikke en eneste kommentar istedet? Men som Emmelinemannen sier: -Som blogger stiller du deg lagelig til for hogg, så da må du jammen tåle det også ! -og det vet jo han alt om, som har giftet seg med Emmeline;) Kanskje noen har bedre svar enn meg, og gidder å kaste seg inn i diskusjonen? Dere får iallefall ha en fin kveld alle sammen! TUDELU!

53 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg har faktisk gått til anskaffelse av en Ektorp etter å ha lest diverse interiørblogger......

Den gode feen sa...

Eg er på vei i seng. Skal faktisk til bergen på møte i morgon. Full fart opp og full fart ned. Berre sandsli. Skal opp supertidleg. Då passa det ekstremt godt at vesle snuppemor var våken til nå. 1 år og våken til kl 23. Heilt gira...

Men iallefall, eg må berre skrive litt her. Eg er så glad du skreiv dette innlegget, det er AKKURAT slik eg føler det- Eg føler ikkje eg har eit stort eksponeringsbehov. Eg er naiv som trur at alle vil meg godt, men blogging har rett og slett blitt ein kjempekjekk hobby for meg. Kun hobby. Og eg trur ikkje eg har makt. Nei, nå Må eg køye. Kunne ha skrive i øst og vest om dette. Stor klem, me snakkast ja :)

mali-mo sa...

Heehe, smiler til anonym her ;)TIL, ikke av. Bare så det er sagt.

Tjaaa...jeg syns du tar opp noe som vi bloggere (les:meg) kanskje ikke har tenkt så mye på. Hvorfor blogger jeg? Inspirasjon hos andre..ja. Men blogger selv fordi..? Jeg liker å ta bilder, og syns det er gøy når andre kommenterer noe ved bildene jeg tar. Jeg er opptatt av interiør, og synes det er utrolig kjekt å "høre til" i et slags fellesskap med "likesinnende" som NIB vel er.... kunne sikkert kommet på flere grunner også, hvis jeg hadde stoppet og tenkt meg om to sekunder.

Og synes at de som tar ansvar i pinlige stillheter ikke skal straffes for det ;) Håper essayet til din telefonintervjuer blir bra. Vil du bruke bloggemakten din og røpe hvor det kan leses?

Men her roper lillemalien som er midt i toårsjekslene...tror jeg. Og da iler mor. Ha en fin kveld/natt!

joanna sa...

Eg er ein av som leser bloggen din, men legger kanskje ikkje gjen så mange kommentarar. Er heilt einig med deg når det gjelder kvifor ein skriver. Det er faktisk kjekt å dele og få intreriør tips her i dette forunderlege samfunnet ;O) For min eigenn del blogger eg om alt som fell meg inn. Om det er eit servise, eit hus elle mannens fotballgalskap!! ;O)

Uansett så synest EG at det er kjekt å lese den inspirerande bloggen din! Og det sjølv om eg ikkje har tenkt åå anskaffe meg ein Ektorp sofa ;O)

Stå på Emmeline

Anonym sa...

Artig du ja!!!
Har snakket om deg til flere venninner, syns du er knakende GØY!
Er ingen blogger selv, men en stooor tyvtitter :)
Har merket meg noen blogger som jeg må innom hver dag, å du er den første...

L T
V E L S Ø T
V S

Anita som vet hvem Åsemor er ..hehe

Anonym sa...

Oooopss, ble vist en liten ordgåte.

Skal stå LEV VEL SØT TØS tiihii

Photo-Me-Life sa...

Jeg stilte meg det spørsmålet for noen dager siden: HVORFOR blogger jeg?? Jeg fant svaret. Før jeg begynnte blogge, syns jeg for å være ærlig at det virket meningsløst, så jeg og en venn bestemte oss for at jeg skulle PRØVE en uke å se hva som skjedde...

Det jeg har funnet ut som årsak nr 1 til at jeg begynnte er at det nå har blitt en hobby. Hobby i den forstand at jeg har ingen her hvor jeg bor å snakke interiør med. Bare jeg nevner maling, trekk, gardiner ser jeg at mine bekjente blir svett. I bloggverden føler jeg at jeg kan lufte: hvordan farge og stoff uten at folk syns det er kjedelig. Her inne er jo de fleste opptatt av det samme som jeg, noe som er befriende. Jeg blogger ikke bare om interiør, men jeg skriver litt om alt. Jeg er i tilegg glad i å ta bilder så jeg føler jeg har en perfekt mulighet til å slå to fluer i en smekk. Jeg er veldig delt på hvor personlig jeg skal være i min blogg, så jeg prøver meg stadig frem.

Når det er sagt må jeg innrømme at jeg faktisk har lyst på en Ektorp:) Jeg har en god Ekeskog pr. i dag, men den har gått ut av produksjon så det er vanskelig å få nye trekk osv fremover, det er the main reason.

[morgrethe] sa...

Jeg skulle likt å lest det intervjuet Emmeline. Spørs om Nancy har fått et oppdrag igjen.

Jeg innrømmer gjerne at jeg er lett påvirkelig fra blogger, og reklame for den del. Det er ikke få vaskemiddel som viser skinnende blanke flater på reklame som jeg har ilet til butikken for å kjøpe, men som forøvrig ikke har ført til renere hus her hos meg. Mulig det har noe med at flaskene får stå i fred.....! Bloggene har gitt meg masse inspirasjon, selv om jeg er ganske så tro mot grethestilen. Ikke noen Fransk landliv her inne nei, med utallige gjenstander som jeg må tørke støv av. Men jeg elsker å se hvordan andre har det. Så.... jeg håper virkelig at dere fortsetter å blogge. Min blogg har vel blitt mindre interesant kanskje, siden det har blitt mere håndarbeid. Greier liksom ikke å vise så mye fra huset, siden jeg ikke er typen som flytter på ting hele tiden. Sofaen står liksom der sofaen alltid har stått,,,og det er jo ikke så mye å vise! Og ikke blir det noen hvit Ektorp her heller... det er jeg alfor praktisk til.... har jo tross alt fire barn. Ja for jeg regner med kjæresten også.

Bloggen er stadig til vurdering. Jeg greier liksom ikke helt å henge med lengre. Er dessuten helt utslitt etter å ha begynt på jobb igjen. Dessuten har jeg blitt forkjøla!!! (trenger trøst!)

Nå føler jeg jeg er på vidda, nå husker jeg nesten ikke hva innlegget ditt handlet om.

Jo... jeg er sikker på at journalisten hadde noen morsomme 40 minutter. Artikkelen blir nok så bra. Vi blogges nok, det er alltid en fryd å lese innleggene dine.

Anniche ♥ Annas Rom sa...

Snuppis!!

Ja, altså, jeg blogger fordi at jeg ønsker fred i verden og sånn - .....haha, vet ikke hvorfor , men fikk så lyst å skrive det .

tja, egentlig aldri fundert så mye på hvorfor jeg blogger , må jeg det da.... , det er moro , jeg liker det , rett og slett!!

Den gang jeg begynte å blogge så visste jeg nesten ikke hva jeg gjorde når jeg beg. , tjihi!

Jeg var en ivrig "maler" og kom over andre som drev med div hobbyer , så derfra var veien "kort" til en knippe andre som var "sykelig" opptatt av Interiør :)
Siden har det blitt flere og flere -artig!!!

Men la det bare være sagt , jeg blogger for at det er moro og inspirerende!!
Enig med Feen her jeg ....

Natta , og god klem :)

Aina sa...

Hvorfor blogger jeg?
For min egen del!
Fordi det er noe en kan gjøre hjemme ..husmor vet du;0)
Det koster bare internettkoblingen og den har vi jo uansett, mann med pc-dilla..
Jeg får inspirasjon, jepp, jeg er en copycat.
Holder kontakt med kjente langt unna, viser litt hva en pussler med om dagene.
Fordi det gir en et lite innblikk i andres liv og det er koselig, noen får en jo bedre kontakt med en andre...bloggvenner.
Det er underholdende, noen skriver jo så en levende kan se for se det de skriver om..slik som du deriblant.

Jaha, jeg kunne faktisk ramset opp en gaaanske så mye lengre liste, men du skjønner hvor jeg vil.
Det er en hobby rett og slett, tidsfordriv som gjør en glad, en mulighet til å lufte litt en har på hjertet, muligens ikke så mye fornutig men til glede for en selv (og hverandre) tenker jeg.

Bla bla..og en klem fra meg;-D

Ingeborg sa...

Det der kan vel diskuteres til det vide og det brede. Du vet nok best hvorfor du blogger, samtidig klarer du å nå ut til mange med produkttips og råd og vink, og på den måten har du jo makt:)

Uansett - jeg er innom bloggen din daglig, og må si tusen takk for en super blogg:)
Jeg misunner deg nesten litt for å ha et hjem å innrede i det hele tatt, da jeg sitter på en 27 kvm studentleilighet med lysegrønn vegg og knallrød sofa og stol.. Kunne godt trengt noen tips til hvordan jeg snur denne stilen til den romantiske og lyse stilen jeg elsker. Gleder meg til jeg er ferdig utdanna og kan kjøpe mitt første ordentlige hjem og male, sy og styre på. Ha en strålende natt:)

Prinsesse Elin sa...

Helt enig!!!! helt enig!!!!
helt enig!!!!!.........vi kjøper ei ny gul tskjorte til VG journalisten;)HA HA HA HAHAHAHAHAHAHAHAH.......

Prinsesse Elin sa...

Jeg tenkte på deg når jeg la inn dette innlegget. " vedder på at C kommer til å kommentere dama på tv"
ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha ha eh....ja.

chevostar sa...

Bra innlegg emmelline! Enig med deg! Ha en flott uke videre! Med eller uten journalister på tlf!

tinemor sa...

Jeg for min del ble så glad den dagen jeg leste om blogglandia i et blad. Gikk rett på nett, og ble hoppende glad. Dette var min verden! Og laget blogg samme kveld!!!
Jeg elsker interiør og syns det er topp å dele med andre. Og ikke minst få tilbakenmeldinger og se hva andre blogger om.
Jeg er ikke så veldig personlig på bloggen min. Det går i interiør. Liker ikke å blottlegge for mye av privaten. Men det er meg. Ser jo andre blogger en del om seg selv og legger ut bilder av familie osv, og det må de selv om. Jeg er redd for å blottlegge meg slik.
Etter at jeg begynte å blogge har tv-tittingen blitt kraftig redusert. Dette er jo ti ganger mer givende og morsommere!!!!
Om vi har makt....?
Ja, si det.
Det er jo en grunn til at firmaer betaler mye for reklame, -man blir jo påvirket. Så ja, til en viss grad har vi kanskje noe makt. Vi påvirker jo de som leser bloggene. Jeg selv har også faktisk fått ganske så lyst på en Ektorp-soffa etterhvert ....
;-)
Men det er vel den eneste type makt vi har....
Eller?

Gunhild sa...

Ja det er det evige spørsmålet, hvorfor i allverden holder jeg på med dette? Men gøy er det og slutter jeg, så vil jeg jo miste kontakten med alle dere andre og det har jeg jo ikke lyst til...
Så har jeg jo en bloggbutikk jeg ønsker å få liv i igjen.... Spørs om tida strekker til. Du har ihvertfall en fantastisk blogg.

Line sa...

He he herlig med første kommentaren her! Selv har jeg solgt min Ektorp...den lå 30 minutter på Finn :)
Jeg kjente meg igjen i betegnelsen blogging som kreativ ventil: Jeg bor sammen med 3 gutter, de er velopdratte så de skryter jo passe halvhjerta når jeg kommer og viser frem noe jeg har lagd eller malt eller for ikke å snakke om..har shoppet! Men det er grenser for hvor mange blomster de gidder beundre og hvor mange nyanser av hvitt de orker å mene noe om. For ikke å snakke om vesker med bilder av søte piker med blonder og volanger... nei da er nettet og bloggen flott å ha!
Jeg startet for snart 3 år siden da jeg oppdaget http://forum.hobbyboden.com/
Et kreativt og positivt sted for håndarbeidere!
Jeg sier som mange andre her at blogging er en hobby. Takket være bloggingen så synes jeg det er utrolig gøy å ta bilder, og med laptopen på fanget i tv kroken får jeg med meg hva som skjer på Grey's samtidig med at jeg holder meg oppdatert på medbloggeres kreative påfunn.
Heia for bloggen din emmeline! Den er en nytelse å lese:)

Mitt hvite hus sa...

Herig innlegg! Ja hvorfor blogger jeg? Jeg har interiør som en hobby kan en si. Når jeg kikket innom blogger før jeg begynte å blogge selv, så jeg jo at det var mange kreative personer rundt om kring. Jeg gikk noen runder med meg selv , egentlig ikke så mye om selve bloggingen, men om min egen prestasjonansgt for å skrive. Men vekten økte på den siden som ga meg inspirasjon og den siden vant=)
jeg blir nok påvirket også når jeg leser andre blogger. Men en Ektorp kommer ikke inn i min stue (Ler, har to store svarte hunder) Første gang jeg leste om merke viste jeg ikke hvordan den så ut.Hm!! men at jeg finner noe i min stil her inne og får inspirasjon av det, ja selvfølgelig gjør jeg det. Det fine er at det er variasjon her inne med stil, smak og kunnskap.
Dette med blogging for min del har jo blitt forsterket etterhvert som leser tallet har økt og hilsen tallet har økt. Det er jo naturlig. !
Makt? Jeg føler ikke jeg har makt, vet ikke om jeg vil ha det heller. Gleder meg hvis noen finner inspirasjon i det jeg serverer=)
Litt om mine tanker rundt bloggingene=)

Du har en herlig fin blogg=)
kelm!

Anonym sa...

hei emmeline! jeg har lest interiørblogger i over ett år nå og har merket det stigende antallet. har vurdert å begynne selv, men som tidligere sagt så er jeg håpløs med data..men skal innrømme at jeg kunne tenkt meg det så dere (du) hadde fått sett det fine som jeg har..er veldig opptatt av interiør og syns f.eks den nye tapeten min er så flott (og mot alle trender tok jeg hele stua og ikke bare fondvegg). For det blir jo litt venninesnakk på en måte,du forteller om ditt,men jeg får aldri fortalt deg om mitt..Men jeg går alltid inn på din først, ikke fordi du har så mye finere interiør enn meg og mange andre,men fordi du skriver morsomme historier FRA GJENKJENNELIG DAGLIGLIV! kombinert med fine bilder. Er veldig mye enig i det du skriver og skjønner hva du mener! Ang makt så blir vi alle påvirket,men det er også frivillig å lese blogger! Jeg leser og en del interiørblad,men blogger er gratis og oppdateres oftere, altså mye inspirasjon. Kjøpte meg ikke ektorp da vi pusset opp stua i fjor,men har fått dilla på greengate via blogger! Men jeg må og si at det er godt for selvfølelsen til en "leseblogger" å se at andre interiørfriker ikke har det så mye "finere " enn meg...dette ble vel mer et innlegg på - hvorfor leser vi blogger - men men..

inkala

ps. - kjenner godt igjen den følelsen - ånei nå har jeg pratet for mye igjen! MEN DET GÅR SOM REGEL BRA! blogg on - klem-

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

For noen forfriskende spørsmål du fikk...som en sockerdricka.. ha ha!

Jeg blogger fordi Arne Krokan , professor i teknologi, kommunikasjon osv osv sa jeg burde det!!!

Ha en knallflott dag!

hvorfor ikke... sa...

Selvfølgelig "faller vi ikke av" her: Interessant lesing!
GODT SKREVET, Emmeline!
og jeg er helt enig med deg...har vært litt bekymret for alle de gode råd om hvordan man skal bli en god blogger...bli bevist sin makt...og alt det der tullet. Ja, det mener jeg! Selvfølgelig har man ting og lære...både om fotografering og om skriving. Men vi blogger! det gir oss FRIHET;)
Hvis målet er å få mange lesere, oppnå popularitet og få makt...er det hobby lengre da, da?
Vi finner vår stil...og er glad hvis noen liker det de ser/leser.
Om noen i Trøndelag eller Østlandet for den saks skyld, ikke skulle like det man legger ut - HVA SÅ? skulle vel bare mangle? jeg er da også innom blogger som aldri blir favoritter...

Ble revet med, jeg, hehe! Nå skal jeg lese de andre kommentarene.

Hilde sa...

Flott innlegg! Enig med deg! Jeg er forholdsvis ny i gamet sammenlignet med deg, men blogger fordi jeg synes det er gøy! Rett og slett! Det gir meg masse inspirasjon å lese andres blogger, jeg får masse ideer og noen av dem tar jeg med meg videre. Når det gjelder lyseblå må jeg innrømme at jeg også har falt fullstendig for den fargen... selvfølgelig etter å ha sett en masse lekre bilder av lyesblå detaljer på blogger... din også!
Ha en fortsatt fin uke og fortsett med å blogge som du gjør. Jeg er i allefall veldig glad for din blogg!

hilde

Fru Fryd sa...

Interiør/hobbyblogger = kreative damer;0)
Ja som mange andre skriver, så blogger jeg for hobbyens del, og for å dele min kreative side og for å hente inspirasjon for å utvikle mine kreative side mer.

Et aldri så lite snev av ekspresjonisme er det vel bloggen min og alle dere andre sine blogger er uttrykk for? Ordet ekspresjonisme dukket bare opp i tankene når jeg begynte å svare på innlegget ditt Emmeline, og med frykt for å ordlegge meg feil slo jeg opp ordet: ”Ekspresjonisme”- Kunstretning som prøver å uttrykke den indre opplevelsen hos kunstneren, står det i synonomordboken, og er det ikke det handler om jenter? Ja, hvordan vi opplever gleden av å utveksle opplevelsen rundt det å få den ”rette” puten i sofaen, gleden over å sy en vakker veske, heller gleden over å kunne fryde oss når vi endelig har klart å dra gubben vekk fra fotballkampen for å hjelpe oss med å pusse ned den gamle furukommoden for å male den hvit? For slik jeg ser det så er vi bloggere kunstnere alle sammen:0)

I det siste har mange av oss også begynt å skrive litt mer om hverdagen vår, og du Emmeline klarer virkelig å "få det ut". Du skrivet åpent, og vi andre bloggere kjenner oss så godt igjen og det er så herlig å vite at det er ikke bare vi som har ”håpløse, distree og rotete” barn. Du for oss til å le og tenke på hvor heldige vi egentlige er som har disse herlige små menneskene rundt oss, i det vi snubler i en Playstation ledning, eller irriterer oss grønn over alle smulene i sofaen. For selv om jeg ikke har hvit Ektorp sofa så merkes smulene også i min brune skinn sofa, men pytt sann:0)

I morges satt jeg på bussen og tenkte på bloggen min.(Jeg hadde da ikke lest innlegget ditt) Jeg satt og funderte med meg selv, om jeg kom til å blogge om 10-15 år, og jeg lurte på hva i alle verden skriver jeg om da? Kommer jeg til å bli mer åpen om min hverdag, eller kommer jeg til å avvikle siden? Jeg merker at jeg er ganske så sparsom med teksten på bloggen min i redsel for hva andre vil synes og mene om det jeg skriver. Det er vel janteloven som ligger som en klam hånd rundt ordene mine, og som gjør at jeg begrenser meg. Men det er det du har fått så fint til Emmeline. Ja du skriver åpent om tanker og opplevelser, men like vell så klarer du å pakke dem mykt inn i morsomme ord og med en herlig letthet, som bergtar oss lesere og gjør oss til kikkere i din hverdag. Keep on going!! Takk for at du deler Emmeline og for at du skaper debatter, vi trenger det!! Tilslutt så må jeg bare spørre: Når kommer intervjuet ditt i avisen og hvilken avis var det som ringte? Tji hi…

Må bare komme med en liten kommentar til... Tror journalistene er litt misunnelige jeg!! Ja, jeg tror de ikke forstår helt dette lille samfunnet og kontaktnettet vi husmødre har bygget hos her inne i Blogglandia, og det pirrer dem!!

Ha en fin dag:0)

organic-lizzi sa...

Herlig skrevet som alltid:-)
Jeg begynte å blogge fordi det var en god polaritet til alt det andre jeg driver med..Har du makt?Tja...Noen bruker det vel i en sånn sammenheng,men ikke så mange tror jeg.
Klart enkelte har dette som en ren markedsføring for sitt produkt.Det er jo innlysende hvem de er..Men det er vel også ok,ikke sant..
Ektorp har jeg hatt i maaange år,og er storfornøyd..
Superdeilig dag&Stoor klem fra Randi

hvorfor ikke... sa...

Mange gode innspill, ja!
...og mens jeg har lest...
har jeg tenkt:
hvorfor strikker, jeg?
Har jeg makt ved å stadig gå med hjemmestrikka?
Bør jeg bli flinkere til å "markedsføre" strikkinga?
Klart man får lyst til å strikke selv om man ser noe fint på andre....

HAHAHAHA...dette ble bare tull!
Blogg i vei...jeg sier bare:
...hvorfor ikke...

Randi sa...

Himmel og hav!her var det mange, lange, gode svar.:-))

Du vet og trykke på de riktige knappene du ja...hihihi

Hmm...ja hvorfor blogger jeg....jeg har jo blogget i 7-8 år...(gud det er jo lenge jo)...startet da jeg fant Hobbyboden. Der vi inspirerte hverandre til og strikke, hekle sy kjøpe nye oppskrifter og garn fra det store utland.

Etter det tragiske dødsfallet i familien i fjor, måtte jeg starte på nytt. Og da var det interiør som ble det jeg ville satse på kombinert med naturbilder og håndarbeid.

Jeg ble overveldet over all inspirasjon jeg fant blant rekved, rustet jern, hvite Ekberg møbler, vakre stillben.

Jeg er vel en balndigsblogger...hihihi. Blogger ikke bare om Interiør,det har jeg for lite Interiør til å få til. Men jeg elsker og ta bilder, jeg digger og finne ting til en billig penge og blogge om det og tipse andre til og handle der.

Jeg har bestemt meg at jeg besøker hver og en som er innom meg...jajaja...jeg vet at vi har vært innom den stien før...men for meg betyr det mye å få kommentarer og derfor blir jeg glad for at noen gidder og legge igjen noen ord. Derfor suser jeg innom hver og en.....jada jeg ligger laaangt unna dine tall...det må jeg vel være glad for...hihihi...ellers kunne jeg neppe jobbet.:-))

Men makt har jeg ikke! Tror nok at dere med de mest besøkte blogger har makt. Men det føler vel jeg er på en positiv måte. Jeg blir iallefall superglad når jeg kommer over gode tips.

Hjelp...dette ble langt....og da har jeg tatt bort halvpart...(litt redd for å bli missforstått)..;-)

Jeg er glad for at vi har fått inn blggere som Anemone(litt av meg) og GundaM. De er med og gjøre min del av bloggverdene til en bedre hverdag.Der henter jeg masse inspirasjon, for ikke å snakke om en god latter.
Ja så føler jeg at jeg har fått gode venner gjennom bloggingen...og det er så utrolig koselig.

Nei nå SKAL jeg avslutte.

Ha en strålende dag.

Synnøve sa...

Ja det har jeg lurt på selv noen ganger også... ;) Vet ikke om jeg har kommet frem til noe klart entydig svar, men noen grunner har jeg da. Som så mange andre, startet det med at jeg leste interiørblogger for å få inspirasjon. Syntes det var moro å se hvordan andre hadde det hjemme, og hvor mye fint det var å finne, mye på lik linje med interiørbladene.

Så er det litt slik som Living White skriver, jeg har ikke andre venner som er like interessert i interiør som meg... Har ingen å diskutere slikt med, snufs... Mannens svar på slike livsviktige interiørspørsmål er vanligvis; "Uff, æ vet ikke, du vet at du ikke kan spør mæ om sånt..." :/ Så det blir en slags "luftekanal" for interiørspørsmål også, der man kan legge ut bilder, og få råd og tilbakemeldinger, etc. Og ikke har man besøk hjemme hver dag heller, (vi har i hvert fall ikke det) og da blir det litt sånn; "Å, det synes jeg ble fint, men æsj, det er ingen her som får sett det, buhu!", om du skjønner, hihi... Men, når man har en blogg, så får man "vist frem" resultatet allikevel, og kanskje få feedback på det også :) Har også noe familie langt unna som synes det er koselig å følge med på bloggen.

Før jeg startet bloggen spurte jeg meg selv om jeg egentlig hadde noe å blogge om, og om noen kom til å gidde å lese det... Men jeg tenkte som så at jeg hadde vel sånn ca like mye å blogge om som andre, så da tok jeg sjansen. Og det har jeg jo ikke angret på! Nå har det rett og slett blitt en hobby, som jeg bruker en del tid på :) Da jeg åpnet nettbutikken vurderte jeg å ha det som butikkblogg, men jeg trives så innmari godt med bloggingen slik jeg gjør det nå, så det var egentlig aldri aktuelt å velge bort det... :) Må ha det! ;) Ha en fortsatt fin dag Emmeline, håper jeg får lest intervjuet med deg...! Synnøve

Smineset sa...

Bra innlegg og en tankevekker!

Jeg har også tenkt på dette med hva og hvorfor. Nå har jeg bare blogget i ett par uker, men jeg har lest interiørblogger lengeeee. Flere ganger tok jeg meg i å tenke at jeg synes det var utrolig at noen orket, samtidig som jeg var veldig glad for at de gjorde det. Da kunne nemlig jeg få inspirasjon. En annen grunn til å lese blogger er at det er spennende å få lov til å besøke vilt fremmende mennesker og snike i deres hjem. Jeg synes det er arti å se hvordan andre har det og blir inspirert av det og jeg har ikke tid (eller lyst(!) til å løpe rundt å banke på hos fremmende mennesker.

Da er interiøblogge-verden ett supert sted!

Så til hvorfor jeg synes det er gøy å blogge. For det første synes jeg det er arti å vise frem interiør, ideer og ting jeg er fornøyd med og det er utrolig mye energi som tilbakeføres via hyggelige kommentarer. For det andre liker jeg at venner og familie som bor andre steder i landet kan gå inn i bloggen min å se hva som foregår hos oss. Til slutt må jeg også innrømme at det gir meg en god grunn til å rydde!!

Oi dette ble langt! Men, men...

Ønsker deg en super dag! ;-)

Randi sa...

Æhhh....skrev jeg 7-8 år...*blussj*....det skulle da være 4-5 år..lenge nok det å da...hihihi

Fortsatt god dag til fam.Emmelines.

Anonym sa...

Hei!

Forsett som før Emmeline! Du kvikker opp kvardagen for mange - i alle fall for meg!!! Dette representerer jo kvardagen sett med "skrå-blikk" om du vil. Eg venter fortsatt på - og gler meg til bok og filmutgaven av dagboka di - sikker på at Emmelines vil slå ut Bridget Jones (staves det slik?)så det held!!! Gler meg til sener som lastebil på hytta - agurk menner i butikken, 100 dresskledde, lysekruner på mopedturer... lista er lang - DU er perfekt krudder i min kvardag (nesten litt "avhengig"...hi,hi)

Inntil eg har fjerna 10 data-tommeltotter så forblir eg uten blogg (kanskje du kunne legge ut ei "How-to-do"-liste for oss som ikkje anar korleis ein skal gå fram...= tips til innlegg i neste "bloggtørke..."?!?!!)

STOOOR takknemlig klem for all underholdning så langt (for eg verkelig kosar meg og leser gjerne høgt for "gubben"), :o)Frøet

Anonym sa...

...krudder!!!

KRYDDER skal det vere!!!


:o) Frøet

I eit hus i ein dal sa...

Hei Emmeline!
Du er fast på "kikk innom" lista mi, og eg kosar meg innmari med bloggen din. Du skriv så artigt, og har massevis av poeng ei mor og kvinne kan kjenna seg att i.. Brukar ikkje å leggja ett kommentar hjå deg, for det har du så mange som gjer.. Men denna gongen måtte eg..
Fortsett på same måten, det kosar iallefall eg meg med!

Anonym sa...

Heisann Emmeline
Du skal vite at uavhengig av årsak du måtte ha til å blogge, så er du og veldig mange andre som blogger til stor inspirasjon for oss som leser.
Jeg har nå vært innom en del av dere nesten hver dag i ca et år, og jeg koser meg. Jeg prøver å manne meg opp til å lage min egen blogg, og en dag kommer den nok. Jeg synes det er flott å få inspirasjon og tips fra andre som ser ut til å like samme stil og ting som meg selv.Stå på Emmeline, og tusen takk for det du deler med oss.
Vennlig hilsen
Yvonne, Lyngdal

Anonym sa...

Må bare inrømme at når Emmeline sa det var 30% på ektorp så kjørte jeg avgårde til ikea og sikret meg 2 stk til hytten;)
Må bare si at jeg storkoser meg her inne i blogglandia.
Her får jeg masse inspirasjon.

merete sa...

Ingunn spurte om det samme i mai, og da svarte jeg dette:
motivsjonen og meg i bloggerverden.
Takk for flott innlegg!

Anonym sa...

Hei Emmeline,

Jeg har nå vært inne i blogglandia i ett år og smuglest på maaaaange blogger. Har aldri hatt det så kjekt; får masse inspirasjon, gode historier og ser det at det faktisk er flere som meg.

Du er en av mine favoritter, jeg har ikke tid til å vente til jeg kommer hjem fra jobb med å lese bloggen din, så den blir lest på jobb....noe som kan være ett problem til tider da jeg får store latteranfall av historiene dine.

Bare fortsett i samme stil!!!!

Klem Marianne

Magdalena sa...

helt enig med at blogging er en kreativ ventil...
ihvertfall for meg!

åsemor sa...

Hvorfor blogger vi ? Jo for det gir oss glede, det er udelt positivt.

Jeg blir så dritt lei av at alt må argumenteres for opp og i mente, må vi virkelig rettferdigjøre blogginga vår. Holder det ikke med at det gir oss GLEDE !!!!!
For å sitere prinsessa, noen jogger, jeg blogger.Er kanonsikker på at det er like helsebringende, selv om vi ikke går ned i vekt av å drive med blogging ;)

Så nå tror jrg ikke jeg gidder å å forsvare blogginga mi mere, har jeg lyst blogger jeg, har jeg ikke lyst blogger jeg ikke! Så enkelt er det!Men jeg greier ikke på noen som helst måte å se noe negativt med dette, dette er et fora for positive, flinke folk som vil dele hverdagen sin med andre, samt ta del i andres sin hverdag.

Æsj, åsemor virker litt grinete i dag, men det er frustrasjon over at dette er et tema nok en gang:(
Men ellers, har jeg det bra ;)

@__EY__ sa...

Hei,

mener jeg leste en
liten notis i
Stavanger Aftenblad
at 70 % av amerikanske
kvinner hadde blogg !

Tvi, tvi ; )

@__EY__ sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
@__EY__ sa...

Kap. 3

Det er bedre å bli
sett enn oversett !

Jeg blogger fordi:
Jeg liker å besøke
andre blogger, da
ble det liksom litt
naturlig å ha en selv
også.

Jeg har ingen teller,
ville blitt skrekkslagen
om mange besøkte bloggen
min.

Au revoir ; )
Au revoir.

@__EY__ sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
ENGEL sa...

synes å blogge er topp og bruker det som hobby jeg da. og så er det flott at man kan finne så mye inspirasjon og gode bloggevenner på nett;)
jeg prøver å være flink å kommentere,det synes jeg er et komplimang til den som har bloggen;)

Verkstedet sa...

hei kjære deg. jeg synes du har kloke, fine og ærlige ord på dette innlegget.
jeg som jeg sist skrev til deg, håper du så det- jobber døgnet rundt, i seng klokken to og opp igjen klokken syv....men du skla vite at når det er et ledig sekund finner jeg på å sveipe innom dine koselig ord, og det gjør godt! er såå glad i bloggen din og ikke minst skrivingen din. ha en herlig kveld!!! jeg har en "ufrivillig pause" nå, men jeg er her på sett og vis for det. klem

Two sa...

Å for et flott innlegg Emmeline, det du skriv er nok mange si meining også, eg er iallefall enig med deg. Ei ny verd har opna seg etter at eg oppdaga interiørbloggane og begynte sjølv også. Før venta vi lengselsfullt på fine reportasjer i Bonytt og andre ukeblad, no er det nye tips og ideer på blogger kvar dag. Og visst blir vi inspirert, med dei fleste gjer ting på sin måte likevel, og vi lager heller ikkje kopi av andres rom!! Og så deler vi våre bilder med andre, vi gir og vi får, bytter på erfaringer og tips, og det er vel akkurat derfor vi blogger??? Iallefall eg! Klem fra Juliann

Anonym sa...

... ja... jeg er så godt som alltid innom din blogg (og mange andres) UTEN å skrive... og ja... jeg HAR stor glede av å lese og kose meg med bildene! Så det er flott å lese at du er gleder deg over alle "treffene", selv om du kanskje helst ville fått flere kommentarer! Ha en fin kveld!

Hilde

Christine sa...

Hei Emmeline - ligger en award til deg på bloggen min. Du får den fordi bloggen din er så morsom og inspirerende og fordi du rett og slett skriver så bra om alt du opplever. Er alltid en fryd å komme på besøk hit. Ha en fin kveld! Klem

Anonym sa...

Et veldig interessant stykke om blogging der. Flott ! - Jeg har i hvert fall ingen makt, men hvis de som har makt bruker den til noe konstrukt og trivelig, er jo det vel og bra.

Garden Angel sa...

Hei hei!
Enig med deg!
Men jeg tror ikke noen bloggere har "makt" akkurat.
Det er i tilfelle ganske rart..
Jeg lar meg gjerne inspirere av andre, men skal jeg skaffe meg noe nytt, må det være noe jeg selv liker. Ikke bare fordi hun eller hun har sånn sofa e.l.
Ektorp er fine de, men før jeg kjøper meg en, bør de bli strykefri....he he

Heia Emmeline - du har en super blogg! Netopp fordi du skriver om det som faller deg inn;)

Olstad sa...

Vet hvorfor jeg begynte jeg bygde/restaurerte hus og mamma bodde 3 timer unna og ville ha oppdatteringer fortløpende så fant jeg dette interiørbloggesamfunnet. Det har blitt en hobby.

Det som jeg oppdaget når jeg begynte å tenke på dette, og som jeg vel egentlig ikke burde si, er at jeg i enkelte samtaler kan si: "jeg har en venninde som kjøpt/opplevd/lagd osv.. "Så tenker jeg meg om så er det slike som deg eller noen av de andre søte damene som bloger - da tenker jeg; er det skremmende? Nei vet du jeg kommer til det er kos. Det er kos å ha en hobby der man tar del i andres liv og deler en felles interesse.

Anonym sa...

Hei
Det var overhodet ikke noe poeng at hverken du eller dere ønsket å ha noen form for makt. Det jeg var litt overrasket over, var at ingen av dere tydeligvis tenkte dere var der fordi dere allerede HAR makt. Bloglandia som dere kaller det er som en gigantisk gjerdestolpe, parkbenk eller lekeplass der flere tusen interiørinteresserte samles og prater. Positivt og negativt selvsagt.

Det lønner seg å holde seg inne med slike (takker for beskrivelsen av meg i så måte :D).

Jeg mente på ingen måte at emmeline skulle være en maktsyk, pute-og fargegal Darth Vader bare så det er sagt. I så fall tviler jeg på han hadde holdt seg til sort.

Lemi sa...

artig lesing.. men ska nok ikke kjøpe meg en ektorp med d første, trur æ.. kan jo ikke være førr sikker.. men e flere andre ting å har skaffa meg KUN fordi æ har sett d på en blogg, men ikke om æ ikke hadde likt d æ så.. om du forstår??


klem

Anne Hamang sa...

Har svevet litt fra blogg til blogg noen kvelder, og det er jo så fantastisk; gratis magasiner som aldri tar slutt. Elsker at dere henviser til hverandre, og tilslutt har man 50 åpne faner og kan ikke slå av PC for da mister man dem og finner kanskje ikke tilbake ;)
Allikevel må jeg si at din skiller seg klart ut med historiene dine ;) måtte bare sende en link til min svigerinne (fordi vi nettopp snakket om fenomenet hvite blogger i helgen) etter at jeg hadde ledd høyt for meg selv av ditt innlegg om IKEAåpning. HELT FANTASTISK!Og innlegget fra McD, KONGE!
Så nå skal jeg lese litt videre selv om jeg tydeligvis roter 3 år tilbake i tid er det like gjeldende for meg ;)

Takk for fantastisk underholdning, og lag deg en flott dag ;)

Fra en innredningshåpløs ikkeblogger.

Related Posts with Thumbnails