fredag 8. august 2008

Den forunderlige reisen -siste delDen siste dagen i Oslo var vi invitert tilbake til Westerdahls for å delta på bloggseminar. Interiørbloggerne var Karna, Prinsessa, Hvit stil, Flittiglisene, Kardemomme og Fjellrosa.
Foredragsholder var Vampus. I møte med denne unge og sprudlende damen, kan man lett bli overrasket at hun blogger om politiske happeninger. Det er ikke noen lettvektertema hun svinger opp med heller. Vampus syns at kombinasjon fire barn og hvitt gulv høres krevende ut, mens jeg på min side syns åtte dvdfilmer om Margareth Thatcher høres ut som døden i gryten;) Uansett så hadde vi en knallkjekk debatt. Kort oppsummert fikk vi høre litt om Vampus effekten; TIPS TIL HVORDAN Å FÅ EN VELLYKKET BLOGG!* Finn ditt publikum. Finn din nisje. Finn ditt segment i markedet.* Bli samtaleemne. Vampus mener at interiørbloggene er ALT for like. Alle er hvite, men er vi egentlig det? Jeg repliserte at Country, New England og Fransk Landstil er eksempler på ulike hvite retninger. Vampus mener at flere interiørbloggere kanskje kan bli flinkere å definere sin stil på bloggen, og det kan kanskje være aktuelt for noen av oss?*Marker deg i debattene på andre blogger. *Sørg for å bli diskutert av andre.* Skill deg ut. *Vær spesiell. I løpet av disse to dagene har jeg iallefall erfart at bloggen til jentene som var med, på mange måter speiler deres personlighet. Men noe klarer man jo ikke å se bak bildene. KARNA for eksempel, ler mye og høyt med en flott skoggelatter:) Kanskje du kan legge inn et lydklipp?

* Markedsfør bloggen din i alle tilgjengelige kanaler. Sørg for å være “best” i ditt segment. Altså: jobb hardt. Akkurat her må jeg nesten le litt, for de fleste interiørbloggere er vel egentlig ganske forsiktige. Vi byr på stearinlys og te, men vi står ikke med ropert utenfor huset akkurat!

Videre var Vampus opptatt at man skulle være positiv. Ikke bruk bloggen til å sutre og klage. Besøk andre blogger, og gi dem repsons. Det nytter ikke å sitte foran sin egen blogg og vente på respons, dersom man ikke gir respons til andre. Gode råd fra ende til annen, en gøy forelesning! TUSEN TAKK:)Så tok vi oss en runde i lokalet sammen med Interiørdamen Camilla fra Ikea. Veldig kjekt. Jeg fikk rukket opp hånden og gitt min stemme til at Ektorp bør få et lyseblått trekk. Karna ønsker hvite trekk med blå kanter,- men tror du hun rakk opp hånden for å gi beskjed? Å neida--det sa hun bare på hotellrommet! Men det spørs om det hjelper uansett. (Hehehe) Kanskje vi kan ta en avstemning på NIB om hvilke fargekombinasjoner vi ville ha ønsket oss på Ektorpen?Da vi var ferdige, tilbød Christine fra Hvit Stil seg å kjøre oss vestlandsbloggere rundt til ulike butikker i Oslo. Det var fantastisk gjort! Jeg kommer nesten ikke over hvor snill hun var, -hvor fredelig babyen hennes var-og hvor flott mann hun har:) Det ble noen knallkjekke timer der vi besøkte Chicas og Venner, Country Chic og de omkringliggende butikker, R.O.O.M, GULT og tilslutt Søstrene GRENE! Kort oppsummert er det vanskelig å finne en favoritt blant mange favoritter, -men når pyntebokstavene koster tusen kroner per stk på ROOM, forblir de fleste av oss analfabeter!ALT I ALT EN KJEMPEGØY TUR, og jeg vil med denne siste rapporten sende en takk til IKEA som inviterte oss! Jeg føler meg fremdeles beæret:) Som dere skjønner ble siste reisebrev av den mer seriøse arten--men det må til det også!
Tilbake i hverdagen planlegger jeg nye kjøkkengardiner siden Stoff og Stil har åpnet butikk i Bergen. Man må tross alt ha noe å fylle dagene med, -spesielt vi som ikke har åtte dvd-er om Thatcher på gang;) GOD HELG ALLE SAMMEN!

40 kommentarer:

MeyBiMe sa...

"Å herliga London........."....
Dette både ser og høres ut som en stooor begivenhet!!!!!!!
Og nå er jeg jooo såååå nysgjerrig på hvem som er hvem på bildet av alle damene rundt bordet?????
Er du der??
:-)
Misunner dere denne turen ja :-)
Ha en strålende helg :-D

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Heia Ikea! Supergøy at dere har hatt det supergøy! Angående Vampus..hmmm gjør vi ikke alt det det da gitt...i følge meg er vi jernkvinner:o) som jobber hardt iallefall med malerpenselen, leste noe om å presentere en rosa drøm...haha..ingen drøm å restaurere og pusse opp hus fra 18..og blomkål, for de som leser denne kommentaren kan bare ta seg en tur til etbaessmorhem.blogspot.com og nyte hvor rosa drøm en oppussing kan være..hihi!!! Blir sikkert en nydelig hus når hun er ferdig men akkurat nå misunner jeg henne ikke, tror faktisk jeg hadde gått for margareth cd-er istedet tjihi! Rosa ektorp..grøss og rosa gris i stuen, den hadde kledd sånne rosa Tilda -gris vinger, jeg stemmer for lysblå!!.... og hvit med blå kanter er heller ikke å forakte!
Ha en flott helg!
Latter og glimt i øyet klem fra meg

Hilde sa...

Høres ut som om dere har hatt en kjempetur! Jeg må si at jeg ble litt missunnelig.. Kan anbefale en tur til Stoff og Stil. Jeg var der i går, like etter at de åpnet. Der var det temmelig fullt, men jeg klarte å svi over tusenlappen.. så nå sys det!!

Ha en fin helg!
Hilde

Emmeline sa...

Meybime: Jepp alle er der bortsett fra meg;) Jeg tar bildet!

@__EY__ sa...

Heisan,

i dag har jeg hatt min
første IKEA tur på
sikkert et halvt år,
"fant ingenting",
MEN jeg prøvesatt
en Ektorp stol
BARE fordi det er
så mye "Ertorp mas"
på bloggene, og joda,
den var veldig god
å sitte i også !
At Ertorp sofaen
er pop er nå lett å
forstå : )

Det dere har opplevd
må jo være svært
flatterende, tenk å
være innvitert på lik
linje med norges &
se&hørs mest hippe folk på
IKEA`s verdens promotion

BRAVO : )

Mita`s hjørne sa...

Heisann...
Denne turen deres så jo bare så fantasstisk ut da, morro... og ROSA - hadde det bare vært meg her i huset, så hadde jammen et par tre stoler havna her - men tror gubben synes det er nok rosa her...he,he... Men jeg kan jo kjøre bil selv jeg...og IKEA er bare en times biltur unna - når han ikke gidder å bli med - ja da havner det raskt noe ROSA i bagasjerommet... sånn er det bare...
Så heldige dere er som har fått Stoff & Stil til byen da... må vel få de opp til trøndelag også...

Ha ei koselig uke...

Jorunn sa...

Høres ut som en fantastisk tur med masse opplevelser av ymse art :0) Men alt i alt virker det som dere alle er veldig fornøyd (har lest på de andre bloggene også). At Ikea i det hele tatt har invitert bloggere er jo fantastisk! Tja, kanskje mange blogger er litt like? Men jeg syns nå alikevel at vi setter vårt personlige preg på bloggene våre.

Anita sa...

Lurer som Meybime, om du er på bildet, men skjøøner jo nå at du er fotografen;o) Blir jo veldig nysgjerrig på hvem som er bak disse navnene! Gooood helg!

mali-mo sa...

Skjønner dere har hatt det kjempeflott, så kjekt da! Moro å lese om også ;)

Men jobber ikke interiørbloggedamene hardt da? Men unger og menn og hus og hager, utallige oppussings- og ommøbleringsprosjekter, handleturer i ledige øyeblikk, baking og utprøving av nye oppskrifter og klatreroser...og alt dette fotograferes og legges ut til inspirasjon og glede for andre...masse jobb, men kjekk jobb ;) Fire barn og hvite gulv BØR man bli imponert over, synes jeg. Jeg har ett barn og lysegrå gulv og er iallfall sikker på at jeg vet noe om hva det innebærer arbeid. Men det er jo dette vi liker da, er det ikke?

God helg!

Fru Fjeldhammer sa...

Haha, du får sagt det du!!

Ha en fin helg...

søte drømmer sa...

Høres ut som en kjempefin tur, det er såååå moro å lese innleggene dine, sitter å smiler og koser meg foran maskina. Takk for titten!
Klem Tone

tinemor sa...

Flott tur ja. Skjønner dere har mange minner!
Men det kurset... Gjør vi ikke alt dette da? Føler liksom ikke det var noen direkte nye ting å ta til seg jeg.... Vi er da tøffe damer, som pusser opp, vasker og rydder, bruker kreativitetetn og blogger om det. Og er hyggelige mot hverandre og besøker hverandre.....
Ønsker deg god helg!

M.E.V. foto sa...

Høres ut som en fin og spennende tur:)

Prinsesse Elin sa...

Å hellige jul for et bilde. he he Her har jeg dytta mann og barn ut av døra - nå i kveld vil jeg ha fred til å blogge, kommentere og titte. Det er så lenge siden jeg har satt meg sånn i fred og ro for å gjøre dette. Journalisten kom og dro....å huttemei tu....forlangte å sjekke bildet før det ble bruke. Jeg glir rett av bilder og er desverre ikke fotogen. Fikk du mail fra meg i dag???? Staaaaaaakars....å huff av meg og huff av meg var det noen som sa noe negativt....
*ler høyt og litt ondt*
Jeg savner Karnas latter og alle dine skråblikk på helt vanlige ting. Altså JEG SAVNER DERE.
Bra fortalt av del 3. Kunne ikke klart det bedre. Nå må vi bare få med oss neste års lansering også. Da skal jeg ta på meg en gul singlet av Tina bare for å være in....eller var det ut???

Tara sa...

dere har tydeligvis hatt det helt supert...
må bare si at den rosa sofaen på bildet under her,er øverst på min ønskeliste for tiden! den er bare så "fryd for øyet"...
har dessverre ikke noen plass å ha den, pluss en mann som HATER rosa, så...
men det er jo lov å drømme;)

Anonym sa...

du er så jækla vittig...eg ler meg skakk

something else

borghild sa...

Må si jeg er litt misunnelig altså!!! Ok, mye! Men synes samtidig det er kjempekult at Ikea har oppdaget bloggere, og inviterte dere til kalas! Jeg slutter meg også til de andre som lurer på hvem alle disse på bildet er, tror nok jeg kan spotte prinsessa, karna og kanskje storeflittig, men jeg er veldig nyskjerrig på hvis rørleggersprekk du viser, he he;-) Ha en fin helg! Klem B:-)

BO sa...

Søren at du skrive så godt, for nå angra eg for at eg ikkje tok turen... Fekk mail av desse Ikea folka etter eske nr. 2 kom i posten... Jaja, sjiiit i...lommeboka var nesten tom etter handleraid i København. Maaaaassse nytt til heimen...så forbaska kjekt å handla!!!! :-)
Da nærmar seg konfirmasjonsfotografering, viss det passar deg og dine?

Anonym sa...

Hei, eg er ein anonym blogglesar som har oppdaga mange fine bloggar i sommar, og særlig din følgjer eg med på! Tenkte eg kunne seia litt om kvifor eg likar akkurat din blogg, ettersom dette var tema med Vampus: Din blogg skil seg ut frå andre "kvite" bloggar på følgjande måte: Du har GODT SPRÅK og er morsom. Du har jamnt over god kvalitet på bileta og gode motiv. Du har få eller ingen bilder som er klipt frå nettet (det blir nemlig litt uinteressant for meg i lengda). Du virkar ikkje så pretensiøs som enkelte andre bloggar, heller litt sjølvironisk til tider. Dette er kanskje dei viktigaste kvalitetstegna ved bloggen din. For eg må seia at eg er litt enig i at mange interiørbloggar er veldig like (det virkar ikkje som om det finst så mange minimalistar eller maksimalistar og fargefrikar som bloggar?), det er veldig mange nesten identiske stilleben med fattigmannssølv osv. Men poenget mitt var altså at DIN blogg er god! Og det er det jo tydeligvis mange som meiner :) Helsing Karen

Tone Yvonne sa...

Hei og hopp :o)

Her går det rundt i svingene!!!

Har ikke hørt om Vampus før, men nå har jeg tittet litt på bloggen hennes og ikke minst lest ditt innlegg. Hun kommer med mye BRA!!!!

Apropo interiør, jeg har noen undringer vedr alle interiørmagasinene...... :o)

Virker som dere hadde en helt fantastisk tur i Oslo - spennende!!

Ha en flott helg!!

Tone Yvonne sa...

Ps. Lyseblått ektorptrekk hadde vært helt perfekt!!!

Noralill sa...

For ein herleg føljetong...!! Det er så morro å lese det du skriv at eg kjenner det som eg har vore med deg! Hehe...
Gode tips har du fått, for bloggdamer som verkeleg vil opp og fram! Det spørs berre kor mange av oss som eigenetleg berre har lyst å krype rundt i kulissane...(hihi)

Ha ei strålande helg!

krinkelkroken sa...

Nå har jeg fått med meg alle tre delene, så artig å lese!
Høres ut som dere h ar hatt det supert;)

Gøy å se bilde også, så kan vi jo gjette hvem som er hvem;)

Må bare si tilslutt at din blogg virkelig skiller seg ut, viser ofte innleggene dine til mannen her og vi ler masse, du er så dyktig på å skrive;)

Ha en kos helg:)

Therese sa...

Å herregud, Nå har jeg lest innlegg og ledd så jeg griner her, og ridderen med støvsugeposen sitter bare å ser rart på meg. Du er jammen meg et hærlig stykke kvinnfolk som vet å få sagt det meste *ler*

Det var koselig å treffe deg hvertfall, og håper jeg får muligheten igjen ved en seinere anledning :D

Rosa sa...

Fri og bevare meg vel for 8 dvd'ar med thatcher.... trur du det er verre enn dvd'ar med Lars Monsen? (ok, nok mas om monsen no, vart berre så facinert av DVD-valget til ungane dine).

Vampus har jo eit poeng med like bloggar, så kanskje ein treng eit lite spark bak for å vise dei sidene av seg som skil seg ut? Det er jo ofte lettare å gli inn i mengda. At du skil deg ut er det ingen tvil om, og den anonyme Karen sin kommentar treff spikaren midt på, syns eg!

God tur på Stoff og Stil, dit må eg òg snart :)

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Enig med du i at Ikea har spottet at bloggene er noe upcoming, men tenker også at de ikke helt vet hva bloggingen vil innebære for interiørbransjen i fremtiden, men at de aner konturene av noe stort , det er jeg bombesikker på. Så da gjelder det da, å være tilstede på de arenaene det skjer. Og på denne arenaen er de norske interiørbladene totalt fraværende... skal nok mere til enn glassbrikker,( eller flekkeskjulere!!!, som de ble solgt under på et julemarked jeg var på, haha) klippet ut av tovet ull lagt ved et blad for at jeg og flere med meg kjøper det ja. Blogglandia er jo rene kremkaken for trendspotterne.....ikke vanskelig å se hva folk vil ha her inne, heller ikke på bystasjonen, helt tomt i TilBords butikken mens Kremmerhuset er stappfull av folk......WHY???....oj for et vanskelig spørsmål og ha ha. Litt spydig der men alvorlig talt. Endel innkjøpssjefer burde ta seg et kurs eller en tur innom bloggeverdenen, om de vil selge varene sine da, det er jo et høyst nødvendig motiv ;o)
Uansett synes jeg det er flott av Ikea å invitere bloggerne og håper resten av bransjen følger etter.
For galt at ikke folk blir opplyst om all den inspirasjonen, erfaringer og gode tips som finnes her inne, og vi får ikke gode butikker med rikt utvalg, ei heller en positiv utvikling i bransjen om alle sitter på hver sin tue. Der er svenskene sååå mye flinkere enn ola dunk. Regner med bransjen kommer luskende etter Ikea sitt stunt,alt annet vil være dumt.
Men du...noe til deg inne hos meg! God helg ;o))
Klem

Anonym sa...

Artig lesning, som alltid. Og ja, bloggen din skiller seg ut pga språket, humoren, ironien og selvfølgelig den gode smaken din. Elsker virkelig bloggen din! ;-)

(..og jeg la merke til den rørleggersprekken jeg også.. hihi..).

ellabella

ENGEL sa...

så arti du skriver om turen!herlig!klæm

Karna sa...

Kremt....heldigvis så sa jeg ifra at jeg ikke skulle vises på blogger, så jeg er heller ikke med på bildet.....

Butikken med de gode kuppene, er Nogatutvalt, ligger link hos meg, har noen knall fine tepper og puter med stjerner til en billig penge.

Var på Stoff og Stil idag, utrolig mye fint, så det ble nok en full handlekorg derfra også gitt....

Må jo bare sy litt, har hatt pause siden mai tror jeg...

Og du skjorten passet den, johuuu!

Den gode feen sa...

Kjære Emmeline. Eg er overvelda og rørt over dei fine orda til meg. Du er supergod!!! Trur eg skal printe komentaren ut og henge den på kjøleskapet. Slik at den heng framme og blir lest dagar eg syns alt er kjipt og at ingen likar meg, hehe.

Eg foreslår at du og familien din flyttar til Stavanger. Ta gjerne Karna med på flyttelasset også, så kan me møtast dagleg :)

ha ein finfin lørdagskveld. Eg er overlukkeleg over å ha gjenfunne mine sårt sakne lesebriller :)

Grip dagen sa...

Snipp, snapp, snute,
så var Ikea-eventyret ute...

Eller kanskje du har startet nye kapittel rundt på bloggene?

Mange av punktene på fordraget deres var verd å notere seg.

Egenart, for eksempel.
Så mye kjekkere når bloggen viser hvem du er. Ikke hva du tror folk VIL at du skal være...

Ikke sutring er også viktig.
Negative bloginnlegg og negative folk går jeg forbi.
Livet er altfor kort til å henge seg opp i det negative. Tenk så mye flott det er å se rundt en!!!

Jeg har heller ikke noen dvd'er av Tatcher liggende. Håper at Cloony gjør nytten ikveld da...
Klem Marit

Prinsesse Elin sa...

Hu dama fra Westerdals bør begynne å bruke bukseseler!

Prinsesse Elin sa...

Ja da var det telepatien igjen som rådet. skeeeeeryyyyy. Her er det også ganske tomt. Har vært å kjøpt svart sprymaling i dag hvis plutselig jeg skulle få lyst til å spraymale noe i morgen tidlig. Har også kjøpt to nye utner som er dritskjønne men tør ikke legge dem ut på bloggen for sigve leser den. Jeg skal ta bilde og legge i side menyen for det er han for dum til å skjønne. he he he. Men nå skal jeg suse videre for jeg skal iallefall ikke legge meg enda.

janne - kathrine sa...

Hei, hei :-)

Så artig at dere har fått være med på dette da!
Du skrev så artig om alle bildene av stuen din som du sendte på mail før avreise. Synes absolutt ikke du skal være snurt for at de til slutt ble vist i miniformat - du har vært med, du har bidratt!!! Men ja - hele veggen på et IKEA varehus hadde kanskje vært mer gøy :-)


Ønsker deg en fortsatt kos helg!

Photo-Me-Life sa...

Nå har jeg lest historien om "Damene som dro til IKEA" Først og fremst må jeg si dere var SUPER heldige som fikk æren av å bli bedt med på noe slikt. Syns det var en drit kul ting av IKEA å gjøre det. I sverige er jo blogging stort og jeg er sikker på at dem vet hvor mye det blogges om interiør. Føler at det blir bare mer og mer blogging. Jeg må si som en dame over her, det føles ut som jeg også har vært med på den turen for du forklarer så godt og vittig. Det er aldri kjedelig rundt deg, det er jeg temmelig sikker på:)

Huff, klokken er 02 på natten, har sittet og gått igjennom mange blogger jeg ikke har sjekket den siste tiden. Man blir jo småhekta på dette..hadde jeg aldri trodd før jeg begynnte blogge selv.

Hilsen fra landet sa...

Er den damen med brun jakke der vi ser bittelitt av rompesprekken deg tro Emmeline?!? :fnise:
Måtte bare spørre...

Takk for grundige reisereportasjer!
Klem

Albertines verden sa...

Heisan. Nå har jeg endelig fått oppdatert meg på hva du har bedrevet den siste måneden. Hytta ble jo bare så koselig. Ikke dårlig å bli invitert på lanseringsfest på IKEA, det hørtes interessant ut. Er egentlig ikke så glad i sånne oppskrifter på hvordan bloggene bør være. Det er mulig at vi virker like ved første øyekast, men gidder man å lese og følge med, oppdager man fort at vi er forskjellige. Det er jo personene bak som skinner igjennom, og de fleste av oss legger jo ikke bare slavisk ut interiøret. Vi blir jo også kjent med hverandre på mere mellom-menneskelige plan også. De glossy og ekstraordinære kan vi jo se i interiørbladene. Vi ønsker jo velkommen inn i våre hjem, noen små og noen større, litt påkostede husbankhus, som jeg pleier å si. Det er klart det er hyggelig at mange leser det jeg skriver, men populariteten er vel ikke akkurat det som driver meg. Føler at jeg har fått muligheten til å bli godt "KJENT" med så mange flotte mennesker i alle verdens kroker, som jeg aldri hadde visst om uten bloggen. Vi forenes på tvers av yrker, personligheter og alder, og det er ganske så befriende. Ønsker deg en superfin uke! Klem

Mette Flermoen sa...

Hei Emmeline!
Jeg følger med på bloggen din innimellom,(med stor fornøyelse
:-)) har ikke helt kommet igang med min egen.Leser at du ønsker lyseblått trekk til Ektorp. Hvis IKEA skulle drøye, er det mulig å bestille trekk som passer på bemz.com. Der har de flere fine stoffer.

Ha det fint!!

Anonym sa...

høres ut som en kjempe hyggelig tur! Morsomt å være med på noe litt utenom det vanlige:) Du har en kjempe morom og flott blogg- vi er faste lesere! :):)

Anonym sa...

Kjære Emmeline

Jeg ler så jeg nesten ligger i tastaturet, og jeg innser at så snart jeg får bygd ferdig drømmehjemmet mitt må jeg bare begynne å blogge. :)
Har en venninne som ofte nevner at jeg bør begynne, og du er en stor inspirasjon. :)

Men det jeg egentlig skulle si var at jeg skvatt litt til da du nevnte at du hadde foreslått lyseblått trekk til Ikea-sofaen.
Med fare for å dumme meg kraftig ut (fordi jeg egentlig tok som en selvfølge at Ektorp-fans visste om denne nettsiden) så kan jeg opplyse om at lyseblått trekk til Ektorp-sofa'en finnes på Bemz.se. En nettside som har spesialisert seg på trekk til de mest solgte Ikeamøbler. Og til en gledelig rimelig penge også! :)

Jeg har allerede planlagt trekkfarge for alle sesonger. Julerødt og sommerhvitt eller -blått. Det er mange muligheter der inne. :)

Bare et tips i tilfelle noen hadde gått glipp av det? :)

Vennlig hilsen
Tanja

Related Posts with Thumbnails